Dodaj do ulubionych

Gdzie znajdę coś na 95 pod biustem, w obwodzie 140

08.06.06, 16:25
Szukam gdzieś czegoś takiego dla mojej mamy - ma z tym ogromny problem.
Gorseciarki w naszej okolicy "wyginęły" - a szkoda bardzo. Może ktoś coś
znajdzie przypadkiem w takim rozmiarze? Szukam wciąż na allegro, kupiłam
ostatnio stanik 95 I ale i ten okazał się za mały (mama nie ma wyjścia - nosi
taki). Pozdrawiam serdecznie - śledzę forum od początku (nie tylko ze względu
na mamę :-)) i nie raz mi pomogło. Niestety nie mogę na to wydac ogromnych
pieniędzy.
Obserwuj wątek
    • zazulla Re: Gdzie znajdę coś na 95 pod biustem, w obwodzi 08.06.06, 16:50
      debrief napisała:

> Niestety nie mogę na to wydac ogromnych
      > pieniędzy.

A jaki ogolnie masz przedzial cenowy. Podaj cene ekstremalna na ktora cie stac
      ale z bolem serca.
      • zazulla Re: Gdzie znajdę coś na 95 pod biustem, w obwodzi 08.06.06, 16:55
        Znalazlam taki, ma literki do K, L :)
        www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=ELA-1305&mci=&size=42hh&colour=

Kosztowaly ok 210 zl, bardzo duzo. Oczywiscie jest mozliwosc wymiany badz
        zwrotu.
        • zazulla Re: Gdzie znajdę coś na 95 pod biustem, w obwodzi 08.06.06, 16:57
          NIe zauwazylam tego: "This item is labelled 42L. This is equivalent to a UK
          size 42HH." Oznacza to ze jest zle oznaczony.
      • zazulla Panache tango II 08.06.06, 17:04
        Tu jest 42J czyli 95J
        www.upliftedlingerie.co.uk/19/Panache/Panache-Tango-ll-Underwired-Balconnet-Bra/White/

Darmowa wysylka, biustonosz wynioslby 125 zl.

Czy ten kupiony na Allegro to jakis Viki czy chinczyk? Jesli tak to one zawsze
        maja zla rozmiarowke.
        • maith Re: Panache tango II 08.06.06, 18:32
          Też go wyłapałam, ale ja akurat w Bellissimie.
          tinyurl.com/qnowd
          Tam jest drożej, ale chyba bezpieczniej, bo można wziąż przesyłkę za pobraniem,
          no i do wyboru jest i biały i czarny.

Natomiast tak w ogóle Panache Tango ma aż 4 bardzo ważne zalety.
          Po pierwsze jest jednym z bardziej chwalonych modeli na forum.
          Po drugie, słynie z wyjątkowo głębokich miseczek, czyli to będzie takie naprawdę
          duże J.

Po 3 ten model jest naprawdę ładny (w odróżnieniu od innych propozycji, czy
          koszmarków szytych zwykle przez gorseciarki)
          A po 4 do tego występuje chyba w 6 czy 7 kolorach, zatem możesz też poszukać "po
          modelu" na brytyjskim e-bayu, a być może tam znajdziesz czy to taniej, czy to
          bardziej kolorowo :-)
          • zazulla Re: Panache tango II 08.06.06, 18:42
            maith napisała:

> Też go wyłapałam, ale ja akurat w Bellissimie.
            > tinyurl.com/qnowd
            > Tam jest drożej, ale chyba bezpieczniej, bo można wziąż przesyłkę za
            pobraniem,

No i mozna kupic bez karty kredytowej.

> no i do wyboru jest i biały i czarny.

W linku ktory podalam jest jeszcze czarny i cielisty.

> Po 3 ten model jest naprawdę ładny (w odróżnieniu od innych propozycji, czy
            > koszmarków szytych zwykle przez gorseciarki)

Jesli sliczny. Ja cholernie zaluje ze musialam z niego zrezygnowac. Najbardziej
            podoba mi sie cherry, azure i bialy.
    • debrief Re: Gdzie znajdę coś na 95 pod biustem, w obwodzi 09.06.06, 09:03
      Cena do 100 zł byłaby świetna - zdaję sobie sprawę, że raczej są małe szanse na
      zakup czegoś dobrego. Ten, który kupiłam to Viki. Czytałam o Tango i oglądałam
      go nieraz - wydaje mi się taki delikatny (czy dobrze utrzyma ciężar?). Jak nic
      nie znajdę chyba się zdecyduję, wciąż jednak szukam.
      • zazulla Re: Gdzie znajdę coś na 95 pod biustem, w obwodzi 09.06.06, 10:01
        debrief napisała:

> Cena do 100 zł byłaby świetna - zdaję sobie sprawę, że raczej są małe szanse
        na
        >
        > zakup czegoś dobrego. Ten, który kupiłam to Viki.

Jesli Viki to juz wiesz dlaczego mama nie zmiescila sie w I. Napisz do
        Bellissima jaki masz problem. Ja mailowo wywiazalam taka dluga rozmowe z
        paniami ze sklepu, dokladnie kazaly opisac gdzie sie marczy biustonosz, gdzie
        jest za maly itd. POmoga w dopasowaniu rozmiaru, bo moze sie okazac ze nie
        trzeba I tylko H albo HH a tu jest wieksze pole manewru.

Jesli bedzie H/HH to polecam Rimini firmy Fantasie. Mialam za duzy model ale
        widac bylo ze jest idealny do duzych jak nie ogromnych biustow.

> Czytałam o Tango i oglądałam
        > go nieraz - wydaje mi się taki delikatny (czy dobrze utrzyma ciężar?).

Wlasnie to jego urok, wyglada na delikatny a bardzo dobrze trzyma biust. Ale
        jak juz znajdziesz dobry rozmiar to dowiedz sie o stalki bo napewno beda
        wielkie a ja juz pisalam o tym ze te duze 40 cm uwieraja bolesnie pachy.

Wczoraj znalazlam Brigitee firmy Gaia:
        lineamaxima.pasjakobiety.pl/index.php?
        SID=2dd0ff39a76e16064cb4d77ca1105ed0#696

Na Allegro polowe taniej ale jeden rozmiar 90H
        www.allegro.pl/item109191569_biustonosz_gaia_brigitte_na_super_biust_90_h.html
        • susan_mayer Re: Gdzie znajdę coś na 95 pod biustem, w obwodzi 09.06.06, 11:49
          a propos stanika Tango - jest fantastyczny, swietnie trzyma biust - chociaz
          wyglada na delikatny; w Bravissimo wystepuje w tym momencie w 6 kolorach i do
          rozmiaru J.

www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=PN53&cid=Lingerie_Bravissimo+Sets&language=en-GB

No i cena jest chyba znosna...
          Ja ostatnio nosze wylacznie ten model (w roznych kolorach) - po prostu nie
          znalazlam jeszcze lepszego. Bardzo polecam:-)

• maith Re: Gdzie znajdę coś na 95 pod biustem, w obwodzi 09.06.06, 17:07
            > w Bravissimo wystepuje w tym momencie w 6 kolorach i do
            > rozmiaru J.
            Ale nie w 95 pod biustem, maksymalnie 40 czyli 90. Aczkolwiek to chyba kwestia
            rozmiarówki prowadzonej przez sklep, zatem jest szansa, że te wszystkie kolory
            da się kupić.
        • maith Re: Gdzie znajdę coś na 95 pod biustem, w obwodzi 09.06.06, 17:14
          > Wlasnie to jego urok, wyglada na delikatny a bardzo dobrze trzyma biust.
          Dokładnie, właśnie dlatego dziewczyny go tak wychwalają :-)

> dowiedz sie o stalki bo napewno beda
          > wielkie a ja juz pisalam o tym ze te duze 40 cm uwieraja bolesnie pachy.

To już jest kwestia indywidualne. Mi np. długie stalki w Panache bardzo
          odpowiadają, a boleśnie uwierają mnie w biust krótkie stalki Freyi. Chyba Mama
          musi po prostu przymierzyć stanik.
          W razie czego nie powinno być nawet problemu z odesłaniem stanika i odzyskaniem
          pieniędzy. Polskie sklepy internetowe muszą oddawać pieniądze jeśli odeślesz
          rzecz w ciągu 10 dni, a zagraniczne z zasady nie robią problemów.

• zazulla Re: Gdzie znajdę coś na 95 pod biustem, w obwodzi 09.06.06, 17:59
            maith napisała:

> Polskie sklepy internetowe muszą oddawać pieniądze jeśli odeślesz
            > rzecz w ciągu 10 dni, a zagraniczne z zasady nie robią problemów.

W Bellissimie Tango byl w promocji gdzie bylo napisane e towar z promocji
            podlega tylko wymianie a nie zwrotowi [jak ktos tu pisal jest to niezgodne z
            prawem], teraz nie ma tez zapisu a mi przyjeli Tango z fizycznego sklepu i byli
            niesamowicie cierpliwi z szukaniu odpowiedniego biustonosza w zamian.
            • maith Re: Gdzie znajdę coś na 95 pod biustem, w obwodzi 09.06.06, 23:00
              > W Bellissimie Tango byl w promocji gdzie bylo napisane e towar z promocji
              > podlega tylko wymianie a nie zwrotowi [jak ktos tu pisal jest to niezgodne z
              > prawem]
              To też ja :-) podając od razu przepisy, z których to wprost wynika:
              tinyurl.com/rfqqx
              tinyurl.com/ry7bg
    • nunia01 Re: Gdzie znajdę coś na 95 pod biustem, w obwodzi 09.06.06, 11:48
      Siostra mi mówiła, że na bazrku na Smyczkowej (Warszawa)jest pani,
      którasprzedaje biustonosze ukraińskie -podobno są i duże rozmiary i duże
      obwody.Miski mają do j. Podobno teraz trwają rozmowy dotyczące wejścia tejfirmy
      na nasz rynek. Ale to wszystko wiem tylko podobno, a na Smyczkową się nie
      wybiorę, boto jest dokładnie przez całe miasto odemnie. Tak, że muszę czekać na
      info od siostry:(
      • nunia01 Re: Gdzie znajdę coś na 95 pod biustem, w obwodzi 12.06.06, 14:01
        Ukraińska firma Milavitsa. Na Smyczkowej sprzedaje ją:
        "SONIA" - Danuta Karwicka
        02-684 Warszawa, PASAŻ HANDLOWY SMYCZKOWA ul. Puławska 246 / paw 15
        tel. (501) 240936
        www.sonia.istore.pl
        ale staników tej firmy nie wystawia na stronie, bo producent się z jakichśtam
        powodów nie zgadza - firma ma włsaną stronę milavitsa.by - dla mnie
        językowo niedostępna
        Podobno, tak twierdzi moja siostra, pani jest sympatyczna, ma w sprzedaży duże
        rozmiary i pomaga w doborze.
        Ale widziałam, że jej dobrała stanik z za dużym obwodem.
        Może komuś się przyda namiar.
    • bagarmosen Re: Gdzie znajdę coś na 95 pod biustem, w obwodzi 03.07.06, 19:58
      popatrzcie milavitsa.by/products/classic/ , kupic mozna
      grodnp ,Minsk,moskwa ,Komel, Brzesc
      • maheda Re: Gdzie znajdę coś na 95 pod biustem, w obwodzi 07.11.06, 00:18
        Tak, i mają takie cuda, jak to:
        Model 10972-20972, rozmiarówka: 70-85 CDEFG; 96-108
        milavitsa.by/products/catalog/cat_classic
        ech....
        • maheda Re: Gdzie znajdę coś na 95 pod biustem, w obwodzi 07.11.06, 00:20
          milavitsa.by/pic/dcontent/1122030814.10972_b.jpg
          źle wkleiłam link
          • anna-pia Milavitsa po angielsku 07.11.06, 11:15
            www.milavitsalingerie.com/specials.php
            • maith Re: Milavitsa po angielsku 07.11.06, 23:37
              No nareszcie da się to odczytać ;-)
              Z drugiej strony po wpisaniu rozmiaru kolosalny wybór 1 stanika mnie dobił ;-)
              • butters77 Re: Milavitsa po angielsku 07.11.06, 23:44
                maith napisała:

> No nareszcie da się to odczytać ;-)
                > Z drugiej strony po wpisaniu rozmiaru kolosalny wybór 1 stanika mnie dobił ;-)

;))))))
    • ekler.ka Re: Gdzie znajdę coś na 95 pod biustem, w obwodzi 04.07.06, 11:55
      gdyby cie interesowal panache tango,to w brastop jest rozowy za 15 funtow: 90J
      albo 95HH...
    • debrief dziękuję bardzo już sprawdzam, nt 09.11.06, 12:40
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka