kaczencja
17.04.08, 20:19
Nie znalazłam jeszcze nigdzie takiego wątku, więc chciałam poruszyć ten temat. Jak zapewne wiecie, wśród mnogości modeli oferowanych nam przez dobrych producentów, znajdziemy te mniej i bardziej przyjazne dla skóry. Faktura materiału nie dla każdej z nas jest priorytetem w doborze stanika, ale w przypadku delikatnej skóry staje się bardzo ważna. Chciałabym, abyście w tym wątku wymieniały modele staników wykonane z miłych dla ciała, delikatnych materiałów. Jak wiadomo, ze zdjęć nie da się wywnioskować, jaki dany model jest w dotyku. Przykładowo dwukrotnie już miałam do czynienia z modelami Panache wykonanymi z szorstkich, sztucznych tkanin, co zupełnie mi nie odpowiada. Czytałam, że Freya pod tym względem jest bardziej przyjazna, ale nie chciałabym rezygnować całkowicie z Panache, bo niektóre modele wydają się bardzo ładne.
Proponuję więc gromadzić w tym wątku wiedzę na temat konkretnych modeli, które przetestowałyśmy i które nie tracą na naszym uznaniu przy pierwszym kontakcie ze skórą. Na pewno będzie to bardzo pomocne dla dziewczyn, które zdecydowanie źle reagują na sztywne, nierozciągliwe tkaniny, jak i dla tych, które zastanawiają się od pewnego czasu nad jakimś modelem, ale ze zdjęć nie wynika, z jakiego wykonano go materiału.
W tytule umieszczamy oczywiście model i producenta.