Dodaj do ulubionych

miękkie modele z mało elastycznym bokiem

04.03.08, 21:53
nie wiem, jak to opisac dokładnie... chodzi mi o modele, które mają panel
boczny z mało rozciągliwych materiałów. Jakoś mi zachwyt wygodną pollyanną
mija przez ten materiał, elastyczny jak diabli i pozwalający uciekać biustowi
na brzegi...

wydaje mi sie, ze rio jest bardziej sztywne... jakie jeszcze?
Obserwuj wątek
    • charm Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 04.03.08, 22:22
      Co prawda nie freya, ale moim zdaniem tango ;-)
      • magosimi Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 04.03.08, 22:29
        a ktore tango?
        chociaz ja chyba musialabym sobie biust skleic jakims superglue, zeby nie
        rozlazil sie na boki, wrrr.
        • charm Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 04.03.08, 22:39
          > a ktore tango?
          zapomniałam, że jest więcej, bo dla mnie ma znaczenie tylko jedno.. ;-)
          oczywiście panache tango II ;-)
          (zabudowaniec jak.... ale trzyma rewelacyjnie, i z boku nic się nie wymknie)
    • maheda Polyanna nie ma miękkich boków. 04.03.08, 23:46
      Jeśli Ci się biust rozłazi na boki, to raczej przez zbyt luźny obwód.
      • magosimi Re: Polyanna nie ma miękkich boków. 05.03.08, 00:02
        nie nie, obwód jest OK i buły spod ramienia etc zbiera super - biust jako taki
        nie rozłazi mi się na boki, problem jest w czymś innym.

Moj biust jest bardzo okrągły powiedzmy... na godzinie 4-5 i 7-8 :) Tak okrągły,
        że w stanikach z elastycznego materiału wychodzi za obrys ciała.
        Nie dzieje się tak w stanikach które mają mniej elastyczny materiał właśnie w
        tym miejscu (np arabella, mimo że rozciągliwiec, trzyma to miejsce super)

sprawę u mnie rozwiązuje podciąganie ramiączek - ale jestem niska i mam wysoko
        zawieszony biust, więc wtedy miski sięgają mi niemal do obojczyków i balkonetki
        wyglądają jak full-cupy.
        • maheda Rozumiem :) 05.03.08, 00:05
          Ja nie mam tego problemu, bo moje piersi mają taki kształt, jaki im nada stanik
          ;) To ewidentnie kwestia konsystencji biustu.
          Stąd w Polyannie nie zaobserwowałam tego efektu, widać u Ciebie materiał się
          naciąga.
          U mnie on kształtuje piersi.
          • magosimi Re: Rozumiem :) 05.03.08, 09:02
            tak tak, u mnie kwiatuszki na godzinie 5 i 7 są bardziej rozciągniete niż w
            centralnym miejscu, taki jakiś ,,silikonowy" efekt to daje, dziwnie,

ale wlasnie wydłużyłam nieco ramiączka i ten materiał się już tam tak nie
            naciaga - muszę chyba dłużej przed lustrem postać i pokombinować...
    • limonka_01 Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 05.03.08, 01:07
      Czy masz na myśli krój full-cup z side support, czyli takim pasem tkaniny biegnącym po pachowej krawędzi miski od dolu fiszbiny do ramiączka? Tak jak w Fanatsie Shannon.
      tinylink.com/?7pwktTllmZ
      • magosimi Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 05.03.08, 08:59
        tak! wprawdzie nie mialam pojecia o istnieniu fachowej nazwy, ale to będzie to!
        dzięki, ide szukac!

chociaz wlasnie odkrylam, ze w pollyannie o dziwo duzo lepiej te ,,boczki"
        wyglądają jak wlaśnie poluzuję ramiączka, zamiast je podciągać... może ja noszę
        za krótkie ramiączka po prostu? Mam nadzieję, że będę miała okazję w galerii
        kiedys zapytac...
        • turzyca Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 05.03.08, 15:19
          A po co nadzieja? Aparat w dlon, obcykaj to co stwarza watpliwosci, wyslij
          adminkom galeri, odpowiedzi dostaniesz na forum.
    • zania_uk Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 05.03.08, 10:32
      duzo modeli Fantasie ma wzmocnienia z boku (nazywa sie to 'side support'), i to
      nie tylko full cupy, ale balkoniki tez. najlepiej wejdz sobie na strone
      fantasie, i przy opisach modeli, z boku jak sie wyswietla rozmiarowka, jest
      napisane jako to typ stanika. czyli balcony, full cup, etc. i jak ma 'with side
      support' to bedzie to.

jeszcze Kalyani Natural Charm ma dodatkowa warstwe materialu z boku. tylko to
      szeroko fiszbinowiec (przynajmniej w moim 28G), wiec moze nie miec takiego
      dobrego efektu.
      • magosimi Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 05.03.08, 14:18
        Zania, dzięki - tyle tylko, że z tego co widzę Fantasie nie ma obwodów 28... :(
        • zania_uk Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 05.03.08, 15:30
          aaa to trzeba bylo od razu tak mowic... jesli masz w okolicach 72cm pod, to moze
          niektore 30stki Fantasie beda ok, ale ogolnie sa raczej rozciagliwe.

a 28mki w bravissimo (www.bravissimo.com/products/lingerie?back=28)
          wygladaja tak (idac po kolei): Porcelain jest moulded wiec bedzie sztywny
          (strapless 28 jest bardzo ciasny i ja mialam fiszbiny na plecach), Harmony jest
          miekki, dosyc rozciagliwy, Kalyani natural charm ma wzmocnienia z boku, Panache
          Tango i Freya Rio sa dosyc sztywne, Phoebe jest miekkie, ale raczej
          nierozciagliwe, Eleanor nie wiem, Trixie nie wiem, Arabella tak jak Eleanor,
          Myrtle ma miekki material, podobny do Pollyanny, Mimi Holiday nie wiem, Maisie
          to klon Phoebe, wiec moze podobny material, Antoinette nie wiem, Pollyanne masz,
          Fiesta nie wiem, Margo = Phoebe/Maisie, Lilly nie wiem, Iona jak Myrtle, Tango
          floral ma delikatniejszy material niz zwykle tango, Jeanie nie wiem.

uff... mam nadzieje ze to pomoze. a jak chcesz zeby cos konkretnego ci sprawdzic
          (jaki material, itp), to w tym tygodniu sie wybieram do bravissimo i moge cos
          'dla ciebie' pomacac ;)
          • magosimi Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 05.03.08, 15:57
            jestes nieprawdopodobna! Dziękuję! Skąd Ty to WSZYSTKO wiesz? :)))

bezramiączkowy porcelain odesłałaś? Który rozmiar miałaś? Mam na niego chrapkę,
            ale widzę, że wzbudza skrajne uczucia :)
          • magosimi Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 05.03.08, 16:43
            Zania, gdybys kiedys miala w reku (albo nabiustnie) lilly Panache, to daj znać
            jak się zachowuje (jakoś niewiele recenzji tego modelu widzę na forum...) :) Z
            góry dziekuję!
            • zania_uk Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 05.03.08, 19:15
              wiem to wszystko bo mieszkam w uk (tak wiem, szczesciara), i mam bravissimo w
              moim miescie :) wiec bywam tam czesto. moja ulubiona fitterka (i wg mnie bardzo
              dobra!) juz mnie poznaje jak tam wchodze :)

wiec tego porcelain nie odsylalam, tylko mierzylam w sklepie.

jak mowilam, w tym tygodniu sie wybieram, wiec moge sprawdzic Lilly. mam zamiar
              kupic cos czarnego, i wlasnie ona mnie kusi. cos konretnie cie interesuje?
              • magosimi Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 06.03.08, 14:38
                ach, ile przydatnych informacji! Jak dobrze mieć informatora w UK :)
                Jakoś mój zapał do lilly opadł, wezmę coś innego.

A porcelain strapless raczej odradzasz - po tej przymiarce?
                • zania_uk Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 06.03.08, 15:46
                  tzn ta Lilly to zla nie jest. tylko jakos mnie nie powalila. na pewno scisliwe dziewczyny ja docenia - jest naprawde ciasna. no i plunge! moze sie skusze na wiosenna (chyba) wersje. biala z niebieska wstazeczka czy jakos tak.

a porcelain straplessa tak ogolnie to nie odradzam. mierzylam tylko 28FF, tak na szybko. raz ze mial przymale miski, wiec to mierzenie bylo niemiarodajne. dwa, byl strasznie ciasny, i fiszbiny siegaly mi na plecy. tak szerokie fiszbiny to mogly byc wlasnie przez to ze byl ciasny i go na maksa musialam naciagnac zeby zapiac. no ale ogolnie i tak sa szerokie. wiec moze 30F bedzie duzo lepiej lezal... po prostu na razie nie potrrzebuje straplessa, wiec sie nie zaglebiam z ten temat
            • zania_uk Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 06.03.08, 13:39
              bylam dzisiaj w bravissimo, mierzylam lilly (i z 8 innych modeli, uff), i to
              moge o niej powiedziec: jest dosyc scisla, ledwo sie dopielam w 28, gdybym ja
              brala, to moze nawet bym wziela 30 (mam kolo 70cm pod). z panache mam harmony, i
              mierzylam tango (balkonetke i plunge), i lilly jest scislejsza od wszystkich.
              nie ma az tak szerokich fiszbin jak inne panache. bok i spod miseczki jest z
              dwoch warstw siateczki, spodnia taka sztywniejsz, wierzchnia delikatniejsza, w
              male kropeczki. od wewnatrz koronka, z przepleciona wstazeczka. koniec fiszbin z
              przodu jest dosyc nisko, tak jak w tango plunge, a wyzej niz w plung-ach freyi
              albo fantasie. boczki dosyc niskie, wiec moje waleczki sie ciut wylewaly. no i
              ogolnie, chyba bardziej mi sie podoba na zdjeciach niz w rzeczywistosci, ale to
              bardzo subiektywna opinia. no brzydka to ona nie jest :) aha, ma stosunkowo
              waskie ramiaczka (28G), w porownaniu do Rio na przyklad.

rozmiarowo, jesli chodzi o miseczke to chyba bardzo podobnie do Tango, mniejsza
              od Rio (ktory jest duzomiseczkowcem). w 28G w lilly mialam ciut luzu, tak ze jak
              pochylilam ramiona do przodu to mi brzeg miseczki lopotal (ale to tez taka cecha
              plunga troche), ale 28FF by bylo przymale. w harmony mam 28G i jest idealnie, w
              Rio mam 28FF, Tigerlilly tez 28FF.
    • limonka_01 wykaz modeli side support 07.03.08, 11:54
      Fantasie Shannon
      Fantasie Eliza
      Fantasie Imogen do miseczki GG
      Fantasie Gabrielle tylko model full-cup nr 6302 do miseczki G
      Fantasie Rimmini - tylko do G, powyżej G jest brzydki krój
      Fantasie Fern do GG
      Fantasie Willow do GG
      Fantasie Mariette do GG tylko model nr 6112 (full-cup do miseczki
      GG)
      Fantasie Ella do G

Fauve Amelie full-cup do H
      • magosimi Re: wykaz modeli side support 07.03.08, 13:15
        padam do stóp!!!!
        a czy może ktoś z głowy kojarzy, ktore z nich są ściśliwe (30 się na mnie
        nadaja tylko w ściśliwcach)
        • limonka_01 Re: wykaz modeli side support 07.03.08, 13:40
          magosimi napisała:

> padam do stóp!!!!
          > a czy może ktoś z głowy kojarzy, ktore z nich są ściśliwe (30 się
          na mnie
          > nadaja tylko w ściśliwcach)

Abo nie znam, albo rozciągliwiec.

Wymięnię więc znane mi rozciągliwce w kolejności od najbardziej do
          najmniej, ale jednak rozciągliwego obwodu.
          Fantasie Rimini, Fauve Amelie, Fantasie Ella, Fantasie Gabrielle.

Zaznaczam jednak, że pojęcie rozciągliwości bywa dość subiektywne i
          czasami mylone z niewłaściwie określonym rozmiarem obwodu.
          • magosimi Re: wykaz modeli side support 07.03.08, 13:47
            masz rację - jest subiektywne, ale mi bardzo pomagają Wasze klasyfikacje i nie
            zdarzyło się mi z nimi nie zgodzić :)

dziękuję!

• magosimi Re: wykaz modeli side support 09.03.08, 20:57
            limonka_01 napisała:

> magosimi napisała:
            >
            > > padam do stóp!!!!
            > > a czy może ktoś z głowy kojarzy, ktore z nich są ściśliwe (30 się
            > na mnie
            > > nadaja tylko w ściśliwcach)
            >
            > Abo nie znam, albo rozciągliwiec.
            >
            > Wymięnię więc znane mi rozciągliwce w kolejności od najbardziej do
            > najmniej, ale jednak rozciągliwego obwodu.
            > Fantasie Rimini, Fauve Amelie, Fantasie Ella, Fantasie Gabrielle.
            >
            > Zaznaczam jednak, że pojęcie rozciągliwości bywa dość subiektywne i
            > czasami mylone z niewłaściwie określonym rozmiarem obwodu.

Limonko, a jak sie ma do nic mariette (czytałam, że masz)... bardziej czy mniej
            od elli się rozciąga?
            • limonka_01 Re: wykaz modeli side support 09.03.08, 21:04
              magosimi napisała:

> Limonko, a jak sie ma do nic mariette (czytałam, że masz)...
              bardziej czy mniej
              > od elli się rozciąga?

Ciekawe, ciekawe... Mariette nie mam, ale w wątku Fantasie powinna
              być recenzja Maith, podobno dość rozciągliwy.
              • magosimi Re: wykaz modeli side support 09.03.08, 21:30
                łojoj, masz rację, już mi się wszystkie te ,,imiona" staników mylą, miałam na
                myśli Bridgette - Twój ulubiony :) O jego scislosc mi chodzilo. Kiedys pisalas,
                ze dosc scisly,ale nie lata, a jak jest z perspektywy czasu?
                • limonka_01 [OT] Bridgette - obwód 10.03.08, 01:33
                  Moje Bridgette nadal nie latają. Egzemplarze kupowane w róznym okresie, mają takie same obwody w spoczynku. Nie rozciągneły się zbytnio, ale uszyte są z tkaniny łatwo poddającej się rozciaganiu. W porównianiu do Gabrielle, obwody Bridgette są szersze o jeden rządek haftek. Czyli ścisliwiec to nie jest, raczej łagodny rozciągliwiec.
                  • magosimi Re: [OT] Bridgette - obwód (a Ella) 10.03.08, 10:37
                    Dziękuję kopalnio wiedzy Fantasiowej :)))

A gdybym jeszcze zapytała, czy Bridgette czy Ella jest ciasniejsza? Kiedyś
                    pisałaś, że,,obwód Elli 65 jest taki sam, jak w innych stanikach 70"... Czyli
                    Ella luźniejsza od Bridgette, ale obie ciaśniejsze od Rimini?
                    • limonka_01 Re: [OT] Bridgette - obwód (a Ella) 10.03.08, 18:20
                      No to masz pecha, bo do weekendu nie pomierzę Ci Elli i Rimini z Bridgette.
                      Na pocieszenie masz tu linka do staników Fantasie, skąd czerpię informacje o modelach, numerach i krojach
                      www.fantasie.com/product.asp?
                      Ostrzegam jednak, że czasami zdarzają się tam błędy. Bardzo rzadko, ale warto zweryfikować zamieszone tam informacje z tym co opisują sklepy takie jak np. Curves&Lace i The Undercover Experience
                      • limonka_01 Re: [OT] Bridgette - obwód (a Ella) 16.03.08, 22:53
                        Pomierzyłam obwody Bridgette i Ella i wyszło mi, że oba to niemal
                        takie rozciągliwce jak Rimini. Lepiej wziąć węższy obwód i
                        przeliczyć miseczkę w górę (uwaga: Ella i Rimini mają spore
                        miseczki). Natomiast Gabrielle zdecydowanie mniej się rozciąga i
                        można brać w swoim regularnym rozmiarze.
                        • kasiamat00 Re: [OT] Bridgette - obwód (a Ella) 16.03.08, 23:37
                          O, u mnie Bridgette (ivory) zachowuje się jak na razie całkiem przyzwoicie. A
                          rozmiar mam standardowy, mniejszych nie ma :(
                          • lawendowata Tango II :) 29.05.08, 14:37
                            O, temat dla mnie - też mi z boku coś się złego działo, jak na razie dobrze na
                            trzymanie boków działa Tango II, czekam teraz na Fantasie Willow...
    • magosimi Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 09.03.08, 13:28
      Kupiłam Gabrielle dla mamy - fenomenalny jest i ta side support to genialny
      wynalazek dla biustów rozłażących się na boki!
      Dzięki Limonko!
    • magosimi Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 09.03.08, 16:09
      Limonko, a moze potrafilabys mi powiedziec, czy wersja, ktora ma na metce 6302bf
      to balkonetka czy ta balkoneta full cup?
      • limonka_01 Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 09.03.08, 16:36
        Gabrielle
        6302 - fullcup side support
        6303 - pełny mocno zabudowany fullcup
        6323 - balkonik

bf oznacza kolor
        • limonka_01 Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 09.03.08, 16:37
          limonka_01 napisała:

> Gabrielle
          > 6302 - fullcup side support
          > 6303 - pełny mocno zabudowany fullcup
          > 6323 - balkonik
          >
          > bf oznacza kolor

6330 - soft, bez fiszbin
          • magosimi Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 09.03.08, 16:42
            dziękuję!!! czyli to by znaczyło kupiłam ten full cup ale mniejszy, który
            chwalilas w watku FANTASIE?

W każdym razie fantastyczny ten biustonosz!

Hm, a może umiałabyś mi jeszcze podpowiedzieć coś dla mamy, co równie pięknie
            modeluje, ale najchętniej dość gładkie, pod elastyczne bluzki... Mama zerwała
            ścięgna kolanowe na nartach i chcę jej jakoś humor poprawić. Gabrielle ma w
            rozmiarze 32FF i jest super zadowolona...
            • limonka_01 Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 09.03.08, 19:41
              Właśnie idzie do mnie balkonik Fantasie Smoothing
              www.undercoverexperience.co.uk/product_info.php?cPath=157_16&products_id=96
              Pod koniec tygodnia, mam nadzieję, że będę mogła wystawić mu
              recenzję.
              • magosimi Re: miękkie modele z mało elastycznym bokiem 13.03.08, 22:49
                I co, i co? Doszedł? :)
                • limonka_01 [OT] 14.03.08, 23:17
                  magosimi napisała:

> I co, i co? Doszedł? :)

Stanik ciągle jest "in progress". Na recenzję trzeba poczekać dłużej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka