Dodaj do ulubionych

MAM 2 staniki :)))

03.10.07, 11:58
rany jaka jestem podjarana!!! Dzis dostalam Lare z Brastopu!!! A spodziewalam
sie, ze wymiana bedzie trwala o tydzien dluzej. Sa blyskawiczni :) Szara Lara
jest sliczna.

No i doszedl stanik Playtexu!!!

Normalnie boje sie przymierzyc ;)
Obserwuj wątek
    • chrumpsowa Pierwsze wrazenia z przymiarki 03.10.07, 12:12
      Panache lara - rozmiar 32F -
      Wady:
      1.minimalnie bulkuje, az tak bardzo nie zaokragla piersi, ale jest w miare Ok.
      2.bez problemu zapinam sie na ostatnia haftke
      Zalety:
      - sliczny i o niebo lepszy niz wszytkie dotychczasowe stanik. Mimo, ze idealny
      nie jest nie zamierzam wymieniac! Moze jak ponosze z miesiac potem ktorejs
      Lobbstce oddam lub wymienie;)
      Nie mam zamiaru oddawac do brstopu ;)!

Drugi stanik
      Playtex wg. bravissimo model PT04 rozmiar 30FF:
      TO CHYBA MOJ ROZMIAR!!! Przynajmniej w tym modelu trafiny w 10!
      Dopiero teraz czuje co to znaczy, ze stnik zapobiega garbieniu! Jest scisly bez
      problemu na naluzniejsza haftke sie zapielam, ale na 2-ga to nie dalabym rady!
      wreszcie piersi rozdzielone, podniesione jak trzeba i nie wyglada mi na to, zeby
      bulkowaly. Stanik ladny. :)

Na 99% nie wymienie zadnego, choc Lara tzn. jej rozmiar nie jest idealna...
      Lepsze jednak na mnie 30! Pewnie w zaleznosci od firmy i modelu bede nosila 30FF
      lub 30G.

Ide mierzyc staniki z roznymi bluzkami ;) Wreszcie sie doczekalam!!!
      • maheda No to gratuluję :) 03.10.07, 12:16
        A tę Larę odeślij... za dwa tygodnie zaczniej kląć, że ją
        zostawiłaś ;)
        • chrumpsowa Re: No to gratuluję :) 03.10.07, 12:23
          Oj Maheda nie kus... Raczej zostawie, bo kazdy stanik bedzie lepszy niz to 80D.
          No a Ty nawet nie wiesz jaki stanik mialam na sobie dzisiaj (moje D po praniu
          nie wyslchy)! Chyba jakies olbrzymie B - ;P Tragedia! ;) Tak wiec, raczej
          zostawie oba staniki. Niedlugo urodziny wiec zamowie sobie cos innego i cos
          czuje, ze moj rozmiar to jednak 30G bedzie. Jak moje piersi dojda do siebie,
          wroca z emigracji to 30FF moze jednak byc zbyt male ;).
          • chrumpsowa :))))))))) 03.10.07, 12:27
            Dopinam sie we wszystkich bluzkach zapinanych na guziki!!!!!!! Dzieki Playtexowi :)

Lare zapielam na najciasniejsza haftke, podciagnelam ramieczka i jest lepiej.
            Choc nie powiem mala pokusa, by zwrocic jest...
            • maheda Wymień ;> 03.10.07, 12:35
              na coś lepszego...
            • szarsz Re: :))))))))) 03.10.07, 12:35
              Słuchaj się Mahedy, to mądra baba jest :)
              Ponosisz tą larę tydzień i Ci wyjdą nie bułeczki ale BUŁY.

Stać Cię na to aby płacić za jedno ubranie stanika 10 złotych (100
              za stanik podzielona na 10 dni noszenia)?
              • chrumpsowa Macie racje 03.10.07, 12:50
                Chyba rzeczywiscie wymienie. Choc z bolem serca. Napisalam do brastopu maila -
                na razie, ze doszedl b. szybko, ze niezbyt pasuje, ale nie wiem czy wymieniac,
                bo sliczny ;) No i jesli podczas pisania krotkiego maila stanik sie zle ukladal,
                to co bedzie podczas calodziennego noszenia?

Zdecydowalam sie wymienic na jakis 30G. Spodobal mi sie Panache Jasmin. Myslicie
                jesli chodzi o model to dobry wybor?
                • veev Re: Macie racje 03.10.07, 13:49
                  ja tylko dodam - wymien koniecznie.

wszystkie staniki, ktore zatrzymalam na zasadzie "idealny nie jest, ale w sumie
                  moze byc" leza nieuzywane w szufladzie i czekaja na wystawienie na Allegro. a
                  chodze w kolko w tych trzech czy czterech, ktore jednak idealne sa.

v.
                • yaga7 Jasmin 03.10.07, 15:10
                  Mnie osobiście Jasmin się bardzo podoba - ma super pionowe cięcia, które na moim
                  biuście dobrze wyglądają.
                  Ale może być problem z miską, bo:
                  Kupiłam standardowo 34F i się jednak okazało, że robi małe bułki, tak jakby ten
                  model miał nieco mniejsze miseczki. Czyli powinnam mieć z tego modelu 34FF, przy
                  czym inne Panache mam 34F, mierzyłam też 34FF z innych Panache i są za duże.
                  Czyli jeżeli mam rację i ten model ma mniejsze miski, weź większy.
                  A jak możesz, weź dwa rozmiary - wybierzesz ten lepszy.
    • bianna Re: MAM 2 staniki :))) 03.10.07, 13:06
      A ta Lara to jaki rozmiar? Skoro Playtex jest 30FF to proponuję i Panache kupic
      w tym rozmiarze. Przypomnij jakie masz wymiary? Ja noszę 30FF od niedawna. Nie
      zostawiaj sobie niedobrego stanika. Ja też myślałam, że taki lepszy niż inny,
      ale pamiętaj że apetyt rośnie w miarę jedzenia. Po tygodniu małe bułki urosły do
      większych bo biust zaczął wędrować. I w kilka tygodniu z 30F, który prawie jest
      dobry i tak jak tobie lekko bułkuje przerzuciłam się na 30FF i jest idealnie.
      Nie zastanawiaj się, warto poczekać na właściwy rozmiar
      • chrumpsowa Re: MAM 2 staniki :))) 03.10.07, 13:14
        Pod biustem 76, w biuscie na luzie wychodzi 97, a w playtexowym staniku 95.
        Wydaje mi sie, ze po jakims czasie noszenia biust zacznie bulokwac Playtexie to
        tylko kwestia czasu... Dlatego wole od razu kupic wieksze miski niz po miesiacu
        nie miec zadnego stanika... Jedno jest pewne - rozmiar 30 trafiony w 10! Kwestia
        dopaswania do niego misek. Jak zamowie G to bede widziala roznice miedzy FF i
        zdecyduje, ktory rozmiar lepiej lezy...
      • chrumpsowa Juz teraz bulkujaca Lara to rozmiar 32F 03.10.07, 13:15
        No i jak zwykle w chaosie zapomniala odpisac na wszystkie pytania ;)
        • bianna Re: Juz teraz bulkujaca Lara to rozmiar 32F 03.10.07, 13:23
          Tylko pamiętaj, że rozmiar rozmiarowi nierówny. Oprócz tego, że w tej samej
          firmie możesz znaleźć i rozciągliwce i ściśliwce to modele mogą się różnić
          rozmiarem misek. Ostatnio zamówiłam 4 staniki Frei w rozmiarze 30FF i dwa
          odsyłam bo mają za duże miski... Co w sumie uważam za plus, bo gdyby wszystkie 4
          były dobre to byłby dopiero ambaras :)
        • bianna Re: Juz teraz bulkujaca Lara to rozmiar 32F 03.10.07, 13:24
          Aha i zapomniałam dodać, że ja mam wymiary 70/94 i raczej z braku laku noszę
          30ff. Miska idealna, obwód mógłby być mniejszy. Ale jak na razie 28gg tyle co
          kot napłakał :(
          • chrumpsowa Re: Juz teraz bulkujaca Lara to rozmiar 32F 03.10.07, 13:31
            No widzisz, a ja mam troszke wiecej w biuscie wiec moze to 30G bedzie dobre...
            Choc zastanawiam sie czy dobrze robie, bo jakby i ten 3-ci stanik byl niedobry
            to chyba sobie w leb strzele!!! Jednak Lara - za duzy obowd, za male miski!
            Myslicie, ze celowanie w 30G w modelu Jasmin to dobry wybor????
            • elayne_trakand Re: Juz teraz bulkujaca Lara to rozmiar 32F 03.10.07, 16:15
              Mam czarny Jasmin 32G oraz Larę 32G i Jasmin wydaje się być ciut mniejszy
              (troszkę bułkuje) niż Lara. Pięknie wygląda sam oraz na biuście ale trochę za
              mało mi zbiera piersi do środka co widać zwłaszcza pod ubraniami.
              • chrumpsowa DZIEKI 03.10.07, 16:22
                za wszelkie info odnosnie Jasmin. Jestescie nieocenione!!!!!!!! Jesli uchowa sie
                jakis 30G to zamowie za jakis czas. Na razie nadal weryfikuje rozmiar. Szkoda,
                ze nie moge po prostu pojsc do sklepu i zmierzyc... Przebralam sie w Lare i
                jakos jest inaczej!!! W kazdym razie jak juz pisalam postaram sie zamiescic w
                galerii zdjecia - wtedy same ocenicie :) Jeszcze raz dziekuje za szybki odzew i
                wszelkie rady :) Jeju jednak jak to trudno znalezc prawidlowy rozmiar...
    • chrumpsowa Ostateczna decyzja 03.10.07, 15:54
      Pochodzilam w Palytexie (metki oderwane) i uwieraja mnie fiszbiny :(. Dla
      odmiany ponownie zmierzylam Lare i... kurcze jest jakos inaczej,lepiej!
      Postanowilam jej nie odsylac. Zamierzam przetestowac jakies 2 miesiace oba
      modele i potem wycyrkluje w jaki nastepny rozmiar celowac. Acha sprobuje zrobic
      zdjecia i wyslac do glalerii do Waszej oceny, ale to dopiero w weekend. Tak wiec
      zobaczymy...
      • maheda No to się pokaż :) 03.10.07, 16:22
        a my Ci powiemy, co o tych stanikach myślimy ;)
        • chrumpsowa Re: No to się pokaż :) 03.10.07, 16:25
          Bedzie musial maz mnie obcykac aparatem :))) Sesja pewnie bedzie w weekend :))))
          Ciekawa jestem Waszych ocen :) Aaa jesli chodzi o zdjecia stanika to rozumiem,
          ze mozna wyslac sama fotke piersi??? Natomiast jesli bede fotografowala sie w
          bluzce to lepiej juz robic zdjecie calej sylwetki?
    • chrumpsowa Uwagi po calym dniu noszenia-sugestie mile widzian 03.10.07, 19:33
      Playtex:
      Ladnie podnosi i rozdziela piersi,bez problemu zapinam sie na najluzniejsza
      haftke. Odkrylam tez wade - zbyt bolesnie czuje fiszbiny. Gdybym nosila od rana
      do wieczora na pewno mialabym otarcia! Przyszlo mi do glowy, by kupic
      przedluzke, ale czy ona wyglada tak:
      www.brastop.com/SetDetails.aspx?setId=197&Product=Bra_Back_Extenders
      Czy tak:
      www.bravissimo.com/products/lingerie/everyday-essentials/braza/bz01-details.aspx?colour=White
      Nie wiem czy to wina ulozenia fiszbin czy tego scislego obowdu...

Co do Lary to w sumie to 32 to nie takie zle jest, ale miseczka chyba powinna
      byc FF ;). Byc moze to nie jest model dla mnie. Stanik tez ociera mi skore - tu
      gdzie ramiaczko laczy sie z miseczka i to tylko z jednej (prawej) strony...
      Mam nadzieje, ze powyzsze informacje pomoga Wam jak juz beda zdjecia :) No i
      czekam na podpowiedz co z tymi przedluzkami...
      • limonka_01 Re: Uwagi po calym dniu noszenia-sugestie mile wi 03.10.07, 19:40
        Przedłuzka to takie cos jak na zdjeciu z Brastopu. Kupisz w pierwszej lepszej pasmanterii za kilka zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka