Dodaj do ulubionych

Złodziej wystawił staniki które do mnie nie doszły

20.01.08, 22:44
Właśnie przeżyłam szok!!!
Na allegro pojawiły się staniki, które kiedyś zamówiłam w Brastopie i do mnie nie doszły, a także stanik, który kupiłam na giełdzie od brytyjki.

Z brastopu nie dostałam przesyłki, więc poprosiłam o powtórną wysyłkę - też nie doszło.

To nie może być przypadek:
Tango floral 28FF od brytyjki
www.allegro.pl/item300400810_panache_superbra_rozm_28ff_nowy_tango_floral.html
I z brastopu:

2 x flirtelle minx
www.allegro.pl/item300381409_biustonosz_flirtelle_rozm_30e_nowy_czekoladowy.html
www.allegro.pl/item300381935_biustonosz_flirtelle_rozm_30e_nowy_czekoladowy.html
2 x fiesta różowa
www.allegro.pl/item300403802_panache_superbra_rozm_28f_nowy_fiesta_balc.html
www.allegro.pl/item300404092_panache_superbra_rozm_28f_nowy_fiesta_balc.html
i Ruby pink

www.allegro.pl/item300408685_biustonosz_rubypink_rozm_30e_nowy_georgie_bra.html
Dziewczyny, pomocy, poradźcie co robić!

Obserwuj wątek
    • chaje_shukarije Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 20.01.08, 22:47
      zgłoś na policję
    • scarlet_agta Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 20.01.08, 22:47
      Może powinnaś zgłosić to na poczcie? Bo chyba tam musiały zniknąć...
      • bajgla Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 20.01.08, 22:53
        Obawiam się, że to mógł być "sąsiad"...
        Zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby na początku napisać do sprzedawcy, że jak mi ich nie odda, to zawiadamiam policję.
        Chociaż to pewnie nie ma sensu.
        • chaje_shukarije Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 20.01.08, 23:18
          > Zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby na początku napisać do sprzedawcy, że ja
          > k mi ich nie odda, to zawiadamiam policję.

ja bym się bała grać bez policji, bo ktokolwiek to jest ma Twój adres - ma
          kopertę skoro wiedział, że staniki są z brastopu
          • panistrusia Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 10:51
            Niech kradnie w spokoju? Albo niech ktoś inny walczy z przestępczością, świadczy
            w sądzie, zwraca uwagę grandzącym nastolatkom... A my sobie po cichutku będziemy
            korzystać z tego czegoś, co zwie się społeczeństwo obywatelskie.
            • charm Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 11:27
              To ja powtórzę to, co było już pisane wielokrotnie - policja...
              I kup ten badziew (albo niech ktoś inny kupi i poprosi o dane do przelewu, wtedy
              zwykle podaje się prawdziwe dane).
              Do allegro bym nie napisała - poinformuje zainteresowanego, a to może być za
              szybko. Allegro jest wyczulone na oszustów, ale sprawa z oszustwem na allegro ma
              niewiele wsprólnego - nie oszukuje, po prostu handluje kradzionymi rzeczami, a
              to sprawa policji, nie allegro.
    • madzi1 Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 20.01.08, 22:52
      I jeszcze perfidnie powstawiał na allegro foty z brastopu.
      Hym...dobrze by go było namierzyć, tzn jak się nazywa, przez allegro
      chyba da się to jakoś zrobić? To musi być jakiś pracowanik poczty,
      albo ktoś kto ma znajomego pracującego na poczcie, innej opcji chyba
      nie ma.
    • maheda Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 20.01.08, 22:54
      Zgłosiłabym przede wszystkim do Allegro.
      I na policję równolegle.
      • blue_jean Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 20.01.08, 23:04
        Od razu zgłosić na Allegro (są wyczuleni na oszustów). Oczywiście
        dołączając swoje zamówienie(-a) jako dowód (potwierdzenie modeli i
        rozmiarów).
        • bajgla Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 20.01.08, 23:06
          Z tym, że ja się zastanawiam, czy warto.
          W końcu ta osoba wie, gdzie mieszkam.
          • maheda Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 20.01.08, 23:07
            Warto, warto.
            To zwykły złodziej i tchórz.
          • madzi1 Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 20.01.08, 23:09
            Na odwrót. To ty wiesz gdzie ten paskudny złodziej mieszka i to on
            powinien trząść już tyłkiem ze strachu, dokładnie tak powinno być.
    • magdalaena1977 Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 20.01.08, 23:11
      Najpierw zapisz sobie te aukcje na twardym dysku. Bo gość może je zwinąć, jak
      tylko poczuje swąd.
      • green-avocado Zanim zgłosisz do Allegro 20.01.08, 23:15
        Zgłoś na policję.
        Jeśli bardzo zalezy ci na adresie do niego (pomoże później policji, bo sami nie
        zawsze jednak są skuteczni) to po prostu zlicytuj u niego któryś ze staników 'za
        wszelką cenę' tak żebyś dostała emaila z jego danymi, że niby chcesz wpłacić
        pieniądze. I przekaż go policji.

Jak zgłosisz władzom Allegro to moga mu tylko zablokować konto i go nie znajdziesz.
    • dancop Porada specjalisty... 20.01.08, 23:15
      Pokazano mi ten post jako specjaliście od tego typu spraw.
      Mogę doradzić:

Adres najłatwiej zdobyć po prostu licytując i wygrywając jedną aukcję. Wtedy będziesz miała pewność kto ma twoją przesyłkę. To wtedy, jeśli podejrzewasz, że to sąsiad odebrał na poczcie adresowany do Ciebie pakiet i nie chcesz od razu robić afery na całego. Ale, to moim zdaniem półśrodek. Niektóre aukcje już są zalicytowane, więc pewnie i tak, w praktyce, nie odzyskasz swoich rzeczy.

Jeśli natomiast chcesz grać na ostro, to trzeba zgłosić sprawę na policji i do Allegro. Zrób dokumentację (zrzuty z ekranu) aukcji. Zrób wydruki aukcji i zamówień z Brastopu i korespondencji ze sklepem (o zaginięciu pakietu). Zgłoś sprawę na swoim lokalnym komisariacie/komendzie. Policjanci ustalą wraz z Allegro kto wystawił staniki i przekażą niestety sprawę do prowadzenia jednostce właściwej ze względu na miejsce zamieszkania złodzieja - jeśli to sąsiad to nie będziesz miała kłopotu z dojazdami. Jeśli ktoś inny no to może będzie trzeba pojeździć potem na przesłuchania. Jeśli się zdecydujesz na ten krok, to trzeba sprawę równolegle zgłosić na Allegro. Powinni zablokować aukcje i teoretycznie masz szanse na odzyskanie zawartości swojej paczki. Ale w tej sytuacji sprzedawca teoretycznie może pozbyć się staników (czytaj zniszczył dowody).

Życzę odzyskania paczki.
      Daniel

• dancop Re: Porada specjalisty... 20.01.08, 23:17
        Jeszcze mi się nasunęło - jeśli nie chcesz od razu się ujawniać- niech ktoś inny
        zalicytuje i wygra aukcję dla ciebie. Wtedy złodziej nie będzie wiedział, że się
        zorientowałaś. Bo jak ty zalicytujesz, no to od razu się dowie, że go namierzyłaś.

Ale ja bym zgłaszał sprawę policji, cięty jestem na złodziei i oszustów.
        Daniel
      • green-avocado Re: Porada specjalisty... 20.01.08, 23:17
        "jeśli to sąsiad to nie będziesz miała kłopotu z dojazdami. "

hahahhh ;D
      • akli-mak Re: Porada specjalisty... 20.01.08, 23:18
        Tam jest jedna aukcja w której można wybrać opcję kup teraz. W taki sposób można
        szybko i łatwo sprawdzić kto kryje sie pod tym tajemniczym sprzedającym.
      • chaje_shukarije Re: Porada specjalisty... 20.01.08, 23:19
        dobrze mówi, chociaż facet ;)
        polać mu :)))
        • dancop Re: Porada specjalisty... 20.01.08, 23:30
          A co? Facet to od razu be? :)
          Po 1 - nie piję,
          Po 2 - nie wszedłem tu by czytać o.. temacie forum :)
          Aukcje zarchiwizowałem na archi.inos.int.pl/db/index.html
          Powinny być tam na wieki.. to znaczy aż serwis nie zniknie z sieci :)
          Daniel

• chaje_shukarije Re: Porada specjalisty... 20.01.08, 23:44
            > A co? Facet to od razu be? :)
            a wręcz przeciwnie, wokół nie tyle fajnych babeczek a ja sie ciągle za facetami
            oglądam ;)

>Po 1 - nie piję,
            uuu, to bardzo niedobrze, trzeba podobno co najmniej dwa litry dziennie ;)

> Aukcje zarchiwizowałem na archi.inos.int.pl/db/index.html...
            fajowsko, właśnie siadałam by to zrobić :)
            a jednak to dobrze, ze wy faceci czasem szybciej robicie niż myślicie ;))
    • kociatko_biusciaste Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 20.01.08, 23:24
      Zgłoś sprawę Policji. Zrób to w taki sposób, jak radzi dancop. Allegro często
      nie ma ochoty zajmować się problemami użytkowników, wiem z doświadczenia,
      natomiast Policja to zrobi, i potrafi być skuteczna.
      Trzymam kciuki za odzyskanie Twoich rzeczy i ukaranie złodzieja!
    • kociatko_biusciaste Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 20.01.08, 23:29
      Facet jest rzekomo z Wrocławia, przynajmniej tak jest napisane w aukcjach. No i
      nie ma żadnego w opcji "kup teraz", ja tu widzę wszystkie 6 na licytacji.
      • madzi1 Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 20.01.08, 23:31
        Ale oprócz tych staników sprzedaje też inne przedmioty i jeden z
        nich jest w opcji kup teraz, kto wie może to też kradzione. O jezuuu
        jak ja nie nawidzę złodziei!
        • kociatko_biusciaste Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 20.01.08, 23:36
          Muszę Ci powiedzieć, że ja nie przepadam za wiekszością przestepców..
          A poważnie, to jestem chyba tak samo zaszokowana i zbulwersowana jak okradziona
          dziewczyna! Też wątpię, żeby to był przypadek...
          Ostatnio pisałam do paru sklepów i pytałam, jakie są koszty poleconych, w wolnej
          chwili zamieszczę informacje - lepiej chyba dopłacić trochę, a mieć...
          • angella456 @ Kociatko 21.01.08, 12:26
            Mogłabyś wrzucić to, co Ci sklepy odpisały na temat poleconych do tego wątku:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74664423
            • kociatko_biusciaste Angello, zrobione:) 21.01.08, 14:44

• angella456 Dzięki:)) n/t 21.01.08, 15:02
    • heliamphora Popieram: od razu na policję! 20.01.08, 23:30
      Allegro niby dba o klientów, ale jeśli może, to umywa ręce (takie było moje dośwuadczenie z nieuczciwym sprzedawcą). Policja będzie skuteczniejsza.

Trzymam kciuki!!!
    • maith Nietypowy rozmiar 20.01.08, 23:41
      1) Wrzuciłam ostrzeżenie na Większe piersi (osoby, które mogą się zainteresować
      tym rozmiarem są głównie tu i właśnie tam). Może to zatrzyma licytacje.
      2) Zgłaszając rzecz i na Policji i w Allegro zwracaj wszędzie uwagę na to, że:
      -jeden sprzedawca wystawił naraz dokładnie to, co było w 2 paczkach adresowanych
      do Ciebie
      -i na to, że staniki mają nietypowy rozmiar.
    • kasica_k Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 00:38
      Ech...jak ja nie cierpię złodziejstwa :( Trzymam kciuki, żeby się udało ukarać
      złodzieja i odzyskać swoją własność. Na policję z nim!
      • maith I Bajgla, dostałaś szansę, nie zmarnuj jej 21.01.08, 01:09
        Ty wiesz, ile ja się naszukałam mojej ukradzionej paczki na Allegro?
        I nie miało znaczenia, że Brastop wysłał mi tę paczkę jeszcze raz (choć niestety
        bez Lilly). Pamiętam, jak źle czułam się z tym, że ktoś może po prostu zabrać
        sobie moje rzeczy. Jakby mi się złodziej tak podłożył, jak ten Twój, to
        zrobiłabym wszystko, żeby już nigdy więcej niczego nie ukradł.
        Gdybym podejrzewała, że mój sąsiad kradnie moje paczki i nic z tym nie zrobiła,
        to bałabym się kiedykolwiek cokolwiek zamówić.
        Ten ktoś już Cię namierzył jako swoją ofiarę (nieważne czy to sąsiad, czy
        złodziej pocztowy). Albo to przerwiesz, albo będziesz się bała cokolwiek
        zamawiać bez potwierdzenia.
        A jeśli to sąsiad, to opowiedz innym sąsiadom, jak bardzo byłaś zdziwiona, kiedy
        się okazało, kto wystawił charakterystyczny zestaw rzeczy z Twoich paczek.
    • chaje_shukarije Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 01:20
      myślę sobie, że tak swoją drogą to trzeba być przemózgiem żeby wystawić te
      wszystkie staniki naraz ;)
      no ale może dzięki tej yntelygencji bajgla odzyska swoje zamówienie :)
    • chaje_shukarije tylko nie zapomnij nas informować... 21.01.08, 01:21
      o przebiegu zdarzeń, bo to ciekawsze niż telenowele ;)
      zwłaszcza dla mnie - nie mam telewizora ;))
    • noczbrodni Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 06:34
      Moim zdaniem powinnaś zgłosić na policję. Jak najszybciej! Trzymam
      kciuki. Marta
    • joankb Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 08:20
      Ten ktoś sprzedaje różne rzeczy - ale nie staniki. Może to aukcje
      grzecznościowe? Tak czy inaczej przez niego można będzie dotrzeć do złodzieja.
      Chyba zalicytuję ten badziew za 14,99...
      • turzyca Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 17:22
        Posrednictwo w sprzedazy kradzionego towaru nazywa sie paserstwo i jest
        przestepstwem. Podobnie jak zabojstwo mozna to przestepstwo popelnic
        nieswiadomie, ale faktow to nie zmienia.
        No i zastanow sie - wystawiasz przedmiot nalezacy do wujka, przychodzi do Ciebie
        policja i mowi, ze towar, ktory wystawilas, pochodzi z przestepstwa. Jak sie
        zachowasz, jesli jestes uczciwa osoba i nie wiedzialas, co wujek wyczynia?

Ja mam inna hipoteze na temat tej osoby.
    • bathilda Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 08:31
      Moje doświadczanie wskazuje, zę jak się naskarży do Allegro to oni w pierwszej
      kolejności wysyłają tego mejla do sprzedawcy żeby się ustosunkował. Więc nie
      pisz tam nic czego nie chcesz i nie przesadzaj z emocjami na wypadek gdybyś się
      jednak myliła.

Moim zdaniem nie ma sensu kupować czegoś czego nie potrzebujesz. Napisz do
      Allegro cos takiego

" Nazywam się Maria Kowalska, mieszkam w Warszawie, kod pocztowy 02-500.
      Niedawno zamówiłam w sklepie internetowym zagranicą biustonosze w bardzo
      nietypowym rozmiarze. Przesyłka do mnie nie dotarła. Dziś znalazłam Sprzedawcę
      który wystawia dokładnie takie same staniki - wszystkie które zamówiłam, w tych
      samych kolorach i rozmiarach. Jeśli również mieszka w Warszawie to istnieje
      znaczne prawdopodobieństwo, że wszedł w posiadanie mojej przesyłki. Będę
      wdzięczna za chwilowe zablokowanie poniższych aukcji do chwili złożenia przeze
      mnie zawiadomienia o przestępstwie."

Czy cóś takiego. Jak Allegro zobaczy że ktoś mieszka obok to samo sobie chyba
      uwiarygodni Twoją prośbę. Chyba można też załączyć zamówienie z Brastopu albo
      napisać że możesz załączyć co trzeba.
    • marla30 Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 08:33
      Ja czekam aż wystawią moje :( - pisałam już w róznych miejscach, że mnie ukradziono wszystkie przesyłki i w tym tygodniu zgłoszę to na policję, bo na poczcie rżną głupa. Tym, że ktoś jest z Wrocławia, nie sugerowałabym się - równie dobrze może do sprzedaży wykorzystywać dane jakiejś babci czy kuzynki. Z drugiej strony, to idiota, skoro wystawił wszystko naraz. Nie bój się, że zna Twoj adres - no i co z tego? Ale jak się boisz, utwórz nowe konto z nnym adresem. Na allegro nie licz, zaczną działać dopiero, jak policja im każe, tak mają gdzieś (sprawdzone kiedyś na własnej skórze). Faktycznie weź dowody zamówienia, skany aukcji i idź z tym na policję - nie powinni Cię zlekceważyć.
      • marysia103 Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 09:02
        19.12.07 wysłałam do przedstawiciela Frey i Fantasy wzory strojów kąpielowych
        oraz kilka kompletów Frey i Fantasy, wszystko z katalogu wiosna-lato 2008.
        Paczka do tej pory nie dotarła do adresata. Jeśli wpadłybyście na allegro lub na
        innych aukcjach na takie rzeczy to bardzo proszę o kontakt. Kostiumy i bielizna
        były oznaczone jako sample z tego co pamiętam to większość w rozmiarach 80D, ale
        mogły być też inne. Rzeczy są charakterystyczne bo z nowej kolekcji. Bardzo
        proszę o pomoc, na pocztę nie mogę liczyć, reklamacja już złożona, ale obawiam
        się że nic z tego nie będzie.
        • mig_usia Mozesz na mnie liczyc Marys... 21.01.08, 22:46
          sledze aukcje allegro wyszukujac wszystkiego po bardziej znanych
          markach czyli panache freya i fantasie i wklejam linki do naszej
          zakladki allegro.
          zwroce teraz uwage bardziej na stroje w 80D:)

i to nawet ja wkleilam "feralne" staniki
          a z drugiej strony to moze i dobrze ze je znalazlam tak hurtowo bo
          przynajmniej prawowita wkascicielka je znalazla:)

no sytuacja mnie zszokowala i nie moglam uwierzyc w to co czytam
          (!!!) nawet nie pomyslalabym ze z takiego zrodla moglyby byc...
          zaraz dam do nich notke u nas ze kradzione

osobiscie zglosilabym najpierw na policje tak jak dziewczyny pisaly -
          ale zrobisz to co uwazasz za stosowne

trzymam kciuki za pozytywny rozwoj akcji:)
    • bianna Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 09:21
      Dołączam się do próśb. Do tej pory wszystko do mnie dochodziło, ostatnio z
      przesyłki chyba sobie ktoś zrobił prezent gwiazdkowy.
      FREYA TINKERBELL BLACK BALCONY BRA/SHORT zestaw w rozmiarze 30E. To miał być
      prezent dla siostry, która nadal nie chce się dobrze ostanikować ;[
      Na poczcie zaśmiano mi się w twarz - nie mogę tego zareklamować...

Ale na poczcie znajdują się nie tylko złodzieje rzeczy, ostatnio nie dotarła do
      mnie wpłata na prawie 50 zł. Kupujący przesłał mi nawet potwierdzenie wpłaty -
      wpłacał 2go stycznia, do dzisiaj cisza... Poczta także otrzepała rączki - wg
      nich są czyści, winny jest mój bank....
      • kocio-kocio Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 09:48
        Mnie zginęła przed Świętami taka sukienka:
        www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/bh27-details.aspx?colour=Black
        Mam już nową, wysłaną poleconym, ale niesmak pozostał.
        W tym samym czasie nie doszła do mnie też paczka z kaszkami dla dzieci :o)
    • agusia1977 Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 09:22
      O rany, gdybym zajrzała dziś najpierw na allegro, to bankowo zalicytowałabym te
      staniczki, bo to moje potencjalne rozmiary...(wciąż szukam właściwego).
      Mam nadzieję, że uda ci się odzyskać twoją paczkę.
      Pozdrawiam

ps. czy to znaczy, że sklepy nie wysyłają tzw. poleconych przesyłek??
      • bathilda Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 09:28
        > ps. czy to znaczy, że sklepy nie wysyłają tzw. poleconych przesyłek??

Nie, wysyłają to jako zwykły list, co najwyżej priorytet (1st class royal mail).
        • maheda Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 09:43
          Zależy. Bravissimo wysyła za potwierdzeniem odbioru, ale Brastop istotnie jako
          list wrzucany do skrzynki...
          • ganbaja Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 09:46
            I t jest jedyny ale wystarczający powód, że jakoś nie mogę zacząć kupować za
            granicą :-(
            Nie stać mnie na zasponsorowanie staników złodziejowi.
          • bathilda Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 09:51
            maheda napisała:

> Zależy. Bravissimo wysyła za potwierdzeniem odbioru.

Nigdy nie podpisywałam nic w Bravissimo. Zawsze 1st class royal mail.
            • szarsz Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 10:46
              w bravissimo trzeba poprosić o "signed for". Wtedy wysyłają
              poleconym. Bez żadnej dopłaty
        • marysia103 Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 09:45
          Nie wiem jak robią sklepy Brytyjskie, ale ja swoje przesyłki wysyłam zawsze
          poleconym lub jako paczkę, czyli za potwierdzeniem odbioru. Dla złodziei nie ma
          znaczenia jak paczka była wysłana, a poczta ma takich spraw całe mnóstwo i też
          najwyraźniej nic sobie z tego nie robi.
          • beakarp mozna polecony z Anglii 21.01.08, 09:56
            w UK nazywa się to "signed for" i kosztuje ok 6 funtów. Trzeba
            ustalać indywidualnie ze sprzedawcą/sklepem
      • bianna Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 09:50
        Nie wiem jak jest teraz, ale gdy mieszkałam w UK to nie było możliwości wysyłki
        tzw poleconego. Można było ubezpieczyć, ale to kosztowało sporo.

Tak patrzę na wystawiony przez tego allegrowicza towar i jakoś tak widzę, ze
        spory rozrzut jest w tym co on sprzedaje. Chyba dorwał się nie tylko do twoich
        paczek...
        • anna-pia polecony z UK 21.01.08, 11:33
          Kupowałam na ebay w zeszłym tygodniu, przesyłka kosztowała półtora czy dwa
          funty, płacąc Paypalem poprosiłam o polecony ("signed for"), przyszło poleconym
          bez dodatkowej opłaty.
          Bravissimo też wysyła poleconym, jak się o to poprosi, tylko trzeba poprosić
          NATYCHMIAST po dostaniu maila potwierdzającego, bo raz poprosiłam następnego
          dnia i już było wysłane.
          • chrumpsowa Bajgla 21.01.08, 11:52
            Dziewczyny dobrze radza. Cos zbyt duzo "zbiegow okolicznosci". To sa rozmiary, o
            ktorych istnieniu przecietna kobieta nic nie wie. No, a nie dosc, ze rozmiary
            sie zgadzaja to i kolory... Generalnie wspolczuje.
    • agmani Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 09:45
      SZOK!!!

Jestem ciekawa, co postanowilas i jak sie sprawa rozwinie.
      Ja sie boje kupowac tam, gdzie wysylaja poczta zwykla i potem nie ma dowodu.
    • marla30 Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 12:06
      Idź na policję koniecznie. Jak tu ktoś napisał, zostałaś już namierzona i ten ktoś zawsze będzie kradł Ci paczki, jak mnie ktoś kradnie. Ja na policję pójdę. Ale chyba nie pisz do allegro - oni go zapytają, a nie zapominaj, że wtedy, jeśli się facet wystraszy, może w każdej chwili zmienić dane na jakieś nieistniejące albo kogoś, kogo w życiu się z nim nie powiąże.
      Nie bój się złodzieja - niech go szlag.
    • ganbaja Re: Złodziej wystawił staniki które do mnie nie d 21.01.08, 12:22
      Policja, policja i raz jeszcze policja.
      Gdy poszam na policje 7 lat temu, w sprawie oszustwa internetowego [wyłudzanie
      pieniędzy] to policjanci nie wiedzieli dobrze co to internet i o co mi chodzi.
      Patrzyli jak na dziwowisko.
      Ale czasy sie zmieniły i przyjmują każda sprawę i co najlepsze, działają.
      Ktoś kto patrzy na dokonywane przestępstwo jest współwinien.
      Nie wolno takich spraw odpuszczać.
    • zarin Te oferty są w wątku o Allegro 21.01.08, 12:30
      Proponuję je stamtąd usunąć, któraś może nie zauważyć tego tematu i je kupić.

Swoją drogą, nie wiem, może jestem przewrażliwiona, ale nie podejrzewacie, że
      ten człowiek może czytać Lobby? Nie ma dużo miejsc w internecie z informacjami o
      "niestandardowych" rozmiarach, on wie, na jaki obwód w biuście są przeznaczone
      staniki...
      • szarsz Re: Te oferty są w wątku o Allegro 21.01.08, 13:17
        Jeśli czyta forum, to pewnie zauważy i ten wątek...
      • maith Re: Te oferty są w wątku o Allegro 21.01.08, 13:32
        Zna rozmiar, bo jest na metkach!
        Przecież zwykle piszą przeliczenie obwodów na wersję europejską. Chyba żaden
        stanik nie ma na metce tylko wersji UK. Nie musiał nigdzie nawet szukać info o
        zasadach przeliczania, których pewnie pełno jest w necie na przykładach 75, 80.

Z metek też wziął skład.
        Resztę ma ze strony sklepu, którego nazwa była na przesyłce (to też jest
        częściowy dowód, że właśnie z tego sklepu brał zdjęcia, innych nie ma skąd znać).
        • anias0401 Re: Te oferty są w wątku o Allegro 21.01.08, 13:54
          nie zna sie na stanikach nic a nic- w opisie aukcji podał rozmiar 65
          C.
          • angoul Re: Te oferty są w wątku o Allegro 21.01.08, 13:59
            To właśnie może się zna, skoro przeliczył rozmiar brytyjski na polski, a nie
            wpisał "ślepo" z metki "E"
            • kocio-kocio Re: Te oferty są w wątku o Allegro 21.01.08, 14:42
              A tam przeliczył.
              Zobaczył, że spore, to napisał C.
              Przecież to E to jakiś wymysł angielski, tak samo jak 30 :o)
        • zarin Re: Te oferty są w wątku o Allegro 21.01.08, 14:27
          Chodziło mi o to, że podana jest np. informacja, że stanik jest na 94 cm w biuście.
          I nie ma w opisie aukcji żadnej głupoty w stylu "biustonosz na wielkie piersi",
          czego można by się spodziewać po ignorancie.
          Ogólnie, kiedyś szukałam jakichś staników i bardzo często pierwsze, co się
          pojawia w wyszukiwarce polskich stron po wpisaniu nazwy modelu brytyjczyka to
          odnośnik do Lobby.
          Ale miejmy nadzieję, że niepotrzebnie histeryzuję, oby.
          • kasiamat00 Re: Te oferty są w wątku o Allegro 21.01.08, 15:02
            Ta, 28FF na 94 cm w biuście... Toż to czysty kretynizm. Na 94 jest FF ale 30.

> I nie ma w opisie aukcji żadnej głupoty w stylu "biustonosz na wielkie piersi",
            > czego można by się spodziewać po ignorancie.

No bo jak się ma w łapie 28FF czy 30E to ciężko napisać, że to jest na wielkie
            piersi :)
            • zarin Re: Te oferty są w wątku o Allegro 21.01.08, 16:43
              Użytkownicy sprzedający 70D czy 75C nie zawsze dochodzą do tak błyskotliwych
              wniosków, przykładowo ;).
      • zazulla skasowalam n/t 21.01.08, 14:48
    • babajaga87 Ja niechcący licytuję te staniki :( 21.01.08, 14:09
      Dziewczyny,
      ja wczoraj zalicytowałam dwa z tych staników, nie wiedząc nic o tej sprawie. Co
      powinnam zrobić? :/
      BabaJaga
      • agusia1977 Re: Ja niechcący licytuję te staniki :( 21.01.08, 14:29
        Poproś o odwołanie oferty. powiedz, ze się pomyliłaś. Może się uda chociaż tobie.
      • joankb Re: Ja niechcący licytuję te staniki :( 21.01.08, 14:31
        :((. porozum się może z bajglą. To jest jakaś szansa na ustalenie danych
        sprzedającego. Nie wycofuj oferty, bo spłoszysz złodzieja.
      • interalia Re: Ja niechcący licytuję te staniki :( 21.01.08, 14:34
        Ta licytacja bedzie jeszcze trwala kilka dni, ja nie pisalabym od
        razu do tego "sprzedawcy", tylko poczekala troche az sie bajgla
        wypowie. Moze ona juz cos dzisiaj bedzie dzialac w tej sprawie, a
        Twoja posba odwolanie moze zlodzieja sploszyc.
        • agusia1977 Re: Ja niechcący licytuję te staniki :( 21.01.08, 14:42
          Może macie rację, że jak się ma coś na sumieniu, to może spłoszyć. Mi się często
          zdarzało, że ktoś prosił o wycofanie oferty... i jakoś sie nie wystraszyłam;)
          • babajaga87 Re: Ja niechcący licytuję te staniki :( 21.01.08, 16:00
            No ja też pomyślałam, że wycofując moje oferty mogę niepotrzebnie spłoszyć tego
            sprzedawcę.. Poczekam na decyzję właścicielki.

A może lepiej, żeby ona kupiła te swoje staniki i dopiero mając je w ręku
            zgłaszała sprawę na policję? Bo inaczej złodziej może zniszczyć / ukryć "dowody".
            • green-avocado Re: Ja niechcący licytuję te staniki :( 21.01.08, 18:16
              "
              A może lepiej, żeby ona kupiła te swoje staniki i dopiero mając je w ręku
              zgłaszała sprawę na policję? Bo inaczej złodziej może zniszczyć / ukryć "dowody"."

Ja bym takiemu człowiekowi grosza nie przesłała, jeśli to faktycznie staniki
              Bajgli to ma do czynienia z osobą nieuczciwą, ryzyko że tych staników na oczy
              nie zobaczy jest dość duże ;/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka