Dodaj do ulubionych

Bellissima - szybka przesyłka! moje nowe staniczki

26.07.06, 15:57
Aaaaaaaaaaaaaa!!! własnie przyniosłam do domu expresową przesyłkę z Bellissimy. Zamówienie zożyłam w poniedziałek, a dziś już na mnie czekały w skrzynce: Lilly Charcoal i Tango II (Cherry). To chyba rekord szybkości Bellissimy, prawda? Nowe nabytki spokojnie przymierzę sobie wieczorem i podzielę się przemyśleniami ;-)
Muszę Wam, dziewczyny, podziękować, bo zdecydowałam się na te modele po lekturze naszego Forum i obrazkach w Galerii! Gdyby nie Wy, to wciąż "cykałabym się", czy je kupić czy nie...
Acha, dziś przyszła też przesyłka z Dalii (nowy model Natalia soft (kolor rozkosznie majtkoworożowy z szarymi elementami).
Ale zaszalałam! Oby wszystkie trzy pasowały!
Obserwuj wątek
    • maith To na pewno nie jest żart? 26.07.06, 16:03
      Bo wiesz, w świetle tego, jak to zwykle wygląda:
      tinyurl.com/flbw6
      Zatem to bez wątpienia ich rekord szybkości. Ja czekam już prawie 2 miesiące i
      obawiam się, że podobnie jak poprzedniczki padnę ofiarą bardziej typowego dla
      nich rekordu czasowego - po 2 miesiącach info, że przesyłka jest nierealizowalna :-(
      • jaagna To nie jest żart! NAPRAWDĘ! 26.07.06, 18:31
        To nie żart! Też się zdziwiłam. Ale przy "moich" biustonoszach była informacja, że dostawa w ciagu 3 dni. No i było nawet szybsi... Może jednak czytają Nasze Forum i wzięli sobie do sercanasze narzekania... ;-)) nigdy nie wiadomo! Ale dzięki mojemu zamówieniu średni czas oczekiwania na bieliznę znacznie się poprawił! ;-))
    • paula.ina Szok! 26.07.06, 21:39
      Bo przy moich też był 3-dniowy termin dostępności a czekam 8 tygodni!
      • jaagna Szok! to prawda! a staniczki są świetnie! 27.07.06, 08:57
        Oj,to rzeczywiście chyba mam szczęście. Może powinnam wysłać kupon totolotka??? A staniczki są świetne! Nie wymienię żadnego (bo zwrócić nie mogę - są z wyprzedaży).
        Tango nie ma za szerokich boczków i fiszbiny wcale mi się nie wbijają pod pachą! Kolor jest obłędny, biust nie rozłazi się na boki, tylko ładnie sterczy do przodu.
        Lilly Charcoal naprawdę ładnie formuje i trzyma biust, kolor też jest piękny!

Chyba jednak dziś wyślę tego totka... coś czuję, że może mi się poszczęścić, bo staniczek z Dalii też pasuje! Mam go własnie na sobie i czuję się w nim świetnie, tzn. wcale nie czuję, że go noszę, a biust radośnie "patrzy do przodu".
        Trlalalalalalaaaaaa!

Pozdrawiam
        jaagna bogatsza o trzy wygodne biustonosze
        • olga_1983 Re: Szok! to prawda! a staniczki są świetnie! 27.07.06, 10:09
          to dlatego,że bellisima miała teraz dostawę.kolory wielu staniczków
          pozamieniały się na czerwone.
          • ala_ala5 Re: Szok! to prawda! a staniczki są świetnie! 27.07.06, 10:29
            Czy Tango posiada pionowe ciecie w dolnej polwce miseczki?Bo na zdjeciu tego
            nie moge dojrzec?
            • jaagna Re: Szok! to prawda! a staniczki są świetnie! 27.07.06, 10:41
              Tak, Tango ma pionowe cięcie w dolnej połówce miseczki.
              • olga_1983 Re: Szok! to prawda! a staniczki są świetnie! 27.07.06, 12:42
                zaryzykowałam i zamówiłam stanik!zrobiłam to dziś i dziś dostałam emaila że
                przesyłka zostanie wysłana w dniu dzisiejszym!!!zobaczymy czy faktycznie ją tak
                szybko otrzymam!zamówiłam stanik, któy wcześniej miał dłuższy czas oczekiwania
                a po ostatniej dostawie zmienili czas na 3-5 dni.
                • maith A, no to ja teraz wreszcie wiem, co zrobić 27.07.06, 13:52
                  Weszłam na stronę Bellissimy i zobaczyłam, co ze staniczkami z mojego
                  zamówienia. Wszystkie zniknęły. No i sprawa jasna, niestety.
        • maith Kto Ci wmówił, że nie możesz? 27.07.06, 13:51
          > Nie wymienię żadnego (bo zwrócić nie mogę - są z wyprz
          > edaży).
          Kto Ci wmówił, że wyprzedaż odbiera prawo zwrotu? W ustawie wyraźnie opisano
          uprawnienia konsumentów robiących zakupy przez Internet i zapewniam Cię, że
          nigdzie tam nie napisano, żeby wyprzedaż mogła stanowić jakikolwiek wyjątek.
          • jaagna Re: Kto Ci wmówił, że nie możesz? 27.07.06, 14:44
            Masz rację - mogę. I mam na to kilka(naście) ustawowych dni. Ale pamietasz (pisałyśmy o tym na Forum), ze jakiś czas temu Bellissima zastrzegała sobie, że bielizny z wyprzedaży nie można oddać, tylko wymienić na inny rozmiar. A ja nie lubię się kłócić... nieasertywna jestem... I jeszcze to dawne ograniczenie B. kołatao mi się w głowie. Teraz spojrzałam na ofertę i nie ma już takich obwarowań.
            • maith Re: Kto Ci wmówił, że nie możesz? 27.07.06, 15:52
              10 dni. To co zastrzegała Bellissima, to tylko źle o niej świadczyło. Jeśli
              postanowiła zacząć szanować prawo, to miło ;-)
              • romantyczna_ja1 Re: Kto Ci wmówił, że nie możesz? 28.07.06, 09:11
                Jaki jest adres sklepu "Dalia" bo nie moge namierzyc?
                • jaagna Adres Dalia 28.07.06, 11:59
                  www.twojabielizna.pl/
                  Dalia ma zaniżoną rozmiarówkę - zazwyczaj noszę rozmiar 85E, a u nich kupuję 85F
    • olga_1983 wczoraj zamówiłam-dziś otrzymałam!!! 28.07.06, 14:56
      jestem w szoku!
      • jaagna Re: wczoraj zamówiłam-dziś otrzymałam!!! 28.07.06, 18:22
        :-))) Koniec świata, no nie??? tak szybko wysyłają. Jednak myśle, ze czytują nasze Forum! A jak tam zakupy - pasują? Co zamówiłas?
        • olga_1983 Re: wczoraj zamówiłam-dziś otrzymałam!!! 28.07.06, 20:15
          zamówiłam stanik z odpinanymi ramiączkami
          www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=128&kategoria=ac
          jest super,pierwszy, który trzyma mój biust 70f bez ramiączek
      • mareda33 zamówiłam 7.7i jeszcze nie otrzymałam!!! 28.07.06, 18:54
        Moje drogie!!!
        Wszystko jest w porządku, wcale się tak nie polepszyło. Zamówiłam 7 lipca i
        jeszcze nie otrzymałam. Dzwoniłam w poniedziałek i miła pani powiedziała mi, że
        jeszcze nie skompletowano mojego zamówienia. Natomiast kupiłan na e-bayu
        angielskim strój i biustonosz i otrzymałam. Kupiłam w niedzielę a otrzymałam
        jeden w środę a drugi wczoraj:)
        • maith A ja czekam od 2 czerwca i nic ! 28.07.06, 20:17
          Ja czekam od 2 czerwca, czyli Twój 7 lipiec to jeszcze "świeże" zamówienie, jak
          na Bellissimę.
          To że w tym czasie momentalnie dostawałam przesyłki z Brastopu, E-baya i
          ostatnio Melissy to insza inszość.
    • kobita2005 Re: Bellissima - szybka przesyłka! moje nowe stan 28.07.06, 20:19
      to wszystko jest dziwne - ja zamówiłam 08/07 i do dziś nie dostałam, jutro do
      nich napiszę, ciekawe, czy będą zwodzić jak zwykle...
      • olga_1983 Re: Bellissima - szybka przesyłka! moje nowe stan 28.07.06, 20:34
        poprostu w tym tygodniu dostali dostawę i te produkty, które otrzymali wysyłają
        odrazu do klientów.widocznie Wasze produkty niestety do nich nie dotarły
        jeszcze.
        • maith Wierzymy, tylko że my nie czekamy tydzień czy dwa 28.07.06, 21:39
          To tak, jakby Twoja przesyłka nie dotarła do połowy września. Fajnie, że
          niektóre zamówienia są realizowane na czas. Ale byłoby jeszcze fajniej, gdyby
          tak jak inne sklepy, realizowali na czas wszystkie zamówienia. A jak by nas
          czytali, to by się wypowiedzieli i wytłumaczyli.
    • paula.ina Re: Bellissima - szybka przesyłka! moje nowe stan 28.07.06, 23:44
      We wtorek dostałam maila, że moje zamówienie zostało wysłane (oczywiście bez
      kostiumu kąpielowego) ale jak na razie jakoś nie doszło. Dam znać, jak się coś
      zmieni;)
      • beatajoanna Re: Bellissima - zamowilam czerwoneTango 31.07.06, 19:56
        Skusilam sie na czerwone Tango,zamowilam w piatek 28.07. Ciekawe ile bede
        czekac :-)
        • kobita2005 Re: Bellissima - zamowilam czerwoneTango 31.07.06, 20:44
          odpisali dzisiaj na mojego maila - dzisiaj wysłali, zobaczymy jak długo będzie
          szła przesyłka..
        • yaga7 Re: Bellissima - zamowilam czerwoneTango 01.08.06, 10:35
          Ja też się skusiłam na tango cherry :D
          Za niedługo połowa forum będzie je mieć ;) I też zamówiłam w piątek - zobaczymy
          ile poczekamy.
          • kasica_k Re: Bellissima - zamowilam czerwoneTango 02.08.06, 17:40
            Sama bym sie skusila, ale 80F oczywiscie nie ma :(
    • zazulla mail od Bellissimy - "Ulepszenie systemu zamówień" 01.08.06, 10:47
      Szanowni Państwo,

Bellissima pragnie poinformować swoich Klientów o zmianach dotyczących
      dostępności produktów i czasu realizacji zamówień. Do sklepu internetowego
      został wprowadzony system kolorów określający dostępność czasową danego
      rozmiaru.

Kolor czerwony oznacza okres realizacji zamówienia wynoszący 3-5 dni roboczych.
      Kolor granatowy – 14-21 dni roboczych.

Do okresu realizacji należy doliczyć czas dostarczenia przesyłki przez Pocztę
      Polską (1-2 dni roboczych – przesyłka priorytetowa) bądź firmę kurierską (1
      dzień roboczy).

Została ograniczona również liczba dostępnych produktów firmy Panache –
      wszystkie kolekcje Panache oferowane w naszym sklepie internetowym są
      magazynowane w siedzibie Bellissima w Polsce, dzięki czemu jesteśmy w stanie
      zaoferować okres realizacji wynoszący 3-5 dni roboczych. Główną przyczyną tych
      zmian są coraz dłuższe terminy dostaw towaru przez firmę Panache powodujące
      opóźnienia w czasowym dostarczaniu Państwa zamówień.

Jednocześnie pragniemy przeprosić wszystkich Klientów, którzy doświadczyli
      dłuższych okresów realizacji. Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.

Mamy nadzieję, że wprowadzone zmiany podniosą jakość naszych usług i spotkają
      się z pozytywną reakcją z Państwa strony.

Jak zwykle na bieżąco będziemy informować o wszystkich nowościach i promocjach
      dotyczących naszej oferty.

Zapraszamy do odwiedzenia nas na www.bellissima.com.pl.

Z wyrazami szacunku
      Bellissima
      www.bellissima.com.pl
      info@bellissima.com.pl
      tel/fax: 055 272 60 40
      • jaginger Re: mail od Bellissimy - "Ulepszenie systemu zamó 01.08.06, 12:30
        Też taki dostałam...
        • maith Re: mail od Bellissimy - "Ulepszenie systemu zamó 01.08.06, 21:48
          Ja też. Może naprawdę im się polepszy...
          • kasica_k Re: mail od Bellissimy - "Ulepszenie systemu zamó 02.08.06, 17:39
            Tyle, ze chyba 90% produktow ma dostepnosc 14-21 dni, w dodatku w
            wielu modelach brakuje rozmiarow. Czegos nie wierze w zmiany na lepsze...
            Chyba sie przerzuce na brastop.
      • kobita2005 Re: mail od Bellissimy - "Ulepszenie systemu zamó 02.08.06, 20:04
        też taki dostałam, a przesyłki wysłanej ponoć w poniedziałek jeszcze nie ma,
        idzie dłużej nież z Anglii...
        • beatajoanna Re: mail od Bellissimy - "Ulepszenie systemu zamó 03.08.06, 16:14
          Dostalam tango dzisiaj :-)Ale bede sie zachwycac albo rozczarowywac w weekend
          bo teraz mam gosci na glowie buuu
          • yaga7 Re: mail od Bellissimy - "Ulepszenie systemu zamó 03.08.06, 16:28
            Dostałam Tango Cherry dzisiaj :D

I jestem pod wrażeniem:
            - szybkosc obslugi
            - dołączony formularz zwrotu - mimo ze z wyprzedaży, a u siebie na stronie
            piszą, że z wyprzedaży nie ma zwrotów. A jednak zwroty są ;) Duży plus
            - staniczek dobrze zapakowany.

Samo tango też mi w miarę odpowiada - ale z tym idę do wątku panache :)
            • jaagna Re: mail od Bellissimy - "Ulepszenie systemu zamó 03.08.06, 16:44
              A tak ich chwaliłam... ;-) A ja nie dostałam żadnego formularza zwrotu (a też zamówiłam Tango Cherry), a staniczek był po prostu włożony do bąbelkowej koperty! Dołączyli, co prawda, firmowy woreczek foliowy, ale nie zapakowali w niego staniczka. Jejku! ;-))
              • yaga7 Re: mail od Bellissimy - "Ulepszenie systemu zamó 03.08.06, 16:47
                U mnie był w zapakowany w woreczek firmowy, otoczony bibułką i to wszystko w
                tekturowym pudełku ;)
            • maith Re: mail od Bellissimy - "Ulepszenie systemu zamó 03.08.06, 22:44
              > - dołączony formularz zwrotu - mimo ze z wyprzedaży, a u siebie na stronie
              > piszą, że z wyprzedaży nie ma zwrotów. A jednak zwroty są ;)

No jasne, że są. Zapewnia Ci je polskie prawo. Niezależnie od tego, co "na
              stronie piszą" sobie sklepy. Wyprzedaże nie mogą stanowić pretekstu do łamania
              prawa. Poważnie nadal tak piszą? Myślałam, że już przestali się wygłupiać ;-)
    • pronko1 Pakowanie zamówień 03.08.06, 18:33
      Z tego co się orientuję , to bielizna wysyłana z ich internetowego sklepu
      pakowana jest w pudełka . Te z nas , które zamówiły u nich bieliznę o szybkiej
      (!!!)dostępności swoje zamówienia pakowane mają w koperty , gdyż wysyłają ją z
      sklepu w Gdańsku .
      A swoją drogą jak wy wszystkie :-) zamówiłam TangoII w kolorze wiśniowym . Dla
      mnie bomba!! To nie jest mój pierwszy zakup dokonywany u nich , ale gdyby nie
      wasze opinie pewnie bym się na niego nie skusiła
      • yaga7 Re: Pakowanie zamówień 03.08.06, 19:29
        Chyba też nie do końca, bo niby zamawiałam to samo tango i jest to bielizna
        szybkiej dostępności, a miałam ją w pudełku ;)
        Aczkolwiek stanik jest pewnie ze sklepu bo ma normalną metkę z ceną.
        • bajdzi Re: Pakowanie zamówień 03.08.06, 19:56
          Jestem klientką Bellissimy od ok.1,5roku . Z tego co zdążyłam przez ten czas
          zauważyć sprawa wygląda następująco . Wcześniej rzeczywiście wysyłali towar w
          kopertach bąbelkowych , a od niedawna zmienili je na pudełka .Jeżeli chcecie
          wiedzieć skąd wasza przesyłka została wysłana wystarczy spojrzeć na dowód
          zakupu . A mianowicie jeżeli jest to faktura - bielizna wyszła ze sklepu
          internetowego , jeżeli paragon z kasy - została wysłana z ich sklepu w
          Gdańsku . Niedawno ( dzwoniąc aby dowiedzieć się o los mojego zamówienia )
          rozmawiałam telefonicznie z miłą panią która u nich pracuje , więc źródło mam
          raczej pewne :-)
      • zazulla Re: Pakowanie zamówień 03.08.06, 22:25
        Ja dodam tylko jak u mnie bylo.

Kupilam Tango II cherry w sklepie na Wrzeszczu. Dostalam w pudelku. Odsylajac
        im, wyslalam w tym pudelku plus dla ochrony dodatkowe pudelko. Wymienialam go
        na Clover, ktory przyslano mi w worku plastikowym i kopercie babelkowej. Ale od
        czego zalezy w czym przysylaja biustonosz - nie mam pojecia.
      • maith Re: Pakowanie zamówień 03.08.06, 22:47
        Ja jak już wreszcie dostałam moją przesyłkę (nie żeby w całości, części nie
        dostanę, ale faktycznie przeprosili, zmienili system, to się nie czepiam) to
        dostałam ją w pudełku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka