Dodaj do ulubionych

przesyłka z UK, jak długo idzie?

04.09.13, 21:21
towar wysłany 28 sierpnia, czy jeszcze czekać cierpliwie, czy już powinnam się martwić?
Obserwuj wątek
    • yaga7 Re: przesyłka z UK, jak długo idzie? 04.09.13, 21:23
      Martwić? No coś Ty :)

Mój rekord to 4 tygodnie, ale tak do 2 tygodni to w ogóle się nie przejmuję.
      • adwarp Re: przesyłka z UK, jak długo idzie? 04.09.13, 21:38
        to czekam dalej:) dzięki:)
        • nientepaura Re: przesyłka z UK, jak długo idzie? 04.09.13, 22:18
          tydzień to minimum, tak jak napisała Yaga - do dwóch tygodni bez paniki;)
    • tfu.tfu z asosa 04.09.13, 22:31
      szło 3 tygodnie z hakiem... już przekląć zdążyłam nawet złodziei pocztowych, a tu niespodzianka ;-) spokojnie, pewnie dojdzie za jakiś czas.
      • yaga7 Re: z asosa 05.09.13, 07:25
        Ostatniego Asosa odbierałam w Inpoście po 4 tygodniach chyba.
        Nie wiem, co robił w Inpoście, babka była zdziwiona, bo mówiła, że oni takich zagranicznych nie obsługują.
        • tfu.tfu Re: z asosa 05.09.13, 08:58
          no właśnie, do mnie też inpostem przyszło. dobrze, że tam inpost był, gdzie byłam... tu to już się boję cokolwiek zamawiać. do stolicy po odbiór przesyłki przecie popylać nie będę :-/
        • araceli Re: z asosa 05.09.13, 09:08
          yaga7 napisała:
          > Ostatniego Asosa odbierałam w Inpoście po 4 tygodniach chyba.
          > Nie wiem, co robił w Inpoście, babka była zdziwiona, bo mówiła, że oni takich z
          > agranicznych nie obsługują.

Ja ostatnie dwa Royal Mail Signed For odbierałam od kurierów, nie pamiętam jakich ale na pewno nie Pocztexu.
          • yaga7 Re: z asosa 05.09.13, 09:11
            Signed For idzie przez GLS, to już chyba od roku czy dwóch.
            • araceli Re: z asosa 05.09.13, 09:18
              A to nie wiedziałam :)
    • inez69 Re: przesyłka z UK, jak długo idzie? 05.09.13, 09:04
      U mnie zawsze tydzień. Jeszcze nie czas na panikę.
    • normalna_ja Asos. 07.09.13, 00:32
      Echh... Z Asosa towar wysłany 20 sierpnia, do dziś nie ma :(.
      Przesyłka nierejestrowana, więc lekką panikę mam... Do tej pory nigdy nie było problemu, oby i tym razem. Na forach doczytałam, że od pewnego czasu Asos wysyła InPostem i przeciętny czas oczekiwania na otrzymanie to 3-4 tygodnie :(. Jeszcze mam nadzieję...
    • normalna_ja Adwarp, dostałaś? 13.09.13, 11:12
      Do mnie dziś zapukała przesyłka z Asosa wysłana 20 sierpnia. Całe szczęście, że dotarła...
      Zamówiłam przesyłkę nierejestrowaną, a dostałam paczkę pocztową ekonomiczną wysłaną 11.09. z Piotrkowa Trybunalskiego przez firmę Inforsys. Czyżby Asos nie wysyłał już za pośrednictwem InPost?
      • ptasia Re: Adwarp, dostałaś? 27.09.13, 21:14
        O matko, to Asos też tym Inforsysem :(? Czekam już 2 tygodnie i tknęło mnie, by wygooglać, czy też nie zaczęli przez nich wysyłać. 2 wynik z Google to ten wątek ;). No to sobie jeszcze poczekam z 7-10 dni... :( - takie mam doświadczenia z Bodenem, który też zaczął Inforsysem wysyłać, i idzie teraz bite 3 tygodnie.
    • yo_anka nie trać nadziei! 16.09.13, 01:11
      ja ostatnio czekałam 2 miesiące prawie 8|
      forum.gazeta.pl/forum/w,86228,110643309,146918872,W_KONCU_dotarla_przesylka_z_ebay_a_.html
      ale doszło w końcu :)
    • queenofspades Re: przesyłka z UK, jak długo idzie? 28.09.13, 12:02
      O, rany. To ja chyba mam wyjątkowe szczęście, bo do mnie przesyłki z UK (z aukcji sklepów bieliźnianych na eBayu) zawsze dochodziły w ciągu ok. tygodnia. I przynosił je mój zwykły listonosz z Poczty Polskiej.
      • ptasia Re: przesyłka z UK, jak długo idzie? 28.09.13, 12:07
        Tak, bo aukcje z eBaya to zazwyczaj osoby fizyczne/ew. małe sklepy, stamtąd też idzie do mnie tydzień. Wysyłki standardem są realizowane przez PP, ale już polecone/Signed for idą GLS-em od granicy. Niektóre większe sklepy korzystają z outsourcingu, vide ten Inforsys, który rozsyła przesyłki po kraju - z opóźnieniem...
        • queenofspades Re: przesyłka z UK, jak długo idzie? 28.09.13, 12:15
          No właśnie to były firmy a nie osoby fizyczne. Chociaż fakt, że jak mała firma, to może i rzeczywiście wysyłali wszystko "ręcznie", bez pośredników i dlatego tak szybko dochodziło.
          • ptasia Re: przesyłka z UK, jak długo idzie? 28.09.13, 12:20
            Bravissimo z tego co wiem, też nie korzysta z pośredników, zwykłe przesyłki idą PP... ale przy ostatnich zamówieniach prosiłam i tak o Signed for, bo brałam z kimś. I tak przesyłka jakimś cudem trafiła do Australii ;).
            • queenofspades Re: przesyłka z UK, jak długo idzie? 28.09.13, 12:23
              ptasia napisała:
              > ale przy ostatnich zamówieniach prosiłam i tak o Signed for, bo brałam z
              > kimś. I tak przesyłka jakimś cudem trafiła do Australii ;).

Do Australii? WTF???
              • ptasia Re: przesyłka z UK, jak długo idzie? 28.09.13, 12:27
                A tak. Jak po 2 tygodniach Signed for nie dojechało, napisałam do Brav, Ci odpisali, że paczka wsiąkła i wysyłają jeszcze raz. Jakiś tydzień później objawiła się, przyniesiona o dziwo przez listonosza, z nalepką, że "sent to Australia".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka