Dodaj do ulubionych

Dalia szykuje obwody od 60-tek!!!

10.04.08, 12:01
Wpisałam już do wątku Dalii, ale podzielę się i na głównym. Jak najbardziej do skasowania lub przeniesienia po decyzji Szefostwa :)

Oto fragment maila od Pani z firmy Dalia:

"Staramy sie spelniac oczekiwania naszych klientek, aby w naszych produktach czuly sie komfortowo I elegancko. Dlatego w najblizszym czasie w naszej ofercie bedzie mozna znalesc rozmiary rowniez od 60.Nie moge jednak obiecac, iz rozmiary miseczek beda siegaly, az Po K. Mam nadzieje jednak, iz wiekszosc Pan z malym obwodem pod biustem beda mogly w naszych produktach znalezc cos dla siebie."

:)))))))))))
Obserwuj wątek
    • ungore Re: Dalia szykuje obwody od 60-tek!!! 10.04.08, 12:12
      świetna wiadomość choć nie testowałam jeszcze tej firmy..
    • aadrianka Re: Dalia szykuje obwody od 60-tek!!! 10.04.08, 12:13
      No proszę
      A jeszcze 7 siepnia twierdzili:
      Dzień dobry,

Niestety nie szyjemy takich rozmiarów i raczej nie będziemy , bardzo
      mi przykro.

Pozdrawiam

Ewelina Drobna
      Dalia - Elegant Lingerie

Cóż, grunt że nie trwają w uporze. Zobaczymy.
      • ganbaja Re: Dalia szykuje obwody od 60-tek!!! 10.04.08, 12:18
        To ja chyba ponownie do nich napiszę i zapytam o miseczki H i więcej :-) No
        chyba, że będą szyć tzw. dużomiseczkowce to może H by wystarczyło...
        Ale ogólnie wiadomość dnia! Brawo Lobbystki!
        • the_mariska :))))))))))))) 10.04.08, 13:06
          Powiem wam tak: jaikś miesiąc temu w wątku humorystycznym o przyszłych sukcesach
          Lobby śmiałam się, że w okolicach 2008 roku większość polskich firm zacznie szyć
          obwody 55. Od tamtego tekstu minął miesiąc, a to już trzecia firma w przeciągu
          tego czasu, która przerzuca się na obwody poniżej 70 (wcześniej były Felina i
          Comexim). I tak sobie teraz myślę, że mój żart z obwodami 55 (albo przynajmniej
          ścisłe 60 pasujące na 58-63 cm pod biustem) jest jak najbardziej realny.
          Przyznam, że się nie spodziewałam...

Wygląda na to że producenci czasem podczytują nasze Lobby. I bardzo dobrze,
          wielkie podziękowania i chwała za to tym, którzy poszerzają ofertę pod naszym
          wpływem ;))

Ale mi poprawiłyście humor. Co prawda w rozmiarówkę pewnie się i tak nie
          zmieszczę, ale za to coś rusza do przodu :))))
          • ganbaja Re: :))))))))))))) 10.04.08, 13:18
            Weszłam na stronę Comeximu. Tragedia. Nic tam nie ma, Oferta bardzo uboga.
            Obwody od 75, miski B,C,D, czasem E lub F.
            Wzornictwo oparte raczej na skorupkach.
            Czy ja szukać nie umiem? Gdzie wy widzicie jakieś staniki w rozmiarach np. 70H
            lub więcej?
            • prazanka2 Re: :))))))))))))) 10.04.08, 13:25
              Tylko tych 5 modeli, ale zawsze cos ...

www.comexim.pl/s.php?id=48#gn
              www.comexim.pl/s.php?id=107#gn
              www.comexim.pl/s.php?id=39#gn
              www.comexim.pl/s.php?id=40#gn
              www.comexim.pl/s.php?id=104#gn
            • joankb Re: :))))))))))))) 10.04.08, 13:27
              Na przykład tu:
              www.comexim.pl/s.php?id=48#gn
              • ganbaja Re: :))))))))))))) 10.04.08, 13:31
                Dzięki :-)
                Nie oglądałam akurat tych modeli :-)
            • the_mariska Tutaj :) 10.04.08, 13:31
              W _tym_ wątku masz zalinkowane modele, które dochodzą do 70H i 65 ichniego HH,
              które tak naprawdę jest polskim I :) Szkoda w sumie, jeszcze jedna miseczka i
              bym się w rozmiarówkę zmieściła...
    • plecha1 Re: Dalia szykuje obwody od 60-tek!!! 10.04.08, 13:36
      <tańczy taniec najedzonych kanibali> Kolejna firma nie uważa nas za pomyłki statystyczne!!! Jak miło :D
      • aadrianka Re: Dalia szykuje obwody od 60-tek!!! 10.04.08, 13:38
        > <tańczy taniec najedzonych kanibali>
        ROTFL:DDDD
    • kociatko_biusciaste nie będą "aż" do K? 10.04.08, 14:35
      Ciekawe, czy ta pani mówi o brytyjskim K, bo jeśli nie, to Dalia nadal może mnie
      cmoknąć. 60K z Melissy właśnie zrobiło się za małe, a był to model z rozciągliwą
      miską:)
      Do jakiej miseczki będą szyć te staniki, do F?;)
    • szarsz ooooooooooo 10.04.08, 14:39
      Czyli jest szansa, że jeszcze przed emeryturą będę mogła ubrać się w
      stanik polskiej firmy? ;)
      • martvica Re: ooooooooooo 10.04.08, 15:19
        O, będzie polskie nie-melissowe 65H? Mam nadzieję że nie rzucą zawrotnej ceny w
        związku z tym...
        • joankb Re: ooooooooooo 10.04.08, 15:40
          Jest polskie nie-mellissowe 65H (kontynentalne, nawet HH). Comexim, czekam na
          przesyłkę.
    • l-u-l-u Re: Dalia szykuje obwody od 60-tek!!! 10.04.08, 16:07
      No to ciekawe, bardzo jest - zwłaszcza, że ta ich najnowsza kolekcja prawie cała
      od 75, a miski w 70 tylko do F, w 75 tylko do G. Znaczy w 65 miski będę tylko do
      E, a w 60 tylko do D.

No zobaczymy, chyba, ze coś na odczepnego napisali, a my sobie nadzieję robimy.
      • velika Re: Dalia szykuje obwody od 60-tek!!! 10.04.08, 16:22
        Zawsze to jakiś krok do przodu, małobiuściastym może podpasuje;) Pewnie z czasem
        będą rozszerzali rozmiarówkę. Trzeba się cieszyć, to znaczy że Lobby działa:)
        • plecha1 Re: Dalia szykuje obwody od 60-tek!!! 10.04.08, 16:44
          No jasne :) Ja im się nie dziwię, że na razie będzie niewielka rozmiarówka - chcą zbadać rynek. Boją się ryzykować wprowadzania szerokiej rozmiarówki, bo a nuż się nie sprzeda :) Jak okaże się, że jest zapotrzebowanie, to pewnie rozszerzą.
          • l-u-l-u Re: Dalia szykuje obwody od 60-tek!!! 10.04.08, 17:04
            plecha1 napisała:

> No jasne :) Ja im się nie dziwię, że na razie będzie niewielka rozmiarówka - ch
            > cą zbadać rynek. Boją się ryzykować wprowadzania szerokiej rozmiarówki, bo a nu
            > ż się nie sprzeda :) Jak okaże się, że jest zapotrzebowanie, to pewnie rozszerz
            > ą.

A ja im się dziwię, bo 70 robią w G niezmiernie rzadko, a i F nie jest regułą, a
            coraz większe jest zapotrzebowanie, więc że rozszerzą mniejsze rozmiary
            hmmmmm..... raczej trzeba będzie znowu czekać nie wiadomo ile.

Jedyna pociecha, że może faktycznie dziewczyny z miseczkami do E i węższe w
            obwodzie sobie coś znajdą.
    • fioolkaa Re: Dalia szykuje obwody od 60-tek!!! 10.04.08, 16:43
      polska 60 to dla mnie byłaby chyba J, więc chyba za bardzo nie ma na co liczyć.
      a ten pierwszy model z coneximu ładny i tani, ale pewnie bedzie na mnie wisieć.
    • panistrusia Offtop 10.04.08, 16:56
      > Mam nadzieje jednak, iz wiekszosc Pan z malym
      > obwodem pod biustem beda mogly w naszych produktach znalezc cos dla siebie."
      >

Ja też mam iż nadzieję.

Po jakiemu ta Dalia pisze?
      • the_mariska Re: Offtop 10.04.08, 17:18
        Może niewyspana była czy coś, mi się czasem zdarzają jeszcze mniej elokwentne
        wypowiedzi po polsku ;)
        • panistrusia Re: Offtop 10.04.08, 18:26
          Ale w korespondencji z klientami???

Może to moje zboczenie 'zawodowe', ale jakoś nie potrafię traktować poważnie
          firmy, która do obsługi klienta (reprezentacja firmy, budowanie marki) deleguje
          niegramotne osoby.

Cudaki stylistyczne zdarzają się każdemu. Ale nie trzeba ich zaraz z firmowego
          maila wysyłać w świat;).
    • miracelle iii..!!! 10.04.08, 19:54
      super :)
      ale te staniki to będą dostępne tylko na ich stronie internetowej, czy trafią
      też normalnie do sklepów?

może wreszcie spełni się moje marzenie o kupowaniu staników normalnie w sklepie,
      przymierzając i macając, na miejscu w Polsce :))) a dalia ma takie ładne modele :)))
    • aquira Re: Dalia szykuje obwody od 60-tek!!! 10.04.08, 20:06
      A zrobią 60-tki do jakiegoś... M? :P Jeśli tak, to podskoczę ;)
      • victoria08 no ladny ten Comexim niebieski...tylko... 10.04.08, 21:30
        tylko kurcze 75 H to tylko 102cm w biuscie a HH jakby bylo to mialabym swoje
        105cm ach...
    • slim.fast Re: Dalia szykuje obwody od 60-tek!!! 10.04.08, 21:36
      Niech im będzie, że się cieszę :->

Jak zrobią do 60M to się załapię (być może) :-PP

A jak chociaż do 60E to się moja córka załapie ;-)))
    • roza_am Re: Dalia szykuje obwody od 60-tek!!! 10.04.08, 22:39
      Ja tam jednak jestem nastawiona optymistycznie. To znaczy nie do tej najbliższej kolekcji (skoro nie obiecują właściwych literek), ale tak generalnie, na przyszłość. Bo myślę sobie tak: różne firmy zaczynają oferować mniejsze obwody, jest to dla nich to coś, czym się chcą wyróżniać na rynku, przyciągać nową grupę klientów. Przez jakiś czas na tym "pojadą", ale w końcu te niższe obwody spowszednieją, nie będą żadnym wyróżnikiem. I wtedy trzeba będzie postawić na coś innego, np. większe literki. I tak dalej, nowe kolory, nowe fasony, jakieś tam udogodnienia, które po drodze sie pojawią. Byle tylko gospodarka kręciła się bez przeszkód. W końcu nasze kropelki wydrążą tę skałę :)
      • kasica_k Re: Dalia szykuje obwody od 60-tek!!! 11.04.08, 00:49
        Ja też uważam, że to niezbity dowód, że Lobby działa i coś się rusza na
        bieliźnianym rynku. Przecież jeszcze dwa lata temu sytuacja wyglądała zupełnie
        inaczej. Część forumek, które są z nami od niedawna, może o tym nie wiedzieć,
        ale obwodów zaczynających się na 6 nie szyła wtedy ani jedna polska firma. No i
        nie wiemy jeszcze, do jakich miseczek te 60-tki w Dalii dojdą. Tak czy owak,
        nawet do D mogą okazać się dobre dla małobiuściastych.
        • panistrusia Re: Dalia szykuje obwody od 60-tek!!! 11.04.08, 01:28
          Jeszcze trochę i skończy się sport 'sprawdź jak dziwnie zareaguje sprzedawczyni
          na prośbę o 65G*' :(

*tu akurat podałam mój rozmiar, ale jest jeszcze ciągle wiele innych
          wzbudzających dziwne reakcje
    • bianna Re: Dalia szykuje obwody od 60-tek!!! 11.04.08, 07:38
      Wszystko super, tyle tylko, ze Dalia to straszliwy rozciągliwiec i boję się, ze
      ta ich 60ka będzie taka jak angielska 70ka:(
      Trzeba mieć nadzieję, że rozszerzajac produkcję, wykorzystają także lepsze
      materiały....
      • roza_am Re: Dalia szykuje obwody od 60-tek!!! 11.04.08, 12:41
        Nie wszystkie Dalie są strasznie rozciągliwe. Np. Dolores jest całkiem ciasny, choć niestety jak dotąd szyty dopiero od 75tek.
        Jeśli te 60tki trafią normalnie do sklepów, wiele dziewczyn w moim mieście na tym skorzysta, ze szczupłymi sprzedawczyniami w tych sklepach na czele :)
        • ganbaja Re: Dalia szykuje obwody od 60-tek!!! 11.04.08, 12:50
          Obejrzałam ich ofertę w e-sklepie.
          Niektóre naprawdę piękne....
          Ale rozmiary...70 maksymalnie do G.
          Wg ich tabelki na mój obwód w biuście [106-108] proponują mi 85-tki :-)
          Jeśli nie zwiększą miseczek co najmniej do H albo i więcej to ja ich klientką
          nie będę mogła zostać.
          A szkoda. Bo i ceny dobre i wzornictwo bardzo atrakcyjne.
          • joankb Re: Dalia szykuje obwody od 60-tek!!! 11.04.08, 17:12
            Co do cen to ja nie wiem... Ten, który obiecują jako 65 kosztuje coś około 110
            zł. Przy takim kursie funta jaki mamy brytyjczyka można mieć (25-28 funtów)za
            110-125 złotych. Przy przecenach, których w Anglii dużo to już w ogóle nie ma
            porównania.
            • antyka Re: Dalia szykuje obwody od 60-tek!!! 11.04.08, 17:19
              Nie polecam Dalii.
              Mam 3 biustonosze - jak dla mnie jakos baaardzo slaba.
              Rozciagliwce straszne!
              W jednym biustonoszu odprula sie miseczka!
              A bardzo go szanowalam - pralam tylko recznie.

W kolejnym, przy zakladaniu slychac bylo, jak pekaja nitki,
              w kolejnym odpruly sie odzobne tasiemki.
              Syf straszny.

Co z tego, ze zbiera biust, jak za chwile obwod jest zbyt szeroki
              i do tego co jakis czas trzeba biustonosz nitka naprawiac?

Za Dalie placilam, z tego co pamietam ok. 130-150 zl,
              za Arabelke, z ktora NIC absolutnie nic sie nie dzieje,
              cale 96 zl z przesylka.

Omijajcie Dalie z daleka.
    • zazulla poki co 65 23.04.08, 15:57
      "Milo nam poinformowac, iz nas asortyment zostal poszerzony o biiustonosze w
      rozmiarach 65. Na razie w tym obwodzie dostepny jest model Alva Soft K06.
      Wkrotce oferta zostanie poszerzona o kolejne modele.

Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy do zakupow.

Twoja Bielizna
      www.twojabielizna.pl/"

Opis ze strony:
      "Miękki biustonosz wykonany z haftu z motywem wijących się liści. Poziome cięcie
      miseczek oraz fiszbiny zapewniają doskonały komfort użytkowania i dopasowania do
      biustu. Dostępny w rozmiarach 65 D-H; 70 D-G; 75 C-F, 80 B-E, 85 B-D, 90 C-D."
      • l-u-l-u Re: poki co 65 23.04.08, 16:15
        Oooo to coś się ruszyło (choć pierwsza jaskółka wiosny nie wróży) ciekawe jak
        będzie z głębokością misek.
        • paskudek1 Re: poki co 65 23.04.08, 18:25
          no ja jestem ciekawa czy to H będzie dobre na moje 95 w biuście? Bo z
          kalkulatora wychdzi mi polskie J....
          • doris.bytom Re: poki co 65 23.04.08, 18:55
            paskudek1 napisała:

> no ja jestem ciekawa czy to H będzie dobre na moje 95 w biuście? Bo z
            > kalkulatora wychdzi mi polskie J....

No mi też J (dokładnie 70J). Ciekawe czy zaczną rozszerzać asortyment o H i J.
            Bo tabelki z rozmiarami jak na razie nie zaktualizowali :(
            • l-u-l-u Re: poki co 65 23.04.08, 18:58
              doris.bytom napisała:
              >
              > No mi też J (dokładnie 70J). Ciekawe czy zaczną rozszerzać asortyment o H i J.
              > Bo tabelki z rozmiarami jak na razie nie zaktualizowali :(

Hahaha ja też pierwsze co zrobiłam to zajrzałam do ich tabeli z rozmiarami i też
              mnie to rozczarowało, że nie zaktualizowane.
    • pinupgirl_dg Re: Dalia szykuje obwody od 60-tek!!! 18.09.08, 23:24
      Mierzyłam dziś jeden z modeli Dalii (niestety nie pamiętam jaki, bo obmierzyłam
      pół sklepu :(). Kiedy nie udało się nic znaleść z Panache ani z Frei
      sprzedawczyni podrzuciła mi i mamie właśnie Dalię. Muszę przyznać, że baaardzo
      małobiuściastej mi i mojej biuściastej mamie te staniki spasowały, chociaż
      ideału wciąż poszukujemy to wiemy gdzie szukać. Mierzyłam rozmiary 65D i 65E,
      niestety fiszbina nie przeszyta trochę kłuła mnie w mostek ale polecam spróbować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka