12.09.08, 15:10
Wątek poświęcony stanikom firmy ELBRINA - zapraszam do opisywania
konkretnych modeli, wymiany doświadczeń z ich użytkowania, uwag na
temat rozmiarówki itp.
Dla porządku W TYTULE wypowiedzi podajemy zawsze NAZWE MODELU - bez
względu na to, czy opisujemy model, który już nosimy, czy pytamy o
jakiś, który dopiero planujemy kupić.

Staniki ELBRINA dostępne są m.in. w sklepie:
Brastop.

Link do poprzedniego wątku:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=43678146
Obserwuj wątek
    • puellapuellae Beautifull Rose Embroidered White 12.09.08, 15:16
      www.brastop.com/SetDetails.aspx?setName=Beautifull%20Rose%20Embroidered%20White%20Bra
      Jest to bały staniczek z wytłaczanymi rozyczkami w kolorze zlotawo-brazowym. Jego plusem sa cienkie ramiaczka i dosc niskie zabudowanie. Jednak mostek jest dosc wysoki i uwieral mnie na poczatku-musialam lekko odgiac fiszbiny i problem minal. Nadaje piersiom kulisty ksztalt,jednakze niestety lekko splaszczony, nie tak wysuniety do przodu jak w wielu innych balkonetkach. Ponadto rozstawia je troche na boki. Obwod pocztakowo byl scisly, przy moich 80 cm pod 70 byla przyjemnie scisla, jednak bez potrzeby uzywania przedluzki, od razu wygodna. Po ok. 3 miesiacach intensywnego uzywania musialam przejsc na druga haftke, w tej chwili po 5 zapinam sie na najciasniejsza, ale jeszcze nie podjezdza. Miski okreslilabym jako standardowe-ani male, ani duze, dobre jest na mnie 32E przy wymiarach 80/95. Podobnie fiszbny-srednie, cos zblizonego do Fantasie. Ogolnie bardzo wygodny w noszeniu, ale jakosciowo nie dorownuje Panache czy Frei. Jednak za ta cene mysle, ze warto go kupic, zwlaszcza, jesli spodziewacie sie migracji czy jestescie gotowe przyjac, ze bedzie to stanik na ok. 6 miesiecy. Jest dobry jak codzienny biustonsz.
    • puellapuellae Re: ELBRINA 12.09.08, 15:27

Bardzo ladny koronkowy stanik z kilkoma polyskujacymi brokatowymi drobinkami na miseczkach. Obowod-na pocztaku odpowiednio scisly-przy 80 pod biustem wzielam 70, jednak po ok. 3 miesiacach musialam przepiac sie na srodkowa haftke. Model niskozabudowany z cienkimi ramiaczkami, fiszbiny-srednie, porownywalne do Fantasie. Miski okreslilabym jako male, rozmiar 32E lekko bulkuje przy moich 80/95, dla mnie bylby dobry gdybym miala 92-93 cm w biuscie. Malosc ta wynika z ich niskiego zabudowania, ktore powoduje, ze moj biust wylewa sie gora. Ponadto miseczki sa wykonane ze zbyt miekkiej koronki, ktora byc morze sprawdzialby sie przy jedrniejszym biuscie, ale u mnie sprawia, ze pod boczna czescia miseczki tworzy sie nieladne wybrzuszenie psujace kulisty ksztalt. Tak jak napisalam wyzej, Elbrina nie dorownuje jakoscia np. Panache, jednak ten stanik przez swoje niskie zabudowanie moze byc dobry do dekoltow.
      • puellapuellae Powyzej opis Beautifull Ivory a tu link 12.09.08, 15:29
        www.brastop.com/SetDetails.aspx?setName=Elbrina%20Beautifull%20Ivory
        Musze wolniej dzialac;)
    • meta_morfoza śliwkowa elbrina 12.09.08, 16:04
      ja mam kupiony od forumki komplet w kolorze śliwki, niestety nie wiem, co to za
      model. Jakie wrażenia? Normalnie noszę 30G, ten jest 32F i jest: 1.miło
      ściśliwy, tak jak niektóre 30 właściwie, nosze go na pierwszą haftkę na razie i
      trzyma, 2. miseczkowo jest akurat. Balkonik, bardzo ładnie mi zbiera biust do
      środka i unosi, żadnych kaczych dziobów, spłaszczeń, bułek, rakiet etc., a na
      dodatek ma cieniutkie ramiączka:) Wzornictwo raczej proste, ale ładne: taki
      biały rzadko rozrzucony wzorek na śliwkowym tle + delikatny haft na górze
      miseczki. W sumie nosi się super. Tylko fiszbiny mi się pod pachą w ciało
      wbijają, muszę je jakoś zoperować - jedyny minus.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka