Dodaj do ulubionych

Gorteks - dla mniej biuściastych

25.10.06, 14:50
Firma polska, w której kupiłam swego czasu śliczny, kolorowy stanik. Ceny
bardzo konkurencyjne. Bardzo mi się podobają ich staniki.

Jedyny minus to rozmiary - max 75 D

Ja kupiłam G-227 www.gorteks.com.pl/

75D bo to praktycznie to samo co 70F wg rozmiarówek. Dopóki sie nie
rozciagnie, będzie dobry.

Stanik na razie się nie zdeformował (ale nie noszę bardzo często), itp, choć
pękło kółko łączące ramiączko ze stanikiem (!!!). Ramiaczka odpinane.

Kształt biustu przefajny, że tak powiem, apetyczne jabłuszka:))) Dobrze
trzyma piersi na miejscu. ALe napewno nie nadaje się do uprawiania sportu ani
wielkich skoków; dlatego poszukiwania ideału kontynuuję:))
Obserwuj wątek
    • maith Re: Gorteks - dla mniej biuściastych 25.10.06, 15:27
      > Jedyny minus to rozmiary - max 75 D
      To jest zwykle jedyny minus firm bieliźniarskich, o których tu NIE piszemy ;-)

> 75D bo to praktycznie to samo co 70F wg rozmiarówek.
      No nie ;-) Jeżeli będziemy tak myśleć i reklamować tu firmy ograniczające
      rozmiarówkę do A-D, "bo to przecież to samo, wystarczy kupić szerszy obwód", to
      nikt nigdy nie będzie nas traktował poważnie. Po co mają dodawać sobie następne
      rozmiary, skoro ich posiadaczki równie dobrze mogą się dostosować, wracając do
      za szerokich obwodów.

• metalowiec77 Re: Gorteks - dla mniej biuściastych 25.10.06, 15:59
        spokojnie, spokojnie:)
        w tytule specjalnie zaznaczyłam, że dla mniej biuściastych (jest tu też troche
        takich, o ile pamietam) po pierwsze, po drugie chciałam się pożalić, ze muszę
        uciekać się do nie do końca prawdziwego mego rozmiaru, żebym mogła powiedzieć,
        że mam naprawdę fajny stanik, a fajnym stanikiem chcę się podzielic, zeby nikt
        nie myślał, ze jestem malkontentką, bo mocno sę skarżyłam na Melissę:)

a z rozmiarami, to jednak jest tak, że w moim przypadku 75D = 70 F, mniej
        więcej. Gdzieś już była dyskusja na temat wielkości, głębokości miseczki, któa
        nie zmienia się wprost proporcjonalnie do rozmiaru. W moim przypadku miseczka
        jest identyczna, a obwód 70 biorę dlatego, że 75 szybciutko sie rozciąga, a nie
        dlatego, że 75 jest od początku za luźne. Więc w moim przypadku wystarczy kupić
        wiekszy obwód.... Oczywiscie, nie to jest moim celem, ale na razie ciagle
        szukam czegoś lepszego. I jestem przeciw firmom nierozszerzającym rozmiarówki!

tu np. widać że 75d i 70f to prawie to samo
        www.topbielizna.to.pl/catalog/information.php?osCsid=62cd527dcc36c242679ec2482449cc2e&info_id=5
        • maith Ale od... A do D? 25.10.06, 18:32
          No tak, ale nie ma sensu wychwalanie tu firmy ograniczającej się do rozmiarów
          A-D, bo takie minimum proponuje wiele firm i należy przyjąć, że one są już
          chwalone gdzieindziej, a u nas, przez dość uparte ignorowanie wyższych rozmiarów
          na chwalenie nie zasługują.

No i chyba nikt nie pomyśli, że jesteś malkontentką, bo Ci nie podpasowała
          Melissa, chociaż większość jest zachwycona - ja też najchętniej wymieniłabym jej
          fiszbiny ;-)

A czytałaś "Biuściasta szuka stanika. Dramat w 4 aktach"?
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=43157817
          • metalowiec77 Re: Ale od... A do D? 27.10.06, 12:13
            Wiesz, raczej to nie jest wychwalanie pod niebiosa, ale raczej żałość, że jeden
            z moich może 4 staników, które noszę regularnie, nazywa się 75 D, a nie 70 F,
            jak bym wolała, i że jest na mnie DOBRY, mimo niedoskonałości. Że nie mam
            niczego oprócz Gai w 70 F, co nadawałoby się do noszenia.

Naprawdę, jak większość z nas, przeszłam mękę przez wiele lat szukając w
            sklepach czegoś fajnego na mnie, więc trochę ze zdziwieniem piszę, że ten
            Gorteks 75 D jest właściwie dobry. Dlaczego mam tego nie napisać? Inna sprawa,
            że jak mierzyłam ok. rok temu różne 75 D, to wszsytkie, absolutnie wszystkie
            były za małe, oprócz tego Gorteksu, więc to moze jest ukryte 75 E, albo nie
            wiem co. Nic nie poradzę, ze on jest klasyfikowany jako 75 D a jest na mnie
            dobry:)

Oczywiście nie upieram się przy tym, że jest to dokładnie to samo, co 70 F.
            Różnica polega na tym, że 70 F są solidniejsze, lepiej podtrzymują ciężar
            biustu, lepiej przygotowane. Ale nic nie poradzę, że w tym staniku Gorteksu
            naprawdę mi dobrze i ładnie:))

Przypomniało mi się, ze chyba Zazula pisała gdzieś, żę kupuje 65 jakiejs firmy
            choć jej normalny rozmiar to 75. No i dobrze!!! Jeśli jej w tym lepiej, to
            kurczę, czemu nie? PRzecież nie ma sensu bitwa o literki, choć wiem, ze na tym
            forum jest to temat baaaaardzo drazliwy;)

A na koniec wypowiedzi, i mam nadzieję zamieszania: Gorteks ma też
            przyjaźniejsze rozmiary. Stanik G-59-1 znalazłam w rozm.: 70 e,f; 75 d,e,f; 80
            d,e,f; 85 e,f; 90 e; 95 e, 100 d. To już chyba jest coś:- )))) Mierzyłam ten
            stanik 70 F i bardzo mi się podobał biust w nim, zamierzam go kupić niebawem.

Rytualny okrzyk na koniec: oby firma powiększała rozmiarówkę i ofertę dla
            biuściastych!!!

ps. Dramat czytalam od razu pod napisaniu:- )
    • anna-pia ty mnie nie denerwuj ;) 25.10.06, 21:29
      D to ja miałam 3 lata temu, i przebierałam w stanikach, aż miło - D to żadna
      "biuściata" miseczka (no, chyba że do tego masz pod 65, a biodra 90, to sprawa
      nabiera innego wymiaru)

rozmiar D to pewnie będę dopiero z córką przerabiać za jakieś 10 lat ;)
      • metalowiec77 Re: ty mnie nie denerwuj ;) 27.10.06, 11:53
        :))))

co do samego rozmiaru, to jestem, hmmmm, proporcjonalna do 70F, czyli nici z
        bioder 95...

• metalowiec77 Re: ty mnie nie denerwuj ;) 27.10.06, 11:54
        znaczy z pod 65 a bioder 90:))
    • metalowiec77 G-59/1 06.11.06, 12:22
      gorteks.wyprzedazebielizny.pl/index.php?action=szukaj&SID=cc7340cfa6d6d092d0f378b5438fa201&oferta_rodzaj=2&konstrukcja=0
      &rozmiar=16&submit=szukaj

kupiłam ten stanik kilka dni temu. Jak dotąd jestem zadowolona - zarówno z
      kształtu, jak i z rozmiaru. 70 F zdaje się normalnym 70 F.

Kształt - u mnie biust jest trochę bardziej zebrany do przodu, niż u modelki.
      Ale to pewnie dlatego, że ona ma inny rozmiar. To zebranie z boków do przodu
      bardzo mi odpowiada.

Stanik raczej zabudowany, szerokie ramiączka, bez odpinania. Delikatny wzorek.
      Fiszbiny (na szczęscie!) przyzwoicie wysokie, choć mam wrażenie, że nie
      pogardziłabym jeszcze wyższymi. Ale wyższych nigdy nie miałam na sobie.

Jedyną wadą zauważoną przeze mnie jest uczucie lekkiego ściągania ramiązcek i
      pasa na plecach. 70 jest na mnie trochę ciasne, czyli tak jak trzeba. Być może
      wynika to z tego, ze ramiączka nie są doszyte prostopadle do pasa, ale lekko po
      łuku.

Reasumując: następny stanik zaliczony, ale nie ustaję w poszukiwaniu
      idealnego:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka