• darchangel Lilly semi-soft K-24 65I 18.01.12, 11:52
      Moja pierwsza Dalia - i raczej nie ostatnia.
      Zacznę od tego, że zaskoczył mnie pasujący rozmiar. Niby nie jest ważna cyferka i literka, tylko fakt, że leży dobrze, ale się nie spodziewałam 65I, jako, że z kalkulatora na stronie wychodzi mi 65K-L (wymiary: 68/99-101). Nic, cieszę się, że mierzyłam stacjonarnie :) (a Marina w tym samym kroju i rozmiarze była za duża. Nie czaję zagadek rozmiarówki, ale cieszę się, że coś pasuje :))
      Nosi się bardzo dobrze, nie gryzie, nie drapie (dobra, czasem przy bocznej fiszbinie sie podwija i kłuje, ale nie robi tego często, na szczęście), nie piłuje mi mostka, w zasadzie w ogóle nie czuję, że mam na sobie biustonosz (z wyjątkiem sytuacji wspomnianej w poprzednim nawiasie, no i nie czuję grawitacji ;)). Wieczorem nie mam żadnych nadzwyczajnych zmian na skórze. Podtrzymanie i kształtowanie bardzo dobre.
      Estetyka mi odpowiada, mój ulubiony kolor (morski, a nie butelkowy, jak twierdzi producent ;)), może trochę za dużo haftów - nigdy nie miałam tak ozdobnego stanika, ale się przyzwyczaję.

Generalnie jestem bardzo zadowolona, bo ostatnio mało co na mnie pasuje - zawsze coś nie tak: to za niski pod pachą, to za wysoki, a to miska zbyt zamknięta, a to ramiączka za rozciągliwe/długie/krótkie... Ale na szczęście się okazało, że jednak nie jest beznadziejnie :)
    • madzioreck Marina semi-soft K-24, 65G 18.01.12, 17:41
      Znacznie ciaśniejszy obwód niż np. w Kaszmirze. I generalnie dotyczy to ostatnio Dalii - obwód Kaszmira tez jest bardziej ścisły niż jeszcze jakiś czas temu.

Marina jest śliczna, koronka niegryząca, wygodny, blabla.

Natomiast krawędź jej miseczki jest jakby nieco mocniej ściągnięta niż w innych K-24, i może nieco ciąć pełniejsze górą biusty.
      • ptasia Re: Marina semi-soft K-24, 65G 19.01.12, 10:02
        > Natomiast krawędź jej miseczki jest jakby nieco mocniej ściągnięta niż w innych
        > K-24, i może nieco ciąć pełniejsze górą biusty.

czyli dobrze mi się wydawało ;)
    • mamaptifurka Ivette K-05 65G 04.04.12, 14:17
      Mój pierwszy uświadomiony stanik. Oczywiście moim zdaniem: bardzo ładnie zbierający biust, piersi w nim wyglądają imponująco niestety nie pozostają zbyt długo na swoim miejscu po odpięciu ramiączek. Bardzo szybko obwód się rozciągną i już po tygodniu dobrego wygarniania stał się mały w miseczkach.
    • berkano8 Madalen K24 75I 04.04.12, 17:29
      Dziś kurier przyniósł:) Obwód 75 zapięłam na pierwsze haftki (mam +- 80 cm ),trzyma dobrze, kolor jest przepiękny-czysta, żywa malina. Mam już 4 różne Dalie o tej samej konstrukcji (Valeria, Emily, Sophie)wszystkie w tym samym rozmiarze, odnoszę wrażenie,że Madalen ma minimalnie większe miski od pozostałych, ale może po praniu to się wyrówna. Bardzo mi się podoba!
      • kuczynska78 Re: Madalen K24 75I 14.04.12, 12:10
        Poszukuje modelu Dalia Marietta K-24 brąz w rozmiarze 75F i nigdzie nie mogę go dostać. Widziałam tylko 70E, jest zdecydowanie za mały, ale zakochałam się w wyglądzie i bardzo chciałabym mieć. Może wiecie w którym sklepie online jest on dostępny? Będę wdzięczna za namiary. Agnieszka
        • monika_dopasowana Re: Madalen K24 75I 14.04.12, 12:26
          Jest duża szansa, że będę mogła Ci pomóc napisz do mnie na adres sklep@dopasowana.pl

Pozdrawiam
      • kasica_k Re: Madalen K24 75I 24.04.12, 03:19
        Super, 75I to też mój rozmiar w K24, aż ochoty nabrałam na maliny :)
      • kuczynska78 Re: Madalen K24 75F 24.04.12, 19:33
        Zakupiłam w sobotę kremowy i jestem zachwycona, do kompletu dobrałam prawie idealnie figi marki Sassa. I czekam jeszcze na Lilly K24 w kolorze zieleni, który idzie do mnie z allegro. Żaden stanik innych firm nie jest dla mnie tak idealnie dopasowany jak semi softy K24 z Dalii. Nic mnie nie uwiera, obciera, piersi dobrze zebrane. Uważam, że zakupy na wiosnę/lato zakończyłam. Jak otrzymam jeszcze brązową Mariette, to już będzie pełnia szczęścia.
        Agnieszka
      • ptasia Re: Madalen K24, Patricia k24 i soft K26 - 65f 19.05.12, 22:04
        dziś mierzone.
        Patricia K24 - ścisła, niby fason ten sam co inne K24, ale miski ciut jakby większe - nie leżał tak dobrze, jak Madalen (obwód imho standard). W Madalen zmierzyłam i 65f, i, grzecznie, za namową pani, która rzuciła okiem na moją asymetrię, 65e - które to, zgodnie z moim przewidywaniem, robiło piękną bułę na większej 1/2. W Madalen mi jednak nie leżał kolor - to taki melanż czerwieni z różem, który mi nie do końca pasuje i estetycznie, i do urody (a kremowej w 65f nie było). Mierzyłam też Patricię soft k26 - obwód był b. ścisły, poprosiłam po zapięciu się ledwo, ledwo w 65f, o 70e (moje wymiary - ok. 69-70/93) - i niby leżała lepiej niż Esther w wersji soft, ale fiszbiny były na mnie za wąskie, co do tej pory jeszcze mi się nie zdarzyło, przy stosunkowo zabudowanych w górę miskach. Nic nie kupiłam, ale będę się rozglądać za kremową Madalen.
        • madzioreck Re: Madalen K24, Patricia k24 i soft K26 - 65f 19.05.12, 22:42
          A bo z tymi K24 to jest tak, że każdy ma inny haft, i od tego dużo zależy - im mniej haftu na siateczce, tym miska sprawia wrażenie większej. Kaszmir, pomarańczowa Liv leżą super, Marina też, ale Loretty ze sztywnym, niepracującym haftem w ogóle nie udało mi się dobrać.
          • ptasia Re: Madalen K24, Patricia k24 i soft K26 - 65f 20.05.12, 21:00
            może masz rację... U mnie Marina trochę cięła pierś, przez to, że siatka ściślejsza. Madalen leżała jak Esther, czyli jak dla mnie bdb. W tej Patriciii miałam wrażenie, jakby hmm... siatki było więcej i jakby była luźniejsza? Żałuję niekompatybilności z softem, bo profil był naprawdę niezły, zbliżony do k-24, ale ta fiszbina była hiper wąska.
    • acruska kostium Ulla - warto? 24.04.12, 20:57
      Napaliłam się ostatnio na kostium kąpielowy dwuczęściowy Dalia Ulla. Wersja K04 (balkonetka) bo tylko taka sięga mojego 70H, poza tym na zdjęciach prezentuje się ślicznie. No i właśnie tu mam problem, że widziałam go tylko na zdjęciach.
      A doświadczenie mam takie, że w zeszłym roku napaliłam się na inny kostium Dalii, już go miałam zamawiać a tu nagle pojawił się w sklepie - ja go ciach do przymierzalni a on leżał fatalnie.

I tu moje pytanie - czy ktoś może widział ten kostium w realu? Jak się prezentuje, jak leży? Każda informacja mile widziana. Jakie są w ogóle opinie o kostiumach Dalii?
    • madzioreck Lilly soft K-02, 65F 18.05.12, 21:31
      Na 70 ciasno pod biustem (75 luźno) jest ścisła. Ja osobiście wolałabym 70, bo wszystko mnie gniecie ostatnio, ale nie było, a stanik mi się bardzo podoba. Miseczki jak to w Dalii, spore (z brytyjczyków mam standardowo też 30F).
      Kształt daje dziobujący, stożkowy - ja akurat lubię taki efekt, ale Dalia na swojej stronie podaje, że ten krój zaokrągla - no nie, wybitnie nie. Zbiera za to niesamowicie z boków, jeszcze nie miałam stanika zbierającego równie mocno. Przez takie zebranie i kształt dość skutecznie zmniejsza biust optycznie.
    • madzioreck Kamelia 2 big K08 beż 27.07.12, 20:21
      Właściwie jest złota, z delikatnym optycznym, nieodznaczającym się wzorkiem :)
      Wzięłam, tradycyjnie z Dalii, rozmiar 70 E (70 pod lściśle, 75 luźno, 92 w biuście). Obwód ścisły, ale wiotki, przy większej ilości ciałka może być widać, że gumki trzymają mocniej niż materiał pomiędzy. W moim przypadku Kamelia nadaje śliczny, zaokrąglony kształt, choć stanik wzięty w rękę często wywołuje reakcję "oj nie, co za dzioby!" - nie zawsze dziobuje :)
      Miseczki standardowej wielkości. Nosiłam jeden dzień, wygodnie :)
    • madzioreck Emma bordo K12 70E 27.07.12, 20:27
      Ten krój Dalia nazywa balkonetką, w rzeczywistości to halfcup z dwoma pionowymi cięciami, siostra Arielli i Mariny (tylko każdy model w tym kroju leżu całkowicie inaczej niż inne, u mnie Marina i Ariella leżą strasznie). Na wymiary 70 ściśle pod, 75 luźno, 92 w biuście tradycyjnie wzięłam 70E. Obwód ścisły, stabilny, miseczki standardowe. W moim przypadku fantastycznie zbiera z boków i ładnie podnosi, z profilu ładne okrągłe jabłuszka.
      Noszę pierwszy dzień, wygodnie. Emma ma odpinane ramiączka, rozstawione szeroko.
    • lalinia RENE 70K 04.08.12, 17:22
      kupiłam ten stanik pod sukienki w kolorze cielistym w rozmiarze 70K, w KrisLine mam teraz rozmiar 70jj. Co do tej dali póki co po miesiącu trzyma się dobrze nic się nie wygina, kolor taki sam. Ogólnie wygoda 9/10.
      • agnetis Re: Kaszmir 15.03.13, 17:50
        Co myślicie o biustonoszu firmy Dalia Kaszmir. Jak dla mnie cudo. Pięknie unosi biust, wygodny, ramiączka ładnie zdobione. Cena to kolejny plus tej firmy. Szkoda tylko, że mały wybór kolorystyczny w rozmiarach 65KK. Polecam :). Może ktoś w tym rozmiarze może polecić mi równie wygodny biustonosz, fason tej firmy??
        • renulec Re: Kaszmir 15.03.13, 18:44
          Agnetis,
          Najprawdopodobniej masz Kaszmira K24 :) ? W tegorocznej kolekcji wiosennej na tym kroju (K24) dostaniesz kilka fajnych kolorów - Audrey (pochodne żółtego), Brigitte i Grace (niebieskości), Sienna (odcienie malinowego).
          Poprzednie lata/sezony też zresztą były ciekawe pod względem kolorystycznym w tej marce:
          stanikomania.blox.pl/2010/07/Papuzki-w-Daliach.html
          Jeśli chodzi o kształt, wrażenia estetyczne i cenę - podzielam Twoją opinię.
        • roza_am Re: Kaszmir 15.03.13, 18:45
          > Szkoda tylko, że mały wybór kolorystyczny w rozmiarach 65KK.

Dalia nie występuje w rozmiarze KK. To jest polska marka i szyje w polskiej rozmiarówce. Po misce K kolejną jest miska M.

Może ktoś
          > w tym rozmiarze może polecić mi równie wygodny biustonosz, fason tej firmy??

Fason, który Ci odpowiada nazywa się w Dalii K-24. Są w nim modele bazowe w kolorach bazowych (Kaszmir, Olimpia) oraz zwykle 1-2 kolorowe modele w każdej sezonowej kolekcji. Tzn. większość sezonowych modeli występuje w kroju K-24, ale do największych misek sięgają zwykle 1-2 modele.
          • madzioreck Re: Kaszmir 15.03.13, 20:47
            > Dalia nie występuje w rozmiarze KK. To jest polska marka i szyje w polskiej roz
            > miarówce. Po misce K kolejną jest miska M.

Po K jest jeszcze L :)

• ania.kar Re: Kaszmir 15.03.13, 23:09
              I jeszcze Ł :)
              allegro.pl/wyprzedaz-biustonosz-s-soft-65-dalia-madalen-65l-i3076488532.html
              allegro.pl/nowosc-dalia-brigitte-turkus-semi-soft-k24-65l-i3083914427.html
            • roza_am Re: Kaszmir 16.03.13, 02:12
              > Po K jest jeszcze L :)

I Ł, jak słusznie ania.kar zauważyła. Tak, nie ma to jak wykazać się znajomością ojczystego alfabetu ;)
              Ale brak KK podtrzymuję :)
              • agnetis Re: Kaszmir 16.03.13, 08:13
                Tak nie ma KK ja zazwyczaj kupuje KK bo dalej nie ma, więc sie pomyliłam :). Nareszcie jakie kolorki się pokazały w moim rozmiarze ;). Dzięki dziewczyny :)
    • margo13ak Liv i Iris 70H K-24 semi soft 18.02.13, 20:12
      Liv mam już od jakiegoś czasu. W porównaniu do znanych mi modeli semi softów (Emily, Emma, Olimpia) wypada dość duża w miskach. Jest też dość luźna w obwodzie - i niestety, ale po jakimś czasie zaczęła się rozciągać, ta 70 jest na mnie niemal za luźna (a jak kupiłam, było w sam raz), noszę w domu zapiętą najciaśniej. Kolor jest (niestety) dość zgaszony. Mimo to bardzo ją lubię, jak wszystkie posiadane Dalie - za wygodę, kolory i przyzwoity wygląd biustu.
      Iris to mój nowy nabytek - więc tylko z pierwszych wrażeń - standardowej wielkości semi soft, obwód stabilny, miseczki w normie. I piękny, nasycony, żółty kolor, 100% do optymizmu ;-) Do kompletu mam figi, niestety, wychodzą dość ciasne, dobierane wg kalkulatora producenta XL na moje 110 w biodrach jest mocno opięte - tak mocno, że prostują się te urocze marszczenia :(
      Oba biustonosze były dobierane na wymiary 103/74, 32G, 75FF Effuniakowe, biust podzieciowy, podtabelkowy, wąskofiszbinowy, niekompatybilny z brytyjskimi balkonetkami. I uwaga - starsze modele (Emily, Emma) mają na mnie za krótkie ramiączka :( Mam jeszcze Patricię zieloną K-26 w rozmiarze 70H i Olimpię beż K-24 70H.
    • ptasia Dalia stanik sportowy 65F, Nadia big K08 65F 03.06.13, 14:19
      Niedawno podczas pobytu w Olsztynie stacjonarnie nabyłam: www.twojabielizna.pl/b1.php?co=foto/0_972.jpg Nie miałam w ręku Panache Sport, ale łudząco podobny ;). Pasował na mnie rozmiar ten sam, co normalnie z Dalii np. semi-soft, tj. 65F (na styk na większej 1/2). Ramiączka za długie, ale z klipsem a la bokserka jest ok (klipsu nie trzeba rozpinać, można założyć przez głowę i potem zapiąć z tyłu zapięcie stanikowe 3 x 3). Stanik lekko usztywniany, fiszbiny szersze niż normalnie z Dalii. Kształt - lepszy niż w Shockach, które do tej pory miałam - tzn. ani nie całkowite płaskoklacie, ani rakiety a la ruska stewardessa - biust widać, i to nieźle, aczkolwiek jest trochę przypłaszczony + rozstawiony na boki. Wczoraj go testowałam podczas jazdy konnej, miałam na sobie łącznie 4,5h - sprawdził się bardzo dobrze. Ogólnie polecam (a cena ok. 153 zł).
      Mierzyłam także Nadię K08 - rozmiarowo w normie, uniesienie bdb, ale kształt nieco dziobujący ;). Producent nazywa to, uwaga, kształtem tulipana ;D.
      • sylabina Re: Dalia stanik sportowy 65F, Nadia big K08 65F 10.06.13, 13:18
        Mam Nadię 80K. Czy Wam też zdarza się łamanie fiszbin w pr. Dalii? Po pół roku używania, prania w letniej wodzie w mydle, ręcznie to już drugi przypadek połamania fiszbiny. Pierwszy raz fiszbina przebiła tkaninę, za drugim na szczęście nie. Mam duży biust, więc zakup fiszbiny nie jest możliwy.
      • ptasia Re: Dalia stanik sportowy 65F, Nadia big K08 65F 01.11.13, 11:54
        Po 6 miesiącach użytkowania niestety donoszę, że nie wróżę stanikowi długiego żywota. Nosiłam go średnio pewnie 1h/tydzień, ale najczęściej po kilka h (od 4 do około 7 w górach), prałam owszem, w pralce (jak wszystkie staniki), ale w programie delikatnym 30 st. (czyli mniej, niż zaleca producent - 40 st). Niedawno zauważyłam, że przeciera się materiał równolegle do fiszbin, tzn. z jednej strony jest już dziura :( - nigdy wcześniej coś takiego mi się nie zdarzyło, ale też nie miałam fiszbinowych sportowców...
    • wiolettass Re: DALIA k 24 Brigitte 18.06.13, 11:53
      Zakupiłam ten stanik za 140 zł po 1,5 miesiąca wyszła fiszbina i popruła się kokardka (prany tylko ręcznie) Oddałam go na reklamację i został naprawiony ale niespodzianka po ubraniu go stwierdziłam że drut jest dalej "na wolności" więc kolejna reklamacja (i kolejne 2 tygodnie bez stanika). Tym razem został faktycznie naprawiony ale firma napisała mi że niby był prany w pralce bo usztywnienie w dolnej części miseczki jest pogniecione (a jak wyprać żeby materiał się nie pogniótł ). Ogólnie stanik fajny i ładnie leży ale podejście do klienta straszne więc za tą cenę to chyba będę szukała innych firm
      • sylabina Re: DALIA k 24 Brigitte 18.06.13, 12:09
        No właśnie! Mój prany ręcznie, w płynie, suszony w cieniu i już wiem, że podobno prany w pralce. Wypierz sobie coś w pralne rozmiaru 80 K! Szukam z Tobą! daj znać, jak coś znajdziesz.
        • wiolettass Re: DALIA k 24 Brigitte 18.06.13, 13:19
          Nie wiem jak z rozmiarówką ale mi bardzo podpasowały staniki krisline (mam megan i glorie)
    • neiti89 Afrodyta 65F 13.08.14, 20:33
      Nie wiem (nie wiem nawet, jak sprawdzić), czy Afrodyta to jedna z nowości czy też dobrze znany już w światku model. W każdym razie ja na Afrodytę trafiłam niedawno, a dzisiaj stałam się jej niezwykle szczęśliwą posiadaczką.... ;)

Historia moja i miękkich biustonoszy jest krótka i do tej pory sprowadzała się jedynie do Jasmine od Panache. Jakoś miękusy nie chcą na mnie leżeć, koronka albo na piersiach powiewa, albo malowniczo je przepoławia. Zdziwiłam się zatem dosyć mocno, gdy dostałam do przymiarki Afrodytę soft K23 i okazała się absolutnie genialna :)
      Obwód - mierzyłam też 60 i w tym wariancie nie mogłam się dopiąć. W 65 zapinam się bez problemu, jest mi komfortowo ciasnawo, dokładnie tak jak lubię :) 3 stopnie regulacji i 2 haftki, trzeba też dodać, że dosyć szeroko wszyte, co dla mnie jest ogromnym plusem :) Aha, na samym zapięciu miły akcent - wytłoczone w materiale logo Dalii. Dzięki temu tył nie jest taki nudny :)
      Ramiączka - w zasadzie regulowane na całej długości, jak oczywiście uda się przejść przez warstwę haftu, która znajduje się z przodu ramiączek ;) Co do haftu, jest przyszyty do środka ramiączka, który to środek jest gładki, trochę mechaty i rozciąga się na całej ramiączek długości. Po jego bokach zaś znajduje się jeszcze jeden element ozdobny - trójkątny wzorek, "bieżnik", biegnący po całej długości ramiączek, również tam, gdzie haft. Jeszcze o hafcie - minus to nagłe urywanie się go, szkoda, że nie zostało to inaczej pomyślane, tylko takie radykalne, mocne odcięcie.
      Miski. To chyba biustonosz, który należy nazwać mgiełką. Ewentualnie czymś, co jest jeszcze mniej widoczne :P Tego biustonosza w zasadzie nie widać, nie licząc szwów na misce i haftu. Reszta jest idealnie przezroczysta. Dla mnie bomba, dla narzeczonego - jeszcze większa :P I najważniejsze - zbieranie, podtrzymanie, kształtowanie... Marzenie. Nigdy nie myślałam, że miękki stanik może robić tak idealne kule. Mój biust wygląda w Afrodycie nieprzyzwoicie doskonale, jak się zbiorę, to zrobię zdjęcia do galerii :)
      Więc ogólnie biustonosz zrobił na mnie wrażenie totalne. No, może poza kolorem, chociaż jego zlewanie się z ciałem ma swoje zalety ;) (ale neonowa zieleń/żółć też byłyby dobre :D). Nie spodziewałam się, że Dalia może mieć w swojej ofercie coś tak rewelacyjnego :)
      • kasica_k Re: Afrodyta 65F 14.08.14, 00:47
        Brzmi super! Mogą się ucieszyć poszukiwaczki miękkich halfów. Niestety nie wszystkie, np. ja wypadam z rozmiarówki :( Zazdroszczę :)
        Afrodyta to jeszcze nówka, jest w aktualnej letniej kolekcji. Jest ona do obejrzenia na www.dalia.pl/
        Jaki masz rozmiar w UK?
        • neiti89 Re: Afrodyta 65F 14.08.14, 23:14
          Różniście, 28G/F do 30FF/E. Co marka/model/kolor(!) bywa inaczej ;)
    • madzioreck Brigitte K23 70E + figi... XXL 14.08.14, 11:41
      Mam i ja halfka daliowego :D Cieszę się, że zrobili, bo kocham halfiki i jako jedyna miękkusy dobrze na mnie leżą (kiedy jestem w fazie 70E i mniej, balkonetki niestety...).
      Piękny niebieski...? turkusowy...? kolor, oczodajny :) Bardzo dobre zebrania z boków, kulisty profil, jak to w miękkim halfku :) Co ciekawe - zwykle w halfach z dwoma pionowymi cięciami mam spłaszczony biust, tu ten efekt nie występuje.
      Obwód ścisły, jak to w Dalii ostatnio. Wziełam 70 na 69/74 pod biustem. Ramiączka odpinane.

Majtki. Uważajcie, dziewczyny, na daliowe gacie robione z tiulu. Są malusieńkie. S wejdzie najwyżej na 7-latkę... Ja lubię duże majtki, nie lubię, jak ciało wypływa znad gumek, zwykle z Dalii czy Krisa biorę L, rzaaadko M. Ale XXL na 95cm w biodrach to już naprawdę przegięcie - wg ich tabeli teoretycznie powinno być S.
    • yaga7 Nadja K24 - jaki rozmiar? 08.09.14, 18:45
      W jaki rozmiar celować przy wymiarach 79/102? Z tabelki wychodzi 75H, ale nie wiem, czy nie będzie za duzy?
      Z Panache pasuje 34FF, effuniaki mam 80F, wielkomiskowe Fantasie mam 34F, jeżeli to ma pomóc.
      • margo13ak Re: Nadja K24 - jaki rozmiar? 08.09.14, 21:48
        Nosząc 32G i Effu 75FF nosiłam Dalię K24 (Olimpia, Liv, Irys) w rozmiarze 70H - i było z minimalnym zapasem. Teraz czekam na Klio 70G, przy Freyowym 32FF, zobaczymy, czy pasuje...
        Może się okazać, że jesteś między rozmiarami, albo potrzebujesz 70H z luźniejszych obwodowo (np. Liv była taka, inne nowsze jednak ścisłe). 75H mogłoby Ci pasować w innych krojach, ja 70H miałam dla K24, K26 i K27, inne potrzebowałam miskę więcej.
    • alex331 Alice K 24 70I + 40 06.12.14, 14:46
      Już od dawna byłam ciekawa Dali, poszłam sobie stacjonarnie pomierzyć i jak zobaczyłam ten to się zakochałam, kolory ma obłędne, czerwona koronka na granatowym tle wygląda super. Obwód bardzo wygodny, ciasny ale pracujący, podobno się nie rozciąga. Mostek mi minimalnie nie przylega, tak z pół cm, ale miseczka więcej fruwałaby na mniejszej piersi. To jest semi soft, na początku trochę kanciasty, teraz się ułożył. Ma boczne fiszbiny, ale całkowicie nie odczuwalne, mam z tym zawsze problem. Na 78/102 noszę rozmiar 70I
      Figi na moje 102 w biodrach pasuję w rozmiarze 40.
      Jetem z tego kompletu bardzo zadowolona, przestałam ostatnio dogadywać się z Freyami to teraz mam Effu i Dalię
    • paula.anna Strój kąpielowy wenus? 17.02.15, 11:55
      Na przykład.
      Nie mogę znaleźć opinii, ma któraś JAKIKOLWIEK kostium dalii?
      Niekoniecznie z kolekcji 2014.

Otóż szukam, z dalią nie mam jeszcze żadnych doświadczeń.
      Warto- szukając dobrego podtrzymania i kształtowania?
      Jaki rozmiar? Będę szukać do przymierzenia stacjonarnie, jednak jakieś "widełki" by się przydały.
      Moje wymiary:
      pod biustem ciasno- 78 cm
      luźno- 82 cm
      w biuście- 104,5 cm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka