Dodaj do ulubionych

Pytanie o szerokość fiszbin...

05.01.08, 18:27
Pytalam juz o to w galerii, ale nikt nie odpowiedzial..
Jak szerokie wlasciwie powinny byc fiszbiny? Maja sie konczyc dokladnie na granicy piersi czy 1-2cm za nia? A wlasciwie to ktore zbiora i nie "rozkawalkuja" piersi? Moje sa troche rozjechane i nie ma wyraznej granicy pomiedzy piersia a "niepiersia":) A bardzo bym chciala miec tak wyraznie rozdzielone.. i nie wiem jakie staniki mam nosic.
Obserwuj wątek
    • maith Re: Pytanie o szerokość fiszbin... 05.01.08, 23:03
      Generalnie powinno być tak, że pierś jest cała w środku, a żeby się nie
      rozjeżdżała na boki, to od razu przy niej powinna być fiszbina. Nie 1-2 cm
      dalej... Aczkolwiek jeżeli Twoje piersi są rozwałkowane i bez wyraźnej granicy,
      to możesz mieć problem z ustaleniem, gdzie jest to właściwe miejsce.
      W takiej sytuacji szczególnie ważne jest:

-żeby na pewno mieć odpowiednio ścisły obwód (inaczej biust i tak wyjedzie poza
      fiszbinę i będzie się dalej rozwałkowywał)

-żeby mierząc stanik pochylić się i zagarnąć sobie wszystko spod pach ruchem
      masującym do miseczek. Jeśli obwód będzie ok, to to nie powinno wyjechać. Jeśli
      wyjedzie, to zwykle widać, że fiszbina coś ugniata. Zwykle myślimy, że to jakiś
      niezależny tłuszczyk, ale po noszeniu prawidłowego rozmiaru okazuje się, że to
      jednak był biust

-warto też żeby stanik, przynajmniej w początkowym okresie po zmianie, był nieco
      wyżej zabudowany pod pachami, bo inaczej taki podpachowy biust wyjedzie sobie górą.
      • e.m.i1 Re: Pytanie o szerokość fiszbin... 05.01.08, 23:42
        Hmm.. Najchetniej nosze Fieste, jest mi w niej najwygodniej, bo wlasnie obejmuje cale piersi, w tym waleczki podpachowe. Mam tez Arabelle i 2 Melissy i mimo tego, ze wszystko dokladnie wygarniam pochylajac sie do przodu, to mam wrazenie, ze uciskaja mi jakis "koncowy" kawalek piersi. Obwod nosze scisly - 60, w Melissie 65. Wnioskuje z tego, ze powinnam nosic raczej Panache? Tylko ze ono mi nie zbiera biustu, tylko obejmuje te rozkawalkowane czesci:/
        • maheda Re: Pytanie o szerokość fiszbin... 05.01.08, 23:49
          A masaże robisz?
          Codzienne masowanie piersi przez parę minut powinno załatwić sprawę zebrania
          tych kawałków razem.
          • e.m.i1 Re: Pytanie o szerokość fiszbin... 06.01.08, 00:29
            No czasem robie.. heh staram sie, ale straszny len jestem.
            I chcialam jeszcze dodac, ze regula o celowaniu fiszbin w srodek pachy mnie chyba nie dotyczy, bo moje piersi koncza sie prawie na plecach:/
            • maith Re: Pytanie o szerokość fiszbin... 06.01.08, 00:54
              Reguła Cię jak najbardziej dotyczy. Tylko z jakiegoś powodu nie możesz zebrać
              biustu tam, gdzie powinien być.
              Być może potrzebujesz bardziej ścisłego stanika - może te 60-tki to
              rozciągliwce. Może przydałby Ci się model wyżej zabudowany po bokach.
              Piersi prawie na plecach to norma u osób z rozjechanym biustem. Nie należy się
              do nich dostosowywać, trzeba to zmienić.
              • corka_rysialda Re: Pytanie o szerokość fiszbin... 06.01.08, 10:48
                Maith czy mogłabyś polecić jakiś stanik wyżej zabudowany pod pachami? Bo mam
                chyba podobny problem co e.m.i1, piersi uciekają mi górą ponad końcem fiszbiny.
                • charm Re: Pytanie o szerokość fiszbin... 06.01.08, 11:02
                  Z mojej strony polecić mogę Tango II/Tango Floral ;-)
                  (dużo kolorów, ale zabudowaniec straszny, choć nie ukrywam, że bardzo wygodny,
                  po kilku dniach noszenia zaczęłam zauważać wygładzanie fałdek :D )
                  • driadea Re: Pytanie o szerokość fiszbin... 06.01.08, 11:16
                    Ja tam Tango nie cierpię, rozmiar dobry, a fiszbiny kończą mi się na plecach,
                    takie ustrojstwo szerokie... Nie miałabym szans na ładny biust w Panache.
                  • chaje_shukarije charm, słonko... 06.01.08, 11:20
                    > Z mojej strony polecić mogę Tango II/Tango Floral ;-)

masz oba?
                    jak wypada Floral w porównaniu z Tangiem II? w sensie szerokości fiszbin,
                    wielkości miseczki, scisłości itd.
                    na Twojej opinii szczególnie mi zależy, bo jesteśmy rozmiarowymi sąsiadkami i
                    wiem, że miałaś podobne uwagi nt. Tanga II
                    zasadzam się na tego Florala, a nie wiem czy gra jest warta świeczki :)
                    • charm Re: charm, słonko... 06.01.08, 12:05
                      Cóż, podobnie jak tango II ma wielgachne fiszbiny, rozmiarówka moim zdaniem jest
                      taka sama (ten sam wykrój, tylko inny materiał, fiszbiny chyba też te same, w
                      60JJ jeszcze ciut szersze... Przy czym Tango II 65J ma dłuższe fiszbiny niż
                      floral 60J, floral ma je jakby "ucięte" o ~cm z przodu i tyłu, ale nie wiem, czy
                      wynika to z różnicy w rozmiarze, czy modelu).
                      Z tego, co zauważyłam, ivory jest ciut luźniejsze, tzn materiał bardziej
                      rozciągliwy od sky blue, ale nie jest to duża różnica, raczej minimalna~0,5-1cm
                      na obwodzie.
                      Wieczorem/jutro mogę wrzucić zdjęcia "wspólne" tango II 65J i tango floral 60J,
                      60HH i 60JJ, ale teraz nie chce mi sie zdejmować tego 60J ;P
                  • madzi1 Re: Pytanie o szerokość fiszbin... 06.01.08, 13:08
                    Ja właśnie czekam na Fieste, wydaje mi się, że ona też jest dosyć
                    zabudowana pod pachami. Mam właśnie zamiar pozbyć się tych
                    podpachowych bułek, bo z tych staników które mam uciekają mi góra :/
              • e.m.i1 Re: Pytanie o szerokość fiszbin... 06.01.08, 15:21
                Fiesta jest tak scisla ze 1cm wiecej w zebrach a mialabym problemy z oddychaniem. Arabella moze i jest troche za luzna.. aha, mam 70cm pod biustem.
                A co do tej reguly to juz nie wiem, bo w zadnym staniku Panache fiszbiny nie celuja w srodek pachy tylko gdzies dalej. Wiec wszystkie sa do kitu?
                A Freya wbija mi sie w biust. To juz nie wiem co powinnam nosic:/
                • madzi1 Re: Pytanie o szerokość fiszbin... 06.01.08, 16:39
                  Mam nadzieję, że na mnie też będzie ścisły. Przy moim 66/67 pod
                  biustem ciężko o ścisły stanik :/ Mam pytanie czy jest dosyć
                  zabudowany pod pachami tak jak mi się wydaje?
                  • e.m.i1 Re: Pytanie o szerokość fiszbin... 06.01.08, 16:46
                    Moj jest zabudowany, ale to GG, ponizej tego moze byc troche inaczej. Ale nie musi:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka