• kura17 rozmiary Rio, Arabelli i Antoinette 04.09.08, 20:45
      i jeszcze jedno pytanie o rozmiary...

rozmiarowo pasuje mi
      rio czerwone 32G
      arabella nutmeg 30H
      panache fiesta aqua 32H

czy jest szansa, ze bedzie na mnie pasowala (ewentualnie u przedluzka)
      antoinette porcelain, rozmiar 30HH? lub 30J? (te rozmiary znalazlam okazyjnie do
      kupienia).

dodam jeszcze, ze moje wymiary to 79/107-109, ale wyglada na to, ze pasuja mi
      rozmiary troche mniejsze, niz wyliczone (polly 32HH bylaza duza w misce, dobra w
      obwodzie)
    • magda_552 Clarissa lub Anointette na 88/109 Jaki rozmiar? 05.09.08, 13:39
      Mam arabelkę 75G i jest idealna. Właśnie nabyłam Millie 75FF i też
      jest chyba dobra (założyłam ją godzinę temu więc jeszcze nie wiem:))
      W jaki rozmiar celować w przypadku Clarissy lub Antoinette? Pomóżcie
      proszę bo już mi ręce opadają. Od 2 m-cy zajmuję się skupowaniem
      staników i do tej pory tylko arabelka była trafiona...
      • kryklu Re: Clarissa lub Anointette na 88/109 Jaki rozmia 05.09.08, 15:05
        75GG ?
        Ja mam A. i M. 30G (71/99) - obie dobre, tak na styk, a Clarissę
        30GG i też tak na styk (małomiseczkowiec moim zdaniem), obwód
        niezbyt ścisły.
        Antoinette nie znam.
        • kryklu Re: Clarissa lub Anointette na 88/109 Jaki rozmia 05.09.08, 15:09
          PS. Uważaj Clarissa GG jest o wiele bardziej zabudowana (wysokie
          michy, szerokie ramiączka, potrójne zapięcie). Lepiej szukać
          dużomiseczkowców do G. :)
          • magda_552 Re: Clarissa lub Anointette na 88/109 Jaki rozmia 05.09.08, 15:58
            Właśnie o to mi chodzi- szukam czegoś więcej zabudowanego,
            zapinanego 3x3. Czy ta Clarissa dobrze zbiera z boczków? Ja myślałam
            raczej o 80G...
            • korpasik Re: Clarissa lub Anointette na 88/109 Jaki rozmia 05.09.08, 20:47
              czesc,ja mierzylam clarisse 30GG,i byla ewidentnie za mala na mnie
              (moje wymiary 70/98-99)w miskach,wymienilam na 30H,robila mi male
              bulki,potem 30HH,leciutka bulka na wiekszej piersi.odsylam.obwod w
              kazdym rozmiarze ciasny dla mnie,nawet bardziej niz w
              polly.ramiaczka bardzo szerokie,mam nadzieje ze pomoglam.powodzenia:)
              • magda_552 Re: Clarissa lub Anointette na 88/109 Jaki rozmia 05.09.08, 23:12
                Jasne że pomogłaś :) jak ciasna pod biustem to wyceluję w 36 a jak
                ma małe miski to w G :) dzieki
      • whiteanney Re: Clarissa lub Anointette na 88/109 Jaki rozmia 16.09.08, 15:08
        malomiseczkowa jest clarissa.
        antyoinette nei mam.
        • wielebnna Re: Clarissa lub Anointette na 88/109 Jaki rozmia 21.09.08, 23:44
          antoinette jest wyraźnie większa niz karmelowa pollyanna w tym samym rozmiarze
          (mam 36GG)
          • magda_552 Re: Clarissa lub Anointette na 88/109 Jaki rozmia 23.09.08, 18:11
            niestety, jestem początkująca i nie znam polyanny. Mam jedynie
            arabelkę i millie
      • nisiaczek28 Re: Clarissa lub Anointette na 88/109 Jaki rozmia 29.09.08, 15:12
        Ja mam antoinette 75H na wymiary 83/110 Jest dość ścisła więc u Ciebie pewnie
        lepsza by była 80 i z miseczką G lub GG...
        • magda_552 Re: Clarissa lub Anointette na 88/109 Jaki rozmia 29.09.08, 15:42
          Na to czekałam :) Też obstawiałam 80G i teraz pewnie się odważę :)
    • chocochoco Freya Pippa- recenzja 05.09.08, 14:12
      Moja recenzja tego nowego modelu- ładnie zbiera i kształtuje biust, miseczka
      troszkę większa, tak gdzieś o 1/3 rozmiaru. obwód ma standardowy, za to wąskie
      fiszbiny, przy 65FF maja tylko 14, 5 cm szerokości, kolory super, materiał
      satynowy, od środka siateczka, krój coś jak Freya Dolly. Mam tez w domu 75H-
      krój balkonikowy, taki jak przy mniejszych rozmiarach, ramiączka szersze, ale
      identyczne jak w mniejszych- nie jakieś taśmy, czy coś w tym guście, z tyłu 3
      rzędy haftek, tu fiszbiny są szerokie na 18 cm- nie wiem czy to mało, czy dużo.
      • chocochoco Re: Freya Pippa- recenzja 05.09.08, 14:19
        Poprawka- siateczka od środka tylko w 75H coś źle spojrzałam, ale bądź co bądź
        mam na sobie moje 65FF i miło się nosi :-)
    • liliac FREYA Phoebe 05.09.08, 15:04
      Co możecie powiedzieć o tym staniku? Rozciągliwy? Mam Freyę Myrtle 34GG i bez
      problemu zapinam na najwęższą haftkę- nawet minimalnie podjeżdża, a miseczki
      mogłyby być odrobinę mniejsze. Czy 34G Phoebe mogłoby być dobrym wyborem?
      Nominalne wymiary moje to 82-3 pod biustem i 103 w biuście.
      • magdalenak2 Re: FREYA Phoebe 05.09.08, 22:37
        Kupiłam na e-bayu obwód pod biustem o jeden mniejszy; nie 32 a 30,miseczkę
        zostawiłam-H
        Zapinam się na pierwszą ale nie jestem bardzo ściśnięta. Myślę, że 32G też byłby
        dobry.
        Moje wymiary 105/78
        Myrtle 32GG było na mnie za małe w miseczkach obwód ok.
    • vesper_lynd Arabella a Zeta 07.09.08, 16:16
      Mam pytanie - powyżej przeczytałam że Arabella i Eleanor można brać w tym samym rozmiarze. Tzn miska i rozciągliwość obwodu są identyczne.
      Czy mogę więc mając porównanie z Zetą wziąć Arabelkę taką samą? W końcu Eleanor to następca Zety... Please help :)
      • kwiatek04 Re: Arabella a Zeta 07.09.08, 17:57
        Nabiustnie tego nie przetestowalam (przynajmniej jeszcze), ale z tego, co
        wyczytalam, wynika, ze zeta, arabella i eleanor to rozciagliwce i
        duzomiseczkowce. Jesli masz zete, to mysle, ze mozesz wziac ten sam rozmiar
        arabelki lub eleanor :)
        • myrtille Pollyanna a Daisy 07.09.08, 20:08
          Czy Daisy jest standardowa jak Polly?
          • angella456 Re: Pollyanna a Daisy 07.09.08, 21:12
            Nie mam Daisy, ale jej bliźniaczkę - Madison. W porównaniu do Pollyanny
            (karmelowej) - miski takie same, Pollyanna jest odczuwalnie ciaśniejsza.
          • urkye Re: Pollyanna a Daisy 14.10.08, 15:15
            Mam polly i daisy w tym samym rozmiarze; moim zdaniem daisy ma mniejsze miski i
            jest zdecydowanie bardziej rozciągliwa;)
      • zarin Re: Arabella a Zeta 08.09.08, 15:03
        Ja co prawda nie posiadałam żadnej, a jedynie mierzyłam, ale jednak wydaje mi
        się, że Eleanor i Zeta mają mniejsze miski od Arabelli. I Arabella jest
        zdecydowanie bardziej od nich rozciągliwa (choć w ogóle rozciągliwcami są
        wszystkie).
    • bell9 Eleanor białe-opinia, co robić? 08.09.08, 13:02
      dzisiaj przyszła.Na moje 78/103 zamówiłam 30GG.I co: na prawą pierś za mały(prawa większa), a w lewej misce widać bliżej mostka luz (pierś nie wypełnia miski-nie dochodzi do tego miejsca).Fiszbiny: lewa: nieprzylega do mostka, widać luz z niewypełnienia piersią, prawa fiszbina kładzie się na prawej piersi-uciska ją, pierś bułkuje.Po lekkim przesunięciu stanika w poziomie na lewej piersi fiszbiny są ok, na prawej cały czas lekko nachodzi na pierś, nadal bułkuje.Zmniejszenie obwodu dało efekt podtrzymywania b.dobry.Jest stabilny, zapięcie na najdalszą haftkę nie powoduje braku tchu.Co robić wymieniać na 30H czy zwrócić?
    • bell9 Rio biały lub nude dla 78/103 09.09.08, 00:48
      standoardowo mój rozmiar 32GG.Wiem że to wielkomiseczkowiec, zamówić 32G ( obwód bez zmian, miska mniejsza)? Czy też 34FF? a może 30GG?
      • samo_zloto Re: Rio biały lub nude dla 78/103 10.09.08, 10:39
        proponowałabym 32g, to wielkomiseczkowiec, ale w obwodzie standardowo.
      • nanah Re: Rio biały lub nude dla 78/103 04.10.08, 22:19
        Ja mam takie wymiary, jak Ty. Przymierzałam Rio 32g w kolorze fuksji i było
        zdecydowanie za duże, a i w obwodzie niezbyt ścisłe (mogłam zapiać się na
        ostatnią haftkę). 32f było w miseczce na styk, w sklepie nie mieli niestety
        32ff. Dużo zależy też od tego, jaki masz biust. Czy próbowałaś już coś z Freyi?
        Ja noszę Pollyannę i Antoinette 32g i są jak ulał. Czy mierzyłaś któryś z nich?
        Mógłby to być punkt wyjściowy:) Rio ma jednak większe miseczki niż Polly i Antośka.
      • mama_ryba1 Re: Rio biały lub nude dla 78/103 21.10.08, 17:39
        Moja mama przy takich wymiarach ma Rio białe i czarne w rozmiarze 32FF.
    • nitka291 Jaki rozmiar Rio biały? 10.09.08, 08:57
      Dziewczyny, właśnie licytuję na allegro białe Rio rozmiar 32D. To
      będzie mój pierwszy dopasowany stanik. I teraz pytanie czy będzie on
      pasował przy moich wymiarach 75/93? Jeszcze niedawno w biuście
      miałam 91 cm, ale 2 cm więcej czy mniej to normalka. A jaki rozmiar
      Pollyanny byłby dobry? Niestety jeszcze nie wiem czy jestem freyowa
      czy panache. Ale wyczytałam, że te dwa modele są dobre na pierwszy
      stanik.
      • zania_uk Re: Jaki rozmiar Rio biały? 12.09.08, 18:03
        32D jest na 89cm w biuscie, DD na 91.5cm, E na 94cm. wg mnie dobre bedzie DD
        albo E, D raczej na pewno bedzie za male
    • ebony80 Iona Graphite 10.09.08, 21:52
      Zakupilam ostatnio Freya Iona grafitowy z rozowym wyszywanym wzorem
      na miseczkach - dobrze trzyma biust a boki miseczek nie uciskaja pod
      pachami - moja zmora dlatego pisze. Ciekawe polaczenie kolorow do
      ktorych na poczatku nie bylam przekonana ale te rozowe kwiaruszki
      nadaja stanikowi takiej troche frywolnosci :-)
      Mankamentem jest jedynie ksztalt piersi w staniku lekko splaszczony -
      ale to moze byc tez kwestia tylko mojego biustu (wlasnie karmie)
      wiec nie musi to byc regula, jest to pierwszy stanik tej firmy jaki
      kupilam wiec nie wiem czy w innych modelach bylo by podonie. Nie
      jest bardzo rozciagliwy. Generalnie oceniam ten model pozytywnie.
    • mixaiza Pollyanna a Tango II 65E 12.09.08, 14:07
      Jak dla mnie Pollyanna biała miała za duże miseczki odrobinę.
      Teraz mam czarną 65E choć wychodziło mi nominalnie 65F.
      Jakie mam kupić Panache Tango II żeby pasowało?
      • zania_uk Re: Pollyanna a Tango II 65E 14.09.08, 21:59
        ale za duza byla 65F czy E? bo nie piszesz w jakim rozmiarze byla biala. ja bym
        celowala w rozmiar ktory ci jest teraz dobry w polly (czyli 65E, domyslam sie),
        chyba ze spodziewasz sie migracji, i jestes na styku E i F, to moze lepiej
        zainwestuj w F

przy okazji, tango plunge jest raczej rozciagliwe, balkonetka raczej normalna.
        pamietaj o tym
    • mantoska Re: FREYA Patty Denim 14.09.08, 20:38
      Chcę zamówić Patty Padded Plunge bra 30FF, o ten -->
      www.ssb5.net/users/54284/dsp_patty1.jpg
      Boję się jednak, że piersi będą mi z niej wypadać, to raz, dwa - że będą ze
      sobą sklejone tworząc rowek który podoba się jedym, ale mi sprawia kłopoty (co
      tu dużo mówić - pocę się tam i przy regularnym noszeniu skóra mi się odparza
      tworząc czerwone placki...).

Czy ma ktoś z nim doświadczenie?

A jeśli nie z nim to z jego wersją Full Cup?
      www.biggerbras.com/productpics3/large/FRY/freya-patty-full-cup-bra-aa3422.jpg
      Czy rozmiarówka jest standardowa
      ?

Dziękuję!
      • martulka_s Re: FREYA Patty Denim 14.09.08, 21:16
        O ile się nie mylę, Patty jest siostrzanym modelem Retro, więc poszukaj
        informacji o tym modelu, jest ich sporo. Powinnaś znaleźć odpowiedzi na
        nurtujące cie pytania.
      • zania_uk Re: FREYA Patty Denim 14.09.08, 21:57
        patty to rzeczywiscie siostra retro (taki sam kroj), ale nie wiem czy jest
        malomiseczkowa tak samo jak retro. wpisz w wyszukiwarke patty to cos znajdziesz.

ale inna kwestia: jesli nie chcesz rowka i stykajacych sie piersi (przy okazji,
        niektore maja w nim dolinke, bez stykania, niektore rowek, ze stykaniem), to
        odpusc sobie ten model. nie jest to stanik do noszenia na co dzien, raczej na
        wielkie wyjscia. przy dobrym rozmiarze piersi nie powinny wypadac, ale przy
        lejacym sie biuscie moze byc nieciekawie. jesli szukasz stanika na co dzien, to
        raczej sprobuj wersje full cup.
        • mantoska Re: FREYA Patty Denim 17.09.08, 04:15
          Dziękuję za odpowiedzi. Przeszukiwałam wcześniej forum, ale nic na temat Patty
          nie znalazłam.

Jesteście kochane :*
          • zania_uk Re: FREYA Patty Denim 17.09.08, 12:39
            pamietaj zeby zmienic rok wyszukiwania na wczesniejszy. w 2008 nie bedzie nic o
            patty bo to starszy model. sprobuj poszukac w roku 2007 i 2006
            • samo_zloto Re: FREYA Patty Denim 17.09.08, 13:26
              teraz już nie trzeba zmieniać roku, wyszukuje wszystkie wiadomości, niezależnie
              od daty.
    • kura17 PIPPA 15.09.08, 10:29
      piekny, radosny, sloneczny stanik! super podnosi piersi, dosc dobrze zbiera
      (rozmiar 32G). rozmiarowo jest na mnie taki sam dobry, jak RIO. czyli scisly
      normalnie, miski normalne, z tendencja do troche wiekszych.
      swietnie nadaje sie do "wystawania spod ubrania" dzieki tym koronkom u gory miski ;)

tylko mierzylam, nie nosilam, wiec nie wiem, jak sie zachowuje po dluzszym czasie.
    • kura17 CLARISSA 15.09.08, 10:32
      bardzo wdzieczny, dla mnie zimowy stanik - przez ta tonacje - w zimnych kolorach
      - fiolety, delikatny perlowy szary...
      dobrze podnosi i zbiera, jak Pippa opisana powyzej. generalnie - podobny kroj
      stanikow, choc stylistyka zupelnie rozna.
      rozmiarowo jak RIO (normalnie scisly, miski normalne z tendencja do duzych).

tylko mierzylam, nie nosilam.

podoba sie, bardzo :) lepiej wyglada na ciele (moim ;) niz na wieszaku, "zywy
      czlowiek" dodaje mu uroku, wg mnie. sama nie wybralam go do mierzenia,
      przyniosla mi go sprzedawczyni i na mnie bardzo mi sie spodobal!
      • magda_552 Re: CLARISSA 16.09.08, 14:27
        No to ładnie :) Napisałaś, że miski normalne z tendencją do
        dużych... Do tej pory na forum czytałam że są małe, lub nawet bardzo
        małe. No i co mam zrobić? Właśnie się napaliłam na Clarissę i
        celowałabym w 80G a teraz ogłupiałam. Rio niestety nie znam.
        Arabelkę mam 34G, Millie 34FF. Podpowiesz cosik?
        • kura17 Re: CLARISSA 16.09.08, 15:22
          nie podpowiem nic :(
          opisalam swoje wrazenia. na mnie pasuje ten sam rozmiar, co rio, ktore ponoc ma
          wieksze miski... ale ja mam bardzo miekkie piersi...

arabele nosze 30H, clarissa pasowala 32G. moze to cos pomoze? ;)
          • magda_552 Re: CLARISSA 16.09.08, 15:29
            pomogło :) bo skoro ja arabellę mam 34G to clarissę powinnam mieć
            36F lub FF ale raczej nie G (jak myślałam). Dzięki :)
      • whiteanney Re: CLARISSA 16.09.08, 15:31
        mi si etez bardzo podoba.

nosi sie swietnie, nie rozciaga sie, jest raczej scisliwcem.
        ladnie zbiera biust,ale ja twierdze,ze on malomiseczkowy jest ;)

bardzo go polecam
        • magda_552 Re: CLARISSA 16.09.08, 15:54
          Śliczniuchny jest ale nie wiem czy mam celować w 36F, ff czy G?
          KOlejnego niedobrego stanika nie przeżyję!!! :)
          • whiteanney Re: CLARISSA 16.09.08, 16:09
            widzisz ja mam jedna piers wieksza i zawsze musze brac rozmiar
            wieksza, a clarissa w rozmiarze wg kalkulatora lezy idealnie.
            wieksza peirs sie uklada dobrze, bo ma s[poro miejsca i nei wyjezdza
            poza ramy ;)

a nie masz mozliwosci przymierzenia?
            • ewajan-2 Re: CLARISSA 16.09.08, 20:39
              Ja na moje wymiary mierzyłam 34H i lekko bułkowała, lepsza byłaby
              34HH (ale nie było w sklepie),a 34J była za duża. Może to też ci coś
              powie.
              • magda_552 Re: CLARISSA 16.09.08, 23:00
                Najlepiej jakbyś napisała jaki rozmiar masz innych staników- np
                Arabelli lub Millie (ja mam tylko te). A co do bułkowania to jeszcze
                nie wiem o co chodzi-nawet na golasa mam te bułki :) może dlatego że
                przez kilka ładnych lat próbowałam zmieścić moje piersi w stanikach
                Gaii 80F a olśnienie nastąpiło ledwie 2 m-ce temu :D
                • ewajan-2 Re: CLARISSA 18.09.08, 22:41
                  arabellę mam 32J i 34HH- ta pierwsza jast zdecydowanie lepsza.
                  Millie mierzyłam 34HH i była za luźna, polly mam 34HH- pasuje
            • magda_552 Re: CLARISSA 16.09.08, 22:53
              niestety nie, wszystko zamawiam, mierzę i się złoszczę :) Dziwię się
              że mój małż mnie na wycieraczkę nie wystawił... :D
      • charissa Re: CLARISSA 14.10.08, 12:10
        szkoda, że zamiast płakać w wątku rozpaczliwym nie zajrzałam do wątku Freyi.
        Wg mnie Clarissa jest raczej standartowa w kierunku małomiseczkowatości.
        Jakoś wcześniej czytałam tylko, że to dużomiseczkowiec jak RIO , ale u mnie RIO
        też gigantem nie był. N

A freya Arabella oyster jest na mnie ok, nie wiem jak w sumie ocenić jej
        wielkomiseczkowość (tak piszecie), bo na większej piersi buły jako tako nie mam
        (a właśnie Clarissa mnie doprowadziła do płaczu wczoraj), ale w piersi mniejszej
        w sumie też luzów nie ma.
    • kura17 Pippa & Clarissa raz jeszcze 15.09.08, 11:55
      zapomnialam napisac, ze oba staniki, w rozmiarze 32G to niezbyt zabudowane,
      sliczne balkoniki :) niestety nie dopytalam, jak jest z wiekszymi rozmiarami :(
      a powinnam...

i nie kupilam zadnego, bo jestem wciaz przed migracja, a jako ze sa to nowe
      modele, to dosc kosztowne (gdy mozliwe jest, ze bedzie sie je nosic jedynie pare
      tygodni/miesiecy...)
    • kura17 Antoinette PLAIN 15.09.08, 11:57
      to chyba nowosc Freyi - wersja Antoinette gladka, w kolorach bialym, cielisty i
      czarnym. bardzo dobra jako "codzienny" stanik, uwazam, wg mnie lepszy wybor niz
      tango II.
      stanik dobrze podnosi i zbiera, ladny ksztalt balkonika. oczywiscie nie jest tak
      uroczy jak "wzorkowe" Antoski, ale zly tez nie jest ;)

rozmiarowo podobny do rio, choc wydaje mi sie, ze miski troche mniejsze (ale nie
      na tyle, dla mnie, zeby zwiekszyc rozmiar miski).

tylko mierzony, wiec nie wiem, jak zachowuje sie na dluzszy dystans.
      • pantagruel1 Re: Antoinette PLAIN 21.10.08, 19:46
        Mam antoinette w wersji czarnej. Według mnie świetny stanik. Zbiera z boków, robi ładny okrągły kształt. Dobrze trzyma a przy tym jest bardzo miły w dotyku i wygodny. Może nie ma w sobie niczego wyjątkowego, odjechanego itp. ale myślę że warto też coś takiego klasycznego mieć w swojej szafie (tak jak klasyczne jeansy, białą bluzkę, małą czarną etc.).
    • kura17 Pollyanna KARMELOWA - rozciagliwiec 15.09.08, 12:05
      porownalam rozmiarowo polly czarna/biala (nie ma roznicy) z karmelowa. ta
      karmelowa jest duzo luzniejsza od bialej i czarnej. w nich sie ledwo dopinalam w
      32 przy 79cm pod biustem, karmelowe 32 (te same miski, oczywiscie) zapielam na
      najciasniejsza haftke i jeszcze byla sporo luzniejsza od czarnej i bialej.
      wydaje mi sie, ze na tyle luzna, ze powinnam miec rozmiar mniejsza pod biustem (30).
      • martulka_s Re: Pollyanna KARMELOWA - rozciagliwiec 16.09.08, 20:02
        Kuro, czy mogłabyś wpisać dane do tabeli obwodów, czy też tylko mierzyłaś ten
        stanik? Ponieważ do tej pory spotykałam się na Lobby z całkiem odwrotnym
        przekonaniem (tzn. że Polly karmelowa jest największym ściśliwcem z dostępnych
        kolorów) i moja opinia (poparta empirycznie, oczywiście ; )) też jest taka.
        Czyżbyś trafiła na jakiś "trefny" egzemplarz?
        • kura17 Re: Pollyanna KARMELOWA - rozciagliwiec 17.09.08, 09:25
          Martulko,nic nie wpisze, bo stanik mierzylam w sklepie i wtedy zupelnie nie
          myslalam o pomiarach linijka...
          swoich wrazen jestem pewna. oprocz polly 32gg karmelowej, mierzylam tam polly
          32gg i 32g biala oraz kiedys w domu pozyczona polly czarna 32hh. wszytskie te
          byly scisle, nawet bardzo. a karmelowa zapielam od razu na srodkowa haftke i
          mysle, ze i na ostatnia bym bez trudu zapiela. i bylo mi luzniej, niz w bialej i
          czarnej...

... jest nikla szansa, ze mierzylam jednak 34gg ;) albo ze mialam trefny
          stanik... sama nie wiem :( przepraszam, ze wprowadzam zamieszanie, ale takie mam
          doswiadczenia z bravissima...
          • martulka_s Re: Pollyanna KARMELOWA - rozciagliwiec 17.09.08, 10:06
            Nie wprowadzasz zamieszania ; ) Wszystkie opinie są cenne a i różne
            niespodzianki się ze stanikami zdarzają. Pytałam z ciekawości : )
            • blondie-b1 Re: Pollyanna KARMELOWA - rozciagliwiec 17.09.08, 12:58
              Nosiłam Pollyannę 32GG przez miesiąc i IMO była bardzo ciasna (76 pod biustem) W
              tym samym czasie miała okazję nosić również białą i byłą bardzo bardzo ciasna ;)
              Obie musiałam z żalem sprzedać :(
      • madzioreck Re: Pollyanna KARMELOWA - rozciagliwiec czy nie? 30.09.08, 23:19
        Ja właśnie dziś nabyłam Polyannę karmelową. Wrażenia mam mieszane. Wzięłam 75H.
        Niby ten obwód jest rozciągliwy, bo od razu zapinam na najciaśniejszą haftkę
        (wiem wiem, że to źle, ale ja nie mam w czym chodzić, innego nie było, najwyżej
        pójdzie do spania) i da się go jeszcze odciągnąć od pleców... ale nosiłam go
        kilka godzin i nie podjeżdża. Nie wiem sama jak to możliwe. Miseczka leży super,
        nic nigdzie nie uciska, nie ugniata. Bardzo wygodny i przyjemny dla ciała.
        Jeszcze nie miałam okazji w nim pobiegać, więc nie wiem, jak z podtrzymywaniem,
        ale sprawdzę.
        Dane w tabeli.
        • madzioreck Re: Pollyanna KARMELOWA 30.09.08, 23:46
          Tylko te ramiączka... 2 cm. Po co oni robią takie powrozy...
          Kolor porównywalny z tym ze zdjęcia:

www.intimo4you.com/_,k16/Biustonosz_Pollyanna_Caramel,t581.html
          tyle że ciut jaśniejszy i łososiowe kwiatuszki bardziej widoczne.
          Materiał i koronka miseczki nieelastyczne, choć tak wyglądają.
    • vasylkova co to za model? 15.09.08, 15:39
      photos02.allegro.pl/photos/oryginal/433/01/56/433015649?
      • jaagna Phoebe n/t 15.09.08, 15:43

• kaana1 Wielkości misek Rio 16.09.08, 22:53
      Jak dotąd staniki Frei kupuję tylko przez internet. Dzisiaj po
      otrzymaniu kolejnego niepasującego stanika postanowiłam podzielić
      sie z forumkami moimi wnioskami na temat wielkości misek Rio, bo
      może to uchroni którąś od kupna niewłaściwego stanika.
      Następujące staniki mają miski podobnej (czy tej samej) wielkości:
      rio 32f, 34e (reject) - oba czarne, 36dd -biały. I na mnie niestety
      za małe.
      Wg tabelki rio 34e powinno mieć miskę jak 32ff, a ma gdzies o
      rozmiar mniejszą. Rio 32ff jest na mnie dobre w miskach, pozostałe
      za małe. Przy czym 32ff nosze z przedłużką.
      Tak więc rio 32ff określiłabym jako wielkomiseczkowe, czyli takie,
      które jest aż o miskę za duże, a pozostałe jako
      wzglednie "normalne", czyli mające miskę albo standardową, albo
      większą gdzieś może o 1/3 większą.
      A mój standardowy rozmiar we frei to już sama nie wiem 34F lub 34 i
      1/3F.
    • airia Lola Truffle 17.09.08, 11:51
      Wczoraj przyszedł kupiony od jednej z forumek :) Na moje 67/96 rozmiar 30G jest
      idealny. Obwód nie jest zbyt ścisły ale do rozciągliwców bym go nie zaliczyła.
      Miseczki mam wrażenie, że są mniejsze niż normalnie. Jest na pewno wygodniejszy
      od Rio które próbuje zrobić mi dziurę w mostku mimo że noszę je już dość długo :)
    • alex_k Re: FREYA Phoebe różowa 17.09.08, 13:48
      Mam 60FF, obwód w spoczynku 58, rozciąga się spokojnie do 76, i o
      dziwo jest tak straszliwie ścisła, że po jednodniowym noszeniu mam
      jej zwyczajnie dość. Nie pije mnie nigdzie konkretnie, po prostu
      czuję cały czas mocno jej obwód, szczegolnie przy glebokim wdechu.
      Czy ten model po prostu tak ma, czy trafil mi się jakiś nadzwyczajny
      egzemplarz? Dodam, że moje pozostałe staniki to też 60-tki i żaden
      mnie tak nie sciska.
    • mordo.klejka Arabella, Zeta, Darcey jaki rozmiar na 74/96? 18.09.08, 13:40
      Witam,

nie wiem kurczę czy w dobrym miejscu wklejam to pytanie, mam nadzieję, że nie
      zostanę skrzyczana, bo to moje początki.

Pierwszy raz od wielu lat chcę kupić miękki stanik, choć generalnie mi się nie
      podobają. Tzn. mój biust mi się w nich nie podoba:)

Myślę o którymś z tych trzech- Arabella, Zeta albo Darcey. Czy są to dobre
      staniki na pierwszy raz? Jakimi rozmiarami z każdego z nich się zainteresować?
      Moje wymiary to 74/96, mam jędrne piersi i dużo bułek:)

Z góry dziękuję za pomoc
      • zania_uk Re: Arabella, Zeta, Darcey jaki rozmiar na 74/96? 18.09.08, 21:30
        o rozmiar najlepiej zapytaj w watku rozmiarowym - i z tej bazy dopytuj o
        typowosc/nietypowosc konkretnych modeli.

np. Arabella jest rozciagliwa (czyli obwod mniejszy) i raczej duzomiseczkowa
        (nowe kolory sa podobno normalnomiseczkowe). raczej nie jest to dobry pierwszy
        stanik, bo wlasnie jst nietypowy. na dobranie rozmiaru lepiej probowac z czyms
        typowym, bo wtedy masz punkt odniesienia.

Zeta jest chyba typowa, ale to starszy model, i ciezko ci bedzie znalezc pelna
        rozmiarowke. a w fazie dobierania rozmiaru najlepiej zamowic sasiednie rozmiary

Darcey ma typowy obwod, i chyba jest troche duzomiseczkowa. Ale bedzie latwiej
        znalezc w pelnej rozmiarowce

na poczatek sprobuj moze te staniki (polecane na poczatek): Pollyanna,
        Antoinette (te dwa w klasycznych kolorach), Clarissa lub Pippa (klony
        antoinette), Matilda; albo jakis balkonik Fantasie; albo cos z panache (tango,
        rosa, ariza)

oczywiscie mozesz probowac z tymi ktore wymienilas, ale moze byc ciezko z
        rozmiarowka

aha, w watku rozmiarowym wspomnij o bulkach (potencjal na migracje)
    • inez69 Iona Vanilla Plunge 18.09.08, 15:22
      Bardzo wygodny, wykonany z delikatnego materiału, piękne zdobiony
      jaskrawo-czerwonymi, grafitowymi i oliwkowymi kwiatami. Obwód 64cm,
      naciąga sie do 85, więc pewnie nie ponoszę go długo bez podszywania,
      wielkomiseczkowiec (wszystkie pozostałe 30G jakie mam już bułkują).
      Wydaje mi się, że robi małe kacze dzioby, ale na szczęście pod bluzka
      tego nie widać i nadaje się do tylko niewielkich dekoltów. Fiszbiny
      typowo freyowe-wąskie.
    • chainless_soul Czarna Pollyanna - proszę o pomoc 18.09.08, 16:14
      Witajcie,

chciałabym prosić Was o radę w sprawie Pollyanny, którą właśnie
      dostałam z Bravissimo.

Po licznych przymiarkach i próbach łudzenia się, że na pewno noszę
      znacznie mniejszy rozmiar miski, niż ten, który wychodzi mi z
      tabelki :))), oswoiłam się z rozmiarem 34J (moje wymiary: 86/117).
      Przekonał mnie do tego kupiony na forumowej giełdzie stanik Tango II
      właśnie w tym rozmiarze, który wydaje się leżeć idealnie. Niestety
      nie odpowiada mi mocne rozstawienie piersi na boki w tym modelu i
      ich stożkowatość i chciałam spróbować szczęścia z "jabłuszkującą"
      Pollyanną. Jeszcze przed zakupem Tanga 34J zamówiłam z Bravissimo
      karmelową Polly 36H, która po skróceniu ramiączek okazała się
      całkiem wygodna, chociaż od razu zapinałam się na trzeci rząd
      haftek, a fiszbiny nie dochodziły mi do mostka. No właśnie - nie
      dochodziły, ale też nie gniotły i bezkonfliktowo układały się między
      piersiami około 2 cm od mostka. Zachęcona sukcesem Tango 34J
      postanowiłam zamówić czarną Polly w tym samym rozmiarze zakładając,
      że skoro karmelowa 36H była jakby przymała w misce i przyduża w
      rozmiarze, to słusznie postąpię zmieniając oba parametry. Niestety
      czarna Polly okazała się znacznie gorzej dopasowana, niż 36H.
      Owszem, obwód jest OK, natomiast te nieszczęsne fiszbiny na mostku!
      Znowu do niego nie dochodzą, w dodatku tym razem bardzo ugniatają
      piersi i wyginają się, tzn, jedna zachodzi na drugą, a materiał
      miseczek tuż nad nimi marszczy się. Nie zamierzam zatrzymywać tego
      modelu i chciałabym jak najszybciej odesłać go do wymiany, ale
      kompletnie już nie wiem, jaki rozmiar powinnam wybrać? Zakładam, że
      obwód jest dobry, ale miska? te zachodzące na siebie fiszbiny
      sprawiają wrażenie jakby miski były za szerokie. Z drugiej strony
      materiał się marszczy, jakby były za małe... Pisałam w tej sprawie
      do Bravissimo, ale pani konsultantka uznała, że to "styling issue" i
      zmiana rozmiaru miski w którąkolwiek stronę dałaby niepożądane
      efekty. Czy miałyście podobne doświadczenia? Bardzo proszę o radę :)

Małgorzata
      • roza_am Re: Czarna Pollyanna - proszę o pomoc 18.09.08, 18:10
        Może mogłabyś przesłać zdjęcia do Galerii? Łatwiej byłoby ocenić czy problem
        tkwi w rozmiarze czy w niekompatybilności.
        • chainless_soul Re: Czarna Pollyanna - proszę o pomoc 18.09.08, 18:53
          Niestety nie mam możliwości zrobienia zdjęcia :( Fiszbiny spotykają
          się przed mostkiem na takiej wysokości, że jedna z nich wbija się w
          pierś, a druga mieści się w przerwie między piersiami. (A piersi mam
          raczej równe, więc to nie kwestia tego, że jedna jest większa) W
          pollyannie 36H, którą mam teraz na sobie, fiszbiny również nie
          dochodzą do mostka, ale stykają się niżej, w miejscu,w którym między
          piersiami jest już przerwa, więc w ogóle mi nie przeszkadzają i dają
          lekki efekt plunge.
    • h.zieba 79/99 Rio 30FF 18.09.08, 21:49
      przy wymiarach 79/99 Rio 32FF jest za duza. pod biustem ciasno ale
      nie az tak bardzo. Chce wymienic ale caly czas nie wiem czy na 32F
      czy na 30 ? ale wtedy jaką miskę ? pomozcie please
      • martulka_s Re: 79/99 Rio 30FF 19.09.08, 15:05
        Moim zdaniem zostań przy 32 F, w 30-tkę możesz się nie dopiąć.
    • chocochoco Charlie 19.09.08, 13:29
      Przepiękny i jak kształtuje biust!! Idealne półkule, jestem zachwycona!! Potem
      wyślę zdjęcia do galerii, jeden z moich najlepszych zakupów!! Miski i obwód
      standardowe, kolorki trochę jaśniejsze niż na fotkach, ale cudne :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka