dominika.kasprowicz Havana 28.01.08, 23:19 Witam! Ja Havanę kupiłam nową na Allegro, 70G (na 32 G UK) na wypróbowanie nowego rozmiaru:)Głównie ze względu na cenę i dostępność. Nosiłam miesiąc i moge wypunktować: Na plus: 1) wygląd - mnie sie podoba, jest prosty i elegancki, minimalistyczny, ładnie wygląda poączenie siateczki z nieprześwitującym materiałem, nawet ta kokardka między miseczkami jest bardzo subtelna - taka w stylu minimalistycznym - jak staniki CK:)Choć wielbicielkom skąpych koroneczek i wzorków w wersji push-up itp pewnie się nie spodoba... 2) na codzień idealny, wygodny, nie przypomina zbroi, choć wydaje się dosć zabudowany na oko. 3) cena, cena, cena:))))))) Na minus zdecydowanie: 1) Baaaaaardzo rozciągliwy. Ja mam 77-78 pod biustem i 70 jest za luźna, od razu muszę za najciaśniejsza haftkę, a i wtedy nie jest bardzo ciasno. Musiałabym zejść z tej firmy chyba nawet do 60, a z pewnością do 65. Miseczka jest teraz OK, ale jestem przekonana, że też się rozciąga. Nawet sensownie, że nie mają większych miseczek, bo powyżej G taki miękki rozciągliwiec by się nie sprawdził. 2) jakość - buuuuuuuuuu. Ładnie wygląda, ale trzeba bardzo uważać i prać w ręku. Ja wrzuciłam do pralki, na program do jedwabiu, na którym piorę też swetry z angory. Jak angira się nie mechaci i nie niszczy, to stanik też nie powinien...Ale się zniszczył. Wszywka z boku się odpruła, cały stanik lekko sie zmechacił, marnie to wygląda. A był prany z jedwabnymi koszulkami nocnymi. Co by było, jakby go wyprać z czymś co ma guziki, suwaki? Ja swój zniszczyłam w pierwszym praniu... OGÓLNIE: Jeśli komuś podoba się ten stanik, zalezy mu na niskiej cenie i jest gotowy prać w ręku, to OK. Ja mu jeszcze dam szansę jeśli trafię dobry rozmiarze względu na fason. Uwaga na rozmiarówkę - to rozciągliwiec i jeszcze do tego małomiseczkowiec. Odpowiedz Link
annamariagr ROMANTICA 29.01.08, 22:41 staniki alles są naprawdę ładne, ale raczej NIE NA WIĘKSZE BIUSTY, a z pewnością nie na mój - 83/113. Kiedy jeszcze kupowałam za małe miseczki, a za duże obwody (zwykle 80F z Gai, Samanty, Dalii, Ewy Bień) kupiłam na Allegro Romanticę. Śliczna czarna koronka, fajne fiszbiny, ale z moimi wymiarami ledwo dopięłam się na pierwszą zewnętrzną haftkę, nie mówiąc o miseczce, która była co najmniej 2 numery za mała. W porównaniu z innymi biustonoszami, Alles ma zdecydowanie MAŁE MISECZKI, nawet odnosząc to do innych polskich, które przecież i tak są mniejsze od anglików. Biustonosza pozbyłam się niedawno na Allegro i mam nadzieję zdobi teraz biust innej dziewczyny:) Co do zakupu to Alles ma stoisko w CH Ptak - dla łodzianek i okolic można się udać, chociaż sprzedawczyni nieprzyjaznobiuściasta, ale może coś się zmieniło, bo dawno nie byłam i biorąc pod uwagę ich rozmiary nie będę. Teraz kupuję 75H albo J i wiem, że takie biustonosze też można kupić i nie są to namioty:) Odpowiedz Link
l-u-l-u Re: ROMANTICA 07.04.08, 22:17 Mam romatice m rozmiar 70E no już w nim nie chodzę wyrosłam po tygodniu, miseczki małe, płytkie, obwód hmmm nie za ścisły, ale też nie rozciągliwiec na tle innych polskich produktów. Odpowiedz Link
msuede Michelle Big 25.02.08, 22:56 moje wymiary 78/101,5 (mierzone luzno bez stanika) Po odkryciu forum zaraz szybko zakupione przez net na probe 75G (za rozsadna cene 55zl + koszty przesylki 8zl) Otoz, obwod bardzo rozciagliwy, ale to baaardzo, od razu na najciasniesza haftke, wiec lipa. Miska - w porzadku. Wszytsko sie zmiescilo, po raz pierwszy w moim 28letnim zyciu :-) no zanim biust mi urosl, trochęęęęę ;-). Mysle, ze byloby idealne (na poczatek) 70H. Ale Alles nie robi H, hahaha. Mimo wszystko go sobie zostawiam, bo najlepszy stanik jak posiadam w tym momencie ;-). Zdaje sobie sprawe ztego, ze przede mna jeszcze dluga droga, by znalezc swoj wlasciowy rozmiar. Brytyjczki musza poczekac do marcowej wyplaty, a tu juz niedlugooooo..... Odpowiedz Link
gochalodz Greta 01 21.04.08, 09:47 W porównaniu do Giny miseczki są małe,płytkie,ale obwód się nie rozciąga tak jak w Ginie(ściśliwy w miarę).Cena 35zł w sklepie. W Ginie miseczka G wystarczająca-tutaj potrzeba co najmniej 2 rozmiary większa,ale J nie produkują:( 80cm pod biustem to 80cm Odpowiedz Link
l-u-l-u Coś pokombinowali z rozmiarówką 21.04.08, 22:56 Dziś pani w bieliźnianym poinformowała mnie, że Alles coś po szachrował w rozmiarówce - mówiła o ich najnowszych wytworach. Ponoś miski mocno zaniżone i obwody nie takie. Odpowiedz Link
martvica Re: alles 14.06.08, 22:29 www.alles.pl/ Czy tylko mnie się wydaje że pomysł na zdjęcie jest totalnie zerżnięty z kampanii Dove? :) Odpowiedz Link
maja_sara Re: alles 14.06.08, 23:48 faktycznie! dobrze Ci się wydaje:-) mam takie same skojarzenia. Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: alles 31.07.08, 17:48 Czy taki stanik nadaje się na ten pierwszy? www.allegro.pl/item393045816_biustonosz_alles_elena_big_miekki_75_f.h tml Odpowiedz Link
truscaveczka HAVANA pytanie o rozmiar 18.08.08, 13:39 Choróbcia, strona allesa nie działa... Czy Havanę robią w rozmiarze 75H? Ich 75G za małe wyszło na mnie (pomarańcza w szklance pokazowa ;)) Odpowiedz Link
rascha nowa strona internetowa alles 01.09.08, 00:28 Alles uruchomił nową stronę internetową. www.alles.pl Widzę zmiany w kolekcji. Ale zmiany w tym wszystkim niestety według mnie na minus... Nowe kolekcje wogóle mi sie nie podobają,są kompletnie nie w moim stylu. Bielizna w rozmiarach XXL jak dla mojej babci:/ Nigdzie nie ma podanych rozmiarów/wymiarów. Odpowiedz Link
bell9 Re: nowa strona internetowa alles 16.09.08, 19:03 masz rację, koszmarne te staniki,zwłaszcza te XXL-z nich jeden od biedy mógłby być Gardinia.Info n/t rozmiarów w sklepie, a strona sklepu w przebudowie.Masło jest maślane.Bielizna Glamour ładna ale niepowalająca.A szkoda, bo kiedyć mieli b.ładne modele. Odpowiedz Link
panthera_tigris Re: nowa strona internetowa alles 16.09.08, 23:43 zajrzałam z nadzieją na kolejny nawrócony sklep a tu staniki w więkrzości brzydkie (kiedyś mieli faktycznie ładniejsze), zdjęcia kolekcji glamour fatalne - ciężko się skupić na staniku przy takim tle, nie mogę znaleźć rozmiarów a w poradach: "Duży biust wymaga szerokich ramiączek i specjalnych konstrukcji, dobranych indywidualnie dla każdego biustu", ciekawe od ilu cm zaczyna się ich "duży biust" :| Odpowiedz Link
paskudek1 Re: nowa strona internetowa alles 03.10.08, 12:00 dziewczyny nie wiecie przypadkiem gdzie można stacjonarnie obejrzeć allesa dla amazonek? Albo jaka oni mają rozmiarówkę? Kurcze potrzebuje stanik dla mamy i te allesowe jej sie spodobały a "strona w przebudowie" ciekawe j ak długo będą budować, mam nadzieję ze krócej niż nasze autostrady... Odpowiedz Link
kuraiko Re: alles 18.09.08, 02:50 a zwróciłyście uwagę, jakie okropne "bawełniaki" proponują kobietom w ciąży?!! już ładniejsze są te dla karmiących. nie rozumiem tego kompletnie - czemu dziewczyna w ciąży ma nosić staniki typu "comfort soft 10" czy "comfort 20", które przypominają mi szmatki, które kiedyś nosiłam po domu. a kiedy już urodzi, to proponuje się jej nawet ładne w porównaniu staniki takie jak Mama Papaya, Mama Rose czy Mama Mimosa. ciężarna ma chodzić w bawełniaku, bo jej rolą jest "hodowanie" brzucha i absolutnie nie bycie "sexy", a matka karmiąca może już nosić ciekawszą bieliznę, aby nie zniechęcać męża? :/ przynajmniej ja tak interpretuję propozycje tej firmy :/ (ok jeszcze są dla ciężarnych bianca czy simple, ale to za mało) szkoda, że nie działa jeszcze e-sklep, bo chciałabym z ciekawości poczytać opisy staników ;) Odpowiedz Link
wasza.korespondentka moja korespondencja z Alles 09.10.08, 00:21 a raczej jej wycinek - oto odpowiedź, jaką dostałam na maila z uwagami na temat allesowych porad o dobieraniu biustonosza (dostępne na stronie internetowej producenta) - dla zachowania anonimowości korespondencji pomijam oczywiście nazwiska autorek: Druty modelują kształt biustu poprzez modelowanie miski biustonosza, do której są dobrane. Różne konstrukcje, w zależności od efektu jaki chcemy uzyskać, oparte są na różnych kształtach drutów; chociaż muszę przyznać, że w większości przypadków firmy opierają się na zaledwie kilku ulubionych kształtach wybranych z olbrzymiej gamy proponowanej na rynku. Ta sama konstrukcja miski z drutami o różnych kształtach będzie inaczej układać się na biuście (efekt zbierający lub anatomiczny) …..bardzo łatwo to sprawdzić, wystarczy wygiąć drut w swoim biustonoszu. Tak więc drut ma bardzo duży wpływ na modelowanie biustonosza i co za tym idzie wygląd biustu. Druty powinny kończyć się za piersią, a nie na wysokości połowy pachy, ponieważ ich zadaniem jest okalanie piersi. Dobra miska obejmuje tylko i wyłącznie pierś, a nie pierś z połową boku. Gdyby spotkała Pani kobiety o wymiarze np.:85H (piszę tu o rozmiarze rzeczywistym, zgodnym z tabelą wymiarów, którą notabene posługuje się również Frey'a)- nasze modelki takie posiadają- usłyszałaby Pani o bólach kręgosłupa tak wielkich, że marzą one jedynie o refundowanych operacjach zmniejszających biust. Ulgę w dźwiganiu takiego ciężaru przynoszą im jedynie odpowiednio dobrane konstrukcje czyli takie, w których równoważnie potraktowane zostały wszystkie elementy biustonosza w tym kształt druta, miski szerokość ramiączek i obwód itd. Kobiety o rzeczywiście dużym biuście i małym obwodzie mają piersi wystające poza klatkę piersiową. Czyni to sylwetkę optycznie cięższą, często zasłania talię, kobieta wygląda na tęższą niż jest w rzeczywistości. Dlatego też ich oczekiwania skierowane są w stronę konstrukcji mocno zbierających biust do środka klatki piersiowej. Propozycja, by rozpłaszczyć ich biust zbyt małym obwodem biustonosza, a w konsekwencji wysunąć jeszcze bardziej poza obręb klatki piersiowej powodując karykaturalny efekt wizualny może wyjść tylko od laika. Informacje, którym Pani daje wiarę, krążą od jakiegoś czasu po kraju wprowadzając kobiety w błąd. Z ciekawości udałam się do sklepu, w którym Panie dobierają biustonosze wg nowej mody. Mój rozmiar to 80D: 81 cm pod biustem, 100 cm w biuście, ze zdumieniem dowiedziałam się, że odpowiedni dla mnie rozmiar to 70 FF przeznaczony dla kobiet o obw. pod biustem 68-72 cm i obw. w biuście 94-96 cm.* *Litery A,B, C,...D,....,FF,....określają w biustonoszu różnicę wymiaru w biuście i pod biustem, a nie wielkość piersi. Udało mi się zapiąć biustonosz przeznaczony dla kobiety o 10cm szczuplejszej tylko dlatego, że miska skończyła mi się prawie na plecach, czyli w miejscu ,które wszystkie “biuściaste” blogierki wprawia w zachwyt. Dekolt zarówno od strony pachy jak i środka klatki piersiowej był tak zabudowany, że trudno było sobie wyobrazić , że taki biustonosz można założyć do bluzki na ramiączka lub z dużym wycięciem. Po założeniu bluzki wyglądałam na parę kilo cięższą ,ponieważ biust uciekł mi na boki (było to wynikiem tego iż rozciągałam biustonosz aby się zapiąć w rozmiar 70 mimo iż mam 81 cm pod biustem). Biustonosz ,który przymierzałam był produktem Frey i według tabeli, którą stosuje producent przeznaczony był dla kobiet o obwodzie 70 a nie 80 cm pod biustem. Tak więc dochodzi do absurdu, gdyż panie ekspedientki dobierają klientkom biustonosze niezgodnie z założeniami producenta. Proponuję dotarcie do tabel producenta i zapoznanie się z nimi. Na temat konstrukcji trudno mi z Panią dyskutować, ponieważ to co Pani napisała świadczy o tym iż nie ma Pani fachowej wiedzy w zakresie konstrukcji bielizny i jest Pani tylko użytkownikiem. Konstrukcje( właściwie jedna konstrukcja), którą od lat posługuje sie firma Freya jest przeznaczona dla kobiet o dużym i ciężkim biuście ale .......tylko do czasu kiedy ten biust jest jędrny i nie wisi bezwładnie na klatce piersiowej. Gusta nie podlegają dyskusji, jeśli nie podoba się Pani nasza bielizna to cóż ma Pani do tego pełne prawo. Jeśli lubi Pani rozciągnięty i rozpłaszczony tzn. zdeformowany biust to również Pani sprawa. Radzę jednak zachować zdrowy rozsądek. I jeszcze moja dobra rada.....proszę obejrzeć na TVN STYLE angielski program “ Jak dobrze wyglądać nago” .Prowadzący objaśnia jak prawidłowo dobrać dla siebie bieliznę tak aby podkreślać to co mamy ładne, a kamuflował to czym nie możemy się pochwalić. Prowadzący jest Anglikiem, biustonosze dobiera na Angielkach, proponowana bielizna to produkty różnych firm ,być może również Freya, nie ma tam nic polskiego........a zatem być może mówi prawdę .Proszę aby Pani sama to oceniła. Odpowiedz Link
mauzonka @wasza.korespondentka - SERIO??? 09.10.08, 00:58 O rety! Przeczytałam tego mejla i jestem w szoku! Jeżeli nie wysmarowałaś do nich jakiegoś super agresywnego, pouczającego pisma, że są bandą zdziczałych kretynów, to autentycznie nie mogę wyjść z podziwu dla autorów korespondencji... Rozpłaszczanie biustu małym obwodem? Nie znasz się, bo jesteś _tylko użytkownikiem_? 85H marzy o operacji piersi? Na miłośc boską, to wygląda jak jakieś wycięte sceny z Misia! "Blogierki" też mnie rozwaliły, jak również choroba na stawianie apostrofów, gdzie tylko coś z angielska brzmi: "Frey'a". Lol:) Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: moja korespondencja z Alles 09.10.08, 08:09 wasza.korespondentka napisała: > Druty powinny kończyć się za piersią, a nie na wysokości połowy > pachy, ponieważ ich zadaniem jest okalanie piersi. Dobra miska > obejmuje tylko i wyłącznie pierś, a nie pierś z połową boku. Hmm, dziwne ale moje piersi kończą się akurat w połowie pachy i drut właśnie tam się kończący wspaniale je okala :) Odpowiedz Link
iczanka Re: moja korespondencja z Alles 09.10.08, 13:59 To chyba już nie pierwsza taka odpowiedź tej firmy. Trzeba im przyznać że umieją do siebie zrażać ludzi, ale to w sumie ich problem, to im nie sprzedadzą sie staniki. Jak nie chcą moich pieniędzy to trudno ;) Ubawił mnie za to fragment o "krążących po kraju informacjach wprowadzających w błąd kobiety". Strasznie wygodne te błędne informacje nie uciskają, leżą jak trzeba, a jakie ładne! :D Odpowiedz Link
paskudek1 Re: moja korespondencja z Alles 09.10.08, 16:59 z tego elaboratu najpiekniejsze zdanie to to pierwsze "Druty modelują kształt biustu poprzez modelowanie miski biustonosza, do której są dobrane." po prostu cudo:) cała reszta jest też "cudowna" :) ech my "blogierki":)))))) Odpowiedz Link
987ania Re: moja korespondencja z Alles 10.10.08, 00:16 > "Druty modelują kształt biustu jak to przeczytałam, to sobie pomyślałam, że ten drut trzeba wbić w pierś i wygiąć odpowiednio, tak co by pierś sterczała jak drut w dół (no bo na boki to nie może a już tym bardziej nie w górę, bo kręgosłup się złamie). Z Allesem nie ma co korespondować, bo oprócz totalnego braku wiedzy panuje tam totalny brak kultury. Z ortografią też mają problemy. Kiedyś do mnie napisali fiżbiny a teraz druty. Coraz lepiej. Odpowiedz Link
mrb62 To w ogóle nie jest firma dla biuściastych! 06.05.09, 21:24 Niecierpliwie czekałam od kilku miesięcy na start e-sklepu tej firmy, od kiedy wyczytałam, że szykują specjalną kolekcję: "Beauty XXL - „Bezmiar kobiecości” - atrakcyjna bielizna dla wymagających i pięknych XXL" No i się doczekałam... rozczarowania! Obwody pod biustem owszem, do 125cm, ale miseczki to porażka: tylko w jednym modelu do H, w pozostałych do G. Biorąc pod uwagę, że, jak wyczytałam w wątku producenckim, Allesy to megarozciągliwce, więc trzeba mocno zaniżyć obwód, nie znalazłam tam NIC dla siebie. Np. przy obwodzie pod biustem 75 największa miseczka ma 103cm w obwodzie, a ja potrzebuję 120... Taką wielkość znajdę dopiero w rozmiarze 95 pod biustem. Przecież to jakiś absurd! Zastanawiam się jak słabe trzeba mieć wyczucie rynku, żeby nawet nie próbować wejść w taką niszę, jaką są staniki dla biuściastych i to po kilku latach funkcjonowania tego forum, gdzie czarno na białym można sobie wyczytać, że XXL to niekoniecznie ponad metrowy obwód POD biustem, ale na pewno znacznie większy wymiar W niż to proponuje producent, szumnie zapowiadając swoją kolekcję dla dużych biustów. Szkoda tylko, że zupełnie nie spełnia swoich obietnic... PS: tu link do tabeli z ich rozmiarami: alles.pl/stronka/tabela.pdf Odpowiedz Link
luincir Linia dla amazonek - porażka :( Jakie miski? 05.07.09, 21:46 Ja też niecierpliwie czekałam na start e-sklepu, po zobaczeniu zdjęć kolekcji medibra. Moja mama jest amazonką i ma wielki problem z kupieniem biustonosza z kieszonką w odpowiednim rozmiarze, nie mówiąc już w ogóle o wyglądzie i dostępnej kolorystyce (nieśmiertelne trio, z niewyjaśnionych przyczyn producenci uważają, że biustonosz dla amazonki nie może być czerwony albo fioletowy). Na tym tle kolekcja Allesa prezentowała się naprawdę ciekawie i obie z mamą nie mogłyśmy się doczekać, kiedy będzie dostępna w sprzedaży internetowej. Jakie było moje rozczarowanie, kiedy odkryłam, że wszystkie ładne modele występują tylko do miseczki C (no, może kilka do D)! Z całej linii do E dochodzą może dwa obrzydliwe namioty, "zaprojektowanie specjalnie dla potrzeb dużych biustów, wysoko zabudowane, ze specjalnie poszerzonymi ramiączkami". Z tego, co zauważyłam na podstawie kolekcji XXL Alles faktycznie uważa, że to, co najbardziej lubią biuściaste, to brak fiszbin, szerokaśne ramiącha, zabudowanie pod samą szyję, rozwalanie biustu na boki i poziome cięcia, robiące z biustu płaskie rakiety. Mit Doreen jako idealnego modelu stanika dla biuściastej najwidoczniej wciąż w pewnych kręgach pokutuje. Może ktoś jednak wie, jak wypadają miski w Allesach, bo jeśli są większe niż mniejsze, mogłabym spróbować zamówić to D :( Odpowiedz Link
zetka73 LATINO 70 F 11.05.09, 10:14 Kupiła rozmiar 70 F ( moje wymiary 79/91 Miski idealne jednak pod biustem luzy ( niestety u mnie w mieście sa problemy z takimi rozmiarówkami w niewysokich cenach - jedyne 59 zł)Wiem już dziś ze rozciągnie sie niesamowicie bo pierwszego dnia zapinałam sie bez problemu na najciaśniejsza haftkę i jeszcze miałam luz - no cóż :( Biustonosz usztywniony, gładki daje ładny głęboki dekolt- stąd mój wybór Odpowiedz Link
nikopolis1 Alles mama new 02 25.05.09, 10:17 czy któraś z Was miała ten stanik? chyba jako jedyny Alles ma obwód 70, normalnie noszę rozmiar 30f, ale zastanawiam się nad tym 70d albo e. Co sądzicie na jego temat? poniżej link ze sklepu, w którym go znalazłam:) www.dlazmyslow.pl/produkty.php?id=226&kat_id=1&rodzaj=38 Odpowiedz Link
gochalip Aurora M Big 14.10.09, 08:06 perłowy ładny kolor, miła w dotyku, dobrze wykonana, ładne ozdobione ramiączka, trójstopniowe zapięcie, ale dla mnie niestety nieodpowiednia, być może z powodu źle dobranego rozmiaru niezbyt ładnie kształtowała biust. Odniosłam wrażenie, że trochę zaniżona rozmiarówka misececzek, lekko rozciągliwy obwód, ale nie wyjątkowo rozciągliwy Odpowiedz Link
gochalip Nana PU 26.10.09, 12:18 skusiły mnie wyszywane miseczki - pięknie wyglądały białe listki na czarnym tle - ale odesłałam - w obwód mogłabym się zakręcić 2 razy, gdybym się postarała, Cociaż muszę powiedzieć, że bardzo przyjemny w dotyku. Odpowiedz Link
kamka_g Re: alles 29.05.13, 14:30 Wątek o Alles opadł na dno, więc go podrzucę - zastanawiam się nad rozmiarówką, bo tutaj czytam, że obwody raczej luźne, a gdzie indziej, że rozmiarówka jest delikatnie zaniżona - jak celować w rozmiar? Bardzo mi się spodobało kilka modeli w e-sklepie, np. ten sklep.alles.pl/produkt,letizia-pu,539.html i zastanawiam się, w jaki rozmiar celować, jeśli w standardowych brytyjczykach mam 30G? 65G, większy, mniejszy? :) Odpowiedz Link
an3tte Re: alles 03.06.13, 13:05 Obawiam się, że 65G Alles nie będzie tożsamy z 30G przeciętnego brytyjczyka ;) Aczkolwiek warto spróbować, może masz gdzie przymierzyć stanik w realu? Na pewno miseczkę powinnaś wybrać o rozmiar większą, tzn. 65H, szkoda, że akurat tego modelu nie ma w tym rozmiarze, bo na pewno niektóre w nim występują :) Odpowiedz Link
azymut17 Re: alles 04.06.13, 08:16 Wg tabeli rozmiarów odpowiednikiem brytyjskiego 65G w Allesie jest ich 65J. Jeśli faktycznie rozmiarówka jest zaniżona, to nawet 65K. Odpowiedz Link
gochalodz Re: alles 05.06.13, 10:11 kamka_g napisał(a): > Wątek o Alles opadł na dno, więc go podrzucę - zastanawiam się nad rozmiarówką, bo tutaj czytam, że obwody raczej luźne, a gdzie indziej, że rozmiarówka jest delikatnie zaniżona - jak celować w rozmiar? Bardzo mi się spodobało kilka modeli w e-sklepie, np. ten sklep.alles.pl/produkt,letizia-pu,539.html i zastanawiam się, w jaki rozmiar celować, jeśli w standardowych brytyjczykach mam 30G? 65G, większy, mniejszy? :) Ze stanikami Alles to jest tak, że trzeba brać większą miseczkę niż u konkurencji. Np. u mnie leży stanik Elena 07U w rozmiarze 75H, bo miseczka jest tak płytka,że szkoda słów...nawet metek nie odcięłam. Miałam wcześniej model Greta (koronkowy) i był głęboki. Tylko,że te staniki bardzo szybko się rozciągają. ps. ja je zamawiałam na wyrzedazebielizny pl oni chyba maja najtaniej ;) Odpowiedz Link