madzior84 05.03.07, 19:15 Jak mierzy się głębokość miseczki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasica_k Re: głębokość miseczki 05.03.07, 21:00 Glebokosc w sensie odleglosci czubka piersi od klatki piersiowej? Nie mam pojecia, jak to wygodnie zmierzyc. Generalnie wymiar ten odzwierciedla literka, czyli roznica miedzy obwodem w biuscie a pod biustem. Miseczki o tej samej literce powinny miec te sama glebokosc (inne parametry moga sie roznic w zaleznosci od obwodu). Przynajmniej w ramach tego samego producenta i modelu :) Jesli chodzi Ci o glebokosc w sensie wielkosci U fiszbin, no to oczywiscie wystarczy zmierzyc odleglosc od podstawy U do jego koncow. Odpowiedz Link
madzior84 Re: głębokość miseczki 05.03.07, 21:51 Przeglądałam aukcje na allegro i tam sprzedający używają terminu 'głębokość miseczki', przy czym ten sam rozmiar ma na różnych aukcjach inne wymiary (np. 70G to od 27 cm do 30cm). I tak się zastanawiam, może można to jakoś zmierzyć i wtedy szukamy stanika który ma ileś tam cm głębokości i będzie pasował bez względu na model? Odpowiedz Link
ananke666 Re: głębokość miseczki 05.03.07, 21:56 Coś mi się zdaje, że ta głębokość miseczki to dla nich długość fiszbin. Jeśli tak, to kicha, co firma to inna długość przy tym samym rozmiarze. Odpowiedz Link
kasica_k Re: głębokość miseczki 05.03.07, 22:40 A moze jednak chodzi o zwykla roznice obwodow? Bo dla 70G to bedzie akurat w okolicach 30 cm roznicy. A roznice miedzy roznymi aukcjami moga wynikac z roznej rozmiarowki producentow. Tak sobie spekuluje... Bo rozstaw fiszbin to to raczej nie jest :) Zobaczcie sobie, ile to jest 30 cm. Odpowiedz Link
ananke666 Re: głębokość miseczki 05.03.07, 23:46 Bardzo prawdopodobne, że masz Kasico rację. Mnie się skojarzyło z długością fiszbin, bo obiły mi się o oczy posty Zazulli z pytaniami o długość fiszbin. Gdzieś tam plątało się nawet 35 cm, chyba... ale nie upieram się, mogę źle pamiętać. Swoją drogą, nie przyszłoby mi do głowy pisać o 30 cm głębokości miseczek. Od razu mam przed oczami miseczkę, która sterczy do przodu na 30 cm ;p Odpowiedz Link
kasica_k Re: głębokość miseczki 06.03.07, 00:15 ananke666 napisała: > Swoją drogą, nie przyszłoby mi do głowy pisać o 30 cm głębokości miseczek. > Od razu mam przed oczami miseczkę, która sterczy do przodu na 30 cm ;p No i dokladnie takie wyobrazenie ma tak zwane spoleczenstwo na temat miseczek G :) Odpowiedz Link
butters77 Re: głębokość miseczki 09.03.07, 14:01 > ananke666 napisała: > > Swoją drogą, nie przyszłoby mi do głowy pisać o 30 cm głębokości misecze > k. > > Od razu mam przed oczami miseczkę, która sterczy do przodu na 30 cm ;p :))) A mówiąc serio, to słyszałam coś podobnego, co Maheda - ale też nie wyobrażam sobie, jak to technicznie wygląda... Odpowiedz Link
maheda Re: głębokość miseczki 05.03.07, 22:26 Kiedyś pytałam sprzedającego i odpowiedział, że to odległość mierzona między wierzchołkami fiszbin, po materiale miseczki przez jej środek. Ale jak oni to liczą - nie mam pojęcia... Przecież zabudowana miseczka będzie miała inną głębokość od plunge czy balcony. :/ Odpowiedz Link