Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc, stanik na ślub 75E /F

11.05.07, 21:02
Witam wsztystkie Biuściaste!:)
Proszę Was bardzo o pomoc, bo zaczynam wpadać w lekki dół. Poszukuję stanika
pod suknię ślubną z dużym dekoldem w literkę V. Stanik musi być nisko
zabudowany, z usztywnianą miseczka (tak mi poradziła Pani w salonie, podobno
lepiej trzyma piersi), najlepiej w kolorze ecru, no i nie za drogi (do
130zł). Zakupiłam już jeden model z Triumpha Lovely Desire, jednak on
beznadziejnie trzyma piersi, tzn. wogóle ich nie trzyma. Nie wyobrazam sobie
całonocnych tańców w takim staniku, ciągle musiałabym kontrolowac piersi.
Prosze gorąco o podpowiedź.
Obserwuj wątek
    • maheda Re: prosze o pomoc, stanik na ślub 75E /F 11.05.07, 21:06
      Będę może bezczelna - ale jesteś absolutnie przekonana, że masz 75E/F (z jakich
      firm?), a nie np. 70G?
      Znasz swoje wymiary ciasno pod biustem i luźno w biuście? :-)P
      LEpiej będzie się nam dobierało, znając Twoje wymiary i samopoczucie w stanikach
      firma brytyjskich (jeśli możliwe: Freya, Panache, Fantasie), albo Avocado czy
      polska Melissa... Ewentualnie niech będzie Triumph, ale cm też są istotne :-)

• maheda Aha - stanik na ramiączkach, czy bez nich? n/t 11.05.07, 21:07

• bea41 już precyzuję:) 11.05.07, 21:22
      Wymiary:
      pod biustem 77cm (ciasno mierzone), w biuscie 100cm (luźno mierzone, bez
      stanika). Piersi jak to u kobiety która przez rok karmiła dzieciątko, czyli
      lekki (nie za duży) zwis;) Stanik ma być na ramiączkach, nie muszą być
      odpinane. Wiem, że dobrze leży na mnie Felina 75 F, pozostałych firm nie miałam
      przyjemności nosić. Aha, jeżeli chodzi o stanik to miseczki powinny być wycięte
      w skos. Coś takiego jak na zdjeciu, jednak najlepiej gładki
      www.intima.pl/biustonosz-innocent-temptation-whp-p-306.html Mam
      nadzieję, ze nie jestem za bardzo marudna;)
      • maith Re: już precyzuję:) 11.05.07, 21:24
        Ale będziesz musiała sam biust zmierzyć jeszcze raz w cienkim (bez gąbki) staniku.
        Jeśli zauważasz lekki zwis, to znaczy, że wynik bez stanika może być
        zafałszowany. Zatem prosimy o uzupełnienie pomiaru :)
        • bea41 Re: już precyzuję:) 11.05.07, 21:26
          Chyba z moim zwisem nie jest tak źle, bo w staniku mam 101cm:)
          • maheda Re: już precyzuję:) 11.05.07, 21:27
            A czy gdybyś skakała w swojej Felinie F, wymachiwała rękami i robiła skłony -
            czy po 3 minutach takiej gimnastyki musisz poprawiać stanik? Czy obwód podjeżdża
            Ci na plecach, czy siedzi mocno?
            Jak z miseczkami?
    • maith Re: prosze o pomoc, stanik na ślub 75E /F 11.05.07, 21:30
      Jeśli chcesz nisko zabudowany z usztywnianą miseczką, to np. Panache Inferno
      byłoby dobre.
      www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=709&kategoria=
      Albo superboost Gossarda.
      Ale pytanie - czy naprawdę potrzebujesz usztywnianej miseczki.
      No tak czy inaczej te staniki nie tylko pozwolą Ci mieć baardzo duży dekolt, ale
      jeszcze zrobią Ci rowek.
      • bea41 Re: prosze o pomoc, stanik na ślub 75E /F 11.05.07, 21:33
        No właśnie też sie zatanawiam czy usztywniany stanik jest potrzebny? Pani z
        salonu ślubnego twierdzi, że taki stanik (tzn usztywniany) lepiej utrzyma biust.
        Natomiast jezeli chodzi o rozmiar Feliny, to nic sie nie dzieje, kiedy szlaje w
        tym staniku.
        • maheda Re: prosze o pomoc, stanik na ślub 75E /F 11.05.07, 21:37
          Może pani z salonu nie zna świetnych marek, które nie potrzebują być sztywne,
          żeby trzymać biust?
          Może wystarczyłby Ci jakiś miękki stanik w kroju plunge?... tylko nie pamiętam,
          czy są jakieś w kolorze ecru, niech poszukam...
          • kasiamat00 Re: prosze o pomoc, stanik na ślub 75E /F 11.05.07, 21:43
            Mało usztywniana jest Freya Retro plunge, ale żadna z jasnych wersji nie jest
            ecru (jest biała, cameo (jasnoróżowobeżowy) i cielista). No i Gossard Superboost
            wersja cappuccino. Na tzw. plunge z Freyi radzę nawet nie patrzeć, bo one się do
            dekoltów nie nadają - niewiele mniej zabudowane niż balkoniki :(
          • maheda Re: prosze o pomoc, stanik na ślub 75E /F 11.05.07, 21:45
            na Brastopie jest Caressa, ale nie wiem nic o tej marce, no i nie wiem, czy
            kolor nie jest za ciemny:
            www.brastop.com/acatalog/Caressa_Envie_Intrigue_Nude_atod.html#a202505122011Z
            No i jest Chantilly z Panache'a, ale nie wiem, czy nie za drogie (150 zł plus
            przesyłka):
            bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1347&kategoria=#powiekszenie
            • yaga7 Caressa 11.05.07, 21:50
              Zamówiłam kiedyś jeden stanik - standardowo 75E - niestety, zbyt rozciągliwy i
              piersi lądowały mi pod pachami, więc już nawet nie probowałam innych modeli i
              się zniechęciłam.
              • maheda Re: Caressa - łoj, no to pudło :( n/t 11.05.07, 21:51

• maith Re: prosze o pomoc, stanik na ślub 75E /F 11.05.07, 21:42
          Biust najlepiej trzyma stanik dobrze dobrany i dobrej firmy.
          Ale to w końcu w jakim Ty rozmiarze masz tego Triumpha a w jakim Felinę?
          • bea41 Re: prosze o pomoc, stanik na ślub 75E /F 11.05.07, 21:46
            Felinę mam w rozmiarze 75F a Triumpha w 75E, bo na tym rozmiarówka im się
            skończyła, jednak lezy dobrze.
            • maheda Re: prosze o pomoc, stanik na ślub 75E /F 11.05.07, 21:48
              > a Triumpha w 75E, bo na tym rozmiarówka im się skończyła, jednak lezy dobrze.

Odzwyczaiłam się od takich tekstów :-))))) Przyzwyczaiłam się już, że na D to
              rozmiarówka się dopiero zaczyna :-)))))
            • maheda Jeśli stanik CI nie trzyma piersi 11.05.07, 21:51
              to znaczy, że nie leży dobrze. Tzn. może leżeć, to leży, ale biustu Ci za
              cholerę nie podtrzymuje.
              Może z Triumpha powinnaś próbować mniejsze obwody (no i wtedy większe miseczki,
              więc już na pewno wylecisz u nich poza rozmiarówkę)? Czyli np. 70F/G? Tak się
              głośno zastanawiam tylko, akademicko...
              • bea41 Re: Jeśli stanik CI nie trzyma piersi 11.05.07, 21:54
                No wówczas z cała pewnością nie będę miała czego szukac w Triumphie:) Zresztą
                obawiam się, że w 70 pod biustem to się po prostu nie zmieszczę.
                • kasiamat00 Re: Jeśli stanik CI nie trzyma piersi 11.05.07, 22:00
                  No to mały test - weź swój stanik o obwodzie 75 i spróbuj go zapiąć na
                  najciaśniejszą haftkę. Udało się? Czy możesz włożyć rękę z tyłu i obrócić
                  (ustawić na sztorc)? Jeśli tak - to w 70 zapniesz się spokojnie.

No i akurat obwód możesz przetestować łatwo - idziesz do sklepu (najlepiej
                  samoobsługowego, aby nie przejmować się ekspedientkami), bierzesz pierwszego
                  lepszego Triumpha o obwodzie 70, sprawdzasz w przymierzalni, czy uda się zapiąć.
                  Oczywiście nie zakładając miseczek, bo na pewno będą za małe ;)
                • kasiamat00 Re: Jeśli stanik CI nie trzyma piersi 11.05.07, 22:10
                  A co do Triumpha - większość osób z tego forum już dawno wyleciało poza
                  rozmiarówkę Triumpha. Przynajmniej w wersji "Triumph w Polsce" :(
    • maith Re: prosze o pomoc, stanik na ślub 75E /F 11.05.07, 22:02
      Tak mi przyszło do głowy, że stosunkowo najszybciej dotarłaby paczka z Melissą,
      jeśli z wyglądu jest ok, to zamów, zawsze to dodatkowa opcja do rozważenia, ceny
      mają bardzo ok, bo kupuje się wprost od producenta. a jeśliby Ci nie pasowało,
      to najwyżej odeślesz - kupując przez internet z polskiego sklepu masz na odsyłkę
      10 dni (tylko z metkami i bez śladów używania).
      A to ten model, o którym myślę
      www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0331.html
    • bea41 Re: prosze o pomoc, stanik na ślub 75E /F 11.05.07, 22:35
      POdoba mi sie Freya Retro Plunge w kolorze cielistym. Zastanawiam się nad tym
      modelem.
      • kasiamat00 Re: prosze o pomoc, stanik na ślub 75E /F 11.05.07, 22:41
        Retro jest genialne. Ale ma małe miseczki - więc lepiej wziąć większą niż
        normalnie. Jeśli masz jasną skórę o różowym odcieniu to może się okazać, że cameo
        www.curvesandlace.com/ProductDetails.aspx?ProductId=12096&ProductColourId=20011
        będzie dla Ciebie bardziej cielisty niż barely there
        www.curvesandlace.com/ProductDetails.aspx?ProductId=12096&ProductColourId=20357

Niestety, cameo to poprzedni sezon i mogą być problemy z rozmiarami.
    • bea41 Wybór Panache czy Freya 12.05.07, 17:29
      Chyba będę dokonam zakupów przez internet. Tylko zastanawiam sie czy wybrać
      Panache Inferno czy Freya Retro Plunge? Moze jaksą rada, który lepiej trzyma
      piersi?
      • kasiamat00 Re: Wybór Panache czy Freya 12.05.07, 22:33
        Inferno jest bardziej usztywniany i robi większą "kreseczkę" :). No i ma
        przepinane ramiączka, więc jest bardziej praktyczny. Retro jest delikatniejsze,
        ma ładniejsze ramiączka, ale te ładne ramiączka są paskudnie długie i mają
        tendencję do zlatywania z ramion (przynajmniej u mnie). Poszukaj opinii na
        forum, kilka razy były już te staniki porównywane.
      • maith Re: Wybór Panache czy Freya 12.05.07, 23:05
        A wiesz, że zamawiając przez net, masz prawo odesłać stanik po przymierzeniu w
        domu, bez podania przyczyn? :)
        Dlatego najlepiej zamów oba, z myślą, że jeden na pewno będzie lepszy, a drugi
        gorszy. Lepiej zrezygnować po ich sprawdzeniu. To w końcu ślub... A za ten
        odesłany przecież oddadzą Ci pieniądze. Jeśli zdecydujesz ad hoc, może się
        okazać, że wybrałaś źle i będzie za późno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka