Dodaj do ulubionych

Modele podobne do Masquerade Persia

05.07.15, 23:05
Jako że mam bardzo ograniczone możliwości stacjonarnego mierzenia i niemal zerowe doświadczenie z Panache, będę bardzo wdzięczna za wskazówki na temat staników podobnych (w formie i kształtowaniu piersi) do Masquerade Persia.
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: Modele podobne do Masquerade Persia 06.07.15, 00:30
      Nie pomogę za bardzo, bo nigdy Persii nie miałam, ale krój teoretycznie ma podobny do Tango ;) Co nie znaczy niestety, że identycznie leży.
      • boogie_lass77 Re: Modele podobne do Masquerade Persia 06.07.15, 16:08
        Dziękuję, Kasica. Jestem wdzięczna za tak szybką odp. Po długim oglądaniu swoich zdjęć i dostrzeżeniu w Persii spłaszczania moich piersi, a także po dzisiejszej możliwości przymiarki Fauve Lucille stwierdziłam, że jednak dam sobie spokój z Panache i będę trzymać się tego, co pozostanie z Fauve w Fantasie ;)
        • kasienka.body Re: Modele podobne do Masquerade Persia 06.07.15, 21:12
          spłaszczanie w persii? może miska za mała?
          fason nie ma niestety klonów, Tango jednak leży zupełnie inaczej.
        • ania.biulandia Re: Modele podobne do Masquerade Persia 06.07.15, 22:55
          Persia bardziej zaokrągla biust niż spłaszcza. Nie eksponuje go mocno do przodu stąd pewnie to porównanie do innych lekko stożkujących modeli. Była produkowana w trzech wersjach kolorystycznych. Może poszukasz kolorów? Bo tak jak pisze Kasia, drugiego takiego nie ma ;)
          • boogie_lass77 Re: Modele podobne do Masquerade Persia 07.07.15, 13:52
            Nie jestem ekspertem, a jak wspomniałam na Panache kompletnie się nie znam, ale mam wrażenie, że rozsmarowuje mi trochę piersi na klatce. Chociaż rzeczywiście może to kwestia przyzwyczajenia, bo najchętniej wybieram modele "wypychające" biust do przodu. Mogę wysłać zdjęcia, ale nie chciałabym, aby miała do nich dostęp szersza widownia ;)
    • yo_anka Re: Modele podobne do Masquerade Persia 09.07.15, 06:51
      Masqerade już znika jako osobna marka, teraz wszystko będzie Panache
      Ale nie znam nic podobnego w kroju, był dość specyficzny, wyjątkowy.
      A mierzyłam Persie w 36H
      to taki wyższy half cup
      jasna podszewka na to grubsza koronka odznaczająca się, nie wiem który masz kolor.
      Na mnie miski były prawie dobre, ale dla biustu po przejściach nie nadawał się, biust uciekał mimo wysokiej góry i chlupotał przy chodzeniu, ale koleżanka z młodszym pełniejszym biustem jest zadowolona
      A jaki rozmiar nosisz?
      Spłaszczają trochę prawie wszystkie Masqerade w tym kroju, a zwłaszcza usztywnianie.
      • boogie_lass77 Re: Modele podobne do Masquerade Persia 09.07.15, 14:58
        Mierzyłam granatowy 30gg (wcześniej 30g, ale był za mały) na wymiary 72/98 + 1 rozmiar miski (asymetria) czyli w obecnie standardowym dla mnie rozmiarze brytyjczyków.

Wciąż go nie mam i się nad nim zastanawiam, stąd pomysł tego postu - trochę mi nie pasuje faktura, która mogłaby się chyba odznaczać pod cienkimi bluzkami. Niepokoi mnie też to, że nie odczuwałam w nim biustu jako szczególnie stabilnie przytrzymanego. Z drugiej strony nieco zmniejszał optycznie i zdecydowanie nie wciskał mi piersi pod boki, co bardzo cenię szczególnie po ostatnim nieudanym internetowym zakupie Fantasie Rebecci. Nie wiem też na ile realne jest moje pragnienie unieruchomienia biustu przy klacie, najlepiej czuję się w Shocku ;)

Moje piersi są mocno po przejściach, ale współpracy odmawiają głównie większości usztywnianych misek. Tutaj nie miałam wrażenia ucieczki środkiem. Tyle, ze nie były wypchnięte ani do przodu ani na boku, więc gdzie się podziały? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka