lowca.stanikow super! 12.03.08, 17:59 mój pierwszy zakup w zagranicznym inecie, wg tutejszej instrukcji szybko przebrnęłam przez zamawianie, płacenie, za pomocą tekstu skopiowanego w wątku tłumaczeniowym wysłałam prośbę o przesyłkę rejestrowaną, samodzielnie odgadłam, że się zgadzają i nie pobierają za to opłaty i jest! zgadza się, rejestrowana, kasy większej z konta nie zabrali, szybko wysłali, jestem zachwycona! a teraz lecę szybko do odpowiedniego wątku, żeby się pochwalić otrzymanym topem :) Odpowiedz Link
molowiak nasze apele odniosły skutek 13.03.08, 18:18 i są zdjęcia biustonoszy powyżej G www.bravissimo.com/images/products/medium/fyg9wha_mp.jpg nareszcie nie trzeba będzie zamawiać, żeby zobaczyć jak wygląda :) Odpowiedz Link
koma77 Re: B R A V I S S I M O-pochwała sklepu 18.03.08, 12:19 Zamówiłam tą cudną kobaltową sukienkę. Niestety, nie było mi w niej dobrze, bo trzeba do niej mieć talię, a ja jestem w 3 miesiącu ciąży! (Po prostu chciałam ją zmierzyć bo czasem można fajnie trafić) Materiał uciąga się, jest miły w dotyku, ale kiepsko to wyglądało na wystającym brzuchu. Odesłałam, a w międzyczasie skończyła mi się ważność karty. Bank do tej pory mi jej nie przysłał bo pomylił adresy. Sukienka kosztowała 45 funtów, a ja wybrałam sobie staniki za 46 i poprosiłam o rabat - z opisem że nie mam karty. Staniki już w drodze:-) Odpowiedz Link
szalicja Help! I need somebody! Help... 18.03.08, 14:06 No i se utknęłam w tym punkcie: fotoforum.gazeta.pl/3,0,1118311,2,1.html Bo tak, pierwsze okienka to na numer karty, tak? POtem wybór rodzaju karty-jasne,potem data rozpoczęcia karty - u mnie brak takiej daty na karcie.Mam tylko "expires end" czyli data końca ważności. I co z tym? A potem jeszcze znów card number, name on the card, issue no, verificacion no. I tu chyba pytanie do właścicielek E karty w MBanku. Bo ja taką mam i nie wiem co dalej. Pomóżcie. Plizzz........ A co do przesyłek, to była cena 5,5 funciaka i nie ma opcji wyboru rodzaju przesyłki? Odpowiedz Link
martulka_s Re: Help! I need somebody! Help... 18.03.08, 20:48 Pierwszy nr, ten na górze ' enter your gift voucher code' opuść, bo to jeśli płacisz bonem prezentowym lub promocyjnym. Na dole od lewej typ karty (zaznaczyłaś), data wydania karty(możesz spróbować bez tego puścić), data końca ważności karty(zaznaczyłaś); i jeszcze niżej: nr karty, nazwisko posiadacza karty(bo to nie musisz być ty, ale adres na karcie powinien być zgodny z adresem wysyłki), issue number opuszczasz, a verification number to są takie 3 cyferki z tyłu karty na pasku. Odpowiedz Link
zazulla koszt przesylki przy wymianie 19.03.08, 11:24 Odeslalam im czesc zamowienia, w formularzu podalam nr zamowienia, ktore zarezerwowalam mailowo. Niestety, okazalo sie, ze obciazyli mnie wysylki tego zarezerwowanego zamowienia a przeciez to wymiana. Napisalam do nich maila, mam nadzieje, ze kase mi zwroca. Ktos rozwiazywal podobny problem? Odpowiedz Link
zazulla Re: koszt przesylki przy wymianie 24.03.08, 18:14 Sprawe rozwiazalam mailowo - prawdzono zamowienie i zwrocono na karte 5.50 funta. Dobrze, ze to mala kwota, bo jestem tylko minimalnie stratna na kursie. Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: B R A V I S S I M O 20.03.08, 22:18 Właśnie zarejestrowałam sie na bravissimo. Ile mniej więcej trwa az przyślą mail potwierdzajacy? Odpowiedz Link
justyce statusy przy wymianie 21.03.08, 12:00 Jak to jest?.. Jeżeli na stronie, w historii zakupów wczoraj pojawiło się 'mail order' o takim a takim numerze (prosiłam o odłożenie stanika), i jest ono w tej chwili ze statusem 'in progress', to znaczy, że po prostu wklepali w myBravissimo moje zamówienie i czekają, aż dotrze mój zwrot, czy że otrzymali już mój zwrot i szykują wysyłkę? Już tłumaczę, o co chodzi - w poniedziałek wysłałam maila, że dostałam nie ten rozmiar, we wtorek z samego rana wysłałam stanik poleconym ekspresowym i dostałam jednocześnie maila od obsługi, że moja rezerwacja ma taki a taki numer, a zamówienie o tym właśnie numerze pojawiło się na stronce wczoraj. No i się zastanawiam, czy ten polecony ekspres tak naprawdę ekspresowo doszedł? Mogę się cieszyć? Odpowiedz Link
ekler.ka Re: statusy przy wymianie 21.03.08, 12:38 zerknij,czy poprzedni zamowiony stanik ma status "returned". Odpowiedz Link
justyce Re: statusy przy wymianie 21.03.08, 12:54 No właśnie nie ma. W ogóle to jest tam pokręcone wszystko, bo tak naprawdę wymieniam replacement parcel, więc oryginalne zamówienie jest returned, potem nowe (replacement) - purchased, no i to ostatnie, rezerwacja mailowa wymiany (potwierdzona 18.03 rano) - in progress (wskoczyła na stronę 20.03 po południu). Odpowiedz Link
marla30 Re: statusy przy wymianie 21.03.08, 13:03 Nie, Justyce. Oni nadają numer tej Twojej rezerwacji - moja też ma swój numer i widnieje jako zamówienie, a jeszcze nawet nie odesłałam towaru na wymianę :). Odpowiedz Link
milla001 Bravissimo problem z płatnością 26.03.08, 21:16 Dziewczyny help,jestem załamana;( po raz enty, nie mogą obciążyć mojej karty w Mbanku, karta debetowa do ekonta aktywowana do płatności internetowych. już płaciłam nią w brastop. Srodki są na koncie, dane weryfikowane kilka razy. czy któraś z Was tak miała w Bravissimo? Odpowiedz Link
marla30 Re: Bravissimo problem z płatnością 26.03.08, 23:00 Co najmniej trzy razy miałam problemy z płatnością w Bravissimo. Zobacz może, czy przypadkiem nie zaholdowali Ci sumy, którą zamierzają pobrać. A może jakieś środki jeszcze nie wróciły? Odpowiedz Link
slim.fast Re: Bravissimo problem z płatnością 27.03.08, 13:41 Nosz %&^#@&, ja mam to samo!!! Też wszystko jest ok, środki są, dane bezbłędne, a nie mogą obciążyć mojej karty :((( Ja się poddaję. Wycofuję zamówienie i do widzenia. Nie znam na tyle angielskiego, żeby ciągnąć to dalej ;((( Chciałam dobrze, a wyszło jak zawsze ;((( Odpowiedz Link
milla001 Re: Bravissimo problem z płatnością 27.03.08, 23:11 cześć, nie wiem czy Twoja karta też z Mbanku, ale(mam nadzieję) udało mi się wyjaśnić przyczynę problemu. Niestety dopiero po drugim kontakcie z mlinią i uparciu się, że nie skończymy rozmowy dopóki mi nie wyjaśnią przyczyny nieprzyjęcia płatności w banku, pomimo prawidłowych danych i środków na koncie. Podobno był to problem ustawienia nieprawidłowych limitów do transakcji na mojej karcie. Tj. w jednym miejscu wpisali limit, o jaki prosiłam, a w innym oknie nie dokonali zmiany. jako rezultat żadna transakcja przez internet nie była możliwa. także nie poddawaj się. sprawdź w banku i może spróbuj ponownie Odpowiedz Link
slim.fast Re: Bravissimo problem z płatnością 28.03.08, 13:42 Tak, mam kartę w Mbanku, już właśnie zaczęłam się zastanawiać czy przypadkiem źle nie wypełniłam tego formularza w Bravissimo, co tam zaznaczyłaś - Visa czy Electron? A wcześniej już płaciłam tą kartą w Brastopie i nie było żadnych problemów, więc to chyba nie wina złych ustawień mbanku? Bo płaciłam przecież przez net i nie było żadnego problemu! Odpowiedz Link
milla001 Re: Bravissimo problem z płatnością 28.03.08, 22:44 Uff:)) w końcu udało się i obciążyli moją kartę. a więc jednak był to błąd po stronie Mbanku. jeśli chodzi o dane karty to do wpisania: numer karty, na kogo wystawiona : imię nazwisko, expiration date: data ważności, data aktywacji(dla visy electron data wazności minus 3 lata, ale podobno to pole można zostawić puste), issue number: numer kontrolny: 3 ostatnie cyfry podane na spodniej stronie karty. mam nadzieję że pomogłam Odpowiedz Link
slim.fast Re: Bravissimo problem z płatnością 28.03.08, 23:39 milla001 napisała: > Uff:)) w końcu udało się i obciążyli moją kartę. a więc jednak był to błąd po > stronie Mbanku. > jeśli chodzi o dane karty to do wpisania: numer karty, na kogo wystawiona : imi > ę > nazwisko, expiration date: data ważności, data aktywacji(dla visy electron data > wazności minus 3 lata, ale podobno to pole można zostawić puste), issue number: > numer kontrolny: 3 ostatnie cyfry podane na spodniej stronie karty. > issue number to jest numer kontrolny? a nie verification number? znalazłam na stronie mbanku: Niektóre sklepy mogą prosić o potwierdzenie transakcji dodatkowym, poufnym kodem CVV2 ang. Card Verification Value. Robią to, by zweryfikować, czy osoba posługująca się kartą jest rzeczywiście jej prawowitym właścicielem. Kod ten to trzy ostatnie cyfry numeru karty, wydrukowanego na reversie karty pod paskiem magnetycznym na pasku do podpisu. idę do nich zadzwonić, bo coś nie mogę się połapać w tym wszystkim ;( Odpowiedz Link
milla001 Re: Bravissimo problem z płatnością 28.03.08, 23:02 zaznaczyłam elektron. zakręcona jestem odpowiedziałam Ci na wszystkie pytania oprócz tego, które zadałaś;) Acha i ja też płaciłam wcześniej w Brastopie bez problemu. Może jednak zadzwoń na mlinię. te próby pobrania pieniędzy z Twojego konta są rejestrowane, a skoro tak to jest również odpowiedź na pytanie dlaczego są odrzucane. poproś aby podali C?i dokładną przyczynę. ja właśnie tak ustaliłam dlaczego moja karta nie działa. trzymam kciuki Odpowiedz Link
slim.fast Re: Bravissimo problem z płatnością - Mbank 29.03.08, 00:03 Dzwoniłam na Mlinię. Z kartą jest wszystko ok, żadne limity nie są przekroczone, wszystko działa jak należy, a w Mbanku nie ma żadnego śladu, że Bravissimo próbowało pobrać coś z mojej karty :( Dochodzę do wniosku, że musiałam jednak coś pokręcić wpisując dane karty na stronie Bravissimo, no bo jaka może być inna przyczyna? Pani z Mlinii kazała mi skontaktować się z nimi i spytać o PRZYCZYNĘ niemożności obciążenia mojej karty, bo właściwie to oni powinni to sprecyzować, a nie zostawiać mnie tak na lodzie z informacją, że "nie udaje się obciążyć pani karty"... I skoro tak, to wedle życzenia, kasujemy Pan zamówienie. :( Odpowiedz Link
kasica_k Re: Bravissimo problem z płatnością - Mbank 30.03.08, 14:26 Tak na wszelki wypadek: na pewno masz środki _na karcie_? Bo zdarzały się tu podobne problemy, a potem się okazywało, że właścicielka myślała, że wystarczy mieć środki na e-koncie, a na kartę one się same przeleją :) Odpowiedz Link
slim.fast Re: Bravissimo problem z płatnością - Mbank 01.04.08, 21:15 kasica_k napisała: > Tak na wszelki wypadek: na pewno masz środki _na karcie_? Bo zdarzały się tu > podobne problemy, a potem się okazywało, że właścicielka myślała, że wystarczy > mieć środki na e-koncie, a na kartę one się same przeleją :) > Tak, mam środki, ponieważ to zwykła karta debetowa, nie kredytowa i na nią się osobno nie przelewa kasy. Ale już wiem, co mogłam wypełnić nie tak, być może o nieszczęsne odstępy w numerze karty im poszło, albo o to, że zaznaczyłam Visa zamiast Electron. No nic, teraz zaczynam zabawę z Ebayem, potem może znów wrócę do Bravissimo. Odpowiedz Link
koma77 Re: statusy przy wymianie 12.04.08, 13:18 Ja poprosiłam również o rezerwację, ale towaru jeszcze nie odesłałam, bo czekam na te nowości w Bravissimo, chyba od 15-ego. Też jest status in progress. Także bez znaczenia czy mają już zwrot czy nie, po prostu wklepali rezerwację. Odpowiedz Link
irjakrk Visia i Bravissimo 21.03.08, 13:10 Bravissimo za cholerkę nie może obciążyć mojej Visy z ING Banku. Ona ma wypukłe numerki i w Brastopie normalnie nią płacę. Jest jakieś racjonalne wytłumaczenie? Odpowiedz Link
marla30 Re: Visia i Bravissimo 21.03.08, 13:28 Też płacę Visą z ING - prepaidową. Jeśli wykluczysz brak środków i podałaś verification number, to nie mam pomysłów. Kiedyś Bravissimo zwróciło mi kasę, a następnego dnia towar sę pojawił, więc znów próbowało obciązyć kartę - niestety, pieniądze ze sklepu na kartę ING idą 5 dni (!). Odpowiedz Link
wild_orchid Łyżka dziegciu 21.03.08, 14:03 Mialam dobre doswiadczenia z tym sklepem, do mojego ostatniego zamowienia. Zlozylam zamowienie 8.03(sobota) wieczorem. 9.03(niedziela) o 5 rano dostalam potwierdzenie zamowienia, a o 9 rano napisalam do nich z prosba o SIGNED FOR. Nastepnego dnia, czyli 10.03(poniedzialek) dostalam maila, ze moja przesylka zostala wyslana ZWYKLA poczta (International Air Mail). Przesylka nie przyszla do dzis. 2 dni temu napisalam do sklepu z prosba,by mi podali nr i date przesylki, bo jakos nie wierzylam w ta zwykla poczte, odpisali, ze przesylka zostala wyslana 10.03 zwykla poczta, bo swoja prosbe wyslalam ZA POZNO i pracownicy z hurtowni nie otrzymali mojej prosby na czas. Wczoraj rano odpisalam, ze to nie jest moja wina, ze szwankuje im komunikacja wewnwetrzna, owszem poczekam max 14 dni roboczych,ale prosze by zaznaczyli na moim koncie, by przesylki byly wszystkie Signed for. Nie odpisali.Przesylki nie ma. 100 funtow zniknelo w niebycie. Odpowiedz Link
s_biela Re: Łyżka dziegciu 25.03.08, 21:43 żądaj od nich złożenia reklamacji i albo ponownego wysłania paczki z SIGNED FOR albo zwrotu kosztów. poczta często gubi przesyłki i trzeba działać, a to nadawca może i powinien zgłaszać reklamacje... Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: B R A V I S S I M O - rozmiarowka majtek 24.03.08, 11:06 Jak dobrać rozmiarówkę dolnych częęci do kompletu? W rozmiarach typu 12-18 już się trochę orientuję. Ale na bravissimo gatki są w rozmiarach 1-9 Odpowiedz Link
zania_uk Re: B R A V I S S I M O - rozmiarowka majtek 24.03.08, 11:18 1-9 to pewnie ilosc, rozmiary sa obok, XS/S/itd, i obok 'in stock', czyli dostepne :) Odpowiedz Link
s_biela Re: B R A V I S S I M O 25.03.08, 21:40 mam jeden problem: na stronie bravissimo są dostępne rozmiary, których nie ma na stronach producentów. Chodzi o obwód 60 dla marek Panache i Missmandalay. Jak to możliwe?? lipa jakaś czy okazja?? Odpowiedz Link
zania_uk Re: B R A V I S S I M O 25.03.08, 22:20 obie firmy robia 60-tki, tylko a nieznanych nam powodow nie informuja o nich na swoich stronach internetowych ;) obie firmy sa tez w tym rozmiarach w innych sklepach. Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: B R A V I S S I M O 26.03.08, 22:17 Poza tym, część producentów szyje staniki wyłącznie dla Bravissimo. Na takiej zasadzie jest np. pistacjowe Harmony. Nigdzie indziej go nie znajdziesz. Nie zdziwiłabym się, gdyby z rozmiarówką było podobnie. Odpowiedz Link
slim.fast Re: B R A V I S S I M O 25.03.08, 21:59 Się pochwalę, a co ;-) W końcu i ja zamówiłam. Poprosiłam o signed for, żeby już nie trząść portkami tak jak przy Brastopie. Nie wiem czy dobrze wybrałam, ale wszystko się okaże jak przesyłka dojdzie. Zamówienie potwierdzili, signed for to dla nich no problem ;-) a zamówienie wciąż wisi jako In Progress. No ale tak czy inaczej jestem z siebie normalnie dumna, bo z angielskim to u mnie poważne kłopoty, a tutaj się udało! No to czekam... Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: B R A V I S S I M O 27.03.08, 14:02 No wlasnie, jak dlugo zamowienie moze miec status in progress? Zamawialam 21 marca, 25 blokada na karcie, kiedy wreszcie sie zmieni status? I czy ew. mozna cos do paczki in progress domowic? Odpowiedz Link
koma77 Re: B R A V I S S I M O 27.03.08, 14:06 Im się zdarza nie zmienić statusu. Twoja paczka już może być w drodze. Najlepiej napisać do nich. Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: B R A V I S S I M O 27.03.08, 21:25 Pocieszylas mnie. Specjalnie mi sie nawet nie spieszy, bo idzie oprocz Kaylani z Bravissimo idzie jeszcze Panache Inferno z Brastopu. Jeden na pewno bedzie dobry Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: B R A V I S S I M O 01.04.08, 06:29 Paczka z brastopu z pozniejszym zamowieniem juz do mnie doszla, wiec wreszcie napisalam co sie stalo z moim zamowieniem Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: B R A V I S S I M O 01.04.08, 21:08 Odpisali ze wyslali 25. Paczki jeszcze nie mam Odpowiedz Link
slim.fast Karta Visa / karta Electron - PILNE HELP 28.03.08, 13:39 Dziewczyny płacące kartą Visa Electron z mbanku co zaznaczacie w płatnościach w Bravissimo??? Bo tam jest wybór ALBO Visa ALBO Electron, więc może ja źle zaznaczyłam, dając Visa??? Odpowiedz Link
slim.fast No i po optokach ;((( 28.03.08, 20:28 Nie dało rady obciążyć mojej karty, pojęcia nie mam dlaczego, zamówienie wycofałam i się poddaję ;((( Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: No i po optokach ;((( 03.04.08, 10:59 Z tego co ja sie orientuje, to VISA ELEKTRON jest karta debetowa a VISA (bez niczego) kredytowa. Jest pewna roznica, jesli chodzi zakupy online. Wiec musisz sprawdzic na karcie i w sklepie internetowym jakie karty sa akceptowane. Odpowiedz Link
milla001 Re: Karta Visa / karta Electron - PILNE HELP 28.03.08, 22:48 ja zaznaczyłam electron i poszło:) Odpowiedz Link
slim.fast Re: Karta Visa / karta Electron - PILNE HELP 28.03.08, 22:50 milla001 napisała: > ja zaznaczyłam electron i poszło:) patrz, a ja zaznaczyłam visa i może dlatego nie poszło??? ale na Brastopie też dałam "visa" i poszło :( ja juz nic nie rozumiem... Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: Karta Visa / karta Electron - PILNE HELP 03.04.08, 11:01 PS Jesli masz karte VISA ELECTRON nalezy zaznaczyc ELECTRON :) Odpowiedz Link
angella456 Identycznie się machnęłam :-/ 08.04.08, 11:32 Zorientowałam się dopiero, jak zobaczyłam Twój post. Napisałam do Bravissimmo, zamówienie złożyłam wczoraj, może jeszcze da się to jakoś naprostować. Odpowiedz Link
angella456 Kocham ten sklep... 08.04.08, 12:20 Odpisali mi po godzinie, żebym się martwiła, wszystko będzie dobrze, a jeśli nie, to też żebym się nie martwiła, bo sie skontaktują. A jeśli się jednak będę martwić i jakieś problemy mieć, to żebym ja się skontaktowała... Jeszcze do mnie paczki nie wysłali, a już ich za obsługę kocham... Odpowiedz Link
olusimama Re: B R A V I S S I M O 28.03.08, 20:35 Jestem pod nieustannym wrażeniem ich obsługi i stosunku do klienta :-) od jakichś 2 miesięcy nieustannie coś odsyłam i wymieniam na coś innego, staniki na ciuchy, ciuchy na staniki całkiem innego rozmiaru niż poprzednio (dla znajomej zamawiałam) itd. A oni cierpliwie i bardzo uprzejmie mi to wszystko wysyłają i jeszcze dziękują :-) Kilka dni temu odesłałam Tango II 32J z prośbą o wymianę na Polyannę 32HH a wczoraj wieczorem z głupia frant wysłałam maila czy mogliby do tej Polyanny dołożyć górę i dół kostiumu Kalyani ;-) I oni mi piszą, że z dziką rozkoszą to zrobią, ale przepraszają, bo stanik od kostiumu jest w jednym ze sklepów i muszą go sprowadzić i to może chwilę dłużej potrwać, niestety. I oczywiście, z przyjemnością mi to wszystko razem zapakują i wyślą jako "signed for" kocham ten sklep. I już. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Awaiting stock 30.03.08, 13:48 Ile trzeba czekać, gdy cos jest oznaczone jako "awaitng stock" i nawet nie jest napisane, ile dni? Rozumiem, że nie jest to ta sytuacja, gdy muszą cos sprowadzic z innego sklepu, bo tak byłoby w przypadku np. Tanga II, na które trzeba czekać 10-14 dni? Boję się, że jak oni sie będą tak ślamazarzyć z moim zamówieniem, to ono utknie w czasie strajku:( Odpowiedz Link
zania_uk Re: Awaiting stock 30.03.08, 14:22 czesto wyzej, przy opisie stanika, jest tekst: 'size awaiting stock will be available...' - i tam wlasnie jest kiedy. w tej chwili wiekszosc mowi mid-April, czyli polowa kwietnia, czyli wtedy kiedy beda mieli nowy katalog, i pewnie dostawe. jesli nic nie pisze, to znaczy ze pewnie sami nie wiedza... i pewnie czekaja na dostawe od producenta. jak chcesz sie zapytac i cos konkretnego, to do nich napisz Odpowiedz Link
charissa potwierdzenie zamówienia 30.03.08, 15:12 Dziewczyny, czy dostajecie na maila potwierdzenie zamówienia? Zrobiłam zamówienie i nic nie przyszło i jeszcze jedna lipa - moja głupota. wpisałam delivery address podczas rejestracji i nie zmieniłam adresu (podczas zapłaty) na ten z którym powiązana jest karta. Kiedy dostanę informację, że z płatnością jest coś nie tak? Będzie to na zasadzie anulacji zamówienia, czy prośba o ponowną zapłatę? Miała któraś z Was takie problem? dane karty można sobie ustawić w my bravissimo , ale chyba bezpieczniej podawać to przy realizacji zamówienia, co nie ? Odpowiedz Link
missmurder Re: potwierdzenie zamówienia 31.03.08, 10:01 Ja jako blondi też wpisałam zły adres ;] Billing address taki jak przesyłki, choć naprawdę jest inny. Ale... właśnie weszłam chwilę temu na stronę sprawdzić, czy już poszło i jest napisane "purchased", czyli płatność przeszła ;] Zatem chyba nie masz się czym martwić ;] A danych karty na wszelki wpadek nie zapisałam na stronie. Wklepanie cyfr przy kolejnym zamówieniu to żaden problem, a po ostatniej akcji jak mamie kilka tysięcy z karty kredytowej zeszło ot tak - ktoś sobie wykorzystał numer przechwycony w necie, jak robiła rezerwację hotelu - wolę dmuchać na zimne. Ja co prawda na karcie mam mało kasy ;] ale i tak ;] Odpowiedz Link
charissa Re: potwierdzenie zamówienia 31.03.08, 10:05 potwierdzenie zamówienia przyszło, w sumie za chwilkę jak napisałam tu posta. z karty jednak nic nie zeszło napiszę do nich maila. Odpowiedz Link
charissa Re: potwierdzenie zamówienia 31.03.08, 14:24 po wymianie kilku króciutkich maili, dziś moje zamówienie zostanie wysłane :D. przesyłka signed for - jak już doczytałam i poprosiłam. Teraz nic tylko czekać i liczyć na to, że wszystko będzie dobre. Odpowiedz Link
marla30 B R A V I S S I M O nie refunduje SIGNED FOR... 01.04.08, 23:14 ...jeśli w przeszłości coś Wam już zginęło z tej firmy. Patrzcie, jaką miłą i uczciwą odpowiedź dziś dostałam: "Bravissimo is only able to replace one lost parcel for our overseas customers, and this has already been done for you in January this year. I’m so sorry that we wouldn’t be able to replace any more parcels for you even if they were sent on Recorded Delivery". Paczki signed for są ubezpieczone przez Royal Mail do 34 funtów. Jak mam rozumieć tę odpowiedź? Że jeśli taka paczka mi zginie w trakcie strajku czy w ogóle, Bravissimo mi jej nie refunduje, tylko, co samo sobie weźmie ubezpieczenie? Piszę ku przestrodze, żeby dziewczyny, które (jak ja dotąd) czują się bezpieczne, bo paczki są rejestrowane (a niestety, listy plecone i paczki też giną, tysiącami), wiedziały, że jeśli kiedykolwiek im cokolwiek zginęło, to już nie dostaną refund ani replecement. I co ja mam teraz robić, psiakrew, skoro moje zamówienie czeka na zatwierdzenie? Rysykować i wytaczać ewentualne ciężkie działa (ECK) jeśli coś zaginie? Odpowiedz Link
marla30 Jak się nazywa general manager Bravissimo? 02.04.08, 10:40 Dziewczyny, po pomoc proszę. Niedawno pisąłyście o założycielce Bravissimo, ale nie mogę znaleźć, do tego wcięło mi katalog. Właściwie zależy mi na nazwisku i ewentualnym mailu do kogoś, kto tam stoi wysoko w hierarchii. Zamierzam dziś napisać do nich z pytaniem, czy to jest oficjalna polityka firmy. Mnie się to w głowie nie mieści, szczerze mówiąc. Może pani, która mi odpisywała, miała zły dzień i coś jej się chrzani? Przecież to chyba niemożliwe, żeby nie refundować ubezpieczonych (i "refundowalnych") paczek? Czy to takie cyniczne wykorzystywanie klientów nie znających swoich praw? Odpowiedz Link
anna-pia Re: Jak się nazywa general manager Bravissimo? 02.04.08, 10:42 Mauzonka pisała na balkonetka.pl Odpowiedz Link
agamara1 Re: B R A V I S S I M O nie refunduje SIGNED FOR. 02.04.08, 10:47 mnie sie wydaje ze to dziala tak jak z nasza PP :/ czyli pisza o odszkodowanie za zaginiona paczke, a ty odzyskujesz swoja kase dopiero jak royal mail wyplaci dole bravissimo :/ tak to chyba dziala. ja siedze i trzese portkami bo zamowilam ov15 cytrynowy i mam nadzieje ze dojdzie w stanie nie naruszonym :) Odpowiedz Link
marla30 Re: B R A V I S S I M O nie refunduje SIGNED FOR. 02.04.08, 11:29 Agamara, przed chwilą dostałam odpowiedź, na którą mi szczęka opadła. Napisałam, że skoro oni nie chcą się tym zajmować, to może przekażą mi uprawnienia do dochodzenia roszczenia w wypadku zaginięcia. Oto odpowiedź: You are more than welcome to continue ordering from us, but should your parcel go missing on its way to you we will be unable to replace the parcel for you. We can however, if it does happen, send you an International claim form from Royal Mail which will enable you to investigate the matter yourself and also, if required, a copy of your original invoice to say that the goods had been posted to yourself. I have however spoken to Royal Mail customer services and they have informed me that should a parcel get lost or stolen after it has left the UK then it is up to the sender to claim and any claims coming from overseas are rejected by themselves. Unfortunately, as we mentioned in our previous email we are only able to replace/refund one parcel for our international customers because of this difficulty and therefore we would not be able to take up this investigation should it occur again. Czyli jasne - oni mogą się ubiegać o odszkodowanie, ale mnie mają w dupie i tego nie zrobią (lub zrobią, a ja się o tym nie dowiem). Ja od Royal Mail nie mogę się ubiegać, bo może to zrobić tylko sender. O co chodzi? Dlaczego oni się tak zachowują? Niech mi to ktoś wyjaśni - chyba polecę do wątku prawnego. Odpowiedz Link
zania_uk Re: B R A V I S S I M O nie refunduje SIGNED FOR. 02.04.08, 11:32 wg mnie troche przesadzaja i w ogole nie maja prawa tak zrobic... jesli wyslali to international signed for www.royalmail.com/portal/rm/content1?mediaId=22700573&catId=400035 to dostana zwrot 34 funtow, albo wiecej w razie ubezpieczenia. ok, rozumiem ze nie chca ci wyslac jeszcze raz jesli to mialo wartosc powyzej 34 funtow, ale te cholerne 34 funty powinni ci zwrocic! bo oni je dostana od royal mail przeciez. Odpowiedz Link
marla30 Re: B R A V I S S I M O nie refunduje SIGNED FOR. 02.04.08, 11:41 zania_uk napisała: > wg mnie troche przesadzaja i w ogole nie maja prawa tak zrobic... jesli wyslali > to international signed for > www.royalmail.com/portal/rm/content1?mediaId=22700573&catId=400035 > to dostana zwrot 34 funtow, albo wiecej w razie ubezpieczenia. > > ok, rozumiem ze nie chca ci wyslac jeszcze raz jesli to mialo wartosc powyzej 3 > 4 > funtow, ale te cholerne 34 funty powinni ci zwrocic! bo oni je dostana od royal > mail przeciez. Otóż to - nie rozumiem dlaczego jasno dali mi do zrozumienia, że nie dostanę NIC w wypadku zaginięcia paczki. Zaczynam BARDZO nie lubić tego sklepu, mimo jego asortymentu - bardzo źle się czuję z tym, że ktoś traktuje mnie jak idiotkę, nieświadomą żadnych praw. Naprawdę chciałabym robić tam zakupy, więc trudno mi tak machnać ręką i mruknąć pod nosem, że są inne sklepy - bo nie ma z tak atrakcyjnymi promocjami. Nie wiem, co robić... Odpowiedz Link
agamara1 Re: B R A V I S S I M O nie refunduje SIGNED FOR. 02.04.08, 11:48 jesli paczka byla ubezpieczona to dostana wiecej niz 34funty z jednej strony to logiczne a z drugiej nie bardzo bo nie masz towaru ani ty ani oni, i jesli odzyskaja te 34 funty i tobie oddadza to oni sa wciaz strani o ten towar ktory wcielo :/ to musi jakos inaczej dzialac... Odpowiedz Link
marla30 Re: B R A V I S S I M O nie refunduje SIGNED FOR. 02.04.08, 11:55 Zgadza się - ale oni nie mają prawa tego robić. W świetle prawa to jest ich kłopot i oni zostają okradzeni - niech wytoczą sprawę poczcie, ja nie mogę tego zrobić, nie będąc stroną, co wiem z ECK. A Bravissimo ordynarnie zgarnia ubezpieczenie dla siebie, a klient zostaje na lodzie. Mnie się wydaje, że to całkowicie wbrew prawu. Odpowiedz Link
agamara1 Re: B R A V I S S I M O nie refunduje SIGNED FOR. 02.04.08, 11:58 oczywiscie ze tak... ja bym zadzwonila do rzecznika praw konsumenta...info uzyskasz z najbardziej wiarygodnego zrodla Adres najbliższego rzecznika konsumentów można znaleźć na www.uokik.gov.pl lub dzwoniąc pod bezpłatny numer infolinii 0800 800 008 (w godzinach od 9.00 do 17.00). Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: B R A V I S S I M O nie refunduje SIGNED FOR. 03.04.08, 07:22 agamara1 napisała: > jesli paczka byla ubezpieczona to dostana wiecej niz 34funty > > z jednej strony to logiczne a z drugiej nie bardzo > > bo nie masz towaru ani ty ani oni, i jesli odzyskaja te 34 funty i > tobie oddadza to oni sa wciaz strani o ten towar ktory wcielo :/ > to musi jakos inaczej dzialac... Ale to chyba nie tak:) Towaru nie ma ani Marla, ani Bravissimo, ale sklep ma kasę, którą pobrał z karty Marli. Więc sklep sie obłowi podwójnie, jesli zgarnie ubezpieczenie. Odpowiedz Link
marla30 Re: B R A V I S S I M O nie refunduje SIGNED FOR. 03.04.08, 08:08 kociatko_biusciaste napisała: > > Ale to chyba nie tak:) Towaru nie ma ani Marla, ani Bravissimo, ale sklep ma > kasę, którą pobrał z karty Marli. Więc sklep sie obłowi podwójnie, jesli zgarni > e > ubezpieczenie. Masz rację, mnie też wczoraj w nocy to uderzyło, nie pomyślałam wcześniej. Dla mnie postępowanie Bravissimo jest kuriozalne, takie bezczelne cwaniactwo. To nie może być zgodne z prawem. Dzwoniłam do ECK i powiedzieli mi, że tego rodzaju deklaracje sklepu są nic niewarte, trzeba poczekać, aż powstanie problem i wtedy uderzać po pomoc. Niesmak mam okropny. Strasznie, ale to strasznie zależy na Charismie, którą upolowałam, ale chyba do nich napiszę, że rezygnuję, mimo paczki ubezpieczonej - nie bardzo mam ochotę nabijać kabzę komuś, kto nawet nie ukrywa, że uważa mnie za gorszy sort klienta, kogoś, kogo można bezkarnie oszukiwać. Bo to trochę tak, jakby udawać, że deszcz pada... Hehe - a ja myślałam, że musze się ich trzymać, bo oni paczki rejestrowane wysyłają. Znacznie łatwiej byłoby mi odzyskać kasę ze sklepów wysyłających zwykłe paczki. Odpowiedz Link
agamara1 Re: B R A V I S S I M O nie refunduje SIGNED FOR. 03.04.08, 08:13 kociatko_biusciaste napisała: > agamara1 napisała: > > > jesli paczka byla ubezpieczona to dostana wiecej niz 34funty > > > > z jednej strony to logiczne a z drugiej nie bardzo > > > > bo nie masz towaru ani ty ani oni, i jesli odzyskaja te 34 funty i > > tobie oddadza to oni sa wciaz strani o ten towar ktory wcielo :/ > > to musi jakos inaczej dzialac... > > Ale to chyba nie tak:) Towaru nie ma ani Marla, ani Bravissimo, ale sklep ma > kasę, którą pobrał z karty Marli. Więc sklep sie obłowi podwójnie, jesli zgarni > e > ubezpieczenie. ano wlasnie zapomnialam ze oni kase zgarneli :) to w takim razie wydaje mi sie ze kaske odzyskasz jesli oni ja dostanaod royal maila ;) watpie zeby sklep tak glupio ryzykowal lamanie prawa ;D kase pewnie oddadza nie informujac cie o tym, moze o to chodzilo :) Odpowiedz Link
marla30 Re: B R A V I S S I M O nie refunduje SIGNED FOR. 03.04.08, 08:38 Aga, absolutnie nie dwa razy napisałam, dwa razy mnie zapewnili, że żadnej kasy nie zobaczę na oczy, nawet jeśli biorę "signed for". Odpowiedź ostateczna: "Unfortunately, as we mentioned in our previous email we are only able to replace/refund one parcel for our international customers " Mnie już replace'owali w styczniu jedno Kalyani (drugiego skradzionego już nie, ale machnełam ręką, bo przecież wysyłali potem już Signed For i myślałam do przedwczoraj, że jestem bezpieczna). Oni ryzykują łamanie prawa, bo widocznie mają klientów z Polski (może nie tylko?) za ciemniaków. Pewnie jak zacznę się rzucać, dzwonić po federacjach kosumenckich, to w końcu oddadzą (z drugiej strony pan w ECK ostrzegł mnie, że są firmy, które mimo interwencji dalej łamią prawo). Jak znam swojego pecha (w zakupach tylko, w zakupach;)) to znów będę królikiem doświadczalnym, jeśli zaryzykuję :). Ale pocieszam się, że przecieram szlaki. Odpowiedz Link
agamara1 Re: B R A V I S S I M O nie refunduje SIGNED FOR. 03.04.08, 09:09 w taki razie proponuje zadzwonic do RPK :) upewnisz sie co i jak i bedziesz mogla i takie mailisko wysmarowac ze w piety im pojdzie :] ja bym nie odpuscila, to robienie z czlowieka debila doslownie.jestes pewna ze w razie czego kase odzyskasz a oni sobie w kulki leca wrrrrr Odpowiedz Link
marla30 Re: B R A V I S S I M O nie refunduje SIGNED FOR. 04.04.08, 15:31 Jasne, Aga, Postanowiłam jednak zaryzykować (mąż mnie podpuścił;)) i zamówić. Zobaczymy. W razie czego nie odpuszczę i będę Wam na bieżąco zdawała relację z tego, co się dzieje. Dziewczyny mieszkające w UK, możecie mi na wszelki wypadek podać adresy znanych Wam brytyjskich federacji konsumenckich? He he, wiecie, co mi wczoraj przysłało Bravissimo? Jeszcze jeden list, dodatkowy, chyba na wszelki wypadek, bo przecież jak tępak do oszukiwania mam sobie do tępego łba wbić i raz na zawsze zapamiętać: "As mentioned before, if your order is lost on its way to you, even with International Recorded Delivery we will not be able to replace it or refund you, as we have already replaced one lost order for you. I’m so sorry for any inconvenience this may be causing". Faktycznie w kulki sobie lecą. Pożyjemy,zobaczymy. Odpowiedz Link
zania_uk Re: B R A V I S S I M O nie refunduje SIGNED FOR. 04.04.08, 15:42 znalazlam cos takiego www.direct.gov.uk/en/RightsAndResponsibilities/DG_10015892 moze tam cos bedzie... Odpowiedz Link
zania_uk Re: B R A V I S S I M O nie refunduje SIGNED FOR. 04.04.08, 15:47 i moze jeszcze to www.postwatch.co.uk/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1 Odpowiedz Link
sybilla777 Re: B R A V I S S I M O nie refunduje SIGNED FOR. 08.04.08, 12:34 Muszę przyznać, że zmroziło mnie to co wyprawia Bravissimo, szok. Marlo30 życzę siły i wytrwałości w walce o swoje:) Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: B R A V I S S I M O 02.04.08, 17:44 A ja moje drogie biusciaste panie, jestem w tej swietnej sytuacji ze do manchesterowskiego sklepu bravissimo mam 10 min z biura, wiec w porze lunchu wyskakuje tam od czasu do czasu, co wcale nie powstrzymuje mnie od zamowien online :). za pierwszym razem panie mnie wymacaly ile sie dalo, zapadl wyrok 32GG. kupilam juz tam 2 staniki w tym jeden sportowy MISTRZOSTWO SWIATA, na silowni spisuje sie swietnie, 2 topy, jeden na naramkach a drugi wiazany na szyje - oba z wbudowanym staniczkiem, pierwsza klasa, po prostu marzenie :) pozdrawiam p.h. Odpowiedz Link
bell9 Re: pomóżcie rozgryźć rozmiary!!!! 03.04.08, 13:53 Pomóżcie rozgryść romiary.Ostatnio kupowałam stanik Feliny 75G + majtki rozm.40.Co będę miała w Bravissimo?Pomóżcie.Potrzebny mi kostium kąpelowy dwuczęściowy. W której walucie kupujecie?Funty czy dolary? Odpowiedz Link
aniazawieja Re: pomóżcie rozgryźć rozmiary!!!! 03.04.08, 14:40 jeśli jesteś nowa to zapraszamy do wątku rozmiarowego. Musisz podać swoje wymiary "pod" (ciasno, na wydechu) i "w" (lużno). Tam koleżani doradzą prawidłowy rozmiar. Ceny są w funtach, płacisz z karty po kursie banku Odpowiedz Link
aniazawieja Re: pomóżcie rozgryźć rozmiary!!!! 03.04.08, 14:46 nie zdziwię się jak wyjdzie Ci brytyjskie 65G (30G):),(czyli polskie jakieś 65...J?) Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: B R A V I S S I M O 03.04.08, 19:25 Dostalam wreszcie moja paczke z Natural Charm ale w miedzyczasie rozkupiono wszystkie briefs i shorts w moim rozmiarze (XL albo 2XL) :( A mialabym taki ladny komplet na lato, tylko niestety przy zamawianiu zapomnialam, a potem doszlam do wniosku ze ew. zamowie pozniej jak sprawdze jak stanik lezy Odpowiedz Link
claudia38 pierwsze zakupy - jak to zrobić ? 07.04.08, 15:11 Wiele się naczytałam o zakupach na Bravissimo i prawdopodobnie tylko tam znajdę to czego szukam. Odwiedziłam już strone sklepu, jednak mam pewne obawy i problemy. Mój angielski nie jest zbyt dobry, raczej ciężko mi robić zakupy w języku, którego nieznam za dobrze. Czy ktoś mi pomoże i podpowie co i jak pokolei zrobić, aby być z zakupów naprawdę zadowolonym??? Już Wam dziękuje :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
zania_uk Re: pierwsze zakupy - jak to zrobić ? 08.04.08, 12:31 ok, po kolei: 1. wybieranie: na stronie na gorze sa zakladki, lingerie-bielizna, swimwear-stroje, clothes-ciuchy, nightwear-pizamki; wybierasz co chcesz, potem po lewej masz panel z wyborem rozmiarow/innych opcji; size-rozmiar, back-obwod, cup-miseczka, dress size-rozmiar ciuchow; wybierasz sobie cos czym jestes zainteresowana i klikasz 2. jestes na stronie konkretnej rzeczy, choose a colour-wybierz kolor, choose a size-wybierz rozmiar; rozmiar na rozowo (in stock) - maja, na ciemno niebiesko/buro (awaiting stock) - czekaja na dostawe, z krzyzykiem (sold out) - wyprzedany; klikasz na swoj rozmiar, w okienku klikasz add to bag - dodaj do koszyka (ilosc to pewnie bedzie 1), i ci mowi w okienku ze dodane do koszyka, podaje czas do wysylki (3-5 albo 10-14 dni) i cene; gatki dodajesz w ten sam sposob, wybierasz kolor, rozmiar, ilosc i dodajesz do koszyka; po prawej na gorze (pod flagami) masz swoj koszyk i wymienione co masz w srodku 3. jak chcesz zaplacic, klikasz na view przy koszyku, i jestes 'przy kasie' :) - masz liste wszystkiego co dodalas, jak chcesz cos usunac, kliknij remove, jak chcesz placic, kliknij continue to checkout, potem sie musisz zalogowac, jesli nie jestes zarejestrowana, musisz sie najpier zarejestrowac (please register me) 4. jak sie zalogujesz, pokazuje twoj adres i dane (ktore podalas przy rejestracji), i klikasz continue, potem podajesz dane karty i juz masz :) rejestracja (najlepiej na poczatku, przed zkaupami sie zarejestrowac): idziesz do 'my bravissimo', potem please register me, potem wypelniasz: title-tytul (mrs-pani, miss-panna), first name-imie, surname-nazwisko, email, krateczka do zaznaczenia jesli chcesz od nich dostawac maile, address-adres, town/city-miasto, county/state-hrabstwo/stan/wojewodztwo (mozesz zostawic puste), postcode/zipcode-kod pocztowy, country-panstwo (poland), daytime/evening/mobile phone number-telefon dzienny/wieczorny/komorka, czy chcesz dostac katalog (nie/tak), skad sie o nas dowiedzialas (mozesz dac another website or email-inna strona lub email, albo reccomended by friend...-od znajomej), password-haslo (min 6 znakow), confirm password-potwierdz haslo, password reminder-przypominajka, i klikasz please register me (pola z rozowym paseczkiem sa obowiazkowe) jak bedziesz miala jakies problemy to do tlumaczeniowego i tam sie pytaj :) Odpowiedz Link
sabina_a Dołączenie do zakupów w warszawie 08.04.08, 09:42 Cześć, mam prośbę. Potrzebuję kupić jedne figi na brawissimo i chciałabym zapytac czy może ktoś z warszawy robi tam zamówienie. Chciałabym się dołączyć do tego zamówienia. Oczywiscie pokryłabym część kosztów przesyłki. Figi kosztują Ł7 a przesyłka koło Ł5 no i wyszło mi że to troche za duzo za same figi. Oczywiscie płatnosci za figi dokonam z gory. W warszawie moglabym odebrac osobiscie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
zazulla czekanie z odsylka - ogromny pozytyw 10.04.08, 08:06 Ostatnio ciagle cos odsylam do Bravissimo. Obecnie mam do odeslania sukienke BH22, ktora zamowilam 16 marca, wiec czas bardzo mnie goni. Do tego mam juz zarezerwowany biustonosz dla kolezanki. Ostatnio Bravissimo napisalo mi, ze 15 kwietnia maja nowy katalog i beda 3 nowe modele z miseczka do K. Napisalam do nich, czy istnieje taka opcja, ze poczekam z odsylka az pojawia sie nowe modele, bo moze ktorys zamowie do wymiany. Czy nie bedzie problemu pozniej, ze przekroczylam te 28 dni. Wczoraj odpisali, ze nie ma problemu z odeslaniem po terminie. Jesli cos upatrze, to moge sobie dolozyc to do mojego exchange order. Mam nadzieje, ze moj post nie spowoduje, ze Bravissimo dostanie masowo prosby o przedluzenie terminu odsylki :) Nie naduzywajmy tego. Odpowiedz Link
asia.asz Re: B R A V I S S I M O 10.04.08, 16:17 dwa dni temu zakupilam 3 staniki, maila potwierdzajacego nie dostalam, status in progress... mam nadzieje ze szybko dojdzie zebym w ciagu 2 miesiecy jeszcze sie na wymiane zalapala i pytanie, skad mama wiedziec czy sciagneli pieniadze z karty kredytowej (karta nie jest moja) - czy sam status in progress swiadczy o tym ze pieniadze sciagneli i kompletuja/wysylaja czy tez gdyby byly problemy dostalabym maila z pytaniem (a zadnego maila nie dostalam)? Odpowiedz Link
asia.asz Re: B R A V I S S I M O 10.04.08, 16:17 dwa dni temu zakupilam 3 staniki, maila potwierdzajacego nie dostalam, status in progress... mam nadzieje ze szybko dojdzie zebym w ciagu 2 miesiecy jeszcze sie na wymiane zalapala i pytanie, skad mama wiedziec czy sciagneli pieniadze z karty kredytowej (karta nie jest moja) - czy sam status in progress swiadczy o tym ze pieniadze sciagneli i kompletuja/wysylaja czy tez gdyby byly problemy dostalabym maila z pytaniem (a zadnego maila nie dostalam)? Odpowiedz Link
ekler.ka Re: B R A V I S S I M O 10.04.08, 22:53 oni sprawdzaja,czy jest kasa na karcie jak gdyby.sciagna ostatecznie jak beda miec skompletowane zamowienie i beda wysylac,czyli status powinien byc "purchased".tyle ze w tych statusach na stronie bywaja spore obsuwy... Odpowiedz Link
asia.asz Re: B R A V I S S I M O 11.04.08, 16:10 juz sie wyjasnilo ze nie sciagneli mi pieniedzy (nawet wiem dlaczego - podany adres byl inny niz posiadacza, mojego kolegi, a ze on tez nie robi czesto zakupow internetowych to nie skorygowal mnie) maila znalazlam w spamach, dzownilam kilka razy i mam nadzieje ze tym razem z wirtualnej karty pojdzie. Odpowiedz Link
aniazawieja nowości w B R A V I S S I M O 15.04.08, 22:06 śpieszę donieść, że w Bravissimo pojawiły się smakowite nowości blieliźniane oraz ubraniowe (z uzwględniemiem kostiumów kąpielowych.) Wracam do podziwiania:) Odpowiedz Link