Dodaj do ulubionych

Watchdog, czyli spis, tego co nie doszło z UK

• faforzyca Re: Watchdog, czyli spis, tego co nie doszło z UK 14.07.08, 09:41
      Kolejne straty:

2 egzemplarze testowe
      Freya 30E, o kroju jak Darcey, różowo-beżowy
      Fantasie Allure brzoskwiniowy 30E
    • kasiam306 Re: Watchdog, czyli spis, tego co nie doszło z UK 14.07.08, 21:08

Drogie znawczynie spraw prawie wszelakich

1 czerwca br. zamówiłam kostium jak nizej, listki napisały mi ze 3
      czerwca zostały wysłane no i jest 14 lipca a u mnie zamowienia nie
      ma….. niestety trafilam na strajk (jak to któraś z Was trafnie
      określiła) sroczty srolskiej.
      No i pytanie jak teraz to załatwic – czy pisać do listków z prośbą o
      numer przesyłki czy od razu pisać reklamacje do ww. sroczty? Pytałam
      już z tydzień temu na swojej sroczcie o proces postepowania w
      przypadku takiej sytuacji, ale poinformowano mnie ze to podmiot
      wysyłający powinien napisac reklamacje – już widze jak listki piszą
      reklamację w sprawie mojego kostiumu… - miałyście niestety kiedys
      taką sytuacje?
      Nawet nie będę pisała ze miałam nadzieję ze kostium dotrze na mój
      urlop…..

a rozmiar tego był 38FF chocolate ...
      www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=BA-RO79&mci=&size=&colour=&image=r560547-p560707-front

jeśli uznacie ze zaśmiecam forum – spokojnie proszę usunąć
      • marla30 Re: Watchdog, czyli spis tego, co nie doszło z UK 15.07.08, 00:05
        Kasiu, jeśli to była przesyłka nierejestrowana, to nikt niczego nie wyśledzi. Pisz do Listków, na pewno dostaniesz zwrot pieniędzy. Ale dręczenie poczty polecam przy okazji - w sensie dopytywania się, skarżenia, dziwnych min i uwag na temat zgłoszenia tego Bóg-wie-gdzie. Inna sprawa, że z mojego doświadczenia wynika, że wiele to nie da - ale ziarno niepokoju zostanie zasiane.
      • adomix kasiam306 15.07.08, 18:53
        Kasiu,nie daj za wygraną.Ja też zamówiłam stanik w Listkach
        (Fantasie Olivia).Zamówiłam 23 maja i tego samego dnia przesyłka
        miała statut "despatched" czyli wysłana.Oczywiście była to zwykła
        przesyłka gdyż rejestrowana to w Listkach aż 20 funtów.Stanika nie
        otrzymałam do dziś.
        Jakieś 3 tygodnie po wysłaniu przesyłki napisałam do nich maila z
        informacją,że przesyłka nie doszła.Odpisali mi,że powinnam popytać
        na poczcie i u sąsiadów.Popytałam,oczywiście nic to nie dało,o czym
        nie omieszkałam ich powiadomić.Po takiej oto wymianie korespondencji
        w dniu 23 czerwca otrzymałam zwrot pieniędzy na konto.Zwrócili i za
        stanik i za przesyłkę.
        Oczywiście cała ta mailowa korespondencja odbyła się w języku
        angielskim.Nie poradziłabym sobie z tym gdyby nie pomoc forumek z
        wątku tłumaczeniowego.Cierpliwie tłumaczyły mi ich maile na polski i
        moje na angielski.Jestem im za to bardzo wdzięczna.Nie mam,co
        prawda,upatrzonego stanika,ale przynajmniej nie straciłam finansowo.
        Straciłam ok.7 zł co zapewne wynikało z różnicy kursów.
        • kasiam306 Re: kasiam306 16.07.08, 10:02
          no wlasnie wczoraj mail zostal wyslany (dzieki korekcie jezykowej na watku
          tlumaczeniowym)
          no i zobaczymy co odpisza - mi zalezy takze na opcji - dostaje 2. kostium bo i
          tak musze kupic,
          ehhhh ta sroczta srolska
          • orange_juce Re: kasiam306 25.07.08, 11:00
            Ja też miałam taką sytuacje i bez problemu wysłali mi paczke jeszcze raz i to nawet fedex-em. Także nie martw sie
    • vesper_lynd Ech :( 11.08.08, 18:46
      26.07 wysłany z Brastopu gorset Antoinette 34E, ciągle go nie ma i przyznaję że się cała nerwię, czy dojdzie :((( Trochę już czasu minęło, a ostatnio listonosz wpadał na "świetne pomysły" pt. zostawić paczkę sąsiadom - zadzwonił do mnie z pytaniem komu może w kamienicy zostawić moją przesyłkę... Przez minutę nie mogłam nic wydukać na takie bezczeleństwo! SĄSIADOM! Do diaska, poczta jest tak bezczelna, że tylko czekam z szampanem w lodówce, aż zostanie zniesiony ich cholerny monopol!
      • adomix Re: Ech :( 11.08.08, 19:43
        "Mój" listonosz też ma "świetne" pomysły.Kilka dni temu w skrzynce
        na listy znalazłam dwie przesyłki polecone (priorytety).W jednej
        kopercie był list,w drugiej stanik kupiony na Allegro.Pewnie
        listonosz sam "pokwitował" odbiór przesyłek.

A jeśli idzie o monopol Poczty Polskiej to jego zniesienie chyba
        nieprędko nastąpi gdyż wymaga to zmian ustawowych.Innymi słowy póki
        co ten monopol chroniony jest przez państwo.Przecież pocztowcy mogą
        zastrajkować,a,jak dotąd,państwo przed wszelkiej maści strajkami po
        prostu tchórzy,nawet wtedy gdy są one całkiem bezsensowne.
      • vesper_lynd Re: Ech :( 12.08.08, 13:54
        Zaklęłam rzeczywistość tym wczorajszym postem, bo Antośka właśnie dziś doszła (i jest spektakularna, ech :)
    • szprota Re: Watchdog, czyli spis, tego co nie doszło z UK 11.08.08, 19:05
      Panache Inferno in Coral, 28GG, wysłane 8.07.2008 (z NaturalFigures - po
      krótkiej wymianie e-maili otrzymałam zwrot kasy)
      Pour Moi? Provence underwired, 30DD, wysłane 29.05 (z Listków; po wymianie
      e-maili wysłali mi raz jeszcze, fedexem, doszło w jeden dzień)
      Cóż, zyskałam pewność, że niezarejestrowane przesyłki do mnie nie dochodzą. W
      ogóle. Na dwie w opcji standard dwie nie doszły. Na NF signed for kosztuje 7,50
      i tyle można jeszcze wydać, ale fedex na Listkach jest makabrycznie drogi,
      praktycznie dopłacam tyle co za drugi stanik :/
    • boziaj Freya Pollyanna 32FF i Millie 30F, Tango II 34F 11.08.08, 19:19
      odpowiednio: białe, nude, białe
      nowe
      z ebaya
      • margaretka02 Kostiumy kąpielowe z ebaya 11.08.08, 22:32
        1. Panache Swimwear Illusion Swimsuit Mocha 38G
        2. Panache Kaleidoscope Bikini Top SW0210 Blue
        3. Panache Kaleidoscope Hipster Short 0213 BLUE 16

Wszyskie kupiłam 29 czerwca u jednego sprzedawcy. Szły wprawdzie jako dwie
        przesyłki, ale mój błąd był taki, że kupiłam je tego samego dnia/wysłał je
        jednocześnie.

Wysłał je Royal Mailem, napisałam do niego, że nie dotarły, od tej pory wysyła
        do Polski przesyłką Sign for.
        Przynajmniej jest szansa, że następni dostaną swoje przesyłki.

Złodziejowi życzę, żeby dostał parchów od moich kostiumów.
      • margaretka02 Kostiumy kąpielowe z ebaya 11.08.08, 22:34
        1. Panache Swimwear Illusion Swimsuit Mocha 38G
        2. Panache Kaleidoscope Bikini Top SW0210 Blue
        3. Panache Kaleidoscope Hipster Short 0213 BLUE 16

Wszyskie kupiłam 29 czerwca u jednego sprzedawcy. Szły wprawdzie jako dwie
        przesyłki, ale mój błąd był taki, że kupiłam je tego samego dnia/wysłał je
        jednocześnie.

Wysłał je Royal Mailem, napisałam do niego, że nie dotarły, od tej pory wysyła
        do Polski przesyłką Sign for.
        Przynajmniej jest szansa, że następni dostaną swoje przesyłki.

Złodziejowi życzę, żeby dostał parchów od moich kostiumów.
    • end.of.world11 Panache Sienna 12.08.08, 08:09
      Spisałam już na straty, a zła jestem niemiłosiernie, bo to ja wysyłałam jednej z forumek. Miesiąc i 5 dni temu. Nie doszedł. Stanik był używany, ale widocznie to chyba złodziejowi nie przeszkadzało.
      Jeden z listów ze stanikiem który wysłałam innej forumce był otwierany i zaklejony taśmą. Widać kogoś nie pociągał biały kolor stanika (na szczęście!)
      W sumie to nie taka zła statystyka, bo wysyłałam już około 20 staników do Polski, tylko ostatni był rejestrowany. Co nie zmienia faktu, że za każdym razem jak coś wyślę, tydzień czasu czekam jak na szpilkach na potwierdzenie dostarczenia :/ a tego nie powinno być!
    • agusek00 Rubypink Ursula 30E i 30F z Brastopu 12.08.08, 09:00
      Zakochałam się w tym staniku odkąd zobaczyłam go w galerii, ale chyba już
      niedojdzie - właśnie minął czwarty tydzień. Upolowany po przecenie na Brastopie,
      więc odżałowałam te koszty przesyłki, moim zdaniem bardzo wysokie. No i chyba to
      był błąd :(
    • chocochoco Brązowy płaszczyk Bravissimo 10 RC 20.08.08, 00:24
      Może to nie stanik, ale też go tu dopisze, jakby ktoś go znalazł na jakiejś
      aukcji internetowej to proszę o info. Strasznie mi smutno, że akurat on zaginął,
      byłby jak znalazł na nadchodzącą jesień.
    • malina08 Panache Kaleidoscope bandeau bikini 32 F,majtki 14 20.08.08, 08:35
      Obie czesci kostiumu wyslane z dwoch roznych sklepow na ebayu, z bielizna nie
      bylo nigdy problemow, wiec zastanawiam sie, czy kostium wydal sie zlodziejowi
      bardziej atrakcyjny czy to tylko przypadek...
    • lakie Re: Watchdog, czyli spis, tego co nie doszło z UK 20.08.08, 08:48
      Dziewczyny nie straszcie mnie :( Ja jestem mega sceptycznie nastawiona do zagranicznych zakupów internetowych, zdecydowałam sie pierwszy raz i teraz czytam tu takie kwiatki i będę sie denerwować zanim przesyłka przyjdzie (ale czy dojdzie?). Dla mnie to jest cholernie dużo pieniedzy za stanik nawet na wyprzedaży :( nie bedę miała siły i pieniedzy zamówić na zasadzie do iluś tam razy sztuka i moze dojdzie :(
      • jaagna Zamawiajcie 'signed for"! 20.08.08, 09:44
        To proś o przesyłkę "signed for". W Bravissimo kosztuje tyle samo, co zwykłą przesyłka. Na eBayu ok. 3 funtów więcej, niz small packet. Drogie w Figleaves (20 funtów), w Brastop to chyba kilkanaście funtów.
        Przy "signed for" masz większą pewność, że przesylka trafi do ciebie cała i zdrowa.
        • lakie Re: Zamawiajcie 'signed for"! 20.08.08, 17:33
          Ja niestety zamawiałam w sklepie gdzie takiej opcji nie było :(
          • andziolandia Re: Zamawiajcie 'signed for"! 08.10.08, 13:58
            jakiego rodzaju jest to przesyłka?
            • kwiatek04 Re: Zamawiajcie 'signed for"! 15.10.08, 14:52
              Rejestrowana, czyli polecona :)
      • chocochoco Re: Watchdog, czyli spis, tego co nie doszło z UK 20.08.08, 21:08
        Jeżeli kupiłaś w sklepie internetowym lub ebayowym to zwrócą Ci pieniądze,
        jeżeli przesyłka nie dojdzie.
        • lakie Re: Watchdog, czyli spis, tego co nie doszło z UK 20.08.08, 21:16
          jeśli odpukać przesyłka nie dotrze to moze mi jakaś dobra koleżanka pomoże co mam dalej do niech pisać bo zamówić umiałam ale mail z wyjasnieniem że mi zginęło mnie przerasta :(
    • wielebnna Re: fantasie bridgette czarna 36G 20.08.08, 10:32
      kupowana na ebay
    • wielebnna Re: panache inferno midnight 36G + szorty 20.08.08, 10:32
      z undercoverexperience
    • lori_anna Panache Grace majtki 14 niebieskie 20.08.08, 11:57
      zamówione i wysłane 18.06 z figleavesclearance :(
      pisałam do nich ale zero odzewu :(
      dobrze, że to niecałe 40zeta :( a nie więcej...
    • balbina_alexandra Re: Watchdog, czyli spis, tego co nie doszło z UK 20.08.08, 20:56
      Nie wiem czy jest sens tak wymieniać co nam ginie - ja żaliłam się już na zlocie
      gdańskim, że w ciągu ostatnich 2 miesięcy z nierejestrowanych przesyłek z ebaya
      czy sklepów brytyjskich. A trochę kupiłam, w sumie najwięcej kolorówki - i nie
      ukrywam, że ogarnia mnie coraz większa wściekłość. Szykuję się już do złożenia
      skargi naprawdę gdzieś wyżej i będę domagać się jakieś porządnej kontroli na
      mojej poczcie bo zaprawdę powiadam - dzieją się tam cuda. U mojej mamy, która
      mieszka w tej samej dzielnicy ale innej części jest zdecydowanie lepiej. Zginęła
      mi ostatnio bielizna - Inferno Midnight, kostium Panama Cooler Freyi, stanik
      Ballet Definition i cos jeszcze tylko juz nie pamiętam, oprócz tego książki,
      samoopalacze i bronzery i pomniejsza kolorówka. Żeby sobie oszczędzić stresu i
      nerwów kupuję na ebay tylko w opcji signed-for - tak jak już to wspominano,
      koszt nieduży jakieś 5-7 funtów, a wśród sklepów wybieram te które taką opcję
      przesyłki przewidują - polecam Curvylicious (5.5) i Bravissimo. Brastop liczy
      sobie chyba ok. 15 funtów, to jak dla mnie trochę dużo, listki aż 20 i to już
      jest bardzo dużo. Z Figleaves clearance nie doszło do mnie jeszcze nic nigdy
      wiec sorry... fajne ceny ale nie dla mnie. Ostatnio mailowałam z Undercover i
      zapewnili mnie, że wysyłają rejestrowaną za 5 funtów, więc nadal będę tam kupować.

Choć przyznam szczerze, że rozważam opcję w wypadku jakiegoś mega zauroczenia na
      listkach - poproszę chyba o wysyłkę na adres mojej firmy - może dojdzie...
      • balbina_alexandra Re: Watchdog, czyli spis, tego co nie doszło z UK 20.08.08, 20:57
        Miało być "z nierejestrowanych przesyłek z ebay / sklepów brytyjskich nie
        przyszło do mnie NIC".
    • evolet Gossard Suoerboost Satin 30G biały 08.10.08, 13:21
      ebay, undercoverlingerie:/
      • evolet Gossard Superboost Satin 30G biały - dotarł n/t 15.10.08, 14:14

• andziolandia Re: Watchdog, czyli spis, tego co nie doszło z UK 08.10.08, 14:18
      NO SZKODA ŻE WCZEŚNIEJ NIE CZYTAŁAM TAKICH CIEKAWOSTEK.
      TEŻ SPORO KUPOWAŁAM NA EBAYU ANGIELSKIM I DOTĄD WSZYSTKO DOCHODZIŁO
      JAKO ROYAL SMALL PACKET, AŻ TU OD KOŃCA LIPCA Z 4 LISTÓW DOSZEDŁ
      JEDEN(- CHYBA DLATEGO ŻE UBRANKO MIAŁO PLAMY???NIE CZYTAŁAM
      DOKŁADNIE OPISU TEJ AUKCJI). TAK WIĘC DLA POCIESZENIA POWIEM ŻE GINĄ
      NIE TYLKO STANIKI I MAJTKI ALE CIUSZKI DZIECIĘCE TAKŻE. PODEJRZEWAM
      ŻE TO GINIE NA POLSKICH SORTOWNIACH. LIST PRZYSZEDŁ ZAKLEJONY SZARĄ
      TAŚMĄ , JAKBY KTOŚ W NIM SZPERAŁ.
      WRRRRR.....JESTEM TAK SAMO ZŁA JAK WSZYSTKIE TU OSOBY , KTÓRE DAŁY
      UPUST SWEMU NIEZADOWOLENIU.
      A SWOJĄ DROGĄ MOŻE BY TRZEBA BYŁO PISAĆ REKLAMACJE DO POCZTY NA
      PIŚMIE, NA KTÓRE MUSZĄ ODPOWIEDZIEĆ W USTAWOWYM TERMINIE 14 DNI,
      CHOCIAŻ TAK IM DOKUCZYĆ, MOŻE WÓWCZAS BY UKRÓCILI KRADZIEŻE, BO
      WIDZĘ ŻE JEST TO DZIAŁANIE NA SZEROKĄ SKALĘ.
      NIESTETY POCZTA POLSKA WCIĄŻ POZOSTAJE MONOPOLISTAMI NA RYNKU
      POLSKIM BO PRZESYŁKI KURIERSKIE NIE MOŻNA NAZWAĆ KONKURENCJĄ.....
      NA DZIEŃ DZISIEJSZY TEŻ JESTEM STRASZNIE ZNIECHĘCONA DO ZAKUPÓW Z
      EBAYA , NO BO PO CO MAM SIĘ POTEM STRESOWAĆ...
      JEŚLI CHODZI O TE ODSZKODOWANIA O KTÓRYCH KTOŚ PISAŁ TO TEŻ
      DOCZYTAŁAM SIĘ GDZIEŚ NA NECIE ŻE JAKO ZAREJESTROWANA NA POLSKIM
      EBAYU A KUPUJĄC NA ANGIELSKIM CZY NIEMIECKIM NIE JESTEM OBJĘTA
      PROGRAMEM OCHRONY. ZRESZTĄ CO TU SIĘ CZEPIAĆ LUDZI JAK TO U NAS
      KRADNĄ.......
      .POZDRAWIAM I ŻYCZĘ DUUUUŻO CIERPLIWOŚCI W OCZEKIWANIU NA
      PPRZESYŁKI..... KTÓRE MIEJMY NADZIEJĘ DOJDĄ JAK SIĘ DOCZYTAŁAM
      NAWET DO PÓŁ ROKU
    • kaczencja Zaginęły mi 3 różne paczki 10.10.08, 17:14
      Wysłane przez 3 różne osoby z trzech różnych miejsc w Anglii. Razem 4 staniki. Dotąd wszystko do mnie dochodziło w ciągu 5-7 dni, tym razem jest inaczej - staniki wysłano 15 i 16 września i nie ma po nich śladu. Wszystko wysłane jako small packet - nie martwiłam się o nie, bo dotąd na prawie 30 takich przesyłek wszystkie dochodziły. Aż tu nagle 3 paczki giną. Wątpię, że gdzieś jeszcze wypłyną, np. na allegro, ale na wszelki wypadek podaję, co było w paczkach:

- Biały Panache 65DD - miękki plunge, zupełnie nieznany model kupiony na ebayu,
      - Turkusowy plunge M&S 65DD o taki: i16.ebayimg.com/06/i/001/0b/0f/7182_1.JPG
      - Debenhams 65DD, o taki: i1.ebayimg.com/04/i/001/08/6b/676e_1.JPG
      - Panache Lara silver/rose 65D (nad nią najbardziej ubolewam, bo mam już jedną w tym samym rozmiarze - teraz miałabym conajmniej dwa dobre staniki, gdyby doszła, ale niestety...).

Szczerze mówiąc totalnie nie wiem co mam robić: byłam na poczcie, ale nic nie wiedzą na temat tych paczek. Nie sądzę też, by nagle doszły po miesiącu od wysłania. Były wysłane jako small packet, więc Poczta jak sądzę nie będzie w najmniejszym stopniu zainteresowana moim problemem. Mam pisać do sprzedawców, zawiadomić ich o zaginięciu przesyłek? Nigdy nie miałam takiej sytuacji, naprawdę nie wiem co mam robić. Jestem strasznie przygnębiona tym, że paczki nie doszły - tak zależało mi na tych stanikach :((((
    • aniazawieja Inferno Navy 30G + Saskia 30G 15.10.08, 14:56
      jak wyżej: Panache Inferno i Freya Saskia, oba w rozmiarze 30G i oba w kompletach z szortami 12/M.
      Przesyłka z Brastop, w międzyczasie zdążyłam napisać, że zaginęło i przesłali mi przesyłkę zastępczą( z Infreno "biszkoptowym", bo granatru już nie było), która zdążyła już dojść. Także szanse, że pierwotna przesyłka dojdzie są zerowe.
      • ellena Re: mój brastop wcięło 15.10.08, 15:24
        Che mi się płakać, ukradziono mi zamówienie z brastopu. Niech babie, która to
        zrobiła (albo babie faceta, który to zrobił) obwisną cycki!
        -Freya Olive Bra 30f
        -Ruby Pink Imogen Bra 32G
        -Panache Polka Bra 32G
        • nimrodella Re: mój brastop wcięło 02.11.08, 23:23
          do trzeciego pokolenia
    • kulki SIGNED FOR nie pomaga 16.10.08, 22:03
      Właśnie otrzymałam zwrot pieniążków z Brastopu za zaginioną przesyłkę. A
      myślałam, że tak się zabezpieczyłam biorąc "registered" :(
    • sineira zabezpieczenie 17.10.08, 21:02
      Od pewnego czasu proszę sprzedających, by z uwagi na kradzieże oklejali koperty
      szarą taśmą lub pakowali stanik dodatkowo w nieprzezroczysty worek. Wstyd pisać
      takie maile do ludzi zza granicy, ale cóż, nie moja wina, że na poczcie pracują
      złodzieje. Jak dotąd (tfutfu) wszystko dochodzi.
      A signed for też potrafią, chamy jedne, rozedrzeć paluchem i sprawdzić, co w
      środku. Szczęście, że zawartość nie przypadła parszywemu złodziejowi do gustu.
      Niechaj im łapy parch obsypie, niechaj im wątroby zgniją i członki wszelakie
      zwiędną!
      • tfu.tfu Re: zabezpieczenie 18.10.08, 02:09
        w Polsce i na Węgrzech znikają wszystkie przesyłki wysłane jako "zwykłe" :( no
        niestety, sama wysyłałam biuściastej przyjaciółce zamówione staniki i zajumali
        :( ech... te rejestrowane też zaczynają ginąć. najgorsze jest to, że poczta
        polska ma nas wszystkich głęboko gdzieś a jak przesyłka zginie to sobie możemy
        pokląć siarczyście i tyle :/
        • kulki Re: zabezpieczenie 19.10.08, 11:40
          jedno szczęście, że pieniążki oddają
          • nisiaczek28 cuda sie zdarzają 28.10.08, 13:39
            Czekałam 4 tyg na paczkę z brastopu. Straciłam nadzieję na gorset masquerade
            antoinette i wczoraj napisałam do sklepu czy w przypadku nierejestrowanych
            przesyłek można odzyskać chociaż część pieniędzy. A tu dziś patrzę, a w skrzynce
            awizo powtórne! Okazało się, że listonosz zostawił na poczcie moja paczkę bo nie
            mieściła się do skrzynki, ale nie zostawił awiza. Dopiero Panie na poczcie po
            tygodniu znalazły przesyłkę i wypisały awizo powtórne. Dlatego dziewczyny
            dzwońcie na pocztę i pytajcie czy czasem jakaś nie polecona przesyłka na Was tam
            nie czeka :) A brastop mi odpisał, że wysłał drugą paczkę - więc teraz będę
            musiała im odesłać.
    • olusimama Freya Polyanna Caramel 36FF 31.10.08, 16:54
      zamówiłam kilka rzeczy dla koleżanek, większość wysłana jedną paczką doszła
      szybko, ta jedna jedyna Polly nie. Wysłana 30 września do Świnoujścia.

Poinformowałam sklep (Bravissimo) o sytuacji i niedawno otrzymałam powtórną
      przesyłkę. Ale tamta wsiąkła. Mam nadzieję, że złodziejowi fiszbiny wyjdą bokiem.
      Nigdy więcej się nie zagapię przy zamówieniu i nie zapomnę poprosić o signed
      for. Półtora roku kupuję staniki w Anglii, pierwszy raz mnie okradli.
      • tfu.tfu Re: Freya Polyanna Caramel 36FF 31.10.08, 18:41
        łączę się w bólu (a złodziej na pewno parchu dostanie, o!)
    • kizombalover Aragon 32DD, różowy 01.11.08, 22:05
      Po ponad dwóch miesiącach - poddaję się.
      E-bay pomóc nie może, consumer direct wpisał sklep na jakąś tam listę, jedyna
      rada - raport na policję. Ubezpieczenie z pay pal nie obejmuje mnie, bo za
      późno. Straciłam "jedynie" stówę ;(((
      Wniosek - czas na stacjonarkę.
      Dobrze, że niedługo w Szczecinie będzie nowy sklep!
      • mlekowtubce Kalyani Gypsy in me 28 H (ten jasny) 08.11.08, 15:32
        Wysłany z bravissimo 8 października, w zestawie z majtkami rozmiar
        10 albo 12. :(
        • mag-ia1 Re: Brastop - sztuk trzy:( 08.11.08, 17:53
          Fantasie Gabrielle
          Curvy Kate
          Curvy Princesse

przesyłka z 20.10
    • fraylla Re: Watchdog, czyli spis, tego co nie doszło z UK 09.12.08, 18:03
      Fantasie Lingerie Jenna Plunge 6711 Coral 30FF :(((
      z Belle-lingerie.
      Wysłali 24.11, niby niedawno, ale w między czasie doszły do mnie dwie inne przesyłki, wysłane później (każda szła ok. 7 dni, jak zwykle).
      Żal mi strasznie, płakać mi się chce :(.
      Życzę złodziejowi obwiśnięcia biustu.
      A jak to facet, to trwałego obwiśnięcia czego innego.
    • ha.n.k.a Re: Watchdog, czyli spis, tego co nie doszło z UK 22.12.08, 14:15
      Panache separates 30dd i majtki 10, niebieskie. Chlip, chlip...
    • didulina Re: Watchdog, czyli spis, tego co nie doszło z UK 05.05.09, 00:01
      Freya Antoinette blue 30GG
      Freya Antoinette blue 36J
      Freya Madison black 36E

Przesyłka z Brastopu wysłana 06.04.2009

Może wpis nic nie zmieni ale "ból podzielony z bliźnim - połową bólu"
      • catrinceoir Re: Watchdog, czyli spis, tego co nie doszło z UK 05.05.09, 13:50
        to tez sie dopisze do watku (swoja droga, Brastop chyba przoduje w
        niedoreczonych przesylkach?). wyslane 1 kwietnia tego roku:
        RubyPink Bianca stanik 32DD i majtki 12, czarne;
        Curvy Kate Portia stanik 32DD, chocolate/pink;
        Freya Myrtle stanik 30E i majtki S, oliwkowe;
        Panache Scarlett stanik 30F, bialy;
        Curvy Kate Emily majtki 12, blue/cream.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka