Dodaj do ulubionych

Problem z zamiana...

23.10.07, 20:57
a wlasciwie z obliczeniami sklepu...
Sama juz zglupialam ;), ale to ja mam racje.

Zamowilam 4 biustonosze:
2 x 13.49
2 x 20.99
+3 przesylka
czyli razem 71,96

Odeslalam:
2 x 13.49
1 x 20.99
czyli zwrocilam im towar na sume 47.97

Poprosilam o wymiane na 2 biustonosze - 22.99 i 24.99 razem 47.98.
Czyli powinnam zaplacic kolejne 3.00 za przesylke i doplacic 0,01 roznicy w
kwocie - zwrocony-zamowiony.

A oni policzyli mi, ze poprzednie zamowienie wynosilo 71,96, a nowe wynosi
71,97 i skoro zwrocilam 47,97, to powinnam im doplacic jeszcze 24.99!

W sklad nowego zamowienia wliczyli biustonosz z poprzedniego, ktory zostawilam
sobie i za ktory juz zaplacilam za pierwszym razem - 20,99 + 22,99 + 24,99 = 71,97

A logiczne jest, ze powinni policzyc tylko te dwa biustonosze nowozamowione i
od ich ceny odjac kwote ktora zwrocilam 47,97 - 47,96 = 0,01 - tyle powinnam
doplacic.

Nie rozumiem dlaczego mam placic dwokrotnie za ten sam towar?

Poprosilam o wyjasnienie i napisali mi znow to samo.
Odpisalam, ze jest blad i rozpisalam wszystko szczegolowo.
Zobacze co odpisza jutro... Troche sie zezlilam...
Obserwuj wątek
    • mauzonka dżizas, co to za sklep? 23.10.07, 21:23
      Co to za sklep? Pomijając już wszystko, jakoś rzadko się płaci za ponowną wysyłkę w przypadku wymiany...
      • wiedzma30 Re: dżizas, co to za sklep? 23.10.07, 22:05
        TO "UpLifted" www.upliftedlingerie.co.uk/ - w sumie bylam zadowolona z
        szybkiej przesylki i kontaktu - wyslali e-mail, ze przyjeli zamowienie, pozniej,
        ze spakowali, nastepny ze wyslali, ze pieniadze zabrali z konta i jeszcze jeden
        czy wszystko doszlo i czy jestem zadowolona. Niby wszystko ok.
        Pozniej napisalam, ze odsylam, oni, ze ok i ze jak dojdzie to dadza znac i
        wymienia. Dali znac i wystawili rachunek i szczena mi deko opadla...
        Zobaczymy co odpowiedza - ale to juz jutro.
    • wiedzma30 Re: Problem z zamiana... 23.10.07, 21:58
      dwukrotnie tfuuuu ;) jakie "O" ;))
      • maheda Co to za sklep? 23.10.07, 22:01
        Bo że dziwny, to nie ulega wątpliwości.
        Ale nazwa?
        • wiedzma30 Re: Co to za sklep? 23.10.07, 22:09
          www.upliftedlingerie.co.uk/
          Moze pani od pieniazkow miala zly dzien...
          • limonka_01 Re: Co to za sklep? 23.10.07, 22:26
            Pisałaś o tym do sklepu? Jak zareagowali?
            • wiedzma30 Re: Co to za sklep? 24.10.07, 01:10
              Napisalam, ale przez roznice czasu - mieszkam w Kanadzie - odpowiedz dostane
              jutro. :)
    • wiedzma30 Nie odpowiedzieli! 24.10.07, 14:25
      Dzwonilam i ma odpowiedziec.
      Czekam...
    • elayne_trakand Re: Problem z zamiana... 24.10.07, 17:04
      A ja czekam na przesyłkę z tego sklepu. Właśnie sprawdziłam status zamówienia i
      zamówienia nie ma.
      Musze poczekać na małża, zeby sprawdził, czy zeszło coś z konta.
      • wiedzma30 Re: Problem z zamiana... 24.10.07, 22:29
        Z tego samego sklepu?
        W sumie - jak juz napisalam - bylam b.zadowolona a kontaktu ze mna, z szybkiej
        przesylki itp., ale teraz cos naknocili. Ale moja nowa przesylka jest juz w
        drodze. Dzialaja experessowo - to im trzeba przyznac :)
        • chrumpsowa Re: Problem z zamiana... 24.10.07, 22:38
          Przymierzam sie do zakupu w tym sklepie. Zalozylam sobie konto i chcialam
          wyprobowac jak dziala, jakie karty akceptuja itd. Trudno jest na stronie
          wyszukiwac info :/ Wyobrazcie sobie dostalam za kilka godzin maila z pytaniem
          czy mialam jakies problemy ze zrealizowaniem zakupu. Oferowali swoja pomoc etc.
          Odpowiedzialam zgodnie z prawda, zapytalam o promocje Frei (przez dzien czy dwa
          miely przecene wszystkich stanikow tej marki o 40%). Nie musialam dlugo czekac
          na odpowiedz - promocja byla jednodniowa, na razie nie maja zamiaru powtarzac,
          jesli bede miala jakiekolwiek pytania sa do dyspozycji... Wiedzmo mam nadzieje,
          ze pomylka szybko sie wyjasni!!!
          • wiedzma30 Re: Problem z zamiana... 24.10.07, 23:27
            Ja rowniez mam taka nadzieje :)
        • elayne_trakand Re: Problem z zamiana... 24.10.07, 23:33
          Tak z tego samego ale maila żadnego nie dostałam a zamawiałam chyba w piątek.
      • elayne_trakand Re: Problem z zamiana... 02.11.07, 21:00
        25.10 zamówienie znalazło sie na stronie a w sobotę dostałam paczkę. Nie bardzo
        miałam czas, wiec dopiero dzisiaj odesłałam stanik do wymiany. Zamówiłam Lepel
        fiore i 32G ma za dużą miskę (obwód też w sumie spory bo zapinam się bez
        problemu na najciaśniejszą ale bardzo potrzebuję brązowego stanika ;) )
        wymieniam na 32ff i zobaczymy co dalej.
        • chrumpsowa Re: Problem z zamiana... 03.11.07, 09:27
          Wiedzmo i co???? Wyjasnilo sie????
          • wiedzma30 Re: Problem z zamiana... 03.11.07, 14:06
            Wyjasni sie jak przyjdzie wyciag z karty... Bo mailowo jakos nie mozemy sie
            dogadac ;)

Wczoraj odeslalam im Inferno...
            • chrumpsowa Re: Problem z zamiana... 03.11.07, 18:25
              No to powiem jedno: no comment... No i mam nadzieje, ze w koncu sie z nimi
              dogadasz. Ja tez mam problem z rozszyfrowaniem zwrotu kasy z Brastopu i czekam
              na wydruk z karty. Jak wyswietlam ostatnie operacje Online to wyglada jakby
              drugi raz pobrali, ale mam ustawiona opcje sms na komorke, gdy kasa pobierana
              jest zagragnica. Sms nie przyszedl wiec byc moze to zestawienie online jest
              blednie zaznaczone. Wszystko okaze sie jak przyjdzie wydruk. Musze Ci
              powiedziec, ze mi powoli przechodzi ochota zakupow w uplifted. Do tego Figleaves
              zrobili promocje -20%. Nastawilam sie na zakup w uplifted, bo w miesiacu, w
              ktorym obchodzisz urodziny podobno wysylaja jakies specjalne oferty. Nie
              wymagali podania konkretnego dnia urodzin. Listopad sie zaczal, a do mnie zaden
              mail z obiecywana promocja urodzinowa nie dotarl ciekawe czy w ogole cos
              przysla? ;)W kazdym razie wydruk z karty to bedzei niezbity dowod. Mam nadzieje,
              ze fakty do nich przemowia ;)
    • wiedzma30 Nie polecam tego sklepu! 28.11.07, 14:34
      Dostalam wczoraj wyciag z banku - NIE zwrocili mi pieniedzy. Tylko czesc...
      • mauzonka Re: Nie polecam tego sklepu! 28.11.07, 14:58
        Ale c*uje.
        • wiedzma30 Re: Nie polecam tego sklepu! 28.11.07, 15:12
          Napisalam maila... Zobaczymy co odpowiedza.
          Poprzednio - ok. mc-a temu napisali, ze zwracaja mi L 48, a dostalam $ 48...
          "malutka" roznica ;)

Odeslalam im Inferno z notka + mailem, ze za duze, to wlasnie dostalam maila, ze
          wyslali mi Porcelain - ten sam rozmiar (bo wczesniej chcialam zamieniec wlasnie
          na takie biustonosze, a ze wtedy nie mieli, to dosylaja teraz)... Jak dla mnie
          "olewka" totalna. Skoro wyslalam im rowniez maila, ze za duze, powinni jakos
          zareagowac - tak mysle, a nie slac jeszcze jeden w takim samym rozmiarze... A
          moze mam wyobrazenia o jakims idealnym sklepie? ;))) Nie wiem, ale napewno tam
          juz nic nie kupie! I nie polece ich nikomu!
          • chrumpsowa Re: Nie polecam tego sklepu! 28.11.07, 16:23
            No to kicha totalna. Nie daj za wygrana. Zeskanuj wydruk z karty i im wyslij z
            wypisaniem jeszcze raz co zwracalas, a co wymienialas i ile pieniedzy powinni Ci
            zwrocic w rzeczywistosci. No a ten zwrot 48 dolarow zamiast funtow to no
            comment. Do mnie tez zadna oferta urodzinowa, ktora obiecywali nie dotarla.
            Widze, ze jednak sklep nie jest wart tego, by robic w nim zakupy, skoro pracuja
            w nim niesolidni ludzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka