teahousemoon 27.01.08, 17:20 Nie znalazłam podobnego tematu ani jakiejś większej wzmianki na ten temat a myślę, że warto wspomnieć :) Melissa wprowadziła do swojej oferty długo oczekiwane 60 :) Czas świętować :D Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kociatko_biusciaste Re: Melissa sprzedaje 60! :) 27.01.08, 17:44 Wiemy, pisałam o tym w temacie dla 60-tek parę tygodni temu, i nie tylko ja. Właśnie czekam na paczkę:) priorytetową od tygodnia, wrrr.. Odpowiedz Link
teahousemoon Re: Melissa sprzedaje 60! :) 27.01.08, 17:51 To znaczy wiem, że sam fakt był znany od jakiegoś czasu, ale strona zmieniła się chyba całkiem niedawno, prawda? Bywam tam dosyć często i dopiero dziś zauważyłam. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Wyszukiwarka! 27.01.08, 18:09 Och, ta wyszukiwarka tak optymistycznie nastraja - kliknęłam 60K i cała strona staników mi się wyświetliła:D Niestety, tylko niektóre są ładne. Kiedy przyjdzie paczka z moimi pięknymi meliskami?? Ja chcę moje meliski! Odpowiedz Link
bathilda Re: Wyszukiwarka! 27.01.08, 18:10 Nieeeeeee? To jeszcze chwila i będą zdjęcia wszystkich kolorów staników? Albo może nawet zdjęcia na żywym organiźmie .... Rozmarzyłam się ... Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Wyszukiwarka! 27.01.08, 18:18 A nie ma jakichś zdjęć? Strona musiała ich dużo kosztować, skoro podnieśli przy okazji koszty przesyłki. Zlikwidowali też przesyłkę ekonomiczną. A przy drugiej i kolejnych wymianach wysyłają na koszt klienta przesyłką priorytetową za zaliczeniem pocztowym - bo przecież wiadomo, że każdy klient woli trzymać pieniądze w skarpetce i czekać z nimi na listonosza, zamiast zrobić przelew, gdy trzeba dopłacić. Odpowiedz Link
bathilda Re: Wyszukiwarka! 27.01.08, 18:34 Koszty wysyłki mnie zabiły. 16,5 zł za pobraniem i 12,5 zł przy przelewie? Półkilowa przesyłka pobraniowa, w większym gabarycie B, priorytetowa, kosztuje 12 zeta. A paczka do kilograma (przy wpłacie na konto) kosztuje 9 zeta. A jakby nadawali jako polecony, to gabaryt B, priorytet, do 350 g (a ile w końcu waży stanik? raczej mniej, ale doliczam na pudełko itp.) to 5,3 zł. Zdzierstwo. A zdjęć w kolorach brakuje np. przy karmnikach, gdzie jest tylko biały a produkują choćby beżowe, moim zdaniem ładniejsze. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Wyszukiwarka! 27.01.08, 18:43 Oczywiście, że zdzierstwo! Tym bardziej, gdy się weźmie pod uwage to, że np. taki Undercover wysyła za darmo do wszystkich krajów, i jakoś im się to opłaca, a ceny samej bielizny mają niewysokie. Odpowiedz Link
teahousemoon Re: Wyszukiwarka! 27.01.08, 18:53 Właśnie zauważyłam. Nie dość, że staniki coraz droższe (choć i ładniejsze), to i koszty rosną... :( Niby dlaczego? Ja wcale nie muszę dostawać w tych wszystkich kartonikach, a poza tym czy biustonosze naprawdę tyle ważą? Odpowiedz Link
teahousemoon Re: Wyszukiwarka! 27.01.08, 18:54 Poza tym - równie dobrze mogliby dodać tę cenę do kosztu stanika... Wyszłoby na to samo :/ A tak, czuję wyraźnie, że ze mnie zdzierają kasę ;P Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Wyszukiwarka! 27.01.08, 19:03 Ale mogliby nie dodawać ceny przesyłki do ceny stanika i jednocześnie nie zdzierać kasy. Dostałam ostatnio od nich 5 staników i parę gaci, ważyło ponad pół kg, ok. 600g. To ile będzie ważył 1 biustonosz? Tak jak Bathilda napisała, pewnie pomiędzy 100 a 350 g., mam za to płacić kilkanaście zł? Odpowiedz Link
teahousemoon Re: Wyszukiwarka! 27.01.08, 19:07 No więc właśnie, pojawia się pytanie - dlaczego tyle sobie życzą? :/ Nie rozumiem, dlaczego nagle to zmienili i co było nie tak. Zresztą, każdy kto często korzysta z przesyłek internetowych wie, że koszt paczki do 1kg priorytetem to 8zł :/ Czuję się oszukana. Odpowiedz Link
abere8 Pakowanie przesylek 27.01.08, 22:30 teahousemoon napisała: Niby dlaczego? Ja wcale nie muszę dostawać w tych wszystkich > kartonikach, a poza tym czy biustonosze naprawdę tyle ważą? No wlasnie, ja niedawno sprzedalam stanik przez internet i do wyslania wlozylam go plasko w tekturowy folder biurowy formatu A4, taki w ktorym powiedzmy jakias oferte czy umowe sie dostaje, no i w koperte. Wyslalam jako normalny list, ktory jest ograniczony gruboscia do 2cm, a stanik sie latwo zmiescil. Bardzo fajny sposob, polecam :-) Odpowiedz Link
anna-pia Koszty wysyłki 29.01.08, 11:39 Też mnie wkurzyły, chociaż Avocado bierze 15 zł - nawet za 1 stanik. Wrr. Odpowiedz Link
ganbaja Re: Wyszukiwarka! 29.01.08, 11:49 Słuchajcie, a czy któraś z Was zapytała ich dlaczego takie koszty? Skąd oni te ceny wzięli? Może wysyłają kurierem? Jestem dobita tymi kosztami wysyłki :-((( To już nawet sprzedawcy na allegro tak nie rżną :-( Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Wyszukiwarka! 29.01.08, 14:19 Nie wysyłają kurierem;), wysyłają znienawidzoną przeze mnie pocztą. Może doliczają do ceny wysyłki cenę biletu autobusowego, którym dojezdżają na pocztę?;) Odpowiedz Link
ganbaja Re: Wyszukiwarka! 29.01.08, 14:26 No cóż....to a już tam staników zamawiać nie będę. Tyle za przesyłkę nie ma sensu płacić. Granda. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Wyszukiwarka! 29.01.08, 14:31 Mnóstwo sklepów zdziera na przesyłce, Anna-pia napisała o Avocado, często też spotykam koszty przesyłki 10 zł nawet, gdy się zrobi przelew. Też mnie to irytuje. Niektóre sklepy (np. Melissa) dodają koszty przesyłki do paragonu i obliczają od nich VAT, który kupujący musi zapłacić. Nie rozumiem tego. Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Wyszukiwarka! 29.01.08, 16:05 > Niektóre sklepy (np. Melissa) dodają koszty przesyłki do paragonu i > obliczają od nich VAT, który kupujący musi zapłacić. Nie rozumiem tego. O! Ale jeśli chodzi o Pocztę Polską to chyba ich usługi są zwolnione z podatku VAT... Widocznie boją się, żeby ich urząd nie posądził o zaniżanie VATu należnego. Z tego co pamiętam Belissima nie doliczała kosztów przesyłki do paragonu. Odpowiedz Link
teahousemoon Re: Wyszukiwarka! 27.01.08, 18:52 Już manekiny ścierpię, ale wszystkie kolory to faktycznie byłoby coś... :) Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Melissa sprzedaje 60! :) 27.01.08, 18:04 Ja nie wiedziałam, dopóki nie napisałaś:) Ale zanim wprowadzili zmiany na stronie, można było zamawiać 60-tki. Odpowiedz Link
teahousemoon Re: Melissa sprzedaje 60! :) 27.01.08, 18:51 Naprawdę? Nie wiedziałam :/ No to świetnie, bo właśnie wymieniłam miskę i czekam na przesyłkę, a mogłam i obwód... :/ Bo dwa biustonosze są na najluźniejszą haftkę takie tylko lekko ścisłe, ale tak mi się podobały, że mimo to je wzięłam. Ach, jestem teraz trochę zła ;) Odpowiedz Link
charm Re: Melissa sprzedaje 60! :) 27.01.08, 18:57 Cieszę się, że jest kolejna firma produkująca 60-ki, choć nie mieszczę się w ich rozmiarówce ;-( Poza tym, swego czasu ceny melisy były znacznie bardziej konkurencyjne, a teraz... czasem taniej wychodzą brytyjczyki, a jakość jednak też lepsza n w panache... Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Melissa sprzedaje 60! :) 27.01.08, 19:07 To prawda, można znaleźć nawet za 10 funtów w sklepie brytyjczyka, ślicznego, kolorowego plunge, a tu te niektóre melisy jak namioty... i to coraz droższe. Odpowiedz Link
teahousemoon Re: Melissa sprzedaje 60! :) 27.01.08, 19:08 Właśnie sobie to uświadamiam - że chyba bardziej się opłaca kupować z WB. Tylko kiedy się do tego przekonam ;) Odpowiedz Link
babajaga87 Szkoda tylko.. 27.01.08, 19:23 że takie masakrycznie brzydkie te melissy... :) Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Szkoda tylko.. 27.01.08, 19:30 Niektóre meliski są śliczne. A inne fatalne, to fakt, ale mnie się np. nie podoba ani jeden stanik Fantasie - wszystkie jak dla starych bab. Odpowiedz Link
teahousemoon Re: Szkoda tylko.. 27.01.08, 19:31 Też uważam, że niektóre są naprawdę ładne :) Odpowiedz Link
bathilda Re: Szkoda tylko.. 27.01.08, 19:34 Ta jest ładna melissa.nazwa.pl/melissa/kolekcja/modelp.php?menu=Melissa0145.JPG Ale to widać dopiero na kobiecie - dopóki jej nie zobaczyłam w Galerii to nie zwróciła mojej uwagi. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Szkoda tylko.. 27.01.08, 19:40 Tak, z tej nowej kolekcji podoba mi sie tylko ta, do której wkleiłaś link, i jeszcze 0146 (bardzo podobna), poza tymi dwoma nowa kolekcja jest trochę straszna. Za to z tych starszych modeli podoba mi sie kilka. 0129, 0246, 0250, na przykład. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Szkoda tylko.. 27.01.08, 22:18 No nie wiem.. Może to kwestia tych koszmarnych manekinów - nie widziałam nigdy żadnej Melissy na ''prawdziwej'' kobiecie, a do galerii nie mam dostępu (mam nadzieję, że na niego w końcu zasłużę :) Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Szkoda tylko.. 27.01.08, 22:30 To kwestia nie tylko manekinów, ale i jakości zdjęć - melisa 0250 w rzeczywistości jest 5 razy ładniejsza niż na stronie, na zdjęciach w ogóle nie widać jak haft pięknie błyszczy, wygląda jak inny stanik niemalże. Odpowiedz Link
fioolkaa Re: Szkoda tylko.. 29.01.08, 12:41 natomiast na żywo Melissa0263 nieporównywalnie brzydsza. mi osobiście podoba się kilka meliss, ale wszystkie mają koszmarne ramiączka. dopóki nie zmienią ramiączek, dopóty nie zrobię tam zakupów. Odpowiedz Link
maith Ładne 29.01.08, 18:02 bathilda napisała: > Ta jest ładna > melissa.nazwa.pl/melissa/kolekcja/modelp.php?menu=Melissa0145.JPG > Ale to widać dopiero na kobiecie - dopóki jej nie zobaczyłam w > Galerii to nie zwróciła mojej uwagi. Zgadzam się, też spodobała mi się dopiero w galerii :) Z tego, co widzę na manekinach, spodobał mi się 134: melissa.nazwa.pl/melissa/kolekcja/modelp.php?menu=Melissa0134.jpg Wygląda też na niżej zabudowany niż typowe Melissy. To widać na zdjęciu zbiorczym. Odpowiedz Link
bathilda Prawdziwy hicior - sekcja "koszulki"! 01.02.08, 10:51 Na razie koszulka jest jedna melissa.nazwa.pl/melissa/kolekcja/zdjecia/Melissa0130.jpg IMHO bazowana na modelu 110. Słowem chodzący seks i niech się Agent Provocateur schowa ze wstydu. Odpowiedz Link
martulka_s Re: Prawdziwy hicior - sekcja "koszulki"! 01.02.08, 15:04 Oprócz tego "chodzacego seksu" ; ) to ta koszulka jest dostępna w rozmiarach konfekcyjnych, tj 36, 38 itd. Ani słowa o MISECZCE! Odpowiedz Link
teahousemoon Re: Prawdziwy hicior - sekcja "koszulki"! 01.02.08, 15:41 Tak i to mi się bardzo nie podoba. Z początku miałam nadzieję, że jest to coś w rodzaju stanika z ładnym dołem doszytym, ale chyba nie ma co liczyć na to, że obwód jest wystarczająco ciasny :) Odpowiedz Link