marla30
03.01.08, 14:53
Pod wpływem sugestii Yagi7 pozwalam sobie założyć nowy wątek, żeby już bardziej nie śmiecić w wątku na temat Undercover Experience ;). Na pierwszy ogień idzie Puritan's Pride. Adres to: www.puritan.com. To amerykański sklep sprzedający suplementy typu witaminy i minerały, mają też trochę kosmetyków. Jego największy urok polega na nieustających wyprzedażach - teraz jest kup 2, a dostaniesz 3 dodatkowe, i wierzcie mi, bywało już lepiej (ja kupowałam zwykle na kup 1, dosrtaniesz 2 dodatkowe). Ważniejsze jednak jest to, że te suplementy często mają mniej szkodliwych wypełniaczy niż polskie suplementy. Do tego w Stanach są trochę inne dopuszczalne dawki i w rezultacie wychodzi znacznie taniej niż gdybym zaopatrywała się w aptece. Ja np. muszę m.in. suplementować witaminę D, mam stwierdzony spory niedobór, i wolę kupić tam, niż latać co chwila do lekarza. Mają też znakomite preparaty na stawy i na kości (np wapń w formie doskonale przyswajalnego cytrynianu wapnia, praktycznie nie do dostania w Polsce,a jeśli już, to po obłędnych cenach) i przywoite probiotyki. Przesyłka najtańsza to bodaj 8 dolarów, ale to przy dwóch czy trzech fiolkach, zwykle wychodzi drożej. Jak już wspomniałam, kiedy robiłam małe zamówienia, nigdy nie płaciłam cła, ale jeśli zrobicie większe wspólne, macie jak w banku, że Wam cło dorzucą. Po paru zamówieniach wysylają kupony promocyjne, czasem niektóre preparat pojawiają się w wyjątkowo niskich cenach.
I dodatkowo, na wszelki wypadek, chociaż jesteście dorosłe i na pewno nie trzeba tego pisać: ja biorę te suplementy po konsultacjach z lekarzami, więc i Wam odradzam kuracje na własną rękę, bo łatwo popaść w przesadę. Mam nadzieję, że nie odbierzecie tego jako protekcjonalnego wymądrzania się.