Dodaj do ulubionych

Jaki model?

28.03.14, 20:13
Noszę 80GG/H lub 85G.
Na początku biustonosze dobierane w sklepach polecanych na mapie, potem kupowane przez internet.
Nie ze wszystkich modeli jestem zadowolona. Biust dosyć nisko osadzony, kroplowy, a chciałabym go unieść, żeby ładnie wyglądał. W jednym z programów, które ukazały się ostatnio w TV, tu też gdzieś był, dziewczyna o pełnych kształtach wystąpiła w Fantasie Eloide i powiedziała, że to jest zle i założyła inny taki lekko usztywniany plange, który unosił biust, niestety nie znam co to za model.
U mnie lepiej sprawa się ma w Cleo, polskiej Samancie i Andorze, w reszty biust smetnie spogląda do dołu. No może jeszcze jest nie zle w Catlin, ale szerokie fiszbiny jak dla mnie.
W jakie modele celować i co to mógł być za model ten plange?
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: Jaki model? 29.03.14, 19:00
      A możesz coś więcej o tym plunge'u napisać? Albo podać linka do programu? Bo tak to możesz liczyć na odpowiedź tylko od kogoś, kto też to widział i akurat ten model rozpoznał i zapamiętał.

Najwięszą pewność, że biust będzie podniesiony, masz oczywiście w sztywniakach albo w półusztywnianych. Ale nie musisz chyba szukać tego jedynego modelu, który widziałaś w tv, możesz np. spróbować Deco (też plunge) albo, z naszego podwórka, półusztywnianych Kris Line. A które Samanty tak dobrze podnoszą ci biust? Bo u mnie np. krój A922 wypada raczej średniawo pod tym względem, a usztywniane nie bardzo dochodzą do brytyjskiego GG/H.

No i last but not least: nosisz dobre rozmiary? I jakie marki/modele już wypróbowałaś i nie jesteś zadowolona? Jeśli chodzi o brytyjskie marki, to rzeczywiście Cleo przeważnie daje bardziej wypchnięty do góry kształt od innych, ale nie znaczy to, że we Frei czy Panache biust spogląda w dół... Prawdę mówiąc z takim zjawiskiem spotkałam się głównie w jeszcze "niedojrzałych" konstrukcyjnie markach, jak niektóre polskie i nieco mniej doświadczone angielskie ;)
      • anirat Re: Jaki model? 29.03.14, 20:23
        Nie moge znależć tego programu, może jeszcze jutro poszukam. Do tej pory nosze staniki dobrane przez brafiterki, glównie fantasie, Freye i panache leżą jakby lepiej i najlepiej lezy cleo i panache Andora. W innych, mimo, że wygodne to jednak biust patrzy jakby w dół.
      • anirat Re: Jaki model? 30.03.14, 19:02
        Z Samanty mam właśnie A922 i przy biustonoszach Fantasie biust wygląda dużo lepiej i mam 80 I.
        Rozmiar dobieramy przez profesjonalne brafiterki.
        • kasica_k Re: Jaki model? 31.03.14, 15:56
          To trochę zaskakujące dla mnie, bo u mnie jest dokładnie odwrotnie, jednak bryt-marki, w tym Fantasie, dają mi większego lifta :) Większość polskich miękkusów ma, jak się zdaje, trochę inaczej skrojoną miskę, u dołu nad fiszbiną jest tam więcej miejsca na pierś niż w stanikach UK.
          Samanta ma zawsze jakieś 922 w ofercie, więc jeśli to "twój" model, to wygrałaś. Samanty są dość wąskofiszbinowe, więc być może ta cecha akurat pasuje twojemu biustowi. "Smutny" biust może być też skutkiem nie do końca dobrego rozmiaru. Przyczyną może być zarówno za duża, jak i za mała miska. Przy za dużej biust jest po prostu niepodtrzymany, rozlewa się i wisi. Przy za małej, zwłaszcza takiej "przymałej", a nie dramatycznie za małej z profilu czasem robi się taki "smutny" kształt, bo biust jest przypłaszczany od góry. Generalnie nie wszystkie marki wszystkim pasują, jeżeli Cleo u Ciebie dobrze działa, to trzymaj się Cleo :) Możesz też spróbować Effuniaka. Effuniaki mają dobry lift i stosunkowo wąskie druty, zarówno te miękkie, jak i sztywniaki. Chyba jeszcze nie widziałam, by ktoś się skarżył, że mu w Effuniaku biust wisi.
          • anirat Re: Jaki model? 01.04.14, 08:29
            Poprzymierzałam prawie wszystkie moje biustonosze i tak mi wychodzi. Najlepiej w Cleo, przy okazji spytam, czy wszystkie Cleo mają szanse dobrze leżeć? Cleo mam 85G. Miska jest dobra. Mam tez dwa modele Freye 80H i mogę je nosić, aczkolwiek miski już większe być nie mogą, bo po stronie mniejszej piersi mam już pewnien lus, na większej jest ok. Dobrze tez kształtuje Andora, ale ma wąskie ramiączka, które się rolują i wbijają w ramię, wolę, jak są szersze, bo komfort noszenia lepszy. Najgorzej kształtuje Fantasie simone, mam dwa modele, jeszcze czarny i miętowy, w nich właśnie biust najbardziej wygląda smutno, w Eolide już jest lepiej, ale tez wydaje mi się, że miska jest nieco większa.
            Dobrze biust utrzymuje Catlin, ale ona jest bardzo zabudowana, boki tez są wysokie, więc te kwestie wyglądają zupełnie inaczej. Mam jednak wrażenie, że fiszbiny zachodzą daleko pod pachę, już za biust. Może to i nie przeszkadza specjalnie. Jednak noszę ją rzadko. Samanta lezy ładnie, ale w sklpeach stacjonarnych mało jej więc możliwość przemierzenia mała, a tez potrafi zrobić krzywdę, jednago dnia potrafiła mnie uszkodzić do krwi i nie było to na początku noszenia. Nie wiem co się wtedy stało. Do przyjemniaczków nie należy.
    • kerima71 Re: Jaki model? 29.03.14, 19:34
      bardzo ładnie podnoszą biust semisofty Avy .Nie wszystkie dochodzą do Twojej rozmiarówki .Z tegorocznej kolekcji np.Ava 1149 świetnie zbiera i podnosi biust

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka