Dodaj do ulubionych

Jak trafiłyście na to forum? Historia forum.

21.11.08, 23:16
Szukałam w wyszukiwarce wątku nt i nie znalazłam. Interesuje mnie w jaki sposób dowiedziałyście się o forum, przez jakie linki, artykuły, wypowiedzi trafiłyście tutaj. Najbardziej ciekawią mnie wypowiedzi forumek z czasów gdy temat dobierania staników nie był tak medialnie poruszany. Do tego próbowałam dotrzeć do informacji jak to się właściwie zaczęło. Gdzieś się to w różnych watkach przewija ale nie jest jasno sprecyzowane a temat dla mnie jako młodej forumki (czytam od kwietnia) jest bardzo ciekawy.
Dla porządku: trafiłam tu przez informację z artykułu kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53662,5017396.html
Obserwuj wątek
    • maja_sara Re: Jak trafiłyście na to forum? Historia forum. 21.11.08, 23:22
      Był już taki wątek. Trzeba dobrze poszperać w archiwum.
    • agafka88 Re: Jak trafiłyście na to forum? Historia forum. 21.11.08, 23:33
      Ta wyszukiwarka gazetowa to jednak gupia jest, też nie mogłam znaleźć. Ale w
      koncu się udało, o tu jest:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=70086605
      Ja trafiłam z głównej strony forum gazetowego, dodałam do ulubionych for, na
      jakieś pół roku zapomniałam i dopiero się zaczęłam wczytywać :)
    • wariamiktoria Re: Jak trafiłyście na to forum? Historia forum. 21.11.08, 23:43
      Czy w takim razie mogłabym poprosić twórczynie forum o opisanie początków
      powstania? Oczywiście o ile nie są to bardzo prywatne sprawy i można je podać do
      wiadomości ogólnej. Jeśli uznacie, że ten wątek jest niepotrzebny proszę o jego
      skasowanie.
      • kasica_k Re: Jak trafiłyście na to forum? Historia forum. 22.11.08, 00:01
        A co, piszesz artykuł dla prasy? ;)

Podejrzewam, że najstarszy post na LB jest na początku wątku powitalnego, ale
        mogę się mylić.
        • magnolia_83 Re: Jak trafiłyście na to forum? Historia forum. 22.11.08, 00:30
          ja to chyba przypadkiem trafiłam na forum, a dokładnie na Lobby Biusciastych.
          Małobiusciastych wtedy jeszcze nie było. Mało sie udzielałam raczej
          podczytywałam wątki i zbierałam info (zresztą taka forma pozostała mi do dzisiaj :)
          Kiedy odkryłam Lobby Małobiusciastych to od razu sie przeniosłam. Tutaj czuje
          się jak w domu :)
      • butters77 Wariamwiktoria, 22.11.08, 01:21
        Wariamwiktoria, a powiem Ci, że właśnie dzisiaj myślałam dokładnie o tym samym:)
        Tj. o odkurzeniu początków - zaczęłam nawet szukać jakiegoś archiwalnego print
        screena (np. ze spisem treści, który zajmował kiedyś połowę tego miejsca, co
        obecny;) - ale póki co, nie znalazłam.

Jednak poszperam jeszcze i postaram się, żeby wkrótce Twoja ciekawość została
        zaspokojona:) Póki co, podsuwam jeden z pierwszych wpisów na forum -
        funkcjonujący dziś w wątku powitalnym:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=27001536&a=27001536
        (75F, śmiechu warte;)
        • agafka88 Re: Wariamwiktoria, 22.11.08, 01:28
          Hehehe, ja pamiętam mój szok, jak zobaczyłam Cię butters w galerii w Panache
          Salsa (swoją droga świetny stanik) 75F czy jakoś tak. Dopiero po pewnej chwili
          zauważyłam, że to dość archiwalne zdjęcie :)
          • butters77 Re: Wariamwiktoria, 22.11.08, 01:33
            No, człowiek się rozwinął, dojrzał, przemigrował gdzieniegdzie;)
            • agafka88 Re: Wariamwiktoria, 22.11.08, 01:54
              butters77 napisała:

> No, człowiek się rozwinął, dojrzał, przemigrował gdzieniegdzie;)
              >
              Hehehe, rozwój to podstawa ;)

Wątek moja droga linkowałam niżej. Swoją drogą to wiedziałam, że on był, ale
              długo mi zajęło wyszukanie go - ta wyszukiwarka gazetowa nieźle potrafi czasem
              chować te wątki przed nami. Dobrze przynajmniej, że można teraz wpisać w
              wyszukiwarce "agaf*" zamiast "agafka", "agafce", "agafki" itd. wyszukiwarka sama
              znajdzie nam odcje z wszystkimi końcówkami - a kiedyś tego na forum gazetowym
              nie było, co strasznie mnie denerwowało.
              • butters77 Re: Wariamwiktoria, 22.11.08, 15:18
                Och, rzeczywiście - nie zauważyłam, że Ty już wcześniej podlinkowałaś ten wątek.
                I szukałam od najstarszych - bez wyszukiwarki:)

Dobrze przynajmniej, że można teraz wpisać w
                > wyszukiwarce "agaf*" zamiast "agafka", "agafce", "agafki" itd. wyszukiwarka sama
                > znajdzie nam odcje z wszystkimi końcówkami

U mnie wystarczy wpisać "butt" i od razu się znajdzie;) Wystarczy sam "tyłek",
                żeby odnaleźć wszystkie posty;)))
        • maith Też pamiętam :) 22.11.08, 07:08
          Hehe, ja też wchodziłam tu z 75F ;)
          I tak, pamiętam tę Salsę, bo to szokujące było, że zaraz... całkowicie
          przezroczysty stanik, a tak dobrze trzyma duży biust?
          To co nam za ciemnotę latami wciskano, że musimy nosić namioty? ;)))
    • butters77 C.d. 22.11.08, 01:32
      Znalazłam wątek Moja droga do forum :)

A co do postawy forumek z czasów "sprzed nagłośnienia", to sporo jest w wątku dotyczącym objawów złego rozmiaru - sama teraz czytam i dziwię się, jak mało z nas miało wtedy u siebie w szafie taki "idealnie dobrany" biustonosz. Dla wielu opis był czysto teoretyczny. A i niektore błędy były dopiero rozpracowywane;)
      • rennya a co ciekawe 22.11.08, 08:24
        ten drugi watek pochodzi sprzed 3 lat - a ciagle nie zarchiwizowany,
        czyli non stop uzupełniany:)
        moje 75E na poczatku - tez niezły dowcip:) a ja jakos przypadkiem w
        2006 spotkałam, weszłam i jestem :)
        • kasica_k Re: a co ciekawe 22.11.08, 14:54
          Ja trafiłam z Avocadowskim 80F :) Które zresztą do dziś mam. Potem też była
          różowa Salsa z Brastopu :)
          A Stanikomania w styczniu skończy dwa latka - jest trochę młodsza od forum, ale
          też już nadziwić się nie mogę, że to tyle czasu.
          • butters77 Re: a co ciekawe 22.11.08, 15:27
            O rany, chyba wszystkie na początku miały F:)))

A Salsa do dziś leży sentymentalnie w mojej szufladzie:) Ale ten czas leci, co?:)
            • madzioreck Taaak, F 23.11.08, 11:51
              85F :D
      • limonka_01 stare czasy... 22.11.08, 11:56
        butters77 napisała:

> A co do postawy forumek z czasów "sprzed nagłośnienia", to sporo
        jest w wątku dotyczącym objawów złego rozmiaru - sama teraz czytam i dziwię się, jak mało z nas
        miało wtedy u siebie w szafie taki "idealnie dobrany" biustonosz.
        Dla wielu opis był czysto teoretyczny. A i niektore błędy były
        dopiero rozpracowywane;)

Ach pamiętam ten wątek. Z gorliwościa neofitki siedziałam po nocach
        tłumacząc kulawo z amerykańskiego portala herroom.com objawy złego
        dopasowania. He, he he, teraz to takie portale mogą od nas się
        uczyć, ale od tamtych czasów dzieli nas chyba kilkaset, jeśli nie
        kilka tysięcy staników przetestowanych przez forumki na własnych
        biustach i problemach z nimi związanych, które opisywałyśmy tutaj
        szukając dobrych rozwiązań oraz konfrontując teorię z praktyką.
        • joankb Re: stare czasy... 22.11.08, 12:04
          Kilka tysięcy, pewnie blisko 8-10.000. W spisie treści galerii LMB mamy ponad
          1.100 staników. Duża galeria jest sporo starsza, a przecież dalece nie wszystkie
          staniki, przymierzane, czy noszone przez forumki, do galerii trafiły.
    • wariamiktoria Re: Jak trafiłyście na to forum? Historia forum. 22.11.08, 08:35
      Artykułu nie piszę, ale może komuś kto ma o tym napisać taka informacja się
      przyda. Szczególnie, że gdy nie przedstawimy swojej historii ktoś inny łatwo
      narzuci swoją wersję wydarzeń. 27.07.05, 13:46 to termin pierwszego postu na
      forum: to ponad 3 lata istnienia. Taki okres czasu warto podsumować :) A co do
      Waszych pierwszych "dobranych" rozmiarów na początkach istnienia forum to jestem
      w lekkim szoku. Ale jakoś do tej pierwszej wiedzy dotarłyście i rozwinęłyście ją
      tworząc coś co ja w rozmowach nt Lobby nazywam ruchem społecznym. Właśnie ta
      myśl, że jest to ruch społeczny zainspirowała mnie do napisania tego wątku.
      Mniej lub bardziej świadomie tworzycie historię i warto ją uwiecznić.
      • kasica_k Re: Jak trafiłyście na to forum? Historia forum. 22.11.08, 14:59
        wariamiktoria napisała:
        > Ale jakoś do tej pierwszej wiedzy dotarłyście i rozwinęłyście j
        > ą
        > tworząc coś co ja w rozmowach nt Lobby nazywam ruchem społecznym. Właśnie ta
        > myśl, że jest to ruch społeczny zainspirowała mnie do napisania tego wątku.
        > Mniej lub bardziej świadomie tworzycie historię i warto ją uwiecznić.

Bardzo dobry pomysł.
      • maja_sara Re: Jak trafiłyście na to forum? Historia forum. 22.11.08, 15:51
        Jeden ze starszych wątków to także nasza lista obecności:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=37598298
        Ja pamiętam czasy, kiedy forum LB nie nazywało się lobby, a po
        prostu Duży Biust. A jak trafiłam? Przez przypadek, wpisując w
        wyszukiwarkę hasło "biustonosz na duży biust".
        Wygląda na to, że jestem tu prawie od początku:-)Więcej czytam niż
        piszę, ale i tak na liście "Ulubione fora" LB zamjmuje u mnie
        pierwsze miejsce :-)
        • kasica_k Re: Jak trafiłyście na to forum? Historia forum. 22.11.08, 16:19
          Ja pamiętam nazwę "Dla biuściatych" - pamięta ją też moja przeglądarka, bo mam
          forum od tamtego czasu w zakładkach :)
    • maith Re: Jak trafiłyście na to forum? Historia forum. 22.11.08, 15:16
      Co do historii forum, to znalazłam swój dawny wpis na Stanikomanii, sprzed roku,
      zaczynający się od:
      "Bo to było tak, że na Lobby Biuściastych zaczęłyśmy po prostu od szukania
      większych miseczek. Potem okazało się, że problemy są także z węższymi obwodami.
      Na początku dziewczyna z 75 miała problem od 75E-F, a dziewczyna z 70 nawet D
      nie mogła sobie kupić."

Tak właśnie było. Te "firmy do D" to nie była przenośnia. Większość firm
      naprawdę niczego powyżej nie oferowało.
      • butters77 Re: Jak trafiłyście na to forum? Historia forum. 22.11.08, 16:14
        Maith, z tymi obwodami to nie do końca tak. Dla mnie od początku problemem było
        znalezienie wąskiego (wtedy takim było dla mnie 70/75!) i większej miseczki
        JEDNOCZEŚNIE. Duże miseczki przy obwodach 100 i fasonach namiotowych to były
        zawsze na targowiskach;) A w sklepach stacjonarnych - owszem, i G się znalazło,
        ale od 80 w górę. Takie przynajmniej ja miałam doświadczenia.

Spójrz na ten wpis powitalny - tam to jest ewidentne.
        • agafka88 Re: Jak trafiłyście na to forum? Historia forum. 22.11.08, 16:29
          Ojej, jaki ten wątek "Witam" uroczy :) Maheda mówiąca, że tango II jest zbyt
          mało zabudowane dla niej, butters nosząca 75F. I nawet znalazłam forumkę o nicku
          agafka2, ciekawe, czy jeszcze tu zagląda:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=27001536&wv.x=2&a=51103664
          Dziewczyny, początkowe wątki dowodzą, jak wiele pracy wykonałyście od założenia
          forum, na ile odkrywczych teorii wpadłyście. Naprawdę wielki respekt. I
          strasznie załuję, że mimo, że znalazłam Was pod koniec 2006 roku, to że
          pofatygowałam się żeby Was poczytać dopiero w 2008, no ale nic, trudno się mówi.
          • turzyca Re: Jak trafiłyście na to forum? Historia forum. 23.11.08, 02:58
            Wiecie co? Jak czytam te stare posty to zastanawiam sie, ile z tych
            uzytkowniczek wrocilo, moze pod innym nickiem, i nosi teraz dobry stanik. A ile
            niestety nie doczekalo rozwoju teorii stanikowej i wciaz meczy sie w 90D. I
            zastanawiam sie, czy wroca kiedys przypadkiem, ile czasu to potrwa i w ogole
            takie mam smetne przemyslenia - jakos strasznie mi ich zal.

Swoja droga zameldowalam sie na forum prawie dokladnie rok pozniej niz Kasica.
            Pamietam, ze mi sie biusciate pod myszka przewijaly, ale dopiero kombinacja
            lobby biusciastych i emotikonu (tak, tak, sama sie sobie dziwie, ale mnie ten
            emotikon ruszyl) spowodowala klikniecie, a jak juz otworzylam i poczytalam to
            wsiaklam. :)
            • madzioreck Re: Jak trafiłyście na to forum? Historia forum. 23.11.08, 11:57
              Jestem tu od 10.11.2007, weszłam na broszka.pl i zobaczyłam taki link: Alfabet
              nie kończy się na D... kliknęłam i przesiedziałam 6 godzin przy kompie na LB i
              Stanikomanii. Nie mogłam uwierzyć, że ktoś jeszcze ma taki problem :)
        • madzioreck Re: Jak trafiłyście na to forum? Historia forum. 23.11.08, 11:55
          U mnie tak samo. Zawsze prosiłam o obwód 70-75, ale nie mieściłam się w
          miseczki, więc panie mówiły, że dadzą większy obwód, to i miseczka będzie
          większa. Była, ale i tak za mała :)
    • ja-magrat Re: Jak trafiłyście na to forum? Historia forum. 23.11.08, 07:00
      To i ja się dołączę. Właśnie sprawdziłam, że swój pierwszy post napisałam tu w
      marcu, ale wcześniej podczytywałam LB regularnie od mniej więcej roku. Wysysałam
      wiedzę z monitora;)) Dzięki Wam już nie noszę 75F zapinanego na szyi.
    • paola_preziosa Re: Jak trafiłyście na to forum? Historia forum. 23.11.08, 10:05
      czesc dziewczyny, ja jestem tu nowa... oto jak trafilam: mieszkam we
      Wloszech.. tutaj kupno stanika jest jeszcze trudniejsze niz w
      Polsce - roziary 1, 2, 3, 4 i koniec!!! (przynajmniej w zwyklych,
      ogolnodostepnych i znanych sklepach).. wiekszoszc kobiet nawet nie
      slyszala o tym ze istnieja obwody pod biusetem i miseczki..a ja
      nawet "zwyklego" 75B-C nie moglam znalezc, wszystko mi za mala
      (rozmiar 1-2) albo juz za duze (3).. no to postanowilam poszukac w
      internecie i kupic cos wysylkowo nawet z Polski.. a tu forum.. no i
      sie uswiadomilam! kupilam arabelke 30E i zaczyna sie moja przygoda
      stanikowa! pozdrawiam wszystkie biusciaste!
    • wariamiktoria Proszę o skasowanie tego wątku 03.12.08, 17:56
      Nt. W związku z postem lobby.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?506214
      który wyjaśnia najbardziej nurtujące pytania oraz istnienia wątku "moja droga na
      forum"
      Butters dziękuję :)
      • antyka ja jestem od dawna... 04.12.08, 21:47
        ale jak tu trafilam, zaczelam czytac
        i pomyslalam sobie, Boze,
        jakie te babki sa nieszczesliwe!
        one to dopiero maja problem z miseczka g czy h!
        Ja sama nosilam wtedy 80d/ 85e
        - kiepsko dobrane

teraz nosze 30hh, 32gg

:)))
        • eve729 Re: ja jestem od dawna... 25.12.08, 01:15
          O lobby dowiedziałam się na forum wizaz.pl w wątku "Nosimy dobrze dobrane
          biustonosze! A Ty?" :)
    • ania.kar odświeżam wątek 05.05.09, 12:12
      Ja tu trafiłam przez reklamę forum na stronie głównej gazety.

Jestem ciekawa czy weszły tu jakieś osoby dzięki komentarzom pod ostatnimi
      artykułami o bieliźnie, które były np. na onecie czy interii, a może z groszków
      itp. też ktoś zajrzał?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka