Dodaj do ulubionych

STROJE KĄPIELOWE dla biuściastych

• yaga7 Bravissimo BY02 - kaftan 05.03.08, 17:12
      www.bravissimo.com/products/swimwear/co-ordinates/bravissimo/kaftan/by02-details.aspx?colour=Black
      Zawsze miałam problem, co mam narzucić na strój kąpielowy i zawsze kończyło się
      na owijaniu płachtą prześcieradła, żeby absolutnie nic nie było widać spod spodu.
      A to jest bardzo fajny wynalazek. Pewnie za dużo mniejszą kasę można kupić coś
      podobnego w indyjskim, no ale na to też trzeba mieć czas ;)
      Super dekolt do szpica, w sam raz do kostiumu typu plunge, marszczenia pod
      biustem, w talii jest pasek do przewiązywania.
      Bardzo ładnie to wygląda i ma miejsce na biust, więc człowiek nie czuje się jak
      w przezroczystym worku.
      Wzięłam standardowo 12 RC/SC.
      • magda-fl Re: Bravissimo BY02 - kaftan 09.04.08, 16:11
        yaga7 napisała:

> www.bravissimo.com/products/swimwear/co-ordinates/bravissimo/kaftan/by02-details.aspx?colour=Black
        > Zawsze miałam problem, co mam narzucić na strój kąpielowy i zawsze kończyło się
        > na owijaniu płachtą prześcieradła, żeby absolutnie nic nie było widać spod spod
        > u.
        > A to jest bardzo fajny wynalazek. Pewnie za dużo mniejszą kasę można kupić coś
        > podobnego w indyjskim, no ale na to też trzeba mieć czas ;)
        > Super dekolt do szpica, w sam raz do kostiumu typu plunge, marszczenia pod
        > biustem, w talii jest pasek do przewiązywania.
        > Bardzo ładnie to wygląda i ma miejsce na biust, więc człowiek nie czuje się jak
        > w przezroczystym worku.
        > Wzięłam standardowo 12 RC/SC.
        Faktycznie fajny wynalazek. A dałoby radę fotki do galerii podesłać :> Choćby od
        pasa w górę na Tobie, choć najlepiej w pełnej krasie i okazałości :D Jaki to w
        ogóle materiał?
        • lowca.stanikow Re: Bravissimo BY02 - kaftan, ale po co? 09.04.08, 21:44
          znaczy fajnie wygląda, ale jakie jego zastosowanie?
          po plaży w drodze do hotelu czy po plaży do knajpy czy po co?
          bo bym kupiła, jakbym wiedziała po co mi to :)
          • magda-fl Re: Bravissimo BY02 - kaftan, ale po co? 09.04.08, 22:12
            lowca.stanikow napisała:

> znaczy fajnie wygląda, ale jakie jego zastosowanie?
            > po plaży w drodze do hotelu czy po plaży do knajpy czy po co?
            > bo bym kupiła, jakbym wiedziała po co mi to :)
            Ja to widzę tak - na plaży / na terenie kąpieliska, jak nie idę się kąpać, tylko
            powiedzmy coś przekąsić, pooglądać itp. itd. Bardziej jak się oddalam od
            "legowiska" na jakiś czas niż w drodze z/na plażę. Nie lubię wtedy paradować w
            samym kostiumie, a znowu ubieranie na siebie ciuchów też jest bez sensu, już
            szczególnie jak kostium mokry.
            • lowca.stanikow Re: Bravissimo BY02 - kaftan, ale po co? a! 09.04.08, 22:18
              rozumiem, w celu spacerowania po plaży i nie demonstrowania ciała ze
              skromności bądź ewentualnych niedoskonałości, dzięki, już wiem po co
              to sobie kupię :)))
              • magda-fl Re: Bravissimo BY02 - kaftan, ale po co? a! 09.04.08, 22:45
                lowca.stanikow napisała:

> rozumiem, w celu spacerowania po plaży i nie demonstrowania ciała ze
                > skromności bądź ewentualnych niedoskonałości, dzięki, już wiem po co
                > to sobie kupię :)))
                Otóż to :)
                Ale rozbroiłaś mnie tym "już wiem po co to sobie kupię :)))" <lol>
                • lowca.stanikow Re: Bravissimo BY02 - kaftan, ale po co? a! 09.04.08, 23:03
                  od dawna szukałam pretekstu :)))
        • yaga7 Re: Bravissimo BY02 - kaftan 10.04.08, 08:34
          Fotki do galerii mogę podesłać, jak będę mogła się pokazać w dwuczęściowym
          stroju - a na razie nie mogę, bo się ciut zwiększyłam od zeszłego lata ;)
          Materiał z tego co pamiętam, to jakiś sztuczny, taki prześwitujący tiul.
          • zuzia_8 Re: Bravissimo BY02 - kaftan 18.06.08, 23:42
            ja też sobie kupiłam taki wynalazek.
            a konkretnie ten:
            www.bravissimo.com/products/swimwear/co-ordinates/bravissimo/kaftan/by03-details.aspx
            zobaczymy co z tego wyniknie :)
    • vesper_lynd Niech ktoś mnie kopnie... 05.03.08, 19:50
      ...czy mam wydać 470zł na stój kapielowy - konkretnie tankini - z miseczką G? Vodkatini jest do F. Poza tym ledwo gdzie coś jest.
      Wiem, że marzec, ale myślę o tym intensywnie i mi gorzej jak widzę takie ceny :[
      • martulka_s Re: Niech ktoś mnie kopnie... 05.03.08, 23:29
        Ja bym cię kopnęła odstraszająco, bo cena zabija. Pięćset?!!! Ale nie wiem jak
        się twój portfel czuje i jak bardzo ci się ono (tankini oczywiście) podoba.
        (pisze to osoba, która właśnie wydała prawie tyle samo na 2 komplety bielizny ; ))
        • vesper_lynd Re: Niech ktoś mnie kopnie... 06.03.08, 11:47
          Cena mnie zabija i powala, ale pierwsze primo: chcę tankini, drugie primo: obecnie celuję w 70GG. Także albo nie ma rozmiaru, a jak jest to horrendalnie drogi.
          Cholera :[
    • luliluli a Vodka Tini? 06.03.08, 14:42
      ma ktos, bo chce kupic i nie wiem, czy brac raczej 65FF czy wiecej
      pod biustem, zeby nie cisnął:) (mam tam 73 cm)
      • morra111 Re: a Vodka Tini? 17.03.08, 08:14
        hej! miałam na sobie obwód 70 przy moim 71 pod biustem i zdecydowanie odradzam,
        bierz 65, bo na pewno nie jest ciasny, w dodatku zapięcie jednostopniowe więc
        trzeba dobrze trafić ;)
    • lowca.stanikow Tankini - pytanie ogólne 09.03.08, 22:02
      poprzedniej wiosny pisałyście, że kupujecie tankini, żeby móc
      stosownie do okazji (czy też pozycji :) zasłaniać/odsłaniać brzuch
      i mam pytanie (bo też mnie gnębi problem brzucha, jakby z biustem
      było mało kłopotów) - czy sprawdził się Wam ten patent?
      bo słońce już coraz wyżej... :)
    • chocochoco Panache Kaleidoscope jaki rozmiar szorcików?? 12.03.08, 11:57
      Witam, postanowiłam kupić sobie na Ebayu strój PAnache kaleidoscope,
      bo cena jest bardzo przystępna i w 100 zł się zamknie. Mam problem,
      jaki wziąść rozmiar szortów na ok. 100 w biodrach?? 10, 12, a może
      14, żeby ładnie pasowały i nie wrzynały się w ciało??
    • maheda Freya - pytanie o kostium kąpielowy (GIZA) 12.03.08, 13:42
      Doświadczone forumki, poradźcie mi czy warto kupić strój Black Russian (krój
      wydaje się być taki sam jak Singapore jednoczęściowy).
      Noszę rozmiar 65FF/G, czy te stroje moga utrzymac biust przy takim kroju z
      "gołymi plecyma":)? Może któraś z Was ma strój o podobnym kroju i może mi opisać
      jak się nosi? Z góry wielkie dzięki!!!

(giza)
      • maheda Re: Freya - pytanie o kostium kąpielowy (GIZA) 12.03.08, 13:46
        Wg opisu ma pasek podtrzymujący.
        Pewnie niżej, niż zaraz pod łopatkami.
        FF ani G to NIE jest duża pierś, zwłaszcza w obwodzie 65.
        • giza Re: Freya - pytanie o kostium kąpielowy (GIZA) 17.03.08, 08:24
          maheda napisała:

> Wg opisu ma pasek podtrzymujący.
          > Pewnie niżej, niż zaraz pod łopatkami.
          > FF ani G to NIE jest duża pierś, zwłaszcza w obwodzie 65.
          >
          No mo ze duza nie jest, niemniej jednak bez fiszbin i właściwego
          trzymania wyglada mało fajnie, wierz mi :)
          • jajula Re: Freya - panama 09.04.08, 21:10
            Wg tabelki wychodzi mi 30 FF... (74/94)

To rozciągliwy strój, ma któraś z Was?

Nie mam pojęcia jaki rozmiar powinnam zamówić.. :(
      • vesper_lynd Re: Freya - pytanie o kostium kąpielowy (GIZA) 12.03.08, 19:29
        W Galerii jest zdjęcie w jednoczęściowym Singapore Sling 32 DD inkaki (nie wiem czy dobrze odmieniam, nick: inkaka :) i wygląda bardzo zgrabnie. Poza tym ten sam krój (proszę mnie poprawić jeśli się mylę) mają Freyowe bezfiszbinowe modele z bikini vide: tnij.org/awac
        (zresztą w Galerii też są Vodka Martini na przykład z tego kroju).
    • miotlica Vodka Tini Balcony - kto podzieli się wrażeniami? 12.03.08, 14:35
      Jak się nosi? Czy warto? Czy mogę standardowe 30G zamawiać? A szorty Freyowo-duże, czyli jeśli zwykle polskie 36 to tutaj 34? Używam polskiej numeracji bo chcę wypróbować przy tym zakupie Peachfield a oni tam takie oznaczenia mają. Zobaczyłam słońce za oknem i zapragnęłam nowy strój kąpielowy:)
      • nanafaza też czekam na jakaś opinię.. 12.03.08, 22:05
        ale chyba będę musiała sama potestować i zamówić coś do zmierzenia.. ;)
        • martulka_s Re: też czekam na jakaś opinię.. 12.03.08, 22:22
          Ja zamówiłam w Peachfield, ale nie wiem dokładnie kiedy dostanę. Czekam.
          • nanafaza Re: też czekam na jakaś opinię.. 13.03.08, 00:08
            No ja też właśnie zamówiłam w Peachfield. W zeszły piątek pytałam o dostępność strojów i dostałam odpowiedź, że w przeciągu tygodnia powinny być.
            • morra111 Vodkatini 17.03.08, 08:12
              hej! ja miałam przez chwilę na sobie ten stanik balcony, tylko że w zupełnie nie
              moim rozmiarze. staniki noszę najczęściej 65F, natomiast to było 70F. wydaje mi
              się że obwód jest raczej standardowy, przy moim 71 pod biustem siedemdziesiątka
              była zdecydowanie za szeroka, co było spodziewane. w każdym razie na pewno nie
              jest ciaśniejszy niż by się spodziewało. jednostopniowe zapięcie na taki
              plastikowy wichajsterek. miseczka też trochę przyduża była, więc
              małomiseczkowiec chyba to nie jest ;) ogólnie nie zrobił na mnie zbyt dobrego
              wrażenia przez to że jest moim zdaniem zdecydowanie za mocno zabudowany jak na
              strój kąpielowy, praktycznie fullcup. no i kolor też jakiś taki brudny beż, jak
              ten od przysłowiowych namiotów. chociaż to może dlatego że o tej porze roku
              jestem blada jak ściana :P
      • rockiemar Vodka Tini Triangle i Disco Lemonade Bikini 13.03.08, 15:14
        Czy ktoras z was ma juz moze ktorys z tych kostiumow? Bo zastanawiam
        sie, ktory mi sie bardziej podoba i nie moge sie zdecydowac (choc,
        co prawda, bardziej do mnie przemawia ten pierwszy, bo jest sporo
        tanszy;))... Poza tym czy nie sa jakies strasznie scisliwe i
        miseczki maja typowe?

www.bravissimo.com/products/swimwear/bikinis/freya/triangle-bikini-tops/fw31-details.aspx?colour=Cafe+Latte

www.bravissimo.com/products/swimwear/bikinis/freya/balconette-bikini-tops/fw51-details.aspx?colour=Print
        • vesper_lynd Re: Vodka Tini Triangle i Disco Lemonade Bikini 13.03.08, 20:26
          Weź Vodkatini, ja osobiście nie znoszę strojów w drobne, ale bardzo kolorowiaste wzorki, bo to optycznie jeszcze powiększa, a Freya niestety teraz celuje we wzorzaste kostiumy.
          Tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76774383
          pytałam doświadczone Freyowo o rozmiar gatek do kostiumu.
          W efekcie zamówiłam tankini Vodkatini 75F (normalnie noszę 70G-GG) z dołem S. Pewnie trochę sobie poczekam, ale jak dojdzie to się obfotografuję i puszczę do galerii.
          • rockiemar Re: Vodka Tini Triangle i Disco Lemonade Bikini 13.03.08, 20:54
            No i zamowilam wodke zamiast lemoniady, w koncu duza juz ze mnie
            dziewczynka :p

A tak na powaznie to zastanawialam sie, bo jestem biala jak snieg i
            te pastelowe niebieskie pewnie ciekawiej by wygladaly niz bezowy
            (mam nadzieje, ze chociaz bedzie to zimny odcien). No, ale sam
            kostium Vodka jednak bardziej mi sie podoba. Zamowilam gore (bez
            fiszbin) 30F i figi XS. Mam nadzieje, ze stanik bedzie akurat, to
            jest moj normalny rozmiar (a przy nieusztywnianych miseczkach w
            ogole nie powinno byc problemu), a majtki, skoro piszecie ze sa tak
            wielkie, to byc moze nawet w najmniejszym rozmiarze bedza za duze...
            choc z Arabelli mam XS i leza calkiem ladnie, mimo ze bardzo
            przylegajace nie sa.
            • vesper_lynd Re: Vodka Tini Triangle i Disco Lemonade Bikini 13.03.08, 21:39
              Też jestem ciekawa jaki jest ten odcień beżu, bo w Bravissimo jest bardziej chłodny na zdjęciach... Zobaczymy ;)
              Zrób sobie koniecznie foty do galerii, bo też się napalam na tą bezfiszbinową górę :)
              • rockiemar Re: Vodka Tini Triangle i Disco Lemonade Bikini 14.03.08, 00:03
                Hmmm... nie mam jeszcze niestety dostepu do galerii...
    • kociatko_biusciaste Underwired balconette bikini top, Panache 14.03.08, 15:45
      Pojawiła sie taka góra od bikini w Bravissimo, w rozmiarach JJ i K:
      www.bravissimo.com/products/swimwear/bikinis/panache/balconette-bikini-tops/ps34-details.aspx?colour=Black%2fFuchsia
      . Troche mnie to dziwi, bo z opisu i kolorów stroju wnioskuję, że to wariacja
      Grace balconette, a wygląda na mniej zabudowaną, niż Grace w rozmiarach D-J :)
      • martulka_s Re: Underwired balconette bikini top, Panache 14.03.08, 17:29
        Mnie to też wygląda na Grace, ale czemu wydzielili tak JJ i K? Szczególnie, że
        Heather na zdjęciu na pewno nie nosi żadnego z tych rozmiarów :/
        • kociatko_biusciaste Re: Underwired balconette bikini top, Panache 15.03.08, 16:23
          Też tego nie rozumiem. Ciekawa jestem, co właściwie Heather ma na sobie, bo że
          nie JJ, to pewne, a balkonik Grace to też nie jest, bo on jest bardziej zabudowany.
    • semele2 Ratunku, usiłuję coś upolować... 15.03.08, 00:11
      Usiłuję znaleźć sobie kostium kąpielowy. Nie pływam już od dwóch lat, bo coś mi
      wtedy głos wewnętrzny zaczął podpowiadać, że to 75D czy E to głupi pomysł. Teraz
      mam brytyjskie 70HH/J.
      Dopiero usiłuję kupić swój pierwszy dobrze dobrany stanik (właśnie czekam na
      zamówioną Melissę), a zachciało mi się basenu. Przejrzałam te polskie sklepy
      internetowe, które znam. Avocado i Peachfield w ogóle nic dla mnie nie mają, w
      Intimo jest tylko Vodka Tini Balkonik
      www.intimo4you.com/_,k46/Vodka_Tini_Balkonik,t806.html. Po pierwsze nie
      podoba mi się ten szeroki, biały pas na majtkach (uważam, że moje 110 w biodrach
      nie potrzebuje dodatkowego podkreślenia poziomą kreską), po drugie mają 70HH,
      nie mają 70J, a obawiam się, że to HH może być za małe. Nigdy nie nosiłam
      brytyjskich staników, nie mam rozeznania. W brytyjskich sklepach przeraża mnie
      cena paczki zwrotnej - jeśli coś mi nie będzie pasowało, Poczta Polska
      zawinszuje sobie 70zł za paczkę do Wielkiej Brytanii. Dołożę dychę czy dwie i
      kolejny stanik będę za to miała...
      Proszę o poradę: czy jest jakakolwiek szansa, że upoluję kostium w Polsce? Czy
      na przykład intimo albo Avocado sprowadzą mi coś z Wielkiej Brytanii? Mignęło mi
      w wątku, że Melissa szyje kostiumy na zamówienie, może tam by warto (czekam
      właśnie na ichnie 70L)? Najchętniej poszukałabym gorseciarki, ale z tego, co
      wiem, we Wrocławiu jej ne ma. Była, splajtowała przez sklep, w którym niedawno
      pani usiłowała mi sprzedać 80G z gąbką (przemilczmy, jak w tym wyglądałam). Z
      góry dziękuję za wszelką pomoc. Nie jest to sprawa nie cierpiąca zwłoki, ale
      wolę zacząć się rozglądać teraz, niż w czerwcu biegać w panice. Pewnie niektóre
      pytania wydadzą Wam się oczywiste, ale ja jeszcze nie do końca otrząsnęłam się z
      szoku, że sklepik Triumpha, w którym zaopatrywałam się od lat, nic dla mnie nie ma.
      • vesper_lynd Re: Ratunku, usiłuję coś upolować... 15.03.08, 00:40
        Znalazłam z polskich tutaj Twój rozmiar (i krój dość basenowy): bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1667&kategoria=ag
        Jeśli Ci się nie spieszy to nawet dobrze, bo Bellissima słynie z żółwiego tempa ;)

Zobacz może co ma takie przykładowo Bravissimo: www.bravissimo.com/products/swimwear?back=32&cup=hh
        i może wyślij maile do Peachfield, Intimo czy by nie sprowadziły Twojego rozmiaru...?

Co do szycia, to wiem że zazulla zamawiała w Melissie i wnioskujac z opisu w galerii - była zadowolona.
        • semele2 Re: Ratunku, usiłuję coś upolować... 15.03.08, 13:41
          Bardzo, bardzo dziękuję za porady! Sklepu Bellissima w ogóle nie znałam, a
          kostium mi się podoba, szukałam czegoś bardzo prostego, no i cena jest w miarę
          przyzwoita. Wysłałam maila z zapytaniem o rozmiar "od dołu", jak będzie w
          porządku, to biorę, jak nie, to rzeczywiście napiszę do któregoś z wymienionych
          przez Ciebie sklepów :). Czy którejś z Was kiedyś sklep sprowadził na życzenie
          brytyjski stanik czy kostium? I czy cena bardzo wtedy zwala z nóg?
          • vesper_lynd Re: Ratunku, usiłuję coś upolować... 15.03.08, 16:02
            Tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=70768200
            masz linki do sklepów internetowych.
            Ja ostatnio zamówiłam w Biel.com.pl: www.biel.com.pl/offer/stroje_kapielowe
            Także może poszukaj jeszcze tam.
            Jeśli chodzi o sprowadzenie specjalnego rozmiaru, to myślę że dowiesz się wszystkiego od Marysi z Peachfield sklep@peachfield.pl czy Joanny z Intimo sklep@intimo4you.com, napisz jaki masz problem, to powinny doradzić. Ja np. pytałam o kostium w swoim rozmiarze, to bez problemu Joanna stwierdziła, że może zamówić więcej rozmiarów i no problem. Byle dany model BYŁ w danym rozmiarze ;) także najpierw sprawdź.
      • magdalaena1977 Re: Ratunku, usiłuję coś upolować... 15.03.08, 19:02
        semele2 napisała:

> W brytyjskich sklepach przeraża mnie cena paczki zwrotnej -
        > jeśli coś mi nie będzie pasowało, Poczta Polska zawinszuje sobie 70zł
        > za paczkę do Wielkiej Brytanii.
        Nie jest tak źle - lekki list (bo to może być list) ze stanikami polecony
        priorytet kosztuje jakieś 15 zł a ja płaciłam za da kostiumy i dwa staniki - 35 zł.
        Mogą Cię natomiast niemile zaskoczyć różnice kursowe przy zwrocie. Funtów niby
        tyle samo, ale złotówek to tak średnio 92 %
        • xevvelineczkax Self collection 15.03.08, 19:11
          A co powiecie o firmie self?? www.self.pl/
          • vesper_lynd Re: Self collection 15.03.08, 19:41
            Rozmiarówka typu: S, M, L chyba nikogo tu nie przekona...
            Mnie z pewnością nie. Nie mam zielonego pojęcia jak takie L podtrzyma biust, a dół L będzie pewnie za duży.
            • martulka_s Re: Self collection 15.03.08, 23:59
              Ja mam jakieś bikini Self sprzed kilku lat: góra XXL i dół M to był plus, a
              drugi to wiązanie pod biustem zamiast zapięcia. Minusy to niewielkie
              podtrzymanie i kiepski materiał. Wtedy wydawały mi się rewelacją te stroje ze
              względu na możliwość kupna większej góry i mniejszego dołu, ale teraz, kiedy
              wiem, że istnieje coś lepszego...
              • vesper_lynd Re: Self collection 17.03.08, 19:39
                No dokładnie, po co celować w ciemno w zwykłą, ubraniową rozmiarówkę skoro można mieć od ręki 70GG :)
                • xevvelineczkax Re: Self collection 20.03.08, 18:39
                  Jak wtedy kupiłam ten strój (jakieś 2 lata temu) to nawet nie podejrzewałam, że
                  są jakieś inne firmy, które szyją takie rozmiary :)
                  Wspomniałam o tej firmie, bo można zakupić ich wyroby w zwykłym sklepie i byłam
                  zadowolona (w sumie mało nawet go używałam, bo nie miałam okazji sie w nim
                  pokazywać) :)
                  Jak będę szukała stroju to pewnie też zamówię sobie coś na mój prawidłowy rozmiar :)
      • origami_21 Re: Ratunku, usiłuję coś upolować... 17.03.08, 20:18
        Semele, ja i zazulla miałyśmy w zeszłym roku stroje z Melissy szyte
        na zamówienie. Z Tego co pamiętam to zazu nawet sobie chwaliła, choć
        na pewno nie był to zachwyt. Ja natomiast, po pierwszym (dość
        dobrym) wrażeniu poczułam się głęboko rozczarowana. Gatki były jak
        najbardziej ok, ale góra fatalna. Bardzo zabudowany stanik, z
        grubymi ramiączkami i wykończeniem z bieliźnianej gumy. Weź pod
        uwagę jeszcze to, że przy szyciu na zamówienie nie masz możliwośći
        zwrotu ani wymiany, ewentualnie jedynie poprawki krawieckie.
    • irjakrk Trzymajcie mnie bo nie wytrzymam 18.03.08, 12:09
      Panache Separates Top to totalna poracha w moim przypadku. Nie dam rady tego
      nosić, miski są rozmiarowo niby dobre, ale totalnie beznadziejnie to na mnie
      wygląda :( Ramiączka ściśnięte jak się da, a i tak za długie - kurduplem jestem
      jednak strasznym :(

Nie wiem co robić, w sklepach netowych posucha totalna :( Może jakoś rozmiar
      jednak zmodyfikiwać?

To znalazłam w bielu, nie chcę wydawać 1300 zł, żeby potem 1150 brać z powrotem :(

Fantasie Fiji czarny / 65G
      Fantasie Shanghai turkusowy / 65G
      Fantasie Tokyo błękitny / 70FF
      Freya Disco Lemonade niebiesko-zielono-khaki
      Freya Disco Lemonade niebiesko-zielono-khaki / 65G
      Freya Panama Cooler niebieski/khaki / 65G

Nie wiem już totalnie co robić :(

A był ktoś może w boś'u ostatnio?

• irjakrk Re: Trzymajcie mnie bo nie wytrzymam 20.03.08, 18:33
        Wsadzam Panache Separates do koperty i marudze, ze nie mam stroju.
        Chlop mi kazal przymierzyc.

I jest dobre. No zwariowac mozna. Nic sie nie marszczy, a cyc nie urosl (chyba ;P).

Zostawiam i jestem zadowolona
    • bathilda Panache Kaleidoscope i Grace 18.03.08, 22:13
      Kaleidoscope 30H, Grace 30GG na wymiary 68/99. Zeby było dziwniej pierwszy leży
      super a drugi minimalnie za duży. Obwody dość luźne, ale czego się spodziewać
      jak się ma 68 pod biustem i kupuje stanik 65. Kaleidoscope urzekł mnie kolorem.
      • sybilla777 Re: Panache Kaleidoscope i Grace 07.04.08, 15:58
        Bathilda mam do Ciebie prośbę, jak będziesz miała chwilkę to wrzuć Grace do
        Galerii, bo mi się podoba ten model i ciekawa jestem jak wygląda na "żywo". Ja
        noszę ok. 30H, więc rozmiar mniejszy od Twojego.
        Z góry dzięki i pozdrawiam:)
    • isaari Panache Kaleidoscope 25.03.08, 15:51
      Przymierzam się właśnie do zakupu. Stanik w moim rozmiarze jest
      dostępny i korzystnie przeceniony, mam problem z majtkami typu "ring-
      side pant". Trudno je gdzieś namierzyć w kolorze multi blue,
      dodatkowo nie jestem pewna jaki rozmiar majtek Panache będzie
      własciwy na moje ok. 98-100 cm w biodrach. 14?
      Czy któraś z was wie coś na temat rozmiarówki tych majtek?
      A może ktoś wie, z doświadczenia, ze szorty od tego kompletu
      układają się lepiej niż majtki, szczególnie na wysokiej osobie, mam
      178 cm.
      • isaari Re: Panache Kaleidoscope 07.04.08, 13:57
        No i kupiłam, w The Undercover Experience. Wzięłam satanik 32DD (na
        74/91) i szorty 14 ( aktualnie 99 w biodrach, majtek multi blue już
        w rozmiarze choćby zbliżonym do mojego nie było). Stanik leży ok,
        porównywalnie z Tango II cherry w tym samym rozmiarze, szorty też
        pasują rozmiarowo, chociaż czytając o rozmiarówce angielskich dołów
        bałam się, że będą łopotać. Są w sam raz moim zdaniem (bo jescze
        nikt mnie nie widział)- nigdzie się nie wrzynają, nie tną pośladków.
        Były to pierwsze moje brytyjskie zakupy (nie licząc ebaya), nabrałam
        apetytu na jeszcze, za stanik zapłaciłam 15 funtów, za szorty 9.
        Mogłam też próbować z mniejszym obwodem stanika, ale trochę się
        obawiałam, że nawet minimalna przyciasność na plaży dużo gorzej
        wygląda niż pod bluzką.
    • rockiemar Vodkatni - ocena na swiezo 25.03.08, 19:56
      Wlasnie przyszlo do mnie 30F bez fiszbin i majtki XS - jest bardzo
      ladny, polaczenie kolorystyczne wyjatkowo udane. juz wiem, skad
      porownania do dziewczyny Bonda;)

Majteczki to typowa XS - wbrew powszechnie panujacej opinii, ze
      zawsze sa troche wieksze, niz by wskazywala numeracja. Po bokach
      mozno wyciete, no ale nic.

Jest tylko jeden problem... przy moim okraglym i patrzacym do przodu
      biuscie 30F jest troche za male. A teoretycznie moje wymiary
      bardziej by wskazywaly na 30E/F. Ale mowi sie trudno, lezy w sumie
      ladnie i robi sliczna kreseczke, a 30FF Freya i tak jeszcze nie
      wpadla na pomysl produkowania.
      • miotlica Dajże ją, Kobieto, do galerii n/t 26.03.08, 13:14
        • rockiemar Re: Dajże ją, Kobieto, do galerii n/t 26.03.08, 13:59
          Ba, jeszcze zebym miala dostep do galerii... Postow mam sporo, ale
          chyba jeszcze staz nieodpowiedni - niecaly miesiac.
      • nanafaza Re: Vodkatni - ocena na swiezo 26.03.08, 20:51
        A jak prezentuje się ten beż? Jaki to odcień ciepły czy raczej zimny? Zamówiłam ten komplet ale się boję ze przy mojej karnacji będę wyglądać trupio blado.
        A tak przy okazji jakie masz wymiary bo też celuję w ten rozmiar :)
        • rockiemar Re: Vodkatni - ocena na swiezo 29.03.08, 14:38
          Ja mam wymiary 68/91 i gora kostiumu 30F jest na mnie troche za
          mala... Ale nie produkuja 30FF, wiec bede musiala sie z tym pogodzic
          (w koncu to kostium, a nie stanik ktory nosze codziennie :p). Dol to
          typowa XS, ja na codzien nosze taki rozmiar i majtki sa na mnie
          idealne.

Co do kolorystyki... bez jest bardzo ciemny, prawie wpada w oliwke
          (tylko taka bardziej bezowa, niz zielona) - nie wiem, jak to moge
          inaczej wytlumaczyc ;) I odcien jest zdecydowanie zimny, z pewnoscia
          nie polecilabym tego kostiumu blondynce o morelowej karnacji.
          Poza tym nie sadze, zebys wygladala trupio blado, bo ja mam bardzo
          jasna karnacje (z podkladow nadaje sie dla mnie tylko N1 True Match
          Loreala - oczywiscie kupowany na ebayu) i mysle, ze wcale tak zle w
          nim nie wygladam:)

Generalnie jestem z kostiumu naprawde zadowolona, tylko dlaczego
          Freya nie moze wyprodukowac go w z miseczkami wiekszymi niz F??
          • vesper_lynd Re: Vodkatni - ocena na swiezo 29.03.08, 15:56
            Wesja fiszbinowa jest do HH, z tego co widziałam :)
            Ale fakt, też boleję nad bezdrutowcami do F, bo strasznie mi się podoba, a zobaczymy jak tankini 75F będzie wyglądać... (powinno być 70G conajmniej). Od 9.03 zamówienie jest "w realizacji" :) Ale lojalnie mnie uprzedzono, że mogę sobie z miesiąc poczekać. Do lata jeszcze daleko, więc wytrzymam :D
            • rockiemar Re: Vodkatni - ocena na swiezo 29.03.08, 16:47
              Tylko ze mi sie bardziej podoba ta bezfiszbinowa wersja, poza tym
              jakos wydaje mi sie wygodniejsza na plazy...
          • ciastkowpuszce Re: Vodkatni - ocena na swiezo 14.05.08, 11:40
            no to zgłupiałam- ja mam 72/92 i chciałam kupić sobie ten kostium w rozmiarze 32
            E. Miska nie bedzie za mała?
      • jaga-a Re: Vodkatni - ocena na swiezo 09.06.08, 12:18
        a czy przy wymiarach (obecnych) 70/95 to 30F (wersja bezfiszbinowa) ma szansę
        być dobra? Większej miseczki niż F, jak widzę, nie ma. Pollyanna 30FF zaczyna
        być już przymała, więc troszkę się obawiam, czy vodkatini o mniejszej miseczce
        da radę. No i szorty - na 96 w biodrach brać jaki rozmiar? 36? 38? większe?
        (oznaczenia numerowe, a nie literkowe, są w peachfieldzie, wydaje mi się, że
        dobre byłoby na mnie M, czyli 38, ale może ktoś wie z doświadczenia, jak to z
        tymi rozmiarami vodkatini?). Bardzo mnie ten strój kusi... :)
    • elmilinden mały biust i mały obwód- pilna pomoc! 29.03.08, 16:06
      Pomyślałam, ze kupię jakis kostium kąpielowy no i skoro dobrze na mnie leżą
      staniki Freyi ( w miarę dobrze) to i kostium kupię Freyi. Ale nie mam pojęcia,
      jaki:/ Podobno Freya Maddie ma bardzo ścisły obwód. Myślałam o zakupie wersji
      plunge z gatkami 10 wyciętymi po bokach w kolorze koralowym 30D.

To chyba to samo co bikini o nazwie Miranda? Takie można kupić na ebayu w 30D z
      majtkami xs brasilian briefs.

Albo Amy, o którym chyba nic nie ma na forum, ale to byłby balkonik 30DD, więc
      nie wiem, czy nie byłby za duży. Majty brasilian brefs s.

Nie wiem, co by się nadawało, tzn. miało dobry rozmiar i nie za luźny obwód. Mam
      67cm pod biustem i ok. 85 "w".
      • elmilinden Re: mały biust i mały obwód- pilna pomoc! 29.03.08, 16:07
        > Albo Amy, o którym chyba nic nie ma na forum, ale to byłby balkonik 30DD, więc
        > nie wiem, czy nie byłby za duży. Majty brasilian brefs s.

Oczywiście briefs:)
    • klymenystra FREYA CREME DE MENTHE 29.03.08, 16:12
      stara kolekcja, upolowany na ebayu, za jedyne 30 funtow :/
      w wersji bandeau. rozmiar wzielam standardowy 30FF i jest idealnie. podtrzymanie
      rewelacyjne, nic nie spada, ciezko sie dopiac. jedyna wada to baaaardzo szeroki
      rozstaw fiszbin- okolo 2 cm. bede musiala chyba zszyc w srodku, bo fiszbiny na
      piersiach to nie jest to, co klymenystra lubi najbardziej. majtki w rozmiarze
      10, bralam z dusza na ramieniu, a okazaly sie jak nasze M/L, czyli idealne.
      wizualnie kostium jest sliczny, niedlugo wrzuce fotki do galerii.
    • nanafaza Vodkatini na szybko 06.04.08, 01:44
      No i doszła Vodkatini :) Wzięłam obie wersje tzn. bezfiszbinową i z fiszbinami w rozmiarze 65F. Wymiary 69/89, noszę 60ff-g.
      Prześlę zdjęcia do galerii bo trudno mi samej stwierdzić ale jak na moje oko to fiszbinowiec ciut za duży i jakoś tak piersi w nim znikają ;)
      Natomiast wersja bezfiszbinowa wychodzi chyba trochę mniejsza bo lepiej pasuje i trochę bułkuje. Ale jak dla mnie to wygląda całkiem nieźle jak na mój miękki biust. Zbiera do środka i nawet kształt okrągły nadaje. Poza tym to mój pierwszy strój wiązany na szyi z którego nic mi dołem nie wylatuje ;)
      A co do koloru to nieco inny odcień i trochę ciemniejszy niż na zdjęciach ale to chyba lepiej bo bałam się, że będzie blado wyglądał w zestawieniu z jasną karnacją. Ogólnie bardzo fajna kolorystyka.
    • justka123 Fantasie Aphrodite i Freya Onyx 09.04.08, 08:19
      Witam, znalazłam w atrakcyjnej cenie na ebayu te stroje. Może ktoś ma takie i
      mógłby mi poradzić czy warto je kupować? Czy one maja jakąś dodatkową warstwę
      materiały spłaszczającą brzuch? Może wiecie jak wyglądają "plecy" zabudowane
      wysoko czy nie. Przeszukałam net ale jakoś nie znalazłam zdjęć "tyłu"
      Będę wdzieczna za wszelkie wskazówki :)
      Pozdrawiam, Justyna
      • wojkam5 Re: Fantasie Aphrodite i Freya Onyx 09.04.08, 12:31
        Freya Onyx jednoczęsciowa na szyję - plecy ma zabudowane dość wysoko - podszyta
        jest siateczką bardzo ściśliwą - cały obwód. dodatkowo bo bokach ma dodatkowe
        wzmocnienie (jakby fiszbiny ale bardziej giętkie).
        Miseczki są jeszcze po boczkach dodatkowo usztywnione gabeczką.
        Ma cięcia na brzuszku które ładnie modelują.
        Mam zdjęcia tyłu ale samego stroju bo ja się niestety nie mieszczę.
        (pomyłka w zamówieniu ehhh)
        • justka123 Re: Fantasie Aphrodite i Freya Onyx 09.04.08, 14:38
          Baaardzo Ci dziękuję za wypowiedź :) Już mi się sporo wyjaśniło :) A jeszcze
          jeśli mogłabyś coś powiedzieć o rozmiarze. Czy warto brać taki jak zwykle
          stanik? Boje się że obszerniejszy dół będzie miał kłopoty z pomieszczeniem się :)
          Pozdrawiam, Justyna
    • szarsz Kalyani, Cute as a Button 09.04.08, 22:56
      Mój opis w wątku Kalyani:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=43651170&a=78111413
    • melmire Tez szukam, jednoczesciowy, "freyopodobny" 10.04.08, 22:50
      Przepraszam za zasmiecanie, ale przynajmniej staram sie smiecic w dobrym watku :)
      Szukam kostiumu, jednoczesciowego (w dwuczesciowy zainwestuje po zniknieciu
      oponki, czyli za jakis rok), nadajacego sie do plywania (opalac sie i pieknie
      wygladac na lezaku nie zamierzam),raczej skromnego, jedno lub dwukolorowego, nie
      w maziaje (pogrubiajace ;) No i oczywiscie z drutami.
      I tutaj ciezko, bo jeszcze sie nie do konca orientuje kto do kogo jest podoby
      jesli chodzi o wielkosc fiszbin. Poki co mam jeden dobry stanik, Polyanne Freyi,
      ale Freya w jedoczesciowe kostiumy nie obfituje. Jakie sa inne marki Freyopodobne?
      W dodatku widze ze kostiumy bywaja za krotkie dla dziewczyn ode mnie nizszych,
      ja mam 1m75, czy jest jakas granica miski/obwodu poza ktora nie powinnam schodzic?
      • melmire Re: Tez szukam, jednoczesciowy, "freyopodobny" 11.04.08, 00:31
        I jeszcze jedno pytanie - jak wyglada ta czesc stanikowa w kostiumach
        jednoczesciowych? Taka pancerna jak w topach, czy taka bardziej stanikowa?
        • beakarp Re: Tez szukam, jednoczesciowy, "freyopodobny" 17.04.08, 21:20
          poszukaj panache na ebayu, one są jakieś takie większe, więc może
          nie będzie za krótki. Miski są w jednoczęściowych zazwyczaj miękkie
          • melmire Re: Tez szukam, jednoczesciowy, "freyopodobny" 19.04.08, 01:23
            Ale dziewczyny odradzaja mi Panache, bo poki co jedyny moj stanik to Fraya,
            pasujaca bardzo dobrze. Wiec w Panache fiszbiny beda prawdopodobnie za wielkie.
            A szkoda, bo Panache jest niemalze monopolista jednoczesciowcow.
    • rockiemar Grace / Kaleidoscope - jaki rozmiar? 12.04.08, 15:58
      Pierwsze pytanie - czy miseczki i obwod sa standardowe? Tzn. jesli
      nosze 65F (raczej ze sklonnoscia do FF, pod biustem 68) czy stanik
      ma szanse byc dobry?

Drugie pytanie - czy nie utopie sie w szortach w rozmiarze 8, przy
      moim normalnym 34?

Trzecie pytanie - ktory Kaleidoscope jest ladniejszy na zywo? Bialy
      z czerwonym czy niebieski? Bo na zdjeciu ladniejszy jest chyba ten
      pierwszy, mimo ze moim ulubionym kolorem jest niebieski:)
      • qqleczka78 Re: Grace / Kaleidoscope - jaki rozmiar? 12.04.08, 23:08
        Grace koszmarnie się rozciąga. 65 ma ponad 80 cm. I ma duże miski.
        Dla moich 70J, 65J mogłoby mieć mniejsze michy jednak. O majtach się
        nie wypowiem, bo celuje w większe rozmiary ;-)
        • rockiemar Grace / Kaleidoscope - jakie miski? 13.04.08, 17:05
          Czyli skoro Grace ma duze miski, moge wziac 30F, jesli normalnie F
          jest bardzo na styk?

A Kaleidoscope? Jakiej wielkosci mam miski?
          • yaga7 Re: Grace / Kaleidoscope - jakie miski? 15.04.08, 21:36
            Zależy czy mówisz o Grace plunge czy normalnym.
            Ja mam plunge i on ma jak najbardziej normalne miski, nie za duże.
            Ale nie wiem, jak jest z balkonikiem.
            • sylaf A cos do kupienia w POlsce? 16.04.08, 10:33
              Dziewczyny polecacie jakąs polska firmę produkującą stroje? albo
              gdzie w Polsce mozna kpupić cos fajnego. Mój rozmiar to 75F.
      • qqleczka78 Kaleidoscope -ring-side pant jaki rozmiar? 15.04.08, 21:33
        Czy przerabiałyście nieszorty z Kaleidoscope?(szorty z tego co
        widzę, trzeba kupować nieco większe)
        Chodzi mi o ring side pant
        www.undercoverexperience.co.uk/images/pansw0210l.jpg
        Jaki rozmiar na 106 cm w biodrach? 14 czy 12? Chciałam doradzić
        koleżance :-)
    • rockiemar MAUI Panache - jednoczesciowy 12.04.08, 15:59
      Czy ktos cos wie na temat tego kostiumu? Bo to chyba jakis strasznie
      stary model, nigdzie nic nie moge znalezc...
    • rockiemar ONYX Freya halterneck (jednoczesciowy) 13.04.08, 02:50
      Poszukiwania kostiumu idealnego (tzn. upolowanego ponizej 100zl na
      ebayu) nadal trwaja ;)

Rozumiem, ze ten kostium ma fiszbiny. Czy miseczki (czy jak to
      nazwac) sa standardowe? Czy lepiej wziac rozmiar wieksze?
    • monika3411 Re: STROJE KĄPIELOWE dla biuściastych 16.04.08, 17:58
      Nie wiem gdzie dać ten wpis... Tu czy w wątku o Avocado... No ale ad
      rem... Byłam dzisiaj w sklepie Avocado w Warszawie i dowiedziałam
      się, że w poniedziałek lub wtorek będzie dostawa strojów
      kąpielowych :-) Pani mówiła, że spodziewa się 8 - 9 nowych wzorów.
      Życzę udanych łowów. Pozdrawiam :-)
    • fortunata0 FREE - Flower Chic z Bravissimo?? 16.04.08, 18:05
      Zakochałam się w tym stroju:
      www.bravissimo.com/products/swimwear/bikinis/free/halterneck-bikini-tops/fec2-details.aspx?colour=Yellow+Print

Ale czy któraś z Was miała z nim do czynienia albo chociaż z tą
      marką?
      • paulina_h81 Re: FREE - Flower Chic z Bravissimo?? 11.05.08, 16:39
        pisze onim ponizej, zerknij :)
    • lowca.stanikow Disco Lemoniada - polecam! 17.04.08, 20:14
      jest cudny! kolory, formy, idealne :)

śliczny stanik, bardzo ładnie trzyma i kształtuje biust, no i te
      genialne majtki fold brief, które wstając można odwijać na wystający
      brzuszek (wtedy go ładnie opinają i maskują) a leżąc wywijać i
      opalać :)

tylko rozmiarówka trochę dziwna, noszę normalnie 32GG, ale 32 nawet
      chyba przy pomocy męża nie dałabym rady zapiąć, więc wzięłam 34
      zapinane z trudem,
      miseczka przeliczając powinna być 34FF, ale bułkowało! skończyło się
      na 34G czyli małomiseczkowy ścisliwiec
      a majtki na 102 cm najlepsze były M-ki

ale jestem szczęśliwa :)
      • zo-bi Bikini Ursuli Andress 17.04.08, 21:50
        Disco lemonade -Potwierdzam co mówi lowca.stanikow przymierzałam w chatte,ale powalają mnie majtki z wodkatini i kupiłam: dosłownie jak ze sceny z filmu james bond Bikini Ursuli Andress
        Wystąpiła w nim w pierwszym filmie o przygodach agenta 007 - Dr. No z 1962 roku. Na aukcji zapłacono za bikini 373 tysiące złotych. Dotychczas jest to najdroższy kostium w historii Hollywood.Muszę jeszcze dokupić taki nożyk który miała przy pasku!
        • zo-bi Re: Bikini Ursuli Andress 17.04.08, 21:54
          C.D James bond www.youtube.com/watch?v=PnsYVmh9Gtg
          • zo-bi Re: Bikini Ursuli Andress 17.04.08, 21:58
            www.youtube.com/watch?v=PnsYVmh9Gtg
      • bell9 Re: Disco Lemoniada - polecam! 27.04.08, 17:45
        Czyli z tego co piszesz ja powinnam wziąść 36GG lub H
        po mimo że mam zdefiniowane 34F(75G).Więc od razu wziąć większy czy jednak zaryzykować i wziąć standard(34F).Nie bardzo mam czas na wymianę, potrzebuję kostium na 15.05!!!
      • magdalenak2 Re: Disco Lemoniada - polecam! 03.05.08, 09:51
        Miałam identyczną sytuację z rozmiarówką. Kupiłam przed urlopem 75G i byłam
        pewna,że z moim 70 GG/H będzie porażka a tu okazuje się, że jest b. ścisły i
        miseczki ok.

Materiał b.wysokiej jakości. Przez tydzień katowałam go wodą w basenie, słoną
        wodą w morzu i intensywnym słońcem. Kostium jak nowy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka