Dodaj do ulubionych

Fantasie Allegra

10.06.15, 02:18
Ma ktosia? :) Bo na Brastopie rzucili... Jak wypada rozmiarowo ten vertical?
Obserwuj wątek
    • yaga7 Re: Fantasie Allegra 10.06.15, 06:47
      W jakimś wątku niezwiązanym z Fantasie było porównanie tej Allegry z Chloe Fauve, że leżą praktycznie tak samo.
      Co oznacza, że u mnie nie leżą.

Ale gdybyś testowała, daj znać :)
      • mniickhiateal Re: Fantasie Allegra 10.06.15, 07:24
        Tak, to ja się produkowałam, tu i kilka następnych postów:
        forum.gazeta.pl/forum/w,32203,83374434,156280753,Re_Przeczytalam_na_zagranicznym_blogu.html
        Nadal mam tylko ten jeden cielaczy kolor; łamię się obecnie nad białym, ale jeszcze nie mam kolejnego egzemplarza do badań.
        • kasica_k Re: Fantasie Allegra 10.06.15, 08:32
          Dzięki, tylko tam chyba porównujesz ją z Chloe vertical? A mnie by zależało na porównaniu z dowolną balkonetką miękką, nie verticalem, bo w verticale się nie mieściłam nigdy w rozmiarówce, aż do Allegry :)
          • yaga7 Re: Fantasie Allegra 10.06.15, 09:40
            Przy założeniu, że Allegra i Chloe to ten sam krój, to moim zdaniem jest jakieś podobieństwo z balkonetkami Fantasie w tym sensie, że jeden i drugi krój ma dla mnie zbyt wąskie fiszbiny i zbyt głęboką miskę, w związku z czym biust nie jest podniesiony, tylko tak smętnie zwisa w misce.

Ale mógłby to ktoś potwierdzić.
            • kasica_k Re: Fantasie Allegra 10.06.15, 12:12
              W sensie, że balkonetka Chloe leży tak samo jak balkonetka Allegra? Bo już się zgubiłam :) A verticala przymierzałaś?
              • yaga7 Re: Fantasie Allegra 10.06.15, 13:17
                Nie, w sensie, że balkonetki Fantasie leżą u mnie podobnie jak vertical Chloe Fauve - czyli wąskie fiszbiny, zbyt głęboka miska, kiepskie podniesienie i zebranie w związku z tym.

Balkonetek Fauve nie mierzyłam dawno, ale z tego, co pamiętam, miałam z nimi te same problemy, co z Fantasie.
                • kasica_k Re: Fantasie Allegra 10.06.15, 14:03
                  A, rozumiem :-) A Freye Ci tak nie robią? Bo mnie zawsze Fantasie raczej służyły. A właśnie Freye częściej się wydawały zbyt wąskofiszbinowe. Ale w sumie dawno nie kupiłam sobie żadnej Fantasie, może coś się zmieniło. A ten vertical Chloe brałaś w tym samym rozmiarze co zwykle?
                  • yaga7 Re: Fantasie Allegra 10.06.15, 16:19
                    Freye też mi tak robią, dlatego obecnie nie mam żadnej freyowej balkonetki. Z balkonetek mam Cleo, Panache, effuniaki i Gorsenię ;)

Vertical Chloe brałam w 36F. Cięzko powiedzieć, czy to mój standardowy rozmiar, bo obecnie mam spory rozrzut. Ale to 36F było za duże na czubku, a trochę za małe po bokach. Więc może przy szerszych fiszbinach i płytszej misce byłoby dobre, kto wie. Normalnie noszę 36F/FF (ale mam 103 w biuście, teoretycznie powinnam nosić 36E/F).
                    • kasica_k Re: Fantasie Allegra 10.06.15, 16:36
                      Dzięki :) W tamtym wątku chyba pisałaś, że wypada większa niż sztywne halfy Fauve, a ja te muszę i tak często brać mniejsze niż wszystko inne, bo są na mnie za duże...
                      To chyba nie ma rady, wezmę dwa rozmiary, normalny i mniejszy i niedobry zwrócę (o ile w ogóle którykolwiek mi przypasuje :)
          • mniickhiateal Re: Fantasie Allegra 10.06.15, 10:49
            Tak, li i jedynie z verticalem. Balkonetki nigdy nie miałam i ogólnie z Fantasie nigdy nic nie miałam poza tym jednym stanikiem vertical seam, kupionym z żalu za Fauve Chloe. IMO ten krój przenieśli 1:1 z Fauve w momencie, kiedy likwidowali tamtą markę, ale balkonetki przypuszczam, że robią nadal na kroju Fantasie, a nie Fauve, bo ten krój już mieli wszak wcześniej swój. No ale na pewno tego oczywiście nie wiem.
            • kasica_k Re: Fantasie Allegra 10.06.15, 12:09
              A miałaś może dowolną inną balkonetkę np. Freya, z którą mogłabyś porównać rozmiar Allegry?

Ja nie chcę balkonetki Allegra, ja chcę verticala :)
              • mniickhiateal Re: Fantasie Allegra 10.06.15, 15:57
                Chyba Ci nie pomogę nijak, bo niestety ostatnią Freyę miałam lata temu. Jedyne porównanie mam z tzw. fullcupem Fauve, który IMO jest krojony balkonetkowo, acz może się nie znam, i tam miałam ten sam rozmiar. I w fullcupie Empreinte też ten sam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka