Dodaj do ulubionych

Melissa sprzedaje 60! :)

27.01.08, 17:20
Nie znalazłam podobnego tematu ani jakiejś większej wzmianki na ten temat a
myślę, że warto wspomnieć :)
Melissa wprowadziła do swojej oferty długo oczekiwane 60 :) Czas świętować :D
Obserwuj wątek
    • kociatko_biusciaste Re: Melissa sprzedaje 60! :) 27.01.08, 17:44
      Wiemy, pisałam o tym w temacie dla 60-tek parę tygodni temu, i nie tylko ja.
      Właśnie czekam na paczkę:) priorytetową od tygodnia, wrrr..
      • teahousemoon Re: Melissa sprzedaje 60! :) 27.01.08, 17:51
        To znaczy wiem, że sam fakt był znany od jakiegoś czasu, ale strona zmieniła się
        chyba całkiem niedawno, prawda? Bywam tam dosyć często i dopiero dziś zauważyłam.
        • jaagna Wyszukiwarka! 27.01.08, 18:00
          Jest wyszukiwarka po rozmiarach!
          • kociatko_biusciaste Re: Wyszukiwarka! 27.01.08, 18:09
            Och, ta wyszukiwarka tak optymistycznie nastraja - kliknęłam 60K i cała strona
            staników mi się wyświetliła:D Niestety, tylko niektóre są ładne.

Kiedy przyjdzie paczka z moimi pięknymi meliskami?? Ja chcę moje meliski!
          • bathilda Re: Wyszukiwarka! 27.01.08, 18:10
            Nieeeeeee? To jeszcze chwila i będą zdjęcia wszystkich kolorów staników? Albo
            może nawet zdjęcia na żywym organiźmie .... Rozmarzyłam się ...
            • kociatko_biusciaste Re: Wyszukiwarka! 27.01.08, 18:18
              A nie ma jakichś zdjęć?
              Strona musiała ich dużo kosztować, skoro podnieśli przy okazji koszty przesyłki.
              Zlikwidowali też przesyłkę ekonomiczną. A przy drugiej i kolejnych wymianach
              wysyłają na koszt klienta przesyłką priorytetową za zaliczeniem pocztowym - bo
              przecież wiadomo, że każdy klient woli trzymać pieniądze w skarpetce i czekać z
              nimi na listonosza, zamiast zrobić przelew, gdy trzeba dopłacić.
              • bathilda Re: Wyszukiwarka! 27.01.08, 18:34
                Koszty wysyłki mnie zabiły. 16,5 zł za pobraniem i 12,5 zł przy przelewie? Półkilowa przesyłka pobraniowa, w większym gabarycie B, priorytetowa, kosztuje 12 zeta. A paczka do kilograma (przy wpłacie na konto) kosztuje 9 zeta. A jakby nadawali jako polecony, to gabaryt B, priorytet, do 350 g (a ile w końcu waży stanik? raczej mniej, ale doliczam na pudełko itp.) to 5,3 zł. Zdzierstwo.

A zdjęć w kolorach brakuje np. przy karmnikach, gdzie jest tylko biały a produkują choćby beżowe, moim zdaniem ładniejsze.
                • kociatko_biusciaste Re: Wyszukiwarka! 27.01.08, 18:43
                  Oczywiście, że zdzierstwo! Tym bardziej, gdy się weźmie pod uwage to, że np.
                  taki Undercover wysyła za darmo do wszystkich krajów, i jakoś im się to opłaca,
                  a ceny samej bielizny mają niewysokie.
                  • teahousemoon Re: Wyszukiwarka! 27.01.08, 18:53
                    Właśnie zauważyłam. Nie dość, że staniki coraz droższe (choć i ładniejsze), to i
                    koszty rosną... :( Niby dlaczego? Ja wcale nie muszę dostawać w tych wszystkich
                    kartonikach, a poza tym czy biustonosze naprawdę tyle ważą?
                    • teahousemoon Re: Wyszukiwarka! 27.01.08, 18:54
                      Poza tym - równie dobrze mogliby dodać tę cenę do kosztu stanika... Wyszłoby na
                      to samo :/ A tak, czuję wyraźnie, że ze mnie zdzierają kasę ;P
                      • kociatko_biusciaste Re: Wyszukiwarka! 27.01.08, 19:03
                        Ale mogliby nie dodawać ceny przesyłki do ceny stanika i jednocześnie nie
                        zdzierać kasy. Dostałam ostatnio od nich 5 staników i parę gaci, ważyło ponad
                        pół kg, ok. 600g. To ile będzie ważył 1 biustonosz? Tak jak Bathilda napisała,
                        pewnie pomiędzy 100 a 350 g., mam za to płacić kilkanaście zł?
                        • teahousemoon Re: Wyszukiwarka! 27.01.08, 19:07
                          No więc właśnie, pojawia się pytanie - dlaczego tyle sobie życzą? :/ Nie
                          rozumiem, dlaczego nagle to zmienili i co było nie tak. Zresztą, każdy kto
                          często korzysta z przesyłek internetowych wie, że koszt paczki do 1kg
                          priorytetem to 8zł :/ Czuję się oszukana.
                    • abere8 Pakowanie przesylek 27.01.08, 22:30
                      teahousemoon napisała:

Niby dlaczego? Ja wcale nie muszę dostawać w tych wszystkich
                      > kartonikach, a poza tym czy biustonosze naprawdę tyle ważą?

No wlasnie, ja niedawno sprzedalam stanik przez internet i do wyslania wlozylam
                      go plasko w tekturowy folder biurowy formatu A4, taki w ktorym powiedzmy jakias
                      oferte czy umowe sie dostaje, no i w koperte. Wyslalam jako normalny list, ktory
                      jest ograniczony gruboscia do 2cm, a stanik sie latwo zmiescil. Bardzo fajny
                      sposob, polecam :-)
                • anna-pia Koszty wysyłki 29.01.08, 11:39
                  Też mnie wkurzyły, chociaż Avocado bierze 15 zł - nawet za 1 stanik. Wrr.
                • ganbaja Re: Wyszukiwarka! 29.01.08, 11:49
                  Słuchajcie, a czy któraś z Was zapytała ich dlaczego takie koszty? Skąd oni te
                  ceny wzięli? Może wysyłają kurierem?
                  Jestem dobita tymi kosztami wysyłki :-((( To już nawet sprzedawcy na allegro tak
                  nie rżną :-(
                  • kociatko_biusciaste Re: Wyszukiwarka! 29.01.08, 14:19
                    Nie wysyłają kurierem;), wysyłają znienawidzoną przeze mnie pocztą.
                    Może doliczają do ceny wysyłki cenę biletu autobusowego, którym dojezdżają na
                    pocztę?;)
                    • ganbaja Re: Wyszukiwarka! 29.01.08, 14:26
                      No cóż....to a już tam staników zamawiać nie będę. Tyle za przesyłkę nie ma
                      sensu płacić. Granda.
                      • kociatko_biusciaste Re: Wyszukiwarka! 29.01.08, 14:31
                        Mnóstwo sklepów zdziera na przesyłce, Anna-pia napisała o Avocado, często też
                        spotykam koszty przesyłki 10 zł nawet, gdy się zrobi przelew. Też mnie to
                        irytuje. Niektóre sklepy (np. Melissa) dodają koszty przesyłki do paragonu i
                        obliczają od nich VAT, który kupujący musi zapłacić. Nie rozumiem tego.
                        • scarlet_agta Re: Wyszukiwarka! 29.01.08, 16:05
                          > Niektóre sklepy (np. Melissa) dodają koszty przesyłki do paragonu i
                          > obliczają od nich VAT, który kupujący musi zapłacić. Nie rozumiem tego.

O! Ale jeśli chodzi o Pocztę Polską to chyba ich usługi są zwolnione z podatku
                          VAT...
                          Widocznie boją się, żeby ich urząd nie posądził o zaniżanie VATu należnego. Z
                          tego co pamiętam Belissima nie doliczała kosztów przesyłki do paragonu.
            • teahousemoon Re: Wyszukiwarka! 27.01.08, 18:52
              Już manekiny ścierpię, ale wszystkie kolory to faktycznie byłoby coś... :)
        • kociatko_biusciaste Re: Melissa sprzedaje 60! :) 27.01.08, 18:04
          Ja nie wiedziałam, dopóki nie napisałaś:) Ale zanim wprowadzili zmiany na
          stronie, można było zamawiać 60-tki.
          • teahousemoon Re: Melissa sprzedaje 60! :) 27.01.08, 18:51
            Naprawdę? Nie wiedziałam :/ No to świetnie, bo właśnie wymieniłam miskę i czekam
            na przesyłkę, a mogłam i obwód... :/ Bo dwa biustonosze są na najluźniejszą
            haftkę takie tylko lekko ścisłe, ale tak mi się podobały, że mimo to je wzięłam.
            Ach, jestem teraz trochę zła ;)
    • charm Re: Melissa sprzedaje 60! :) 27.01.08, 18:57
      Cieszę się, że jest kolejna firma produkująca 60-ki, choć nie mieszczę się w ich
      rozmiarówce ;-(
      Poza tym, swego czasu ceny melisy były znacznie bardziej konkurencyjne, a
      teraz... czasem taniej wychodzą brytyjczyki, a jakość jednak też lepsza n w
      panache...
      • kociatko_biusciaste Re: Melissa sprzedaje 60! :) 27.01.08, 19:07
        To prawda, można znaleźć nawet za 10 funtów w sklepie brytyjczyka, ślicznego,
        kolorowego plunge, a tu te niektóre melisy jak namioty... i to coraz droższe.
      • teahousemoon Re: Melissa sprzedaje 60! :) 27.01.08, 19:08
        Właśnie sobie to uświadamiam - że chyba bardziej się opłaca kupować z WB. Tylko
        kiedy się do tego przekonam ;)
    • babajaga87 Szkoda tylko.. 27.01.08, 19:23
      że takie masakrycznie brzydkie te melissy... :)
      • kociatko_biusciaste Re: Szkoda tylko.. 27.01.08, 19:30
        Niektóre meliski są śliczne.
        A inne fatalne, to fakt, ale mnie się np. nie podoba ani jeden stanik Fantasie -
        wszystkie jak dla starych bab.
        • teahousemoon Re: Szkoda tylko.. 27.01.08, 19:31
          Też uważam, że niektóre są naprawdę ładne :)
          • bathilda Re: Szkoda tylko.. 27.01.08, 19:34
            Ta jest ładna

melissa.nazwa.pl/melissa/kolekcja/modelp.php?menu=Melissa0145.JPG

Ale to widać dopiero na kobiecie - dopóki jej nie zobaczyłam w Galerii to nie
            zwróciła mojej uwagi.
            • kociatko_biusciaste Re: Szkoda tylko.. 27.01.08, 19:40
              Tak, z tej nowej kolekcji podoba mi sie tylko ta, do której wkleiłaś link, i
              jeszcze 0146 (bardzo podobna), poza tymi dwoma nowa kolekcja jest trochę straszna.
              Za to z tych starszych modeli podoba mi sie kilka. 0129, 0246, 0250, na przykład.
              • babajaga87 Re: Szkoda tylko.. 27.01.08, 22:18
                No nie wiem.. Może to kwestia tych koszmarnych manekinów - nie widziałam nigdy
                żadnej Melissy na ''prawdziwej'' kobiecie, a do galerii nie mam dostępu (mam
                nadzieję, że na niego w końcu zasłużę :)
                • kociatko_biusciaste Re: Szkoda tylko.. 27.01.08, 22:30
                  To kwestia nie tylko manekinów, ale i jakości zdjęć - melisa 0250 w
                  rzeczywistości jest 5 razy ładniejsza niż na stronie, na zdjęciach w ogóle nie
                  widać jak haft pięknie błyszczy, wygląda jak inny stanik niemalże.
                  • fioolkaa Re: Szkoda tylko.. 29.01.08, 12:41
                    natomiast na żywo Melissa0263 nieporównywalnie brzydsza. mi osobiście podoba się
                    kilka meliss, ale wszystkie mają koszmarne ramiączka. dopóki nie zmienią
                    ramiączek, dopóty nie zrobię tam zakupów.
            • maith Ładne 29.01.08, 18:02
              bathilda napisała:

> Ta jest ładna
              > melissa.nazwa.pl/melissa/kolekcja/modelp.php?menu=Melissa0145.JPG
              > Ale to widać dopiero na kobiecie - dopóki jej nie zobaczyłam w
              > Galerii to nie zwróciła mojej uwagi.

Zgadzam się, też spodobała mi się dopiero w galerii :)

Z tego, co widzę na manekinach, spodobał mi się 134:
              melissa.nazwa.pl/melissa/kolekcja/modelp.php?menu=Melissa0134.jpg
              Wygląda też na niżej zabudowany niż typowe Melissy. To widać na zdjęciu zbiorczym.
              • martvica Re: Ładne 01.02.08, 11:41
                Całkiem ładna, ale cena mnie powaliła na kolana :o
    • bathilda Prawdziwy hicior - sekcja "koszulki"! 01.02.08, 10:51
      Na razie koszulka jest jedna

melissa.nazwa.pl/melissa/kolekcja/zdjecia/Melissa0130.jpg
      IMHO bazowana na modelu 110. Słowem chodzący seks i niech się Agent Provocateur
      schowa ze wstydu.
      • martulka_s Re: Prawdziwy hicior - sekcja "koszulki"! 01.02.08, 15:04
        Oprócz tego "chodzacego seksu" ; ) to ta koszulka jest dostępna w rozmiarach
        konfekcyjnych, tj 36, 38 itd. Ani słowa o MISECZCE!
        • teahousemoon Re: Prawdziwy hicior - sekcja "koszulki"! 01.02.08, 15:41
          Tak i to mi się bardzo nie podoba. Z początku miałam nadzieję, że jest to coś w
          rodzaju stanika z ładnym dołem doszytym, ale chyba nie ma co liczyć na to, że
          obwód jest wystarczająco ciasny :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka