Dodaj do ulubionych

Istnieją full cupy o małych i ścisłych obwodach?

15.05.08, 13:33
Sorry za oddzielny topik, ale już niebawem stuknie rok, od kiedy przez
przypadek trafiłam na Lobby. I do tej pory przymierzyłam dziesiątki staników a
żaden nie był dobry. Poza Evą.

Szukam full cupa o jakimś małym obwodzie i lekko ukośnym cięciu, i to już moje
ostatnie starcie, bo czuję, że jak znowu zamówię jakiś niewypał, to już mnie
krew zaleje:)

Obserwuj wątek
    • kumakk Re: Istnieją full cupy o małych i ścisłych obwoda 15.05.08, 17:25
      ciasny jest np. Rigby&Peller model Tiffany (mierzylam w 2 kolorach i ledwo sie
      dopielam), ale on ma poziome ciecie. Natomiast wszystkie Twoje kryteria spelnia
      Freya Tinkerbell (jestem szczesliwa posiadaczka jezynowego), w dodatku lezy jak
      balkonik i jest piekna. Ale oczywiscie jest hak - tego modelu juz nie produkuja
      i mozesz tylko polowac na Ebayu. Piekielnie ciasny byl Fayreform Coral, ale ciec
      nie pamietam.
      • elmilinden Re: Istnieją full cupy o małych i ścisłych obwoda 15.05.08, 20:34
        No że leży jak balkonik to mnie nie pociesza;)

Wiem, właśnie zastanawiałam się nad tą Freyą, bo chyba jest trochę podobna do
        Evy i Mitzy, ale ponieważ Freye uchodzą za rozciągliwe, a tę robią tylko od 65,
        w dodatku nie wiem, w jaką miskę celować, to sobie darowałam.

Kurcze, jednak zamówiłam Fantasie Rimini i Ellę. Wiem, wiem- rozciągliwe i w
        ogóle porażka. Najwyżej będę na tym zwisać z sufitu, albo przywiążę się do
        jakiegoś drzewa czy coś.
        • butters77 Re: Istnieją full cupy o małych i ścisłych obwoda 15.05.08, 20:53
          Elmilinden, a dlaczego akurat polujesz na full-cupy? Tzn. ja wiem, że full-cup
          full-cupowi nierówny, że zdarzają się takie bardziej balkonowate, ale... może
          warto sięgnąć po sam balkonik?:)
          • elmilinden Re: Istnieją full cupy o małych i ścisłych obwoda 15.05.08, 21:03
            Bo ja mam biust taki że w balkonik nie mam co włożyć:/

Tzn. jest spłaszczony. Zajmuje dużą powierzchnię, ale jest płaski. I, chociaż to
            dziwne, na górze jest go więcej niż na dole.

No i właśnie nic poza tą Evą nie pasuje. Wyglądam dziwaczni i albo miski są za
            duże, albo robię się płaska bardziej niż jestem.

Podobno full cup tutaj coś może dopomóc:)

Rimini zamówiłam normalne, Ellę full cup. Mam nadzieję, że jak to Rimini będzie
            mało naciągnięte, bo mam 67cm pod biustem, to się jakoś drastycznie i na stałe
            nie rozciągnie. I jak będzie dobre, to je jakoś może podszyję czy coś...

• kasica_k Re: Istnieją full cupy o małych i ścisłych obwoda 15.05.08, 20:54
          Rimini jest _mega_ rozciągliwe, ostrzegam. Za to wygodne - ja co prawda mam ten
          balkoniko-fullcup, ale podejrzewam, ze rasowy fullcup bedzie tak samo wygodny,
          choć może marnie zbierać. To mój najwygodniejszy stanik obok Fauve Amelci.
        • ganbaja Re: Istnieją full cupy o małych i ścisłych obwoda 16.05.08, 10:04
          elmilinden napisała:

> Kurcze, jednak zamówiłam Fantasie Rimini i Ellę. Wiem, wiem- rozciągliwe i w
          > ogóle porażka. Najwyżej będę na tym zwisać z sufitu, albo przywiążę się do
          > jakiegoś drzewa czy coś.

A robótki ręczne?
          • elmilinden Re: Istnieją full cupy o małych i ścisłych obwoda 16.05.08, 20:25
            Robótki oczywiście wchodzą w grę. Mam tylko nadzieję, że da się ich dokonać a
            obwody "w spoczynku" nie będą zbyt długie.
      • yaga7 Tiffany 16.05.08, 07:58
        a mój Tiffany ciasny nie jest - mam 32, a normalnie noszę 34....
        • narcyza5 Re: Tiffany 16.05.08, 08:09
          ani mój:(, musiałam go podszyć, bo 65 jeżdziło jak chciało po
          obwodzie. Za to ciasny bardzo długo był opulence.
          • yaga7 Re: Tiffany 16.05.08, 08:21
            Mi z kolei opulence robił dzioby i się go pozbyłam.
            W związku z czym stanikami R&P na razie zachwycona nie jestem.
            • kumakk Re: Tiffany 16.05.08, 17:34
              hm, a ja czasem nosze 30GG ale w Tiffany w tym rozmiarze oczy wyszly mi lekko z
              orbit. Bardzo ciasno mi bylo. Ale fakt, nie chodzilam w nim tylko mierzylam.
    • zania_uk Re: Istnieją full cupy o małych i ścisłych obwoda 16.05.08, 01:01
      a sprobuj Fantasie Karly (to plunge), jest szyte podobnie jak Eva (gorna czesc
      materialu to taki prostokat idacy na ukos, nie jest zaokraglany przy ramiaczku -
      mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi). ma siostry Anais, Elise, Kasbah,
      Jenna, Hannah (wszystko plunge) i Fern, Imogen, Eliza (balkoniki, ale z tym
      samym kodem)

albo kup Eve/Lole... jesli leza ok
      • kumakk khym - Anais przerobilam 2 i to byly balkoniki! 16.05.08, 01:22
        zdecydowanie nie plunge!
        • zania_uk Re: khym - Anais przerobilam 2 i to byly balkonik 16.05.08, 10:02
          mozliwe... te informacje mam ze strony fantasie, kiedys jak kupilam Karly i mi
          pasowala to sobie spisalam siostry. albo sie gdzies pomylilam, albo na stronie
          byl blad.

ale teraz znalazlam to:
          cgi.ebay.co.uk/FANTASIE-ANAIS-STUNNING-BLUE-IVORY-BRA-SIZE-34C_W0QQitemZ160238202742QQihZ006QQcategoryZ14221QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
          i mi to wyglada na plunge. dla porownania tutaj balkonik o tym samym kroju:
          www.fantasie.com/product.asp?range_id=538&season=

to jest taki plunge jak plunge Freyi, tylko ciut nizszy niz balkoniki, ale
          wyzszy niz np tango plunge
        • kasiamat00 Re: khym - Anais przerobilam 2 i to byly balkonik 16.05.08, 16:59
          Kumakk, ten krój Fantasie nazywa plunge. Balkoniki mają inaczej szytą miseczkę,
          ramiączko jest w nich przyszyte do dolnej części, a nie do tej haftek. Balkoniki
          to np. Belle, Lily, Mariette, Bridgette. A to, że Anais takie mało plunge'owate
          jest, to już inna sprawa.
          • limonka_01 Re: khym - Anais przerobilam 2 i to byly balkonik 16.05.08, 19:00
            Można nie uznawać Anais (+pokrewne: Jenna, Karly, itd) za plunge ogólnie, ale
            jest najbardziej plandżowaty ze wszystkich Fantasie.
      • narcyza5 Re: Istnieją full cupy o małych i ścisłych obwoda 16.05.08, 08:15
        karly elmilinden bym raczej nie polecała. Przy 73 cm pod biustem
        rozmiar 65 (a mniejszych nie ma) zapinałam od razu na ostatnią
        haftkę.
        • zania_uk Re: Istnieją full cupy o małych i ścisłych obwoda 16.05.08, 10:02
          a ja przy 70cm pod nosze 65 i nie jest tak zle...
      • limonka_01 Re: Istnieją full cupy o małych i ścisłych obwoda 16.05.08, 19:10
        zania_uk napisała:

> a sprobuj Fantasie Karly (to plunge), jest szyte podobnie jak Eva (gorna czesc
        > materialu to taki prostokat idacy na ukos, nie jest zaokraglany przy ramiaczku
        > -
        > mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi). ma siostry Anais, Elise, Kasbah,
        > Jenna, Hannah (wszystko plunge) i Fern, Imogen, Eliza (balkoniki, ale z tym
        > samym kodem)
        >
        > albo kup Eve/Lole... jesli leza ok

Też uważam, ze możesz spróbować kroju tych fantasiowych plunge. Z tym, że z
        Karly możesz mieć problem z kupieniem, ale są dostępne Hannah i Jenna. Z tym, że
        we wszystkich obwody nie należą do ciasnych.

• ungore Re: Istnieją full cupy o małych i ścisłych obwoda 16.05.08, 18:50
      czekam na freyę Talluah ale sprzedawca z ebaya chyba sobie za
      przeproszeniem w kulki leci bo czekam juz 2 tygodnie.. jak dojdzie
      to dam znać. rozm. 30FF jak nie będzie pasowac chętnie sprzedam.
      • elmilinden Re: Istnieją full cupy o małych i ścisłych obwoda 16.05.08, 20:24
        Oj, ale ja mam takie raczej bardzo małobiuściaste gabaryty;) 30FF byłoby 3 razy
        za duże.

To może faktycznie kupię Karly. Robótki ręczne wchodzą w grę, przerobiłam sobie
        swoją Evę i teraz jest bardzo ścisła:) Ale mam nadzieję, że robótki będą w ogóle
        miały sens, bo jak stanik "w spoczynku" będzie miał np. 66-67cm, no to nie
        bardzo da się coś zrobić:/

A myślicie, że Karly 600DD będzie ok, jeśli mam 67/65cm? Czy za duże?

Rimini i Ellę wzięłam 30D, bo podobno mają duże miski.

• kasiamat00 Re: Istnieją full cupy o małych i ścisłych obwoda 17.05.08, 10:31
          Moje mało noszone Karly 65FF ma 62 cm bez rozciągania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka