Dodaj do ulubionych

Zagraniczne sklepy niestanikowe w necie

03.01.08, 14:53
Pod wpływem sugestii Yagi7 pozwalam sobie założyć nowy wątek, żeby już bardziej nie śmiecić w wątku na temat Undercover Experience ;). Na pierwszy ogień idzie Puritan's Pride. Adres to: www.puritan.com. To amerykański sklep sprzedający suplementy typu witaminy i minerały, mają też trochę kosmetyków. Jego największy urok polega na nieustających wyprzedażach - teraz jest kup 2, a dostaniesz 3 dodatkowe, i wierzcie mi, bywało już lepiej (ja kupowałam zwykle na kup 1, dosrtaniesz 2 dodatkowe). Ważniejsze jednak jest to, że te suplementy często mają mniej szkodliwych wypełniaczy niż polskie suplementy. Do tego w Stanach są trochę inne dopuszczalne dawki i w rezultacie wychodzi znacznie taniej niż gdybym zaopatrywała się w aptece. Ja np. muszę m.in. suplementować witaminę D, mam stwierdzony spory niedobór, i wolę kupić tam, niż latać co chwila do lekarza. Mają też znakomite preparaty na stawy i na kości (np wapń w formie doskonale przyswajalnego cytrynianu wapnia, praktycznie nie do dostania w Polsce,a jeśli już, to po obłędnych cenach) i przywoite probiotyki. Przesyłka najtańsza to bodaj 8 dolarów, ale to przy dwóch czy trzech fiolkach, zwykle wychodzi drożej. Jak już wspomniałam, kiedy robiłam małe zamówienia, nigdy nie płaciłam cła, ale jeśli zrobicie większe wspólne, macie jak w banku, że Wam cło dorzucą. Po paru zamówieniach wysylają kupony promocyjne, czasem niektóre preparat pojawiają się w wyjątkowo niskich cenach.
I dodatkowo, na wszelki wypadek, chociaż jesteście dorosłe i na pewno nie trzeba tego pisać: ja biorę te suplementy po konsultacjach z lekarzami, więc i Wam odradzam kuracje na własną rękę, bo łatwo popaść w przesadę. Mam nadzieję, że nie odbierzecie tego jako protekcjonalnego wymądrzania się.
Obserwuj wątek
    • yaga7 Re: Zagraniczne sklepy niestanikowe w necie 03.01.08, 18:01
      dzięki wielkie za dokładny opis :)
      Skoro piszesz, że mają dobre preparaty na stawy, to coś dla mnie i Lubego. Idę
      przeglądać ofertę ;)
      • marla30 Re: Zagraniczne sklepy niestanikowe w necie 03.01.08, 20:01
        Ja też mam problemy ze stawami, witaj w klubie :). Biorę w ramach suplementacji takie coś o nazwie Joint Soother:

www.puritan.com/pages/file.asp?xs=2DF684486794401CACD17A3804B090A6&PID=1029&CID=&CPID=1902
        (Mam nadzieję, że dobry link wkleiłam). Jest to jeszcze w postaci kapsułek, ja jem tabletki, bo tańsze ;). W każdym razie nie jest najgorsze.

• yaga7 Re: Zagraniczne sklepy niestanikowe w necie 03.01.08, 21:06
          Już własnie widziałam ten preparat i się nad nim zastanawiałam :)
          Ale skoro bierzesz i polecasz, pewnie kupimy i będziemy łykać.
    • chaje_shukarije Re: Zagraniczne sklepy niestanikowe w necie 03.01.08, 20:34
      przeglądam sobie tą stronkę, bo interesują mnie preparaty na paznokcie, włosy i
      skórę, a oni mają ponoć fajnie, spojrzałam na ceny i: phi... wcale nie tańsze
      niż w aptece :/ i nagle olśnienie - to jest w dolarach nie w funtach!!!!

marluś, jaka to jest mała paczka (coby cła uniknąć)? :)
      • mamamisia74 czy można tam płacić e-kartą m banku? 03.01.08, 20:38
        • marla30 Re: czy można tam płacić e-kartą m banku? 03.01.08, 21:08
          Myślę, że można płacić kartą m banku, ja płacę kartą przedpłaconą Banku śląskiego. Nie mam wypukłej karty, tylko taką do płatności internetowych.
      • marla30 Re: Zagraniczne sklepy niestanikowe w necie 03.01.08, 21:04
        Tak naprawdę to nigdy nie masz gwarancji, że unikniesz, ale zawsze można próbować:). Ja się staram, żeby moje paczki były poniżej 50 dolarów już z przesyłką. Względnie około 50, ale raczej nie więcej. A, jak kupujecie, to spróbujcie na próbę w symulacji do koszyka coś dodać - oni mają przedziały cenowe w zalezności od wagi paczki, i czasem można bezkarnie dorzucić jeszcze jakiś preparat, a cena za wysyłkę się nie zmienia. Niestety, niektóre preparaty są bardzo ciężkie (np. kapsułki z Omega 3), za to niektóre niesamowicie lekkie (witamina D) i w tej samej cenie za wysyłkę można kupić znacznie więcej.
      • marla30 Re: Zagraniczne sklepy niestanikowe w necie 05.01.08, 18:39
        Chaje, jeśli szukasz czegoś na włosy, to może spróbuj biotynę? Jest taniutka na PP, a w Polsce o takich dawkach można pomarzyć tylko. Sporo oób twierdzi, że działa.
    • kasica_k Truskawa 03.01.08, 20:42
      czyli eu.strawberrynet.com/main.aspx
      - sklep z perfumami i kosmetykami marek selektywnych, niektóre niedostępne w Polsce. Wysyłka darmowa, do zapachów dopłata 10% (nie więcej niż 10 EUR). Ceny z reguły korzystne, a towar oryginalny. Ponieważ towar idzie do nas z Hongkongu, Urząd Celny może położyć na nim łapkę, co od czasu do czasu się zdarza, ale dalece nie zawsze.
      • yaga7 Re: Truskawa 03.01.08, 21:07
        Truskawę gorąco polecam.
        Czasem można trafić na bardzo fajne wyprzedaże i promocje.
        Można płacić kredytówką lub paypalem, sprzedają też przez ebaya.
      • kaemka Re: Truskawa 03.01.08, 21:50
        A jeśli nawet naliczą cło, to Truskawka jest tak miła, że po przesłaniu
        stosownych dokumentów zwraca te kwotę.
    • yaga7 CD i DVD 04.01.08, 08:25
      Gdzie kupujecie?
      Z tego, co pamiętam, Marla pisała, że kupuje na brytyjskim amazonie.

Ja muzyczne płytki kupowałam tu:
      www.recordshopx.com - tania przesyłka, brak zastrzeżeń
      infrarot.de/ - niestety, droga przesyłka.

Znacie inne sklepy, którymi warto się zainteresować? :)
      • veev Re: CD i DVD 04.01.08, 11:45
        Ja na Amazonie w USA (ale dość droga przesyłka i zwykle długo idzie) albo na
        brytyjskim eBayu. Kiedy mieszkałam w .de, kupowałam na niemieckim Amazonie, bo
        od bodaj 20 euro mieli darmową wysyłkę, ale wysłanie z Niemiec do Polski
        kosztuje chyba nawet więcej, niż ze Stanów. Dziwne.

A, i jeszcze jest to: www.abebooks.com/
        - nezastąpione, jeśli chodzi o książki z "nakładów wyczerpanych" czy niedostępne
        w Amazonach.

v.
    • agastrusia Re: Zagraniczne sklepy niestanikowe w necie 04.01.08, 10:21
      Ship Smart
      www.shipsmartusa.com/site_22.html?PHPSESSID=b504be4fd537fd9d871705a82b692436
      Za ich pośrednictwem można robić zakupy w wielu sklepach amerykańskich.
    • marla30 Paula Begoun, czyli... 05.01.08, 18:45
      www.paulaschoice-eu.com/shop/

Ciekawa strona, nawet jeśli nie do kupowania, to do poczytania - sporo o właściwej pielęgnacji skóry. Baaardzo dobre kosmetyki, szczególnie te z kwasami BHA, praktycznie nieosiągalnymi na naszym rynku. Jak widzę, pojawiły się też już kosmetyki z AHA, dotąd dostępne jedynie na amerykańskiej stronie. Kosmetyki nie bardzo drogie, wysyłka trochę tak, ale czasem jest zniżka nawet do 50% na wysyłkę własnie. Bardzo polecam, Pauli używam już od ponad roku i ogromnie sobie chwalę. Wydajne jak diabli. Kolorówki nie znam, ale dziewczyny, które kupowały, chwalą sobie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka