black.and.white Przyłączam się do pytania... 05.06.08, 13:22 o sklep stacjonarny - czy takowy istnieje, co by sobie można było sprawdzić i dopasować naocznie? Sugestie: fajnie by było gdyby przy większych miskach została zachowana rozpiętość cenowa - żeby można było coś kupić i za 40 i za 80 złotych... A na przyszłość: może jakieś kostiumy kąpielowe? :) Odpowiedz Link
ganbaja Odpowiedź w kwestii realnych obwodów: 05.06.08, 13:29 Podaję wymiary Finesse Big dla 80 i 75 80 - w stanie spoczynku - ok.70cm, po rozciągnięciu - 87 cm 75 - w st. spoczynku - ok. 62 cm, po rozc. - 75 cm. Czy rozumiecie co to znaczy? Koniec z odległymi literkami w polskiej rozmiarówce! Zamiast 70K mogę kupić 80H. Niech no tylko się pojawi model co mi się spodoba to biorę! Odpowiedz Link
the_mariska Re: Odpowiedź w kwestii realnych obwodów: 05.06.08, 13:42 Jupiii! :D Jak pięknie :) Czyli jednak nie 65J/K, a 70H, a może nawet 75F :) To jest najlepsza wiadomość dnia! :) Swoją drogą, może się okazać w takim razie że tych sześćdziesiątek nikt nie będzie potrzebował ;) Ganbaja, wrzuć koniecznie te staniki do tabeli obwodów, z wielką adnotacją "MILENA TRZYMA PRAWDZIWĄ ROZMIARÓWKĘ!". :) W dzisiejszycz czasach to rzadkość. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Odpowiedź w kwestii realnych obwodów: 05.06.08, 13:53 Ale to jest chyba narazie pomiar producenta, a nie użytkowniczki.. Czy się mylę? Bo jak tak, to ja bym poczekała z tymi entuzjastycznymi zachwytami :) Odpowiedz Link
ganbaja Re: Odpowiedź w kwestii realnych obwodów: 05.06.08, 17:09 Nie mylisz się. Te wymiary podesłała mi Pani Karolina z Mileny. Wierzyć, nie wierzyć...pewnie niedługo się przekonamy :-) Odpowiedz Link
roza_am Re: Odpowiedź w kwestii realnych obwodów: 05.06.08, 15:39 > 80 - w stanie spoczynku - ok.70cm, po rozciągnięciu - 87 cm > 75 - w st. spoczynku - ok. 62 cm, po rozc. - 75 cm. Czyli 75 będzie dla mnie za ciasne, a 80 sporo za luźne (mam 74 cm "pod", liczę ok. 5 cm zapasu na oddychanie)? Jak to wygląda dla poszczególnych rozmiarów miseczek? Odpowiedz Link
joankb Re: Odpowiedź w kwestii realnych obwodów: 05.06.08, 15:49 To oznacza kompletną nieprzewidywalność: 80 rozciąga się do 87, a 75 do 75?? Widzę tu lukę. Dziewczyny z 77-78 pod biustem to co niby mają kupić? A ja przy 71? Odpowiedz Link
kantaberka Realne obwody - sprawdziłam "75" 20.08.08, 15:39 ganbaja napisała: > Podaję wymiary Finesse Big dla (...)75 > 75 - w st. spoczynku - ok. 62 cm, po rozc. - 75 cm. Według mojego mierzenia, FINESSE BIG w obwodzie "75" ma 66cm w spoczynku i 87cm po rozciągnięciu. Odpowiedz Link
carramel zaryzykowałam 05.06.08, 16:40 i na swoje obecne 80/104-105 zamówiłam 80G. Asekurancko model najtańszy, czyli Amandę. Tylko zapomniałam o strajku poczty, chyba trzeba było troche odczekać :/ Odpowiedz Link
babajaga87 Re: zaryzykowałam 05.06.08, 19:18 Obawiam się, że zrobiłaś błąd i będziesz wymieniać na 75.. Ale zobaczymy. Ja na moje 65 pod biustem zamówiłam 60tkę i czekam. Odpowiedz Link
agafka88 Różnica cen 06.06.08, 00:29 Tylko dlaczego w sklepie duza bielizna lemon sorbet jest tańszy niż na stronie producenta? dla porównania: duzabielizna.pl/shop/index.php?p768,lemon-sorbet-529-push-up-biustonosz www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=347 Ja wiem, że biuściaste mają na razie zniżkę, ale chyba tak czy siak cena podstawowa powinna być u producenta niższa? Odpowiedz Link
ewajan-2 Jaki rozmiar z tej firmy? 06.06.08, 11:29 Możecie cos doradzić? Na moje wymiary 84/112 w tabeli wyliczyło mi 85H i napisało,że nie ma takiego w sprzedaży.Czy faktycznie oni mają takie ścisłe obwody? Jaki rozmiar na siebie zamawiać? Odpowiedz Link
ciri1971 Re: Jaki rozmiar z tej firmy? 06.06.08, 13:08 Też mam z tym problem. Wpisałam swoje wymiary- 78/98- i wyskoczył mi rozmiar 80D...a kiedy zaniżyłam obwód o 5 cm, napisano, że nie ma takiego rozmiaru. Gdyby nie to, że dzięki Lobby moja samoocena wybitnie wzrosła, znowu pomyślałabym, że jestem dziwna! A chciałabym coś tam dla siebie znaleźć, bo wzornictwo bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link
angella456 Ciri 06.06.08, 18:27 spróbuj jeszcze raz - mam wymiary podobne, 73/99-100, i jak wpisywałam z różnymi wersjami obwodu pod, to zawsze mi jakiś rozmiar pokazywało - to, ze dla 73 pod 75, to inna sprawa... Odpowiedz Link
ewajan-2 Re: Jaki rozmiar z tej firmy? 06.06.08, 20:48 Ja mam to samo. Nie wiem w co celować. Odpowiedz Link
aquira Re: Milena - biustonosze i modelki 06.06.08, 18:22 Hmmm... Czekam na to 60M ;) Chyba że to dużomiseczkowce ;) Odpowiedz Link
restless Re: Milena - biustonosze i modelki 06.06.08, 23:58 przy 95/69 wyszło 70G, z jednej strony to cholernie pocieszające,nie sądziłam ze dane mi będzie jeszcze kupowanie 70-tek,ostatnio zerkałam w stronę ubogich modelowo 60tek brytyjskich....a tu taka niespodzianka ale z drugiej - to by bylo zbyt piękne,czuję podstęp i kłamliwy przelicznik Odpowiedz Link
vesper_lynd Re: Milena - biustonosze i modelki 07.06.08, 14:12 Z czego te staniki mają obwody, że się niemal nie rozciągają..? o_O Z wędkarskiej żyłki? Tzn jeśli tak jest, to mogę zamówić u nich 75F, a nie 65H - co jest pocieszające, ale chyba nie będę testować tej marki na sobie :) Małodusznie poczekam na pierwsze relacje na LB, bo wierzyć mi się po prostu nie chce. Kalkulator mają skopany dokumentnie :[ Odpowiedz Link
myrtille Re: Milena - biustonosze i modelki 07.06.08, 21:03 Jakoś mi ten kalkulator Mileny nie leży. Wychodzi mi 80B, czyli oznacza to, że wróciłabym do starych rozmiarów. Teraz noszę 70F Pollyannę. Odpowiedz Link
martvica Re: Milena - biustonosze i modelki 08.06.08, 14:44 Dziewczyny, od kiedy się kalkulatorami na stronach producentów przejmujecie? Przecież _wszystkie_ takie głupie są. Podobnie jak tabele :) Milenowski ani lepszy, ani gorszy od Triumphowskiego. Odpowiedz Link
megiddo0 Re: Milena - biustonosze i modelki 08.06.08, 15:56 moze i takie same jak na innych stronach tylko ze gdyby milena miala porzadny kalkulator to prawdopodobnie mialaby wieksza sprzedaz modeli o waskich obwodach bo klientki spoza lobby byc moze dalyby sie przekonac do waskich obwodow;) Odpowiedz Link
mefistofelia Re: Milena - biustonosze i modelki 08.06.08, 16:13 przecież zupełnie nie opłaca im się dobry kalkulator, skoro mają tylko dwa modele z węższymi obwodami ;) napisali zresztą, że jeśli chce się mieć ściślejszy obwód należy od pomiaru pod biustem odjąć 5cm. Odpowiedz Link
megiddo0 Re: Milena - biustonosze i modelki 08.06.08, 17:26 po pierwsze zamierzaja przeciez wprowadzic kolejne modele a po drugie ciasny obwod dobrze sie kojarzy tylko lobbystkom, wiekszosc kobiet unika ich jak ognia bo wydaja im sie niewygodne- przeciez to chyba najczestszy problem przy przekonywaniu do zmiany rozmiaru Odpowiedz Link
martvica Re: Milena - biustonosze i modelki 08.06.08, 18:39 No i inny kalkulator to byłoby jak przyznanie się do winy: tak, nasze staniki się rozciągają, nie trzymamy norm (w przeciwieństwie do Dalii :P ;P :P) A kobieta nieuświadomiona jak widzi że powinna nosić obwód 10cm ciaśniejszy, to puka się w głowę i idzie gdzie indziej... W sumie najlepsza byłaby tabelka, z hasłami 'obwód stanika' i 'obwód w biuście', wilk syty i owca cała :) Odpowiedz Link
megiddo0 Re: Milena - biustonosze i modelki 08.06.08, 18:45 owszem niezly pomysl generalnie powinni zrobic z tym jakis chwyt wiekszosc kobiet bylaby przekonana ze oni maja po prostu taka specyficzna rozmiarowke;) albo mogliby umiescic caly poradnik dobierania biustonosza a przyznanie sie ze obwod sie rozciaga to chyba nic takiego biorac pod uwage ze musi byc elastyczny i inne firmy tez takie maja Odpowiedz Link
rudolfina24 Re: Milena - biustonosze i modelki 08.06.08, 18:58 Kurcze, nie wiem jak wy na stronie Mileny znajdujecie staniki z wąskimi obwodami :( Wpisuję w okienko "szukaj" swój rozmiar, zaznaczam wszystkie opcje i pojawia się napis: W sklepie nie znaleziono towarów o podanych parametrach. Co robię nie tak? Odpowiedz Link
agafka88 Re: Milena - biustonosze i modelki 08.06.08, 19:09 aby odnaleźć rozmiar, zaznaczasz "ptaszkiem" young, style i exclusive, potem wybierasz kategorię "biustosz" a potem swoj rozmiar, a na koniec klikasz szukaj Odpowiedz Link
rudolfina24 Re: Milena - biustonosze i modelki 08.06.08, 19:21 Chyba zaraz spalę się ze wstydu... Prawdziwa blondynka ze mnie. Nie zauważyłam, że w wyszukiwarce jest jeszcze jedno okienko z rozmiarami. Ja swój rozmiar wpisywałam na samym początku. Dzięki agafka88 :) Odpowiedz Link
agafka88 Re: Milena - biustonosze i modelki 08.06.08, 19:31 nie martw się, też tak na początku robiłam ;) Odpowiedz Link
babajaga87 kalkulator cd. 08.06.08, 21:43 Ja natomiast uważam, że to naszą, a nie ich, misją jest nawracanie klientek na właściwe rozmiary. Ich zadaniem jest produkowanie fajnych staników w szerokiej rozmiarówce. Odpowiedz Link
martvica Re: kalkulator cd. 08.06.08, 22:33 babajaga87 napisała: > Ja natomiast uważam, że to naszą, a nie ich, misją jest nawracanie klientek na > właściwe rozmiary. Chociaż link do Lobby na ich stronie głównej by nie zaszkodził ;) Odpowiedz Link
babajaga87 Re: kalkulator cd. 08.06.08, 22:43 No nie zaszkodziłby.. Ale oni muszą najpierw zauważyć nasze 'zasługi' ;) Mam nadzieję, że jutrzejsze przymiarki będą owocne :) Odpowiedz Link
the_mariska kalkulator, link do Lobby i nie tylko... 08.06.08, 23:30 Nie jestem pewna, co do tego linka do Lobby. Już raz Chantelle posłużyło się nami przy swojej kampanii reklamowej i raczej nam to w niczym nie pomogło. Może jestem trochę przewrażliwiona, ale boję się, żeby Lobby było kojarzone jako oficjalny 'partner' tej czy innej marki (nawet jeśli dana marka faktycznie produkuje pełną rozmiarówkę), dlatego że to może wpłynąć na naszą wiarygodność. Tak samo jak Ruda@ przestała być wiarygodna dla biuściastej społeczności ze względu na 'przywiązanie' do marek, które nie szyją obwodów poniżej 70 i ewentualne ich zwężanie. Swoją drogą, zauważcie, że z zapowiedzi Mileny wynika, że obwód 75 rozciąga się faktycznie do 75 centymetrów, czyli ma szansę leżeć idealnie na kobiecie, która ma pod biustem 75 _luźno_ mierzone. Jeżeli nie okaże się, że ich obwody są niestety bardziej rozciągliwe, ich kalkulator jest jak najbardziej sensowny i absolutnie nie powinni go zmieniać. Osobiście jestem za tym, żeby na Lobby reklamować szeroko wszystkie biustoprzyjazne marki i sklepy, ale dopóki nie wymyślimy jakiegoś szczególnego odznaczenia dla przedsiębiorców którzy stają naprzeciw naszym potrzebom (order 'Złotej haftki'? ;)), nie nakłaniać ich, aby linkowali do nas i używali naszej nazwy do reklamy. Zależy mi na tym bardzo, aby Lobby pozostało obiektywnym autorytetem, także w oczach postronnego obserwatora. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: kalkulator, link do Lobby i nie tylko... 08.06.08, 23:48 Chyba masz rację, the_mariska.. W takim razie wnoszę o stworzenie nagrody 'Złotej Haftki' ;)! Odpowiedz Link
megiddo0 Re: kalkulator, link do Lobby i nie tylko... 08.06.08, 23:51 jestem za:D i podtrzymuje ze poradnik dobierania stanika na stronie mileny(bez linkow do lobby) by sie przydal:) (a co milena z tym zrobi, bo zapewne nas czyta, to juz ich sprawa) Odpowiedz Link
the_mariska Relacja małobiuściastych z wizyty u Mileny ;) 09.06.08, 15:44 Do przeczytania: Część pierwsza. Część druga. Z relacji wynika, że model Finesse jest ściśliwcem perfekcyjnym (obwód 65 pasuje dokładnie na 65cm pod biustem), czyli w jego przypadku kalkulator działa dokładnie. Push-upowy Lemon Sorbet jest nieco bardziej rozciągliwy (obwód trzeba zaniżyć o te 5 cm), czyli to też jest uwzględnione w podpisie pod kalkulatorem. Szkoda, bo stąd wynika, że w rozmiarówce push-upów Mileny się nie zmieszczę ;) Dlatego proponuję porzucić uprzedzenia co do kalkulatora i wątpliwości co do ścisłych obwodów. Milenie serdecznie gratulujemy trzymania rozmiarówki ;) Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: Relacja małobiuściastych z wizyty u Mileny ;) 09.06.08, 16:02 Ja też byłam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=80384337&wv.x=2&a=80627771 Jakby się zkrzyknęła bardziej biuściasta reprezentacja, to wydaję mi się, że Milena nie miałaby nic przeciwko kolejnej wizycie. Dodatkowo chcą znaleźć przyjazne sklepy stacjonarne do współpracy. Odpowiedz Link
martvica Re: Relacja małobiuściastych z wizyty u Mileny ;) 09.06.08, 16:23 Push-upowy Lemon Sorbet jest > nieco bardziej rozciągliwy (obwód trzeba zaniżyć o te 5 cm), czyli > to też jest uwzględnione w podpisie pod kalkulatorem. Szkoda, bo > stąd wynika, że w rozmiarówce push-upów Mileny się nie zmieszczę ;) Buuu... ja też :(((((( Odpowiedz Link
agafka88 Re: Relacja małobiuściastych z wizyty u Mileny ;) 09.06.08, 16:39 I ja się nie mieszczę ;( a szkoda, bo chciałam jakiś ladny kolorowy stanik - białych nie znosze :( Odpowiedz Link
paula.anna ściśiwce? 10.06.08, 15:35 the_mariska napisała: > Z relacji wynika, że model Finesse jest ściśliwcem perfekcyjnym to by się zgadzało... dostałam takiego maila: Witam, Ze względu na sporo zamówień oraz zapytań, nie jesteśmy w stanie odpowiadać na bieżąco. Jeżeli chodzi o rozm. 70H â?? w tej chwili posiadamy już Finesse Big. Glamour, powinien byc dostępny w ciągu tygodnia, bo jest aktualnie w szyciu. Wydaje mi się, że lepiej pasowalby 75G a jeżeli biust jest pełny, to nawet 75 H. Mamy w tym rozmiarze â?? 75G inne modele, ale proponuje sprawdzic jeden model i sukcesywnie zakupowac inne. Jeżeli nastepuje wymiana na inny rozmiar, to po Pani stronie jest tylko koszt przesylki do nas. Jezeli ni eposiadamy pozadanego rozmiaru, wtedy zwracamy pieniadze w 100%. (zwracany towar nie moze byc zniszczony, miec sladow noszenia). Wiazemy pewne plany, aby rozpoczac wspolprace z wieksza liczba sklepow stacjonarnych, i to rowniez z udzialem Pan - wiec prosze czekac na wskazowki od nas:) Poki co, promocja dla biusciastych trwa bezterminowo Pozdrawiam serdecznie Karolina Milczarek no i co mam zamówić? na wymiary 80/100? co to znaczy "pełny biust"? Odpowiedz Link
babajaga87 Re: ściśiwce? 10.06.08, 15:41 Bierz 75tkę, to na pewno. Wczoraj dziewczyny z 65cm pod biustem nie zapięły się w Finesse 60... A co do misek, to jedna wielka niewiadoma, póki co :) Odpowiedz Link
songor Re: Relacja małobiuściastych z wizyty u Mileny ;) 10.06.08, 20:54 jesli t prawda tpo moglabym zamawiac 65H albo i nawet 70E :O juz chcialam spojrzec ile to pieknych modeli ale niestey ciagle tylko 2 ;) Odpowiedz Link
ocisza kupiłam Finesse 65 F 10.06.08, 13:59 Byłam dziś w Milenie, przymierzyłam 65E i F i zdecydowałam się wziąć F. Może uda mi się w najbliższym czasie wysłać do galerii zdjęcia z prośbą o Wasze opinie. Postaram się. Odpowiedz Link
agafka88 kolory 10.06.08, 15:52 czekam z niecierpliwością na stanik Mileny w moim rozmiarze w kolorze innym niż czarny - biały - beżowy :( No czemu ten lemon tylko do G? Wie któraś może czy zamierzają wprowadzić jakiś kolorowy model? Ja im napisałam maila, ale odpisali mi zupełnie nie na temat :( polecili mi zamowic lemona w obwodzie 65. Tylko jak ja zmieszcze w tej miseczce G moje 99 cm w biuście? :( Ja chcę polski kolorowy stanik, ja chcę polski kolorowy stanik, jachcepolskikoloro... :( Ja wiem, ze oni nie uszyją od razu 150 modeli w 15 kolorach, ale czemu zaczęli od najbardziej zachowawczych? :( Odpowiedz Link
agafka88 :/ 10.06.08, 16:00 w sumie to chyba niepotrzebnie smęciłam w poście wyżej, może nie powinno się tyle od nich wymagać na początek. Chyba mam jakiś taki nastrój do smęcenia, bo poparzyłam wczoraj 3(!!!!!) raz w ciągu miesiąca dość dotkliwie ta samą rękę (wiem, jestem ułomna)i wstydzę się już pokazać u mojego rodzinnego, a na panthenol mam już uczulenie :/ no. chyba już się wysmęciłam do reszty Odpowiedz Link
delightful.me większe miseczki 10.06.08, 15:57 hej, zajrzałam na stronę Mileny a tam info że produkują miseczki do L. Oczywiscie nie ma wyszukiwania po rozmiarze, zaczęłam klikać na te, które mi sie spodobały. Ale nie trafiałam. W końcu wybrałam kilka brzydkich i co? - mają do L. Ja się pytam DLACZEGO????? BUUUUUUUUUUUU Odpowiedz Link
babajaga87 Wyszukiwarka po rozmiarze 10.06.08, 16:28 Wyszukiwarka po rozmiarze JEST! Tylko trzeba wpaść, jak się ją obsługuje. Trzeba najpierw zaznaczyć w tym pasku na górze wszystkie linie ptaszkami, potem wybrać z rozwijanej listy 'biustonosze' i z następnej szukany rozmiar. Odpowiedz Link
delightful.me Re: Wyszukiwarka po rozmiarze 10.06.08, 17:20 O, rzeczywiscie. w życiu bym sama na to nie wpadla. dzięki. Tylko ze nie wiadomo jakiego rozmiaru szukac bo wg ich tabelki mam 85 E przy 83/106... No ale na pewno wkrótce wszytsko będzie juz na maxa dopracowane :) Odpowiedz Link
takajakwszystkie Re: większe miseczki 10.06.08, 18:53 Wiecie co... wszystko fajnie, ścisłe obwody, miski większe.. Tylko że ja i tak niczego nie kupię. Dlaczego? jeden model, który ma mój rozmiar (podejrzewam, że przy 75/95 to 70G?)jest kremowy, zabudowany i nie zachwyca. A ja mam już staniki z Frei pod białe bluzki, pod swetry i do tego wystające spod bluzeczek. Lemon sorbet jest ładny, ma przepinane ramiączka-tego potrzebuję na lato. Ale standardowo nie ma mojego rozmiaru. Trochę szkoda. Chyba znowu kupię brytyjczyka, tylko takiego na lato - z odpinanymi ramiączkami i wyciętymi miskami. Odpowiedz Link
the_mariska Re: większe miseczki 11.06.08, 02:17 Ale dlaczego? Przy twoich wymiarach Lemon Sorbet w 70G ma naprawdę spore szanse ci pasować (Stary_Dywanik z Małobiuściastych przy 61 pod biustem kupiła sześćdziesiątkę tego stanika, i sądząc po zdjęciach leży naprawdę bardzo dobrze :)). Naprawdę nic nie szkodzi spróbować, zwłaszcza, że ceny mają niesamowicie korzystne. Uszy do góry, biorąc pod uwagę relację dziewczyn, podejrzewam że Milena w obwodzie 70 będzie bardziej ścisła niż większość brytyjskich staników w tym rozmiarze ;) Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: większe miseczki 11.06.08, 03:17 Lemon Sorbet nie ma w 70G (nie wiem czy juz nie ma, czy wcale nie było). Sama mam straszną ochotę na ten stanik, ale przy 65/90 chyba marne szanse:(. Natomiast Finesse nie podoba mi się wcale. Ja chce kolorowego puch-upa z przepinanymi ramiączkami. Mam nadzieję że ten model rozejdzie się jak najszybciej i Milena wprowadzi nowy w szerszej rozmairówce. Może nawet kolor będzie jakiś bardziej zdecydowany (chociaż ten też jest całkiem fajny). Odpowiedz Link
carramel Amanda 80G 11.06.08, 13:17 jednak wykazałam się nadmiernym optymizmem :( Amanda 80G to olbrzymiomiskowiec i rozciągliwiec (w stanie spoczynku 69 cm, max. rozciągnięcie - 103 cm). Miska chyba z dwa rozmiary za duża (a mam już Biggi 80G, gdzie miska jest w sam raz - tzn. była dobra przed pierwszym praniem, bo potem się nieco zbiegła). No i muszę zwrócić, bo nie mam pojęcia w co celować na wymianę (zwłaszcza, że w Amandzie nie ma specjalnego wyboru, a musiałabym brać chyba 70I?). Odpowiedz Link
nicandra 78/103 11.06.08, 17:36 Teraz się zastanawiam czy Finesse (który podobno jest mało rozciągliwy) - 70J czy 75H???? I bądź tu mądry. Pomijam ten drobny fakt, że z polskiej rozmiarówki to powinno być 70K. Odpowiedz Link
milena-bielizna.pl Wiadomość od producenta-przymiarki 11.06.08, 18:49 Bardzo dziękuję za przyjście ochotniczek na przymiarki i testowanie naszych 2 najnowszych modeli. Są to pierwsze modele, które mają ściśliwe obwody i sukcesywnie powinny trzymać swój rozmiar wraz ze wzrostem obwodu. Finesse Big jest wybitnie ściśliwy ze względu na zastosowaną dzianinę w porównaniu z mikrofibrą zastosowaną w Lemon Sorbet. Dodatkowo w mniejszych obwodach łatwiej jest o ściśliwość i trzymanie rozmiaru ze względu na małe boczki, które wyciągają się podczas zakładania i noszenia. W większych rozmiarach typu 80 czy 90 tej dzianiny jest na tyle dużo, że znacznie wzrasta jej rozciągliwość. Jeżeli chodzi o przymiarki - spotkanie z Paniami było dla nas bardzo cenne, aby uzmysłowić sobie chociażby taką różnicę, że potrzebne są inne konstrukcje dla Małobiusciastych, a inne dla Biuściastych (posiadające nawet ten sam/zbliżony rozmiar). Według nas, Panie, które przyszły na przymiarkę należą zdecydowanie do Małobiuściastych, a modele typu Lemon Sorbet czy Finesse Big stworzone były bardziej pod potrzeby Biuściastych kobiet – zwłaszcza model Finesse Big – wzmocnienie po bokach i wzmocnione ramiączka. Wynika to z założenia, ze biust wypełnia miseczkę i wypycha ją od środka. Tymczasem Panie Małobiuściaste potrzebują innego kroju miseczki i zapewne szerszych fiszbin, co przekłada się na wzrost literki miseczki, a nie koniecznie na głębokość. Panie Biuściaste natomiast mając bardziej pełny biust oraz spory zapas w miseczce, aby go tam zmieścić. Zmierzam do tego, że Panie (mało)biuściaste mając zbliżony rozmiar 65G i 65G wcale nie będą wyglądać tak samo w identycznym biustonoszu i do jednej i do drugiej należałoby użyć innej konstrukcji. Choć zapewne dla Pań jest to oczywiste, dla producenta wcale takie nie jest. Stąd mogące pojawić się dysproporcje w dobraniu odpowiedniego rozmiaru w obu modelach, pomijając obwody, w tej konstrukcji ten rozmiar był lepszy, a w drugiej – inny. Ja bym się pokusiła o stwierdzenie, że najlepszy byłby jeszcze inny - miękki typu ‘balconette’/bardotka. Serdecznie chciałabym zaprosić Panie Biuściaste do przymiarki tych samych modeli, aby porównać opinie. Czekam na ochotniczki :) Widząc, jak trudno jest dobrać właściwy fason i rozmiar będziemy starać się o poszerzenie liczby skalpów stacjonarnych oferujących nasze produkty i nie ukrywam, że przy pomocy tak aktywnych i zaangażowanych kobiet jak forumowiczki – wkrótce szczegóły :). Kalkulator nadal w remoncie. Pozdrawiam serdecznie Karolina Milczarek Odpowiedz Link
martvica Re: Wiadomość od producenta-przymiarki 11.06.08, 19:39 Pani Karolino, a push-upy powyżej miski G? Albo chociaż z bardzo ścisłymi obwodami? Poza tym naprawdę serce mi się rozpływa, że ktoś zwraca na nas uwagę ;) Odpowiedz Link
babajaga87 Wiadomość od Producenta 11.06.08, 18:51 Na LMB pojawiła się wiadomość od Producenta, która w dużej części dotyczy właśnie Was, więc podaję link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=80384337&a=80734142 Być może u Was też się zaraz pojawi, ale jeśli nie, to przeczytajcie u Nas :) Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Wiadomość od Producenta 11.06.08, 18:51 Pani Karolina mnie wyprzedziła :) Mój poprzedni post do skasowania! Odpowiedz Link
velika Re: Wiadomość od Producenta 11.06.08, 19:56 Ja jestem chętna na testowanie, ale dopiero 11 lipca będę w Łodzi(brytyjskie 65G). Na pewno się umówię się na spotkanie:D Marzy mi się lemon sorbet, tylko jaki rozmiar? 65 K? Odpowiedz Link
effuniak Dostałam takiego maila 12.06.08, 20:29 Witam serdecznie Pani Ewo! Pisze do Pani jako producent bielizny damskiej - Milena, oraz jako czytelniczka forum Biuściastych oraz Małobiuściastych. Ostatnio czytałyśmy wątek poświęcony Pani osobie oraz Pani planach na najbliższą przyszłość. Nie ukrywam, że nasza firma, gdzie pracuje większość młodych, i co ważne, otwartych na zmiany kobiet chętnie podjęłaby współpracę z Panią. Wierzę, że zmierzamy w podobnym kierunku i być może mogłaby nam Pani pomóc w ulepszaniu naszych wyrobów, tak, aby pasowały przede wszystkim na 'nasze' ( Mało) Biuściaste kobietki, choć nie tylko :). Od czasu otzrmania listy forumowiczek z apelem o szycie bielizny na mniejsze obwody, po mału wprowadzamy zmiany na własną rękę (zacieśniamy obwody, wybieramy dzianiny mało elastyczne, wzmacniamy taśmami obwody, testujemy nowe fiszbiny) ...ale przydałaby się pomoc osoby niezwykle doświadczonej w tym temacie, właśnie takiej jak Pani. Na testowanie modeli przychodzą forumowiczki i widzimy, że zmiany potzrebne są bardzo, zwłaszcza w zakresie konstrukcji, a to nie jest takie proste. Zatem, chciałabym zaprosić Panią bardzo serdecznie na spotkanie albo u nas w firmie, albo w miejscu wybranym przez Panią. Podaję nasze namiary i liczę na kontakt z Pani strony. MILENA al.Kościuszki 23/25 klatka D parter 90-418 Łódź tel.: 0048 6375232 kom. 0606262609 Pozdrawiam Karolina Milczarek Pani Karolino Bardzo dziękuje za propozycję jednask z niej nie skorzystam Zamierzam wypromowac własna linię bielizny i na tym sie skupiam . Ponownie dziękuję i pozdrawiam Ewa Michalak Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Dostałam takiego maila 12.06.08, 21:44 Szkoda, Effuniak, że nie możemy Cię rozdwoić... :) Odpowiedz Link
effuniak :) 13.06.08, 09:27 Gdybym nie planowała produkcji własnej to mogłabym , ale w takim wypadku - wybacz, ale byłoby to nierozsądne Odpowiedz Link
ocisza Re: effuniak 13.06.08, 11:28 Dobrze, już sobie znalazłam wątek o Twoim Biuściastym Saloniku Próżności :-) Cieszę się, że w Łodzi będę miała różne możliwości znalezienia cudnej bielizny we właściwym rozmiarze. Odpowiedz Link
milena-bielizna.pl Re: Dostałam takiego maila 13.06.08, 13:39 Pani Ewo, Widzę, że nasza korespondencja przeniosła się na forum ;) Bardzo dziękuję za Pani odpowiedź i doskonale Panią rozumiem, że po tylu latach tworzenia dla innych firm, chce Pani stworzyć 'coś swojego'. Jako firma z 20-letnim doświadczeniam, wiemy jak trudne są początki oraz ile nakładu energii i konsekwencji to wymaga. Nasza propozycja dotyczyła jedynie współpracy na najbliższy sezon z zamiarem połączenia sił naszej firmy (z gotowym zapleczem technologicznym) z Pani kreatywnością i z myślą o stworzeniu linii dla Forumowiczek w bardzo krótkim czasie. Ponieważ współpracuje Pani z wieloma firmami bieliźnianymi, sądziłam, że przygotowanie dodatkowo jednej małej kolekcji dla Mało/Biuściastych kobiet nie stanowiłoby problemu, a klientki miałyby w niedługim czasie bieliznę, na którą tak niecierpliwie czekają. :) Oczywiście trzymamy kciuki za powodzenie realizacji Pani planów! Pozdrawiam Karolina Milczarek Odpowiedz Link
effuniak Re: Dostałam takiego maila 14.06.08, 00:55 Pani Karolino Dziękuje bardzo za ciepłe słowa otuchy na nową droge zawodową Doskonale zdaję sobie sprawę, że Pani propozycja dotyczyła współpracy TYLKO na jeden sezon - bo i po co na dłużej ? Gdybyście stali sie Państwo włascicielami prawidłowo opracowanych konstrukcji , to stałabym sie juz zbędna, prawda ? Odpowiedź nadal brzmi : nie , nawet pomimo Pani populistycznych argumentów Gwoli ścisłosci - zakańczam tylko to co rozpoczęłam robić dla innych firm . Ostatnio odmówiłam współpracy kilku swoim kontrahentom i nie zrobiłam tego bynajmniej , żeby przygotować dla Pani "jedną małą kolekcję" Niemniej jednak dziekuje za "kciuki" i również życzę powodzenia Z poważaniem Ewa Michalak Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Dostałam takiego maila 14.06.08, 13:25 Dobrze, dobrze, że jest konkurencja, starajcie się! :) Na miejscu Mileny zainwestowałabym w parę DOBRYCH staników np. brytyjskich/australijskich, które lubimy/polecamy najbardziej i tym się zainspirowała opracowując krój nowych modeli.. :) No ale dobra, nie znam się absolutnie na projektowaniu bielizny :) Odpowiedz Link
beakarp Lemon Sorbet 13.06.08, 11:53 Stanik bardzo ładny, i niepancerny, ramiączka słodkie cieniutkie:) No ale oczywiście 65G okazało się totalnie za małe....będzie pasował na 89-90 w biuście. Obwód ścisły! Jeżeli ktoś ma ochotę, to oddam za 48+5zł przesyłka. W przyszłym tygodniu odsyłam Odpowiedz Link
kami_slonce Re: Lemon Sorbet 14.06.08, 01:25 ja już nie wiem jaki rozmiar jest na mnie buu:/ chętnie pojechałabym poprzymierzać bo na stałe mieszkam jakieś 60 km od Łodzi ale teraz jestem na studiach we Wrocku i wracam na koniec miesiąca a chciałabym jak najszybciej nabyć to cudeńko:) może ktoś mi coś doradzi na wymiary 68/87? pomóżcie Odpowiedz Link
malen.ka Re: Lemon Sorbet 14.08.08, 18:36 65F może być za mały. na mnie 65G jest w sam raz, a moje wymiary to 70/90. Odpowiedz Link
ewkoslawa Re: Lemon Sorbet 18.08.08, 00:31 Dziewczyny, pomozcie:) Mam wymiary 73/94 i jak sadzicie rozmiar 65H z Lemon Sorbet bedzie dobry? Obawiam sie, ze moze byc za maly i mam powazny dylemat czy zamawiac;) Odpowiedz Link
songor beakarp 14.06.08, 12:09 a jakie sa twoje wymairy bo sie zastanawiam czy na mnie bedzie akurat czy przymaly :) Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: beakarp 15.06.08, 16:50 Gdyby Songor się rozmyśliła to ustawiam się w kolejce. Odpowiedz Link
beakarp Re: beakarp 15.06.08, 17:39 73/96 i był baaardzo za mały:(((( Już go odesłałam Odpowiedz Link
bebak21 FINESSE 425/1 BIG 17.06.08, 10:59 Dostałam wczoraj przesyłkę z Mileny i spieszę donieść, co następuje: -rozmiar 70I na moje obecne 73/99-101(karmię, więc rozmiar się zmienia) jest chyba odrobinę za mały w miseczkach. Za to obwód ciasny bardzo (max.rozciągnięty, tak że aż trzeszczy, ma 80 cm). W 65 bym się nie zapięła, a nawet gdybym się zapięła, to nie mogłabym oddychać ;) -nie jest to model, który super podtrzymuje biust, bo przy bardziej gwałtownych ruchach biust ma tendencję do wypadania środkiem :-/ (chociaż może to efekt tej za małej odrobinę miseczki) -jest dość mocno wycięty w środkowej części i nadaje się do głębokich dekoltów (ale niezbyt szerokich, bo ma wysoko zabudowane boki) -pięknie zbiera biust do środka i robi ładną dolinkę (przynajmniej u mnie :D ) -ramiączka ozdobne, wg. mnie trochę za grube, mają 16 mm To chyba wszystko co wydało mi się najważniejsze. Jakbyście miały jakieś pytania, to chętnie odpowiem :) Odpowiedz Link
ania.m79 Jaki rozmiar? 09.07.08, 17:36 Dziewczyny czy mogłybyście mi doradzic jaki rozmiar finesse kupić przy wymiarach 84/106-107? Przy obwodzie 80 (bo czytałam, że ściśliwce) wychodzi mi G(106) lub H(107) i nie wiem na jaki się zdecydować. Odpowiedz Link
nomina Re: FINESSE 425/1 BIG 11.07.08, 20:51 Bebak, to jak ja mam 74/97-98 (obecnie bardziej drugie, u mnie biust zmienia się nawet po lekach), to byłoby ok Twoim zdaniem? Odpowiedz Link
bebak21 Re: FINESSE 425/1 BIG 14.08.08, 22:30 Myślę, że mógłby na ciebie pasować. Jednak wzięłabym pod uwagę też jędrność biustu, bo np. mój jest dość miękki po 2 dzieci i na dodatek w trakcie karmienia i wydaje mi się, że dość łatwo się "kompresuje" ;) Jak masz bardzo "zbity" biust, to 70I może być na ciebie za mały. -- Baby-shop.pl - Wszystko dla Twojego dziecka Odpowiedz Link
bell9 Re: FINESSE 425/1 BIG -zdjęcie 19.07.08, 13:21 Zrób nam przysługę i dodaj tu zdjęcie tego Finesse ( oczywiście bez swojego biustu).Gro dziewczątr nie ma jeszcze- w tym i ja- dostępu do tajemnej galerii. Odpowiedz Link
bebak21 Re: FINESSE 425/1 BIG -zdjęcie 14.08.08, 22:33 bell9 napisała: > Zrób nam przysługę i dodaj tu zdjęcie tego Finesse ( oczywiście bez swojego biu > stu).Gro dziewczątr nie ma jeszcze- w tym i ja- dostępu do tajemnej galerii. Zdjęcie jest na stronie sklepu, nie trzeba mieć dostępu do galerii, żeby je oglądać ;) Odpowiedz Link
restless Re: FINESSE 425/1 BIG -zdjęcie 15.08.08, 12:26 ale chyba nikt nie ma złudzen ze zdjęcie stanika na stronie a wygląd rzeczywisty to często dwie różne sprawy Odpowiedz Link
milena-bielizna.pl Zaproszenie 17.06.08, 14:11 Chciałabym serdecznie zaprosić wszystkie zainteresowane Panie na testowanie nowych modeli z przeznaczeniem na kolekcję jesienną...m.in. biustonosze typu 'plunge', które jak się okazuje mamy w ofercie od kilku lat, ale potrzebujemy go udoskonalić.. Podczas zgłaszania się (poprzez e-mail lub na forum) proszę o podanie rozmiaru obwodu pod biustem i w biuście, propozycji terminu oraz preferowanej godziny spotkania. Postaramy się to ładnie zgrać i damy odpowiedź w najbliższym czasie. Pozdrawiam Karolina M. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Zaproszenie 17.06.08, 17:10 Wspaniała propozycja, tylko do Łodzi tak daleko... :) Ale może, jak się lato zacznie, to czemu nie? Odpowiedz Link
ocisza Re: Zaproszenie 19.06.08, 14:37 Mogłabym przyjść najlepiej koło 12 w dzień roboczy w pierwszym tygodniu lipca. Moje wymiary to 75/90. Kupiłam w Państwa Finesse 65G. Odpowiedz Link
maith A kiedy będą staniki 19.06.08, 21:03 Jak mieliście Państwo okazję się przekonać, kobiety małobiuściaste mogą spokojnie nosić miseczkę D, E czy F. Z tego wynika, że kobiety biuściaste potrzebują miseczek naprawdę dalszych. Ponieważ jak rozumiem ściśliwość jest większa w najniższych obwodach, to np. na 83/111 (brytyjskie ledwie 75GG - 70HH) należałoby brać u Państwa okolice 75L. Czy można gdzieś nabyć Lemon Sorbet w tym rozmiarze? I czy nadal będzie miał przepinane ramiączka? Odpowiedz Link
cynamonek77 Re: A kiedy będą staniki 19.06.08, 22:42 Ja na 80/120 też bym coś chętnie kupiła. Odpowiedz Link
kami_slonce Re: Zaproszenie 22.07.08, 19:15 czy to zaproszenie jest nadal aktualne, bo bardzo by mi zależało na wizycie? Chciałam wreszcie kupić sobie odpowiedni rozmiar a nie wiem jeszcze dokładnie, który będzie najlepszy dla mnie:( Odpowiedz Link
martvica Re: Milena - biustonosze i modelki 26.06.08, 21:13 Nowy model: www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=334 I albo mi się wydaje, albo widzę Lemon Sorbet w 65H. Kurczę, jakby nie był żółty... Odpowiedz Link
the_mariska Re: Milena - biustonosze i modelki 26.06.08, 21:59 Nie ładuje mi się zdjęcie :( Szkoda tylko, że nowy model też biały, przecież Milena ma tyle ślicznych kolorowych staników. No ale nic, najwyżej mamie kupię, ona nie uznaje bielizny w innych kolorach niż biały i beżowy. Odpowiedz Link
martvica Re: Milena - biustonosze i modelki 26.06.08, 22:04 Mnie też się nie ładuje, coś im sie sypnęło ze stroną. Ale taki w typie Finesse. Już pisałam że chcę Joy w 65H? :) Odpowiedz Link
marisella Jeden z prototypów z jesiennej kolekcji :-) 01.07.08, 23:24 Wczoraj byłam w Łodzi i Panie z Mileny zgodziły się ugościć mnie i moją mamę. Moja mama, średniobiuściasta, z niezmigrowanym jeszcze 65FF, miała możliwość przymierzyć tam stanik-prototyp w rozmiarze 65H. Piękne, czarne, lekko przejrzyste koronkowe cudo. Stanik jak dla mnie jest SUPER, układa się chyba bardzo przyjemnie, choć Pani konstruktorka doszukała się tam czegoś do poprawy. Mostek jest dość niski (przynajmniej dla mnie, przyzwyczajonej do tanga II w rozmiarze 80JJ) a stanik sam w sobie jest całowicie MIĘKKI i delikatny. Generalnie - widzę coraz większe światełko w tunelu :-D I nie mogę się doczekać jesieni (pooglądam sobie chociaż, a co!) :-) Dodam jeszcze, że obie Panie, które spotkałam są niezwykle sympatyczne i otwarte (nie zafiksowały się na amen na swoim, co się zdarza wielu producentom i ekspedientkom). Przyjęły nas bardzo ciepło, pozwoliły mi powiedzieć i pokazać wiele z tego co miałam w planach (pozwoliłyby pewno na wszystko, ale czas nas gonił). Generalnie moje wrażenia są maksymalnie pozytywne, a Panie zrobiły na mnie wrażenie chętnie przyjmujących sugestie i znających się na rzeczy. Aha, no właśnie! Zapomniałam o najważniejszym. Zdjęcia mojej mamy w staniku-prototypie i całkiem nienajgorzej leżącym Finesse wysyłam do galerii :-) Odpowiedz Link
lavaenn Re: Jeden z prototypów z jesiennej kolekcji :-) 01.07.08, 23:50 możemy prosić do małej galerii też? ostatnio boleśnie odczuwamy nasze opóźnienia w oglądaniu prototypów ;) Odpowiedz Link
marisella Re: Jeden z prototypów z jesiennej kolekcji :-) 02.07.08, 00:02 OK, zaraz tam też wyślę, jak tylko poczta gazetowo-gmailowa przestanie szaleć, a ja odszukam do kogo należy słać fotki. Myślę, że mama i do Was pasowałaby nieźle, bo ona taka raczej średniobiuściasta :-) Odpowiedz Link
effuniak Re: Jeden z prototypów z jesiennej kolekcji :-) 03.07.08, 13:37 Całkiem ładny ten staniczek :) Odpowiedz Link
paskudek1 Re: Jeden z prototypów z jesiennej kolekcji :-) 03.07.08, 17:10 no tak, a te bez prawa dostępu do galerii bo się np. mało udzielają sa poszkodowane:( trż bym chętnie popatrzyła na prototypy i nieprototypy:( Odpowiedz Link
plecha1 OT 08.07.08, 13:14 Ależ nikt nie broni nikomu się udzielać. Pisać, pisać mądrze, a dostęp będzie :) Odpowiedz Link
maith Lavaenn 04.07.08, 01:40 Ostatnio prototypy były wrzucone do dużej w środku nocy i od razu przesłane Joasi w stanie do wrzucenia do małej. Nikt mi nie wmówi, że ktokolwiek między 3 w nocy a porankiem mógł boleśnie odczuwać opóźnienie. Czekali wszyscy po równo, a w małej nawet o tyle przyjemniej, że wcześniej był tam jeden wrzucony. Odpowiedz Link
milena-bielizna.pl Wiadomość od producenta -- Akcja 'SKLEPY' ! 07.07.08, 20:22 W związku z rosnącym zainteresowaniem naszą bielizną, a także chęcią przymierzenia i dopasowania bielizny przed jej zakupem, chcemy poprosić Was - Drogie Forumowiczki o wskazanie nam namiarów na sklepy stacjonarne blisko Was (miasta, wsie, miasteczka, miejsca gdzie mieszkacie, studiujecie, pracujecie...). Mogą to być zarówno sklepy, sklepiki, stoiska w centrach handlowych, wszędzie tam gdzie już kupujecie bieliznę lub tam, gdzie ewentualnie mogłaby dotrzeć bielizna firmy MILENA. W zamian obiecujemy przedstawić ‘zgłaszanym’ sklepom bogatą ofertę bielizny naszej firmy z uwzględnieniem, nowych kolekcji biustonoszy z małymi obwodami na mniejsze i pełniejsze biusty. Wierzymy, że takie rozwiązanie sprawi, że zakupy będą jeszcze bardziej udane, bez konieczności zwracania i odsyłania pocztą bielizny, która nie pasowała i której zakup możliwy był do tej pory jedynie przez internet. Adresy można zgłaszać jedynie na naszej stronie ww.milena- bielizna.pl (po zalogowaniu, w zakładce ‘dodaj sklep’). Dzięki temu, za każdy wskazany adres będziemy mogli przyznać 200 pkt. w naszym programie lojalnościowym. Ilość zgłaszanych sklepów przez jedną osobę nie jest limitowana, jednakże nie będziemy mogli przyznać punktów jeżeli dane już się powtórzyły. Po sprawdzeniu poprawności danych oraz niepowtarzalności zgłoszonego adresu zostaną naliczone punkty. A zatem...kto pierwszy...! :) Odpowiedz Link
ania.m79 Finesse, jaki rozmiar? 09.07.08, 22:49 Dziewczyny czy mogłybyście mi doradzic jaki rozmiar finesse kupić przy wymiarach 84/106-107? Przy obwodzie 80 (bo czytałam, że ściśliwce) wychodzi mi G(106) lub H(107) i nie wiem na jaki się zdecydować. Odpowiedz Link
kami_slonce Re: Wiadomość od producenta -- Akcja 'SKLEPY' ! 11.07.08, 19:40 świetny pomysł:) muszę pospisywać adresy to może w końcu i w moim miasteczku będę mogła kupić sensowny rozmiar:D pozdrawiam Odpowiedz Link
waiting_for zamówiłam Persię i Sadirę 10.07.08, 14:52 Zamówiłam dla mamy Persję i Sadirę. Zdam relację jak wyglądają i jak leżą, jak tylko przyjdą :) Kurcze.. mam nadzieję, że pojawią się staniki na rozmiar 70L to i dla siebie będę mogła też coś kupić :) A w ogóle - kiedy pojawią się zdjęcia Finesse i Glamour?? Odpowiedz Link
kantaberka Re: zamówiłam Persię i Sadirę 06.08.08, 18:26 O, a mnie dokładnie te modele interesują, czekam niecierpliwie na zdanie sprawy. :) Oraz jak wygląda w nich rozmiarówka, bo w Melissie noszę 70J, w Milenie z kalkulatorka wychodzi mi 75G i szczerze mówiąc jestem trochę zdezorientowana. Także jeśli mogłabyś - podaj również jak wymiary Mamy mają się do tego, co proponuje ichniejszy kalkulator - oraz jaki rozmiar zamówiłaś Mamie. To pozwoli mi oszacować, na ile mogę się trzymać wykazu z kalkulatora. :) Pozdrawiam i dziękuję z góry! :) Odpowiedz Link
agata31_31 lemon sorbet na 69/84(85) 21.07.08, 21:09 To mój pierwszy post na forum. Mam nadzieje że zadaje pytanie w odpowiednim temacie :) Jaki rozmiar stanika Lemon Sorbet byłby na mnie dobry (69/84-85) ? Dodam, że mam 18 lat i moja zaledwie 4-letnia przygoda ze stanikami to kompletna pomyłka, więc kiedy tylko mogę - chodzę bez. To będzie mój pierwszy stanik po "uświadomieniu" i chciałabym żeby był dobry :) Zastanawiam sie nad 60G tylko nie wiem czy obwód nie będzie za ciasny? Odpowiedz Link
miracelle Re: lemon sorbet na 69/84(85) 22.07.08, 22:53 ja mam cm mniej pod i cm więcej w, i wzięłam 60 G... myślę, ze nie powinien być za ciasny, ja po jednym dniu przepinałam się już na środkową haftkę... Odpowiedz Link
agata31_31 Re: lemon sorbet na 69/84(85) 23.07.08, 22:27 Zmierzyłam się jeszcze raz i teraz wychodzi mi że mam nie 84-85, a 83-84 w biuscie, czyli bardziej na 60F, a 60F nie ma :( Nie wiem czy zamawiać ten 60G i czy nie bedzie za duża miseczka. Bo jak będzie to nie wymienię na mniejszą. Zaraz napisze maila do Mileny czy nie planują doszyć 60F. Odpowiedz Link
cocoa_butter Re: lemon sorbet na 69/84(85) 24.07.08, 13:29 JA bym wziela na twoim miejscu te 60G, nie mam co prawda tego stanika, ale planuje zakup... Pod biustem mam tyle co ty <nawet mniej moze> a w biuscie jakies 87 i mysle o 60I ;] Na pewno za ciasny nie bedzie, czytalam, ze sie szybko rozciaga Odpowiedz Link
agata31_31 Re: lemon sorbet na 69/84(85) 24.07.08, 17:51 Jednak się wstrzymam. Zaczekam na doszycie 60f albo jesienna kolekcję - może pojawią się jakieś nowe fajne staniki. Ostatnio schudłam i stąd ta różnica 2 cm :/ 60g raczej za duży będzie. Czekam na odpowiedż od mileny czy doszyja i jaka jest różnica pomiędzy 60f i 60g. Tymczasem dzisiaj wyjęłam maszynę do szycia i przerobiłam jeden stanik - już sie w nim zakochałam. Jutro przerobię następny. W sumie skrócenie obwodu i przeszycie ramiączek nie jest takie trudne. Pozdrawiam Odpowiedz Link
agata31_31 lemon sorbet będzie doszywany - mail od Mileny :) 25.07.08, 00:48 Otrzymałam takiego maila na pytanie czy będzie doszywany lemon sorbet 60f oraz o różnicę miseczek między 60f i 60g: "Witam Pani Agato, Dziękuje za miłe słowa. Tak, ten model znowu jest w produkcji i będzie doszywany również w rozmiarze 60F. W tej chwili nie mam dostępu do magazynu, ale wydaje mi się, że różnica między miseczkami kolejno wynosi 2 cm. Zawsze może Pani zamówić dwa rozmiary i zwrócić jeden ;) Pozdrawiam serdecznie Karolina Milczarek" Odpowiedz Link
ocisza nowe zdjęcia 25.07.08, 10:38 Pojawiły się nowe zdjęcia Finesse i Lemon Sorbet na stronie Mileny. Jak Wam się podoba nowa sesja? Odpowiedz Link
lalkanieduza Re: nowe zdjęcia 25.07.08, 13:27 Za duży retusz, a Lemon Sorbet częściowo zasłonięty włosami :( Odpowiedz Link
malen.ka Widziałyście? 01.08.08, 10:41 zapowiedź nowości na stronie mileny? biustonosz chyba będzie szyty w "naszych rozmiarach" :) www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=365 Odpowiedz Link
ocisza Re: Widziałyście? 01.08.08, 11:18 Podoba mi się. Nie mam zbyt wyćwiczonego oka, ale wydaje mi się, że Finesse, Glamour (czyli te, które już są w szerszej niż zazwyczaj rozmiarówce) oraz ten zapowiadany Koral mają taką samą konstrukcję. Poczekam chyba na miękkie staniczki obiecane na kolekcję jesienno-zimową. Odpowiedz Link
lalkanieduza Re: Widziałyście? 01.08.08, 12:38 Bardzo ładny, ale ramiączka mogłyby być cieńsze, a dolna część miseczki przezroczysta. Podoba mi się zdjęcie, jest mniej rozmyte niż poprzednie z tej serii. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Widziałyście? 01.08.08, 13:32 Moim zdaniem też to jest po prostu czarne Finesse, które na mnie leżało fatalnie. Ponoć na większym biuście wygląda lepiej. Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: Pierwszy dobry stanik 01.08.08, 13:21 czy taki stanik nadaje się na ten pierwszy?? www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=202 Odpowiedz Link
mauzonka Beauty-gosiek 01.08.08, 20:07 Jeśli będzie w dobrym rozmiarze - to jak najbardziej. Podoba mi się dwuczęściowo skrojona miska, ma zadatki na ładną dolinkę i dobre zbieranie biustu. Inna sprawa, że rozmiarówka dość okrojona: 75E,F,G potem już tylko 80 wzwyż - mieścisz się w nią? Na poczatek najważniesze, żeby nie brać modeli usztywnianych, jak Inferno słynne na przykład. Ta Persia przypomina mi trochę wyglądem Panache Confetti czy Lilly. Jak kupisz, zdaj sprawę, jak leży:) Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: Beauty-gosiek 02.08.08, 08:17 Wpisałam w kalkulator swoje wymiary, odjęłam 5 cm pod biustem i wyszło 75G, gorzej jeśli trzeba jednak odjąć 10 cm.. Nie wiem jak ściśliwe obwody ma Milena, może ty wiesz?? Odpowiedz Link
nomina Re: Beauty-gosiek 06.08.08, 19:35 Pani Karolina podsyłała mi wymiary - są ściśliwe - nie zaniżaj więcej niż jeden rozmiar, może nawet wejdziesz w standardowy obwód. Jak odkopię tego maila, podam Ci przykład dla 70-tki. Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: Beauty-gosiek 07.08.08, 06:13 Proszę, jeśli możesz. Pytałam jeszcze jednej dziewczyny co kupiła tą Persię i stwierdziła że jest rozciągliwiec, małomiseczkowiec i do tego że ma bardzo wąskie fiszbiny :( Odpowiedz Link
kantaberka Zmniejszanie obwodu biustonosza 06.08.08, 16:29 Firma ładnie wybrnęła z niewielkich obwodów :) Dzisiaj na ich stronie znalazłam coś takiego: "ZMNIEJSZANIE OBWODU BIUSTONOSZA - USŁUGA Usługa polega na zmniejszeniu obwodu biustonosza znajdującego się w ofercie bieżącej naszego e-sklepu. Realizacja zamówienia wraz z usługą może przedłużyć się do 10 dni. Docelowy rozmiar powinien być zmniejszony o max. 1-2 rozmiary, np.: z 70B na 65C. Uwaga - modyfikowany wyrób nie podlega zwrotowi!" Usługa kosztuje 7zł. Można ją znaleźć korzystając z belki "INNE" po lewej stronie strony głównej. Ciekawa oferta, tym bardziej że wyszukiwarka oferuje staniki w obwodzie już od 60cm - z tym że obecnie dostępne są modele w obwodzie 60 z miseczką równą lub większą od F; a już w obwodzie 65 - od miseczki B. :) Stąd, mimo jeszcze pewnych ograniczeń rozmiarowych, kobiety np z rozmiarem stanika 60C-E również znajdą obecnie coś dla siebie. Albo - gdy nie ma stanika w szukanym rozmiarze, jest natomiast odpowiadający mu, przeliczony na większy obwód. Całkiem mądrze pomyślane. :) Odpowiedz Link
maith Re: Zmniejszanie obwodu biustonosza - ekhem 06.08.08, 18:17 Ekhem. Ależ to się niczym nie różni od propozycji prehistorycznej pani Hani, która bierze Triumpha czy inną Felinę w 70B i daje obwód do zwężenia. Stanik zwężany to NIE to samo, co uszyty na właściwy rozmiar. Proporcje się nie zgadzają. Dodatkowo po zwężeniu obwodu miska się spłaszcza i w efekcie robi się tam mniej miejsca. No i firma, która wcale nie zmodyfikowała stanika na miarę, tylko na coś co niby odpowiada innemu rozmiarowi odmawia przyjęcia zwrotów. Przy moim zdaniem sporej szansie nietrafienia. Odpowiedz Link
kantaberka Re: Zmniejszanie obwodu biustonosza - ekhem 06.08.08, 18:34 Tyle że ja rozumiem to nie jest w ramach "mamy w nosie i nie produkujemy mniejszych obwodów" tylko na zasadzie doraźnego zamiennika, gdy nie ma innego wyjścia. :) A już sama kobieta sobie zadecyduje, czy chce z tego skorzystać. :) Odpowiedz Link
maith Re: Zmniejszanie obwodu biustonosza - ekhem 06.08.08, 19:00 Tylko że firma nadal nie produkuje rozmiarów z mniejszymi obwodami. Natomiast jest ogromna różnica między ofertą zwężenia tu i ofertą zwężenia swojego stanika u krawca - na korzyść krawca. Bo krawcowi dajemy nasz stanik, który mamy już dobrze przymierzony i wiemy, czy to ma sens. Krawiec dopasowuje zmiany do nas. A tu zamawiamy przez Internet stanik, który nie ma dokładnie naszego rozmiaru, tylko taki zastępczy, co to może będzie pasował, ale: -szansa, że będzie w miarę ok jest mniejsza niż przy krawcu, który dopasowuje znany nam stanik do nas -może do nas nie pasować dowolny element modelu - przy naszym staniku tego nie ma. Czyli firma: - nie oferuje stanika we właściwym rozmiarze - oferuje nibyrozmiar zastępczy - traktuje go jako indywidualne dopasowanie - i z tego powodu nie przyjmuje zwrotów. Niestety, ale ta propozycja jest powiedzeniem "mamy w nosie i nie produkujemy" w elegantszy sposób. I dla klientek w zasadzie nie ma sensu. Bo zwężenie nieznanego sobie stanika, nigdy nawet nie przymierzonego i liczenie, że będzie pasować, to naiwność. Odpowiedz Link
kantaberka Re: Zmniejszanie obwodu biustonosza - ekhem 06.08.08, 19:16 W tych argumentach jest bardzo dużo racji. :) Ale tak będąc sprawiedliwym - jednak produkują mniejsze obwody - są sześćdziesiątki od miseczki F, a sześćdziesiątki piątki już od B... Także dalej obstaję przy tym, że zmniejszanie musi być propozycją czysto alternatywną, prowizoryczną, aby "na teraz" poszerzyć ofertę wobec kobiet, które "na zaraz" tego oczekują. :) Odpowiedz Link
miracelle Re: Zmniejszanie obwodu biustonosza - ekhem 07.08.08, 08:34 przecież pani Karolina tyle razy pisała, że zmiany mają przyjść od jesieni :) dajmy im po prostu czas i potem rozliczymy z obietnic :))) Odpowiedz Link
lalkanieduza Nowa zapowiedź 14.08.08, 18:14 www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=367 Odpowiedz Link
lalkanieduza Re: ale te majtki 14.08.08, 18:28 Ale za to jakie ładne :) Brakuje im tylko podwiązek. Odpowiedz Link
malen.ka nie wiecie, od kiedy te "zapowiedzi" 14.08.08, 18:34 będą w normalnej sprzedaży? rozumiem, że to jesienna kolekcja...więc od kiedy? koniec sierpnia, połowa września...? jak to jest z kolekcjami bielizny? w sklepach odziezowych już są rzeczy jesienne ;) Odpowiedz Link
marisella Re: nie wiecie, od kiedy te "zapowiedzi" 14.08.08, 18:47 Z tego co wiem, ten model, którego zdjęcia ja posyłałam do galerii jest już teraz na linii produkcyjnej i ma być dostępny od września, więc z resztą pewnie będzie podobnie :-) Miseczki mają być ponoć do M. Buziaki, mari. Odpowiedz Link
evolet Re: nie wiecie, od kiedy te "zapowiedzi" 14.08.08, 19:24 wrzesień będzie ciężki dla mojego portfela:D Maskaradki, Effuniaki i Sylvestrine ja chcę:) Odpowiedz Link
iczanka Re: nie wiecie, od kiedy te "zapowiedzi" 15.08.08, 12:46 Potwierdzam. Napisałam do nich maila z pytaniem o jesienną rozmiarówke i dostałam informacje że "Na jesień pojawią się już biustonosze miękkie sięgające literki 75-80 M, w 60 i 65 też powinny być do min. M." Odpowiedz Link
evolet Re: nie wiecie, od kiedy te "zapowiedzi" 15.08.08, 22:01 iczanka napisała: > Potwierdzam. Napisałam do nich maila z pytaniem o jesienną rozmiarówke i > dostałam informacje że "Na jesień pojawią się już biustonosze miękkie sięgające > literki 75-80 M, w > 60 i 65 też powinny być do min. M." mam nadzieję, że to obejmuje Sylvestrine właśnie:) Verona też ładna, ale Sylvestrine piękny:) Odpowiedz Link
ocisza Re: nie wiecie, od kiedy te "zapowiedzi" 18.08.08, 11:48 Na stronie zostały dodane informacje od kiedy można będzie zamawiać te staniki. Np. piękny moim zdaniem Silvestrine będzie od października. Odpowiedz Link
l-u-l-u Znowu przesadzili z fotoshopem 14.08.08, 20:58 O ile panie modelki już nie robią "minek w dzióbki" za to fotografowie przesadzili znowu z fotoshopem i babki wyglądają jak figury woskowe. Kurcze co to jest Freya jakoś może normalnie te babki obrobić. A swoją drogą przydała by się rozmiarówka w tych zapowiedziach, bo o ile Koral big sugeruje "dużą" rozmiarówkę to ta ładniejsza Sylvestrine niestety nie - jakaś tylko enigmatyczna wzmianka, że rozmiary zaczynają się od 60D-65C-70B nawet nie wiem czy mam się na co cieszyć. Odpowiedz Link
ocisza Re: Znowu przesadzili z fotoshopem 18.08.08, 11:46 Oj tak, zdjęcia są wyretuszowane fatalnie. Modelka naprawdę wygląda na manekin :-/ A może to jest manekin?? Odpowiedz Link
malen.ka A czy będą jakieś PUSH-UPy? 15.08.08, 22:11 w tej nowej kolekcji? mam na myśli coś w stylu Lemon Sorbet, w naszej rozmiarówce oczywiście. Odpowiedz Link
bebak21 Re: Nowa zapowiedź 14.08.08, 22:22 Śliczny ten nowy model. Jeśli tylko pojawi się w rozm. 65L/70J to na pewno go wypróbuję :D. Odpowiedz Link
daslicht Re: Nowa zapowiedź 16.08.08, 12:58 Milena dała mi 1400 punktów, ciekawe co z nimi zrobię, skoro oni na mnie nie szyją :/ Majtki mogę kupić w byle sklepie :/ Odpowiedz Link
evolet Re: Nowa zapowiedź - kolejna 15.08.08, 22:00 www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=371 Odpowiedz Link
malen.ka bardzo ładny 15.08.08, 22:02 ten stanik najbardziej mi się podoba z tych zapowiedzi, kupuję raczej na pewno jak tylko się pojawi :) Odpowiedz Link
malen.ka Re: Nowa zapowiedź - kolejna 15.08.08, 23:09 te mileny niezle na mnie leżą, cieszę sie ze w koncu bede mogla sie zaopatrzyc w kilka tanszych, polskich i rowniez niezlych biustonoszy, o ile beda lezec na mnie rownie dobrze co np finesse. Odpowiedz Link
l-u-l-u Nowa zapowiedź - nowe rozczarowanie :-( 15.08.08, 23:19 VERONA 20 SOFT Zmysłowy biustonosz miękki wykonany z koronki haftowanej o motywie roślinnym. Przeznaczony dla kobiet o dużym i bardzo dużym biuście. Planowana produkcja rozmiarów do miseczki M. Info producenta: "Wraz z większymi rozmiarami dolna partia miseczki jest wzmocniona dodatkową warstwą siateczki, a haft zastąpiony prześwitującą dzianiną." Chyba jednak nie będzie taki piękny dla "kobiet o dużym i bardzo dużym" biuście. Buuuuuuu....... Odpowiedz Link
evolet Re: Nowa zapowiedź - nowe rozczarowanie :-( 16.08.08, 02:18 nie doczytałam:/ ciekawe w jakim momencie dla mileny zaczynają się duże biusty. i po co to upancernianie, skoro na przykładzie arabelek i robótek ręcznych widać, że jest zbędne:/ Odpowiedz Link
megiddo0 Re: Nowa zapowiedź - nowe rozczarowanie :-( 16.08.08, 13:38 a nawet szkodliwe... jak upancernia miseczki w 60G to pojade do mileny i bede szalec z nozem/nozyczkami... swoja droga mam nadzieje ze maja opcje wysylki za granice Odpowiedz Link
iczanka Re: Nowa zapowiedź - nowe rozczarowanie :-( 17.08.08, 00:37 Mam nadzieje że chodziło im o dalsze literki alfabetu i zarazem szersze obwody. Bo nie wierze że moje/ichnie 60L jest "bardzo dużym biustem". Odpowiedz Link
smillaaraq Re: Nowa zapowiedź - nowe rozczarowanie :-( 16.08.08, 22:09 l-u-l-u napisała: > > Info producenta: "Wraz z większymi rozmiarami dolna partia miseczki jest wzmocn > iona dodatkową warstwą siateczki, a haft zastąpiony prześwitującą dzianiną." > > Chyba jednak nie będzie taki piękny dla "kobiet o dużym i bardzo dużym" biuście > . > > Buuuuuuu....... Ciekawe, czy ta "wzmocniona' wersja będzie w ogóle przypominać stanik ze zdjęcia. Zwłaszcza jak czytam o hafcie zastąpionym dzianiną. Ech. Odpowiedz Link
ottiss Re: Nowa zapowiedź - nowe rozczarowanie :-( 16.08.08, 22:25 a juz mialam nadzieje ,ze skoro osoby z firmy czytaja LB i konsultuja sie z forumkami to wciela w zycie ich sugestie.. :( Odpowiedz Link
evolet kolejne zapowiedzi 16.08.08, 23:54 www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=374 www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=373 Odpowiedz Link
64iwona Re: a ten PUSH UP 17.08.08, 00:22 Kupiłam Glamur, wycięłam gąbkę, stracił fason. Szkoda, bo przed zepsuciem był piękny. Odpowiedz Link
martvica Re: kolejne zapowiedzi 17.08.08, 10:12 Kurczę, to tulipanowe Flamenco mi się podoba baaaardzo. Ciekawe jak wersja fioletowa wygląda. Podoba mi się również 'Barok' ale mam obawy że rozmiarówka będzie 'tradycyjna' bo nic o niej nie piszą :( A szkoda. Lubię push-upy. Odpowiedz Link
kantaberka FINESSE 425/1 BIG - recenzja 20.08.08, 15:45 Postaram się to zrobić jak najdokładniej :) ROZMIARÓWKA / KALKULATOR MILENOWY Kalkulator, po wpisaniu moich realnych wymiarów (101 - biust, 76 - obwód mierzony ściśle), wykazał rozmiar 75G. (Dokładnie w rozmiarze sugerowanym przez ten kalkulator - 75G - zamówiłam SADIRĘ 250 SOFT. Jak taki rozmiar wyglądał na mnie, opiszę kolejnym razem przy recenzji tamtego modelu). W przypadku stanika FINESSE 425/1 BIG lekko zmodyfikowałam ten rozmiar. Już opisuję - jak. Mówionym było, że obwody tych staników są bardzo ściśliwe. Któraś osoba wcześniej pytała o obwód stanika oznaczonego cyferkami "75" - według producenta, w stanie spoczynku dokładnie ten stanik miał mieć 62cm, po rozciągnięciu 75cm w obwodzie. Zdecydowałam się więc zamówić taki obwód - tym bardziej, że kalkulator dokładnie taki wykazał. W "tabeli obwodów" dziewczyny mówiły, że miseczki wyliczone z kalkulatora Milenowego są za małe. Wzięłam więc o miseczkę większy rozmiar. Ostatecznie uzyskałam 75H. Jak taki rozmiar leży na mnie? - OBWÓD Według moich pomiarów, w stanie spoczynku bez naciągania taki stanik ma 66cm, po naciągnięciu maksymalnym 87cm (a nie 66 i 75cm, jak wskazywał producent). Nie wiem, jak stanik trzyma swój rozmiar po kilku praniach (jest nowy), ale 20cm naciągu (i to jeszcze bez trzeszczenia) nie wzbudza mojego zaufania, że obwód się szybko nie rozciągnie... Po nałożeniu na mnie (mój obwód pod biustem to 76cm) obwód jest raczej dopasowany, jedynie lekko ściślejszy. Stąd, spokojnie mogłam wziąć obwód przynajmniej 5cm mniejszy i czuć się dobrze - a nie jestem z tych osób, które lubią się ściskać. -MISECZKI Przy takim naciągu, jaki zapewnił mi stanik w obwodzie – miski leżą kiepsko. Wydają się być lużnawe, podczas gdy fiszbina nie celuje w stronę pachy, a dużo bliżej piersi. Wygląda na totalny niewypał i niekompatybilność. ALE… po naciągnięciu na plecach obwodu – po prostu cud! Fiszbina pięknie okala pierś, a cały środek miseczki po prostu ślicznie się wypełnia. Stąd – obwód jest dużo za luźny (w przypadku stanika, który mierzę, trzeba było OBOWIĄZKOWO wpisać obwód przynajmniej 5cm mniejszy niż wykazuje kalkulator, by uzyskać dobre dopasowanie). Stąd, wpis producenta pod kalkulatorem: „Jeżeli zależy Ci na ściśliwym biustonoszu, wpisz w obwodzie pod biustem o 5cm mniej” jest po prostu mylący - bo zakłada dowolność i naszą decyzję. Dobrze leżeć ma prawo w tym przypadku TYLKO stanik o zaniżonym o 5cm obwodzie. Miska wzięta większa o oczko niż obliczone z kalkulatora leży super. Ich kształt jest ładnie zaokrąglony, również w części dolnej miseczki. ESTETYKA STANIKA Po zdjęciu na stronie, mówiąc szczerze spodziewałam się troszkę czegoś innego (może wina mojego monitora). Na moim monitorze stanik ten wygląda na zrobiony w części dzianinowej z perłowej tkaniny o raczej zimnym kolorze. W rzeczywistości jest to mięciutka, bardzo przyjemna tkanina o bardzo delikatnym, tzw. „tłustym” połysku. Jest w ciepłym odcieniu, określiłabym więc ten kolor bardziej jako „kremowy” niż „ecru” – bo ecru zawiera w sobie wybielone połączenie szarości z żółtym (lub beżem) – więc jest kolorem zimnym. W każdym razie – ten kolor jest bliżej raczej ciepłej, bardzo delikatnej i rozbielonej cytrynki. Motyw kwiatowy jest na nim wytłoczony bardzo delikatnie. Część wewnętrzna misek jest wyściełana mięciutkim materiałem, bardzo przyjemnym dla ciała. Koronka w części górnej miseczki nie jest wcale sztywna. Sztywność nadaje jej haft na zakończeniu górnej części miseczki. Na moim biuście pięknie się układa, dokładnie do kształtu anatomicznego piersi – po prostu miseczka jest w idealnym rozmiarze (patrząc po naciągniętym obwodzie). Miseczki nadają piersiom atrakcyjny kształt (od przodu – „jabłuszek”, patrząc z boku – idealnej, pełnej kropli). U mnie jednak nie tworzy się żadna „kreseczka”, raczej bardzo delikatna, naturalna „dolinka”– co odbieram jako duży plus. Piersi wyglądają bardzo naturalnie. Jedynym zgrzytem jest połączenie między górną i dolną częścią miseczki - odznacza się pod bluzką. Ale tego chyba nie da się zmienić, bo łączy się usztywniającą gąbkę (cienką, około 2mm), z cieniutką, przejrzystą siateczką górnej części miski. Ramiączka posiadają wyraźną, wypukłą, naszytą koronkę. Wygląda to bardzo efektownie, ale przy cienkiej, bardzo obcisłej bluzce, to również może przebijać. Koronka ta znajduje się tylko w tej części ramiączek, którą widać patrząc na kobietę „od frontu”. Cały stanik jest bardzo efektowny i elegancki, dokładnie uszyty. Jeśli ma być rozpatrywany jako prezent – znajduje się nawet w bardzo eleganckim pudełku, brązowym od spodu, złotym na wieczku. Całość wygląda niezwykle miło dla oka. WYGODA Stanik jest bardzo przyjemny dla ciała, nie ma dosłownie ani jednego elementu, który mógłby uwierać czy przeszkadzać. Widać, że był dokładnie przemyślany. Podtrzymanie przy tym obwodzie, który posiadam – powiedzmy sobie szczerze, jest żadne. Ale po naciągnięciu go na plecach do mniejszego PRZYNAJMNIEJ o oczko – staje się ideałem. Piersi nie podskakują, leżą pięknie na swoim miejscu. WNIOSKI Nie wiem, czy wolno mi generalizować… Ale jeśli chodzi o kalkulator i jego wskazania – rozmiar 75G przy moich rzeczywistych wymiarach (101 – biust, 76 – „pod”)... Obwód pod biustem BEZWZGLĘDNIE powinien być wpisany przynajmniej 5cm niższy, a miseczka wzięta wyższa o oczko niż wskazana w kalkulatorze. (jeśli ktoś zamierza korzystać z tych wskazań – wpiszcie sobie najpierw te wymiary, które podałam i sprawdźcie, czy kalkulator dalej liczy na tej samej zasadzie jak wtedy, gdy to pisałam). Uff… mam nadzieję, że te wiadomości komuś się przydadzą, bo trochę się przy tym napracowałam. Pozdrawiam! :) Odpowiedz Link
kantaberka FINESSE 425/1 BIG - recenzja - poprawka rozmiaru 21.08.08, 12:24 Po dyskusji w wątku rozmiarowym - rozmiar 75I lub 70J/K powinien na mnie jednak lepiej leżeć (niż obecnie opisywane 75H) - dlatego miałam wrażenie, że miska dużo lepiej leży tylko przy mocniejszym naciągnięciu na plecach. Toteż od razu biegnę prostować. :) Jeśli chodzi o ciasność obwodu - moje odczucia mogą być kwestią tego, że jestem przyzwyczajona do dużo bardziej "zbitego" obwodu - ten w opisywanym staniku jest raczej elastyczny i ciągliwy, dopasowuje się wygodniej do sylwetki. Porównując ten obwód (w 75H Milenowym) z 70J Melissowym - bez naciągania obwody tych staników są bardzo porównywalne, ale Melissowy daje dużo większy opór przy naciąganiu. Milenowy jest dużo bardziej elastyczny. Z tego względu nie polecam zbytniego ściskania się osobom posiadającym w obwodzie dużo więcej tłuszczyku. W takim wypadku pas obwodu na plecach (przez swoją elastyczność) mógłby się wciskać pionem w wyżłobienie od naciągu obwodu. Mógłby być odbierany jako bardziej niewygodny. Odpowiedz Link
ottiss kantaberka.. 21.08.08, 12:35 mozesz wrzucic zdjecia do galerii? :) pewnie nie tylko ja chcialabym zobaczyc jak wyglada Milena na prawdziwym nie-wy-photoshop-owanym biuscie :) Odpowiedz Link
kantaberka Re: ale jestem slepa-juz jest w galerii :) n/t 21.08.08, 12:50 A to bardzo dobrze - zrobienie zdjęcia przeze mnie trwałoby pewnie kilka dni :) Miałabym taką możliwość dopiero po przyjeździe do domu rodzinnego :) Odpowiedz Link
effuniak Re: ale jestem slepa-juz jest w galerii :) n/t 21.08.08, 12:50 A gdzie jeśli można spytac ? bo jest dużo innych dziewczyn , ale one nie wyglądają tak modelowo jak to opisano wcześniej :))) Odpowiedz Link
kantaberka Re: ale jestem slepa-juz jest w galerii :) n/t 21.08.08, 13:19 effuniak - nie uwierzysz jak nie zobaczysz? :))) Ok, jeśli jeszcze zdążę zajechać do domu przed końcem terminu na zwrot stanika, postaram się zrobić zdjęcie - i w naciągniętym obwodzie, i w takim naciągu, jaki stanik zapewnia obecnie... Ale nic nie mogę obiecać, to kawałek drogi - a w pracy gorący okres. :) Odpowiedz Link
effuniak :))) 21.08.08, 18:42 wszystkie widziałam tykjo nie mogłam znależc tego opisywanego przez Kantaberka :))) Odpowiedz Link
kantaberka effuniak :))) 21.08.08, 19:32 effuniak napisała: > wszystkie widziałam tykjo nie mogłam znależc tego opisywanego przez >Kantaberka :))) Hmm...Znaczy że coś Ci się nie podoba w mojej opinii? Bo tak szczerze mówiąc... nie wiem do czego się odnosi taka insynuacja. A widzę, że mój opis oceniasz na minus, tyle że nie widzę w którym dokładnie punkcie. ;))) Ja tam innych biustów nie widziałam. Piszę na podstawie własnego. Widocznie Ty masz pełniejszy ogląd na więcej biustów w tym staniku i możesz tutaj dużo dokładniej podpowiedzieć w sensie bardziej statystycznym, niż jednostkowym, jak zrobiłam to ja. :) Po prostu nie mam dostępu do galerii, a widzę, że robię tutaj za chlubny wyjątek w jakimś punkcie i nie wiem dalej, w którym. :D Widocznie nie jestem reprezentatywna. ;) Ważne, żeby innym podać w którym punkcie, bo w sumie chyba po to jest ten topik, by pomagał w wyborze kolejnym zainteresowanym. :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
effuniak Kantaberko kochana :) 22.08.08, 06:55 Nie ma w moich wypowiedziach żadnych insynuacji.Ba, nawet cienia insynuacji ! Bardzo podoba mi się Twoja opinia. Jest dokładna i wnikliwa i zawarłaś w niej zarówno zalety jak i wady omawianego wzoru. Wygoda jest odczuciem subiektywnym tak zresztą jak i uroda więc nie widzę powodu by poddawac w wątpliwośc Twoją ocenę. Wiem też z doświadczenia, że dopasowanie formy nie jest wcale prostą sprawą i ewolucja danego wzoru może trwac nawet kilka m-cy tzn każda następna nabywczyni może miec po prostu lepszy , lepiej dopasowany choc wyglądający idetycznie jak poprzednie staniczek A tak na marginesie - gdzie widziałaś jakieś insynuacje w moich postach ? Odpowiedz Link
kantaberka Re: Kantaberko kochana :) 22.08.08, 14:00 Dziękuję za odpowiedź :) Co do marginesu - po prostu wczoraj mi się bardzo przykro zrobiło, czytając że w galerii jest wiele zdjęć, ale na żadnym nie ma tego stanika opisywanego przeze mnie. Czy też w innym, precyzyjniejszym ujęciu - że żadna z dziewczyn nie wygląda w nim tak, jak to opisałam ja. Czyli zrozumiałam że jest coś, co się nie zgadza, jest jakaś wątpliwość a dalej nie wiem, gdzie... Że albo oceniam zbyt euforycznie, a starałam być jak najbardziej dokładna i rzeczowa, albo jestem jakimś monstrum na którym to inaczej leży - a nie miałam powodu wcześniej się tak czuć i po prostu było mi przykro. :) Słowem - zaakcentowaną różnicę odniosłam raczej personalnie do mojego, jak to wyczułam, niespecjalnie reprezentatywnego osądu, a nie wpadłam, że mogło chodzić o udoskonalenie modelu. Taki już mały móżdżek. ;))) Odpowiedz Link