Dodaj do ulubionych

"Szeroki rozstaw", czyli kwestia dopasowania...

24.06.08, 04:37
... z którą mam problem i jestem ciekawa, bo pewnie ktoś też tak ma ;)

Kwestia wygląda następująco:
Stanik z blisko usztytmi fiszbianmi (inaczej - z wąskim mostkiem) sprawia mi problemy. O oczach się mówi, że są szeroko osadzone, więc przez porówanie - ja mam "szeroko osadzone piersi". ;)
Kiedy mierzę taki "wąski" stanik, jest mi w nim niewygodnie.. narazie kupiłam takie trzy, które mi w miarę pasują, ale nie są idealne (Gaia Giorgina 181, Gorsenia 402, Biggi Eva - ten ostatni najbardziej średnio, ale zawsze)... I teraz nadchodzi moment, kiedy trzeba kupić nowy zestaw, bo jak pasowały tak przestały, obwód się zmniejszył, miseczki robią się za małe...

No to teraz mi powiedzcie, dobieracie staniki wg szerokości mostka? Możecie polecić coś szerokiego w tym względzie?
Obserwuj wątek
    • jaagna Re: "Szeroki rozstaw", czyli kwestia dopasowania. 24.06.08, 07:42
      Panache dla mnie jest szerokie. Taka Eliza na przykład... ładna, ale dla mnie stanowczo za szeroka na mostku.
      Podaj swoje rozmiary, może ud nam się coś wymyślić.
      • keltoi Re: "Szeroki rozstaw", czyli kwestia dopasowania. 24.06.08, 08:35
        81/2 pod, 104 w biuście. Z małym felerem, tzn szerokimi plecami i dodatkiem "motylków". Jakoś tak jestem zbudowana, że mam szeroki ten obwód w biuście, ale niekoniecznie jest to kwestia piersi... ;P

Przelazłam przez F, teraz kieruję się w G i H. Obwody noszę jeszcze 75 (startowałam z 84), ale skłaniam się do 70, bo mi zaczynają te pierwsze być zbyt luźne. Fiszbiny nie mam pojęcia jak obmierzyć :) Tak na prosty rozum, to materiał (kiedy mam stanik na sobie) między miejscami, gdzie fiszbiny "schodzą" od wewnętrznej krawędzi do samego dołu obwodu jest jakieś 12,5 cm...

Teraz mam staniki, gdzie fiszbiny się stykają między piersiami i tak się zastanawiam... są inne?
        • lilith_01 też tak mam - jakie staniki? 24.06.08, 09:09
          też mam szeroki rozstaw, niemal takie same wymiary (82/101) i po
          opisie sądząc podobną budowę ciała, z ta tylko różnicą, że ja bardzo
          lubię jak mi się piersi zbiegają i najbardziej chcę ten rozstaw
          zmniejszych, więc szukam takich staników, co mają możliwie najwęższy
          rozstaw fiszbin. Na razie większość tego co kupiłam w sieci jest do
          bani, bo piersi mi się rozjeżdżają (czego nienawidzę!) i żaden nie
          leży dobrze. Piszesz, że nosisz staniki z fiszbinami, które są
          blisko siebie. A możesz podać konkretne modele?
          • keltoi Re: też tak mam - jakie staniki? 24.06.08, 21:01
            Gaia Giorgina 181, czarna;
            Gorsenia 402, beżowa;
            Biggi Eva, czarna (na zdjęciu tylko biała).

Dla wygody otwieraj w nowych oknach, zobaczysz jak wyglądają (przynajmniej w sklepie ;) )
        • jaagna Re: "Szeroki rozstaw", czyli kwestia dopasowania. 24.06.08, 09:30
          Masz moje wymiary :-) (81/104-105). Ja znowu potrzebuję staników i niewielkiej odległości pomiędzy fiszbinami i dlatego odrzucam Panache. Spróbuj staniczków tej firmy w rozmiarze 70GG czy 75FF.
          Mam Elizę rózową 75FF i czarną 32GG - gdybys była z Wrocłąwia, mogłabyś przymierzyć i przekonać sie czy ci pasuje. Bo dla mnie mają fiszbiny za szeroko.
    • szarsz Re: "Szeroki rozstaw", czyli kwestia dopasowania. 24.06.08, 09:24
      Kalyani Natural Charm. Tylko celuj w 70-tkę, powinna być na początku
      bardzo ciasna, bo rozciąga się okrutnie w uzytkowaniu.
    • pierwszalitera Re: "Szeroki rozstaw", czyli kwestia dopasowania. 24.06.08, 13:47
      A nosisz już długo prawidłowy rozmiar? Bo mnie się piersi po kilku miesiącach jakby zeszły. Z boków do środka. Z tej szerokiej doliny między biustem zrobił się jakby wąwozik. Na początku, to miałam nawet wrażenie ucisku z boku, nie bolało, ale dziwne było. Może u ciebie też się jeszcze coś zmieni?
      • keltoi Dobra, wszystkie odpowiedzi naraz ;) 24.06.08, 20:55
        jaagna:

>Masz moje wymiary :-) (81/104-105). Ja znowu potrzebuję staników i >niewielkiej odległości pomiędzy fiszbinami i dlatego odrzucam >Panache. Spróbuj staniczków tej firmy w rozmiarze 70GG czy 75FF.
        >Mam Elizę rózową 75FF i czarną 32GG - gdybys była z Wrocłąwia, >mogłabyś przymierzyć i przekonać sie czy ci pasuje. Bo dla mnie >mają fiszbiny za szeroko.

Niestetyzm, z Łodzi. Ale dzięki za podpowiedź, poszukam, może cuś zamówię i przymierzę... albo co ;) Jakby co, wyszukam sklep w Wawie, zmolestuję przyjaciela, który tam mieszka i będzie ze mną łaził ;D

szarsz:

>Kalyani Natural Charm. Tylko celuj w 70-tkę, powinna być na >początku
        >bardzo ciasna, bo rozciąga się okrutnie w uzytkowaniu.

Kurka, to nawet wypadałoby 65 spróbować, jakby co... oni się jakoś dystrybuują stacjonarnie w Polsce, mam nadzieję, poszukam... ;) Dzięki!

pierwszalitera:

>A nosisz już długo prawidłowy rozmiar? Bo mnie się piersi po kilku >miesiącach jakby zeszły. Z boków do środka. [ciach!] Może u ciebie >też się jeszcze coś zmieni?

Tak jakoś od marca się noszę w dobrym rozmiarze ;) U mnie to kwestia, hmm, umocowania powiedzmy. Pierś zaczyna się dosyć "szeroko" na bok. Staniki ładnie zbierają i w ogóle w miarę spoko, ale chciałabym znaleźć coś, od czego nie mam czerwonych pręg i takiego jakby uczucia "ciągnięcia" skóry. Na początku miałam problem z dostosowaniem się do fiszbin, ale szybciorem przeszło i sam "szkielet" stanika mi nie wadzi na skórze. Chodzi mi raczej o ogólną budowę.
        • kasica_k Re: Dobra, wszystkie odpowiedzi naraz ;) 24.06.08, 23:29
          keltoi napisała:
          > >Kalyani Natural Charm. Tylko celuj w 70-tkę, powinna być na >początku
          > >bardzo ciasna, bo rozciąga się okrutnie w uzytkowaniu.
          >
          > Kurka, to nawet wypadałoby 65 spróbować, jakby co... oni się jakoś dystrybuują
          > stacjonarnie w Polsce, mam nadzieję, poszukam... ;) Dzięki!

Muszę Cię zmartwić, "na dzień dzisiejszy" Kalyani w PL nie ma. Ale w UK jest pod dostatkiem na Bravissimo - oto Natural Charm:
          www.bravissimo.com/products/lingerie/everyday-essentials/kalyani/balconette-bras/ka61-details.aspx?colour=White
          • keltoi Re: Dobra, wszystkie odpowiedzi naraz ;) 25.06.08, 06:05
            kasica_k napisała:
            > Muszę Cię zmartwić, "na dzień dzisiejszy" Kalyani w PL nie ma. Ale w UK jest po
            > d dostatkiem na Bravissimo

Oł szit! :) No doooobra, będziemy ganiać staniki przez Europę.. ;P
            Dzięki za podpowiedź!
    • kociatko_biusciaste Re: "Szeroki rozstaw", czyli kwestia dopasowania. 24.06.08, 14:40
      Ja mam akurat odwrotnie, piersi bardzo blisko siebie, i przed zakupem oglądam
      uważnie zdjęcia na modelkach pod kątem tego, czy mi się zmieści między piersiami
      to, co tam producent wymyślił.
      Myślę, że dobre dla Ciebie będzie Panache Harmony, Sienna i Confetti, mają
      szeroko rozstawione miseczki.
      • keltoi Osz kurna, jestem ślepa! ;) 24.06.08, 21:08
        kociatko_biusciaste napisała:

> Ja mam akurat odwrotnie, piersi bardzo blisko siebie, i przed zakupem oglądam
        > uważnie zdjęcia na modelkach pod kątem tego, czy mi się zmieści między piersiam
        > i
        > to, co tam producent wymyślił.
        > Myślę, że dobre dla Ciebie będzie Panache Harmony, Sienna i Confetti, mają
        > szeroko rozstawione miseczki.

Pooglądam, poprzymierzam... ja jestem obecnie na etapie przechodzenia z wymiaru do wymiaru, a do tego mam lekką obsesję na znalezienie stanika usztywnianego, ale nie zbroi pod szyję ;) Porobiło mi się z tymi usztywnianymi, bo w miękkich mi się gorzej chodzi, jakoś samo z siebie.

Kurcze, za wąskie, za miękkie, za kolorowe. Coś marudzę jak cholera ostatnio... trzeba się opanować!

A BTW, na intymna.pl odkryłam ostatnio staniki w rozmiarze 60J i K, i myślałam, że zemdleję z wrażenia. Że jak?! Po kilka sztuk mają, ale są! I widać, że rozszerzają asortyment! Juppi! Czuję się jakoś specjalnie dumna, bo kiedy u nich zamawiałam, pisałam w komentarzach, że właśnie brakuje wąskich obwodów i dużych miseczek.

Yeah, włączyłam się w walkę biusto-wyzwoleńczą...
        Piersią y fiszbiną!
        ^_^
        • lilith_01 Re: Osz kurna, jestem ślepa! ;) 24.06.08, 22:00
          tą piersią y fiszbiną to mnie zabiłaś :DDDDD
          dzięki za info o stanikach, na pewno się za nimi rozejrzę ^_~
          • keltoi Re: Osz kurna, jestem ślepa! ;) 25.06.08, 06:09
            lilith_01 napisała:

> tą piersią y fiszbiną to mnie zabiłaś :DDDDD
            > dzięki za info o stanikach, na pewno się za nimi rozejrzę ^_~

A co, przejdziem Figleaves, przejdziem Brastop, będziem Biuściastymi! Zawołania bojowe zawsze stanowiły nieodłączną część każdej rewolucji, czerpmy z historii ;)

Proszę Cię bardzo. Mam nadzieję, że się przydadzą :)
            • ocisza Re: Osz kurna, jestem ślepa! ;) 25.06.08, 09:42
              Strasznie rewolucyjnie i wywrotowo się zrobiło :-D
        • kociatko_biusciaste Intymna.pl 25.06.08, 11:06
          Masz na myśli to:
          www.intymna.pl/katalog/index.php?sess_id=7e0a3373f90427402672ec9397462973&page_id=catalog&mid=31&cat_id=0&ctk=select_size&sizeslt=227
          Ja juz widziałam je na Allegro, wpisałam sprzedawcę do odpowiedniego wątku. Też byłam w szoku, że jest 60K, moim zdaniem śliczny ten biustonosz, taki klasyczny, bardzo mi sie podoba. Niestety, ja potrzebuje chyba z 60M?
          • carramel Re: Intymna.pl 25.06.08, 14:06
            a, to Milena - o dziwo, tańsza niż w sklepie firmowym?

Mileny lepiej sprawdzic w wątku producenta, te węższe obwody ponoć mają bardzo
            ciasne.
            • joankb Re: Intymna.pl 25.06.08, 14:29
              Kociątko - ta Milena to Ci łapkę urwie pod pachą. Mnie urywa - nie do
              wytrzymania. Jutro wrzucam do galerii na LMB i piszę opis do producenta. Obwód
              65 już nie jest taki ciasny, zapinam bez trudu na druga haftkę (71 "pod")
              • kociatko_biusciaste Re: Intymna.pl 26.06.08, 15:15
                Dzięki za ostrzeżenie:) A ja nie mam dostępu do galerii LMB.
                Co jest nie tak z tą Mileną, tez szerokie fiszbiny czy po prostu jakoś bardzo ją
                zabudowali? No, to jak Ty zapinasz sie na druga haftkę, mając 71 cm pod, to ze
                mnie 65-tka zjedzie:) (mam 65 cm pod biustem) A 60K będzie za małe. Dobrze, że
                od początku nie robiłam sobie nadziei, jak to dobrze być skończona pesymistką:)
                Zwracasz ją?
      • piskonia Re: "Szeroki rozstaw", czyli kwestia dopasowania. 25.06.08, 21:33
        > piersi bardzo blisko siebie, i przed zakupem oglądam
        > uważnie zdjęcia na modelkach pod kątem tego, czy mi się zmieści między
        > piersiami to, co tam producent wymyślił
        Cóż ja mam tak samo pomiędzy nie chce mi się nic zmieścić. Pisałam kiedyś w
        jakimś wątku na ten temat, ale nie mogę go za nic odnaleźć. Ostatnio z desperacji,
        w ramach robótek ręcznych z tango plunge wyciałam mostek i zszyłam tuneliki
        fiszbin na zakładkę.
        Kociatko_biusciaste poleć mi jakieś modele, które wypatrzyłaś jako mające mało
        pomiędzy miseczkami.
        Swoją drogą rozstaw to kolejny nie doceniany przez producentów parametr stanika.
        • piskonia "Wąski rozstaw" 25.06.08, 22:43
          Znalazłam zaginiony wątek o małym rozstawie:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74455372&v=2&s=0
          Jakby któraś znała inne modele dla osób o małym rozstawie - to proszę wpisujcie.
        • kociatko_biusciaste Re: "Szeroki rozstaw", czyli kwestia dopasowania. 26.06.08, 15:21
          Wiesz co, tak wielu to nie wypatrzyłam, bo w moim rozmiarze to w ogóle są 3
          modele na krzyż. Mam ten wątek o wąskim rozstawie wpisany do ulubionych, gdy coś
          mi sie rzuci w oczy, to napiszę.
          Ale czasem to trzeba zmierzyć nabiustnie - bo np. Panache Porcelain to plunge i
          ma krótkie fiszbiny na mostku, niby powinno być OK. A nie pasował na mnie, bo te
          fiszbiny na mostku od razu bardzo szeroko sie rozchodziły, więc choć były nisko
          na mostku, to i tak nie chciały sie zmieścić miedzy piersiami.
    • zazulla Charnos Geisha 25.06.08, 22:39
      Taki stanik posiada lawendowata w rozmiarze 30FF i ten stanik ma bardzo szeroki
      rozstaw miseczek. Tyle, ze to nie Twoja rozmiarowka :(

www.undercoverexperience.co.uk/images/chage001-ge005ke.jpg
      • keltoi Re: Charnos Geisha 02.07.08, 09:09
        zazulla napisała:

> Taki stanik posiada lawendowata w rozmiarze 30FF i ten stanik ma bardzo szeroki
        > rozstaw miseczek. Tyle, ze to nie Twoja rozmiarowka :(

O, widzisz, ale pomysł jest! Pomarudzi się, pomarudzi, może uszyją? ;P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka