alladyna1986 Warszawa, Al. Jana Pawła koło Centralniaka 14.01.10, 20:13 Mały lumpeks za placem Starynkiewicza w kierunku hotelu Sobieski. Koło takiego budynku granatowego w kwiaty - kto przejeżdża czasem Alejami, to wie na pewno, o który chodzi. Lupmek nazywa się Perełki z odzysku. Biustonosze były dziś po 6 zł - nie wiem, jak to jest w inne dni. Pani mówiła, że bieliznę mają w różnych rozmiarach, wąskie obwody i duże miski też się trafiają. Akurat nie widziałam nic powyżej E i poniżej 70, ale staniki były w dobrym stanie.;) Odpowiedz Link
alladyna1986 Piotrków Trybunalski - sklepów brak, ale są SH;] 16.01.10, 10:11 W Piotrkowie do tej pory nie było ani jednego sklepu, który mógłby się poszczycić szerszą rozmiarówką niż standard. Kiedyś na pytanie o 70E jedna Pani zasugerowała mi stanik w rozmiarze S, za to druga wyciągnęła białe szmaty bez fiszbin w rozmiarze 90D.;D Masakra... 70D i E znalazłam tylko w Sezamie na piętrze (po ok. 50 zł, tylko białe i czarne sztywniaki), pani była kompletnie zielona, ale miła.;) Z obwodem 60 i 65 mieli tylko miski A "dla dziewczynek". Dopiero niedawno otwarto sklep z bielizną w Focus Mall, rozmiarówka jest szersza, małe obwody, duże miski, ale panie sprzedające nie służą pomocą - w ogóle nie czają bazy;p Więc i tak nikt nie wyjdzie z tego sklepu dobrze ostanikowany, chyba że wcześniej dobrze znał swój rozmiar. Są za to w Piotrkowie LUMPEKSY.;) Całkiem sporo. Nieprzebrane, bo do kobiet piotrkowskich nie dotarł jeszcze kaganek oświaty.;p 1. ul. Słowackiego, mały lumpek za przejazdem kolejowym, po schodkach w dół (nieco przed Scandią). Staniki po 1-2 zł, stan: od szmat po prawie nowe. Jest ich tam masa, dwa wielkie kosze. Rozmiarów też sporo. 2. Scandia, kawałek dalej - trafiają się nowe M&S, George itp. (Frej i Panache nie widziałam). Ceny zbójeckie - ok. 20 zł/szt. - ale za to duże obwody i miski. 3. Idziemy dalej Słowackiego - za lub przed Scandią (nie poamiętam dokł.) jest lumpek "Odzież Brytyjska". Na piętrze.;) Tutaj staniki są selekcjonowane.;p Porządne;) Fantasie, M&S, Freje czasem.;) Po 2zł na wyprzedaży, w pozostałe dni - nie wiem. 4. Lumpki wzdłuż Wojska Polskiego - między cmentarzem a więzieniem.;) Po obu stronach ulicy jest kilka, nie pamiętam nazw. W takim dużym, dwusalowym bez przebieralni (przy wejściu są ubranka dziecięce, buty i torebki) - też kosz staników na wagę. Ceny 11-43zl/kg. Sporo rozmiarów, dobry stan. Z kolei w mniejszym po przeciwnej stronie ulicy (blisko dworca, wchodzi się po schodkach w górę, metalowe drzwi) jest taniocha, jeden kosz z bielizną, można wygrzebać większe obwody i miski. Odpowiedz Link
highwaytohell Re: Piotrków Trybunalski - sklepów brak, ale są S 27.12.11, 15:49 Już jest! Obok Focus Mall w Budynku Panoramy na pierwszym piętrze Koronkowy Butik Odpowiedz Link
klocjanna Warszawa, bazar pod Halą Banacha 24.01.10, 00:45 Dla wszystkich lubiących szperać w "ciuchach" polecam bazar pod halą Banacha.Jest wersja "łóżkowa" czyli nieprzebrane ilości szmat leża na łóżkach polowych. Z tych kolekcji w cenach 2-5 zł pochodzi większość moich ubrań oraz wyprawka mojego dzidzia. Można również wyszperać tam staniki. Sam bazar znajduje się przy skrzyżowaniu ulic Grójeckiej i Banacha. Rzeczone łóżka ustawione są za pierwszym rzędem sklepików - budek, jakby dokładnie na rogu skrzyżowani, wzdłuż obu ulic - w literę L. Uwaga: na jednym z łóżek znajduje się sama bielizna. Jest to ostatnie łóżko idąc wzdłuż Grójeckiej. Wybór jest nawet, nawet - widziałam kilka w rozm.E, a nawet G. Jakość staników jest różna, niektóre całkiem dobre, niektóre tak sprane, ze metkę trudno rozczytać - ale też ceny fajne, czasem 2 zł, a czasem "po złotemu!" Cena zależy od dnia (bo bywa po 5zł)i od rozmiaru(ja swoje 75 g - doskonale pasujące na moje 75 gg - kupiłam za 15 zł). Pewien problem z przymierzaniem - bo w nieogrzewanej budzie za zasłonką. Ale jak nie jest to akurat zima, to się da. Odpowiedz Link
nientepaura Warszawa, szmaty w Alejach (sieć z wagą) 23.03.10, 17:40 dziś wypatrzyłam stanik sportowy M&S (szarofioletowy)w rozmiarze 30DD był pioruńsko ścisły (noszę 28),ale miska sporo za mała. Więc pewnie pasowałby na 28DD/E. Może któraś skorzysta;) mogę też kupić jutro (o ile jeszcze będzie) i wysłać zainteresowanej;) Odpowiedz Link
princetongirl991 Poznań,TK Maxx 17.04.10, 23:37 Dziś spotkałam tam jakieś gorsety Fantasie, multiwaye, bodajrze z doczepianymi paskami do pończoch, może to była Ava...? Kolor taki kremowy, czy ecru. Za 20 zł! Napewno było 32e, f, ff, 34f, ff, jakaś 30tka i inne, ale nie pamiętam niestety... Odpowiedz Link
niedzwiedzica TK MAXX WROCŁAW - SHOCK ABSORBERy 17.05.10, 18:21 Byłam dziś w TK MAXX we wrocławskiej Renomie i pragnę Wam donieść, że wisiało trochę Shock Absorberów :-) Rozmiary 75A, 75B, 70A, 65E (30E), 65B (30B) z różnych modeli, m.in. ten fajny 5 in 1 multiway sports bra za 29 zł!!! Odpowiedz Link
confused.girl Re: TK MAXX WROCŁAW - SHOCK ABSORBERy 17.05.10, 19:20 A dużo było tych aborberów? Bo ja dopiero w piątek będę we Wrocławiu i nie wiem czy warto tam zajrzeć;) Odpowiedz Link
niedzwiedzica Re: TK MAXX WROCŁAW - SHOCK ABSORBERy 17.05.10, 20:51 Shock Absorbery są w TK MAXX już od jakiegoś czasu, ale różnie z rozmiarami. Od jakichś 2-3 tygodni wiszą 75A, a dzisiaj dopiero pierwszy raz spotkałam nowe modele (te 5 in 1), a zaglądam tam w poszukiwaniu staników regularnie :-) Z resztą widać, że ciągle dokładają towar więc zaglądnąć zawsze można jeśli masz po drodze. Widziałam jedno 30B, dwa 30E, jedno 75B, z pięć 75A... więcej nie pamiętam :-) Odpowiedz Link
confused.girl Re: TK MAXX WROCŁAW - SHOCK ABSORBERy 17.05.10, 23:44 Ok, dzięki:) To jak zdążę to zajrzę:) Odpowiedz Link
nastyyy Re: TK MAXX WROCŁAW - SHOCK ABSORBERy 17.01.11, 19:06 To mnie zszokowałyście, bo tam 'zakładki' z obwodami są jakoś od 70-75 w górę, a miski raczej wyglądają - średni obwód - mini miska, wielki obwód - ogromna miska;/ A przegrzebywać te pojedyncze modele i rozmiary to trzeba mieć naprawdę cierpliwość. Mi ten sklep przypomina ogromny lumpeks, w którym znalezienie czegoś w odpowiedni rozmiarze oraz fasonie graniczy z cudem.. A ceny.. czasem koszmarne (no chociaż w przypadku panache pewnie dla wielu osób też będzie to zwykły biustonosz w cenie 50 zł..) ale widząc sukienkę nieznanej mi firmy przecenioną z 300 na 100 zł raczej nie czuję się jak w outlecie i wolę pójść do znanego mi sklepu, w którym wiem jaka jest jakość;p Odpowiedz Link
ver.novum Kraków - widziane niedawno 10.09.10, 20:46 Dzięki dziewczyny za ten wątek! Do tej pory mi się nie poszczęściło w dziedzinie lumpeksowo - stanikowej, ale w następnym tygodniu idę wypatrywać okazji. Widziałam natomiast bardzo ładne rzeczy nie w moim rozmiarze, może którejś z Was się przyda. Wczoraj w ciucholandzie na Prądnickiej (blisko skrzyżowania z al. Słowackiego, naprzeciw Nowego Kleparza) czarny Wonderbra, 30 albo 32D (zabijcie, nie pamiętam obwodu), miski pokryte takim cudnym w dotyku materiałem, normalnie zielona ze złości stamtąd wyszłam, że nie na mnie. Dalej, na Długiej zaraz przed skrzyżowaniem z ul. Szlak, w ciucholandzie z serii "wszystko za 1 euro", trochę dużomiskowych z dużymi obwodami, w tym jakiś top Lepela czarny z wbudowanym stanikiem; w kolejnym lumpeksie obok niego podobnie, choć staników o wiele więcej i bardziej kolorowe, kupiłam tam sobie stanik do spania - wiadomo, obwód szeroki, ale za to materiał delikatny i miękki jak marzenie. W ogóle w tych lumpeksach 1-eurowych warto chyba polować - największy na Alei 29 listopada to co prawda siedlisko niebywałego chaosu, tylko na żelazne nerwy (hala 1200 m2 z nieustanną dostawą, której nikomu nie śni się porządkować), ale pamiętam, że kupiłam tam jakiś czas temu w czynie społecznym śliczną Freyę, którą następnie oddałam kumpeli z prośbą o przekazanie jakiejś lobbowej znajomej. ;) A tak w ogóle to witam się ze wszystkimi pierwszym postem i jako miłośniczka second handów obiecuję dalsze relacje z tego frontu! :) Odpowiedz Link
timmy_sheep Łódź, lumpeks na ul. Zielonej przy Piotrkowskiej 17.01.11, 16:12 Dla zainteresowanych łodzianek - widziałam dziś w tymże lumpeksie trzy różne biustonosze Freya 30FF w cenie CHYBA po 10zł. Odpowiedz Link