Dodaj do ulubionych

Panache Superbra - Heaven Sparkle

19.09.06, 00:29
Mam malutki duzy problem. Kupilam stanik Panache Heaven Sparkle bordowy rozmiar 32e, ku mojemu zdziwieniu wdaje sie ze 32(70) jest za szerokie a miseczka za mala:( Zapinam sie bezproblemu na ostania zaszywke a nie jest ciasno,nie unosi die do gory ale kto wie, aby zwrocic nie mogesobie dlugo pomosic zeby sieo tym przekonac do konca, zas miseczke wpija sie lekko w piers u gory i spod bluzki zamiast po jednej "gorce" z lewa i prawa jest po dwie:(. Znalazlam na ebay taki tylko w kolorze czarnym(niestety) w rozmiarze 30(65)ff albo 30g. Pytanko moje brzmi

Jak uwazacie lepiej kupic ten ff czy g, a moze jednak zostac przy 32 i tylko miseczke wieksza kupic?

W przymierzalni na bellissima.com.pl wedlug ich rozmiarowki powinnam wziasc 30(65)g, ale ich przymiezalnia jakos tak pol prawdziwa mi sie wydaje.

wybacznie rozpaczliwosc tego postu, dawno nie kupowalam sobie stanikow ajak wreszcie postanowilam wymiecic stare i znoszone okazalo sie ze mam duuuzo wiekszy biust niz myslalam i ku mojej rozpaczy nie moge nic ladnego sobie znalezc:(

Dziki z gory za pomoc
a tak pozatym to sliczny jest i pieknie sie uklada, polecam ten model.
Obserwuj wątek
    • butters77 Re: Panache Superbra - Heaven Sparkle 19.09.06, 09:37
      Ja bym kupiła ten 30FF. No, chyba że stwierdzisz, że ta obecna miseczka jest Ci
      makabrycznie za mała - wtedy G (jeśli tylko trochę, to różnica jednego rozmiaru
      powinna wystarczyć). Pozdrawiam
    • viv1 Re: Panache Superbra - Heaven Sparkle 19.09.06, 10:41
      Ja jednak zasugerowalabym sie rozmiarowka bellissimy. W moim wypadku sprawdzilo
      sie. Z tego co piszesz to to, co wybralas 32E nie jest dobre. Moze wiec warto
      wybrac ten rozmiar, ktory sugeruje tabelka bellissimy. W koncu to produkt
      panache, a oni je sprzedaja. Poza tym zgadzam sie z opinia butters. Sprawdz czy
      miseczka jest duzo za mala. Jesli tak to wybierz 30G.
      • maith Re: Panache Superbra - Heaven Sparkle 19.09.06, 13:21
        Jest jeden problem, owszem oni sprzedają Panache, ale w ramach Panache Heaven ma
        w praktyce zupełnie inny obwód niż np. Salsa, a to oznacza, że nie ma co liczyć
        na to, że jedna rozmiarówka tu zadziała.
    • kasica_k Re: Panache Superbra - Heaven Sparkle 19.09.06, 12:39
      Ja bym na pewno wziela mniejszy obwod, skoro i tak musisz
      wymienic ze wzgledu na za male miski.

Wczoraj tez dostalam ten model i bardzo sie zdziwilam luznoscia
      jego obwodu wlasnie.

Staniki z czasem sie rozciagaja i jesli nie bedziesz miala
      "zapasowej" haftki, moze ci zaczac podjezdzac z tylu do gory.
      A ten model jest tak ladny, ze naprawde szkoda by bylo miec
      niedobrany rozmiar :)
    • maith Re: Panache Superbra - Heaven Sparkle 19.09.06, 13:28
      Heaven ma dość szeroki obwód jak na Panache i to się nie zmieni, a jeśli już to
      raczej Ci się jeszcze troszkę rozciągnie, czyli moim zdaniem lepiej zamawiać
      węższy obwód. Jeśli miseczka wpija się minimalnie, to znaczy, że problem jest o
      jakieś pół rozmiaru. Jeśli trochę więcej, to o cały. W zależności od tego
      spróbuj przy tym 30 albo FF albo G. Ten model występuje też w przepięknym
      błękicie. Może Ci się uda upolować.
    • a_gandzia Re: Panache Superbra - Heaven Sparkle 19.09.06, 18:51
      No to napewno wezme wezszy pod biustem ale nadal nie jestem pewna co do miseczki. niestety w sklepie takiego rozmiaru nie maja. a na ebay jesli okaze sie zly to trzeba bedize odsylac w ta i spowrotem....
      ostatnio kupilam 70f i miseczka jest tak akurat. wiec chyba jednak wybiore to G.

a moge nie oddawac stanika tylko sprzedzac. jakby komus sie zamarzyl. kupilam za 9.95 funtow w brastop. bez zyskowa sprzedaz(po tyle ile stoi funt w kantorach:)) wiecej tylko o przesylake z Polski. Zainteresowanych prosze o kantakt email a_gandzia@gazeta.pl
      • kasica_k Re: Panache Superbra - Heaven Sparkle 19.09.06, 18:57
        Jakby to byl 36 albo 34 F to bym z checia kupila :)
        Swietny biustonosz. Oglos sie moze na watku o
        nietrafionych zakupach (jest taki tu na forum).
        • maith Re: Panache Superbra - Heaven Sparkle 19.09.06, 20:45
          Zgada się, to jeden z najfajniejszych modeli, polecanych tu na forum. Ja też
          sama bym się skusiła, jakby to był mój rozmiar, bo tego koloru jeszcze nie mam :-)
    • a_gandzia Re: Panache Superbra - Heaven Sparkle 22.09.06, 12:29
      zakupilam 30ff i 30g przyjda przmierze i gorszy odesle:)
      tylko wlasnie mnie zasmucilo ze sie nie przyjrzalam doklanie numerkom...
      wydaje mi sie ze najladniejsze sa te 1066 z heaven a kupilam 3156 Pomijajac ze tych 1066 nie moge znalezc, teraz jak juz sie dowiedzialam ze sie czyms roznia, widocznie wszytskie szybko poszly bo sliczne, mam nadzieje ze ten 3156 tez bedzie ladny:)
      • kasica_k Re: Panache Superbra - Heaven Sparkle 22.09.06, 12:47
        Ja mam wlasnie 1066, czyli w kolorze "wine". Faktycznie
        sliczny, ale czarny na pewno tez bedzie super.
        Ta usztywniana dolna czesc swietnie ksztaltuje
        biust, podnosi do gory i zbiera z bokow do srodka.
        Dekolt sie ma zabojczy w tym staniku :)
    • a_gandzia Re: Panache Superbra - Heaven Sparkle 24.09.06, 00:11
      Kurcze, no i mam 30ff i 30g, ale jakos tak mi sie wydaje ze sa za ciasne... i troche mnie gryza:( a 32 wydawalo sie za szerokie, nie wiem juz nie wiem. co do miseczki jak poskacze to cala miseczka sie obsowa o torche. ale chyba jednka to ff lepsze. Zalamka normlanie :( chyba zwroce oba bo nie jestem do konca przekonana co do wygody i rozmiaru... a moze to ze tak uciska to tylko na poczatku jak sie ponosi to juz tak niebedzie. mialam na sobie przez kilkanascie minutek i pojawily sie takie zaczerwienienia lekkie w obwodzie i o dziwo na ramionach mimo ze az tak ich nie podcigalam. :( a juz myslalam ze bede miala ladny i dobry stanik. a tu znowu problem:(
      • kasica_k Re: Panache Superbra - Heaven Sparkle 24.09.06, 01:32
        No to wspolczuje. Ale moze jednak daj mu szanse?
        Mnie tak uciskal Tango, ale z czasem zrobil sie wygodniejszy.
        A Heaven jest w porownianiu z nim jednak dosc rozciagliwy.
        • a_gandzia Re: Panache Superbra - Heaven Sparkle 24.09.06, 10:53
          heh jesli chodzi o obwod...bo dzis rano jest lepiej.. nadal jednak nie jestem pewna miseczki... w ff jesli sie wyposuje i pociagne ramiona do tylu to jakby sie leciutenko wpija w piers, zas w G wszystko ladnie. lecz gdy mam w takiej troche przygarbionej pozycji to w ff jest ok a w G wydajesie jakby bylo za duzo materialu:/ ojoj naszczescie ten obwodokazal siedobry zapomnialam ze wieczorkiem cialo jest spuchniete i pewnie daltego wydawal sie taki ciasny. Chyba zwariuje normalnie. A co do sprawdzania przez skakanie:) to hmm w g nawet jak sie obsunie w dol troche (choc nie wiem czemu) to i tak nic niewyplwa. zas w ff pojawiaja sie buleczki. choc tez gdzies czytalam ze jednak wziasc wieksza miseczke bo wtedy piersi sie lepiej uloza, w koncu 'odpoczna' po zlym rozmiarze.Prawdy w tym jest duzo bo odkad zaczelamnosic 'swoj'rozmiar to sa jakby wieksze i ladniejsze barziej 'okragle'. hmmm pomyslimy mam czas do czwartu zeby odeslac.
          • maith Re: Panache Superbra - Heaven Sparkle 24.09.06, 18:53
            Heaven na pewno Ci się dopasuje, bo jest rozciągliwy, więc obwodem bym się nie
            martwiła. Na Twoim miejscu delikatnie porozciągałabym go ręcznie.
            • a_gandzia Re: Panache Superbra - Heaven Sparkle 25.09.06, 14:02
              mam nadzieje ze ostatni raz was tym mecze. wybacznie jak juz nie macie sily czytac moich wypocin.. gdzies potrzebuje sie pozalic....

wiec przymierzylam jeszcze raz i jeden i drugi. jesli chodzi o obwod to maith ma racje latwo sie rozciagnie i juz wlasciwie jest duzo lepiej. problem mam nadal z tym ze g miseczka jest wieksza i ladnie mi sie piersi mieszcza zas w tym ff jak trocheposkarze to opada i tworzy sie malutka druga buleczka. jednakze w g przy fiszbinie wbija mi sie pod pacha i ogolnie gryzie bardzo zas w ff jest dobrze i sie ladnie uklada i nic nie gryzie.

niestety nie wiem czy juz przewrazliwiona jestem.. ale zakladajac jaka kolwiek bluzke nawet luzniejsza wszystkie zszycia i wzorek sie odznacza (zrobilam sobie nawet zdjecia w tym staniku i innym zeby spr czy rzeczywisie tak jest czy tylko mi sie wydaje.)Niestety sa dosc widoczne... mysle bardzo intensywnie czy jednak nie zrezygnowac z obu.
              • maith Re: Panache Superbra - Heaven Sparkle 25.09.06, 15:10
                Moim zdaniem spokojnie możesz zatrzymać FF. Ja przypadkiem pierwszy model
                kupiłam o pół rozmiaru za mały (F zamiast FF). Wystarczyło, że leciutko
                porozciągałam miseczkę tam, gdzie odznaczała mi się bułeczką i nie ma śladu
                problemów. A Ty najwyraźniej jesteś pomiędzy, czyli FF jest tylko o 1/4 rozmiaru
                za mały, czyli usuniesz ten problem jeszcze szybciej.
                Ja też na początku sprawdziłam odznaczalność pod materiałem i generalnie miałam
                wątpliwości, ale potem z dnia na dzień ten model podobał mi się coraz bardziej i
                w końcu kupiłam następny kolor.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka