a1ma 12.03.08, 11:07 Ciekawa jestem, jak wypada to statystycznie, ile na plus w biuście, ile na minus pod? A może wcale się nie zmieniły? Próbuję zgadnąć, czego mogę spodziewać się po moim wyjściowym 78/99 ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_mariska plus minus 4-5 cm. 12.03.08, 11:17 Przed przyjściem na Lobby: 73/95. Teraz 68-69/97-99 w zależności od dnia, a i to podejrzewam że nie jest stadium ostateczne, bo przede mną kolejna przesiadka rozmiarowa... Odpowiedz Link
magosimi Re: jak długo stabilizował Wam się rozmiar 12.03.08, 11:26 rozmiaru ja mialam ze 3 lata temu u Rudej@ dobrany 70E ze zmniejszanym obwodem (w sumie trudno powiedziec o ile). I tak kupowalam w tym rozmiarze i zwezalam sama, do momentu az nie trafilam na lobby - kiedy to zauwazylam, ze ja z tego rozmiaru porządnie wyrosłam (mimo, że NIBY 70e jest na wiekszy obwod w biuscie niż obecnie na mnie dobre 28FF :). Pollyannę dosłownie 2 tygodnie temu kupiłam w 30F i już wyraźnie robi bułki, trochę to wina nierozciągliwej tasiemki na brzegu, ale nie mogę wszystkiego przecież zwalać na tasiemkę. I teraz co, oddać go? sprzedać? czy poczekać, bo może schudnę i będzie kiedyś dobry? jak długo stabilizował Wam się rozmiar (wiem wiem, ze cale zycie sie zmienia cos, ale tak do w miare stabilnego)? Odpowiedz Link
narcyza5 Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 12.03.08, 11:23 pod biustem: 0 w biuście przybyło 1. Odpowiedz Link
gama2003 Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 12.03.08, 11:35 Pół roku w Waszym towarzystwie;-), coraz lepsza kolekcja staników + schudłam 7 kg. I z 73 ze sporym tłuszczykiem pod / 98 w biuscie, zrobiło mi się 73 / 95. Cały ten czas naszam ;-)65G, lub 70F,FF i staniki coraz lepiej leżą. Schudnięcie to efekt niezalezny- ale dziwi mnie w sumie brak zmian w rozmiarze biustu, czy tam nikłe zmiany.Oczekiwałam, że się zmniejszy, ale mile mnie rozczarował;-), może to co zchudło zastapił biust zstępujący z pleców;-))) Odpowiedz Link
a1ma jak to możliwe??? 12.03.08, 21:54 W DWA DNI !!! zmieniły mi się wymiary, nie wiem, jak to możliwe... Z 78/99 na 77/101. Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: jak to możliwe??? 12.03.08, 22:18 cykl miesiączkowy? co do staników - mierzyłaś się w tym samym? Odpowiedz Link
ekropkape Re: jak to możliwe??? 12.03.08, 22:46 ale co w stanikach sie mamy mierzyc??? ja sie zawsze na gole cialo mierze... Odpowiedz Link
a1ma Re: jak to możliwe??? 12.03.08, 22:48 W tym samym, cykl nie ma nic do rzeczy. Może tak się mocno ścisnęłam tą Freyą, że mi się tłuszcz przesunął... Albo sobie wmówiłam te centymetry <lol> Odpowiedz Link
luliluli Re: jak to możliwe??? 13.03.08, 08:53 wcale nie jestem w szoku, mam tak samo:p tydzien temu miałam na wieczornej jodze sportowy stanik i mnie cisnął, chyba dzień po zaczęłam nosić także dobry stanik na codzien (nie tylko od swieta na joge:p) i... na następnej jodze tydzien pozniej (nienoszony w miedzyczasie) sportowy mój stanik zapina się haftkę dalej i nic a nic nie cisnie:p musze to sprawdzic centymetrem, ale nawet "na oko" można stwierdzic poprawę - biust wyzej (zaznaczam, ze także spię w nowodobranym odpowiednim staniku) Odpowiedz Link
luliluli Re: jak to możliwe??? 12.05.08, 12:42 od tamtej pory - z 74/93 zmiana na 72-94, ale chrzanić te wymiary, jaki ja mam teraz zaokrąglony biust!!!:p Odpowiedz Link
apetyt_na_zycie Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 12.03.08, 22:21 Po około dwóch tygodniach (sic!) pod - minus trzy, w - plus dwa. W rozmiarówce Avocadowskiej z 65H na 60J. Niniejszym oświadczam, że już pod zgubić nic nie mogę, bo rozmiaru zabraknie (wiem, wiem, zostają jeszcze robótki ręczne, ale ja talentu kompletnie nie mam:) No i ciągle nie wiem, czy już powiedziałam swoje ostatnie stanikowe słowo, czy jeszcze nie:) Odpowiedz Link
turzyca Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 14.03.08, 23:41 przejdz na rozmiarowke brytyjska i od razu zrobi Ci sie jeszcze sporo miejsca do konca tabelki. :) avocadowskie j mimo ze wieksze od polskiego jest mniejsze od brytyjskiego. Odpowiedz Link
apetyt_na_zycie Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 15.03.08, 00:35 Tak, w brytyjskiej literek jeszcze sporo. Ale ja się bardziej obawiam o to, że już cyferek "pod" mi zabraknie... Odpowiedz Link
asiek_asiekowaty Nie rozumiem - jak to sie zmienily? 12.03.08, 22:33 Jakim cudem ktos mogl w kilka dni stracic w tulowiu kilka cm i przybrac kilka w biuscie? Od czewgo? Od zmiany stanika..? Jeszcze moge zrozumiec, ze moze sam biust jakos odzywa, ale rpzeprasz - obwod pod biustem...? I to po kilku dniach...? Swoja droga: mam przez kilka dni w ogole stanikow nie nosic,. zeby mi sie biust ulozyl i dopiero rozmiar zmierzyc...? Odpowiedz Link
angella456 Re: Nie rozumiem - jak to sie zmienily? 12.03.08, 22:42 Biust odżywa właśnie dlatego, że tłuszczyk "biustowy" który przez noszenie złego stanika rozklapciał się trochę w dół, trochę na boki, trochę jeszcze gdzieś indziej zaczyna wracać na miejsce. A co za tym idzie, przenosi się z boków i obwodu pod biustem na biust i w efekcie obwód pod maleje, a w rośnie. Odpowiedz Link
ekropkape Re: Nie rozumiem - jak to sie zmienily? 12.03.08, 22:44 jedy..serio?? nie mialam pojeciam ze tak moze byc...jutro biegne kupic nowy staniek ;) Odpowiedz Link
angella456 Re: Nie rozumiem - jak to sie zmienily? 12.03.08, 22:46 Serio, po sobie widzę. I nie tylko ja jedna mogę poświadczyć:). Odpowiedz Link
ganbaja Re: Nie rozumiem - jak to sie zmienily? 13.03.08, 15:30 Zaczynając miałam ciasno mierzone pod 87 cm. W biuście miałam 104 cm. Nosiłam 90D :-( Pierwszy stanik to było 75E. Po 2 tygodniach miałam wymiary 85 pod biustem i 105 w biuście. Kolejny stanik to 75G Melissy i 70FF Freya. Po miesiącu 82 cm pod biustem a w biuście 106. Minęły kolejne 2 miesiące i mam na tę chwilę 82/107-108. Staniki pi razy drzwi 75H Melisa i 34GG/G Freya lub 32 G/GG Ogólnie mówiąc w ciągu pół roku zgubiłam 5 cm pod biustem a w biuście przybyło mi też 5 cm :-) Klasyczna migracja :-D Nic nie schudłam. Odpowiedz Link
asiek_asiekowaty To co zrobic,zeby po zakupie stanika nie wyrzucic 12.03.08, 22:52 go za kilka dni, jak biust sie unromuje? Pytam powaznie, bo co z tego, ze kupie teraz swietny stanik z Ceomexim, jak sie okaze, ze za tydzien bedzie niedobry? :/ Moze u mnie nie bedzie tak wielkiej roznicy, bo nie mam duzego biustu, chyba najwiecej do normowania sie maja wlasnie duze piersi i takie roznice wychodza. To pytam jeszcze raz: nie chodzic przez kilka dni w zadnym staniku? Czy moze zalozyc jakis na samje fiszbinie, miekkie (w ktorych od wiekow nie chodzilam)? Odpowiedz Link
asiek_asiekowaty A moze mierzyc sie po nocy, kiedy biust odpocznie? 12.03.08, 22:54 No chyba, ze po nocy sie splaszcz...? Ja na boku spie. Odpowiedz Link
a1ma Re: To co zrobic,zeby po zakupie stanika nie wyrz 12.03.08, 22:57 asiek, to chyba tak już jest, że pierwszy rozmiar - dwa rozmiary po "nawróceniu" są na straty. Dziewczyny wciąż piszą o "wyrastaniu ze staników". Mój pierwszy stanik w dobrym rozmiarze to Freya Rio 30H, jest ciut ciasna pod i ciut za duża w miskach, z premedytacją, żebym tak szybko z niej nie wyrosła. Bo że wyrosnę, to pewne, pytanie tylko kiedy. I tak się właśnie zastanawiam... jakiego rozmiaru mogę się spodziewać? Mam nadzieję, że nie więcej niż HH, bo im dalej, tym trudniej o ładne staniki :-/ Odpowiedz Link
madzioreck Re: To co zrobic,zeby po zakupie stanika nie wyrz 10.08.08, 12:53 Ja kupiłam z troszkę da dużą miseczką, pewnie można tez wziąć obwód przyciasny i kupić do niego przedłużkę. Jak ponosisz trochę, obwód się rozciągnie. Może wtedy starczy na dłużej. A jak nie, to go sprzedasz, bo pierwsze staniki i tak nie służą zbyt długo. Odpowiedz Link
angella456 Bardzo. 12.03.08, 22:38 Jak się w czerwcu 2007 pierwszy raz wpisałam w wątku rozmiarowym, to podałam wymiary 85/100. Biorę poprawkę na to, że musiałam za luźno się pod zmierzyć, i pewnie to było 80/100. Teraz mam 74 pod, w dalej 100. Zastanawiałam się jakiś czas temu, czemu obwód w biuście się nie zmienia, za to staniki robią się niewygodne. W końcu wpadłam na to, że poszło mi w jakość, a nie w obwód. Odpowiedz Link
friday133 Re: Bardzo. 12.03.08, 22:57 A1ma, jaki rozmiar nosisz obecnie, bom niemal bliźniaczka rozmiarowa i głupieję? Odpowiedz Link
friday133 Re: Bardzo. 12.03.08, 22:58 Aha, ktoś napisał, czy trzeba na parę dni zrezygnować ze stanika. Otóż mi Ruda Małpa kazała przyjść na odbiór poprawionego stanika po kilku dniach chodzenia bez. Nie zrealizowałam tego zalecenia, bo ja sobie nie wyobrażam, że mogłabym bez iść wynieść śmieci. Odpowiedz Link
a1ma bez stanika? w życiu! 12.03.08, 23:04 Nawet 3 minut po wstaniu z łóżka nie wytrzymuję, mam film, że mi się skóra naciąga i robia rozstępy - w oczach ;) Odpowiedz Link
asiek_asiekowaty Re: Bardzo. 12.03.08, 23:16 Ja akurat nie bede miala problemu ze zrezygnowia ze stnaika. No, moze jeszcze o tej porze, keidy troche dziwnie bym sie czula, jakbym ubrala bluzke i sweter na gole cialo... ale w lecie czesto nie ubieram stanika pod bluzeczki na ramiaczkach - po prostu nie znosze, jak mi ramiaczka od stanika leza obok tch od bluzki. No to startujemy jutro. :) Obym tylko sie w pracy do samej bluzeczki rozbierac nie musiala, bo by sie chlopaki ucieszyly, hehehe. Odpowiedz Link
a1ma rozmiar - friday133 12.03.08, 22:59 Przy dzisiaj zmierzonym 77/101 Freya Rio w rozmiarze 30GG jest lekko ciasna pod i lekko za duża w miskach, dorastam do niej ;) Ale 30G bułkowała miski, więc biorąc pod uwagę tendencję zmiany rozmiarów zdecydowałam się na 30GG. Odpowiedz Link
friday133 Re: rozmiar - friday133 12.03.08, 23:06 Boshshsh. Mam na sobie Rio 32 E. Dopasowane przez Marysię z Peachfield :) Aż pójde się zmierzyć, ile mam teraz ;) Odpowiedz Link
a1ma Re: rozmiar - friday133 12.03.08, 23:11 Ja się dość mocno ściskam, zdaję sobie sprawę, że 30 przy 77 pod to mało, ale 32 mi troche lata. Ale przy 32 to i tak miska za nic nie chce wyjść E, nie chcę Cię martwic ;) Co najmniej F, jeśli nie G. Odpowiedz Link
friday133 Re: rozmiar - friday133 12.03.08, 23:14 No ale (sorry, że to pisze prawie w każdym wątku, ale zgłupiałam zupełnie i czekam, aż ktoś mnie oświeci czemu?) dwa 32 F z brastopu wracają z powrotem bo dużo za duże w misce. A 32 FF inferno zostaje. Widzę pewną zasadę - miękkie staniki muszę mieć mniejsze, niż by wynikało z wyliczeń, a usztywniane większe ;) Odpowiedz Link
restless Re: Bardzo. 12.03.08, 23:07 u mnie 72/87 na 69/90 w pół roku mam wyraźnie gładsze plecy,waga taka sama,talia taka sama i niestety bułki podpachowe jak były tak są - wielkości kurzego jaja :/ ale myslę ze to taka prawidłowość - najpierw wchlania się to co najdalej od biustu,na pachy jeszcze przyjdzie czas Odpowiedz Link
aniaiewa Re: Bardzo. 30.03.08, 10:37 Zgadzam sie z angella456, bo mnie tez ta zmiana strasznie zaskoczyla U mnie w ciagu 2 tyg 7 cm spod biustu a w biuscie zaledwie +1???? Wiec albo: - zmierzylam sie na poczatku pod biustem niby ciasno, ale jednak nie do konca ciasno - faza cyklu - w biuscie zdecydowanie poszlo mi w jakosc, bo od 2 tyg tak zintensyfikowalam wszystkie biusciaste zabiegi, ze byloby to az dziwne, gdyby nie;) Albo wszystko razem i dalo taki efekt... Ania Odpowiedz Link
agusek00 Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 12.03.08, 23:06 Trochę się zmieniły, choć bardziej to widzę w centymetrze, niż w lustrze :) A więc pod biustem 68 --> 61 w biuście 85 -->89 Nie wiem, czy to wynika z tego, że teraz mierzę się bardziej prawidłowo, czy faktycznie miała miejsce jakaś migracja. Odpowiedz Link
asiek_asiekowaty Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 12.03.08, 23:13 A znacie jakies sposoby na prawidlowe mierzenie sie? Pod biustem nie chce mi wyjsc mniej niz 74, ale w biuscie to juz inna bajka - raz 89, raz 90, kiedy indziej 91... A miedzy 89 a 91 jest juz roznica w wielkosci miseczki. Odpowiedz Link
friday133 Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 12.03.08, 23:15 Ale tego samego dnia? Odpowiedz Link
asiek_asiekowaty Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 12.03.08, 23:19 No tak - stoje w lazience i kilka razy dla sprawdzenia sie owijam tym centymetrem i naprawde nie ejstem pewna, keidy jest to prawidlowe mierzenie. Bo tu moze centymetr zejsc troche nizej albo uloze gowyzej na plecach i juz jest w szerszym lub wezszym miejscy plecow. Albo juz nie wiem, czy ciut biustu nie scisnelam albo czy aby mi sie centymetr nie zsuwa. A jeszcze centumetr ostatecznie ejst miekki, wiec mtez nie wiem, czy rowno, napiety idzie od piersi do piersi czy przypadkiem nie trzymam go np. blizej w strone ciala i juz cm wiecej... Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 12.03.08, 23:33 Zmierz się przed dużym lustrem. Centymetr ma przechodzić przez środek sutków i być równoległy do podłogi na całej swojej długości (do oceny tego przydaje się lustro). Odpowiedz Link
friday133 Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 13.03.08, 08:10 Zmierzyłam się wczoraj po miesiącu chyba. Z wyjściowego 78/77 i 98 mam... upsss... 75 i 100. W międzyczasie schudłam dwa kilo. W rezultacie pierwszy raz w życiu mam w biodrach i w biuście tyle samo (zawsze tyłek był większy). Odpowiedz Link
konasana Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 13.03.08, 09:36 Dziewczyny, wydaje mi sie, ze wiem dlaczego maleje pod biustem, a zwiększa się w biuście... Jak byłam na nartach w tym roku, dużo jeździłam - 6 - 7 godzin dziennie. Buty narciarskie zapinałam naprawdę ciasno (bo lubię). Po jakiś 3 - 4 dniach smarując łydki balsamem zauważyłam wyraźne, widoczne "pocienienie" tych kawałków łydek, które były w bucie! Aż robił się taki jakby schodek widoczny gołym okiem, tzn. było wyraźnie nawet bez dotykania widać, gdzie kończy się but narciarski, i to mimo grubych skarpet! Wydaje mi się, że ten sam mechanizm zachodzi przy noszeniu ciasnych obwodów: ciało ściskane "ugniata" się i obwód nam maleje, a to co zmalało idzie w górę (do stanika) albo w dół. Wedlug mnie, jakbyśmy przestały nosić ciasne obowdy, ciało wróciłoby na swoje miejsce, jak to było (na szczęście) z moimi łydkami... Odpowiedz Link
a1ma ciekawe... 13.03.08, 12:31 Ciekawe, czy mozna by sobie caly tłuszcz przepchać z ud, bioder, boczków... i wszystko upchnąć w staniku? :lol: Odpowiedz Link
aadrianka Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 13.03.08, 09:43 Pod zgubiłam 2 cm - wg miarki 3, ale biorę poprawkę na to, że teraz ściskam się naprawdę mocno. W biuście przybrałam centymetr plus zyskałam na jędrności. Sądząc po stanie mojego biustu, będzie szło właśnie w konsystencję, nie w obwód. Ku mojej niekłamanej radości. Odpowiedz Link
martvica Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 13.03.08, 10:20 76-77/91-92 w chwili przyjścia na Lobby (za luźne w obwodzie 75D) Po jakimś czasie w 70E moje wymiary na dziś: 73-72/93, noszę 70F, chociaż powinnam angielskie 65FF. Odpowiedz Link
elayne_trakand Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 13.03.08, 13:01 z 81/108 na 77/105 ale przy zmianach wagowych ciągle ten sam rozmiar stanika 32G choć czasem bardziej w kierunku 32GG/30H Odpowiedz Link
elayne_trakand Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 30.03.08, 16:23 A teraz jeszcze sie zmieniły 74/102 wielkość miseczki prawie BZ Odpowiedz Link
origami_21 Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 13.03.08, 14:13 Kiedy znalazłam Lobby miałam 83/112, potem trochę schudłam --> 80/105, teraz rok po schudnięciu, już bez zmiany wagi --> 79/110 Odpowiedz Link
driadea Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 14.03.08, 06:55 Przed dobrym ostanikowaniem miałam 69/96, nosiłam polskie 75F/G i brytyjskie (wówczas uważałam, że leżą idealnie) 32G. teraz noszę melisowskie 60L, przerzucam się właśnie na 55N, brytyjskie 28J. Moje obecne wymiary to 67/98. Odpowiedz Link
ammma Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 13.03.08, 22:29 aaaa... ja nie chce zadnych mogracji, 107 w biuscie juz mi wystarczy, bo rozmiarowki zabraknie. /po biustem 74/ Odpowiedz Link
keltoi Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 14.03.08, 00:36 Nie ostatnio mierzyłam się dokładnie, ale... zawsze miałam pod biustem 75 i takie kupowałam, ale B. Zmieniłam na C i okazało się, że pasują genialnie. I teraz dziękuję okolicznościom, że kupiłam tylko 3 staniki C, bo czeka mnie wymiana na D, jak nic... ;) A pod biustem spadło tylko centymetr :( Odpowiedz Link
irjakrk Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 14.03.08, 09:50 Zaczynałam z 74/97. Mogło być to 74 źle zmierzone, ale raczej nie sądzę. Teraz się odchudzam i noszę na zmianę dwa staniki ;P Aktualnie jest jakieś 70-71/97 Raz udało mi się wymierzyć (dzisiaj) 69 cm... No ale bez przesady ;P Odpowiedz Link
irjakrk Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 14.03.08, 09:51 Acha, chociaż wg. bra-fittera "wypadam" prawie że z melissy, to ja naprawdę nie mam dużych piersi :/ Odpowiedz Link
driadea Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 14.03.08, 11:53 Ja też mam co najwyżej średnie (moje wymiary 67/98), a z Melissy wypadłam na starcie (właśnie zamawiam u nich 55N, słyszałaś kiedyś o takim staniku? ;)) Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 14.03.08, 16:46 Jak Ci wszyją metkę, to proszę, zrób jej fotki (i całemu stanikowi najlepiej też) i podeślij Kasicy do Stanikomanii. Jako materiał poglądowy i do przełamywania fobii literkowej :) Odpowiedz Link
driadea Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 14.03.08, 17:00 Nie wszyją, bo nie mają takich, w zamówionych wcześniej 60L jest tylko metka ze składem i nazwą firmy, rozmiar dopisany długopisem. Ale jakby co, służę :) Odpowiedz Link
charm Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 14.03.08, 17:16 driadea napisała: > Ja też mam co najwyżej średnie (moje wymiary 67/98), a z Melissy wypadłam na > starcie (właśnie zamawiam u nich 55N, słyszałaś kiedyś o takim staniku? ;)) Ja wlaśnie mam zamiar zamówić na moje 63/102-105, więc ciekawe, co to za rozmiar, i ciekawe, czy uszyją ;) (zdjęcia w 60K wysłałam do galerii, żeby ocenić, ile rozmiarów za mała miska, bo obwód muszę mieć 55...) Jak uszyją, to też zrobię fotkę ;P Odpowiedz Link
the_mariska matko jedyna, nie odchudzaj się! ;) 14.03.08, 17:12 Z bliżej niewyjaśnionych przyczyn w ciągu ostatniego tygodnia obwód pod biustem z 68.5 ciasno i 75 luźno spadł mi do 65,5 ciasno i 71 luźno. W biuście też mi poleciało ze 3 centymetry. A ja tu się dziwię, czemu wszystkie sześćdziesiątki piątki się tak cholernie nagle rozciągnęły. Jasna cholera, właśnie szłam na pocztę odebrać Harmony 65GG. Nie ma szans, żeby pasowało ;( Odpowiedz Link
the_mariska a jeszcze na domiar złego... 14.03.08, 17:15 w biodrach nie schudłam _ani_centymetr_! Gdzie jest sprawiedliwość na tym świecie... ? ;) Odpowiedz Link
aniaiewa Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 30.03.08, 10:30 Wlasnie sie zmierzylam, i po 2 tygodniach z 85/102 zmienilo mi sie na 78/103 Ale na razie jeszcze chwile czekam z zakupem nowych stanikow, choc te co mam, tez nowe zaczynaja bulkowac Ania Odpowiedz Link
olusimama Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 30.03.08, 15:55 zaczynałam od wymiarów 81/100cm. Po około 2 miesiącach zrobiło się 78/103, potem z obwodu pod spadł kolejny centymetr i tak już z pół roku stoi 77/103. Nosiłam najpierw 32FF, teraz 32G. Odpowiedz Link
olusimama Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 10.05.08, 13:54 aktualnie mam 75/106 i zaczynam kompletować kolekcję w 32gg Odpowiedz Link
lalkanieduza Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 30.03.08, 16:45 Od jesieni obwód pod spadł o 5-6 cm, obwód w pozostawał długo bez zmian. Dopiero w marcu się coś ruszyło i z 84-85 cm zrobiło się 87 w porywach do 88, a nowiuśkie Tango Plunge w rozmiarze 60E bułkuje niemiłosiernie. Teraz się zastanawiam czy następnego stanika nie kupić o oczko za dużego (60FF) żeby za szybko się z nim nie pożegnać. Odpowiedz Link
vasylkova Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 30.03.08, 21:57 pod bez zmian, w plus 4 cm - po 3 miesiacach; Odpowiedz Link
asia.asz Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 31.03.08, 11:07 2 miesiace z 76/91 na 71/89 wychodzi na to ze oprocz wplywu dobrego stanika jeszcze schudlam, choc nie zauwazylam po sobie chyba ze to tylko wplyw stanika ale wtedy migracja spowodowalaby wzrost w biuscie Odpowiedz Link
charissa Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 02.04.08, 08:01 Ja to bym wolała, żeby mi się już nic nie dodawało :) Ani pod ani w :) Wiem, że moje wymiary nie są jakieś nienormalne, bo tu się trafiają dziewczyny z moimi wymiarami. Jednak wolałabym już nic nie dodawać. I chyba nie chodzi nawet o bieliznę, ale o normalne ciuchy, które zawsze są za ciasne w biuście. Wiem, że można kupić biuściaste rzeczy w bravissimo, ale mimo wszystko ;) Odpowiedz Link
esta69 O rany :) 10.05.08, 13:41 Pod koniec lutego kupiłam 3 staniki w rozmiarze 60FF (jeden 60G), wymiary były 68/86. Dziś się mierzę i mam 64 pod biustem a w biuście 87. Najdziwniejsze jest to, że staniki właściwie są dobre a ogólnie na wadze kilogram mi przybyło. Trochę mnie to martwi bo 55-tek mało jest w ofercie, chyba trzeba więcej jeść :) Odpowiedz Link
nightbutterfly Re: O rany :) 10.05.08, 14:25 Ja zaczynalam od 28ff i 30e, ktore byly leciutko za duze... przez jakies kilka dni. Pozniej kupilam pollyanne 28g, tez na poczatku za duza... po 1,5 tygodnia zrobila sie za mala. Mialam nadzieje, ze to wina okresu, ale okres minal i nadal jest za mala. Teraz szukam czegos w rozmiarze 28gg lub 30ff. Kupilam cala mase stanikow:( zalozylam raz albo dwa i juz sa za male. Ale oczywiscie ciesze sie, ze mi tak rosna hehe;) portfel troche mniej:). Ale wydaje mi sie, ze zmienia sie jedynie obwod, wizulanie moj biust jest taki jaki byl. Zapytalam mojego chlopaka nawet, czy zauwazyl, ze mi urosly, ale stweirdzil dyplomatycznie, ze zawsze byly wspaniale:D Odpowiedz Link
claudia_c Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 10.05.08, 16:57 u mnie pare tygodni temu było 95/117 a teraz jest 93/121-122 rany czyje się dziwnie duża :0 zaczynałam od 85F w którym obwód jest sporo za duży obecnie od 2 dni mam na sobie 36FF z większych miseczek obwód troszkę ciśnie ale miseczka była ciut luźna a dziś dobra ciekawe co będzie za tydzień ? i co jeszcze zauważyłam że kiedyś sutki mi zezowały ku pachom a teraz się naprostowują :) Odpowiedz Link
temperka Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 10.05.08, 17:37 z 77/99 po około pół roku w tym schudłam 6 kilo jest na dzień dzisiejszy 72/95-96. Odpowiedz Link
winter76 Re: Jak zmieniły Wam się wymiary po zmianie rozmi 10.05.08, 17:43 Na początku 83/106 po kilku tygodniach 78/109 i na tym stanęło :) Odpowiedz Link