Dodaj do ulubionych

Głębokość miseczki - czyli co?

21.05.07, 15:59
Przypatruję się na allegro różnym aukcjom i co raz widzę w wymiarach podaną
głębokość miseczki. Interesujące mnie staniki (czyli te, które są mniej więcej
w okolicach 65/70G) mają zazwyczaj 28 cm. Ale gdzie i jak to jest mierzone? Bo
jak spróbowałam zmierzyć głębokość swojego Fantasie 70FF to mi wyszło 22 cm -
chyba coś nie tak? :)
Proszę o pomoc w zagadce, bede wdzieczna :)
Obserwuj wątek
    • driadea Re: Głębokość miseczki - czyli co? 23.05.07, 13:33
      Proszę :)
    • ananke666 Re: Głębokość miseczki - czyli co? 23.05.07, 13:51
      Może tu chodzi o głębokość, rozumianą jako długość wewnętrznego poprzecznego/skośnego szwu miseczki? To może być to. Wzięłam do ręki swój Panache Crystal 65F i zmierzyłam z ciekawości, lecąc po szwie wyszło mi ok. 25 cm. Albo może chodzi o mierzoną po materiale miski odległość w najszerszym miejscu między fiszbinami?Chociaż to chyba prawie to samo?... albo i nie, zależy od szwu (poprzeczna, lekko skośna, mocno skośna?...) Szczerze, to nie wiem, acz po przyjrzeniu się misce w moim modelu długość tego szwu chyba właśnie wyznacza głębokość miski. Tyle, że należałoby chyba obliczać głębokość w stosunku do szerokości U fiszbiny, bo przecież wąskie i szerokie U mimo tego samego wymiaru po materiale dadzą miseczki różne, jedna głębszą, druga płytszą, ale szerszą. No nie wiem w sumie... tak tylko kombinuję.
    • ananke666 Re: Głębokość miseczki - czyli co? 23.05.07, 13:54
      Ewentualnie może chodzi o długość fiszbiny albo miseczki :p w moim fiszbina ma 28 cm, miseczka 31 (fiszbina jest krótsza niż kanalik). Ale stawiam na pierwszą hipotezę.
    • chocochoco Re: Głębokość miseczki - czyli co? 23.05.07, 16:11
      Ja bym się na Twoim miejscu spytała tego sprzedawcy co mierzył, bo ja nie wiem
      co to może byc:-).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka