Dodaj do ulubionych

LOBBY w google

05.03.08, 18:25
Tak się zastanawiam, czy nie dałoby się jakoś "oszukać" googli tak, żeby jako pierwsza strona po wpisaniu w wyszukiwarkę "duży biust" lub "duże biustonosze" wyskakiwało to forum?

Kiedyś głośno było w mediach o tym, że internauci manipulowali jakoś googlami i po wpisaniu słowa "burak" wyskakiwała jako pierwsza strona Leppera, czy "pedał" i wyskakiwała strona posła Wierzejskiego. To może my byśmy zrobiły coś podobnego z hasłem "duży biust" lub "duże biustonosze"? Tym sposobem więcej osób w potrzebie by tu trafiło i zostało uświadomione.

Co Wy na to? Wie ktoś, jak zrobić to od strony technicznej? Ja wieczorkiem postaram się poszukać jak to zrobić.

Obserwuj wątek
    • ankh_morkpork "lobby" w google :-) 05.03.08, 19:04
      Za to wyszukiwanie słowa "lobby" w Google wyrzuca jako pierwszy link do LB :D i nie widziałam, żeby link pojawiał się niżej niż na 3-im miejscu wyników wyszukiwania tego słowa.
    • turzyca Re: LOBBY w google 05.03.08, 19:05
      Rozwazalysmy temat. Ale... problem w tym, ze oszukiwanie google'a to zabawa na
      krotka mete. A obrazenie sie przez google'a to ciezka sprawa.

Za to wyskakuje sprzymierzone (chyba) z nami forum "duzy biust" wiec nie jest
      bardzo zle. O ile oczywiscie moj google sie nie skalibrowal pode mnie.
      Przy "biust" wyskakuje mi forum duzy biust i stanikomania na 6 miejscu.
    • mika_p Re: LOBBY w google 05.03.08, 22:10
      Jednym z elementów pozycjonowania wyników w google jest kwestia linków. Z tego
      co zauważyłam, jesli linkowane jest Lobby, to właśnie jako Lobby, Lobby
      Biuściastych - i na hasło "biuściaste", że nie wspomnę o "Lobby", forum jest
      dobrze wypozycjonowane, bo pojawia się na pierwszej stronie wyników wyszukiwania.
      A że nie linkujemy LB jako "Duży biust" no to i pozycja LB w odpowiedzi na to
      hasło jest niższa.

Chyba jednak sensowniej jest tak, jak jest. W link o nazwie "lobby biuściastych"
      chetniej chyba człowiek klika niż w "duzy biust" - Lobby jest bardziej
      intrygujące :)
      • limonka_01 Re: LOBBY w google 05.03.08, 22:26
        Hasło "duzy biust" moze byc goglowane w dwóch kontekstach. O ile chodzi o poszukiwanie stanikow o duzych miskach lub sposobow jego pielęgnacji przez kobiety to jest OK, jednak takie hasło wpisuja w wyszukiwarke osoby, które później musimy odsyłać do Rycha.
        • mrockata Re: LOBBY w google 05.03.08, 22:36
          ja wbilam przed chwila w google dla sprawdzenia "stanik forum" i na niedalekiej
          pozycji wyskoczylo wlasnie Lobby :))
          nie sadze ze przecietna Polka kojarzy sobie slowo "lobby" ze stanikiem...
        • say_say rychu to moj idol n/t 05.03.08, 23:06
    • quleczka dobry stanik 05.03.08, 23:43
      na to hasło się trafiło LMB jako drugie od góry, ale stanikomania też na
      pierwszej stronie ;) w

poza tym te wyniki są dość płynne, zależy od dyskusji na forum i tego jak to
      google akurat zindeksuje.

ja bym jednak nastawiała się na to by LB było znajdowane i kojarzone ze slowem
      stanik, biustonosz, a nie duzy biust... bo niestety to drugie jest szukane
      czesto w celach nie zwiazanych ze stanikami :p
    • julkazet Re: LOBBY w google 06.03.08, 10:31
      Wiele firm za pozycjonowanie strony internetowej (a w zasadzie słów
      kluczowych) bierze niezłą kasę. Są jednak oczywiście jakieś sposoby,
      żeby być na pierwszym miejscu. Muszę zapytać o to moją koleżankę,
      która pozycjonowała sama swój sklep internetowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka