Dodaj do ulubionych

Rozmiarówka Panache - proszę o pomoc

11.01.07, 22:17
Znalazłam w Bellissimie biustonosz Tango II za 89 zł w rozmiarze 70GG.
Pod biustem mam 75cm, w biuście 100. Tabela z rozmiarami bellissimy jest
jakaś pokręcona a poza tym wiadomo że u każdego producenta wygląda to trochę
inaczej.
Ostatnio noszę biustonosz Anna Cecilia w rozmiarze 75G - miseczka akurat,
mógłby być ciaśniejszy pod biustem, biustonosz Anity 75f jest odrobinę za
mały.
Poradźcie, czy ryzykować to 70GG? Nigdzie nie mogę znaleźć tabeli z
rozmiarami Panache.
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: Rozmiarówka Panache - proszę o pomoc 11.01.07, 22:40
      Z moich doswiadczen z Panache wynika, ze tabela Bellissimy dosc dobrze pasuje do
      ich stanikow. Ale rozmiary to rzecz indywidualna, modele roznia sie miedzy soba,
      roznia sie tez ksztalty naszych biustow. Czy te 75 pod biustem masz zmierzone na
      luzno, czy na scislo? Jak na scislo, to mysle, ze 70GG ma szanse
      byc dobre. Moze sie odezwie ktos, kto ma Tango II, bo ja mam Tango Pure i ono
      jest chyba troszke inne. Mam pod biustem 80-kilka (zaleznie od fazy ;) i 80 na
      mnie pasuje, choc jest dosyc ciasne - jest to malo rozciagliwy model.
      • limonka_01 Re: Rozmiarówka Panache - proszę o pomoc 11.01.07, 23:00
        Rozmiarówkę Panache znajdziesz na stronie Bellisimy, jest dobrze dopasowana.
        Jednak może to być inna rozmiarówka niż w Anna Cecylia. Wątek o różnicach w
        rozmiarówkach znajdziesz tutaj:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=5
        Pamiętaj, aby pod biustem mierzyć się ścisło, w biuście tak na styk i aby miarka
        podczas mierzenia była ułożona poziomo, ramiona wyprostowane. Dobry pomiar i
        dopasowanie rozmiaru z tabelki w Bellissimie powinno Ci pomóc w dobraniu
        właściwego rozmiaru Panache, ale już niekoniecznie innych firm stosujących inną
        rozmiarówkę.
        Na pocieszenie napiszę Ci, że moje Tango zamówłam pierwotnie w wersji miseczki
        G, która okazała się o 2 rozmiary za duża. Jeżeli masz wątpiliwości dzwoń do
        Bellissimy, ja tam uzyskałam przez telefon pomoc w wybraniu właściwego rozmairu
        Tanga.
        • limonka_01 Re: Rozmiarówka Panache - poprawiony link 11.01.07, 23:07
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=53367358
    • maith Re: Rozmiarówka Panache - proszę o pomoc 12.01.07, 03:03
      Panache ma to do siebie, że co stanik, to inna rozmiarówka ;-)
      Akurat Tango charakteryzuje normalny obwód pod biustem. Jeśli zatem nosisz 75 i
      myślisz, czy 70 nie byłoby lepsze, to Tango akurat możesz wypróbować. To będzie
      klasyczne 70. Co do miseczek, niektóre osoby twierdzą, że miseczki w Tango są
      pojemniejsze niż w innych modelach, inne nie widzą różnicy (pewnie zależy od
      tego, co kto nosił przed tym stanikiem i z czym porównuje). Nikt nigdy nie
      zarzucił tym miseczkom, że są mniejsze niż w porównywanych stanikach.

Tak czy inaczej możesz spróbować to 70GG, w końcu co Ci szkodzi.
      Bo pamiętaj, że jeśli rozmiar okaże się jednak niewłaściwy, to masz prawo
      zrezygnować i odesłać stanik w ciągu 10 dni. I sklep internetowy nie będzie miał
      prawa zasłaniać się żadnymi promocjami (to na wypadek, jakby coś równie głupiego
      przyszło im do głowy, ale z tego co widzę, nawet nie próbują się tak wygłupiać ;-)
      • annasi23 Re: Rozmiarówka Panache - proszę o pomoc 12.01.07, 12:51
        Dzięki za pomoc.
        Skoro piszecie że tabelka na stronie Bellissimy jest prawidłowa, to 70GG może
        być za duży - ja mam w biuście równo metr, a tam jest napisane, że przewidują
        104 cm. Hm.. tak mi się podoba ten biustonosz!
        No sama nie wiem... Ale chyba zamówię, bo tak jak piszesz, Maith, najwyżej
        odeślę spowrotem.
        • viv1 Re: Rozmiarówka Panache - proszę o pomoc 12.01.07, 14:16
          Ja zastanowilabym sie. 4cm to duza roznica. Jestem prawie 100% pewna, ze
          bedziesz odsylac. Nie chcesz zamowic mniejszej miseczki?
          • kasica_k Re: Rozmiarówka Panache - proszę o pomoc 12.01.07, 14:36
            Jesli idziemy w dol z obwodem, to moze sie okazac, ze taka miska bedzie
            pasowala, choc faktycznie wg tabeli G wyglada prawdopodobniej. Ja bym zaczela od
            ciasnego
            zmierzenia sie pod biustem i wziela
            • kasica_k Re: Rozmiarówka Panache - proszę o pomoc 12.01.07, 14:39
              sorry, urwalo mi sie.

Ja bym zaczela od ciasnego zmierzenia sie pod biustem i wzielabym najblizsza
              moim wymiarom wersje z tabeli Bellissimy - to chyba najpewniejsza metoda.
              • annasi23 Re: Rozmiarówka Panache - proszę o pomoc 12.01.07, 14:50
                Rzecz w tym, że to jeden z trzech rozmiarów, jaki mają w tej cenie.
                • kasica_k Re: Rozmiarówka Panache - proszę o pomoc 12.01.07, 14:55
                  To sprobuj go - nic nie tracisz, oprocz oczywiscie kosztow wysylki w razie
                  wymiany, ale nie jest to bardzo duzo :)
                  • kasica_k Re: Rozmiarówka Panache - proszę o pomoc 12.01.07, 14:57
                    wymiany albo zwrotu, rzecz jasna - masz prawo zwrocic i dostac kase z powrotem.
                    Tylko nie obcinaj metek zanim sie upewnisz, ze na bank chcesz go zatrzymac.
                    • viv1 Re: Rozmiarówka Panache - proszę o pomoc 12.01.07, 15:55
                      Aaaa, i najwazniejsze - daj znac czy rozmiar jest dobry.
                      Powodzenia.
                      • annasi23 Re: Rozmiarówka Panache - proszę o pomoc 12.01.07, 16:14
                        dam znać oczywiście
                      • annasi23 Re: Rozmiarówka Panache - proszę o pomoc 18.01.07, 16:20
                        Biustonosz doszedł i jest wspaniały! Dobrze leży, bardzo dobrze się w nim
                        czuję, świetnie trzyma piersi. Już zapomniałam po ciąży i karmieniu jak to
                        wspaniale mieć na sobie porządny biustonosz. Tylko fiszbiny kończą się dość
                        daleko pod pachą. Ale to drobiazg, nie powód żeby wymieniać, tym bardziej że
                        nie ma na co. Jestem bardzo zadowolona ze świetnego zakupu za atrakcyjną cenę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka