kati_p 21.01.08, 18:25 Proszę doświadczone dziewczyny- pomóżcie Pannie młodej. Ja już zostałam objechana za pogląd, że 70D to niewielkie piersi. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=74569389&a=74569389 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
green_kumak Re: Pomóżcie pannie młodej 21.01.08, 18:54 Rzeczywiście 70D , to nie za duży rozmiar biustu (jeśli chciałabyś go przełożyć na np.obwód 75cm pod biustem wówczas wyszedłby rozmiar 75B , ewentualnie C ... Widzisz więc , że przy tym obwodzie rozmiar miski nie szokuje) W pierwszej kolejności poleciłabym zmierzenie swoich wymiarów ( obwód w i pod biustem )i podanie ich na forum . Być może ( i nawet całkiem prawdopodobne ) , że powinnaś nosić 65-tki ... Zresztą jest wiele modeli biustonoszy , body czy gorsetów z odpinanymi ramiączkami , które świetnie trzymają biust . Ja jestem posiadaczką rozmiaru 65GG . Na swoim ślubie miałam suknię z jednym ramiączkiem , które zakładało się na szyję . Pod spodem ubrałam biustonosz typu plunge ( zbierający biust do środka ), który posiadał odpinane ramiączka . Co prawda dla " bezpieczeństwa " w trakcie zabawy założyłam sobie ramiączko sylikonowe przez szyję , ale NAPRAWDĘ w ogóle nie było go widać . Jeśli boisz się modeli bezramiączkowych może wybierzesz takie rozwiązanie .. Odpowiedz Link
narcyza5 Re: ale 21.01.08, 19:04 autorka niniejszego wątku zdaje się, że to wszystko wie. Problemy mają gdzie indziej. Odpowiedz Link
mloda2008 Tytułowa Panna Młoda :-) 21.01.08, 19:12 Dziewczyny tytułowa Panna Młoda to ja :-) Troszkę ostatnio przybrałam ale moje aktualne wymiary to: pod biustem - 73cm (bez dodatkowych cm i kg - 70cm) w biuście (mierzone w biustonoszu w najszerszym punkcie) - 94cm (tutaj mało spada nawet z kg - może do 90cm jak bardzo wychudnę ;-) a to taka fotka w bikini www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=0c51709c6be9474a Odpowiedz Link
maith Re: Tytułowa Panna Młoda :-) 21.01.08, 19:24 No tak, czyli naprawdę jesteś szczupła. Sporo staników powinnaś nosić w 60-tkach, może część w 65-tkach, ale to tylko jeżeli pomiar pod biustem był na ścisku i bez powietrza. Twój rozmiar to (w brytyjczykach) albo 65FF albo 60GG. W tej sytuacji nie dziwię się, że w 70D masz problem. Co do zdjęcia, to nie gniewaj się, ale jakby ktoś Ci położył na brzuchu mysz, to ta przeszłaby do szyi pod obwodem i nawet by jej łączenie miseczek nie przylizało włosków ;) Masz ładny biust, ale potrzebujesz dopasowanego stanika, żeby go ładnie wyeksponować i żeby go nie zniszczyć, bo szkoda. Odpowiedz Link
turzyca Re: Tytułowa Panna Młoda :-) 21.01.08, 20:08 A tu przyklad jak wyglada 65F, zebys sie na poczatek nie przerazila literek. :) stanikomania.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?361780 Odpowiedz Link
turzyca Re: To jest 65D 21.01.08, 20:17 Cholerny swiat. Mam nadzieje, ze teraz uda mi sie wkleic biust pietnasty... stanikomania.blox.pl/2007/12/Biust-pietnasty-czyli-ex-75B.html Odpowiedz Link
mloda2008 do Maith 21.01.08, 23:04 świetna ta metafora z myszą ;-) Fakt, że bikini na tym zdjęciu było za duże pod biustem - rozciągnęło się szybko pod cieżarem, ale to jest właśnie ten problem, że piersi wypychają miskę, w której się nie mieszczą i robi się luka pod biustem. Może dzięki Wam uda mi sie w końcu zażegnać ten problem. Dodam, że w mojej rodzinie wszystkie dziewczyny są tak biuściaste a w domu jest nas nawet 3 kobietki ;-) Siostra ma wymiary: pod - 83cm i w biuście - 99cm - możecie też określić prawidłowy rozmiar dla Niej? Odpowiedz Link
maheda Do tego zasadniczo służy wątek rozmiarowy 22.01.08, 08:47 ale niech tam. Siostra niech przymierzy staniki w rozmiarze około 75F (polskie, czyli Triumph, Konrad, Ewa Bień, Felina, i tak dalej). Albo - 75E (anglicy mówią na ten rozmiar 34E) w brytyjczykach. Możliwe, że na początku lepsze będą troszkę mniejsze miseczki, jeśli biust jest zmasakrowany, do momentu, aż wróci na swoje miejsce. Odpowiedz Link
martvica Re: Tytułowa Panna Młoda :-) 21.01.08, 20:02 Jeju, jak Ty 94 cm upchnęłaś w 70D? Ja mam 93 i w 70E mi ciasno... Odpowiedz Link
chrumpsowa Re: Tytułowa Panna Młoda :-) 21.01.08, 20:13 martvica napisała: > Jeju, jak Ty 94 cm upchnęłaś w 70D? Ja mam 93 i w 70E mi ciasno... He he ja upychalam ;) i to byl push up. W biuscie mialam 94cm pod biustem trudno powiedziec, ale bylam z 10kg chudsza niz teraz ;). Tak wiec da sie. No i powiem, ze to 70D co prawda robilo mi z biustu w sumie jeden cyc ;), ale w prownaniu do rozmiaru 4 z Intimissimi trzymalo rewelacyjnie. Za to 70D zaplacilam 25 PLN w promocji (nikt nie chcial go kupic, ciekawe dlaczego ;), za intimissimi cos w okolicach 100PLN. Czlowiek mlody byl i glupi ;). Odpowiedz Link
irjakrk Re: Tytułowa Panna Młoda :-) 21.01.08, 20:43 Ja 97 upychałam w 75C, więc spokojnie się da :) Odpowiedz Link
charm Re: Tytułowa Panna Młoda :-) 21.01.08, 23:08 > Ja 97 upychałam w 75C, więc spokojnie się da :) Da się...Upychałam się w 70E/70F... a teraz mam 60J/60JJ (niektóre 60J lekko bułkują...) Odpowiedz Link
kati_p Re: Tytułowa Panna Młoda :-) 21.01.08, 20:25 Młoda! No to świetnie trafiłaś ze swoimi wymiarami. 70D to bardzo zły pomysł dla twojego biustu. Mam koleżankę o 10 cm węższą w biuście (pod biustem ma 72), która nosi ten rozmiar co ty. I na nią jest to za małe, co dopiero na Ciebie! Nie krzywdź swojego biustu, kup dobry rozmiar stanika i suknię z marzeń... :) Odpowiedz Link
mloda2008 Re: Tytułowa Panna Młoda :-) 21.01.08, 22:54 OK w takim razie czas kupić dobry biustonosz! Tylko jaki w takim razie rozmiar powinnam nosić? Domyślam się już, że nie dostanę takiego w sklepach bo i tak robią wielkie oczy jak proszę o 70D czy DD ;-) Proszę więc o namiary na jakieś sprawdzone sklepy i fasony, gdzie dostanę dobrą bieliznę w miarę przystępnych cenach :-)? Dodam, że w tej chwili noszę usztywniane biustonosze i nie znoszę miękkich. Odpowiedz Link
maheda Re: Tytułowa Panna Młoda :-) 22.01.08, 08:53 A to zależy, w jakim mieście mieszkasz. Jeśli mieszkasz w Warszawie, Krakowie czy Katowicach (lub blisko tych miast), możesz próbować kupić coś stacjonarnie. W Krakowie działa Intimo4you na Wysłouchów 3/1, w Katowicach sklep w pasażu hotelu Monopol, w Warszawie co najmniej cztery sklepy - Avocado na Brackiej 1, Buduar w Złotych Tarasach, Chatte w Promenadzie, Peachfield po skontaktowaniu się z właścicielką sklepu internetowego o tej samej nazwie. Jeśli nie wybierasz się do żadnego z tych sklepów, możesz kupić coś przez internet z Intimo4you, Peachfield, Avocado lub Bellissimy - to są sklepy polskie z brytyjskimi stanikami; lub zamówić ze sklepów brytyjskich, prosząc o przesyłkę poleconą/rejestrowaną (registered) w Bravissimo, Figleaves i jeszcze kilku innych. Wszystkie propozycje znajdziesz w wątku o sklepach tradycyjnych i internetowych. Na przystępne ceny w tych sklepach bym nie liczyła, jest to wydatek rzędu 170 zł, plus minus czterdzieści zł. W okresie późniejszym możesz polować na allegro czy e-bayu. Ale na razie dobrze by było dobrać sobie stanik porządnie, a to umożliwi Ci wyłącznie sklep. Odpowiedz Link
maheda P.s. 22.01.08, 08:54 Staniki nosisz wyłącznie usztywniane, bo nie nosisz dobrze dobranego rozmiaru. W dobrze dobranym rozmiarze nie będziesz lubiła usztywnianych ;) No, może poza wyjątkowymi okazjami. Na co dzień najlepsze są staniki miękkie, wzmocnione jedynie pod biustem (i ew. z boków) fiszbinami. Odpowiedz Link
mloda2008 do Wszystkich :-) 22.01.08, 19:36 Dziękuję bardzo za wszelkie podpowiedzi. Postanowiłyśmy z siostrą, że wybieramy się na przymiarki do któregoś ze sklepów w Warszawie bo ten mamy najbliżej. Na razie przymierzymy i wybadamy, który rozmiar jest dla nas odpowiedni i jak już trafimy na ten nasz prawidłowy to albo wyszukamy coś na Allegro bo tam jest najtaniej albo kupimy w sklepie internetowym, bo tam też chyba ceny są korzystniejsze niż w sklepach? Ja wstępnie będę szukała 65FF (30FF) bo mam parę kg do zrzucenia więc na razie pod biustem jest 74cm i boję się, że to 60GG może być w obecnej chwili za małe w obwodzie pod biustem. Jak schudnę a na pewno tak będzie to zmienię rozmiarówkę ;-) a dla siostry poszukamy 75E (34E) już się nie mogę doczekać - w końcu będę mogła mieć staniczki we wszystkich kolorach :-) Jeszcze raz dzięki wielkie za pomoc i cierpliwość :-) Odpowiedz Link