mamusia1999 Re: Kolekcje biustoprzyjazne :-)/wallis 29.06.07, 15:26 wypatrzylam online pare sukienek marki wallis. powiedzcie mi jednak (juz o to pytalam kiedy w sprawie mewy i lookat). kupujecie je w rozmiarze na biust a talia sie sila elastanu ulozy czy na odwrot wg. talii a biust sila elastanu sie zmiesci? Odpowiedz Link
kasica_k Re: Kolekcje biustoprzyjazne :-)/wallis 29.06.07, 15:37 Sukienki mam z Wallisa dwie i obie nie sa rozciagliwe, wiec sila rzeczy dobrane do biustu. Generalnie góry biore tam w podobnych rozmiarach co wszedzie, czyli bardziej na biust. Ale ja nie lubie byc zbytnio opięta, gdyz talią nie grzeszę. Odpowiedz Link
szarsz Mexx 02.07.07, 08:55 Prezentuję coś do kuszenia: www.skocz.pl/mexxshirt To cudo powala na kolana wszystkich mężczyzn :) Tylko trzeba mieć pod toto perfekcyjnie dopasowany stanik (nie siateczkowy, bo będą sutki prześwitywać) i brać dość ciasne (ja mam M-kę, gdy normalnie upycham biust w L-ki). Słuchajcie, dekolt jest taki, że aż dech zapiera. W Mexxie zaczęły się wyprzedaże, więc kosztuje 69 zeta. Odpowiedz Link
chocochoco Świetne letnie bluzeczki H&M 10.07.07, 20:43 Będąc dzisiaj w Galeri handlowej, wstąpiłam do jednego z moich ulubionych sklepów H&M i znalazłam świetne bluzeczki. Ich podstawową zaletą jest to, że super leżą!! Są tak uszyte, że mieści się bez problemy większy biust, a na brzuszku są obcisłe i nie ma żadnego worka na plecach, nic z tych rzeczy!! Byłam w szoku jak przymierzyłam i od razu wziełam dwie, no po prostu super, nie widziałam jeszcze w sklepie bluzeczki, żeby tak leżała przy moich wymiarach 58 w talii i 94 w biuście (specjalnie przyjrzałam się większym romiarom, czym większy tym więcej miejsca na biust). Cena bardzo przystepna, bo tylko 19,90. Materiał supermiły bawełna z elastanem, dekold dosyc duży, taki marszczony, ciężko mi opisac. Dużo kolorów: gładki żółty, miętowy we wzorki, fuksjowy we wzorki, czarno- biały, filoletowy we wzorki- tyle pamiętam. Szczerze polacam!! Odpowiedz Link
szarsz Re: Świetne letnie bluzeczki H&M 30.07.07, 17:25 U mnie w HM niestety takich nie było, za to kupiłam sobie inne (HM L.O.G.G.), a żeby było śmieszniej - w rozmiarze S. A zaczęłam mierzyć od L, potem wymieniłam na M a na koniec na S. Pierwszy raz w życiu mam ciuch w rozmiarze S :D Nie ma to jak pójść do sklepu i się dowartościować, że stówa w biuście to rozmiar S. Ale nie, chodzi o to, że te bluzeczki świetnie się poddają i w talii jest nawet dość ciasno, a na biuście niezbyt opinają. To takie z króciutkim rękawkiem i sportym dekoltem w serek. Gładkie. Kosztują 29.90 i są różne kolory: czarny, gorzka czekolada, trzy odcienie różu, wściekle zielone, zgniłozielone i... więcej nie pamiętam. Odpowiedz Link
limonka_01 Florence&Fred - tanio i biuściasto 16.07.07, 00:03 F&F to marka sprzedawana w supermarketach Tesco. W osobnym wątku opisywane były już staniki tej marki. Ja napisze parę słów o ubraniach. Lubię kupować T-szirty tej marki. Kosztują 15-20zł, a na metce wszywanej z boku podawane są w cm szerokości biuście. Rozmiar L-ka to 98-105cm, a widziałam XL i większe. Dzisiaj mierzyłam bluzkę koszulową, bardzo podobną do mojej z Bravissimo. Wzięłam z wieszaka rozmiar 42 i na moje 100cm w biuście była ZA DUŻA. Kosztowała chyba 38zł na przecenie (przed drugie tyle). W koszyku wylądował czarny żakiet rozmiar 44, bo 42 nie było. Trochę za duży, ale wolę za duży niż za ciasny i szkoda mi było nie kupić za 39,99 żakietu, który zdecydowanie lepiej nadaje się do pracy niż sweterki lub inne wynalazki. Z biuściastych staników widziałam 80F i 75F z czarnej koronki, bardzo przyzwoicie uszyte za 29zł po przecenie. Odpowiedz Link
zazulla potwierdzam 04.08.07, 03:13 Kupilam brazowa koszule i brazowy zakiet. Koszula rozmiar 46, guziki jakby duetami przyszyte. Przy mankietach 3 guziki. Cena 11,70 zl z 39zl. 97% bawelna, 3% elastan. Chyba wroce po czarna. Zakiet rozmiar 44 - 40 bylo idealne w ramionach ale dopiero 44 obielo moj biust. I nawet nie jest za dlugi ani nie ma za dlugich rekawow. Cena 29 zl z 99 zl. 95% poliester, 5% elastan. zapinany jednorzedowo na 2 guziki. Przy mankietach 4 guziki :) Limonka, moze mamy taki sam zakiet? Moj ma takie przesycie na kolnierzyku ala fastryga. Byly tez czarne ze spodnicami do kompletu. Dzisiaj sie spieszylam i malo mierzylam, ale wpadne jeszcze bo wyprzedaz duza. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: potwierdzam 04.08.07, 09:00 Podobał mi sie ten z przeszyciami, ale rozmiary były na mnie za małe. Mój jest taki zwykły, gładki. Badając brytyjskie ubrania w polskich sklepach, odwiedziłam przedwczoraj Marks&Spencer, ale tam w bluzkach biuściasta malizna. Nawet 16 była za ciasna. F&F bije na głowę Spencera, pomimo słabszej jakości. Odpowiedz Link
zazulla nowa kolekcja 26.08.07, 21:24 Widzialam i mierzylam fajna koszule, sa czerwone i biale, odcianane pod biustem, rekaw chyba 3/4. 49 zl, ja weszlam w 46. Jest masze innych ciuchow jak to nowa kolekcja ale mialam czasu mierzyc. Odpowiedz Link
szarsz Tatuum 30.07.07, 17:36 kupiłam dziś na wyprzedaży sztruksową marynarkę (99 zeta, przecenioną z 225) i spodnie (za mniej więcej 40 złotych). Za namiar na spodnie z tatuum limonka_01 ma u mnie duże piwo ;) Są naprawdę świetne, dobre w biodrach i w udach (szerokich udach) i lekko rozszerzane dołem. Kupiłam rozmiar 38 (na stówę w biodrach) i jestem piekielnie zadowolona. Marynarkę już jedną mam, teraz kupiłam po prostu w innym kolorze (gorzka czekolada), bo cena jest jak dla mnie mocno atrakcyjna. Zaszewki w biuście i w talii ma, układa się dobrze, lepszej marynary nie mam (co nie znaczy, że nie da się kupić, pewnie się da, tylko ja nie wiem, gdzie :D). Weszłam w 40tke, dopięłam się bez kłopotu, w talii mi spasowała, a staniki noszę najchętniej w angielskim 65H. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Tatuum 30.07.07, 19:11 Ostrożnie z obiecankami, bo we Wrocławiu bywam. Mało tego, nawet lubię piwo w Spiżu wypić ;) A tak na poważnie, to cieszę się, że mogłam pomoc. Nie uważam jednak TATUUM za biuściastą markę, ponieważ wiekszość ich tiszertów szczelnie zakrywa nie tylko dekolt, ale i obojczyk aż pod samą tchawicę, co nie wygląda najlepiej przy dużym biuście. Natomiast spodnie to i owszem, udziaste u nich bywają :) Odpowiedz Link
szarsz Re: Tatuum 30.07.07, 19:34 limonka_01 napisała: > Ostrożnie z obiecankami, bo we Wrocławiu bywam. Mało tego, nawet lubię piwo w > Spiżu wypić ;) A ja całkiem poważnie, bo dawno nie wyszłam taka zadowolona ze sklepu :) Wzięłam do przymierzalni dwie pary - 40 i 38 i najpierw próbowałam 40. Na wszelki wypadek. Okazały się wszędzie za duże :) No i cena powaliła mnie na kolana, w życiu nie kupiłam sobie spodni w normalnym sklepie za cztery dychy. > Nie uważam jednak TATUUM za biuściastą markę, i trudno się z Tobą nie zgodzić, ta marynarka jest zupełnie wyjątkowa. Tiszerty z tatuum są w ogóle jakieś takie ciasne, nigdy jeszcze żadnego nie kupiłam. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Tatuum 31.07.07, 20:15 I ja zaszłam dzisiaj do Tatuuma i wyszłam z nowymi jeansowymi spodniami. Na moje 102cm w biodrach bardzo ładnie ułożyła się 40-ka. Były i wieksze rozmiary, nawet 46 gdzieś mi sie przewinęło przed oczami. Spodnie są szyte w dwóch długościach na 165cm i 170cm. Nogawki szerokie, świetnie maskują szerokie uda. Tylko bluzek tam nie kupujcie. Nie dla nas one. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Tatuum 30.07.07, 22:11 limonka_01 napisała: > A tak na poważnie, to cieszę się, że mogłam pomoc. Nie uważam jednak TATUUM za > biuściastą markę, ponieważ wiekszość ich tiszertów szczelnie zakrywa nie tylko > dekolt, ale i obojczyk aż pod samą tchawicę, co nie wygląda najlepiej przy > dużym biuście. Otoz to, nie moge tego zrozumiec. Czy ktokolwiek w ogole wyglada dobrze w takiej obrozy? :) Takie ladne t-shirciki, a tak glupio wykonczone, i to teraz, w dobie dekoltow. > Natomiast spodnie to i owszem, udziaste u nich bywają :) Nawet raz udalo mi sie dzinsy u nich kupic. Nie powstrzymalam sie przed kupieniem do nich kurtki, ktora nosze rozpieta, poniewaz inaczej sie nie da. Rozmiar chyba 42 albo nawet 44... a to sa rozmiary, ktore rzadko u nich bywaja, wiele rzeczy jest tylko do 40. Odpowiedz Link
say_say grey wolf 26.08.07, 13:37 otoz zakupilam sukienke (je, je, je!!!!), ktora swietnie lezy, nie jest rozowa, nie ma falbanek i kosztowala 59 zl! producent nazywa sie grey wolf i te 59 zl to przecana letnia byla! mysle, ze jest bardzo biustoprzyjazna(101/73 miesci sie bez problemu:D), dzianinkowa, odcinana pod biustem dzieki czemu podkresla najwezsze miejsce mojego ciala (lekcje trini i suzany nie ida na marne)! ja marzylam o sukience na lato, wiec z reka na sercy moge polecic grey wolfa i z radosci chyba powyje do ksiezyca....nazwa zobowiazuje! sciskacze-lodolamacze! rozentuzjazmowana(sic!) say Odpowiedz Link
say_say Re: grey wolf 26.08.07, 13:39 ah a rozmiar M, choc w innych kolorach mierzylam L i nie widzialam szczegolnej roznicy-ale to dzianina wiec sie rozciaga i naciaga na tym co trzeba, zas oplywa laskawie to co zakryc nalezy! Odpowiedz Link
metokard jesienne kolekcje 05.10.07, 12:48 nie wiem, czy jestem az tak wybredna, czy tez w sklepach nie ma nic ciekawego (mieszkam w warszawie) ale naprawde nie jestem w stanie niczego sobie kupic. potrzebuje sweterkow, plaszcza, bluzek do pracy itd. widzialyscie gdzies jakies fajne kopertowki? chyba zwymiotuje, jesli w nastepnym sezonie dalej beda krolowac te koszmarne bluzki i sukienki w karczek (tzn. poprzeczne ciecie w okolicach piersi, a nizej namarszczony wor, tak ze pod biustem mozna niepostrzezenie schowac 10 kg kartofli) no i czy gdzies sa fajne wysmuklajace plaszcze, ktore NIE sa dwurzedowe albo z wielkimi klapami? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: jesienne kolekcje 05.10.07, 13:23 Koszule - Andre Renard. Sweterki w serek P&C w Arkadii parterowa część, tam również poogladaj płaszcze, może coś tarafisz. Podobno w C&A też coś da sie upolować. Sieciówki dla nastolatek omijaj szerokim łukiem, aby zaoszczędzic sobie frustracji. Odpowiedz Link
szarsz Bravissimo fitted jersey top BH16 17.10.07, 09:59 skocz.pl/bh16 Aktualnie na wyprzedaży, ale jeszcze niemal w pełnej rozmiarówce. Jest śliczny. Wydłuża, wyciąga sylwetkę, ma pionowe szwy, rękawki też pięknie układają. Baaardzo kobiecy i bardzo elegancki. Ma wzmocnienie z przodu (podwójny materiał). Ja jestem zachwycona, modeluje sylwetkę idealnie. Materiał to coś w rodzaju sztuczenego jedwabiu, dość gruby, bardzo miły w dotyku. Z przodu lub z tyłu można przewiązać się wszytą w boki tasiemką, by jeszcze lepiej dopasować bluzkę do sylwetki. Szkoda, że jest tylko jedna wersja kolorystyczna :( Odpowiedz Link
szarsz Bravissimo - fitted jersey top bp02 17.10.07, 10:06 skocz.pl/bp02 Na modelce wygląda dobrze, na mnie bardzo źle. Wraca do swojego kraju :) Nie widziałam tego na zdjęciu (ten ... ps, wygładza wszystko jak walec), ale ta bluzka ma mnóstwo marszczeń. Wyglądałam w niej jak bombka choinkowa na nogach :( Ja mam już trochę własnych krągłości, nie potrzebuję dodatkowych. Może dobrze wyglądać na biuściastych szczupaczkach, jak Zosia z jedenastego odcinka Biustu tygodnia: stanikomania.blox.pl/2007/09/Dzisiejszy-odcinek-sponsoruje-literka-K.html ale wcale nie jestem tego pewna. Materiał - miły w dotyku bawełniany jersey. Kolor Topaz jest w rzeczywistości dużo jaśniejszy niż na zdjęciu. Odpowiedz Link
szarsz Bravissimo - Rouched fitted jersey top bh12 17.10.07, 10:13 skocz.pl/bh12 Dobra, ładnie się układająca, codzienna bluzka. Szkoda, że rozmiarówka już tak bardzo przebrana, bo chętnie dokupiłabym w innym kolorze. W górnej części delkot jest bardzo szeroki i zawsze będzie zerkało spod niego jedno lub drugie ramiączko :) To moja pierwsza bluzka z marszczeniami, która nie dodaje kilogramów. Odpowiedz Link
kasiamat00 płaszczyk z Orsaya 17.11.07, 19:13 Ciemnoczerwony, 60% wełna, 40% poliester, wysoki kołnierz, długość dla mnie przed kolano (przypominam - jakby ktoś jeszcze nie wiedział - że ja mam 155 cm wzrostu), zapięcie jednorzędowe, pasek, raczej późnojesienny niż zimowy (bez ocieplenia). Rozmiar 38 jest na mnie dobry wszędzie :) Idealny w ramionach, idealny w biuście, idealny w biodrach, dobry w talii po ściśnięciu paskiem (bez paska oczywiście trochę za szeroki). Mógłby mieć jeszcze pasek te pięć cm wyżej, ale i tak, w przeciwieństwie do większości mierzonych płaszczy z paskiem, nie robi mi wora na plecach. Najwyżej będę przeszywać szlufki. W planach było coś ciemnego, niewełnianego (wełna mnie gryzie) i ocieplanego, ale jak przymierzyłam ten, to stwierdziłam, że go nie oddam. A, cena przyjazna, bodajże 220 zł (plus-minus epsilon). Odpowiedz Link
swierszczowa1 problem z koszulami 05.01.08, 17:41 Ostatnio kupiłam 3 koszule. zapinane na guziki z kołnierzykiem. Jedna z nich z trochę elastycznego materiału. Są prawie nie za ciasne w biuście i nie aż tak bardzo za luźne na brzuchu. Mam jednak z nimi pewien problem. Super wyglądają zaraz po założeniu. Są na brzuchu troszkę luźniejsze ale mnie to nie przeszkadza (nie mam super płaskiego). Niestety po pól godziny noszenia cała dolna cześć koszul (od biustu w duł) jest w dużych poziomych fałdkach. Wygląda jakbym wcale jej nie prasowała. Jak się oprę o oparcie krzesła zmarszczki na plecach zostają przygniecione :/ góra koszuli wygląda ładnie natomiast poniżej taka plisowanka. Fałdki te są dość duże. Mogłabym kilka 2-centymetrowych poprzecznych zakładek porobić:(. Często podobnie marszczy się u mnie dolna część w elastycznych bluzkach (ale nie zawsze). z czego to wynika? Mam te bluzki za szerokie na brzuchu czy za waskie (może szersze mogłyby swobodnie wisieć i nie marszczyć się tak?) Iść z nimi do krawcowej i próbować je jakoś przerobić? Da się to jakoś zmienić? Dodam że jestem wysoka (170cm) i to cos co ma udawać że jest zwężeniem w tali wypada u mnie bezpośrednio pod biustem (na żebrach), i aż do tego miejsca bluzki się fajnie układają:/ Odpowiedz Link
anna-pia wątek o BRAVISSIMO - ubrania 18.01.08, 11:42 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=62098224 Odpowiedz Link
besame.mucho Mała czarna 20.01.08, 00:51 Kiedyś wrzucałam na Lobby takie zdjęcie Marilyn: img366.imageshack.us/img366/2430/7586564ib.jpg Teraz przeglądając stronę RI trafiłam na sukienkę, która od razu mi się z tą skojarzyła. Dla zainteresowanych: www.riverisland.com --> women --> dresses --> trzecia sukienka na pierwszej stronie (wybaczcie brak bezpośredniego linka, cholerne flashowe strony). Zastrzegam, że nie wiem czy jest probiuściasta (na zdjęciu niestety wygląda trochę, jakby mogła nie być) ale jeśli jest to widzimy na przykładzie Marilyn że na klepsydrowej figurze wygląda taki wynalazek zabójczo. Jeśli będę jakoś niedługo w RI i będzie ta sukienka to dam znać czy jest probiuściasta (a jeśli któraś z Was by była i mierzyła to bardzo proszę o relację, poluję ostatnimi czasy na fajną małą czarną) Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Mała czarna 10.02.08, 20:19 Zapomniałam napisać. Byłam i mierzyłam. Sukienka hmm... dosyć odważna. Biust mi się zmieścił w rozmiar 10 (ale już większy niż moje skromne 30G mógłby mieć problem), na biodrach też to 10 było dobre, w talii za luźne, chociaż nie tak bardzo jak się spodziewałam. Chłop ze mną był i mu się podobało, ale chyba głównie dlatego że dekolt to miało duży i na tyłku było opięte. I krótkie. Nie kupiłam - nieco zbyt odważna i uszyta z niezbyt porządnego materiału. Odpowiedz Link
chaje_shukarije wyprzedaż w Centrum 20.01.08, 16:49 hmm... galeria Centrum nigdy nie była sklepem, z którego wyszłabym z korzyścią większą niż to, że się ogrzałam (nie do końca mój styl, a tym bardziej ceny). Tym bardziej nie wpadłabym na to, że będę komukolwiek kiedykolwiek polecała wizytę tam, ale nie da się ukryć - obłowiłam się tam dzisiaj jak dziki dziesiątką :) wyprzedaż sięga 70% i wyszłam stamtąd uboższa o 120 PLN, ale za to z trzema sweterkami, z których przed obniżką każdy kosztował conajmniej tyle 8) Odpowiedz Link
besame.mucho Marks&Spencer - bluzki 10.02.08, 20:15 Cierpiącym na niedobór bluzek polecam M&S. Byłam dziś, było kilka bardzo biustoprzyjaznych. Niestety odradzam szczuplaczkom - były głównie rozmiary od 12stki (sporej 12) wzwyż. Ja w m&s noszę 8, udało mi się upolować tylko jedną bluzkę (ale za to rewelacyjną :-) ), z pozostałych mierzyłam zbyt duże 10tki (których też było jak kot napłakał). Od 12 już duży wybór i rozmiarówka do 20. Odpowiedz Link
bathilda Konsul - koszula 23.02.08, 13:51 Weszłam dziś do sklepu Konsul w Wola Parku (W-wa). Niestety Konsul produkuje tylko męskie koszule, ale w sklepie znalazłam damskie koszule nieznanej mi marki "She". W składzie 50% bawełny i 50% elastanu. Krój klasyczny, z kołnierzykiem i mankietami, ale nie zapinana do samej góry. Moje 30H weszło bez problemu w rozmiar 36 (sic!), w talii leży ładnie a w biuście się nie rozchodzi. W dodatku skrojona jest tak, że guziki są pokryte warstwą materiału (tj. zapina się je pod materiałem), w skutek czego nawet jeśli by się rozchodziło w biuście to nie będzie widać na zewnątrz. Cena 79 złotych. Przyznam szczerze że wzięłam 3 w 3 różnych kolorach (biała, szara i różowa, odpuściłam sobie tylko bladozieloną). Rozmiary widziałam od 36 do 44. Odpowiedz Link
lowca.stanikow nowa wiosenna kolekcja F&F w Tesco 13.03.08, 19:22 jestem zachwycona, pełno wiosenno-letnich rzeczy dla biuściastych! np. L jest na 101-109 w biuście i faktycznie takowy tam się mieści... białe, kremowe, kolorowe lub jaskrawe bluzeczki i koszulki z męciutkiej bawełny, z ponętnymi dekoltami, odcinane pod biustem (a nie na biuście jak to w innych firmach bywa), tak po 30-40 zł nawet biuściaste sukienki, „wyjściowe” czarno-białe ok. 130 zł, też z dekoltem i miejscem na biust ewidentnie ktoś projektując myślał tylko o nas, bo przy mniejszych biustach te ciuchy nie wyglądałyby tak ślicznie i ponętnie jak na naszych okrągłościach :) obkupiłam się :))) Odpowiedz Link
lowca.stanikow Re: nowa wiosenna kolekcja F&F w Tesco 13.03.08, 20:31 a, i jeszcze zapomniałam dodać, że kolekcja jest bardzo wyrozumiała dla fałdek, baleroników i innych brzuszków - od podcięcia pod biustem materiał opada w dół luźno - ale nie workowato! przy ciele ale nie dokładnie na ciele, tak więc wcięcia stanika czy brzuszek są zamaskowane, a sylwetka zachowuje smukłość i nie sugeruje "stanu błogosławionego" ani chęci pożeglowania :) Odpowiedz Link
aadrianka Reserved - żakiet. 14.03.08, 14:44 Poszłam wczoraj kupować spodnie - nienawidzę kupowania spodni, mimo iż obłąkana moda na biodrówki teoretycznie minęła dawno temu, w sklepach nadal 3/4 oferty to biodrówki. Koniec offtopu. Kupiłam spodnie i uznałam, że nie mam do nich pasującej marynarki/żakietu. Oblazłam kilka sklepów, w tym Zarę, gdzie jeśli już podobał mi się fason, to nie rozmiar albo cena. Weszłam do Rezerwatu i tak przyuważyłam uroczy żakiecik z rękawami 3/4, z paskiem, z domieszką czegoś elastycznego, dzięki czemu bez problemu zapięłam się w 38 - a guziki sięgają na biust. Układa się bardzo ładnie zarówno z zapiętym paskiem, jak i bez, a przy tym równie ciekawie wygląda z bluzką pod spodem, jak i samodzielnie. Jeśli są życzenia, mogę wysłać fotki do Galerii. Odpowiedz Link
charm Re: Reserved - żakiet. 14.03.08, 15:53 Wyślij koniecznie ;-) Ile cm masz w biuście? ;-) Odpowiedz Link
aadrianka Re: Reserved - żakiet. 14.03.08, 15:55 W biuście mam nędzne 97,5 cm, ale na tym nędznym 97,5 żakiet ani myśli być opięty do granic możliwości. Fotki wyślę wieczorem. Odpowiedz Link
martulka_s Re: Reserved - żakiet. 14.03.08, 17:02 A jaki ten żakiet ma kolor, bo ja sobie kupiłam w zeszłym tygodniu taki oliwkowy z paseczkiem ale 40-tke na 97/98 i wielkich luzów nie czuję : / Odpowiedz Link
aadrianka Re: Reserved - żakiet. 14.03.08, 17:07 Mój jest ciemnoszary.Żle się zresztą wyraziłam, nie tyle materiał jest elastyczny, ile na wysokości pasa jest wstawka elastyczna, pozwalająca dość swobodnie naciągać całość Odpowiedz Link
martulka_s Re: Reserved - żakiet. 14.03.08, 17:39 No to foć, foć, może też polecę jutro i nabedę. Bo mi sie tamtejsze ciuchy podobają tylko biust nie zawsze chce wejść. Odpowiedz Link
winter76 Camaieu-polecam! 15.03.08, 23:22 A ja polecam Camaieu,w biuście mam 105 cm,reszta mniejsza,generalnie 40 i zawsze stamtąd z czymś ciekawym wyjde.Poza tym mają świetne fasony-na czasie ale zawsze z odrobiną klasycyzmu :-) Odpowiedz Link
irjakrk Re: Reserved - żakiet. 16.03.08, 11:37 A na stronie nie znajdziesz tego żakietu? Byłam dwa dni temu i cyce się mi zmieściły w 42 dopiero "luzem", o 38ce nie było żadnej mowy :/ Odpowiedz Link
aadrianka Nie umiem się posługiwać stroną reserved:/ 16.03.08, 11:44 To nie jest raczej model, jakiego szukasz, bo ma kilka guzików zachodzących wysoko pod szyję, na tyle, że można nosić go samodzielnie. Na metce napisano: Talini D8347. Jak to się ma do nazwy modelu, nie jestem pewna. Odpowiedz Link
rockiemar biusciaste XS? 16.03.08, 01:57 W jakich sklepach zaopatruja sie biusciaste dzieczyny noszace rozmiar 34, 36? Bo ja juz powoli trace cierpliwosc... W ramionach rozmiar 34, w biuscie 40 albo wiecej. I jak tu sobie cos kupic? :/ P.S. Mam (az) jedna sliczna, klasyczna, olowkowa sukienke z Mango. Ktos inteligentny wpadl na pomysl umieszczenia w tym modelu kilku sporych zakladek na biuscie. A co najwazniejsze, byla przeceniona na 25euro (70%)! Odpowiedz Link
rockiemar Re: biusciaste XS? 16.03.08, 02:10 Na bravissimo niestety wiekszosc ubran jest w rozmiarze 8 (czyli to pewnie odpowiednik naszego 36/38?). Tylko w strappy tops mozna inaczej wybrac rozmiar. Ale czy np. 30F to bedzie nasz odpowiednik XS ale na ok. 90cm w biuscie? Odpowiedz Link
maith Re: biusciaste XS?-Bravissimo 16.03.08, 02:18 Z tego co kojarzę, to bravissimowe 8=34 10=36 12=38 14=40 Ale na wszelki wypadek lepiej zamów coś nierozciągliwego, bo rozciągliwe rzeczy bierzemy w mniejszym bravissimowym, a Ty takiego nie masz. Tak czy inaczej spróbuj 8 super curve :) Odpowiedz Link
rockiemar Re: biusciaste XS?-Bravissimo 16.03.08, 02:27 Angielskie 8 to na 100% jest nasze 36. Ja nosze 34/36. Tylko ze na allegro widzialam, ze ktos sprzedawal sukienke z bravissimo, wlasnie 8, i w opisie bylo napisane, ze jej rzeczywista wielkosc odpowiada naszemu 36/38. A teraz napalilam sie na te topy z wbudowanym stanikiem:) Tylko nie mam pojecia, jaki rozmiar zamowic, zeby nie opinal sie na brzuchu. Pod biustem mam 69, wiec lepsze bedzie 30 czy 32?? Moze ktoras z was juz je zamawiala i ma jakies porownanie? Odpowiedz Link
rockiemar Re: biusciaste XS?-Bravissimo 16.03.08, 13:34 Eee, jaka szkoda:/ Bo 32DD albo E jest mnostwo slicznych kolorow, a w 30F tylko jakies 2 paskudne, majtkowe - roz i blekit. Ale moze 30E byloby dobre? Bo cos tu czytalam, ze podobno te miski sa jakies duze? Czy moich 91cm juz nie uda sie do tego topu w rozmiarze 30E? "Sliczne", majtkowe kolorki: www.bravissimo.com/products/clothing/strappy-tops/bravissimo/ov25-details.aspx?colour=Sherbet www.bravissimo.com/products/clothing/strappy- tops/bravissimo/ov19-details.aspx?colour=Sky+Blue Odpowiedz Link
maith Re: biusciaste XS?-Bravissimo 16.03.08, 13:36 Bo ciuchy Bravissimo uwzględniają krągłości. Normalnie musiałabyś brać 40-tkę, tak? A w Bravissimo wchodzisz w znacznie mniejszy rozmiar, bo na biust masz osobne miejsce. Dlatego sprzedawcy mogą mieć z tym problem, jak określić Twój rozmiar. Ale może się jeszcze odezwą jakieś użytkowniczki bravissimowych ósemek... Przy 69 pod biustem w grę wchodzi tylko 28 albo 30. Na pewno nie 32 :) Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: biusciaste XS?-Bravissimo 16.03.08, 12:08 > Z tego co kojarzę, to bravissimowe > 8=34 Ta, jasne. Bravissimowe 8 jest na mnie dobre (czasami nawet mogłoby być węższe), a ja noszę z "normalnych" sklepów 38 (polskie/niemieckie, a nie francuskie). Ichnia ósemka jest na 67-71 cm w talii. Odpowiedz Link
maith Re: biusciaste XS?-Bravissimo 16.03.08, 13:49 Z normalnych mieścisz się w biuście w 38? To chyba się zgadza... Wszędzie, gdzie szukałam przelicznik jest taki, jak podałam. Tu mają opis sukienek - wprawdzie zaczyna się wyżej, ale z tego wynika, że 8=34 community.lincolnshire.gov.uk/witamy/section.asp?docId=56015 Tu jest dyskusja www.wizaz.pl/forum/archive/index.php/t-81774.html Aczkolwiek w praktyce brytyjskie 8 mogą być odpowiednikiem naszego raz 34 raz 36, a czasem nawet 38. Tak czy inaczej uważam, że warto przymierzyć bravissimową ósemkę (ale z nierozciągliwych, bo są mniejsze) i samej się przekonać, bo a nuż będą lepiej trzymały Twoją miarę, niż polskie uśrednione... Odpowiedz Link
besame.mucho Re: biusciaste XS?-Bravissimo 19.03.08, 09:59 Angielskie rozmiary każdy sklep przelicza jak chce ;-). Jest sporo sklepów, gdzie 8-36, 10-38, 12-40, itd. Ale na przykład w River Island 8-34, 10-36, 12-38, 14-40 itd. Z bravissimo szczuplaczki mają problem. Oczywiście jest tam i tak o niebo lepiej niż w zwykłych sklepach, jeśli chodzi o miejsce na biust, ale ja na przykład (wg ich tabelki, jeszcze nie zamawiałam tam ciuchów w tej rozmiarówce) nic dla siebie nie znajdę. Bo żeby wymiay odpowiadały wymiarom mojej talii - musiałabym wziąć 6, którego nie ma. Z kolei biust zmieści mi się dopiero w 10SC. Czyli jakby kiedyś zrobili rozmiar 6 to musiałabym mieć coś w stylu 6SSSSSC ;). A nie wiem jaki rozmiar musiałyby mieć szczuplejsze ode mnie dziewczyny, bo ja specjalnie wychudzona to nie jestem. Odpowiedz Link
rockiemar Re: biusciaste XS?-Bravissimo 19.03.08, 13:22 Ja mam w talii 64cm a w biuscie 91, wiec chyba nawet nie chce mi sie probowac zamawiac 8 z bravissimo. A akurat jest teraz tyle ladnych rzeczy przecenionych...;( Dlaczego sukienka BX02 nie jest produkowana w rozmiarze 6 SC/SSC?? www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/bx02-details.aspx www.bravissimo.com/products/clothing/shirts-and-tops/bravissimo/bc04-details.aspx A ta bluzka? Pewnie tez nie ma na mnie szans dobrze lezec to 8RC? I w dodatku w zwiazku z brakiem rozmiaru 6 pewnie nigdy w zyciu nie kupie sobie normalnej koszuli z kolnierzykiem, bo w normalnych sklepach producenci zapomnieli o przeznaczeniu z przodu chociaz kilku cm na biust... A jakby tak wszystkie obwodowe 60 i 65 zebraly sie i zaczely slac maile do bravissimo z prosba o rozpoczecie produkcji rozmiaru 6? Moze by sie nad nami ulitowali...;) Odpowiedz Link
szarsz Re: biusciaste XS?-Bravissimo 19.03.08, 14:42 Rockie, koszulę wypróbuj Andre Renard (w sklepach wólczanki), one są naprawdę dobrze uszyte. Ja przy 96 w biuście i 70 w talii wchodziłam spokojnie w 40-stkę a widziałam, że są od 34 albo 36 zależnie od modelu. Tylko ceny zwalają z nóg - regularna startuje gdzieś od 200 złotych, na wyprzedaży można kupić za 70 - 100. Odpowiedz Link
irjakrk Szukam żakietu na średni cyc 16.03.08, 11:35 Mam w biuście 97, pod 70, w talii 66, w biodrach (ale mi "biodra" robią uda, wyżej,w tyłku to mam znacznie mniej( 102-103 cm. Szukam eleganckiego żakietu w kolorze jakiejśtam szarości. Z dużym dekoltem w szpic, na jeden guzik. Może ktoś jest z Krakowa i zna kogoś, kto ładnie szyje? Odpowiedz Link
the_mariska Piękna biustopzyjazna bluzka z New Yorkera :) 01.04.08, 18:57 Po czasie inwestowania wszystkich nadmiarowych pieniędzy w staniki, postanowiłam wybrać się po jakiekolwiek inne ciuchy. Pomijając inne zakupione rzeczy urzekła mnie niesamowicie pewna bluzeczka z New Yorkera (aż dziwne, bo zasadniczo szyją dla zbuntowanych małolatek). Po pierwsze - za bufki w ramionach, bo mam wąskie. Po drugie - że odcięcie pod biustem jest pod biustem, a poniżej wszyte są gumeczki. Po trzecie i najważniejsze - nad biustem bluzka jest wiązana takim jakby ściągaczem, dzięki czemu można ją dopasować do rozmiaru biustu. Myślę, że jakbym miała piersi 4 rozmiary większe też bym się zmieściła. W żadnej bluzce moje piersi się tak świetnie nie prezentowały :) I do tego jest urocza - czerwona w białe serduszka (były jeszcze czarne i brązowe). Cena 59,90. // O Boże, przeczytałam tą moją wypowiedź i brzmi to prawie jak opis towaru u mało rozgarniętej sprzedawczyni na Allegro :) Najwyraźniej padł mi ten ciuch na mózg ;)) Odpowiedz Link
charissa Re: Piękna biustopzyjazna bluzka z New Yorkera :) 13.04.08, 15:36 hihi , chyba pobiegnę zobaczyć z pro-biuściastych bluzek to kupujemy z siostrą ostatnio w orsayu te z marszczeniami koło biustu. można kupić swój rozmiar, ładne pasuje w talii a biust się mieści w tych marszczeniach (dobrze, że z sis mieszkamy w innych miastach, ale i tak zdarza się nam bywać w tych samych bluzkach na rodzinnych zjazdach :D ) Odpowiedz Link
winter76 Orsay,H@M 13.04.08, 15:48 Ja też większość rzeczy bluzek i nie tylko kupuję w Orsay.Zaglądam często także do HM-u i Camaieu.Mają nie tylko duży wybór ale i przystępne ceny. Odpowiedz Link
liluslilus Re: Kolekcje biustoprzyjazne :-) 05.04.08, 14:35 Ostatnio byłysmy z siostra na zakupach, celem były bluzki koszulowe, wygoda i elagancja do pracy... byłam pewna ze jak dostaniemy cos na biust, trzeba bedzie zweżać w pasie, a jak juz sie zweży to bedzie siegać do pępka... otóż nie...w reserved znalazłyśmy przynajmniej z 8 dobrych biuście, w zadnym wypadu nie workowatych nizej i długich , większosć z bufkami na ramionach, co w moim przypadku nie wygląda najlepiej(szerokie ramiona),ale siostra zakupiła :):) na szczescie ja tylko byłam dla towarzystwa :) Odpowiedz Link
nisiaczek28 Vero Moda 10.04.08, 22:10 Ja największy problem mam z kurtkami i żakietami. Moje prawie 110 w biuście prawie nigdy nie mieści się w standardowe "xl" w większości sklepów... Ale spotkała mnie miła niespodzianka - kupiłam w Vero Modzie śliczną kurteczkę w rozmiarze xl ( taką jesienno-zimową) na guziki (!!!)z paseczkiem w talii w kolorze czekoladowym z rękawkami troszkę bufiastymi, która ładnie leży na moim biuście, nic sie nie rozchodzi (nawet przy grubym swetrze pod spodem)Ma tylko jeden minus trochę za długie rękawy - ale poza tym jest ok :) Odpowiedz Link
bromba66 Re: Vero Moda 14.04.08, 23:21 Ja mam w biuście 116 i też znalazłam płaszczyk w Vero Modzie.Jest bardzo,bardzo zielony i przepięknie skrojony.Nic mi się nie rozłazi na biuście.To chyba pierwszy taki przypadek w moim ponad 40 letnim żywocie.Dotychczas musialam szyć na miarę albo polować w lumpexach. Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: Vero Moda 18.04.08, 19:20 :) A ja ostatnio kupiłam jeszcze bluzę tej firmy w rozmiarze S i moje 110 bez problemu sie w niej mieści :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
a.nika ZARA koszule 14.04.08, 23:50 Mozna znalezc dosc fajne koszule (w niezbyt fajnych cenach) w Zarze. Dzis mierzylam dwie: biala w drobne,granatowe paseczki i druga w szersze, szare paski. Koszule maja sprytne zaszewki w pasie. Duzy biust bardzo ladnie sie miesci :) Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: ZARA koszule 18.04.08, 19:22 Zawsze wydawało mi się, że ZARA ma zaniżoną rozmiarówkę ponieważ moje 110 nie mieści się nawet w największym ich rozmiarze... Odpowiedz Link
charm Ubrania - chorzów - garsonki 02.05.08, 09:44 To, co napiszę może zainteresować większość ślązaczek, a po ostatniej wizycie jestem w ciężkim szoku, choć bardzo pozytywnym... ;-) Jest sobie w Chorzowie, na ulicy Dąbrowskiego malutki sklepik, który ma ubrania szyte dla siebie. Acces czy jakoś tak się nazywa (idąc od Rynku to jakieś 20 minut, tzn kilkadziesiąt m za ZUS-em, ale po prawej stronie, a ZUS po lewej), obok jest firma z oknami, i takie tam. Sklepik jest malutki, ma może kilkanaście m^2, ale jest niesamowity... Tzn mają ubrania na KOBIETY ;-) Tzn tak, ja tam kupiłam garsonkę rozmiar 36, i w żakiecie prawie się dopinam (jedyny normalny żakiet w ostanich latach) - na ile, to wyślę dzisiaj zdjęcia go galerii, a mojej mamie pasuje tam praktycznie wszystko, a ma klasyczne 30G.. Co prawda nie do wszystkiego się dopinam, ale w porównaniu z wyrobami innych firm to jest duuuża różnica (np w jednym ślicznym żakiecie się nie dopięłam, ale jakbym miała z 5cm mniej to byłby ok, a standardowo to jest w stylu 15cm...). Asortyment jest dość ograniczony, tzn żakiety, garsonki, sezonowo płaszcze, czasem sukienki, itp, ale nie ma np 30 modeli garsonek w jednym czasie. Do tego wyprzedaże - za garsonkę (3 częściową - spodnie, spódnica + żakiet) zapłaciłam 110zł. Generalnie polecam ;-) Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Ubrania - chorzów - garsonki 16.05.08, 07:18 ooo dzięki.. dobrze wiedziec, jako, ze mieszkam na dabrowskiego, a sklepiku nie wyczailam ;) Odpowiedz Link
maith Warszawa-TerJol w Tesco na Bemowie 05.05.08, 00:40 Taki sklepik w tej tylniej części po minięciu z prawej MediaMarktu. Sporo bluzek i koszul z zaszewkami i z dodatkiem elastanu, uwzględniających całkiem spory biust. Mam nadzieję, że nie przekręciłam nazwy. Odpowiedz Link