moniay 01.11.07, 21:21 Czy są tu jakieś mamy które w czasie ciązy chustowały ???? Narazie jestem w młodej ciązy to luz ale potem ????? Trzeba odpuścić na jakiś czas ????? A moze są jakieś wiązania oprócz plecaczka które można zastosować ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agmani Re: Ciąża i chustowanie 01.11.07, 21:26 Na samym poczatku chustowalam. Potem mialam cysty/krwiaki i musialam przestac, wiec wiele nie pomoge :(. Odpowiedz Link
dioneja Re: Ciąża i chustowanie 02.11.07, 10:23 obecnie jestem w 5m.c. i zdarza mi się Kubka jeszcze chustować. ale wyłącznie na plecach i na krótko, bo zaraz odczuwam słodki ciężar swojego synka. trochę mnie to wkurza, bo ja nie cierpię wózka z sobą targać, ale na noszenie już sił nie wystarcza :/. doszłam ostatnio do wniosku, że jeśli nie ma konieczności, to nie warto narażać zdrowia brzucho- mieszkańca i swojego jednocześnie... teraz głównym nosicielem stał się mój M. a ja jeszcze troszkę odczekam (do połowy marca) i odbiję sobie brak noszenia na dwójeczce ;DDD. Odpowiedz Link
mamuk1 Re: Ciąża i chustowanie 02.11.07, 11:01 dioneja napisała: > obecnie jestem w 5m.c. Gratulacje, Dioneja, spóżnione ala szczere:) Chustowanie wpływa jednak pozytywnie na dzietność;) Odpowiedz Link
donkaczka Re: Ciąża i chustowanie 02.11.07, 11:36 ja sporadycznie nosilam po domu mala jeszcze w 7-8 miesiacu, jak zabek dokuczal dluzsze wypady zarzucilam okolo 5-6 miesiaca, bo dopadla mnie rwa kulszowa i jak sie przeciazylam, to wcale chodzic nie moglam samopoczucie i przebieg ciazy Ci podpowiedza Odpowiedz Link
moniay Re: Ciąża i chustowanie 02.11.07, 16:49 Ale w plecaczku nosiłyście czy w innym wiązaniu ? Odpowiedz Link
donkaczka Re: Ciąża i chustowanie 02.11.07, 17:15 jak brzuch urosl to w mt na plecach, ale do 5 miesiaca-6 na brzuchu, mloda siedziala siostrze na glowie :) Odpowiedz Link
dioneja Re: Ciąża i chustowanie 02.11.07, 21:27 do niedawna nosiłam Kubę na brzuchu, obecnie na plecach, a czasem też motam na biodrze. i tak jak Donkaczka napisała: samopoczusie podpowie Ci kiedy i jak nosić :). Odpowiedz Link