esi1 PILNE! 01.06.08, 16:34 Zamówiłam parę rzeczy, część oddawałam, a przy okazji zamówiłam inne, które zarezerwowałam mailowo. Pilnie obserwowałam statusy przy zamówieniach. Przy zwrotach pojawiły się właśnie "Returned". Przy nowym zamówieniu wciąż jest "In Progress", ale przy niektórych stanikach zamiast zdjęcia jest napis "Sorry, this item is no longer available" Czy to znaczy, że ja zamówiłam ostatnie sztuki? Czy też, że do mnie to nie dojdzie? Muszę wiedzieć, bo to stroje kąpielowe i nie wiem czy zamawiać inne :(( Odpowiedz Link
ava.adore Re: PILNE! 01.06.08, 17:50 To znaczy, że zamówiłaś rzeczy, które po zmianie asortymentu znikły z oferty. Ja tak miałam z Tango Hot Pink, które było w kolekcji wiosennej, a w letniej już nie. Zamówienie złożyłam jakoś tak dwa dni przed zmianą i najpierw wyświetlała się normalna miniaturka, a potem właśnie "Sorry, this item is no longer available". Stanik dostałam normalnie, normalnie też zwróciłam. Problem miałabym tylko, gdybym chciała wymieniać na ten sam, tylko w innym rozmiarze, ale cóż, coś za coś. Nie masz się więc czym martwić, stroje na pewno do Ciebie dojdą :) Odpowiedz Link
gramma5 Payment kartą debetową mBanku - problemy? 02.06.08, 19:29 Ciekawi mnie czy wszyscy zamawiający w Bravissimo i płacący kartą debetową mBanku mają problemy ze ściągnięciem pieniędzy z konta czy to od czegoś zależy. Dziś złożyłam pierwsze zamówienie i będę płacić debetówką mBanku. Ponieważ już kilkakrotnie trafiłam na posty, których autorki żalą się na problemy z płaceniem kartą debetową mBanku za zakupy w Bravissimo zastanawiam się czy i ja powinnam szykować się na to samo czy może niektórym się udaje. A jeśli się udaje, od czego to zależy? Odpowiedz Link
lirio Re: Payment kartą debetową mBanku - problemy? 02.06.08, 19:38 Pracownicy mbanku nie mają pojęcia i limitach jakie są na tej karcie. Trzeba zdjąć z karty wszystkie limity łącznie z tymi na transakcje przez telefon - chyba terminale kartowe działają na linii telefonicznej. Zależy na jak niekompetentnego pracownika mbanku trafisz. Tylko, że zdjęcie limitów wg mnie jest niebezpieczne i na takim koncie nie trzymałabym reszty pieniędzy. Odpowiedz Link
marla30 Beznadzieja 02.06.08, 22:40 No tak, dzień po tym, jak opisałam sytuację, dostałam odpowiedź. Pani z Bravissimo napisała mi, że nie widzą powodu do przyznawania żadnego discountu czy darmowej wysyłki, chociaż przez trzy tygodnie zamówienie wisiało na stronie, bo zamówione rzeczy były z wyprzedaży. Nie rozumiem tej logiki, ale OK. To mnie utwierdza w przekonaniu, że mają gdzieś klientów, a przynajmniej mnie - oszukują w kwestii customer rights i są zbyt małostkowi, żeby dla przyzwoitości lub lepszego samopoczucia klienta przyznać rabat. Naturalnie, nie mają takie obowiązku, ale niesmak pozostaje. W życiu nie skorzystam więcej. Wystarczy nie wchodzić na stronę ;). I jeszcze się zastanawiam, czy teraz, kiedy już nie chcę mieć z nim do czynienia, nie powalczyć jednak o pieniądze za paczkę, której mi nigdy nie refundowali, a mieli taki obowiązek. I chyba tak zrobię, jakoś średnio mi się uśmiecha myśl, że sobie je przywłaszczyli - dotąd się z tym godziłam, bo, jak pisałam wyżej, uważałam, że robią mi niesłychaną łaskę, wysyłając signed for. Odpowiedz Link
jana111 topy z wbudowanym stanikiem 02.06.08, 23:20 Jeśli nie ma mojego rozmiaru, a bardzo bym się upierała, to mogę wziąć jakiś zbliżony (i jaki??) Noszę 32ff, a największa dostępna miseczka w 32 to-f, w 34-e i nad nimi się zastanawiam. I jakie w ogóle te topy są? Ze zdjęcia wnętrza, które gdzieś znalazłam wydaje mi się, że nie ma fiszbin zwyczajnych stanikowych, a tylko wymodelowane miseczki, tak czy nie? Odpowiedz Link
kasica_k Wątek o topach (ze Spisu Producentów) 02.06.08, 23:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=62098224&a=62098224 recenzja jednego z topów: stanikomania.blox.pl/2008/01/On-topik.html Odpowiedz Link
jana111 Re: Wątek o topach (ze Spisu Producentów) 03.06.08, 22:22 Już się doedukowałam- słusznie miałam wątpliwości. O późnej wczorajszej porze nie wpadłam sama na szukanie wątku w spisie, a tę (bardzo przydatną) recenzję też już kiedyś czytałam. Dziękuję :) Odpowiedz Link
jana111 sklep internetowy a stacjonarne 02.06.08, 23:23 Moja siostra jest w Brighton stąd pytanie :) Czy w sklepie stacjonarnym może być większy wybór np. rozmiarów lub możliwość ściągnięcia z innego sklepu, a strona www podaje tylko aktualny stan magazynu? Czy to co jest, to jest w całej sieci i już innych rozmiarów nie ma i nie będzie? Chodzi mi o część wyprzedażową. Odpowiedz Link
a.n.u.l.a Mail z potwierzeniem zamówienia - kiedy? 03.06.08, 09:20 Jak wyżej - czy mail z potwierdzeniem zamówienia wysyłany jest automatycznie, czy może dostaje się go z większym opóźnieniem bo wysyłają go pracownicy biura obsługi klienta? Zamawiałam wczoraj wieczorem, dzisiaj moje zamówienie ma już na stronie numer, ale nie dostałam żadnego maila. Wysłałam właśnie z formularza na stronie prośbę o "signed for". Pisałam też do nich w niedzielę ale nie odpisali. Rozumiem że po weekendzie mogą miec tego dużo więc nie odpisują, ale jeśli potwierdzenie jesy generowane automatycznie to może coś z moją pocztą jest nie tak. Odpowiedz Link
a.n.u.l.a Re: Mail z potwierzeniem zamówienia - kiedy? 03.06.08, 12:59 Właśnie go dostałam tuż po otrzymaniu odpowiedzi na prośbę o signed for. Na odpowiedź na pytanie o rozmiary już nie czekam, bo zamówiłam, ale ciekawe czy przyjdzie;) Odpowiedz Link
lirio Re: B R A V I S S I M O 03.06.08, 22:30 Status zamówienia "in progress" a stanik już u mnie - chociaż też kilka dni roboczych odsiedział w zamówieniu. Czyli mają bałagan. Stanik za mały, ale już do nich nie odsyłam - mam ich powyżej uszu - wolę sprzedać. Zrobiłam zamówienie na figleaves.com, znalazłam kod rabatowy na 15% i w sumie przesyłka mi się zwróciła. Wysyłają podobno w 24h. Odpowiedz Link
charissa zwrot pieniędzy ? jak długo się czeka 05.06.08, 10:19 Jak długo czekacie zwykle na zwrot pieniędzy z Bravissimo? W ubiegłą środę wysłałam paczkę priorytetem i nie wiem kiedy spodziewać się zwrotu. Troszkę mi zależy , żeby było już ;) Odpowiedz Link
lirio Re: zwrot pieniędzy ? jak długo się czeka 05.06.08, 10:25 To zależy kiedy wysłałaś. Priorytet idzie do UK ok. 8dni. Z czego pewnie 6-7 w Polsce a 1-2 w UK. Przesyłka mogła utknąć w strajku u nas. Dodatkowo księgowanie pieniędzy to jakieś 3 dni. Odpowiedz Link
ungore PILNE-o co chodzi z tym zamówieniem? 05.06.08, 21:19 W ub. piątek 30 maja zamówiłam Arabellę. Do dzisiaj tj. 5 czerwca nie mam ściagniętej kasy z konta ani w zakladce my purchase nie ma nic!! O co chodzi!! ? Odpowiedz Link
lirio Re: PILNE-o co chodzi z tym zamówieniem? 05.06.08, 21:29 W zakładce "My past purchases" nic nie masz?? nie dostałaś maila z potwierdzeniem?? Trochę dziwne, chociaż teraz się bardzo długo czeka i generalnie Bravissimo ma bałagan. Ja stanik mam już kilka dni, a nadal status "in progress" ;) Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: PILNE-o co chodzi z tym zamówieniem? 10.06.08, 23:03 Ja mieszkam w UK i zamówienie składałam 30 maja i kase dopero wzieli wczoraj.Ale dostałam od nich meila,że przesyłka będzie za ok 7-10 dni bo akurat mój rozmiar muszą sprowadzić z magazynu. No pozostaje czekać.Tylko dziwne,że nie dostałaś od nich meila może zadzwoń do nich? Mi kiedyś też długo nie ściągali pieniędzy z konta i co się okazało? Ze bład zrobiłam w dacie do kiedy karta jest ważna i nie pisali,nie dzwonili mój mąż dzwonił bo lepiej zna angielski niż ja. Proponuje zadzwonić będziesz wiedziała na czym stoisz. Odpowiedz Link
morwen08 bardzo mila obsluga telefoniczna 10.06.08, 11:18 Bardzo sie staraja o klienta.. Za pierwszym razem pozwolono mi wymienic stanik, mimo ze lojalnie uprzedzilam iz usunelam metki. Dzisiaj zamowilam stanik sportowy i zadzwonilam z pytaniem, czy mozna by bylo polaczyc to zamowienie z wczesniejszym, ktore bylo "in progress" ( myslalam ze oznacza to, ze jeszcze nie zostalo wyslane ). Pani sie zmartwila ze nie moze tego zrobic i na pocieszenie zaoferowala wysylke gratis. Tak trzymac! Odpowiedz Link
ewik-mysza Pierwsze zakupy - ktora karta - jaka waluta? 10.06.08, 12:20 Przymierzam się do pierwszych zakupów w bravissimo i mam pytanie: na stronie jest do ustawienia chyba waluta w jakiej chcemy zakupic - zostawic funty czy może bardzie oplaca sie przeliczyc euro/dolary? Drugie pytanie: mam kredytowke z citibanku (visa) i aktywowana do platnosci zagr. mbankowa debetowke.. czytalam, ze czasem jakies problemy z mbankiem sa? to lepiej z citi? (w sumie jeszcze dodatkowo ubezpieczone zakupy w pakiecie sa). Odpowiedz Link
gramma5 Re: Pierwsze zakupy - ktora karta - jaka waluta? 10.06.08, 12:44 Też mam debetową z mBanku do płatności internetowych. Wystarczy zadzwonić na mLinię i ustalić limity dla transakcji zarówno internetowych jak i telefonicznych. Od razu tak zrobiłam i bez problemu ściągnęli mi kasę z konta. Na dniach dostanę przesyłkę. Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Pierwsze zakupy - ktora karta - jaka waluta? 10.06.08, 12:47 to tez juz ustaliłam - a w jaka walute wybralas na stronie glownej bravissimo? czy to w ogole ma jakies znaczenie???? Odpowiedz Link
narcyza5 Re: Pierwsze zakupy - ktora karta - jaka waluta? 10.06.08, 13:02 dla płatości nie ma, bo płaci się tylko w funtach. Wybór waluty dotyczy wyłącznie pokazania cen. Odpowiedz Link
gramma5 Re: Pierwsze zakupy - ktora karta - jaka waluta? 11.06.08, 09:05 Waluta nie ma znaczenia. Ja nic nie ustalałam, a ceny wyświetlają mi się w funtach. Odpowiedz Link
esi1 Jaka kwota zwrotu? - PILNE!! 11.06.08, 09:27 Zakupiłam stroje kąpielowe: stanik - 30Ł, majtki - 16Ł, majtki - 16Ł, czyli razem 62Ł. Ponieważ wcześniej miałam zwrot za 34Ł, więc teraz ściągnęli mi z karty 28Ł. No i przechodzę do senda: chcę zwrócić jedne majtki za 16Ł i nie wiem ile mam wpisać w formularzu zwrotu - 16Ł czy inaczej, bo przecież mniej zapłaciłam? Odpowiedz Link
didulina Re: Jaka kwota zwrotu? - PILNE!! 11.06.08, 09:49 Za majtki zapłaciłaś mniej bo rozliczałaś poprzednią transakcję! Ale faktyczny ich koszt dla ciebie to przecież 16L!!! Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: Jaka kwota zwrotu? - PILNE!! 11.06.08, 15:57 16£ bo tyle naprawde zaplacilas:) Odpowiedz Link
ewik-mysza Fitting advice i ich odpowiedz 12.06.08, 21:15 robiłam pierwsze zakupy i dla upewnienia się, chciałam spytać ich o radę. Wysłałam ładnego maila z moimi wymiarami (chodziło mi przede wszystkim o rozmiar majtek do grace). i taką oto dostałam odpowiedź "Hi Ewa, Thanks for your e-mail. We don't use measurements to get your size, so please let me know what size you normally take and I can confirm the best size to try in the Grace. I look forward to hearing back from you. Kind regards ..." Więc w sumie odpowiedź na nic mi sie nie przydaje... :) Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: Fitting advice i ich odpowiedz 13.06.08, 09:41 ale ona powiedziala dokladnie sama prawde. jak poszlabys do sklepu stacjonarnego, to uslyszysz dokladnie to samo. podczas pierwszej wizyty, kiedy ustalano mi rozmiar, pani poinformowala mnie, ze nie uzywaja miary aby ustalic rozmiar miseczki i obwodu. Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Fitting advice i ich odpowiedz 13.06.08, 14:07 niby tak, ale ja pytałam, też (przede wszystkim) o rozmiar majtek - czy majac tyle a tyle biodrach mam wybrac ten czy ten rozmiar. :) Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: Fitting advice i ich odpowiedz 13.06.08, 15:05 wiem, to irytujace, ale one patrza na klientke i mowia rozmiar... przez maila bedzie im ciezko hehehe. moze wyslij im zdjecie;) Odpowiedz Link
bdjp Re: Fitting advice i ich odpowiedz 03.08.08, 21:55 Tez mnie tym zaskoczyli, ale pomęczyłam ich bardziej, wypełniłam jakiś okropnie długi formularz z pytaniami gł. dot. starych staników, podałam przy tym moje wymiary w cm. Ze wszystkiego co napisałam wynikało ze do tej pory zawsze nosiłam za duze obwody. Mam 90 cm pod biustem a oni w koncu zalecili mi rozmiar 38 (85!). Z naszego kalkulatora oraz porad forumowiczek wyszlo mi 36 a nawet 34, w co nie moglam uwierzyc. Wiec zamowilam 36 i 38 i ... wszystkie za duze! Millie najbardziej, Rio troche, Tango najpierw za ciasne ale po 2 dniach tez już luz... Takie to ich porady. Ja doradzam - zapytaj sie naszych forumowiczek, one są w tym lepsze :)) Odpowiedz Link
end.of.world11 sześciomiesięczna gwarancja 12.06.08, 21:46 kurcze, przejrzałam cały wątek i nikt do tej pory nie pisał o takim problemu :( próbowałam doczytać się na stronie, czego dokładnie dotyczy ichna gwarancja, ale niewiele z tego zrozumiałam. Na stronie mają taką informację: We guarantee our lingerie, swimwear and clothing for six months – providing the washing instructions and care guide have been followed. i link do strony jak dbać o bieliznę ( www.bravissimo.com/perfectfit/looking-after-your-boobs/caring-for-your-products.aspx). Czy któraś z Was powoływała się na ta gwarancję? Jeśli tak, jaka była wada/ uszkodzenie? Odpowiedz Link
myrtille Zwroty 13.06.08, 09:10 Czy stroje kąpielowe można normalnie zwracać/wymieniać tak samo jak biustonosze? Gdzieś obiło mi się o uszy, że stroje nie podlegają wymianie? Może się mylę. Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: Zwroty 13.06.08, 16:46 Pierwsze słysze.Ja właśnie zwróciłam strój i wymieniam na inny.Gdyby tak było to by nie dali formularza zwrotnego a ja dostałam. Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: sześciomiesięczna gwarancja 13.06.08, 09:42 wyszla mi fiszbina bokiem (he he he) pod pacha. bez problemu odbyla sie cala sprawa. pani grzecznie spytala czy a) chce kase, b) taki sam stanik c) moze inny stanik. szybko, bardzo sprawnie, bez czekania 14 dni roboczych (jak w Polsce na rozpatrzenie reklamacji itp :) ) Odpowiedz Link
end.of.world11 Re: sześciomiesięczna gwarancja 13.06.08, 20:48 dziekuję za info!!! Jesteś drugą osobą która napisała, że reklamowała stanik w Bravissimo i nie miała żadnych kłopotów... jutro po pracy się do nich wybiorę. Trzymajcie kciuki!!! Zdam relacje :) Odpowiedz Link
end.of.world11 Re: B R A V I S S I M O 14.06.08, 21:03 Wyjaśnienie w poruszanej już przeze mnie kwestii gwarancji na zakupione produkty- jest ona dokładnie taka sama jak w większości sklepów, czyli jeśli uszkodzi Ci się coś z 'winy producenta' (błąd w produkcji, wadliwy towar), przysługuje gwarancja na podstawie której możesz wymienić towar na nowy/inny model lub poprosić o zwrot pieniążków. Oczywiście nie obejmuje ona uszkodzeń, które ewidentnie wynikają z naszego zamierzonego działania bądź zaniedbania. Ja chyba miałam sporo szczęścia, gdyż wady w moim za małym staniku (źle dobrali mi właśnie w sklepie) po prostu nie znalazłam. Ale postanowiłam spróbować go zwrócić. Na spokojnie wytłumaczyłam, że nosiłam tylko raz, bo okazał się dużo za mały, jak doszło do tego, że taki kupiłam (tu cała historia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=43157817&a=80535270 ) itp. Pani wysłuchała, uśmiechnęła się, zabrała staniczek i rachunek i zapytała czy chcę zwrot gotówki czy wymianę na inny :))) Odpowiedz Link
zania_uk Re: B R A V I S S I M O - reklamacje/zwroty 15.06.08, 10:36 w twoim przypadku to nie bylo nawet skorzystanie z gwaracji, a raczej wymiana przez ICH blad. jesli zle ci dobrali stanik, to jest ich wina, a nie twoja. ale wracajac do bravissimo, oni sa bardzo mili, i zawsze bardzo ida na reke. wiedza ze nawet jesli na tym jednym staniku straca, to ta klientka wroci do nich i jeszcze nie raz u nich zrobi zakupy. co prawda staniki mozna kupic tez w innych miejscach (Brastop, listki, itp), czasem nawet bardziej korzystnie, ale oni maja rzeczy ktorych nigdzie indziej nie ma, dosyc duzy wybor strojow, i przefajne ciuszki :) a jak sie juz cos u nich kupuje, to czesto sie wezmie tez stanik 'przy okazji'. wiec dla nich przyjecie z powrotem/wymienienie kilku takich 'watpliwych' reklamacji nie jest strata - zyskuja w ten sposob wierna klientke :) ah, zeby wiecej sklepow tak podchodzilo do klientow... Odpowiedz Link
end.of.world11 Re: B R A V I S S I M O - reklamacje/zwroty 15.06.08, 10:55 masz całkowitą rację :) zupełnie zapomniałam dopisać, że ja po prostu się o zasady tej gwarancji zapytałam- dla potomnych :) a wracając do bravissimowskiej polityki- pracowałam swojego czasu w 5* hotelu zagranicznej sieci, mieliśmy coś takiego jak '100% satysfakcji gościa'- jeśli gość nie był z czegoś zadowolony to ustalał, jaką chce rekompensatę. Czasem to była butelka wina, ale zdarzało się, że nie płacił za część swojego pobytu. Program gwarancyjmy miał na celu zyskac jak największą ilość wiernych klientów (jeden zadowolony powie 10 innym osobom, które będą miały już większe zaufanie do marki). I jak słusznie napisałaś- bravissimo rządzi się bardzo podobnymi prawami. I chwała im za to!!! Odpowiedz Link
myrtille Ile kosztuje signed for? 15.06.08, 11:08 Jakoś nie mogę się przekopać przez posty, a to dosyć pilne. Złożyłam już zamówienie i jest tam sporo rzeczy, więc wolałabym ryzykować. Jak często zamawiacie z opcją signed for? Zawsze? ;) Odpowiedz Link
olusimama Re: Ile kosztuje signed for? 15.06.08, 11:59 ja zawsze proszę o signed for i zawsze tak przysyłają. Koszt jest ten sam, co przy zwykłej przesyłce, a bezpieczniej. Odpowiedz Link
myrtille Gdzie powinnam była napisać o signed for? 16.06.08, 14:41 Zaraz po złożeniu zamówienia wysłałam Im maila, ze chcę signed for (wczoraj przed południem). Przed chwilą dostałam maila, że niestety już wysłali, a maila mojego odebrali już po wysyłce. Czy można było gdzieś wcześniej zaznaczyć że chcę opcję signed for? Bo składając zamówienie jakoś nie widziałam takiej możliwości... Odpowiedz Link
myrtille Re: Gdzie powinnam była napisać o signed for? 17.06.08, 21:17 Ponawiam pytanie > Zaraz po złożeniu zamówienia wysłałam Im maila, ze chcę signed for (wczoraj > przed południem). > Przed chwilą dostałam maila, że niestety już wysłali, a maila mojego odebrali > już po wysyłce. > Czy można było gdzieś wcześniej zaznaczyć że chcę opcję signed for? > Bo składając zamówienie jakoś nie widziałam takiej możliwości... Odpowiedz Link
slim.fast Re: Gdzie powinnam była napisać o signed for? 17.06.08, 22:38 myrtille napisała: > Ponawiam pytanie > > > Zaraz po złożeniu zamówienia wysłałam Im maila, ze chcę signed for (wczor > aj > > przed południem). > > Przed chwilą dostałam maila, że niestety już wysłali, a maila mojego odeb > rali > > już po wysyłce. > > Czy można było gdzieś wcześniej zaznaczyć że chcę opcję signed for? > > Bo składając zamówienie jakoś nie widziałam takiej możliwości... Niestety, nie ma takiej możliwości, dlatego ja od razu jak złożę zamówienie - wysyłam im maila z ich strony z prośbą o signed for. Nawet jeśli jeszcze nie mam numeru zamówienia. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Przesyłka wartościowa 15.06.08, 23:23 Bravissimo zdaje sie nie przyjmuje przesyłek wysyłanych kurierem, a kiedyś ktos pisał, że wysłał im paczkę za zwrotnym potwierdzeniem odbioru, a oni potraktowali ja jak kuriera. Nie wiecie, jak to jest z wysłaniem paczki jako wartościowej? Będzie Bravissimo musiało cos specjalnie podpisywać, przyjmą ją? Odpowiedz Link
myrtille E-karta 16.06.08, 10:10 Czytałam o problemach z pobraniem kasy z mbanku, ale w przypadku kart z delfinkiem. Z e-kartami nie ma problemów? Bo nie ściągnęli mi jeszcze kasy. Z Brastopu ściągali momentalnie. Odpowiedz Link
zania_uk Re: E-karta 16.06.08, 13:01 nie wiem czy nie zmienili zasad... mi w potwierdzeniu ostatniego zamowienia (w tamtym tyg) napisali ze kase sciagna jak beda wysylac przesylke. kiedys sciagali od razu. Odpowiedz Link
narcyza5 Re: E-karta 16.06.08, 19:11 zgadza się, ściągają przy wysyłce dopiero, nie od razu po złożeniu zamówienia. Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: Przesyłka wartościowa 16.06.08, 12:45 Zerknij na adres zwrotny. jesli jest to PO Box to nie sadze aby przyjeli cokolwiek, co bedzie musialo byc potwierdzone adresem, bo zwykle nie ma tam zywej istoty, ale moge sie mylic. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Przesyłka wartościowa 16.06.08, 13:03 Jest PO box. Ale polecone przyjmuja, a tez trzeba sie podpisać. Przy wartościowym trzeba cos dodatkowo pisać? Odpowiedz Link
caitlin82 Re: Przesyłka wartościowa 16.06.08, 13:29 Ja kiedyś wysyłałam listem wartościowym i doszło bez problemu. Odpowiedz Link
end.of.world11 zwrot w sklepie 16.06.08, 18:44 Byłam dziś po raz kolejny w stacjonarnym Bravissimo, tym razem zapytać, czy to co kupiłam w e-sklepie mogę oddać u nich. Bez problemu od razu zapytali czy zwrot na kartę czy wymiana na inny stanik. Gdy okazało się, że nie ma tego, na co się nastawiłam, powiedzieli że zamówią i wyślą emaila/smsa/zadzwonią (wg mojego uznania) jak już dotrze. Kocham ten sklep :) Odpowiedz Link
szelmiasta Re: zwrot w sklepie 16.06.08, 19:18 Na formularzu zwrotów, o ile dobrze pamiętam, jest jasno napisane, że można zwrócić w sklepie zakupy internetowe i na odwrót - odesłać do nich zakupy ze sklepu stacjonarnego. Jak komu wygodnie. Ja też robiłam zwrot w normalnym sklepie, bo nie chciało mi się czekać na pierwszy dobry stanik :-). Teraz już mam więcej cierpliwości, poza tym musiałabym do nich jeździć w tygodniu, bo w weekendy to tam totalny młyn panuje :-). Odpowiedz Link
edytaf5 Zwrot 16.06.08, 20:36 Dziewczyny musze odeslac staniki do bravissimo i mam pytanie co do wypelnienia karty zwrotu. Co mam wpisamc w pierwsze pole dot zwrotu? Czy ten numer co jest na pierwszym miejscu w zamowieniu czy nazwe stanika? No i czy musze wypisywac dane karty? Odsylam 6 stanikow. Dostalam je w paczce. Mam je tez odeslac w paczce czy wystarczy duza koperta babelkowa? Odpowiedz Link
slim.fast Nie odpowiadają na maile :((( 17.06.08, 11:49 Od dwóch dni nie odpowiadają na moje maile z pytaniem, czy doszedł zwrot, nie wiem już co mam robić :((( Jak się okaże, że gdzieś przesyłka zaginęła podczas strajku poczty, to się chyba zapłaczę :((( Ale dlaczego oni wciąż mnie ignorują??? Pisałam z mojego maila i pisałam z ich strony internetowej i NIC, NIC, NIC... :/// Dali by chociaż znać, że NIE DOSZŁO! Odpowiedz Link
jaagna Re: Nie odpowiadają na maile :((( 17.06.08, 11:58 Czekałam na ich odpowiedź kilka dni. Nie spieszą się, to prawda. A Może sprawdź status zamówienia? Odpowiedz Link
slim.fast Re: Nie odpowiadają na maile :((( 17.06.08, 20:53 Sprawdzam codziennie, bo bardzo mi zależy na tej przesyłce, chciałam wziąć 2 staniki na wymianę... No ale co mogę jeszcze zrobić? Nic, czekam... Ech. Odpowiedz Link
angella456 Re: Nie odpowiadają na maile :((( 17.06.08, 21:04 Statusem zamówienia nie ma się co przejmować, do mnie staniki już daaawno doszły i częściowy zwrot w zeszłym tygodniu poszedł, a status zamówienia ciągle ten sam - in progress. Odpowiedz Link
olusimama Re: Nie odpowiadają na maile :((( 17.06.08, 21:38 u mnie Awaiting Despatch, a ja już zdążyłam zwrot wysłać i obgryźć paznokcie czy doszedł (w samym środku strajku wysyłałam, do brastopu doszło i już nawet przyszła wymiana a z Bravissimo ani widu ani słychu) Odpowiedz Link
slim.fast Re: Nie odpowiadają na maile :((( 17.06.08, 22:37 Ale ja wiem, wiem, że mają takie obsuwy, ale dodatkowo nie odpowiadają na moje kolejne maile wcale, dlatego się martwię o tę paczkę... ;( Odpowiedz Link
angella456 Re: Nie odpowiadają na maile :((( 18.06.08, 12:17 A folder ze spamem sprawdziłaś? Może Ci maile od nich zespamowało. Odpowiedz Link
slim.fast Re: Nie odpowiadają na maile :((( 18.06.08, 13:53 angella456 napisała: > A folder ze spamem sprawdziłaś? Może Ci maile od nich zespamowało. Sprawdziłam, niestety, to kolejny dzień oczekiwania i już nie wiem o co chodzi... Odpowiedz Link
slim.fast Jest odpowiedż!!! :) 19.06.08, 12:08 Wielkie ufffffffff, paczka doszła, szykują mi wymianę. Naprawdę wielkie uffffffff, bo byłam już zrezygnowana i pewna, że wszystko zaginęło po drodze... Ale swoją drogą niezbyt to miłe jest, że odpowiedź dostaje się u nich po 3 dniach oczekiwania :( Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: Jest odpowiedż!!! :) 19.06.08, 12:13 Ale z drugiej strony jak mają wiecej takich jak Ty to poprostu piszą jak dojdzie.Co mieliby codziennie pisać ,,nie doszła jeszcze,, a tak doszła i napisali więc :) usmiechnij się. Odpowiedz Link
zazulla dziwne, ze tyle czekacie na odpowiedz 19.06.08, 12:18 Mi odpowiadaja w ciagu dnia, czasami w ciagu godziny. Odpowiedz Link
esi1 drugi zwrot w tym samym zamówieniu?!! - PILNE!! 17.06.08, 20:32 Mam problem! Zamówiłam 2 stroje kąpielowe (oba Panache); do bikini dwa rozmiary majtek. Czekając na towar zamówiłam jeszcze jeden strój (Free), w osobnym zamówieniu. Zależało mi na czasie, bo niedługo wyjeżdżam na urlop. Przyszło zamówienie pierwsze i mimo, że nie jest to ideał, to zdecydowałam się zostawić jeden strój, bo zaczął się strajk i bałam się, że nie dostanę drugiego. Wczoraj (poniedziałek) wysłałam zwrot - 1 strój i 1 majtki. No i co? Dzisiaj przyszedł strój Free!!! I to ten właśnie mam ochotę sobie zostawić. Co ja mam teraz zrobić? Czy mogę jeszcze zwrócić ten z pierwszego zamówienia? Nie mam przecież już formularzu zwrotu :(( Odpowiedz Link
jaagna Re: drugi zwrot w tym samym zamówieniu?!! - PILNE 17.06.08, 20:46 Formularz zwortu zawsze mozesz sobie przerysować z najnowszego zamówienia czy samodzielnie zrobic w Wordzie. Raczej nie chodzi, by był to dokłądnie ten świstek papieru, który dołączają do zamówienia, tylko dokument zawierający okreśone dane (Twoje dane adresowe, numer zamówienia, jaki towar na jaki wymieniasz itp., przyczyny wymiany, adres wysyłki). Najlepiej napisz do nich, wyjaśnij w czym rzecz. Wydaje mi sie, ze pójdą Ci ze zwrotem stroju na rękę. Odpowiedz Link
jaga-a Re: B R A V I S S I M O 17.06.08, 21:05 muszę napisać, że jestem już chyba fanką zakupów w Anglii :) Nie dość, że taniej, to jeszcze szybciej, niż gdy kupuje się w Polsce :) W Bravissimo złożyłam zamówienie w czwartek, w piątek obciążyło mi kartę, a dziś - we wtorek - paczuszka już sobie czekała na mnie na poczcie :) I w dodatku pasuje na mnie moje zamówienie :) super, super, super:) Odpowiedz Link
anna-pia kocham ten sklep :) 17.06.08, 22:01 W poniedziałek zamówiłam kostium, dzisiaj w nocy domówiłam jeszcze dwa drobiazgi i czatowałam na stronie Bravissimo, żeby, kiedy tylko drugie zamówienie dostanie numer, poprosić o wysłanie razem. Późnym popołudniem miła pani odpisała, że niestety, nie wyślą razem, bo pierwsze zamówienie już spakowane, ale drugie wyślą mi bez obciążania mnie za koszty przesyłki, i że proszą, żeby następnym razem zamawiać wszystko razem. Faktycznie, zgapiłam się, przy następnym zamówieniu - a będzie takie na pewno - od razu przejrzę cały sklep pod kątem "a nuż coś będzie, co mi się spodoba". Podejście do klienta - wzorowe. Odpowiedz Link
lori_anna pierwszy zakup :) rewelacja 18.06.08, 08:56 zamówiłam bikini grace 12.06 wieczorem (czwartek), uprzedzali, że mają gorący sezon i wysyłają w ciągu 5-7 dni mile mnie zaskoczyli, kiedy wczoraj (wtorek) przesyłka już była u mnie :) Odpowiedz Link
semele2 Pomocy ze zwrotem! 19.06.08, 11:34 Właśnie odsyłam do Bravissimo Panache Confetti 32JJ. Powód: koszmarnie szeroki obwód. Nie chciało mi się wierzyć, żeby 32 mogło mieć w spoczynku 74cm. Napisałam do Bravissimo, że chyba przysłali mi wadliwy egzemplarz, bo rozmiar na metce nie odpowiada rzeczywistemu. Odpisali, że tak ma być, a Panache zdarza się robić takie modele i oni mi proponują wymianę na inny rozmiar. Stwierdziłam, że 32JJ na węższy obwód z przeliczoną miseczką da się wymienić c nawyżej w snach wariata i ja im to odeślę. Właśnie wypełniam formularz zwrotu, przypadkiem zajrzałam do tabeli obwodów, ktoś tam wpisał Confetti (wprawdzie w innym kolorze) w rozmiarze 70, obwód bez rozciągania - 64cm. Szlag jasny trafił mnie na miejscu. I co ja mam z tym teraz zrobić??? Przecież jeśli to jest wada fabryczna, to ja chcę swoje pasujące Confetti! Odpowiedz Link
semele2 Re: Pomocy ze zwrotem! 19.06.08, 12:01 Wisienka na torcie - zadzwoniłam do Bellissimy, panie mi zmierzyły Confetti, wyszło 70cm w obwodzie. To ja to stanowczo odsyłam jako reklamację. Odpowiedz Link
rybescu koszt przesyłki rejestrowanej 19.06.08, 18:31 Czy mogłybyście mi napisać, jak to wygląda w bravissimo (nie mogę znaleźć ani na ich stronie, ani przez wyszukiwarkę) i czy opłaca się go brać, jak mnie to zabezpiecza? Chciałam zamówić stanik, którego nie ma na stronie- napisali mi,że mogę przez tel albo mejlem, tylko żebym rozdzieliła dane z karty- czy któraś tak zrobiła?? Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: koszt przesyłki rejestrowanej 21.06.08, 20:15 ja właśnie po pierwszych zakupach. po złożeniu zamówienia wysłałam im maila z prośbą o przesyłkę signed for i bez dodatkowych kosztów taka wysłali. Odpowiedz Link
myrtille ile średnio wysyłka idzie? 21.06.08, 20:35 Wysłali w pon. raniutko, niestety nie odczytawszy maila, że chcę przesyłkę rejestrowaną. Czy ona ma szansę dotrzeć czy już moje 2 stroję kąpielowe i 2 staniki cieszą czyjeś inne oko? :-((( Odpowiedz Link
domek_na_drzewie Re: ile średnio wysyłka idzie? 24.06.08, 18:11 Przyłączam się do pytania. Wysłali do mnie paczkę z Bravissimo 17.06 zaraz po tym, jak złożyłam zamówienie, a na maila z prośbą o signed for odpowiedzieli dopiero następnego dnia, więc poszło zwykła pocztą. Jest jeszcze szansa, że dojdzie (podobno na rozdzielniach zalega mnóstwo przesyłek) czy pisać do nich? Za zwykłą przesyłkę można dostać zwrot, czy jeśli przepadła, to pieniądze również? Nie wspomnę, że czekam na drugą paczkę, bo jeden stanik był na stanie, drugi ściągają ze sklepu, póki co nic z konta za ten drugi nie ściągnęli, ale ten już jako signed for mają wysłać. Odpowiedz Link
angella456 Re: ile średnio wysyłka idzie? 24.06.08, 18:39 Z Bravissimmo wysłana 05.06 - w czasie strajku - doszła równo po tygodniu. Z Brastopu wysłana w zeszłą środę - dzisiaj. Miasto: Lublin, jak dotąd nic nie szło do mnie dłużej niż tydzień. Odpowiedz Link
myrtille Re: ile średnio wysyłka idzie? 24.06.08, 20:26 Dziś dotarła, czyli tydzień i 1 dzień. Odpowiedz Link
oniryka Do diabła! 27.06.08, 07:58 Ja czekam już cztery tygodnie na kostium z bravissimo! Panie potwierdziły, że wysłały, a kostiumu ani widu ani słychu. Odpowiedz Link
gramma5 Re: Do diabła! 27.06.08, 08:51 A prosiłaś o przesyłkę rejestrowaną? Moja (rejestrowana) tuż po strajkach doszła w 5 dni. Odpowiedz Link
oniryka Re: Do diabła! 27.06.08, 12:14 Niestety nie. Do głowy mi to nie przyszło, bo dotąd nie miałam problemów z przesyłkami. Teraz się wściekam, bo pojadę na wakecje bez kostiumu, albo będę latać i kupować co popadnie. Odpowiedz Link
gramma5 Re: Do diabła! 27.06.08, 12:23 Może jeszcze dojdzie. Warto brać rejestrowaną w Bravissimo, tym bardziej że koszt przesyłki nie wzrasta. Odpowiedz Link
inez69 Re: Customer notification 22.06.08, 14:45 Może tylko tyle, że powiadamiają Cię, że już wysłali zamówienie? Odpowiedz Link
heidowata Ekspresowa wysyłka 24.06.08, 21:13 Stał się cud - mimo mojej gubiącej wszystko poczty mój śliczny kostium (Jelly Bean Freyi) już jest u mnie, a zamówienie przyjeli dopiero w piątek. Dla porównania - list wysłany 2 dni wcześniej priorytetem z Wielkopolski do Warszawy przyszedł równo z tą paczką. Magia! A doszło tak szybko, że nie zdążyli jeszcze zmienić statusu zamówienia :D. Odpowiedz Link