Dodaj do ulubionych

małoobwodowe 65 i mniej gdzie kupić? - APEL

07.03.08, 23:35
Przeszłam przez cały wątek sklepowy i na pytania o mniejszy obwód niż 70cm
odpowiedzi było mało i do tego niekonkretnych :((( koleżanki mają problem (jak
nie jedna z Was) i ja nie wiem gdzie tego szukać.

JEŚLI KTOKOLWIEK WIE GDZIE MOŻNA KUPIĆ MAŁY OBWÓD ZACZYNAJĄCY SIĘ OD
"E" TO NIECH PISZE

KOCHANE PYTAJCIE!! BĘDZIECIE W SKLEPIE KUPIĆ SWÓJ ROZMIAR SPYTAJCIE PRZY
OKAZJI CZY MAJĄ TAKIE ROZMIARY I SZYBKO DONIEŚCIE!!!

Nie miejcie mi proszę za złe podobnego nowego wątku ale te szczupłe
dziewczyny mają olbrzymi problem! a pytania o mały obwód pozostają często
niezauważone przy takim nawale informacji o innych sklepach i pewnie też
często zapominane!

interesuje mnie 65E w Warszawie, ustaliłyśmy już koleżankami (mam takie
przyjaciółki 2 bliźniaczki) rozmiar, ale latam po tych stronach z kolekcjami i
nic znaleźć nie mogę :( najlepiej jakby to był tradycyjny sklep!
Obserwuj wątek
    • sofi84 Re: małoobwodowe 65 i mniej gdzie kupić? - APEL 07.03.08, 23:40
      dodam że avocado odpada - 300zł to sporo, poza tym staniczki są z cieniutkich
      materiałów a dziewczyny nie noszą takich staniczków. Raczej Triumph Samanta
      Szame przypadłyby do gustu, ale niestety nie ma rozmiarówki :(
      • ekler.ka Re: małoobwodowe 65 i mniej gdzie kupić? - APEL 07.03.08, 23:59
        w avocado nie wszystko kosztuje 300 zl...maja freye,gdzies od 120,wiec taniej.a
        i samo avocado to nie tylko takie drogie staniki.
        i moze peachfield?
        • slim.fast Re: małoobwodowe 65 i mniej gdzie kupić? - APEL 08.03.08, 00:00
          W Krakowie Intimo, mają na pewno, bo mierzyłam :)

i wcale nie jestem szczupła :>
      • charm Re: małoobwodowe 65 i mniej gdzie kupić? - APEL 08.03.08, 00:01
        z polskich producentów tylko melisa i avocado, poza tym brytyjczyki. innych nie ma z większymi miskami i obwodem poniżej 70.
        • mig_usia Re: małoobwodowe 65 i mniej gdzie kupić? - APEL 08.03.08, 00:05
          tak jak dziewczyny napisaly...w wawie to peachfield avocado i ew
          sprzedawca z allegro beauty35 - sklep (tez ma siedzibe w stolicy -
          chyba kwestia umowienia)
          krakow to intimo

przy okazji sprawdz @ gazetowego
      • agastrusia OT 08.03.08, 08:25
        Zośka a te twoje koleżanki to panie w starszym wieku, że nie chcą
        przezroczystości? ;-P

Poza tym radziłabym sie jednak zainteresować netem - owszem jest to żmudna
        robota ale koszty mniejsze i jaka wygoda mierzenia.
        • sofi84 Re: OT 08.03.08, 09:10
          nie wierze w net. 1 nie wiesz czy otrzymasz przesyłkę
          2 nie możesz zmierzyć i wziąć kolejny stanik jeśli tamten nie odpowiada a na
          zamówienie 10 staników nas nie stać. to bidne studentki :) potem trzeba odsyłać
          i się bawić. po prostu wolimy pójść i przymierzyć. avocado na brackiej ma same
          cieniusie staniki. Pytałam Pani Asi czy ma jakiś delikatnie usztywniany stanik i
          powiedziała, że nic takiego nie znajdzie. Gdzie można kupić Panache?
          • agastrusia Re: OT 08.03.08, 09:19
            Ja swoje staniki zamawiałam przez net a mój obecny trafiony w końcu Rio jest z
            Anglii. Zakupy robisz w "rekomendowanych" sklepach a w pierwszym lepszym jaki ci
            google wyrzuci ;-)
            • agastrusia Re: OT 08.03.08, 09:23
              Panache też nie są usztywniane.
              Peach Field - umów sie z panią.
          • madzi1 Re: OT 08.03.08, 09:20
            A powiedz nam dlaczego cienkie staniki nie mogą być dla nich?
            • maheda Re: OT - właśnie ja też nie rozumiem 08.03.08, 09:21
              dlaczego nie mogą być cienkie...
            • aadrianka Re: OT 08.03.08, 10:17
              Przyłączam się do pytania. Dlaczego nie miękki, cienki stanik, dużo
              lepiej i ładniej eksponujący biust?
              • sofi84 Re: OT 08.03.08, 10:26
                kwestia przyzwyczajenia :))) nigdy nie widziałam ich w cienkim staniku. sama
                nigdy nie chodziłam w siateczce :)dałam im linki do forum może się odezwą o ile
                będą umiały się zarejestrować :P
                • limonka_01 Re: OT 08.03.08, 10:33
                  Jak ktoś pisze, że woli usztywniany stanik od miękkiego, to zapala
                  mi się żaróweczka z napisem: ZŁY ROZMIAR STANIKA
                  Co nie znaczy, że usztywniane są be, po prostu jest niezwykle trudno
                  dopasować sobie rozmiar w usztywnianym staniku.
                • sofi84 Re: OT 08.03.08, 10:35
                  w Avocado nie było dla mnie cienkiego stanika który by ładnie wyglądał. Znalazł
                  się słownie jeden, który był jakiś pstrokaty nieciekawy. poza tym 70D którego
                  nakupiłam troche w edenie i leżą idealnie, źle wyglądają siateczkowe na moich
                  piersiach jakby były o rozmiar za duże :( założyłam 70C ten pstrokaty to jakoś
                  leżał ale Pani nie ma "tak małej rozmiarówki". Dziewczyny przymierzały moje 70D
                  miska bardzo dobra ale obwód jeszcze za duży muszą założyć 65 więc E im może
                  będzie łatwiej dobrać stanik bo mają fajne okrągłe twarde cycki bez przejść, no
                  ale jak chcą stanik grubszy niż siateczka nie push-up to mają też problem bo nie
                  ma po sklepach 65.
                  Ja chętnie bym kupiła jakąś cienką czarną koronkę, ale źle to leży na moich
                  piersiach :( a w avocado nie było nic na mnie. Pani podała mi rozmiar i odesłała
                  dalej. Wyszłam z Edenu z 4 stanikami jak juz mowilam, ale żaden nie był
                  siateczkowy.
                  • sofi84 Re: OT 08.03.08, 10:50
                    moment! ja nie wiem czy ja dobrze myślę "usztywniany" powiem Wam co ja kupiłam:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76450470 -> fashion ->ultimate
                    temptation (to mało sztywne no ale ma materiał który zakrywa część piersi

poza tym mam staniki z materiału o grubości ok 1mm które nadają kształt misce
                    bez poduch ale na pewno nie jest to siateczka:)

samanta.pl/ -> BLANKA (kiepskie zdjecie ale stanik jak na glownym zdjeciu)

chantelle.com.pl/offer/biustonosze/usztywniane_z_fiszbinami/chantelle_africa_3693
                    i to co kupiłam wygląda tak na tyle co widać :) tylko dałam 250zł więc to pewnie
                    nie to. ale taki stanik kupa koronki i w takich dobrze sie czuje
                    • sofi84 Re: OT 08.03.08, 10:51
                      oj pierwszy link nie ten sie wkleił :)) www.triumph.com/pl/index.php o to to
                  • swierszczowa1 Re: OT 08.03.08, 13:44
                    To jak leży stanik nie zależy od sztywności materiału. Oczywiście w
                    tych co mierzyłaś mógł być fason niekompatybilny z twoim biustem.
                    Nam tez nie jest dobrze w każdym staniku w dobrym rozmiarze. Jednym
                    dziewczynom pasuje freya a innym Panache. Jednak to nie jest tak że
                    siateczki leżą dobrze tylko na twardych jędrnych piersiach i nie są
                    w stanie nic podtrzymać ani nadawać piersią kształtu. Spójrz na tą
                    panią:
                    stanikomania.blox.pl/2007/08/Kwestia-rozmiaru.html
                    Zresztą wszystkie panie przedstawione w biustach tygodnia maja
                    staniki miękkie. Może nie zawsze przezroczyste ale jednak miękkie.
                    Chodzimy w podtrzymujących stanikach nawet jak mamy twarde jędrne
                    piersi. Po to aby długo twarde i jędrne pozostały. A te siatkowe
                    które wyglądały na za duże może faktycznie były modelami
                    dużomiskowymi (np. arabella jest dużomiskowa) i warto by przymierzyć
                    mniejszą miseczkę? A może jeszcze bardziej podciągnąć ramiączka
                    (przy miękkich stanikach prawidłowe podciągnięcie ramiączek jest
                    bardzo ważne, bez tego miski będą opadać) i lepiej wszystko
                    powygarniać? A jak to nie pomoże to spróbować innego fasonu. Innej
                    firmy. Jakie mierzyłaś 65? Avocado i Freye? Jakie modele? Zapewne
                    Arabelle. Ona nie każdemu pasuje. Spróbuj innych. No i przetestuj
                    Panache?
                    I nie potrzebujesz atrapy piersi (skorupki), Zapewniam Cię
                    ze w dobrze dobranym miękkim staniku Twoje piersi będą sterczące i
                    okrągłe. Znalezienie takiego stanika czasem wymaga trochę pracy
                    niestety. Wszystkie jesteśmy w podobnej sytuacji . Sama noszę 60GG
                    brytyjskie i 60J polskie. Mam do wyboru jakąś 1:10 tych modeli co
                    Ty:) Bo większość biuściastych modeli jest od obwodu 65 albo do G.
                    Ale nie poddaje się, i nawet mam jeden stanik który uważam za
                    idealny (dla mnie jest to avocado kitty, Tobie może pasować jakiś
                    inny)
                    • swierszczowa1 Re: OT 08.03.08, 13:51
                      Dodam że jestem z Gliwic wiec u mnie w grę wchodzi tylko internet.
                      Jednak ja wolę się bawić w to odsyłanie niż zle wyglądać i męczyć
                      się w zle dopasowanych stanikach. Po czasie odkryjesz jakie fasony i
                      firmy Ci pasują. Ustalisz też rozmiar. I 90% tego co zamawiasz przez
                      internet będzie Ci pasować. Biusciaste firmy często w nowych
                      kolekcjach powtarzają znany fason tylko zmieniają kolory, doszywają
                      inny haft czy koronkę:) już wiem ze nie powinnam zamawiać Panache bo
                      żadne mi nie leży natomiast avocado jest ze mną bardziej
                      kompatybilne.
                      • charm Re: OT 08.03.08, 14:26
                        > Dodam że jestem z Gliwic wiec u mnie w grę wchodzi tylko internet.
                        W Katowicach jest sklep z freyą ;-)
                        • swierszczowa1 Re: OT 08.03.08, 14:57
                          ale ponoć nie ma 60. Chyba ze coś się zmieniło. Bo jak tak to może
                          się przejade poprzymierzać. Chociaż z rozmairówki Freyi zaczełam
                          powoli wypadać. Ale moze jakis duzomiskowiec;)
      • magdalaena1977 Re: małoobwodowe 65 i mniej gdzie kupić? - APEL 08.03.08, 14:05
        sofi84 napisała:

> dodam że avocado odpada - 300zł to sporo
        a ile jesteście gotowe dać za dobry stanik ?

> poza tym staniczki są z cieniutkich materiałów
        A czy w ogóle mierzyłyście miękkie staniki w dobrym rozmiarze ?
        bo niechęć do miękkich staników często wynika ze złego dopasowania biustonosza
    • panistrusia Re: małoobwodowe 65 i mniej gdzie kupić? - APEL 08.03.08, 13:21
      1. Gdyby takie rozmiary były w sklepach, to na pewno byłyby tutaj opisane. Na
      forum jest bardzo dużo osób potrzebujących obwód poniżej 70cm.

2. Jak widzisz z zawartości forum: sklepów stacjonarnych oferujących takie
      rozmiary prawie nie ma.

3. My też byśmy wolały móc kupować staniki w sklepie za rogiem, mieć do wyboru
      1500 fasonów i to jeszcze w cenie do 50zł. Niestety, od naszej woli mało w tej
      kwestii zależy, toteż doradzamy sobie w kwestii zakupów netowych.
      Ty i Twoje koleżanki nie musicie korzystać z tego sposobu. Tylko wiedzcie, że
      innego nie ma.
      Ja tam wolałam obojętnie jaki stanik, byle w dobrym rozmiarze, niż nastawienie
      na coś, czego nie znajdę. Jak już się ma bazę 2-3 staników, to można dopiero
      grymasić co do koloru, fasonu.

4. Jak biedne studentki, to jeszcze jest allegro(np. moja siostra kupiła Inferno
      60E za 30zł).
      • maheda PaniStrusia - nic dodać, nic ująć n/t 09.03.08, 11:50

• charm Re: małoobwodowe 65 i mniej gdzie kupić? - APEL 08.03.08, 13:44
      Tak jak już pisałam
      -> jedynymi polskimi producentami szyjącymi obwody ponizej 70 z większymi
      miskami (nie liczę 60AA itp ;)) są melisa i avocado. (avocado w ich sklepie,
      melisa tylko net)
      -> takie rozmiary produkują firmy brytyjskie
      -> sklepów nazimnych, gdzie można zaopatrzyć się w brytyjczyki jest niewiele
      (Warszawa, Kraków, Katowice, Gdańsk, Poznań, Zielona Góra)
      -> zakupy przez internet nie są takie złe, są liczne promocje, i wychodzi dużo
      taniej (rozumiem problem finansowy, ale dobrym sposobem jest znalezienie kogoś
      znajomego z kredytówką... moja koleżanka tak zrobiła - zakup kredytówką większej
      ilości rozmiarów, przymierzenie, zostawienie 1-2, odesłanie reszty - sklep zdąża
      zwrócić kasę przed koniecznością spłaty na kredytówce - bravissimo od zamowienia
      zakupy zwykle są w tydzień, tydzień na mierzenie, i zostaje miesiąc, bo na
      kredytówce jest zwykle ~50dni ;) ) - to na prawdę lepszy, i tańszy sposób,
      zwłaszcza, że np na brastopie można kupić ładny stanik już za ~10-15 funtów, w
      undercover panache daisy za 12 funtów i darmowa przesyłka (ściśliwiec, mocno
      zabudowany), a w sklepie naziemnym za brytyjczyka trzeba zwykle liczyć 160zł...)
      -> wspomniane allegro - znając rozmiar można upolować coś baaardzo tanio
      • agastrusia Re: małoobwodowe 65 i mniej gdzie kupić? - APEL 08.03.08, 23:14
        W Gdańsku, jak narazie, nie ma nic :/
        • aadrianka Re: małoobwodowe 65 i mniej gdzie kupić? - APEL 09.03.08, 10:46
          Pewnie chodziło o Gdynię, o Biel w Batorym i o ten świat rajstop czy
          jak tam na Wójta Radtkego, gdzie ponoć Panache mają. Dlaczego
          Panache, a nie Freyę?:(
          • agastrusia Re: małoobwodowe 65 i mniej gdzie kupić? - APEL 09.03.08, 11:17
            No tak ale czy w pełnej rozmiarówce czy też same standardy?
            • aadrianka Re: małoobwodowe 65 i mniej gdzie kupić? - APEL 09.03.08, 11:33
              Podobno "pełen asortyment". Na ile ten pełen asortyment tyczy się
              rozmiarów, a na ile modeli, nie mam pojęcia.
    • katinkova Re: małoobwodowe 65 i mniej gdzie kupić? - APEL 09.03.08, 13:26
      Jeszcze parę miesięcy temu też, mimo że znałam już swój dobry rozmiar, byłam
      przekonana że będę tylko usztywniane kupować ;-)
      Ale uznałam, że skoro raz zaryzykowałam i zamówiłam to 65D i okazało się
      faktycznie dobre rozmiarowo, to może dziewczyny mają też rację co do miękkich i
      warto spróbować :-)

No i zwariowałam na punkcie miękkich i przeźroczystych staników, już w życiu nie
      kupię sobie 'skorupki'... :)

W miękkim faktycznie mam 'na oko' samo duży biust jak w skorupce pełnej gąbki,
      ale tą satysfakcję, że nie doczepiam sobie piersi...

I szybciej schną jak sie je upierze :P
      No i na pewno będzie przyjemniej w lecie ;-)

I takie miłe wrażenia dotykowe jak mój chłopak je głaszcze przez bluzkę ;-) hihi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka