Dodaj do ulubionych

stroje kąpielowe

21.09.13, 20:52
Od października zaczynamy basen na zajęciach. Możecie polecić jakieś sklepy w okolicy Krakowa, marki, cokolwiek gdzie znajdę coś w rozmiarze 75G? :D Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • queenofspades Re: stroje kąpielowe 27.09.13, 12:49
      Zajrzyj do linków "Adresy sklepów" i "Stanikowa mapa" na stronie głównej forum - znajdziesz tam spis dobrych stanikowych sklepów (w wielu z nich kupisz też stroje kąpielowe).
    • neiti89 Re: stroje kąpielowe 27.09.13, 17:21
      Ja w kwestii swojego stroju zrobiłam coś, co pewnie w tym otoczeniu jest uznawane za barbarzyńskie... Otóż poszłam do sieciówki i kupiłam stanik do stroju w rozmiarze L, który nie jest jednak zapinany a wiązany - zarówno na szyi jak i pod biustem, a do tego pasujące, mniejsze majtki. Dzięki temu mam miseczki, które w całości obejmują moje piersi i w pełni regulowany obwód, a całość zamknęła się w, uwaga, 30 polskich złotych :D
      • queenofspades Re: stroje kąpielowe 27.09.13, 17:43
        neiti, to nie żadne barbarzyństwo, tylko rozsądne podejście do sprawy. Jeśli umiesz już z grubsza dobrać sobie stanik i uznałaś, że ta góra była OK, dało się wszystko ładnie wyregulować i podtrzymywała biust jak należy, to przecież o to właśnie chodzi :) Chociaż nie wiem, czy taki wiązany strój byłby wystarczająco "stabilny" na zajęcia na basenie...
      • darchangel Re: stroje kąpielowe 27.09.13, 21:10
        Hajfajf! :) Ja sobie w sieciówce na basen kupiłam jednoczęściowy, ze wzmocnieniem w części biustowej, za całe 39 zł. Nie uważam, że to barbarzyństwo. Na pływanie rekreacyjne i skoki do wody daje radę (właśnie ze względu na te skoki wszystko dwuczęściowe odpadało, bo nie wierzę, że by się trzymało).
        Jakbym pływała zawodowo i zarabiała na tym, to pewnie bym nie żałowała kasy na profesjonalny kostium z bieliźnianą rozmiarówką (w Bradei jakiś Speedo widziałam, podobał mi się, no ale cena mniej), ale że pływam dla własnej przyjemności i zdrowotności, to nie muszę mieć do tego profesjonalnego sprzętu i odzienia (chociaż, czekaj, mam czepek Speedo ;) ale on nie kosztował niemal 3 stów, tylko 20 zł).
        • neiti89 Re: stroje kąpielowe 27.09.13, 22:31
          Myślałam, że w kwestii strojów lobbystki są równie bezkompromisowe jak przy biustonoszach i czeka mnie stos :P Ja z wielką chęcią nosiłabym strój w swoim rozmiarze, ale cena skutecznie mnie odstrasza, zwłaszcza, że tak jak darchangel nie pływam zawodowo i do żadnych super-wyczynów ten strój mi potrzebny nie jest :)
          • queenofspades Re: stroje kąpielowe 28.09.13, 11:55
            Stanik nosisz codziennie, więc naprawdę warto, żeby był idealnie dobrany. Strój kąpielowy założysz pewnie góra 2 razy w tygodniu na godzinę i o ile nie pływasz zbyt intensywnie, to raczej Ci to nie zaszkodzi (woda nieźle amortyzuje wstrząsy, nie to co przy bieganiu).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka