Dodaj do ulubionych

Stanikowe raje poza granicami?

05.08.07, 12:29
Dziewczyny, wybieram się na małą włóczęgę za naszą zachodnią granicę. Znając życie w przerwach między zachwycaniem się różnymi ciekawymi miejscami trafię i do większych miast, które nie za bardzo lubię zwiedzać w wakacje, kiedy można zobaczyć co najwyżej tłum turystów. Więc z wielką chęcią wykorzystam ten czas na uzupełnienie stanikowych braków. Może któreś zagraniczne Forumki, albo Forumki-podróżniczki wiedzą, gdzie jest sens porozglądać się za bielizną? Gdzie mi nie powiedzą, że obwód 65 albo 60 i miseczki G i wyżej nie istnieją? Krajów nie wymienię, bo sama jeszcze nie wiem gdzie dotrę, ale jeśli macie jakieś doświadczenia z zachodnimi sklepami z bielizną to pomóżcie, proszę, i się nimi podzielcie :).
Obserwuj wątek
    • maith Re: Stanikowe raje poza granicami? 05.08.07, 14:09
      Sprawdzone są wyspy - W. Brytania i Irlandia. W Anglii mają nawet sklepy
      stacjonarne Bravissimo.
      • kasica_k Stacjonarki: Bravissimo, Brastop 05.08.07, 23:32
        Bravissimo: www.bravissimo.com/shops/default.aspx
        Brastop: www.brastop.com/acatalog/Our_Shops.html
      • monika_irl Re: Stanikowe raje poza granicami? 06.08.07, 00:14
        polecam sprawdzić Marks&Spencer
        ja tylko u nich kupuję (38E)
    • zazulla NL 05.08.07, 14:51
      Siec sklepow Livera [maja staniki roznych firm] i Hunkemoller [sa marka sama w
      sobie]. Sa w wiekszosci miast, nawet w tych malych. Na stronie producentow sa
      podane punkty dystrybucyjne w danym kraju/miesjcie.

Gdzies konkretnie jedziesz? Latwiej bedzie pomoc.
      • besame.mucho Re: NL 06.08.07, 09:31
        Z tym gdzie, to niestety ciężka sprawa, trudno powiedzieć ;). Na pewno głownym celem będzie Francja,
        ale sama nie jestem pewna o co zahaczymy po drodze. Bardzo wstępny plan jest taki, że o Niemcy,
        Holandię, Belgię, potem już z Francji być może krótki wypad do Hiszpanii, a wracając Włochy, Austria i
        Słowacja lub Czechy.
        Planujemy się zatrzymać w Amsterdamie, więc te nazwy, które napisałaś, na pewno mi się przydadzą,
        wielkie dzięki :).
        • zazulla adresy 06.08.07, 09:55
          Livera:
          livera.e-building.com/?winkeloverzicht
          Hunkemoller:
          www.hunkemoller.nl/, wybierasz jezyk niderlandzki -> service -> filiaalwijzer
        • ansil BE 06.08.07, 10:11
          ha, jak bedziesz w Belgii to zapraszam do Brukseli!
          Stanikowo tu lipa- sa te marki, o ktorych pisala Zazulla, ale rozmiarowki
          pelnej nigdzie nie znalazlam. Jest do tego PrimaDonna belgijska do H, ale wg
          mnie jest kosmicznie droga. Takze w Belgii na stacjonarne staniki nie ma co
          liczyc specjalnie. Za to jak najbardzej polecam piwo frytki i czekoladki,
          jakbys np chciala sobie powiekszyc rozmiar wszystkiego ;))) A i jesli lubisz
          owoce morza (brrr..) to sezon sie niedlugo zaczyna..
        • joannea Re: NL 06.08.07, 21:52
          no, to daj znać, czy ten Amsterdam dojdzie do skutku ;)
          Nie wiem, czy Zazu ma szczęście, czy ki diabeł, ale mi w Hunkellmolerze
          holenderskim nie udało się trafić nic. Sprawdzałam regularnie amsterdamskie, w
          Lejdzie, Hadze i sama nie wiem, gdzie, i nic. Górna granica to 75e.
          Liverę znam jedną właśnie w Lejdzie, i panie ostatnio powiedziały mi, że 70-tek
          nie mają wcale. W żadnej misce. Bo nie sprowadzają. W Amsterdamie Livera jest
          gdzieś na przedmieściach, i nigdy w niej nie byłam.
          Polecam natomiast amsterdamski Bijenkorf - mają Freję do F, i od 70-tek,
          najnowsze kolekcje (co najmniej 4 na raz). 65 jest tu tak kosmicznym rozmiarem,
          że przestałam już szukać :(. Na stronie Frejek są treż adresy sklepów
          sprzedających je w mieście - jeden nawet niedaleko owego Bijenkorf.
    • aislinn Re: Stanikowe raje poza granicami? 05.08.07, 16:01
      Ja pomna sklepu z bielizną "dużych" marek na francuskiej prowincji weszłam na
      stronę Freyi i sprawdziłam gdzie w Europie - przynajmniej teoretycznie- są
      sklepy oferujące ich bieliznę. Sporo tego.
      I tak rozumując, wydaje mi się, że jeśli w danym kraju "wyskakuje" kilkanaście
      miast w których Freya powinna być dostępna, to możesz spokojnie założyć, że tego
      typu bielizna powinna być tam stosunkowo łatwa do dostania.... I tak na przykład
      w samym Rzymie pojawia się kilkanaście sklepów, podobnie w Paryżu, a dla obu
      krajów lista miast z dostępną Freyą jest długa. Oczywiście, w praktyce może się
      okazać że w tych sklepach jest po jednym modelu, ale skoro jedziesz, to ja bym
      na Twoim miejscu przejrzała przynajmniej teoretyczną liste sklepów...
      • ansil Re: Stanikowe raje poza granicami? 06.08.07, 17:09
        znowu bede rozwiewac zludzenia ;)
        freya w belgii tez wg freyowej strony powinna byc, a wszedzie gdzie pojade, to
        albo sklepu juz nie ma, albo "mielismy kostiumy w zeszlym roku".. nie
        aktualizuja tego niestety..
    • besame.mucho Re: Stanikowe raje poza granicami? 06.08.07, 09:35
      Wielkie dzięki za wszystkie rady :).
      Niestety na Wyspy chyba tym razem nie dotrę, a wielka szkoda, bo marzy mi się zwłaszcza to Bravissimo.
      No, ale mam nadzieję, że i tak uda mi się jakieś staniki dopaść.
      • kasica_k Francja 06.08.07, 15:15
        Skoro do Francji, to moze Empreinte? :) Co prawda duzo fajnych modeli jest do F,
        ale jest to "duze F", wiec a nuż by cos podpasowalo? Tyle, ze to troche drozsza
        sprawa, ale za to jakosc... Adresy sklepow sa na www.empreinte.fr/ (nie
        da sie podlinkowac).
        • ansil Re: Francja 06.08.07, 17:07
          oo przypomnialas mi- to byla druga f-ma, ktora ogladalam razem z primadonna..
          stniki owszem sliczne, ale z duzym F to musze rozwiac Twoje nadzieje..
          model chiara w slepie stacjonarnym w slicznym ciemnym niebiesko-zielonym byl
          boski, ale w wersji wlasnie do F. G bylo juz marna proba naprawienia antygwalta
          kolorem..
          i F wg mnie bylo mniejsze niz polskie nawet..
          • klymenystra a cos wiecej? 07.08.07, 16:13
            jade teraz do francji i myslalam, ze moze tam sie zaopatrze. tylko,
            ze ja na prownicji bede siedziec, wiec moze byc ciezko :( szukalam w
            googlach sklepow internetowych, ale rozmiarowka sie od polskiej
            niczym nie rozni. buu.
          • kasica_k Re: Francja 07.08.07, 16:19
            Mierzylam Thalie w F i byla "prawie dobra". Widac nie w kazdym modelu to
            dziala... Chiary w lapkach nie mialam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka