Dodaj do ulubionych

Uwierająca fiszbina,,,,,dlaczego??Co jest żle?

07.07.07, 10:22
Mam pod biustem 67, w biuscie 83, kupiłam panache Flamenco 60E, miski sa ok,
nie uwieraja mnie, obwód tez na swoim miejscu, nie wbija sie w
plecy......jednak uwierają mnie fiszbiny, tylko w miejscach
żeber.....dlaczego tak się dzieje?

Dodam że stanik ma tez fason na osobe o trochę szerszych ramionach, jakby
szerszym rozstawie piersi.Mam nadzieje że jakos sobie wyobrażacie co mam na
myśli. I ramaczka jakby same się zsuwają, bo mam wąskie ramiona a one
wypadają prawie na krawędzi.......

Nie wiem, teraz czy powinnam kupić 65? Czy może inny model 60? Jestem
szczupła, czy to dlatego fiszbiny mi się wbijają? Boję się ze 56 bedzie
ogolnie za duża, w całym obwodzie, bo to 60 lezy super, tylko te fiszbiny
strasznie cisna mnie w zebra, poza żebrami nie odciskają się.
Proszę o rady, co robic, co jest nie tak?
Obserwuj wątek
    • limonka_01 Re: Uwierająca fiszbina,,,,,dlaczego??Co jest żle 07.07.07, 10:29
      za szeroka fiszbina?
      • martka2111 Re: Uwierająca fiszbina,,,,,dlaczego??Co jest żle 07.07.07, 10:32
        Mhm, nie wiem, uwiera mnie jakby pod piersią.........po bokach nie, od spodu mi
        się jakby wbija.

Limonka a myslisz ze obwód 65 przy obwodzie 67/68 to mozna zaryzykowac, czy
        raczej on napewno bedzie za luzny?
        • limonka_01 Re: Uwierająca fiszbina,,,,,dlaczego??Co jest żle 07.07.07, 10:53
          Napisałaś, że 60 leży super i nie zmieniaj tego. Masz już pierwszy punkt
          zaczepienia w doborze rozmiaru. Jeżeli masz nadal wątpliwości co do rozmiaru
          obwodu, to kup sobie w pasmanterii przedłużkę, zrób ze swojego Flamenco 65 i
          będziesz wiedziała jak obwód 65 pasowałby na Ciebie. Prawdopodobnie jednak
          intuicja dobrze Ci podpowiada, że byłby za szeroki.
          Być może Panache nie jest dla Ciebie, jeśli chodzi o krój. Może lepsze byłyby
          Freye. Sama zauważyłaś, że Panache jest na osoby o innej budowie ciała.
    • molowiak Re: Uwierająca fiszbina,,,,,dlaczego??Co jest żle 07.07.07, 10:46
      spróbuj podciagnąć ramiączka :)
      na spadanie ramiaczek może pomoże ci taki patent
      www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1440&kategoria=bb#powiekszenie
      • limonka_01 Sciagacz ramiaczek 07.07.07, 10:59
        No to Molowiak zabiłaś mi ćwieka. Wydawało mi się, że ściągacze ramiączek są do
        tego, aby schować ramiączka, gdy wkłada sie top z odkrytymi ramionami.
        Tak się montuje to urządzenie:
        www.bravissimo.com/products/details.aspx?pid=BZ02&colour=ONE
        • molowiak Re: Sciagacz ramiaczek 07.07.07, 11:20
          no bo do tego są :) ale przy okazji ramiączka nie bedą spadać :)
    • kattka244 Re: Uwierająca fiszbina,,,,,dlaczego??Co jest żle 07.07.07, 11:29
      Ja mam tak z jednym M&S, nie mam pojęcia dlaczego. Tu raczej nie chodzi o to czy
      za mały obwód czy za duży, bo żaden inny stanik mnie tak nie cisnął, a
      niepasujących obwodów to ja już trochę miałam, jak większość z Was zresztą :))
    • chocochoco hmmm 07.07.07, 21:28
      Może spróbuj inny model, albo faktycznie szerszy obwód. Ja mam 65/66 pod
      biustem i nosze obwody 65, ale chętnie wypróbowałabym 60, tyle, że musiałabym
      miec 60GG/H, a wybór w tym rozmiarze jest tak mizerny, że chyba się nie
      zdecyduje...
      • martka2111 Re: hmmm 07.07.07, 22:41
        Dzieki dziewczyny za opd.
        napewno ten flamenco jest dla osob o szerszych ramionach, może bardziejplaskiej
        klatce, natomiast ja mam klatke chyba dosc okragła, więc odleglosc pachy od
        pachy jest mała. I w tym tez troche problemu, że to powoduje za szeroki rozstaw
        ramiaczek. Może to ten model tak ma?
        napewno bede probowała z innymi modelami i firmami, może poprostu model
        flamenco nie jest dla mnie, mysle nad wyjęciem z niego fiszbin, obwód tak
        dobrze trzyma że mam wrazenie że nie są potrzebne.....czy tak mozna, czy on
        starci zupełnie fason?
        • chocochoco najlepiej kup jakąś Freye:-) 07.07.07, 23:14
          Z tymi fiszbnami, to nie wiem, nie praktykowałam takiego czegoś, ale wydaje mi
          się, że można tym zniszczyc stanik doszczętnie. Może lepiej sprzedaj to
          Flamenco, a kup jakąś Freye w tym samym rozmiarze.
        • limonka_01 czy wyjąć fiszbiny? 07.07.07, 23:53
          Zdecydowanie nie polecam wyjmowania fiszbin. Są bardzo potrzebne, bez nich biust oklapnie i zdeformuje się jego kształt. Poza tym szkoda stanika, teraz mozesz go sprzedać i zarobić troche na inny, a po wyjęciu fiszbin nic juz z nim nie zrobisz.
    • swierszczowa1 Re: Uwierająca fiszbina,,,,,dlaczego??Co jest żle 08.07.07, 21:39
      Nie wiem dokładnie jak wyglada to flamecno. Ma on kolo fiszbyny jesze taki
      szeroki pasek materiału jak ten stanik?
      www.bravissimo.com/products/details.aspx?pid=FYD4
      Chyba takie gdzie jest tylko fiszbina jak tutaj
      www.bravissimo.com/products/details.aspx?pid=FYD4 moga powodować ze ona
      się wbija. Nie wiem czy jasno się wyrazilam. Jak koło fiszbyn jest jesze taki
      seroki pasek to stanbik sięopiera na całym tym pasku a nie na tej fiszbinie
      tylko. I chyba Freya robi ogólnie na węższe klatki piersiowe. Z tego co tu
      czytałam to fiszbyny sa węzsze i blizej siebie, wiec moze popróbuj jesze z Freya
      • swierszczowa1 poprawka 2 linku 08.07.07, 21:41
        www.bravissimo.com/products/details.aspx?pid=PNC4&colour=SKY+BLUE
        to ten stanik bez materiału koło fiszbyny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka