Dodaj do ulubionych

Zielone staniki

28.09.14, 00:10
Pamiętacie lobbowanie za zielonymi stanikami? :)
Dawno temu, kiedy nigdzie się tego koloru nie dawało znaleźć...
Pojawiła się wtedy sugestia, że każda z nas wyobraża sobie pod tą zielenią coś zupełnie innego.

Tymczasem właśnie wpadł mi w łapki katalog Bravissimo, a w środku... 3 zielone staniki plus jeden zielony kostium kąpielowy :) Wtedy nie do pomyślenia.
Wchodzę na ich stronę - wybór jest jeszcze większy - 12 staników i w zasadzie 2 kostiumy. Nie uwzględnili tylko Fantasie Rebecca.
www.bravissimo.com/products/lingerie/#/1?colour=green
www.bravissimo.com/products/swimwear/bikinis/cherish-bikini-top/green-white-spot/fw128gwh/?level=2
www.bravissimo.com/products/swimwear/tankinis/madras-tankini-top/paisley-print/fe139pap/?level=2
I zabawna uwaga - żaden mi nie pasuje kolorystycznie. Akurat tym razem szczęśliwie, ale... chyba faktycznie każda z nas widzi ten wymarzony zielony stanik inaczej :)
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: Zielone staniki 29.09.14, 18:30
      O tak, sporo zieleni ostatnio się pojawiło :)

Chyba mnie zanspirowałaś do nowej notki ;)
      • melissadessous Re: Zielone staniki 29.09.14, 20:34
        Witam Panie, Mamy również do zaproponowania bieliznę w kolorze szlachetnej zieleni. Ciekawi nas jak odbieracie naszą propozycję? www.melissa.com.pl/PL/kolekcja/model.php?m=Melissa0059&id=280&idK=1&idR=1&idW=9
        Pozdrawiamy serdecznie
        Melissa dessous
        • maith Re: Zielone staniki 01.10.14, 19:51
          Melisso, podoba mi się zastosowany odcień. A myśleliście, żeby na mostku zamiast kokardki wstawić coś bardziej oryginalnego? Guziczki albo kamyczek... Tak sobie myślę, bo ten czarny mostek zaprasza do eksperymentowania :)
        • kasica_k Re: Zielone staniki 02.10.14, 15:06
          Kolor fajny, toteż po raz drugi pokazałam go w kolejnej edycji zielonego przeglądu :-)

stanikomania.blox.pl/2014/10/Ile-zielonego-w-zielonym-w-tym-sezonie-czyli.html
          • kasica_k Re: Zielone staniki 02.10.14, 15:09
            A, i co do wzoru - co prawda niezbyt przepadam za takim "obiciowym" stylem, ale żakard jest w tym sezonie bardzo modny :)
            • melissadessous Re: Zielone staniki 02.10.14, 21:20
              Możliwe, że zdjęcie nie oddaje dokładnie materiału i sugeruje co innego ale jest to bardzo delikatna koronka podszyta czarną dzianiną. Na stronie sklepu występuje również w kolorze bordowym model 0060 oraz żółtym model oo62. A propos ozdób innych niż kokardki w kilku innych modelach można znaleźć: koraliki i błyszczące oczka.
              • wkg65 Re: Zielone staniki 04.10.14, 09:29
                No to może należy poprawić jakość zdjęć i prezentować więcej niż jedno dla danego modelu aby nie było mylnego wrażenia? biustonosz ze zdjęcia wygląda jakby był zrobiony z grubej tkaniny "zasłonowej" a nie miękkiej koronki...

Cieszę się , że ktoś z Melissy zagląda na forum, bo może doczekamy się zdjęć na prawdziwych kobietach a nie na plastikowych manekinach, co odstrasza sporą ilość potencjalnych klientek . A gdyby tak której z blogerek podrzucić jakieś Melissy do recenzji ( niekoniecznie zielone) to wiedziałybyśmy , co naprawdę macie do zaoferowania.
                Kilka lat temu rozmawiałam z kimś w Melissie przez telefon i odniosłam wrażenie , że firma ma tak dużo "niewybrzydzających ' klientek, że nie musi starać się o względy tych z forum, które mają muchy w nosie ( nie jest to cytat z rozmowy, ale mniej więcej taki był sens).

Jeśli to podejście się zmieniło to byłoby super.
                • melissadessous Re: Zielone staniki 04.10.14, 15:25
                  Serdecznie dziękujemy za cenne uwagi.
                  Naszym zdaniem ważniejsze jest aby klientkom oferować bieliznę, również do karmienia z bardzo dobrych materiałów, dobrej jakości odszycia i najważniejsze za przystępną cenę bez dodatkowych ukrytych kosztów na honorarium modelek, sesji zdjęciowych i obróbkę photoshop zamieniającej modelki w ?manekiny?
                  Zakładamy, że lepiej kupić np. dwa biustonosze, a nie jeden ponieważ dzięki naszej polityce ceny przy tak dużych rozmiarach i jakości bielizny są bardzo przystępne ( średnia ceno około 100,00 zł)
                  Realizujemy również na życzenie klientek indywidualne zamówienia zgodne z oczekiwaniami i potrzebami poszczególnych osób. Chyba takie możliwości jak się nam wydaje nie są lekceważące ?wybrednego? klienta.
                  Gdybyśmy wszyscy znali wszystkie blogi na pewno, Pani zorientowałaby się ile blogerek opisywało naszą bieliznę ( owszem trafiły się i takie którym chodziło tylko i wyłącznie o zdobycie bezpłatnie kilku biustonoszy)
                  Gdyby miała Pani jakieś pytania prosimy o podanie nr. Telefony na adres mailowy firmy oddzwonimy co zawsze proponujemy, każdej potencjalnej klientce która ma wiele pytań.
                  • melissadessous Re: Zielone staniki 04.10.14, 15:34
                    Dodamy jeszcze, że zostaliśmy wyróżnieni Konsumenckim Certyfikatem Jakości "Najlepsze w Polsce" Sądzimy że takie wyróżnienie świadczy nie tylko o jakości bielizny ale również w podejściu do klienta.
                    • wkg65 Re: Zielone staniki 04.10.14, 22:20
                      Myślę ,że można to jakoś wypośrodkować: po pierwsze w końcu zdjęcia na żywych modelkach mają także niedrogie polskie firmy takie jak Ava czy Gorsenia- więc da się.
                      Po drugie jedno małe zdjęcie naprawde nie wystarcza dla oddania wyglądu stanika, więc nic dziwnego , że np. lekka koronka może zdawać się grubym żakardem.
                      Po trzecie nie zachęcam do rozsyłania waszych produktów do całej rzeszy blogerek, ale do której z tych najbardziej "opiniotwórczych" np. do kasicy ze stanikomanii. Wtedy informacja idzie do tysięcy klientek i , jak , w przypadku dobrego produktu koszt wysłania stanika zwraca się po wielokroć. A jeśli są negatywne uwagi czy komentarze to pomagają producentowi poprawić wyrób i za jakiś czas tez się to zapewne zwróci.

Proszę po czytać stanikomanię, ilość komentarzy pod każdym wpisem i dopytać jak publikacja na jej blogu przekłada się na sprzedaż.

Niewiele z nas lubi kupować kota w worku, łatwiej zdać się na opinie niezależnych osób, które już produkt przetestowały.

• melissadessous Re: Zielone staniki 04.10.14, 23:02
                        Szanowna Pani to nie my wyszukujemy blogerki tylko odpowiadamy na ich propozycje. Jak do tej pory np. Pani Kasica nie wyraziła chęci zapoznania się z naszymi produktami.
                        • fanaberia.fanaberia Pani Kasico, wyraź chęć! 08.10.14, 14:01
                          melissadessous napisała:

> Jak do tej pory np. Pani Kasica nie wyraziła chęci zapoznania się z naszymi
                          > produktami.

Wyraź dla dobra biuściastej społeczności. Przyglądam się Melissie od dawna, ale nie chce mi się kupować pudła staników i ich hurtowo odsyłać. Na sklepowych zdjęciach niewiele widać, na forum informacji prawie nie ma, nie wiem nawet, w jaki miałabym celować rozmiar. Przypuszczam, że nie tylko ja.
                          Ten zielony mnie kusi mocno, ale szansa, że miska cięta na 3 będzie na mnie dobrze leżeć, jest niemal zerowa. Szkoda, że nie ma fasonów do wyboru. Ciemnozielonego halfa chapnęłabym jak Reksio szynkę ;)
                          • kasica_k Re: Pani Kasico, wyraź chęć! 08.10.14, 14:26
                            No to skoro zostałam wywołana do tablicy :) to powiem tak, przy okazji wyjaśniając swoją blog-politykę:

Droga Melisso - no właśnie, nie należę do tych, co chciałyby tylko za darmo kilka biustonoszy ;) dlatego rzadko zwracam się sama do firm z propozycjami, raczej zaczynam po prostu od zakupów. Nie żądam też opłat za recenzje od firm, których produkt recenzuję po raz pierwszy (w przypadku, gdy ma ich być więcej, i nakład pracy staje się pokaźny - rozmawiamy już o stawkach, niezbyt wysokich, które jednakże nie mają wpływu na moją ocenę produktu ;). Wasze produkty jak dotąd się nie załapały na mój zakupowy pęd - co nie znaczy, że są niedobre. Niestety muszę powiedzieć, że niezbyt zachęcające zdjęcia mają tu swój udział - po prostu na widok żadnego z modeli nie mam ochoty krzyknąć "muszę to mieć!". Jednak zdjęcia na modelkach wyglądałyby znacznie bardziej zachęcająco. Przydałyby się też zbliżenia na szczegóły - na pewno delikatna koronka zachęciłaby mnie bardziej niż ów wspominany wcześniej domniemany żakard ;)

fanaberia.fanaberia, Melissa miała tu kiedyś dosyć długi wątek, ale fakt, było to dawno i sporo informacji już pewnie nie jest aktualnych. Mam nadzieję, że powyższe wyrażenie zainteresowania pomoże nam się bliżej poznać :-)
                            • pinupgirl_dg Re: Pani Kasico, wyraź chęć! 09.10.14, 17:28
                              > Niestety muszę powiedzieć, że niezbyt zachęcające zdjęcia mają tu swój
                              > udział - po prostu na widok żadnego z modeli nie mam ochoty krzyknąć
                              > "muszę to mieć!". Jednak zdjęcia na modelkach wyglądałyby znacznie bardziej
                              > zachęcająco.

Będę bronić zdjęć Melissy - może faktycznie jakoś bardzo nie zachęcają, ale... w kontekście tego, co już tu nie raz pisałyśmy na temat stylistyki zdjęć reklamowych rodzimych producentów, uważam, że są zupełnie ok. Przynajmniej ich zdjęcia nie zniechęcają, a to już coś.
                              Próbowałam któryś z tych najtańszych, podstawowych modeli, teraz już nie przypomnę sobie numeru. Niestety, bardzo ciął mi biust.
                  • smallfemme Re: Zielone staniki 14.10.14, 11:36
                    Mam nadzieję, że pani Renata ze sklepu noszebiustonosze się na mnie nie obrazi, bo pozwolę sobie wykorzystać jej pracę jako przykład dobrych praktyk fotograficznych:
                    www.noszebiustonosze.pl/products/239/p/280
                    Zdjęcia firmowe podlinkowanego modelu są niemal identyczne - wszystkie z frontu, więc dodatkowo właścicielka dorzuciła zdjęcie profilu na żywej modelce. Rozumiem, że Mellisa nie może/nie chce/nie uważa za celowe takie zdjęcia robić. Jednak w noszebiustonosze oprócz tego jest cała seria zbliżeń na poszczególne elementy stanika, które można powiększyć i na własne oczy przekonać się jak wyglądają ramiączka, mostek, z jakiej tkaniny wykonane są miseczki - i takie zdjęcie daje pewne rozeznanie kupującym. Takie zdjęcia nie wymagają modelek, wielkich sesji zdjęciowych i photoshopa. Wystarcza dobrze oświetlone miejsce pracy, neutralne tło i niewielka korekcja światła/barw przy wywoływaniu. Tyle pozwala już zakochać się w detalach modelu :)
                • madzioreck Re: Zielone staniki 13.10.14, 00:10
                  > Cieszę się , że ktoś z Melissy zagląda na forum, bo może doczekamy się zdjęć
                  > na prawdziwych kobietach a nie na plastikowych manekinach, co odstrasza sporą i
                  > lość potencjalnych klientek .

Mnie odstrasza wiele zdjęć "na modelkach", bo z racji przechodzenia przez moje ręce i nie tylko mój biust wielu staników leżących cudnie na modelce (a w każdym razie na zdjęciu...) wiem, jaki bywa rozdźwięk między fotką a rzeczywistością. Z kolei zupełnie nie odstrasza mnie zdjęcie na manekinie, ponieważ, jak wyżej, fotki na modelkach i kupowane pod ich wpływem staniki prowadziły mnie zwykle tylko do rozczarowania, że na modelce leżą super, a na mnie jakoś nie chcą.
    • melissadessous Re: Zielone staniki 12.10.14, 22:19
      Przeglądając Internet trafiliśmy na blog w którym jest odpowiedź na wszystkie zarzuty i uwagi pod naszym adresem. Polecamy lekturę: mybabki.pl/2014/08/melissa-biustonosze-dobre-bo-polskie/
    • sbarazzina Re: Zielone staniki 27.05.15, 22:25
      Ostatnio nabyłam mojego pierwszego Huita w moim ulubionym odcieniu zieleni - limonkowym :)

Tutaj recenzja:
      theartofbrafitting.com/pl/content/huit-melisande-ten-kolor-ma-moc
      • mniickhiateal Re: Zielone staniki 30.05.15, 13:54
        O rany, jaki śliczny. Jak nie kocham zielonego, tak żałuję, że jestem poza rozmiarówką.
    • anika772 Re: Zielone staniki 28.05.15, 07:19
      Bo też i zieleń ma wiele twarzy:-) Dla mnie to musiałaby być szmaragdowa zieleń.
    • lovemum.pl Re: Zielone staniki 28.05.15, 12:34
      Również u nas można znaleźć staniki w zieleni.
      Są to karmniki z Hotmilka
      Forever Yours Emerald na fiszbince:
      www.lovemum.pl/products/biustonosz-do-karmienia-hotmilk-forever-your-emerald
      oraz obszyty z zewnątrz czarną koronką staniczek Emerald City
      www.lovemum.pl/products/biustonosz-do-karmienia-hotmilk-emerald-city
      Mamy nadzieję, że spodoba Wam się taka kolorystyka :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka