Dodaj do ulubionych

"Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie się!:

30.05.07, 17:22
Schudłąm chyba - choć na żebrach myślałam, że nie mam z czego, a jednak pisanie pracy mgr zrobiło swoje:/ i chyba zacznę rozważać kupowanie staników w rozmiarze 28H zamiast dotychczasowego 30GG, bo w wyjątkowo ciasne ponoć Tango Pure dopinam się już na ostatnią haftkę, a stare to ono nie jest;) Zmierzyłam się ekstremalnie ciasno i jak byk 67cm pod biustem, czyli obwód 65 traci rację bytu. Jednak zaczynam się zastanawiać, jak inne dziewczyny o takich wymiarach zaopatrują się w staniki? Że brytyjskie sklepy to wiem, choć i tam niestety chyba pole do popisu tym mniejsze im obwód węższy?? Bo w bellissimie wyszukiwarka bezczelnie wypluła mi brak jakichkolwiek propozycji, wredota:/ Na Allegro to już nie liczę, 65-tka trafia się jak ślepej kurze ziarnko (no chyba, że "pierwszy stanik" lub miseczka A:). Na ebayu w sumie też posucha, znalazłam 5 propozycji, co wobec ponad 100 pojawiających się dla 65GG trochę martwi. "60-tki", jak to jest???:)
Obserwuj wątek
    • swierszczowa1 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 30.05.07, 17:41
      Ja też mam 67 w zebrach jak się zmierzę. W Bellissimie zamówiłam 60G mam
      nadzieje ze miseczki nie będą za małe. Ale właśnie zauważyłam ze nie maja
      większych, i z e w sumie mam przeciętny biust wiec trochę mnie to zdziwiło. Jak
      przytyje,(a raczej tyje w biuście a nie w zebrach),albo zajdę w ciąże to juz
      nie będzie dla mnie staników. Chm.... A w Polsce jest tyle szczupłych
      dziewczyn:/ To jest niemożliwe żeby taki obwód był jakaś rzadkością:/
      • masaiimara Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 30.05.07, 18:12
        Okazuje się, że jednak wiele jest możliwe, nie tylko niebezpieczne teletubisie;) Ja też zastanawiam się, jak to będzie kiedy zajdę w ciążę, bo moje piersi zachowują wielkość niezależnie od wahań wagi, natomiast schodzi mi z żeber (choć te i tak były kurka chude:/) , albo (grrrrrrrrr) przybywa w biodrach. A jakie masz wymiary Swierszczowa, jeśli to nie sekret??:) Ja na dzień dzisiejszy 67/97 i 65GG dopięte na najciaśniejszą haftkę:( Trochę się zdołowałam, bo o ile nie mam jakiejś chorej fobii dużego biustu, to nagle moje marzenie o posiadaniu tych wszystkich angielskich kusidełek zdało się oddalic:(
        • swierszczowa1 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 30.05.07, 18:24
          67/90. Nie miałam jeszcze nigdy stanika którego zapięcia nie miałabym na karku.
          Obecnie czekam na przesyłkę z bellissimy biustonosza 60G ale wyczytałam że
          podobno na przesyłkę z tego sklepu długo trzeba czekać wiec chyba skusze się i
          zaraz zamówię coś w innym sklepie:) Niestety wybór nie powala.
          • swierszczowa1 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 30.05.07, 18:37
            Rzeczywiście próbowałam coś poszukać w Twoim rozmiarze. W polskich sklepach
            internetowych to tragedia:/ Na bravissimo trochę jest ale to pewnie wiesz:)Mi
            się ten całkiem podoba:)
            www.bravissimo.com/products/details.aspx?pid=PNB2
            Chyba sama go zamówię :) A swoja drogą to ciekawe czy jeszcze szczuplejszych
            dziewczyn nie ma na świecie.:/ Ze to 60 niby już takie małe i rzadko spotykane.
            Przecież ja do chudziutkich nie nalezę. Mam 170 wzrostu i wazę 60 kilo, a
            przecież mam koleżanko co są niziutkie i chudziutkie. Ciekawe ile mają pod
            biustem.
            • masaiimara Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 30.05.07, 19:45
              Tak tak wiem że na bravissimo będę mieć jako taki wybór jeszcze, ale niestety mam teraz tak kiepski stan konta, że nawet nie myślę o wyrabainiu karty do zakupów w necie:( A co do szczuplejszych dziewczyn - zaczynam mieć gorzkie wrażenie, że 99% spośród nich nosi źle dobrany rozmiar i beztrosko zasłania biust czymś w stylu 75D ewentualnie DD (bo że np. 75C aż boję się myśleć). Dziś miałam z jedną taką do czynienia. Chuda jak wiór, pod biustem w nojej obecności ciasno zmierzone 65(!) ale właścicielka nie przyjmuje do widomości, że 70B to nie jest to! Nawet C nie dopuszcza do wiadomości, a co dopiero, że powinna nosić najwyżej 65-tki! Na mój argument, że jest ode mnie drobniejsza, a ja noszę 65 i myslę o 60 odpowiedziała, że może ja jestem masochistką i zamierzam sobie zdeformować klatkę piersiową!!! I że "uciskam serce". Witki mi opadły.... A niech dziewczyna zasłania dalej te swoje skarby powiewającymi na wietrze miseczkami. Dziś głowa mnie boli za bardzo na walkę z takimi wiatrakami...
              >>Człowiek potyka się o kretowiska, a nie o góry<< Konfucjusz
            • kasiamat00 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 30.05.07, 22:36
              Nie wiem, ile mają niziutkie i chudziutkie koleżanki, ale na pewno wypadają poza
              skalę :( Ja jestem niziutka, nie-chudziutka (BMI niebezpiecznie zbliżające się
              do 25) i mocno zbudowana (szerokie plecy jak na ten wzrost itp.) i mam 67 cm pod
              biustem. Ale przy obwodzie w talii rzędu 55 cm (a to nie jest jeszcze takie
              bardzo dziwne dla drobnych dziewczyn mierzących np. 150 cm) nie liczyłabym na
              coś więcej niż ciasno zmierzone 60 cm pod biustem :(
              • masaiimara Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 31.05.07, 00:08
                Wychodzi więc na to, że spośród normalnie -wbrew obiegowej opinii- zbudowanych kobiet zebranych na tym forum możemy wyróznic takze kilak grup normalnych inaczej;) Jedna tworzy Zazulla z jej nieustannym bojem o właściwą miseczkę, kolejną te co nawet dla angielskich producentów są solą w oku, czyli nie D+ a raczej 65-;)
            • gosiczekmaczek18 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 07.09.08, 19:17
              www.allegro.pl/item430157397_p8_apart_cudowna_slubna_suknia_34.html#photo
              Potrzebuję podpowiedzi,jaki biustonosz do tej sukienki. Moje wymiary 69/87. Macie jakieś propozycje?
    • besame.mucho Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 30.05.07, 18:31
      Ja wszystkie moje 65tki (poza Tią) noszę już na najciasniejszą haftkę, też zaczynam myśleć nad 60tkami...
    • chocochoco Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 30.05.07, 18:56
      Ja mam wymiary 65/93 i noszę 65 i sie musze zapinac na najluźniejszą haftkę,
      chyba przez to, że nie mam pod biustem grama tłuszczu, tylko twarde kości. Jak
      sie okazuej rozmiar stanika to sprawa bardzo indywidualna:-). I też wcale taka
      chuda nie jestem, a co te chude robią nie wiem. Nie ma rozmiary 55x...
      • masaiimara Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 30.05.07, 19:38
        Kurczę jak to jest - ja też nie mam i wcześniej (w czasach idealnej 65-tki) nie miałam na żebrach grama tłuszczu, wszystko lokowało się w niższych partiach strategicznych;) Więc jednak co kobieta, to rozmiar...
        • chocochoco Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 30.05.07, 19:49
          Może jak ponoszę te 65 trochę dłużej niż miesiąc, to też się rozciągną i trzeba
          będzie myślec o 60, szczególnie, że po sesji zaczynam dietę i mam zamiar
          zrzucic ok. 7 kg. A na razie siedze w domu uczę się i się obżeram ehhh, jeszcze
          3 tygodnie:-).
          • masaiimara Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 30.05.07, 19:51
            Chocochoco kolejny to dowód na to, żeśmy piękne w swej odmienności - ja wychudłam w związku ze studiami, nie tyle z sesją , bo te (buuuuuuuuuuuu:( mam już za sobą, ale przy pisaniu pracy mgr. Kurcze przytyć by tak i "dociągnąć do obwodu 70! ohhhhhhhhhhhh ale bym się obkupiła:)
            • kasiamat00 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 30.05.07, 22:28
              Pomyśl, ile musiałabyś przytyć, aby dobić do obwodu 70 pod biustem... Ja już za
              każdym razem jak ubieram moją ukochaną Freyę Ines (oczywiście o obwodzie 65) i
              muszę ją zapinać na najciaśniejszą haftkę, to mam ochotę kląć. Freye Retro też
              już są w tym stanie. A ja mam jednak lekką warstwę "ocieplającą" :) na żebrach i
              obiektywnie patrząc, powinnam się pozbyć paru kilogramów. A niech to szlag...
              (przepraszam)
    • maith Hmm, tu pojawia się problem innego typu 02.06.07, 14:26
      Bo to jest tak - w Polsce branża bieliźniana niemal leży. Jesteśmy daleko za
      Anglikami. Dlatego jesteśmy w stanie w dużej mierze wspierać się na znacznie
      lepiej rozwiniętym (jeśli chodzi o świadomość potrzeb klientek) rynku angielskim.

I tu pojawia się problem. Bo Angielki szczupłe nie są, Polki tak. To oznacza, że
      my rzadko potrzebujemy opcji powyżej 80, a Brytyjki rzadko potrzebują opcji
      poniżej 75.
      Kwadratura koła. Bo to w Polsce powinien być ogromny wybór modeli od 60-80 i ew.
      problemy z szerszymi obwodami. A w praktyce w Polsce modele zaczynają się od 75.
      I łatwiej kupić 95 czy 100 niż 65 czy tym bardziej 60.

Anglicy tu za bardzo nie pomogą, bo to w zasadzie nie ich problem.
      Jakby wchodzili na polski rynek, to możnaby im zasugerować, że Polki potrzebują
      szczuplejszych obwodów - widują tam Polki i widzą, że są drobniejsze od
      Brytyjek. Niestety te Polki wchodzą do sklepów i pewnie też kupują od 75 wzwyż,
      z przyzwyczajenia...
      • masaiimara Maith masz rację!!!! 02.06.07, 21:32
        A ja nie mam pojęcia co mogłybyśmy zrobić:( Bo dla Anglików jestesmy bardzo nieliczna grupą konsumentek. Gdyby tak 99% Polek dobrze wymierzyć i szturmem ruszyć na UK, to może jeszcze byłybyśmy bardziej skuteczne w wysuwaniu jakichkolwiek żądań. Pozytywem tym bardziej jest fakt, że np. Avocado nas dostrzegło, a Melissa spełni każdą lub niemal każdą indywidualną prośbę. Ale wydaje mi się - po noszeniu jednego a trzymaniu w ręku i uważnym badaniu palpacyjnym oraz wzrokowym innych 3 staników Panache, że polskie staniki nie dorównują angielskim jakością wykonania. Ale co biust - to gust;) A Avocado nie odmawiam mistrzostwa w tworzeniu przepięknych wzorów.
        • maith Re: Maith masz rację!!!! 02.06.07, 21:54
          W promocję 60-tek możnaby też włączyć dziewczyny z małym biustem. Te wszystkie
          70A, które powinny nosić 60D czy E.
          • masaiimara Re: Maith masz rację!!!! 02.06.07, 22:04
            Dokładnie tak!!! Bo jak miseczka H czy J jest może i głównie "naszym problemem" tak 60-tki i 65-tki zle zmierzone latają po polskich ulicach tabunami. I niestety juz jako nastolatki maja jeden z pierwszych biustonoszy kupowany na zasadzie "lepszy byłby węższy ale takich przeciez nie szyją"
    • chocochoco Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 02.06.07, 22:10
      A tak może troszke poza temetem, czy istnieje rozmiar 55, czy tam 26 angielskie
      pod biustem?? Przecież na pewno jest zapotrzebowanie na taki rozmiar, a jeszcze
      nie widziałam w żadnym sklepie takiego...
    • lakie obwód 65 cm, staniki :D 03.06.07, 15:32
      Dziewczyny :) Mam taką małą propozycje.
      Mam w tej chwili możliwość kupienia za grosze (w porównaiu do cen sklepowych) staników własnie na 60 i 65 cm pod biustem. Są to staniki Panache nowe z metkami papierowymi, tyle że z poprzedniej kolekcji z tego co sie orientuję.
      Oczywiście nie ma tak dobrze żeby były wszystkie modele i rozmiary bo to jednak końcówki ale mogłabym się zorientować jakie są. Jeśli któraś byłaby chętna. Bo akurat te na 65 pod biustem mało kto kupuje. Jesli chodzi o miseczki to widziałam E, F (porednie, zdaje się ze FF).
      Jeśli któraś z Was by była chętna to prosze o kontakt albo tu albo na maila :)
      • swierszczowa1 Re: obwód 65 cm, staniki :D 03.06.07, 16:28
        hej. Ja bym była bardzo zainterwsowana bustonoszami w rozm 60G :) Czy kolekcja
        jest starsza czy nowa to nie gra dla mnie roli bo dopiero nadrabiam stanikowe
        zaległosci z całego życia:)
      • ananke666 Re: obwód 65 cm, staniki :D 03.06.07, 16:32
        A ja 65F! Może i Kasiamat00 będzie chętna, mamy ten sam rozmiar, acz ona zdaje się ostatnio woli Freyę ;)
        • lakie Re: obwód 65 cm, staniki :D 03.06.07, 17:00
          to tak jak pisałam w mailach do dziewczyn, pojadę jutro po południu i zobaczę co i jak :) Wezmę gruby notes i będę spisywać wszystko co mają ;)
          Dam znać najszybciej jak będę mogła.
          Przegrzebałam te staniki w piątek, sama zaopatrzyłam się na chyba najbliższe 5 lat (co prawda ja noszę 75G ale też ciężko dostac w normalnej cenie) i zauważyłam ze pozostawały prawie wszystkie 60-65 to pomyślałam o szczuplejszych biuściastych :P

Z tego co pamietam to widziałam Ophelia Blue i Verity ekri z pomatańczowymi kwiatami i nie dam sobie ręki uciąć ale chyba Tango II czerwone (cherry).
          Nie wiem tylko jak stoją tam ilościowo. Ale może jakoś się pogodzicie ;)

Kasia
          • ananke666 Re: obwód 65 cm, staniki :D 03.06.07, 17:07
            Daj znać, daj :) z cenami... ech, te parszywe pieniądze :/
            • lakie Re: obwód 65 cm, staniki :D 03.06.07, 17:19
              ja wystawiam je na Allegro za 40-50 zł, to chyba nie tak strasznie :)
              • lakie Re: obwód 65 cm, staniki :D 03.06.07, 17:40
                aha, mój numer gg, jakby co 1930647 :)
          • natashka87 Re: obwód 65 cm, staniki :D 17.05.08, 21:08
            Weź wszystkie,to nie żart, jak są w miarę ładne to za 40-50 zł pójdą
            w jeden dzień. Używane 60tki dochodzą do 80zł..
      • chocochoco Re: obwód 65 cm, staniki :D 03.06.07, 18:25
        Ja bym była BARDZO zainteresowana 65FF, albo 60GG, najbardziej Panache TANGO II
        Cheryy, ale innymi też!!
        Akurat mam pieniążki, bo chciałąm składac zamówienie w Bellisimie, ale jak bym
        miała za cenę jednaku kupic 2 byłabym w siódmym niebie!!
        • lakie Re: obwód 65 cm, staniki :D 03.06.07, 21:05
          Aha, dziewczyny, bo przejrzałam Allegro i znalazłam takie coś...
          www.allegro.pl/item199693442_panache_verity_65g_h_nowy_.html
          Dziewczyna na 100% kupuje te staniki tam gdzie ja bo ja też jestem z Białegostoku, tylko cene to ma super. Oczywiście nie zniechęcam ale ja identyczne widziałam tam właśnie gdzie kupowałam sobie.
          I to PANACHE 60FF INFERNO też chyba tam widziałam, tylko wydawało mi sie że z dużym obwodem.
          • lakie staniki... 04.06.07, 20:27
            Byłam dziś zobaczyć jakie są staniki. Niestety już mały wybór, ale podpytałam panią która tam sprzedaje i powiedziała ze mają jeszcze w magazynie, w przyszyłm tygodniu będą wywieszać znowu (modele te same co są teraz tylko pewnie rozmiarowo wiekszy wybór), będę zaglądać co mają i napiszę tu.

Przepraszam ale poplątały mi się już zamówienia, w kazdym razie doszłam do wniosku że wezme kartkę i spisze co dziś jest i już.
            Zostaly już w większosci małe miseczki :(

65 G Verity (w pomarańczowe kwiaty, ten mam już kupiony w domu)
            65 DD Heaven niebieski
            65 E Heaven niebieski
            65 DD Heaven biały
            65 DD Tango II czerwony
            60 E Flamenco czarny
            60 F Flamenco czarny
            60 FF Inferno biały
            60 FF Inferno czarny

To tyle, jeszcze był 65 ale J czerwone Tango II.

I są jeszcze majtki Panache, z rónych modeli, niestety przeważnie nie da sie nic dopasować do staników i głównie stringi (rozmiary 38, 40, kilka 42)
            • chocochoco Re: staniki... 04.06.07, 20:35
              To ja bym może wzięła Panache Flamenco 60FF czarny, pytanie brzmi, za ile??:P
              • chocochoco Re: staniki... 04.06.07, 20:37
                chocochoco napisała:

> To ja bym może wzięła Panache Flamenco 60FF czarny, pytanie brzmi, za ile??:P
                A nie pomyłka, F mi się podwoiło, chyba jednak nie znajde nic dla siebie:(.
            • madzior84 Re: staniki... 05.06.07, 14:48
              Już pisałam na mejla gazetowego, byłabym chętna na Panache Tango II Cherry w
              rozmiarze 65J:)
            • natashka87 Re: staniki... 17.05.08, 21:11
              A gdzie to jest w Białymstoku? Możesz podać adres? Bo właśnie się
              tam wybieram i zrobiłabym przy okazji jakieś zakupy.
      • mohherowa Re: obwód 65 cm, staniki :D 28.01.09, 18:40
        Laboga! 60G kupię :))) Nie wiem, czy nadal ważne, bo nie przeczytałam wątku do
        końca... :)
        • mohherowa OT 28.01.09, 18:42
          YY, teraz już wiem, czy aktualne, spojrzałam na datę ;-D. Pardon za zaśmiecanie :)
    • anahgirn Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 05.06.07, 09:06
      Właśnie rzuciłam okiem na nowości w Avocado.... Pojawiło się trochę 65 :).
      Zresztą już chyba o tym na forum już wspominka była o ile dobrze pamiętam.
      Pozdrawiam i miłego dzionka:)

_____
      soyelle
    • zielonawisienkanatorcie Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 05.06.07, 14:07
      ja mam 61-62 pod biustem (ciasno mierzone. to dopiero jest problem. nie mam kasy
      na drogie staniki (jestem jeszcze na utrzymaniu rodizcow)kupuje to co jest,
      zazwyczaj 75, 80 pod biustem a potem mama zmniejsza mi obwod. Teraz zmierzylam
      swoj najwygodniejszy stanik i okazuj sie ze ma 53 cm.
      • zazulla Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 05.06.07, 17:48
        zielonawisienkanatorcie napisała:

> ja mam 61-62 pod biustem (ciasno mierzone. to dopiero jest problem. nie mam kas
        > y
        > na drogie staniki (jestem jeszcze na utrzymaniu rodizcow)kupuje to co jest,
        > zazwyczaj 75, 80 pod biustem a potem mama zmniejsza mi obwod. Teraz zmierzylam
        > swoj najwygodniejszy stanik i okazuj sie ze ma 53 cm.

A jaki masz budzet? Bo moze wspolnie wylapiemy na jakiejs promocji 65 dla
        Ciebie, bo przeciez lepiej zwezac z 65 a nie z 80!!!

Do tego napisz do Melissy - sa bardzo elastyczni co do indywidualnych zamowien -
        mi zwezili stanik, co prawda z 75 na 70 ale dlatego, ze nie maja miseczki L wiec
        zwezalam z 75K. A ceny maja przystepne.
        • swierszczowa1 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 05.06.07, 18:10
          Ja też dostałam maila od melissy że mogą uszyc weższy. moze fiszbiny by tez
          zamodelowali tak zeby pasowały na weższa klatke piersiową. W nowosciach są
          nawet jakieś kolorowe. Np:
          www.melissa.com.pl/
          www.melissa.com.pl/
        • zielonawisienkanatorcie Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 05.06.07, 21:23
          hmm gdyby byly jakies fajne promocje...moglabym naciagnac rodzicow na 80-100 zl
          gdybym znalazla cos co naprawde mi sie spodoba. Przegladalam stronke melissy,
          ale wszystkie staniki sa takie zabudowane...chcialabym cos lzejszego i
          mlodziezowego
          • swierszczowa1 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 05.06.07, 21:56
            Rozumiem Cię. Mnie też od melissy trosze odrzuca ta babcinowatosć. Freya robi
            śliczne 60 tylko niestety bardzo drogo:/ Moze bedą niedlugo jakieś obniżki :/
          • kasiamat00 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 05.06.07, 22:04
            Poszukaj (chyba najlepiej na ebay'u niestety) stanika Freya Tia w swoim
            rozmiarze (wyleciało mi z głowy - jeśli to się gdzieś pojawiło - ile masz w
            biuście). On jest bardzo wąski, więc 60 nie będziesz musiała zwężać :) Na
            pozostałe Freye radzę uważać, bo lubią się rozciągać, wredoty jedne.
          • maith Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 11.06.07, 14:23
            Dziewczyno, zmniejszanie z 80 na 53 cm to jakiś horror.
            W ogóle nie potrafię sobie tego wyobrazić.
            Poszukaj sobie czegoś chociaż w 70-tkach. Są już coraz dostępniejsze w
            stacjonarnych sklepach. Albo wejdź chociaż na www.wyprzedazebielizny.pl i znajdź
            tam sobie tanio coś wyliczone chociaż z 70.
            Wymierz się w wątku rozmiarowym, żebyś wiedziała, w jaką miseczkę z 70 powinnaś
            celować, bo to będzie co innego niż przy 75 czy 80.
            • maith Albo jeszcze lepiej wejdź na Brastop.com 11.06.07, 14:33
              I tam znajdź pasującą Ci miseczkowo promocję - czasem da się coś upolować. Albo
              na lawtonslingerie.com
              Choć oczywiście najlepiej by było złapać na e-bayu jakąś 60-tkę.
              • maith A w ogóle to Lakie chyba ma te 60-tki dość tanie 11.06.07, 14:36
                Skoro ta wystawiona na Allegro mogłaby pójść za ok. 40 zł.
                • lakie Re: A w ogóle to Lakie chyba ma te 60-tki dość ta 11.06.07, 18:36
                  napisz tu jaki kokretnie rozmiar z 60-65 by był na Ciebie dobry, wystawiłam na Allegro jedną 65, mówiłam że dla forumek mogę skończyć aukcje przed czasem żeby ceny nie podbijać, mogę też sprzedać poza Allegro :)
    • suziliu przeceny dla obwodowych 60/65 Lawtons 05.06.07, 21:34
      Raport z Lawtons
      panache tango II 30 GG, H, HH, J
      panache Tango II Azure 30 D, DD, E G J
      panache heaven bordowe 30 DD, E, F za 11,50 funta
      panache marguerite 30 D, DD, E, FF,G

• suziliu Re: przeceny dla obwodowych 60/65 Lawtons 05.06.07, 21:37
        za wczesnie mi sie wysłało.
        jest jeszcze panache venus też tylko 30 , heaven sparkle ...balkonik fantasie
        belle też 30 w kilku rozmiarach miseczek . no nie rozpisałam sie, więc kończę :)
    • brytyjka Kasico, napisz o 60-tkach wszystkich krajów! 09.06.07, 02:36
      To racja, naprawdę ciężko coś znaleźć w przystępnej cenie. Ja mam pod biustem 67cm i ratuję się
      30stkami, ale po kilku/kilkunastu dniach przepinam się już na najciaśniejszą haftkę, to bez sensu :/

Złości mnie mocno, że Bravissimo topików swoich genialnych nie robi dla wąskoobwodowczyń. A
      przecież jest nas sporo! Ja do drobnych nie należę, jestem wysoka, więc co dopiero mają powiedzieć
      drobniejsze i szczupluteńkie dziewczyny?

Smutno się robi, jak wchodzę na strony niektórych sklepów i chcę szukać według rozmiaru, a na liście
      obwody zaczynają się od 32 albo od 30... Sprawdzam brytyjski e-bay regularnie, ale w moim rozmiarze
      28FF jest obecnie tylko jeden stanik, który zresztą mam. Wrrrr.

Łączmy się, bo przynajmniej się nie czuję jak jakiś dziwoląg wymiarowy!
      • swierszczowa1 Re: Kasico, napisz o 60-tkach wszystkich krajów! 10.06.07, 03:58
        Ja w ogóle przed trafieniem na to forum czułam się jak dziwoląg wymiarowy. 70-
        tki podjeżdżały mi wysoko w górę na plecach i wiedziałam ze tak nie powinno
        być. No ale w żadnym sklepie nie było węższych wiec byłam przekonana ze moje
        zebra są jakieś nienormalnie chude. a w dodatku 70D robiło mi buły i musiało
        być 70E to tym bardziej dziwoląg bo byłam przekonana ze to E to juz szczyt
        wielkich piersi:) Przecież większych to już nie robią. Dopiero po trafieniu na
        to forum czuję się całkiem normalna a nawet małobiuściasta ;)
    • lakie Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 11.06.07, 18:43
      niestety za bardzo nic nowego dziś nie było, jedyne co mi sie w oczy rzuciło to

60 E Flamenco czarny
      60 F Flamenco czarny
      65 FF Flamenco czarny

I jeszcze nie pamietam nazwy (skleroza!!!). Taki jak Flamenco tylko z czerwonymi wyszywanymi wąskimi liśćmi.
      Widziałam jeszcze czekoladowe tango ale jedynie 70 cm pod biustem, węższych niebyło :(
      • chocochoco Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 11.06.07, 18:59
        To ja jestem chętna na Flemenco czarny 65FF:-)
    • kasica_k A czy ktoras 60-tka moglaby mi przyslac fotki 11.06.07, 23:09
      do Stanikomanii? :) Bo na razie mamy dominacje 75-ek :)

Chodzi oczywiscie o cykl "Biust tygodnia". Potrzebne mi dwie fotki w ubraniu, w
      miare przylegajacym, tak zeby bylo dobrze widac ksztalt i rozmiar biustu,
      najlepiej jedna z przodu, druga z profilu. Moze byc cala sylwetka, w kazdym
      razie najlepiej, zeby u dolu bylo widac przynajmniej kawalek bioder, bo inaczej
      wychodzi troche zbyt wyjeta z kontekstu abstrakcja. Generalnie ma to wygladac
      jak czlowiek z biustem, nie sam biust bez czlowieka :) Zreszta obejrzyjcie te,
      ktore juz sa.

Licze na Wasza wspolprace - moze dzieki Wam wieksza czesc ludzkosci uwierzy w
      istnienie obwodow 60 i 65 :)
      • kasiamat00 Re: A czy ktoras 60-tka moglaby mi przyslac fotki 12.06.07, 01:18
        Jak zdobędę od kogoś aparat (i znajdę lepszego fotografa niż ostatnio :), to
        dostaniesz fotki do Galerii w OV20 (mniam :) i takiej koralowej bluzce z
        Bravissimo. No i zawsze możesz wykorzystać moje zdjęcia sukienkowe z galerii,
        ale one są słabej jakości. Za to widać, że 65F to żaden biust ;)
        • kasica_k Re: A czy ktoras 60-tka moglaby mi przyslac fotki 12.06.07, 01:38
          Wiesz, myslalam o tych sukienkowych, a zwlaszcza o tym z profilu. Tak sobie
          mysle, swietny efekt daloby zestawienie: fotka w topie (czyli biust pieknie
          eksponowany), plus fotka w sukience (biust nie mniej piekny, ale bardziej
          stonowany). Pomysle o tym :)

Co nie zwalnia pozostalych 60-tek od udzialu w akcji :)
          • kasiamat00 Re: A czy ktoras 60-tka moglaby mi przyslac fotki 12.06.07, 01:45
            Jedno "wyeksponowane" zdjęcie mogę Ci przesłać (bardzo duży dekolt z Freyą Retro
            pod spodem, zdjęcie zrobione lekko z góry). Tylko będziesz musiała mi wyciąć
            twarz :)
            • kasica_k Re: A czy ktoras 60-tka moglaby mi przyslac fotki 12.06.07, 02:10
              Profil by byl lepszy. Raczej nie idzie o dekolt, tylko o pokrój ogolny :)
              • kasica_k Ale o szczegolach 12.06.07, 02:11
                to mysle, ze lepiej na privie :) To tak a propos najnowszej rozmowy galeryjnej.
            • maith Re: A czy ktoras 60-tka moglaby mi przyslac fotki 12.06.07, 14:13
              Kasiamat, właśnie nie o wyeksponowanie chodzi. Bo na zdjęciach wyeksponowanych,
              to nawet małe biusty potrafią wyglądać na 3 razy większe. A tu chodzi właśnie o
              pokazanie, jak on wygląda normalnie, bez specjalnej ekspozycji, że wcale nie
              jest aż taki duży, jak wszyscy myślą :)
      • besame.mucho Re: A czy ktoras 60-tka moglaby mi przyslac fotki 12.06.07, 10:00
        To i ja wyślę, żeby ludziska się przekonały, że przy małym obwodzie dalsze literki alfabetu to żaden biust :). Tylko niech się ten tydzień skończy, bo mam teraz taki, za przeproszeniem, zapieprz na uczelni, że nie za bardzo mam na cokolwiek czas. Od przyszłego tygodnia zwykłą sesję powitam chyba naprawdę radością ;) i będę miała czas żeby się opstrykać.
        • swierszczowa1 Re: A czy ktoras 60-tka moglaby mi przyslac fotki 12.06.07, 10:50
          Ja też chętnie bym wysłała ale jesze nie mam staników:(. Te które mam się
          raczej nadają do prezentacji jak sie nie ubierać:P. Jak tylko dotrą nowe
          staniki i okaże sie ze dobrze leża (teraz się boje czy tych miseczek nie
          zamówiłąm za duzych:(, czy aby się dobrze pomierzyłam)to się obfotografuje i Ci
          podeślę.
          • kasica_k Dzieki swierszczowa i besame :) n/t 14.06.07, 01:54

• miotlica Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 14.06.07, 07:35
      Dopisuję się, ze swoją 65 w obwodzie. Nie sądziłam, że tak dużo takich
      rozmiarów. Ale fajnie :)
      • malma11 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 14.06.07, 08:39
        no i ja , noszę 65FF, czasem 70E też pasuje, ale rzadko, szkoda, że mało jest
        dla nas staników na allegro
    • monyaa Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 15.06.07, 22:22
      Wyżalam się...
      Myślałam, że noszę 70E - to był przeskok z 75C-D
      wszyscy wokół mieli zdziwione miny, bo chuda to ja nie jestem, ale plecki mam
      szczupłe bardzo
      I teraz, gdy poszukuję stanika do sukni ślubnej - bez ramiączek, okazało się, ze
      jednak mim rozmiarem jest 65 - dalej nie wiem - angielskie E chyba, bo
      przymierzałam trzy panache 65F , które udostępniła mi KASIAMAT00 (dzięki
      wielkie) i okazało się za duże w misce. I teraz dopiero wzbudam zadziwienie wokół.
      Ludzie nie mają pojęcia o stanikach! i ich rozmiarach
      I faktycznie to 70E czy 65E-F nie jest wielkie....
      Sukienka bez ramiączek była najpiękniejsza, budżet też ograniczony (la sposa za
      5tyś to jednak przegięcie) i nie mam stanika (:
      A ślub za kilka tygodni...
      • swierszczowa1 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 15.06.07, 22:36
        65-ątek jest strasznie duzo. 60-ątek też. Podejrzewam ze jakby Polki pomierzyc
        to i niejedna 55 by sie znalazla a nawet 50. Sama jestem 60-atką a wcale a
        wcale nie nalezę do tych najchudszych.
      • loltka stanik slubny 18.06.07, 02:31
        no i co robisz z tym stanikiem??

ja przezywam koszmar odkad mnie uswiadomiono-nie mam stanika do sukni slubnej a
        ten dzien juz za 3 tygodnie, 7 lipca

wsciekam sie, bo musze meic mega ciasny ten stanik zeby mi sie na plecy nie
        brócił albo nie wyladował w majtkach

szalenstwo
        • monyaa Re: stanik slubny 25.08.07, 00:21
          przez ten ślub zajrzałam tu dopiero teraz - nie miałam stanika na ślubie!!!
          problem z głowy!!!
    • ania_i 65 B-F 07.07.07, 00:02
      Wiem, że to raczej dla tych mniej biuściastych 65, ale a nuż się którejś przyda.
      Bo są na wyprzedaży za 19.90
      skocz.int.pl/2879
      1 strona, Alles, model Brigitte, z odpinanymi ramiączkami.
      • ania_i Re: 65 B-F 07.07.07, 00:06
        ania_i napisała:
        > skocz.int.pl/2879
        > 1 strona, Alles, model Brigitte, z odpinanymi ramiączkami.

Tfu, coś się z linkiem schrzaniło. Ogółem trzeba wejść na wyprzedaże, i tam na
        pierwszej stronie to będzie. Tylko trzeba się przedrzeć przez te wszystkie "75B"
        niestety.
        • bajgla Re: 65 B-F 07.07.07, 01:20
          on ma dość małe miski
        • zazulla Re: 65 B-F 07.07.07, 13:41
          ania_i napisała:

> ania_i napisała:
          > > skocz.int.pl/2879
          > > 1 strona, Alles, model Brigitte, z odpinanymi ramiączkami.
          >
          > Tfu, coś się z linkiem schrzaniło. Ogółem trzeba wejść na wyprzedaże, i tam na
          > pierwszej stronie to będzie. Tylko trzeba się przedrzeć przez te wszystkie "75B
          > "
          > niestety.

Albo wejsc w wyprzedaze, w wyszukiwarce wpisac Brigitte i wyswietla mi sie jako 3.
    • chocochoco Ehhh... 07.07.07, 21:38
      Coraz bardziej przekonuje się, że powinnam nosic jednak obwód 60, tylko, że jak
      60 to GG lub H i tu zaczynją się schody, bo takie rozmiary jak na razie
      widziałam jedynie w Bravissimo i jedynym wyborem dla mnie byłyby różne wariacje
      Tango II Panache. Naoglądałam się tyle pięknych staników w rozmiarach 65FF i
      jak tu teraz z nich wszystkich zrezygnowac na rzecz zabudowanego balkonika o
      średniej urodzie... Zmierzyłam sie dzisiaj, miarka pokaza 65, a chyba na
      upartego scisnęła bym się jeszcze bardziej...
      • limonka_01 Re: Ehhh... 09.07.07, 23:08
        Możesz też pozostać przy 65, ale szukać staników znanych ze ścisłego obwodu zwanych ściśliwcami.
        • chocochoco Re: Ehhh... 09.07.07, 23:37
          No ale to tylko Freya Rio i Tango Pure, a te modele akurat urodą zbytnio nie
          grzeszą...
          • limonka_01 Re: Ehhh... 09.07.07, 23:59
            Do wyboru masz dwa ładne ściśliwce: Freya Tia biała i Freya Tia czarna :)
            A tak na poważnie to tu parę ścisliwych modeli może znajdziesz:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64219281&v=2&s=0
            To znaczy, nie ma ich wiele, ale może się pojawią z czasem.
    • dietyloamina 60 bez ramiaczek? 23.07.07, 10:33
      produkuja w ogole cos takiego...? bo niestety nic nie znalazlam:( ...wiem, ze
      sa 65, ale ja mam 64 pod biustem i mysle, ze w przypadku 'bezramiaczkowcow'
      ciasny obwod jest bardzo wazny nawet przy moim malutkim biusciku;)
    • limonka_01 wąskie 65 na przecenie 23.07.07, 22:12
      www.bodybeautifullingerie.co.uk/freya-tia.html
      Delivery za 4,50 funta. Niestety sklep nie akceptuje zwrótów staników z promocji.
    • salsa.loca Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 13.08.07, 18:03
      no i wreszcie mam juz staniki na siebie:)

pierwszym była melissa, troche mnie rozczarowała, bo ten stanik jest mało
      "delikatny" ale pod zimowy sweter bedzie jak znalazł:)

potem kupiłam Grossarda
      Kupowałam w ciemno, na alegro, dałam za niego 12 zł, wiec stwierdziłam, ze to
      bedzie stanik testowy
      a tymczasem niespodzianka
      65E lezy super, choc jak na moj gust jest strasznie sztywny

i moj ostani nabytek
      stanik marzenie
      Ku[piła mi go kolezanka w Londynie, na promocji
      jest to Freya, 65 D ( jak sie okazuje freye musze miec mniejsza niz Grosard)
      tylko hmmm, mało jestem jeszcze zorientowana w nazwach, na metce jest napisane MELBA
      czy to jest nazwa modelu??
      • kasiamat00 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 13.08.07, 18:42
        Znowu się pobawię we wróżkę stanikową :) Taki:
        freyalingerie.co.uk/product.asp?range_id=293&season=SS2006
        www.curvesandlace.com/ProductDetails.aspx?ProductId=12215
        Bo to jest Freya Mitzy, kolor Peach Melba :)

Swoją drogą, rąbnęli się na stronie Freyi, Mitzy nie ma takiego kroju jak na
        obrazku po prawej - a szkoda.

To jeszcze jedno pytanie - aż dwa rozmiary różnicy między Freyą i Gossardem?
        Szczególnie, że Mitzy ma miseczki ciut mniejsze niż np. balkoniki Freyi. Ale
        jeśli rzeczywiście masz 65D, to będziesz się mogła bezproblemowo obkupywać na
        wszelkich wyprzedażach, to jest rozmiar, który zawsze zostaje :)
        • salsa.loca Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 13.08.07, 21:08
          Kasia. bardzo ale to bardzo dziekuje za ta odpowiedz:))
          to jest faktycznie ten stanik:)

natomiast ten gossard to jest taki gładki, satynowy , cielisty stanik
          najpierw zakupiłam 65D, gdyz tyle mi zapowiedziały dziewczny i taki stanik
          kupiłam w Melisie i był dobry

niestety, to 65 D strasznie było małe i spłaszczało mi piersi(moze tak miało
          byc, ale ta mała miseczka sprawiała ze po załozeniu bluzki miałam jeszcze
          mniejsze piersi

na szczescie udało mi sie wymienic i dostałam 65 E i ten jest dobry ( tak mi sie
          wydaje:))

natomiast stanik Freya Mitzy ( tak to jest dokładnie ten, tylko na metce nie mam
          takiej nazwy:)) kupiła mi Basia na zasadzie "kup mi taki a jak bedzie zły to
          wypuszcze go na Lobby" :)
          stanik jest piekny:) i lezy idealnie, pozbierałam piesci załadowałam w miski i
          czuje ze wreszcie mam piersi na miejscu

i wydaje mi sie ze własnie ta freya jest najlepsza
          mam do Ciebie pytanie:
          czyjesli ten stanik ma ciut mniejsze miski niz inne staniki Freyi to jaki
          rozmiar powinnam wybierac?
          czy mam brac D ale do obwodu 28 (60) -to moze byc troche ciasne
          czy tez C do 65 -ale boje sie zeby nie było jak z tym Gossardem ze 65 D konczyło
          mi sie w połowie sutka:)
          • kasiamat00 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 13.08.07, 22:37
            Co do innych staników Freyi - nie, nie bierz 65C, różnica między Mitzy a
            balkonikami nie jest na tyle duża, żeby zmieniać rozmiar o pełną miseczkę. Tak
            więc - Freya 65D lub 60DD/E (radzę przetestować, z moich doświadczeń wynika, że
            60DD będzie miał miseczkę pomiędzy 65C a 65D), z wyjątkiem Evy i Loli - w tych
            65DD (bo są małe, nawet w porównaniu z Mitzy). Mitzy w kolorze mint-choc w Twoim
            rozmiarze jest do dostania np. w Figleaves. To jakbyś chciała taki sam stanik w
            innym kolorze :)
            • salsa.loca Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 13.08.07, 22:49
              bardzo ale to bartdzo Ci dziekuje:)

postaram sie wyprobowac 60 DD i E, tylko czytałam na forum, ze obwod warto
              zmniejszac gdy sie ma tłuszczyku torche, a ja jestem chuda szkapa i mam zebra na
              wierzchu, wiec czy nie bedzie za ciasno?
              w Melise 65 juz sie zapinam na środkowa haftke, choc miałam go na sobie raptem
              kilka razy
              ten gossard jest nieruchawy-nosze go ciagle ale ani drgnie ta haftka
              Freye mam dopiero kilka dni, jest bardzo komfortowo na najluzniejszej haftce i
              na razie nie zanosi sie na zmniejszenie, choć miałam ja dwa razy dopiero na sobie

pod biustem na wydechu ciasno mam 69 cm, wiec czy 60 nie bedzie przyciasne?
              oczywiście postaram sie wyprobować,, jednak bardzo boje się wtopy , gdyż w
              takiej sytuacji albo płace dwa razy za przesyłkę albo wystawie na Lobby-tylko tu
              nie mam az takich małych biustów jak moj:(

ostanio sie wsciekłam w febe w g.krakowskiej
              maja samanthe, chciałam sobie porzymierzac a kobieta mi mowi, ze ponizej 65 to
              musze sobie zamowic na swoja odpowiedzialnosc, bo takich staników oni nie
              sprowadzaja-bo w Polsce nie ma takich chudych dziewczyn

fuck
              • bajgla Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 14.08.07, 21:47
                > ostanio sie wsciekłam w febe w g.krakowskiej
                > maja samanthe, chciałam sobie porzymierzac a kobieta mi mowi, ze ponizej 65 to
                > musze sobie zamowic na swoja odpowiedzialnosc, bo takich staników oni nie
                > sprowadzaja-bo w Polsce nie ma takich chudych dziewczyn

trzeba było tej pani wizytę u okulisty zasponsorować...
        • salsa.loca Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 13.08.07, 22:03
          musze zrobic poprawke- to jest 30 DD
          ktos mi powiedział ze na nasze to 65 E i dlatego napisałam ze ten Gossard to 65
          E, ale poszłam wygrzebac metkę i to jest 30 DD
          • kasica_k Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 13.08.07, 22:20
            Tak czy owak faktem jest, ze Gossard ma male miski. Moim zdaniem ok. rozmiar
            mniejsze od innych brytoli. To chyba jest stanik dla kobiet lubiacych
            "przymala-miseczka-look" :)
            • salsa.loca Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 13.08.07, 22:59
              kasica_k napisała:

> Tak czy owak faktem jest, ze Gossard ma male miski. Moim zdaniem ok. rozmiar
              > mniejsze od innych brytoli. To chyba jest stanik dla kobiet lubiacych
              > "przymala-miseczka-look" :)

uff, tzn ze to nie tylko moje wrazenie jest:)

dziwny ten stanik, taki plaskacz troche:)
              >
    • martka2111 Freya pytanie o obwody???? 14.08.07, 16:38
      • martka2111 Re: Freya pytanie o obwody???? 14.08.07, 16:41
        Jak wyzej...mam pytanie odnośnie obwodów frmy freya, potrzebuje
        stanik dla karmiących, podoba mi się nursing bra rosalie, jednak ona
        zaczyna sie od 65, a ja mam w biuscie 67 czy mogę zaryzykowac i
        zakupić 65? Czy obowdy freya nalezą do bardziej ścisłych?

Dodam że z Panache flamenco mam 60 i jest ok jesli chodzi o obwód,
        jest opiety, ale ok, trochę się boje zaryzykowac z 65 Freya, ale co
        mam zrobić? CZy sa staniki dla karmiacych z obwódów 28 i miskami f? :
        (
    • ekler.ka zerknijcie na brastop 15.08.07, 18:07
      w brastopie pojawila sie eva freyi z obwodem 28, miseczka do g, w korzystnej
      cenie. moze sie przyda :)
      • martka2111 Re: zerknijcie na brastop 17.08.07, 17:02
        A jak Freye sa z obwodami?Sa bardziej ciasne czy luzne i mają
        tendencje do rozciągania?
        Proszę o pomoc, chcę kupic Freyę, ale się obawiam :(
        • limonka_01 Obwody we Freyi 18.08.07, 23:07
          Freye są bardzo różne, największy rozciągliwec jaki miałam to Freya i największy
          ściśliwiec też Freya. A teraz siedzę sobie we Freyi o regularnym obwodzie.
          Polecić mogę Freyę Tia jako ściśliwca. To taki w kwiaty z esami-floresami na
          górnej części miski. Do upolowania na ebay. Podobna jest do niej Freya Lucille,
          obecnie do kupienia na Brastopie. Nie mierzyłam, ale obwód chyba regularny lub
          ściśliwy.
          Na Figleaves jest na wyprzedaży Freya Mitzy, o regularno-rozciągliwym obwodzie,
          w rozmiarze 28.
        • natashka87 Re: zerknijcie na brastop 17.05.08, 21:31
          Może być za luźna niestety. Ogólnie: poza modelami Tia i Mitzy
          czerwoną Freye są luźniejsze niż Panache
    • masaiimara Zazulla - wielkie dzięki! 17.08.07, 21:54
      Pisałam już w wątku dzękczynnym, ale powtórzę, bo zasłużonych pochwał nigdy za wiele:) Wielkie dzięki w imieniu wszystkich 60-tek za cierpliwe umieszczanie w tym wątku ofert z Allegro:)
      • zazulla Re: Zazulla - wielkie dzięki! 17.08.07, 22:02
        :)))
        Mam nadzieje, ze macie mozliwosc skorzystania z tych ofert. Ze te obwody sa choc
        troche na was dobre :)
        • masaiimara Re: Zazulla - wielkie dzięki! 18.08.07, 00:11
          Zazullo jestem pewna, że niektórym z nas bardzo się przydają:) Ja oglądam i żałuję, że zbliżam się do miseczki HH/H, a nie E/FF;)
    • martka2111 także mam 67 17.08.07, 22:36
      Mam tyle samo, 67, z panache 60 jest super, jednak wiem że nie ma
      praktycznie staników 28 dla karmiących, sportowych.......dlatego tak
      nachalnie wypytuje o obwody 65 z Rosalie dla karmiacych.......czy są
      ciasne czy luźne?

Podobno jest też taka zasada że im więcej masz tłuszczyku, ciałka to
      obwód powinien być mniejszy, natomiast jeśli jesteś koścista to
      będzie tez dobry 65...taka rade udzieliła mi dziewczyna z forum i
      może faktycznie tak jest, tym się pocieszam........będę próbowała z
      65, bo nie mam wyjścia....potrzebuje staniczek dla karmiących....
      • masaiimara Re: także mam 67 18.08.07, 00:10
        Niestey na moim przykładzie widać że ta zasada nie zawsze się sprawdza:( Na moich żebrach nie uświadczysz tłuszczyku, a 65-tki zapinam z reguły od razu lub po krótkim noszeniu najciaśniej. Może jestem jakaś wybitnie ściśliwa [czyt.masochistka;]
        • sylwiastka niepokojąca wiadomość 18.08.07, 17:52
          dziś znalazłam taką wiadomość na forum dla małobiuściastych
          dotyczącą 60tek "Ha! Dostałam maila od Bellissimy , że nie mogą
          zrealizować mojego zamówienia ponieważ Panache chwilowo wycofał
          produkcję obwodów 60cm .
          Poprosiłam o zwrot pieniędzy na konto.
          Mam nadzieję , że nie zrobią tego w tempie jakim wszystko robią
          (czyt. ślamazarnym)
          Dobrze , że zamówiłam też freye."
          mam nadziję, że autorka postu nie będzie miala mi zazle jego
          skopiowania, ale uważam, że to ważna wiadomość dla uzytkowniczek
          tego forum.
          Małobiuściasta 60tka.
          • bajgla Re: niepokojąca wiadomość 18.08.07, 20:22
            To brzmi bardzo źle. Chociaż może dotyczy tylko konkretnego modelu?
            Heh, właśnie coraz bardziej oswajam się z myślą o jakimś 60F/FF a tu taki klops :(
          • brunetka24 Re: niepokojąca wiadomość 10.09.07, 09:12
            Ja też się przymierzałam do zakupu Freya Retro plunge w rozm. 60DD/60E a tu
            kiszka...;( Już mnie denerwują te fruwające obwody,ale co tu zrobić, skoro nawet
            z bellisssimy wycofali 60-tki...A po Allesie Brigitte wiem,że 65 też mi fruwa,
            więc sama już nie wiem co zrobić z tym fantem :/ Przymmierzam sie do zakupu na
            e-lady Arabelli 60DD, musze tylko troszkę kasy nazbierać ;D

Obwodowa 60-tka, 82-83 w biuście :/

Na allegro z 60-tek są raczej od 60F, 60FF, a w tym się utopię :/

www.allegro.pl/item239573430_panache_60ff_28ff_inferno_czarny_nowy_.html
            www.allegro.pl/item239984224_panache_70e_32e_65f_inferno_bialy_nowy_.html
            www.allegro.pl/item239988675_melissa_multiway_65g_niepowtarzalna_nowa_.html
            www.allegro.pl/item241245459_panache_inferno_65ff_nowy.html
            www.allegro.pl/item242187776_65e_panache_inferno.html
            www.allegro.pl/item241729925_panache_tango_ii_cherry_65j_30j_nowy_.html
            www.allegro.pl/item242451191_nowy_panache_heaven_65dd_goraco_polecam_.html
            • brunetka24 Re: niepokojąca wiadomość 10.09.07, 09:18
              Zapomnialam dodać, że pod biustem mam 66 cm na ścisk :/ no i troszkę tłuszczyku
              - czyli biust, który "uciekł" po noszeniu obwodów 70 :/
            • swierszczowa1 Re: niepokojąca wiadomość 10.09.07, 18:12
              ale Freya retro plunge to firma "Freya" a nie "Panache". Freya jak
              narazie wcale 60-ątek nie wycofuje a wręcz przeciwnie. Bellisima
              chyba wogóle wycofuje tą firme a szkoda. Retro plunge możesz kupić
              np tutaj:
              www.intimo4you.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=437&categor
              y_id=&option=com_phpshop&Itemid=26
              • brunetka24 Re: niepokojąca wiadomość 11.09.07, 21:46
                Tak, tak, świerszczowa, masz rację, mi chodziło oczywiscie o to,że Bellissima
                wycofuje "z obiegu" 60-tki Freyi, czasem używam skrótów myślowych i przez to
                piszę niezrozumiale :/

Na intimo znalazlam wlasnie wczoraj tą Freye i zamierzam ją kupić,tylko, jak
                zwykle nie wiem, czy 60E czy jednak 60 DD :/
                • swierszczowa1 Re: niepokojąca wiadomość 11.09.07, 21:54
                  A nie dasz rady obu? A potem jeden odeślesz. Miałam przez chwile ten
                  stanik na biuscie w rozmairze 60FF (a raczej nosze 60G), i on był
                  sporo mneijszy niż inne 670FF które mierzyłam. Takie odniosłam
                  wrazenie:/ W innych 60ff mam leciustkie bułki jak dobrze podciagnę
                  ramiaczka a w tym mialam ogromne buły.
                  • dominika.r23 pomocy bo jeztem zrozpaczona!!!! 13.09.07, 17:49
                    wymiary 67/87-88
                    chodzi o to ze kupiłam wczoraj arabelke w rozmiarze 60F. dzisiaj mam ja na sobie i:
                    1. jak ja mierzyłam w sklepie i nie miałam podciagnietych ramiaczek do konca, to
                    bylo wszystko w porzadku.Pani z avocado wydała werdykt ze rozmiar jest w sam
                    raz. Teraz jak podciagnelam ramiaczka o ok 1.5 cm to nad prawa piersia(ta piers
                    jest naturalnie troche wieksza od drugiej) zrobiła mi sie lekka bułka. Ta bulka
                    jest zrobiona przez ta górna tasiemke która lekko wpija mi sie w piers i
                    przedziela mi ja tak jakby na dwie czesci... nie wiem czy wiecie o czym mówie,
                    ale nie umiem inaczej tego wytłumaczyc.
                    i teraz mam pytanie czy powinnam wymienic na wiekszy rozmiar?czy poprostu
                    arabella juz tak ma i ta tasiemka wpija sie w cialo?

2. boli mnie skóra od tego obwodu. Czy on sie rozciagnie troche po czasie?
                    prosze odpowiedzcie...
                    • swierszczowa1 Re: pomocy bo jeztem zrozpaczona!!!! 13.09.07, 17:58
                      Rozciagnie się na pewno. Tymczasowomożesz kupic przedłuzkę (w
                      pasmanterii za 5 czy 6 zł),a przynajmnije jak się zacznie rozciagać
                      to stracha nie bedziesz miala za niedługo przestanie trzymac:) Ja
                      bym przymierzyła na Twoim miejscu 60FF. Spróbowaław tym wiekszym
                      rozmairze porzadnei podciagnać ramiaczka, dobrze ułożyc piersi i
                      zobaczyła jak bedzie lezał. Mi w arabellce 60G sie nie wbija ta
                      tasiemka i biust jest super, To mój ulubiony stanik (mam 89-90 w
                      biuście). Jeszcze dodam ze arabella ma najwieksze miski ze
                      wszystkich moim freyii, (gdybyś chiała zamawiać przez net to moze
                      lepeij 60ff)
                      • dominika.r23 Re: pomocy bo jeztem zrozpaczona!!!! 13.09.07, 18:05
                        ale czy 60ff nie bedzie miała za duze fiszbiny? bo te sa tak w sam raz,
                        mierzylam w sklepie retro w roziarze 60ff i bylo duzo za duze... juz nie wiem
                        czyli ta tasiemka nie powinna w zadnym wypadku sie wpijac przy idealnie dobranym
                        staniku?
                        • dominika.r23 Re: pomocy bo jeztem zrozpaczona!!!! 13.09.07, 18:10
                          czy moge wysłac Ci zdjecia na maila zebys ocenila?
                          • swierszczowa1 Re: pomocy bo jeztem zrozpaczona!!!! 13.09.07, 18:25
                            Moze lepeij do ansil albo do kasicy niech wstawią do galerii. Ja sie
                            wcale nie czuję ekspertką. Niech dziewczyny też zobacza i ocenia
                            wielkość misek. Można zrobic na forum osobny watek w którym bedą się
                            wypowiadać.
                            • swierszczowa1 adresy 13.09.07, 18:29
                              gdybyś chiała wysłać zdjecia do galerri to podaje adresy
                              ansil@gazeta.pl
                              kasica_k@gazeta.pl
                  • brunetka24 Re: Pytanko o F. Retro plunge 60 E 22.09.07, 16:23
                    Cholercia, nie dam rady obu naraz :/ Na allegro znalazlam Freyę ret. plunge, po
                    160 zł, 60 E. I myśle, że to by musiało być jednak 60E, bo gdzieś tu na forum
                    przeczytalam wypowiedź jednej z Was,że kupiła Arabellę 60DD, mając 81,5 w
                    biuście i owa Arabella jest za mała w miskach;/ a ja mam 82-83;/ Poza tym po
                    doświadczeniach z Allesem Brigitte 65D, gdzie miski są mi ZA MAłE - dziś go
                    znowu przymierzyłam i faktycznie - buła za bułą a obwód lata- stwierdzam,że
                    naprawdę ciężko jest dopasować dobry rozmiar... a 65D jest teoretycznie na 84 cm
                    w biuście...wprawdzie to jest Alles, wynika z tego,że faktycznie 60 E powinno
                    być dobre, ale nie zdziwię się, jak się okaże, że będzie za małe, bo u mnie to
                    jest tak,że jak wygarniam spod pach i zbieram z pleców, to nagle biustu mi
                    przybywa :/

Dziewczyny, ktora z Was miala może Freye Retro Plunge 60E????? Piszcie, co i jak
                    z tą Freyą, plissssssssssssssssss :)

Aha - dziewczyny, jeszcze jedno: Czy Freya ma cieńszy materiał od Allesa
                    Brigitte ???? :)
                    • brunetka24 Re: Cos mnie zastanawia 22.09.07, 16:27
                      Właśnie... Zastanawiam się, jak to jest z tym wygarnianiem biustu spod pach i
                      zbieraniem z pleców... No bo przecież ja mierzę ten biust "niepozbierany" i mi
                      wychodzi to 82 cm, 83 cm. No to w takim razie to nawet logiczne jest,że kiedy ja
                      go pozbieram to robi się go więcej i wtedy miski są za małe... Cholender, ja już
                      głupieję ;)
                      • swierszczowa1 Re: Cos mnie zastanawia 22.09.07, 18:09
                        To moze być myśl. Na mnie teoretycznie powinno pasowac 60FF a w
                        praktyce zaczynam wyrastac z 60G :/
                        • brunetka24 Re: Cos mnie zastanawia - świerszczowa 24.09.07, 08:49
                          Właśnie!! I może w tym tkwi rozwiązanie,że teoretycznie stanik pasuje a potem
                          się okazuje coś zgoła innego... To nawet logiczne jest, no bo przecież jak
                          mierzymy obw. biust, to jest "nie zebrany" a w dobrym rozmiarze "zbiera się"i
                          wtedy jest tzw. "ZONK!!" i się okazuje,że jednak miska jest za mała;) Czyli z
                          tego wynika, że trzeba brać jednak większą miskę niż tabelka nam pokazuje;)
                          • swierszczowa1 Re: Cos mnie zastanawia - świerszczowa 24.09.07, 11:08
                            Chyba u chudych obwodów to jeszcze tak jest ze procentowo małą częsć
                            obwodu w biuscie dają plecy. Przy szerokich obwodach jest tak że
                            często trzeba brac mniejsza miskę niż wskazuja tabele, wiec moze
                            przy małych obwodach jest na odwrót.
                    • brethil4 Re: Pytanko o F. Retro plunge 60 E 27.09.07, 20:07
                      A propos tej Arabelli to właśnie u mnie tak było;p I fakt jak się mierzyłam
                      wcześniej to miałam 81,5 , tylko nie pomyślałam wtedy, że miałam biust
                      spłaszczony przez źle dobrany stanik. Za to jak ubrałam Arabelle i się tak z
                      ciekawości zmierzyłam to miałam tak ok 2 cm wiecej w biuscie, pomimo że też
                      miałam buły pod pachami, po prostu odpowiedni obwód podniósł mi biust do góry:)
                      Dlatego kupując pierwszy raz stanik w dobrze dobranym rozmiarze trzeba pamiętać,
                      że biust który mierzymy jest najcześciej spłaszony i zabłąkany np pod pachami.
                      Więc chyba lepiej celować w większą miskę.
                      • brunetka24 Re: Pytanko o F. Retro plunge 60 E, brethil4 04.10.07, 07:49
                        Tak, tak, to właśnie o Tobie czytalam ;D o, o właśnie, dobrze piszesz;P Czyli
                        to jednak prawda, jednak dobrze myślę;D A ja mam strasznie "zaginiony biust",
                        błąka się po plecach itp., więc jest co zbierać;D ciekawe tylko, ile cm
                        odnajdę;D Aha - ostatnio się zmierzyłam i mam 84 cm w biuście... coś mi się
                        przytyło...Ale obwód mam ten sam...
                        • zo-bi Retro plunge 05.10.07, 23:14
                          dzisiaj widziałam w Warszawskim sklepie 60!!! freyi
          • natashka87 Re: niepokojąca wiadomość 17.05.08, 21:34
            To prawda - mi to samo powiedziała Pani Marysia z Peachfield tak z
            miesiąc temu. Są tylko w Bravissimo
      • anna-pia Re: także mam 67 18.08.07, 23:29
        martka2111 napisała:

> Mam tyle samo, 67, z panache 60 jest super, jednak wiem że nie ma
        > praktycznie staników 28 dla karmiących, sportowych.......dlatego tak
        > nachalnie wypytuje o obwody 65 z Rosalie dla karmiacych.......czy są
        > ciasne czy luźne?

Mierzyłam 32GG Rosalie, czyli 70GG - baaardzo ścisły, z trudem się zapięłam, z
        Avocado zapięłam bez problemu, to samo Melissa. Spróbuj.

>
        > Podobno jest też taka zasada że im więcej masz tłuszczyku, ciałka to
        > obwód powinien być mniejszy, natomiast jeśli jesteś koścista to
        > będzie tez dobry 65...taka rade udzieliła mi dziewczyna z forum i
        > może faktycznie tak jest, tym się pocieszam........będę próbowała z
        > 65, bo nie mam wyjścia....potrzebuje staniczek dla karmiących....

Ma je też Melissa w rozm. 65, jest dość ścisła.
        • monyaa ja mam 69 25.08.07, 00:26
          i mierzyłam dziś w avocado 65 tki i co?? wszystkie były luźne - nie czułam
          żadnego ścisku przy zapinaniu oczywiście na najszerszy obwód - żeby można było
          po rozciągnięciu zapinać się ciaśniej
          na szczęście mają być we wrześniu 60tki i freye
          poza tym ani jeden stanik z avocado mi się nie podobał :(
          melissa też mi się nie podoba
          zachorowałam na kalyani w krateczkę "kiss me" ale na bravissimo tylko 30tki i
          nie wiem, ale pewnie kupię, bo chcę mieć taki dziewczęcy stanik
          www.bravissimo.com/products/lingerie/bravissimo-sets/kalyani/ka44-details.aspx?colour=Pink+Gingham
        • monyaa ja mam 69 25.08.07, 00:27
          i mierzyłam dziś w avocado 65 tki i co?? wszystkie były luźne - nie czułam
          żadnego ścisku przy zapinaniu oczywiście na najszerszy obwód - żeby można było
          po rozciągnięciu zapinać się ciaśniej
          na szczęście mają być we wrześniu 60tki i freye
          poza tym ani jeden stanik z avocado mi się nie podobał :(
          melissa też mi się nie podoba
          zachorowałam na kalyani w krateczkę "kiss me" ale na bravissimo tylko 30tki i
          nie wiem, ale pewnie kupię, bo chcę mieć taki dziewczęcy stanik
          www.bravissimo.com/products/lingerie/bravissimo-sets/kalyani/ka44-details.aspx?colour=Pink+Gingham
    • dominika.r23 60 i 65 z Freyi 23.08.07, 12:26
      mam prośbe do tych forumowiczek które posiadaja staniki z tej firmy w rozmiarze
      60 i 65. Czy mogłybyscie zmierzyc ich obwody przy rozciagnieciu i bez
      rozciagania i dopisac nazwe staniczka (i rozmiar oczywiscie:D).

no i jeszcze do tych które maja staniczki w rozmiarze60F, 60FF, 65E: jaka jest
      odległosc od jednego konca fiszbiny do drugiego?

czy Freya ma dosc plytkie miseczki czy głebokie?

mam nadzieje ze nie bedzie to dla Was za duzy klopot:)
      • swierszczowa1 Re: 60 i 65 z Freyi 23.08.07, 18:14
        Akurat nie mam linijki wiec nie mogę pomierzyć ale z tymi miskami to
        freya ma różnie. Np. lola ma bardzo płytkie ,mitzy większe, od mitzy
        większe ma tigerlily a od tigerlily chyba mają większe polyanna i
        millie. Możesz poczytać na temat poszczególnych modeli w wątku
        producenta, ale i tak wszystko okaże się jak przymierzysz. Najlepiej
        zamawiając stanik zamówić go w dwóch sąsiednich rozmiarach a potem
        jeden odesłać.
        • dominika.r23 Re: 60 i 65 z Freyi 23.08.07, 20:26
          dziekuje swierszczowa1 ze tak dzielnie odpowiadasz na moje pytania:))
        • dominika.r23 Re: 60 i 65 z Freyi 23.08.07, 20:28
          dziekuje swierszczowa1 ze tak dzielnie odpowiadasz na moje pytania:):):)
        • beakarp Re: 60 i 65 z Freyi 14.09.07, 08:56
          najpłytsze miski to ma chyba Eva:/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka