Dodaj do ulubionych

nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabelli;/

11.11.07, 14:58
to chyba najgorszy stanik jaki mam :( obciera mnie pod pachami , splaszcza i
bulletuje piersi i tnie je na pol:(fiszbiny siegaja mi nie wiadomo gdzie:(
zaczynam watpic w "normalnosc" mojego biustu m bo przeciez wszystkie ja
wychwalacie pod niebiosa;/nosze go jak najrzadziej sie da:( natomiast
Antoinette jest super;/ nie wiem o co chodzi
Obserwuj wątek
    • ananke666 Re: nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabel 11.11.07, 15:29
      Ależ w tym nie ma nic dziwnego. Arabella jest chwalona przede wszystkim dlatego, że jest bardzo ładna. Ale Arabella jest też bardzo kapryśna, na jednym biuście wygląda pięknie, na drugim wręcz przeciwnie. Ty po prostu należysz do tej drugiej grupy.
    • kasica_k Re: nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabel 11.11.07, 15:49
      O to, że każdy biust jest inny. Bynajmniej nie każda z nas zanosi modły do
      Arabelli. Mi było od początku niewygodnie w tym staniku i poza wyglądem nie ma
      on dla mnie szczególnych zalet.
      • madzi1 Re: nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabel 11.11.07, 15:55
        Ja się do niej modliłam dopóki nie zobaczyłam jej na żywo i
        nabiustnie. Rozmiar co prawda był nie ten, ale mówie o samym
        wyglądzie. Może inne kolory wyglądają lepiej, ja widziałam sorbet i
        od razu wydał mi sie okropny ;)
        • zania_uk Re: nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabel 11.11.07, 16:10
          mnie tez arabalka raczej nie zachwyca... taka jakby zbyt pstrokata... ale z
          drugiej strony w tigerlily sie zakochalam :)

poza tym jej chyba nie ma w moim rozmiarze 28FF. tzn wedlug stronki freyi
          niektore kolory maja 28 powyzej F (a niektore tylko do F), ale nigdzie jeszcze w
          sklepie nie widzialam...
          • boochmenka Re: nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabel 11.11.07, 17:19
            Arabellka czarna i ostrygowa występuje w rozmiarach 28FF i G, pozostałe do 28F.
            • zania_uk Re: nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabel 11.11.07, 19:23
              no wlasnie... a te dwa kolory to juz mi sie w ogole nie podobaja. sorbet czy
              peony byloby fajne :) eh ta freya. i saskia tez jest tylko do 28F :(
              [przynajmniej ta nowa, bo do starej mi sie nie chce zaladowac 'range details',
              tez tak macie?]
        • kasica_k Re: nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabel 11.11.07, 17:20
          Mam wersję czarną, kupioną w początkach "kariery" tego modelu i cały czas
          uważam, że ta wersja jest najbardziej udana.
    • limonka_01 Re: nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabel 11.11.07, 17:08
      Ja też jej nie lubię. A właściwie podoba mi się bardzo, ale nie lubię jej za to,
      że nie powinnam jej dla siebie kupować, ponieważ fatalnie na mnie leży i jest
      niewygodna. Pocieszam się innymi fajnymi stanikami.
    • ekler.ka Re: nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabel 11.11.07, 17:30
      dokladnie,nie wszystkie tu jestesmy fankami arabelli,po prostu to dobry przyklad
      na to,ze staniki powyzej d nie musza oznaczac bezowych pancernikow ;)
      u mnie arabella uklada sie ladnie i wszystko jest super, gdyby nie to,ze
      strasznie wbijaly mi sie fiszbiny miedzy piersiami;/ troche je odgielam i jest
      lepiej,ale to i tak nie jest jeden z bardziej wygodnych stanikow...za to
      chwila,gdy zagladam sobie za dekolt-bezcenna ;)
      i nie zgadzam sie,ze czarna najladniejsza! ;) lubie moja sorbetowa,a ostatnio
      napalam sie na nutmega,choc jeszcze na zywo nie widzialam.
      • olusimama Re: nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabel 11.11.07, 17:35
        mój mąż twierdzi, że czarna jest paskudna, kojarzy się mu z kabaretami (Chicago,
        te klimaty - dla mnie bomba, a on nie lubi) a taka Oyster mu się bardzo podoba.
        A ja choruje na Peony ;-)
        Ale ja akurat należę do wyznawczyń Arabelki, na mnie ładnie lezy i robi
        jabłuszka jak malowane.
        • kasica_k Re: nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabel 11.11.07, 18:18
          olusimama napisała:

> mój mąż twierdzi, że czarna jest paskudna, kojarzy się mu z
          > kabaretami (Chicago, te klimaty - dla mnie bomba, a on nie lubi)

Czarny z różowym to klasyka kusidełkowa, można powiedzieć. Ja też
          lubię kabaretowe klimaty, tudzież francuskie pokojówki. Dziwny
          ten Twój mąż ;) Widać woli bardziej niewinny styl :)
          • ekler.ka Re: nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabel 11.11.07, 18:48
            e,mojemu mezczyznie tez sie arabella w ogole nie podoba ;) ani zeta ani nic
            takiego, woli gladkie staniory typu freya retro. dziwny jest ;)
          • marla30 Re: nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabel 06.01.08, 08:52
            kasica_k napisała:

> olusimama napisała:
            >
            > > mój mąż twierdzi, że czarna jest paskudna, kojarzy się mu z
            > > kabaretami (Chicago, te klimaty - dla mnie bomba, a on nie lubi)
            >
            > Czarny z różowym to klasyka kusidełkowa, można powiedzieć. Ja też
            > lubię kabaretowe klimaty, tudzież francuskie pokojówki. Dziwny
            > ten Twój mąż ;) Widać woli bardziej niewinny styl :)
            >
            Sobie pozwolę odświeżyć wątek.

To mój mąż też dziwny ;). Chyba wiem, o co mu chodzi, bo akurat w kwestii mojej bielizny mamy dość podobny gust (na moje szczęście :)). Nie obraźcie się, mnie się Arabella nie podoba zupełnie, w żadnej wersji kolorystycznej, ale to dlatego, że ja nie lubię takich przeźroczystości - dużo bardziej w mój gust trafiają kolorowe, wręcz pstrokate Kalyani (też o tyle dziwne, że ubrania wierzchnie noszę (przynajmniej zimą) dosć montonne kolorystycznie, głównie czarne, foletowe i szare. Odreagowuję bielizną najwyraźniej. Fakt, Kalyani kusicielskie szczególnie nie są, ale z pojęciem "kusidełka" bardziej mi się rozmaite plunge czy w mniejszych rozmiarach half cupy kojarzą - Arabella IMHO taka za, hm, oczywista jest. W sensie za przeźroczysta.
            Faktem jest, że nie miałam jej w rękach i być może to, co robi z biustem, sprawiłoby, że wybaczyłabym jej tę przeźroczystość i nakupowała ten model we wszystkich kolorach tęczy.
    • kumakk Re: nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabel 11.11.07, 18:54
      Ja tez nie lubie. I nie tylko nie lezy na mnie, ale w ogole mi sie
      toto nie podoba :)
      Ale - jak wiadomo - jednemuy sie podoba matka, a drugiemu corka.
      • aguchniak86 Re: nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabel 11.11.07, 20:19
        kupilam ja w przyplywie szczescia i radosci ZE WRESZCIE i na poczatku wydawala
        mi sie super wygodna...ale hmmmm jednak mi sie tylko wydawala..wogole ostatnio
        mam takie dziwne wrazenie ze freya nie jest dla mnie;/ no moze z wyjatkiem
        Antoinette
      • ananke666 Re: nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabel 11.11.07, 21:44
        No, dokładnie. Ja np. nie kupię w życiu Evy ani Loli, też Freya. Niebrzydkie, panie, ale nie dla mnie. Sporo osób kupuje i się cieszy, a ja nie. O, albo Millie czy Rio, przecież chwalone, a ja żadnego z nich nie chcę. Co biust, to gust i już.
        • malwes Re: nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabel 11.11.07, 22:06
          Czarna z różowym najładniejsza - ale ja nie mam. Mam tylko Zetę
          czarną (Zeta-Samba, z kwiatuszkami) i bardzo ją lubię.
          Zgadzam się z dziewczynami, że to wszystko zależy od biustu i nie ma
          reguły.
    • veev Re: nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabel 11.11.07, 20:30
      > zaczynam watpic w "normalnosc" mojego biustu m bo przeciez wszystkie ja
      > wychwalacie pod niebiosa;/

Ależ skąd. Ja się do niej przymierzałam bardzo długo, a jak w końcu zamówiłam i
      przyszła, to odesłałam od razu i nie chcę więcej. Nie wiem, czy masz dostęp do
      galerii, ale można tam zobaczyć, jak źle wyglądała na mnie.

v.
      • aguchniak86 Re: nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabel 11.11.07, 20:55
        nie mam niestety;/ ostatnio malo aktywna bylam
    • molowiak Re: nie zlinczujcie mnie 12.11.07, 16:56
      => z tego co mi wiadomo jeszcze tu nikt nigdy nikogo nie zlinczował :P my bardzo
      pokojowo nastawione do świata jesteśmy :)))
    • zarin Re: nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabel 06.01.08, 09:24
      Mnie na początku czytania forum niezbyt podobała się wizualnie Arabella, na
      zasadzie "stanik jak stanik". Teraz, z czasem zaczyna mnie coraz bardziej
      urzekać i mam ochotę na co najmniej dwie wersje kolorystyczne. Siła sugestii? ;)
      • ungore Re: nie zlinczujcie mnie tylko...nie lubie Arabel 06.01.08, 13:23
        chyba tak.. bo ja wlasnie sie waham miedzy phoebe a arabellą
        oyster.. i raczej padnie na arabelle :)
    • turzyca czarna 06.01.08, 14:29
      nie znam sklepu, ale jak mnie wzielo na szukanie czarnej to znalazlam tutaj,
      jest spora czesc rozmiarowki:
      www.brasandhoney.com/freya-bra/freya-arabella-black/
      ale po mierzeniu sorbetowej wiem, ze arabella nie dla mnie. Wiec tez jej nie
      lubie, bo w sumie mi sie podoba, a mi nie lezy.
      • mefistofelia przezroczystosc 06.01.08, 15:40
        nie lubie jej bo moim skromnym zdaniem wieksze i ciemniejsze sutki wygladaja
        przez taka cieniutka siateczke nieestetycznie. az mi sie szkoda zrobilo jak
        swoje w niej zobaczylam. w dodatku jeden wyzej a drugi nizej. wygladalo troche
        komicznie ;)
        poza tym powoduje trojkatowacizne piersi...szkoda. bo ladna....szczegolnie
        czarna i nutmeg
        • jaga_75 Re: przezroczystosc 06.01.08, 20:37
          i dlatego wyjątkowo cieszę się, że mam ten większy, nieprzezroczysty dołem rozmiar... ładna jest taka, nie oaż tak bardzo buduarowa (żeby powiedziec elegancko)
    • heliamphora A ja nie lubię Arabelli za coś innego: 06.01.08, 21:58
      Jest śliczna, świetnie leży na biuście, że bardzo dobrze trzyma (zwłaszcza jak na taki delikatny, siateczkowy i dośc wycięty stanik), ale niestety, w moim obecnym rozmiarze nie robią wersji plunge, tylko zabudowaną :( I za to ich nie lubię :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka