monika3411 Re: P E A C H F I E L D 27.03.08, 11:35 Aaaaaaaaa, w mailu było napisane, że Pani Maria wie jak bardzo czekam na moje zamówienie, bo czytała o tym na forum :-))))) Już baaaaardzo lubię tę Panią :-) Odpowiedz Link
szalicja Re: P E A C H F I E L D 27.03.08, 12:40 Jak Pani Maria (której jeszcze nie poznałam) rzeczywiście tak poszerzy ofertę, to ja też Ją polubię baaardzo ;-) Miałabym bieliznę na już, a tak, to muszę czekać i czekać... Odpowiedz Link
ania_waj same plusy! 29.03.08, 12:12 dołączę sie do wszystkich pochwał:) Pani Marysia przesympatyczna, miła i cierpliwa (chyba ponad 40 minut mierzenia:))), świetnie mi doradziła (jeszcze tydzien temu pani w Felinie mi wmawiala, ze jestem s t w o r z o n a do 80 a tutaj jakos inaczej wyszlo:))) tj.70-65 hmmm ...) Polecam wszystkim, a szeczegolnie takim ktore (jak ja) nie do końca wiedza jak sobie z tymi nowymi rozmiarami radzić:) Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
schaetzchen Re: same plusy! 29.03.08, 17:48 Zrobiłam pierwsze zakupy w peachfield i jestem baaardzo zadowolona! Zamówienie złożyłam we wtorek wieczorem, paczka była u mnie wczoraj (piątek). Teraz chcę skorzystać z tego że mieszkam w Warszawie i jednak umówić się na przymierzanie stanika - skoro pani Maria jest taka miła, to mnie zachęca :) Odpowiedz Link
monika3411 Re: same plusy! 29.03.08, 18:10 Jadę do pani Marii we wtorek razem z mamą. Nie mogę się doczekać i jestem baaaaardzo ciekawa jak będzie i co z tego wyjdzie :-) A tak trochę z innej beczki, ale nie do końca. W czwartek byłam u dentysty. Kiedy usłyszałam słowa dentystki do asystentki : poproszę o zestaw do leczenia kanałowego - zamarłam. Słyszałam, że po takich słowach należy uciekać prędziutko i daleko z tego strasznego fotela :-) Ale byłam twarda, nie miętka i pocieszyłam się myślą, że już za pięć dni będę miała po raz pierwszy w życiu stanik idealny... Myślałam o tym póki nie usłyszałam : na dzisiaj koniec :-) To zdrowy objaw, prawda.....? Odpowiedz Link
monika3411 Byłam 01.04.08, 15:17 Właśnie wróciłam od Pni Marii. To wrażenia... Przede wszystkim byłam bardzo zaskoczona wiekiem Pani Marysi. Byłam pewna, że jest zdrowo po 40. Przemiła osoba, niepotrzebnie miałam tremę. Cierpliwie przynosiła różne staniki najpierw mojej mamie, potem dla mnie. Mam pierwszy raz w życiu stanik z miseczką H. I pierwszy w życiu niebieski :-) Mój nabytek to Harmony blue 75H. Lekko się przestraszyłam miseczek (rozmiaru w sensie), w porównaniu z 80F, w którym przyjechałam. Pierwszy chyba raz w życiu mam na sobie stanik, którego miseczki obejmują całe piersi, z którego nic się nie wylewa dołem, ani bokami. Czuję fiszbiny, wyraźnie czuję. Zwłaszcza ich końce. Mam nadzieję, że do tego przywyknę. I ten obwód... pełen komfort, że nie mam "poprzeczki" w górnej części łopatek :-) Póki co, wciąż zaglądam sobie pod bluzkę i podziwiam mój nowiutki śliczny staniczek :-) Dziękuję Pani Mario :-) Odpowiedz Link
gosiunia1981 Re: Byłam 01.04.08, 16:29 ja bylam wczoraj i wrazenie mialam bardzo podobne. Bylam zaskoczona wiekiem, a przedewszystkim spokojem Pani Marysi :) kupilam Freya Maisie i zamowilam Rio. I w ten sposob przeszlam z 75D, na 30GG, a w Rio 32G. Odpowiedz Link
schaetzchen Re: Byłam 02.04.08, 20:36 Ja też byłam. Dzisiaj :) Pani Maria to przemiła, kulturalna, dyskretna, cierpliwa i fachowa osoba. Też się trochę obawiałam: wchodzę komuś do domu, zajmuję łazienkę i mierzę bieliznę ;))) Ale wcale nie czułam się skrępowana. Dziękuję :) Kupiłam tango w pięknym, jadeitowym (czy też szafirowym) kolorze. 65H, a z moich pomiarów wychodziło mi 70H... Jednak dobrze stanik przymierzyć "w realu". Spróbowałam kilka modeli, okazało się że np. Harmony blue (śliczny!!!) jest nie dla mnie... Kolejny plus dla pani Marii: nie wciskała mi nic na siłę (a to przecież jej zarobek), postawiła na uczciwą opinię - i w ten sposób wygrała, na pewno do niej wrócę :) Polecam!!! Odpowiedz Link
adomix Re: Byłam 03.04.08, 14:17 Ja też byłam!We wtorek razem z córką.Pani Marysia okazała się młodą i bardzo sympatyczną kobietą.Z anielską cierpliwością przynosiła nowe staniki do mierzenia.Doradzała i nic nie wciskała na siłę.Zwróciłam zamówiony przez internet staniczek Rio 32F a wyszłam z dwoma:Freya Maisie 30E i Harmony Blue 30F. Po powrocie do domu znów je przymierzałam i w każdym z nich chodziłam ok.10 minut.Okazało się że Harmony jest super,a Maisie nie za bardzo.Jest bardzo ciasny w obwodzie,a fiszbiny boleśnie wrzynają się w ciało.Wychodzi na to, że modele Freyi nie są dla mnie.Wielka szkoda,Maisie jest taka śliczna... Zadzwoniłam do pani Marysi.Bez problemu zgodziła się go wymienić.Teraz czekam na Siennę. W Harmony chodzę dziś od rana.Czuję że mam na sobie stanik,ale nie wrzyna się i nie sprawia bólu.Myślę że tak samo będzie z Sienną gdyż ma podobny(jeśli nie identyczny)krój. Sklep Peachfield polecam.Kto może powinien pofatygować się tam osobiście.Warto!!! Odpowiedz Link
magdalenak2 Re: Byłam 06.04.08, 11:52 Ja też byłam. I była to bardzo miła wizyta. Kupiłam kostium kompielowy, na którym przed urlopem bardzo mi zależało i nie mogłam czekać na wysyłkę. Jestem bardzo zadowolona z obsługi. Nie trzeba się dopraszać o odpowiedz. Można poradzić się co do rozmiaru. Odpowiedz Link
amoureuse Re: P E A C H F I E L D 03.04.08, 13:21 Kontakt, wysyłka, towar- super. Jedna uwaga-zapomnialam przy wymianie dołączyć paragonu. Zdarzyło mi się to już w intimo4you. W peachfieldzie musiałam czekać, aż paragon dojdzie do sklepu, i wtedy dopiero nowy towar został do mnie wysłany. W intimo staniczki wysłano od razu, a paragon miałam po prostu dosłać. Ale to tylko taka drobna sprawa, ogólnie bardzo polecam :) Odpowiedz Link
gosiaplock28 Re: P E A C H F I E L D 03.04.08, 14:44 I ja też baaardzo chwalę! Kontakt co prawda mailowy- ekspresowy. Niestety nie mieszkam w Wawie, jednak mam niedaleko- 120 km. Jak będę jechała przy okazji szkolenia, to na pewno się z Panią Marią umówię. Kupiłam moje pierwsze 80 ff i jestem happy! Jednym słowem mam nowy biuscik. Moje koleżanki z pracy oglądały cassablankę i hestię i stwierdziły, że to bardzo dobra inwestycja. Z następnymi zakupami poczekam aż mój biust się ułoży. Jeszcze raz chylę czoła przed Panią Marią. Pozdrawiam serdecznie Małgoska Odpowiedz Link
thorrey Re: P E A C H F I E L D 03.04.08, 17:02 Ja też dołączam się do pochwał. Jak coś jest na stanie, to wysyłka błyskawiczna. Teraz czekam na Siennę (ma być w kwietniu - już się nie mogę doczekać) razem z Millie. Mała uwaga dotycząca rozmiarówki majtek - widziałam parę pytań sprzed kilku miesięcy. Zamówiłam sobie 12 z kompletem do czarnej Elizy, czyli niby 40 które normalnie noszę a tutaj szorty literalnie spadły mi z pupy...Zorientowałam się, jak było już za późno na wymianę, więc zebrałam sobie mniej więcej po 5 cm z każdej strony i jest ok. Wygląda na to że powinnam sobie zamawiać rozmiar 8 - niezły sposób na schudnięcie :))) Odpowiedz Link
zazulla historia zamowienia? 04.04.08, 08:48 Czy na stronie jest mozliwosc podgladniecia co sie zamowilo? Bo nie moge znalezc. Jedyny slad zamowienia to mail potwierdzajacy. Odpowiedz Link
marysia103 Re: historia zamowienia? 04.04.08, 21:12 Śledzenia przesyłki jeszcze nie ma, ale na pewno będzie. Aktualnie pracujemy nad kilkoma udogodnieniami w sklepie, a śledzenie przesyłki będzie w następnej kolejności. Odpowiedz Link
nunia01 Re: P E A C H F I E L D 04.04.08, 20:32 2 kwietnia dzięki pani Marysi dwie moje znajome odnalazły właściwe rozmiary i fasony. Pożegnały (mam nadzieję na zawsze) 75 A i 80C na rzecz 60 E i 75 E. Chwilowo przeklinają mnie za to, że zmusiłam je do prania stanika codziennie i wielbią panią Marysię za odzyskanie biustu. Ja czekam niecierpliwie - może pojawi się 60 C, albo jakiś wyjątkowy małomiseczkowiec 60 D, bo mam jeszcze jedną ofiarę do ostanikowania:) Pozdrowienia dla synka! Odpowiedz Link
friday133 Re: P E A C H F I E L D 04.04.08, 20:52 Wiedziałam, że Polyanna to coś dla mnie :) Mogę mieć ich całą szufladę. Po tuzinie porażek internetowych zebrało mi się na kolejną wizytę w Peachfield, jestem wreszcie zadowolona, nie ma to jak przymierzyc na miejscu. I stałam się również właścicielką VodkaTini ;) Dobrze, że mamy z mężem osobne konta, on by tego chyba nie zniósł :) Odpowiedz Link
kaga9 Re: P E A C H F I E L D 04.04.08, 22:07 Dołączam do grona zadowolonych:) troszkę mnie fiszbiny piją, ale całość wygląda kapitalnie i...nieruchomo:) Dziękuję Pani Marii za Tango Plunge oraz cierpliwość:) Odpowiedz Link
liluslilus Re: P E A C H F I E L D 05.04.08, 12:17 Zamówienie przyszło szybciutko, ale niestety do wymiany było... miałam wątpliwości, wiec zadzwoniłam i bardzo sie z tego ciesze, przeanalizowałysmy z Pania wszystko i wybrałyśmy nowy rozmiar, oczywiście już w czasie rozmowy został dla mnie odłożony(kocham mozliwosc odkładania:)) ale musiałam na niego niestety poczekać... po jakis 3 dniach nie dostałam zadnej wiadomości zcy stanik doszedł czy nie i czy został wysłany juz do mnie nowy model... napisałam maila z pytaniem, dostałm szybka odpowiedz, ze nie, ale że jak przyjdzie natychmiast mnie poinformuja.Niestety nie dostałam takiego maila wiec po tygodniu stwierdziłam ze moze poczta nawaliła, upewniłam sie ze nie i zadzoniłam do peachfielda. Okazało sie ze stanik już dawno wysłany, pani bardzo przepraszała, ze nie dostałam zadnego maila z potwierdzeniem...faktycznie niedługo doszedł, ale nieżle sie namartwiłam... ale nie spokojnie dziewczyny to było w okresie swiatecznym, takze to nie jest w zadnym wypaku komentarz na nie, ale komentarz na tak, z drobnym zastzrezeniem ze czasem doba jest za krótka nawet dla boskiego peachfieldu... hheh Odpowiedz Link
winter76 Nowy stanik 05.04.08, 21:41 Witam.Też dołączam się do pochwał,złożyłam zamówienie we wtorek,dzisiaj w sobotę juz na mnie czekało na poczcie,niestety nie zdążyłam odebrać buuu:-(( Tak więc muszę poczekać do poniedziałku na mój pierwszy stanik w nowym rozmiarze-Polly karmelową.Tylko ciągle się zastanawiam czy 75 H nie będzie za duże na moje 83/108 w miseczce.No ale jakby co to będę wymieniać :-) Odpowiedz Link
dbj4 Re: P E A C H F I E L D 06.04.08, 15:45 Do tej pory zamawiałam dwa razy w tym sklepie- i dwa razy zwracałam, ale chciałam o tym, że bardzo polecam ten sklep na pierwsze zakupy w necie, ponieważ to sama przyjemność. Pani Maria odpowiada szybko i rzeczowo na maile. Przesyłki przychodzą szybko i bez problemów, ze zwrotami czy wymianami nie ma żadnych trudności, pieniądze w przypadku zwrotów są wysyłane na kont bankowe zaraz po otrzymaniu zwrotu(nie odwlekają tego do 10 dni jak w bellissimie).Napisałam to wszystko ponieważ trzeba doceniać dobrą obsługę. Odpowiedz Link
kasiapfk Re: P E A C H F I E L D 07.04.08, 19:21 Też jestem szczęsliwą posiadaczką 2 staników, dzięki Pani Marii. Jestem wiekowa, a do tego gruba, no i mam dosyć wymagające podejście do handlu (spaczenie zawodowe). To co mogę z całą odpowiedzialnością powiedziec o peachfield: - profesjonalizm bez fałszywego przymilania się! to cenię ogromnie - umawianie się na przymiarki -ogromny plus, tylko ja i pani Maria bez "obstrzałów" ze strony innych kupujących - krytyczne spojrzenie na biustonosze -bez wciskania na siłę biustonosza tylko ciutek nieidealnego -ogromny plus Reasumując: lubię takie podejście. Mam szacunek do takich sprzedających. powodzenia Pani Mario! Życzę wielu zadowolonych klientek! Odpowiedz Link
wild_orchid jestem zachwycona! 07.04.08, 20:54 Po zakupie Maisie u pani Marysi ciezko bylo mi dopasowac stanik, wysylalam, odsylalam...az w koncu trafil mi sie wyjazd do Warszawy i umowilam sie na przymiarke.I nareszcie BINGO. Po przymiarkach u pani Marysi wyszlam z odlozona wczesniej biala Hestia w rozm 80G oraz karmelowa Pollyanna. Mierzylam tez Polke 80G, ale kompletnie nie dla mnie. Wizyta trwala godzine, poprzymierzalam,pani Marysia kazdy jeden model obejrzala na mnie, nic nie wciskala na sile i nie wmawiala, ze przeciez dobre, ulozy sie itp bajeczki. Rozliczylysmy sie finansowo, pani Marysia pokazala mi katalogi i modele, ktore zamowila. Nawet nie wiem, kiedy czas uplynal. Jestem naprawde zadowolona, Pollyanna dzis na mnie caly dzien, i jak rano zalozylam, tak caly dzien nie poprawialam a piersi sa na miejscu, gdzie powinny byc. Bardzo bym chciala, by taki Peachfield powstal stacjonarny, z podobna obsluga klientki-pelne zrozumienie, wysoka kultura.Bede wierna klientka. Odpowiedz Link
sybilla777 Re: P E A C H F I E L D 08.04.08, 09:28 Nie mogę się nachwalić Pani Marysi. Działa ekspresowo, natychmiastowa wysyłka, natychmiastowy zwrot pieniędzy, o wszystkim informuje mailem. Gorąco polecam ten sklep. Żaluję tylko, że moje aktualne zakupy nie były owocne, ale na to już Pani Marysia nie ma wpływu. Odpowiedz Link
besame.mucho Re: P E A C H F I E L D 08.04.08, 09:55 W Peachfield byłam raz niedługo po założeniu i wtedy, dzięki Marysi, kupiłam Panache Elizę. Sama nigdy bym jej nie zamówiła, bo nie podobała mi się na zdjęciach, a w Peachfield mogłam ją przymierzyć i teraz jest jednym z moich ulubionych staników :). Wczoraj byłam drugi raz z zamiarem kupienia kostiumu, ale niestety kiepsko na mnie leżał, więc skusiłam się na Aragona (To już mój drugi Aragon w tym tygodniu, zaczynam się o siebie martwić ;). No ale jednego chcę stuningować). Marysia jak zawsze absolutnie cudowna - umówiła się ze mną na dosyć późną godzinę, cierpliwie pokazywała kolejne staniki i oczywiście nie wmawiała, że stanik leży dobrze, kiedy nie leżał. Jestem fanką Brzoskwinek i nie mogę się doczekać stacjonarnego sklepu :). Odpowiedz Link
schnee_wittchen Re: P E A C H F I E L D 09.04.08, 16:42 Staniki dobrych firm, rozmiarowka szeroka, szkoda, ze spora czesc nie jest dostepna od reki, ale rozumiem, ze to nie zawsze mozliwe, zwlaszcza ze to poki co maly biznes raczej. i tak jak na polskie standardy jest w czym przebierac. Na plus przyjazny biusciasto-oswieceniowy klimat ;) Obsługa tez zachwycająca - odpowiedzi niemal natychmiast, zyczliwe, mozna liczyc na porady odnosnie rozmiaru, jesli trzeba,jakas uwage, ze ten model jest akurat bardziej rozciagliwy, czy ze ma mniejsze miski. Chwalic, chwalic. Jedyne moje zastrzeżenie to sposób pakowania przesylek - dostalam dość duży, usztywniany stanik wraz z pasującymi stringami z wieszaczkiem upchnięte w babelkowana kopertę, rozmiar zdaje sie G. Miękkie staniki mozna tak jeszcze transportować, ale przy usztywnianych miskach pojawiaja sie problemy - gniota sie strasznie, odkształcają, a potem przy przymiarkach nie wiadomo, czy to złe leży bo nieodpowiedni fason/rozmiar, czy sie jeszcze nie odgniótł całkowicie. Ale ogólnie sklep na zdecydowany plus :) Odpowiedz Link
szalicja PO wczorajszych zakupach ;-) 10.04.08, 10:17 Nabyłam drogą kupna białe Rio (jestem już fanką Rio) oraz Maisie. Zadowolona jestem z zakupu i podziwiam Panią Marysię, to w sumie młode dziewczę, jak ja ;-), za cierpliwość. W kółko ma naloty cycatek! ZApowiedziała też, że szykuje się do otwarcia sklepu stacjonarnego. Byłoby super! Mam tylko nadzieję, że gdzieś w moich rejonach ;-) Odpowiedz Link
winter76 Re: PO wczorajszych zakupach ;-) 10.04.08, 10:33 Pani Marysiu,ten sklep to proszę otworzyć w Trójmieście!!! ;-)) A tak poważnie-swój pierwszy stanik w dobrym rozmiarze też zamówiłam w Peachfield.Po 4 dniach juz był do odbioru,noszę go z przyjemnością i jak biust odzyska swoje prawdziwe kształty to powtórzę tu zakupy. Odpowiedz Link
anatema1 Re: P E A C H F I E L D 10.04.08, 21:15 wrrr... a ja sie wlasnie zdenerwowalam... bo przed chwila zobaczylam, ze arabella, ktora zamowilam 2 dni temu (i ktora musze wymienic na mniejsza miske, nawiasem mowiac, jak przeczytalam o niej w watku o freyi) wlasnie zostala przeceniona ze 165 zl na... 93:(((( ech, moglam poczekac... tylko kto mogl wiedziec? a teraz wlasnie mam pytanie, ktore pewnie powinno byc w innym watku. wlasnie chodzi o to, ze po przeczytaniu na forum o arabelce stwierdzilam, ze powinnam jednak zamowic 65G, a nie 65GG. moje wymiary to 78/99. napisalam do nich wlasnie maila z pytaniem, czy moge jeszcze zmienic zamowienie, a jutro tam zadzwonie. jak myslicie, da sie jeszcze odkrecic? tym bardziej, ze ten GG, ktory zamowilam, byl niedostepny w sklepie, wiec chyba musieli go sprowadzac... ech, a teraz jeszcze ta promocja... tylko najlepsze, ze tylko na modele do G. powyzej G kosztuja teraz 185 (!!) zl. ja juz nie wiem... pieniazki juz wplacone, wiec pewnie na zwrot nie mam co liczyc, co? mimo ze chcialabym zmienic na ten model, ktory teraz akurat jest tanszy. jak myslicie? Odpowiedz Link
anatema1 Re: te93zl arabelka to sadze ze to pomylka ale ki 10.04.08, 22:00 zgadza się;p pomylka. juz jest cena standardowa. Odpowiedz Link
victoria08 6 dla Pani MArysi przez neta, chce na zywo!:) 10.04.08, 21:36 kupilam przez neta. po dlugiej miesiecznej (czekalam na wyplate hehe) korespondencji z cierpliwa Pania MArysia:) i mimo iz jej z 4zamowien zrobilam w koncu jedno na 3staniki(po drodze wymienialam zmienialam laczylam itp), to wszystko wyslane tego samego dnia i prawidlowo;) co wplata nawet z poczta super uklady chyba ma Pani Marysia bo w 2dni polecony doszedl. jak 3 sztywne staniki zostaly zmieszczone w koperte babelkowa A4 to do tej pory nie wiem. 2 staniki zostaja 3ci moglabym i wymienic na mniejszy moze bylby ok(panache strapless) ale.. juz tyle kasy wydalam na staniki ze chyba dam sobie na luz na razie. a ile poszlo na wysylkach, odsylkach to ni e wspomne. Odpowiedz Link
agata272 Re: P E A C H F I E L D 11.04.08, 02:46 Uwaga, dłuuuga relacja na prawie na bieżąco [byłam o 15.00 dzisiaj, a właściwie to już wczoraj :)] cichej czytelniczki forum, która odzywa się rzadko [czasu mało, licencjat nad głową i tym podobne brednie], ale czyta wyjątkowo pilnie. Ogólnie, to biedne Peach Field miało ze mną trochę przejść, bo termin odwiedzin zmuszona byłam przełożyć dwukrotnie, w dodatku tuż przed czasem, gdy miałam się na Gwiaździstej pojawić. Jednak jego właścicielka miała anielską cierpliwość i nic nie powiedziała na temat niesłownych klientek ;). Pani Marysia zaskoczyła mnie na wstępie metryką niewiele starszą od mojej [niby słyszałam młody głos przez telefon, ale kto wierzy komórkom ;)] oraz uroczym synkiem. Zamknięte osiedle spowodowało lekkie błądzenie w poszukiwaniu a) odpowiedniej bramy b) odpowiedniego budynku c) odpowiedniego piętra, ale pani Marysia na mój paniczny telefon zareagowała odpowiednimi wyjaśnieniami :). W samym Peach Fieldzie zostałam na wstępie obmierzona [bo wymiarów pewna nie byłam], a następnie dostałam pierwsze próbne staniki - Rio i Pollyannę. No i zaczęło się gorączkowe szukanie rozmiaru, jako że ja aktualnie wypadam we Frei dokładnie na styku 30G i 30GG :). A to różnica wbrew pozorom znacząca, jak to już się niektóre na własnej skórze przekonały :). Potem były jeszcze oba Tanga [Tango II i Plunge], Harmony, Fiesta, Arabella, inne kolory Rio [bo zaczynałam od czarnego] oraz Maisie, wszystko przynajmniej w dwóch rozmiarach. Jak widać, wybór spory podstawowych modeli, do których normalnie nie miałam dostępu oprócz drogi internetowej[nie wiem czy to zasługa popularnego rozmiaru czy też życiowego farta ;)] oraz kilka perełek z nowych kolekcji :). Miałam również możliwość zmierzenia dwóch kostiumów kąpielowych, dzięki czemu przekonałam się, że nawet osoba o rozmiarze spodni 44 może z luzem wskoczyć w szorty Vodkatini o rozmiarze L, nie wspominając o szaleńczym śmiechu na widok XL, o które najpierw poprosiłam :). W rezultacie - kostium kąpielowy odłożony [aż do czerwca! bez mrugnięcia okiem, nie ma to jak zrozumienie w przypadku studenckiego budżetu], Maisie odłożona [bo muszę ją jeszcze rozważyć, ale śliiiczna jest], Tango Plunge w większym rozmiarze zamówione, więc czekam na kontakt telefoniczny na początku maja. Niestety, czas oczekiwania jest dość długi z powodu terminu składania zamówienia przez Peach Field - następne za tydzień, oraz oczekiwania na dostawę - około 3 tygodnie. Ogólnie - przymierzone chyba 18 staników, prawie 2 godziny męczenia się ze mną z uśmiechem na ustach ze strony uroczej właścicielki, jako dodatkowe atrakcje - poszukiwanie wszystkich piesków w książeczkach synka pani Marysi, bieganie w pogoni za Julkiem w samym staniku od kostiumu przy bezfirankowych oknach [pani Marysiu, mam nadzieję, że pani nie ma podglądaczy naprzeciwko ;)] oraz zabawy ze zdalnie sterowana strażą pożarną. Aczkolwiek te ostatnie czynności to zajęcia fakultatywne - ja po prostu lubię dzieci :). WNIOSKI - obsługa znakomita: kompetentna, rzeczowa, cierpliwa i zwyczajnie miła, - wybór, przynajmniej w moim zakresie rozmiarowym, spory jak na rozwijający się sklep, plus za obecność prawie pełnych rozmiarówek w podstawowych modelach typu Rio czy Tango II, - możliwość nie tylko zakupu, ale i przymierzenia kostiumów kąpielowych, czego nie uświadczyłam w stacjonarnych sklepach Warszawy z uwagi na brak kostiumów w ofercie, - żadnej gonitwy, tłoku i rozrywania się na dwoje, jak to bywa w Avocado przy dwóch klientkach w przymierzalni, bo klientka umówiona na daną godzinę najwyraźniej jest przyjmowana w opcji jeden na jeden :), - konkurencyjne ceny, po przeliczeniu ceny nieprzecenianych modeli wyszły porównywalne do Bravissimo, a nie z kosmosu jak jeszcze niedawno raczyły nas raczkujące w ofercie Freyi polskie sklepy internetowe - to, że sklep jest NA MIEJSCU, tzn. w Warszawie, że można przyjść, zmierzyć co jest, od razu zamówić na przyszły miesiąc to, czego nie ma, zaprzyjaźnić się albo znienawidzić z fasonem, materiałem, fiszbiną stanika, no i to, że nie muszę zamrażać 1000 zł tylko po to, by przymierzyć 3 modele w dwóch rozmiarach [nie chcę liczyć, ile czasu, pieniędzy i nerwów kosztowałoby mnie sprawdzenie tego wszystkiego za pośrednictwem sklepów internetowych] CZEGO MI BRAKUJE do szczęścia: - szybkiej ekspansji. Podziwiam to, co jest, ale mam nadzieję na więcej, szczególnie liczę na szerszy wybór modeli kostiumów w przyszłym roku, a może nawet wcześniej ;). - innych marek, na przykład mojego wymarzonego Kalyani, co z pewnością sprawiłoby, że Peach Field stałby się ewenementem na polską skalę :). - szybszych dostaw. Ale wiadomo, że to raczej od producentów, a nie od sklepu zależy, więc przeboleję :). Nooo, to się rozpisałam :). Ogólnie jestem zachwycona, zamierzam skorzystać z oferty Peach Fieldu jeszcze wielokrotnie i przekonać przyjaciółki-niedowiarki, że w Warszawie są miejsca, gdzie można kupić staniki w obwodach 65 w miłych warunkach [bo np. Buduar w Złotych Tarasach dwie z nich odwiódł od pomysłu zmiany rozmiaru] oraz uzyskać fachową pomoc nawet jeśli jesteśmy początkujące w bra-fittingu ;). Odpowiedz Link
drugikrokodyl Re: P E A C H F I E L D 12.04.08, 01:06 no to już wiem, czemu Pani Marysia nie zdążyła dla mnie paczki spakować :) :) :) Odpowiedz Link
ba_gosia Re: P E A C H F I E L D 27.05.08, 13:42 A ja jestem właśnie w trakcie prowadzenia korespondencji mailowej z Panią Marysią. Chętnie wybrałabym się na stanikowe zakupy do jej sklepu, bo bardzo potrzebuję dobrego stanika pod suknię ślubną, ale... no właśnie do samej Warszawy mam 120 km plus dojazd na miejsce. Może podam Pani Marysi swoje wymiary i sprobuję zamowić coś przez net. Taka wyprawa to trudność na miesiąc przed slubem, kiedy jest tyle latania, że szkoda gadać. Odpowiedz Link
ba_gosia Re: P E A C H F I E L D 03.06.08, 14:07 Wczoraj doszło moje cudo:))) Jestem mega zadowolona, jeszcze nigdy nie miałam tak dobrze dobranego stanika. Będę klientką tego sklepu, z umiarem oczywiście bo do najtańszych on nie należy. Jednak od czasu do czasu na pewno coś sobie zamówię. Odpowiedz Link
lady_t Re: P E A C H F I E L D 13.10.08, 11:51 A ja byłam już w Peachfield dwa razy. Za każdym razem kupiłam więcej niż zamierzałam... ;) Pełen profesjonalizm. Pani Marysia przemiła - jak zawsze. Teraz próbuję dobrać coś mamie, niestety "korespondencyjnie". Udało mi się również przekonać koleżankę z pracy, że stanik z obwodem 65 istnieje :) Odpowiedz Link
zuzia757 Re: P E A C H F I E L D 20.11.08, 00:03 Byłam w zeszłym tygodniu u Pani Marysi. I moge powiedzieć tylko jedno: JESTEM BARDZO ZADOWOLONA. Poprosiłam o standardowe, codzienne staniki i skonczyło się tak, że wyszłam z Pollyanną 30G:) Pani Marysia bardzo pomocna, sprawdza czy dobrze wszystko leży, doradza. Nie mogę się już doczekać sklepu stacjonarnego, ale to już tuż tuż. Pani Marysiu pozdrawiam gorąco:) Odpowiedz Link
skrzynka3 Re: P E A C H F I E L D 11.04.08, 15:35 Byloby nieuczciwe nie dopisac sie tutaj :) Bylam dzis po odbior zamowionego przez internet w promocji Inferno. Odpowiedzi na moje maile z pytaniami -blyskawiczne i konkretne. Pani Marysia przemila, delikatna a jednoczesnie bezposrednia, sprawila ze juz po krotkiej chwili nie bylam w ogole skrepowana. Przymierzylam wszystko co bylo w moim rozmiarze i dzieki temu juz wiem co kompletnie nie wspolgra z moim biustem a co lezy jak ulal. Dzieki temu poplanowalam zakupy na najblizszy rok :) Bardzo ujelo mnie to ze Pani Marysia wychwytywala i pokazywala mi nawet drobne niedopasowania, ktore sama bym pewnie jako poczatkujaca przeoczyla, nawet jesli nie miala tego innego rozmiaru -odradzala zakup tego "prawie idealnego" :)). Co sprawia ze na pewno wroce wlasnie do Niej po te upatrzone modele. Pani Marysiu bardzo dziekuje!:)) Odpowiedz Link
wronki12 Re: P E A C H F I E L D 11.04.08, 21:02 Byłam, przymierzyłam, kupiłam :). Pani Marysia przemiła i bardzo kompetentna - patrzyła na takie drobiazgi o jakich ja nie miałam pojęcia. Nie próbowała nic wciskać na siłę. Jestem bardzo zadowolona i na pewno wrócę i jeszcze zabiorę mamę. Odpowiedz Link
kasik_g Re: P E A C H F I E L D 12.04.08, 21:20 Dziewczyny ja też tak chcę tylko, jak umówić się z Panią Marysią. Nie mam odwagi kupić w necie, ale gdybym wiedziała jakie modele lubią mój biust to zupełnie co innego. Na razie noszę freyę retro, ale już dawno z niej wyrosłam a impreza za dwa tygodnie i potrzebuję pilnie coś z odpinanymi ramiączkami. Pozdrawiam Ps pewnie naśmieciłam, ale zdesperowana jestem. Wątek wyrzućcie, ale bardzo proszę o namiary na Panią Marię plizzzz. Odpowiedz Link
monika3411 Drugi raz :-) 16.04.08, 17:32 Dziś byłam drugi raz u Pani Marysi. Znów razem z mamą. Jeszcze trochę i się w Pani Marysi normalnie zakocham ;-) O ile poprzednio byłam mocno zestresowana (bo komuś w domu łazienkę okupuję, bo może przeszkadzam itp), o tyle dzisiaj jechałam jak do dobrej znajomej. Podziwiam świętą cierpliwość Pani Marii, przymierzyłam nie wiem ile staników, mama zresztą też. Bilans : mama - Sienna i zamówienie na białe Tango plunge, ja - białe Tango plunge, białe Rio i zamówienie na Eleanor. Zakochałam się w Arabelli, niestety mój budżet nie wytrzymałby tego (wcześniej kupiłam buty - przecena ze 140 na 70 zł, ostatnia para, mój rozmiar - grzech nie kupić). W sumie to chyba żałuję, że przyszła ta chwila opamiętania i że nie kupiłam Arabelli... No ale wrażenia z wizyty znów rewelacja. Nikt ale to nikt, w żadnym sklepie nie wykazał się takim profesjonalizmem, życzliwością, cierpliwością. Prosto od Pani Marysi pojechałyśmy do Avocado. A tam... żałowałyśmy, że nie ma z nami Pani Marysi. Jak dzieci we mgle :-))) Odpowiedz Link
ganbaja Re: Drugi raz :-) 16.04.08, 17:48 Czyżby w Avocado już nie było tej profesjonalnej miłej pani w okularkach? Odpowiedz Link
monika3411 Re: Drugi raz :-) 16.04.08, 17:51 Pani w Avocado była miła, nie zwróciłam uwagi, czy miała okulary - chyba nie, ale nie jestem pewna... (spostrzegawczość nie jest moją podstawową zaletą). Ale nie doradzała i nie oglądała jak Pani Marysia. Po prostu podała staniki w rozmiarze, o który prosiłam. A może to Pani Marysia tak nas rozpieszcza... :-) Odpowiedz Link
agata272 Re: Drugi raz :-) 16.04.08, 17:59 Chyba w tym tygodniu nie ma pani Joasi [tej w okularkach] w Avocado, ja byłam w poniedziałek i była inna. Ona jest, o ile pamiętam, z Poznania i co jakiś czas jedzie do siebie na tydzień lub dwa. Odpowiedz Link
malvasia Re: P E A C H F I E L D 17.04.08, 17:50 Kupiłam niedawno Inferno, zamówienie złożone w sobotę wieczorem, opłacone w poniedziałek, w środę staniczek był u mnie :) Wielki plus za szybkość :) Tylko taka mała uwaga - nie dostałam informacji o wysyłce i miałam nerwy, że może pieniądze przelałam nie na to konto i inne takie ;) Myślę, że niedługo znowu coś zamówię :) Odpowiedz Link
solidna Re: P E A C H F I E L D 18.04.08, 10:57 Peachfield jest super! Wybralam sie do p.Marysi z koleznka i moimi malymi dziecmi. Niestety nie dla mnie byly to zakupy, bo w Peachfieldzie nie ma jeszcze karmnikow :-( (Pani Marysiu dopinguje!!! :-)) Kolezanka oczywiscie zachwycona i moje dzieci tez, bo miejsce wyjatkowo przystosowane dla maluchow ;))) Syn nie chcial wychodzic i powiedzial, ze jeszcze wrocimy. Jak dotad, najlepsze miejsce dla biusciastych (i ich pociech) w stolicy! Odpowiedz Link
ja_joanna Re: P E A C H F I E L D 26.04.08, 23:53 Korzystając z okazji, że wpadłam na kilka dni do Warszawy, umówiłam się na dzisiaj z Marysią z Peachfield. Spedziłam u niej chyba z 40 minut przymierzając chyba z 7-8 różnych modeli. Dodam, że jeszcze nie byłam pewna dokładnie mojego rozmiaru. Przy 75/95 podejrzewałam raczej 32F, okazało się, że w większości przypadków jednak 30F, nie spodziewałabym się... W każdym razie jestem bardzo wdzięczna za ten czas i uwagę jaką Marysia poświęciła mi. W żadnym innym sklepie nikt nie dałby mi tyle czasu na przebieranie w różnych stanikach, przymierzanie itp., służąc przy tym radą i kompetencją na najwyższym poziomie. :-) Czułam, że mam tyle czasu ile potrzebuję, wiedziałam, że jest w tym czasie tylko dla mnie. Dobieranie stanika i zakupy w takich warunkach i sympatycznej atmosferze to naprawdę duża przyjemność (i odmiana!). Wyszłam z kwiecistą Maisie (i stringami do kompletu), a pomyśleć, że w zasadzie chciałam kupić coś czarnego... :-) no i zakochana w Inferno, ale on jeszcze musi poczekać. Pierwszy raz w życiu mam stanik we wzorki, zawsze kupowałam gładkie (tzn. jednokolorowe, bo wzorki na koronkach w jednym kolorze oczywiście miewałam). Dziś jest piękny dzień, świeci słońce, przyszła prawdziwa wiosna, a ja pierwszy raz w życiu mam na sobie idealnie dobrany stanik! :-) Dziękuję! Odpowiedz Link
filemonka_82 a ja mam pytanie o dostępność danego rozmiaru... 28.04.08, 15:54 nie wiem czy mi się strona nie wyświetla... czy może tak wszystkie macie... chcę zamówić sobie rio 75FF... i w tej tabeli rozmiarów jest on zaznaczony na pomarańczowo... pod spodem mam tylko wyjasnienie dooznaczenia brązowego-że dostępne... pomarańczowe znaczy że nie jest dostępne?? czy że dostępne np w ciągu 7 dni??... mam tylko pomarańczowy kwadracik pod tabelą bez objaśnienia... help help... Odpowiedz Link
lori_anna Re: a ja mam pytanie o dostępność danego rozmiaru 28.04.08, 16:16 z tego co wiem, aktualnie go nie ma (to znaczy na stanie :), ale pewnie jest złożone zamówienie Odpowiedz Link