butters77 No i podzieliłam się radością:) 12.01.09, 14:09 kobieceksztalty.blox.pl/2009/01/Bardzo-Biusciaste-Bluzki.html La_parisiene, mam nadzieję, że nie masz mi za złe reklamy?;) I że nasz entuzjazm Cię nie przytłoczy:) Serio - moim zdaniem Twoja rozmiarówka to rewolucja:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
la_parisiene Re: No i podzieliłam się radością:) 12.01.09, 18:01 Butters, jesteś Matką Chrzestną całego przedsięwzięcia :) Jakże mogłabym mieć Ci za złe? Gdyby nie LoBBy myślałabym nadal, że jestem jedynym na świecie biuściastym stworzeniem! Odpowiedz Link
wera9954 A cos dla młodych? ;) 12.01.09, 14:18 Bo takimi ciuszkami chyba będę się nieco postarzać ;) Mam dopiero 13 lat (no, właściwie to już bliżej 14), a też chcę mieć biustoprzyjazne ciuchy. Odpowiedz Link
maheda Re: A cos dla młodych? ;) 12.01.09, 14:22 Ta hiszpanka na pewno Cię nie postarzy :) A reszta ciuchów przyjdzie z czasem, spokoooojnie :) Odpowiedz Link
wera9954 Re: A cos dla młodych? ;) 12.01.09, 14:26 Nie postarzy, ale za słodka dla mnie jest. Poczekam na inne ciuchy :) Odpowiedz Link
daslicht Re: Biu Biu powoli rusza! 12.01.09, 14:44 Czekam na rozmiary BBB - marzę o tym, żeby się w końcu odbydlaczyć! Będzie 38 BBB? I 44 też BBB? I jeszcze jedno: jakie długie są rękawy? Na manekinie wyglądają krótko... Odpowiedz Link
joankb Re: Biu Biu powoli rusza! 12.01.09, 14:55 Bo kobiety oprócz 36 czy 44 mają jeszcze wzrost... Kurczę, wiele ciuchów na świecie można dostać przynajmniej w trzech długościach. Jak na Ciebie rękawy będą dobre to ja sobie z jednego dwa zrobię :)) Odpowiedz Link
s4r4hk4ne Re: Biu Biu powoli rusza! 12.01.09, 15:04 A oprócz rozmiaru teoretycznego i wzrostu mają też różne figury... I co mi z tego, że wejdę od góry wg wymiarów w 44, jak w biodrach mam 124 cm i sukienki w rozmiarze 46 nijak nie przecisnę przez biodra skoro jest ona na 110 cm? Cieszyłam się, że ma powstac nowa marka, a teraz ciesze się mniej, bo znowu będę poza nawiasem. Odpowiedz Link
maheda Ośmielę się nie zgodzić 12.01.09, 15:30 Możesz mieć problemy z kieckami ze zwykłego materiału, ale z kieckami z dzianiny na pewno problemów mieć nie będziesz. Ja ze swoimi 120 w biodrach spokojnie wchodzę w sukienki La_parisiene 44, a nawet miałam na sobie jedną bluzkę dzianinową (opiętą jak jasny gwint, ale weszłam :D) w rozmiarze 38. Więc spoko... Odpowiedz Link
s4r4hk4ne Re: Ośmielę się nie zgodzić 12.01.09, 16:07 I nie miałaś jej opiętej na biodrach? Rozumiem, że dzianina jest rozciągliwa, ale jak coś jest szyte na 110 cm w biodrach to naciągnięcie do 120 cm powoduje w większości przypadków zdefasonowanie całości. Wcisnąć się w coś to jedno, ale wyglądać dobrze, to drugie. Dlatego mam wątpliwości odnośnie "dodatkowych centymetrów wypychających całość". Odpowiedz Link
maheda Re: Ośmielę się nie zgodzić 12.01.09, 16:11 Toteż tej 38mki bym nie polecała ;) Ale już 46tkę jak najbardziej. Odpowiedz Link
s4r4hk4ne Re: Ośmielę się nie zgodzić 12.01.09, 16:16 Brzmi zachęcająco. Tylko dalej jestem niedowiarkiem, co nie znaczy, że nie spróbuję. BTW, skoro już o rozmiarach mowa, czy są przewidziane dłuższe bluzeczki/tuniki? Bo przy ponad 170 cm wzrostu góra o długości 65 cm często wypada akurat w tym miejscu, w którym wypadać nie powinna? Odpowiedz Link
maheda Re: Ośmielę się nie zgodzić 12.01.09, 16:26 Z tego, co wiem od La_parisiene, są przewidziane, ale jeszcze nie teraz, bo teraz, to firma dopiero wstaje na nóżki, a to, co widzicie, to jest partia próbna :) Tuniki są przewidziane, nawet ciążowe. :) Odpowiedz Link
baryszka AAA!!! 12.01.09, 19:23 Jakie fajne bluzeczki!!! Cholera, teraz będą sobie powtarzać "masz mnóstwo ciuchów, nie musisz mieć kolejnych" ;) Odpowiedz Link
wera9954 Re: AAA!!! 12.01.09, 19:41 Ja też mam mnóstwo, ale jakoś jestem je w stanie upchnąć do swojej małej komódki ;) Odpowiedz Link
la_parisiene rękawy 12.01.09, 17:22 Zmierzyłam i zgłupiałam - każdy kolor ma inaczej? śliwki i czerwone wychodzą najkrótsze - 55-57 brązowe 56-59 czarne wychodzą najdłuższe - 59-61.... Odpowiedz Link
besame.mucho Paryżanko! 12.01.09, 17:37 Zapytam jeszcze raz, bo poprzedni post się gdzieś zagubił w gąszczu innych. Powiedz proszę, czy jest jakaś możliwość nieallegrowego kupienia u Ciebie ciucha, czy powinnam lecieć zakładać konto :) ? Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Paryżanko! 12.01.09, 17:51 > Zapytam jeszcze raz, bo poprzedni post się gdzieś zagubił w gąszczu > innych. Powiedz proszę, czy jest jakaś możliwość nieallegrowego > kupienia u Ciebie ciucha, czy powinnam lecieć zakładać konto :) ? Możesz kupić u mnie bezpośrednio - dla mnie nawet lepiej - oszczędzam na kosztach wystawienia - oczywiście obowiązują te same zasady co na allegro- możesz oddać, wymienić, reklamować..... Wystarczy, że napiszesz na pocztę z końcówką vp.pl i powiesz co byś chciała :) Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Paryżanko! 12.01.09, 17:56 Dzięki za odpowiedź - idę sprawdzić stan mojego konta ;). Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Biu Biu powoli rusza! 12.01.09, 20:32 mi się udało pomierzyć w Babim ostatnim razem.. mam śliwkową empire r 38 i jest NIESAMOWITA>. materiał cudny... sukienki leżą po prostu niesamowicie.. bluzeczka w kropeczki - zdjęcia nie oddają jej uroku - każda z Was będzie wyglądać o kilka lat mniej! Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Biu Biu powoli rusza! 12.01.09, 20:34 dodam, że rozmiarowo w innych sklepach noszę 42, spodnie - ok. 38 - a w BiuBiu - rozciągliwe 38 a nierozciagliwe 40. przy ok. 106 w biuscie. Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Biu Biu powoli rusza! 12.01.09, 20:35 dodam, że rozmiarowo w innych sklepach noszę 42, spodnie - ok. 38 - a w BiuBiu - rozciągliwe 38 a nierozciagliwe 40. przy ok. 106 w biuscie. Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Biu Biu powoli rusza! 12.01.09, 20:35 dodam, że rozmiarowo w innych sklepach noszę 42, spodnie - ok. 38 - a w BiuBiu - rozciągliwe 38 a nierozciagliwe 40. przy ok. 106 w biuscie. PS. cos nie mogę na swojego posta odpowiedziec :/ ? Odpowiedz Link
bajgla Długość bluzki 12.01.09, 21:03 Jaką długość mają bluzki empire w rozmiarze 36 i 34 i na ile w talii jest 34 ;)? (zamknij się głupi portfelu i jeszcze głupsza szafo :P) Odpowiedz Link
masza.s kupiłam i ja! 12.01.09, 21:04 I jak dojdzie, to się obfocę. Tylko schudnę z 2 kg ;) Rozmiar 36. Śliczności! Paryżanko - też Ci maila wysłałam. :) JUPI! :D Wszyscy zobaczą moją talię! :D Odpowiedz Link
qqleczka78 Zazulla wysłałam Ci zdjęcia do galerii 12.01.09, 22:05 Jeśli jest teraz dostępna inna wrzucająca to prosze o kontakt - wtedy szybciej pójdzie :) Odpowiedz Link
qqleczka78 Re: hiszpanka i sukienka juz w galerii -nastepne 13.01.09, 20:36 Wysłałam do Zazulli do wrzucenia do galeriizdjęcia hiszpanki z przodu i ujęcie dekoltowe ;-) Odpowiedz Link
besame.mucho Hiszpanka - pytanie 12.01.09, 22:19 Czy któraś z Was ma hiszpankę? Bardzo mi się podoba, ale niepokoją mnie rękawki - mam dosyć szerokie ramiona. Wygląda jakoś na takich, czy powinnam sobie odpuścić? Odpowiedz Link
izas55 Re: Hiszpanka - pytanie 13.01.09, 08:39 Ja wlasnie probuje kupic ta w najwiekszym dostepnym rozmiarze, a i raczki i ramionka tez mam niczego sobie. Jak do mnie dotrze to dam znac albo podesle zdjecie Odpowiedz Link
la_parisiene Re: La Parisiene 12.01.09, 23:09 > Czy Ty dostalas moje maile? Tak dostałam i odpisałam, może gdzie do spamu Ci poszły? Sprawdziłam w wysłanych o 11.45 i 18.27 :) Polecałam Ci 38 :) Odpowiedz Link
klymenystra Re: La Parisiene 12.01.09, 23:20 To przez te problemy, ktore byly z poczta. Mam przekierowanie na tamto konto i caly spam tam poszedl :/ W kazdym razie dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam :)))) Odpowiedz Link
mauzonka Szarpnęłam się i zamówiłam:) 13.01.09, 04:23 Parisienne, po pierwsze wielkie gratulacje! Zamówiłam śliweczkę empirową, takie bluzki to moje marzenie:) Odpowiedz Link
butters77 Śliwki się sypią:) 13.01.09, 09:36 I ja wczoraj skusiłam się na śliwkową i na hiszpankę:) Przy okazji dziękuję la_Parisiene za pomoc, bo poradziła mi zamówić inny rozmiar, niż ten, który wydawał mi się dobry. Oczywiście wydatek był bardzo przemyślany - z serii: "Znajdź najlepsze uzasadnienie dla impulsywnego zakupu";))) Ale jestem pewna, że nie będę żałować! Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Śliwki się sypią:) 13.01.09, 09:43 No to możemy kiedyś zrobić zlot-biuściastych-w-takich-samych-ciuchach, bo i ja zamawiam śliwkową (już bym zamówiła, gdyby nie to, że jeszcze się waham czy brać też hiszpankę, czy będę w niej klęła na moje ramiona). Odpowiedz Link
butters77 Besame, 13.01.09, 09:56 ja na Twoim miejscu bym poczekała - kilka dziewczyn już zamówiło i z pewnością wkrótce posypią się zdjęcia i recenzję, więc będzie Ci łatwiej podjąć decyzję. Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Besame, 13.01.09, 10:10 Masz rację, pewnie tak zrobię. Teraz i tak jest zimno, a hiszpanka jest bardziej wiosenno-letnia. No i może do tej pory pojawi się inny materiał, kropeczki są nie do końca moje :). Odpowiedz Link
butters77 Re: Besame, 13.01.09, 10:16 Przyznam Ci, że ja sama trochę żałuję swojego braku cierpliwości, bo teraz zamówiłam dwie, a tu dopiero kolekcja się rozkręca;) I jeśli za miesiąc pojawi się jeszcze_fajniejsza_bluzka, to już obejdę się smakiem:) A z hiszpanką się opstrykam - ja akurat lubię, kiedy mi coś trochę poszerza ramiona (są najwęższe z moich wszystkich obwodów;).. no, może jeszcze łydki;), więc jeśli nie zadziała w tym kierunku, będzie to znak, że dla Ciebie to bluzka w sam raz:) Odpowiedz Link
bruxelka11 Czwarty wymiar - plecy 13.01.09, 10:15 Jestem zachwycona bluzeczkami i sukienkami....:) Mam jednak problem, który leży mi na sercu....Bardzo, bardzo ciężko mi leży. Mam ledwie 152 cm wzrostu i siłą rzeczy mam też małą odległość między ramionami a talią, czyli krótkie plecy. Teoretycznie mieszczę się w rozmiar 36, ale tak naprawdę nic nie mogę na siebie kupić w sklepach. Kurtki, płaszcze, bluzki, nawet dzieninowe sukienki leżą kiepawo, ponieważ talia wypada u mnie na biodrach, pasek w płaszczu czasami jest na wysokości pupy a nie talii. Jeśli podciągnę ubranko tak, żeby talia była tam gdzie ma być, to na plecach robi mi się worek zwisającego materiału, jeśli nie chcę mieć worka, najwęższe miejsce ciuszka, czyli talia wypada na biodrach i nie mogę tego dopiąćm, nie mówiąc o tym, że proporcje ubrania się "walą"....Paryżanko, czy byłaby możliwośc "wyprodukowania" linii ciuszków dla niskich dziewczyn, z krótkimi plecami i do tego biuściastych? Noszę tylko T- sherty, od lat nie kupiłam sukienki w sklepie :| Buuuuuu..... Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Czwarty wymiar - plecy 14.01.09, 18:30 Wydaje mi się, że takie rzeczy odcinane pod biustem, z szerokim pasem są dobre dla niskich osób, talia jest w nich podwyższona. Przy rozmiarze 36 "normalna" długość pleców to około 40-42 cm, tutaj szarfa na plecach zaczyna się na wyskości +/- 30cm. Wyżej chyba talii nie masz? Jeśli chciałabyś coś krótszego - napisz do mnie - to żaden problem. Ubrania projektowałam na średni wzrost 164cm, mniejsze osoby powinny dobrze się w nich czuć, gorzej z wyższymi i długorękimi ;) Moim marzeniem jest tworzyć ubrania dla różnych sylwetek, bo przecież duży biust to nie wszystko, nie każdy duży biust dobrze prezentuje się w tych samych modelach, mamy różne proporcje, różne długości talii, szerokości bioder, ramion itp... itd... No i nie płacz już :) Odpowiedz Link
annasi23 Re: Biu Biu powoli rusza! 13.01.09, 10:51 Dziewczyny, mam prośbę, jak już dostaniecie zamówione cuda, to biegiem do Galerii! Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Biu Biu powoli rusza! 13.01.09, 11:06 Popieram! :) wiadomoże ubranka szyte na biuściaste kobiety najlepiej na nich samych będą się prezentować :D Odpowiedz Link
origami_21 Kupiłam 13.01.09, 12:18 Właśnie zakupiłam hiszpankę, pewnie dojdzie na początku przyszłego tygodnia. Nie wiem czy w razie czego wrzucać do galerii, bo jedna już jest? Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Kupiłam 13.01.09, 15:34 Wrzucaj wrzucaj, chyba że masz bardzo podobną figurę do Qquleczki. IMO fajnie by było, gdyby można było w galerii zobaczyć te ciuszki na dziewczynach wyższych i niższych, biuściastych i mniej biuściastych, pulchniejszych i szczuplejszych. Wtedy łatwiej sobie wyobrazić jak ciuch będzie leżał (dla przykładu - nie ma konieczności, żebym taki same bluzki wrzucała ja i Mariska czy ja i Mauzonka, bo chociaż trochę się wszystkie różnimy, to jednak zostajemy we w miarę podobnym zakresie rozmiarowym. Ale już ja, Sylwiastka i Maheda, to trzy zupełnie różne figury i różnym osobom mogą się przydać nasze zdjęcia). Odpowiedz Link
maheda Poniała aluzju :P 13.01.09, 17:37 besame.mucho napisała: > Ale już ja, > Sylwiastka i Maheda, to trzy zupełnie różne figury i różnym osobom > mogą się przydać nasze zdjęcia). Ale nie do galerii, tylko do bloga Butters77 poszło. Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Poniała aluzju :P 13.01.09, 17:39 :* Wiesz, nawet bez aluzji pisałam, ale potem zajrzałam w komentarze do Butters i tam chciałam napomknąć, żeś nam małe co nieco obiecała ;P Odpowiedz Link
origami_21 Re: Kupiłam 13.01.09, 18:24 besame.mucho napisała: > Wrzucaj wrzucaj, chyba że masz bardzo podobną figurę do Qquleczki No właśnie mam niemal identyczną figurę jak Qquleczka;) dlatego targają mną wątpliwości. No chyba, że będę sie prezentować drastycznie inaczej, to wtedy wrzucę:D Odpowiedz Link
krasnoludek_zadyszek Kolory 13.01.09, 18:57 A czy Szanowna Autorka tych dzieł (gratuluję pomysłu i wykonania bardzo przy okazji) mogłaby napisać, czy "mocne wiosenne kolory" zapowiadane będą też na sukienkach takich empirowych? I czy istniałaby jakakolwiek szansa na zamówienie sobie sukienki najchętniej niebieskiej i nabycia jej inaczej niż na allegro? Nie mam czasu licytowac:(, a sukienkę bardzo chcę, bo nigdzie w sklepowych nie upycham biustu 80G:( Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Kolory 13.01.09, 19:01 Mnie też by interesowały inne kolory, np. błękitna albo taka szmaragdowa :D tak, wiem, mam wymagania, ale w śliwkach i brązach w ogóle się nie czuję. Odpowiedz Link
blondie-b1 Re: Kolory 13.01.09, 21:52 A ja właśnie dzisiaj wymodziłam maila do la_parisiene właśnie z pytaniem o niebieską sukienkę i niecierpliwie czekam na odpowiedź... :) Odpowiedz Link
krasnoludek_zadyszek Re: Kolory 13.01.09, 22:13 Ooo, to napisz, co odpisała, dobrze? Cieszę się ze zwiększenia błękitnej frakcji:)) Odpowiedz Link
blondie-b1 Re: Kolory 13.01.09, 23:17 La_parisiene odpisała, że planuje inne kolory (nie napisała czy na pewno niebieski), ale dopiero w okolicach marca. Niebieską mają w Bravissimo i bardzo się nad nią zastanawiam tym bardziej, że to taki krój z gumkami pod biustem :) Nie wiem co postanowię :) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Kolory 14.01.09, 18:45 Kolory, kolory, kolory :) Tak będą kolory, nie wiem czy będzie niebieski? Ja osobiście niebieski od bladego błękitu po kobaltowy granat uwielbiam! Na razie jestem zależna od tego co uda mi się zdobyć. Tak, zdobyć to dobre określenie ;) Sukienki "empirowe" będą też w wersji ze stabilnej tkaniny, kwieciste, kobiece i kolorowe - na lato, na pokuszenie... na męskie westchnienie ;) Odpowiedz Link
siamese67 Re: Kolory 15.01.09, 12:54 o, to cudnie - mi się marzy powiewna, letnia sukienka z z fajnej tkaniny, z dużym dekoltem, rękawkami-fruwajkami, w kolorze jasnej zieleni w drobny wzorek.... Odpowiedz Link
kjustynak :) 13.01.09, 11:28 Juz zamówiłam czekoladową empirkę. Nie moge się doczekać! la_parisiene- chylę czoło :) Odpowiedz Link
fairy-of-the-lake "Hiszpanka" w innych kolorach 13.01.09, 16:47 Czekam niecierpliwie, aż pojawi się "hiszpanka" bez tych kropek, bo bardzo jest śliczna, ale w tych kropkach nijak się nie widzę. Hiszpanka z długim rękawem też byłaby fajna. Jak już tak mówię o swoich marzeniach, to ja zawsze chciałam taką bluzkę, która na całym biuście ma taką gumkę (nie wiem, czy dobrze to opisałam... latem pełno było takich koszulek i sukienek), ale mi niestety ta gumka zawsze kończyła się w 1/3 biustu i przez to wyglądało to, jakbym właśnie szła do porodu. ;) Pozdrawiam serdecznie i powodzenia rzyczę! :) Odpowiedz Link
swierszczowa1 "Hiszpanka" z długim rękawem 13.01.09, 22:56 Trochę jeszcze za zimno żeby chodzić w krótkim, a ja bym chciała chodzić w takiej już, zaraz, jak najszybciej :) a nie czekać do lata :) Ta koszulka jest cuuuuudowna (przynajmniej na Mahedzie i qqleczce78 wygląda bosko). Odpowiedz Link
butters77 Pierwsze zdjęcia w Kobiecych Kształtach już są!:) 13.01.09, 17:43 Zapraszam w imieniu modelki i własnym;) kobieceksztalty.blox.pl/2009/01/Goraca-HiszpankaczyliMarys-w-groszkach.html Odpowiedz Link
jolka-pol-ka La Parisiene ! 13.01.09, 20:10 bardzo Cię proszę - odbierz moje emaile :( Odpowiedz Link
diuszesa Re: Biu Biu powoli rusza! 13.01.09, 20:32 A na jaki wzrost są te bluzki empirowe, tzn. konkretnie chodzi mi o 40? Bo ja niska 155 cm jestem i często talia jest nie w tym niejscu co trzeba... Odpowiedz Link
ciri1971 Re: Biu Biu powoli rusza! 14.01.09, 10:30 Podłączam się pod pytanie, bo też jestem niska -158 cm, rozmiar 38.I czy dekolt nie jest wtedy zbyt głęboki? Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Biu Biu powoli rusza! 14.01.09, 18:35 > Podłączam się pod pytanie, bo też jestem niska -158 cm, rozmiar 38.I > czy dekolt nie jest wtedy zbyt głęboki? To raczej zależy od objętości biustu i upodobań właścicielki :) Jest głęboki, jednym to pasuje innym nie. Ja jestem z tych na nie, bo mam ooogromny biust :) Następna seria będzie bardziej ujarzmiająca biust :) Odpowiedz Link
bruxelka11 a co dla "małych biuściastych"? 14.01.09, 18:37 Ponieważ pojawiło się kilka postów od niskich dziewczyn ośmielam się znowu przypomnieć ze swoim pytaniem...Czy możliwe byłoby "wyprodukowanie" kilku modeli dla niższych dziewczyn? Jak się jest niską kobietką, to często talia wypada tam gdzie są biodra, albo i pupa, a to szczególnie w przypadku sukienki bardzo psuje efekt...Człowiek nie może się dopiąć, bo najwęższe miejsce sukienki trafia akurat w szersze biodra i brzuch, dodatkowo na plecach robi się brzydki "worek". No i sukienki, które wyższym dziewczynom sięgają do kolana, u kogoś kto ma ok 150 cm. sięgają do połowy łydki :( Paryżanko RATUNKU! Odpowiedz Link
wera9954 Re: a co dla "małych biuściastych"? 14.01.09, 18:43 No właśnie :( Ja mam co prawda jak na swój wiek przeciętny wzrost (158 cm), ale ciuchy noszę "dorosłe", a te są szyte na wyższe osoby, a nie chcę nosić sukienek do połowy łydki :( Zresztą nie dla nastolatki taka długość. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: a co dla "małych biuściastych"? 14.01.09, 18:49 Bruxelko, odpisałam Ci już przed chwilą :) Sądzę, że sukienki i bluzki odcięte pod biustem i tam posiadające szeroki pas, nie mają szansy zejść z talią na Twoje biodra :) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Biu Biu powoli rusza! 14.01.09, 19:03 > A na jaki wzrost są te bluzki empirowe, tzn. konkretnie chodzi mi o > 40? Bo ja niska 155 cm jestem i często talia jest nie w tym niejscu > co trzeba... Sukienki były pomyślane na 164 (średnio) - gdybyś chciała krótszą - napisz do mnie :) Odpowiedz Link
daslicht Re: Biu Biu powoli rusza! 14.01.09, 19:15 A w drugą stronę też się da? Bo 164 to ja miałam w 5. klasie podstawówki :) Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: Biu Biu powoli rusza! 14.01.09, 19:26 WIELKIE DZIĘKI! :) nie będę już płakać. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Biu Biu powoli rusza! 14.01.09, 21:13 ja też się pod to podłączam :D wzrost - skromne 182 i naprawdę nie chcę bluzek do pępka z rękawami do łokcia ;) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Biu Biu powoli rusza! 15.01.09, 12:00 I ja sie podpisuję pod wyrośniętymi biuściastymi ;) wzrost 177cm i często bluzeczki są mi za krótkie i te rękawy za krótkie...brr...koszmar... Mam nadzieje, że Paryżanka i o Nas pomyśli ;))) Odpowiedz Link
cycusia Ja tez..;) 19.01.09, 18:45 Też się podpisuję pod prośbą o uwzględnienie większej dlugości.Mam 176 cm wzrostu i 115-116 w biuscie a rękawów 3/4 nie znoszę więc może szyć modele w dwóch opcjach: "nadgarstkowej" i 3/4 Odpowiedz Link
marciasek Re: Biu Biu powoli rusza! 17.01.09, 15:04 ooo, widzę, że jest nas więcej :))) mam identyczny wzrost i obawy, że w bluzeczce empire rękaw będzie 3/4 a talia mi wyjdzie gdzieś nad sutkami... Odpowiedz Link
ewik-mysza ZDJ ĘCIE bluzeczki ;) 14.01.09, 19:49 wymiary: 160cm wzrostu, biust odziany w staniczek portia 30J, talia (w którym miejscu mierzy się talie? :P) w okolicach pępka ok 90cm bluzka Biu Biu 38 B/BB (ja sobie trochę zmniejszałam dekolt bo mi staniki wystawały (plunga jeszcze nie posiadam) img102.imageshack.us/my.php?image=biubiu4fl2.jpg Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: ZDJ ĘCIE bluzeczki ;) 14.01.09, 20:10 Ślicznie :) Chyba tez sobie taką kupię... Odpowiedz Link
daslicht Re: ZDJ ĘCIE bluzeczki ;) 14.01.09, 20:14 Oj, to ja zdecydowanie poczekam na BBB a te rekawy to do łokcia chyba będą :/ Dobrze, ze nie poleciałam za tłumem :P Odpowiedz Link
yaga7 Re: ZDJ ĘCIE bluzeczki ;) 14.01.09, 20:52 A ja zamówiłam 40, stwierdzając, że 38 może być za mała. No nic, zobaczymy. Ale kolor boski :))) Odpowiedz Link
pana.cotta Re: ZDJ ĘCIE bluzeczki ;) 14.01.09, 21:14 talia jest tam gdzie to wciecie ;) troche nad pepkiem Odpowiedz Link
marciasek Re: ZDJ ĘCIE bluzeczki ;) 17.01.09, 15:14 nie obraź się, ale chyba za małą masz tę bluzkę - sama nie wiem, co jest nie tak: czy za mała w biuście, czy za krótka, czy co, ale bankowo rozmiar nie trafiony :( strasznie opięta, poza tym ta draperia w talii wyłazi ci na biust a rękaw jakiś taki tez krótkawy... na 90 w talii to chyba co najmniej 44 powinno sie kupić - ??? sama mam 104/84/106 i nigdy nie kupuję bluzek mniejszych niż 44 (czasem nawet większe), a z opisów na aukcjach Paryżanki wynika, że bluzka nr 44 ma w stanie spoczynku akurat 84 w talii. Jeszcze raz proszę, nie poczuj się dotknięta, dzielę się jedynie refleksją na temat zdjęcia, które opublikowałaś :) Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: ZDJ ĘCIE bluzeczki ;) 17.01.09, 15:26 Marciasek, ale ta bluzka nie jest opięta na brzuchu. Raczej łagodnie przylega. Większy rozmiar by na pewno dziewczynie dodawał parę kilogramów. Lepiej by może leżał rozmiar BB/BBB niż B/BB, ale na pewno nie szerszy w talii. Rękawy można lekko podciągnąć i zrobić z nich klasyczne 3/4. (tak jak nosi ją Butters kobieceksztalty.blox.pl/2009/01/Jak-sliwka-w-kompot.html) Odpowiedz Link
marciasek Re: ZDJ ĘCIE bluzeczki ;) 20.01.09, 01:56 Chodziło mi o to, że jest opięta na piersiach. Moja wina, nieprecyzyjnie się wyraziłam. Na brzuchu w zasadzie nie, ale wydaje mi się że gdyby talia była tam gdzie trzeba, czyli niżej niż na zdjęciu, to góra leżałaby lepiej a dół gorzej. Ponadto podane przez właścicielkę wymiary znacznie odbiegają od opisu kupionego przez nią rozmiaru umieszczonego na aukcji, zatem zasugerowałam, że być może inny rozmiar leżał by lepiej. A co do rękawów, to jestem pewnie przewrażliwiona na tym punkcie, bo z moim 182 _zawsze_ pojawia się ten problem, ale uważam, że za krótki rękaw wygląda niedobrze i nijak nie udaje rękawa 3/4 i żeby zaczął za niego uchodzić to trzeba go ciachnąć, a nie podciągnąć. Odpowiedz Link
maith Marciasku, komu odpowiadasz? 18.01.09, 06:50 Bo nie mogę znaleźć, a chętnie bym zobaczyła, o którym zdjęciu mowa... Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Marciasku, komu odpowiadasz? 18.01.09, 09:07 Domyślam się, że chodzi o fotkę, którą parę postów wyżej wrzuciła ewik-mysza, czyli tą :) Odpowiedz Link
maith Re: ZDJ ĘCIE bluzeczki ;) 18.01.09, 10:26 Dzięki Psuj-ko, trochę byłam nieprzytomna :) Ewiku - ta bluzeczka ma podwyższoną talię, więc talię mierzy się do niej w podbiuściu, tam gdzie w tej bluzce wypada :) Marciasku - w okolicy pępka, to ta bluzka ma najszersze miejsce z fałdkami maskującymi, talię ma wyżej :) Absolutnie nie 44. Ona sobie przez tę talię w 38 przeciągnęła biust 106 cm. A skoro nosi 65-tki, to jej podbiuściu (czyli talii w tej bluzce) daleko do 90 cm :) Rękawy podobno są na 8/9, to 8/9 nie jest dziwne. Możemy najwyżej podyskutować, czy na przyszłość to jest dobry pomysł :) Zresztą to jak wyjdą zależy od długości rąk, które mamy niezależne od rozmiaru tułowia. Ewik - co do nachodzenia dołu na biust - a czy kiedy zignorujesz wystawanie stanika i obciągniesz wcięcie w talii pod biust, to co się dzieje? Bo bardzo możliwe, że wszystko by pasowało, gdyby nie obawa, że stanik wyjdzie spod spodu. Bo ten materiał jest dość elastyczny... Inna sprawa, że jak go podszyłaś, to to mogło zmniejszyć ilość miejsca na biust. Hmm, bardzo możliwe, że gdybyś zamiast podszycia dołożyła mu trójkącik w jakimś kontrastowym kolorze do zasłaniania staników i obciągnęła w dół, to wszystko znalazłoby się na miejscu. Swoją drogą taki trójkącik to najprostsza sprawa na świecie - wycinasz trójkąt i podszywasz górę, albo jak nie chce Ci się podszywać, to wycinasz kwadrat, składasz na pół, zaprasowujesz górę na kant i doszywasz do boczków (chyba nawet wystarczy chwycić w paru miejscach). Z drugiej strony jeśli nosisz 30J, to na przyszłość pewnie będziesz bardziej w grupie BB/BBB. Natomiast tak jak patrzę na to zdjęcie, to dół na Tobie wygląda ok. Odpowiedz Link
marciasek Re: ZDJ ĘCIE bluzeczki ;) 20.01.09, 02:27 no tak, bo ja się czepiam góry a nie dołu. I rzeczywiście, moje myślenie przebiegło po staremu - skoro coś nie tak z biustem, to trzeba wziąć większy rozmiar, zapomniałam ze tu jest jeszcze bb/bbb. Pewnie masz również rację, Maith, że Ewik za nisko sobie tę talię wymierzyła, a ja przyjęłam podany wymiar za dogmat i dlatego mi z rozmiarem nie pasowało. Rękawy 8/9 to nie najlepszy pomysł (moim zdaniem, co podkreślam) i zwłaszcza w zestawieniu z podjeżdżającą talią potęgują wrażenie że coś nie gra. No i na górze jest coś ewidentnie nie tak i może rzeczywiście to podszywanie spowodowało że bluzka zmieniła fason - ? A może one tak po prostu mają, te bluzki? Na zdjęciu Butters niby ma idealnie dobrana bluzkę w zakresie rozmiaru, a jednak jej też ten marszczony pas z talii zachodzi ociupinkę za wysoko. Może trzeba by było dorzucić im z centymetr albo dwa na długość w górnej części? ...a tak zupełnie abstrahując od Ewika, jako właścicielka biustu o wymiarach 106 (choć niedawno było 104 - migracja czy zimowe tycie??) czerpiąc z własnych bogatych doświadczeń w mierzeniu za małych ubrań zapewniam, że przeciągnięcie go przez zbyt wąska talie w wiskozowej dzianinie nie sprawia żadnego problemu :) To się przecież straszliwie uciąga. "Za-małość" w przypadku takich ciuszków przejawia się w opinaniu, co z kolei nieładnie wygląda nawet na idealnych sylwetkach (ja niestety nie mam idealnej i wyglądam jak baleron). Odpowiedz Link
maith Re: ZDJ ĘCIE bluzeczki ;) 20.01.09, 06:26 Marciasku, ja też wolę rękawy za długie niż za krótkie, bo za długie można ciachnąć, albo podwinąć i zaprasować i będą wyglądały na "tak miało być" a przykrótkie sprawiają bardziej wrażenie "jak z młodszej siostry". No i jak mawiali starożytni Rzymianie "łatwiej kijek obcieńkować niż go potem pogrubaśnić" ;) Odpowiedz Link
marciasek Re: ZDJ ĘCIE bluzeczki ;) 20.01.09, 16:31 za długie rękawy? ach... rozmarzyłam się... :)))) Odpowiedz Link
mefistofelia Re: Biu Biu powoli rusza! 14.01.09, 20:47 heh... no i na co mi ten caly wzrost modelki nie chce rekawow do lokcia :( Odpowiedz Link
rennya buuu... a 46 nie ma :( 14.01.09, 23:21 no to ja teraz mutant jestem:( chlip chlip... a taką sukienkę ale czarną nabyłabym chętnie... chlipchlip Odpowiedz Link
semele2 Re: buuu... a 46 nie ma :( 15.01.09, 09:54 Z tego, co widzę, sukienki nie ma, bo się sprzedała. Wysłałam maila do Paryżanki i wczoraj dostałam odpowiedź, że wszystkie ciuchy w rozmiarze 46 (bluzka x2 kolory, sukienka x2, bluzka w groszki) są na stanie i będą wkrótce wystawione. Także spokojnie, nie ma mutantów, jest przerwa na uzupełnienie wystawki ;). Odpowiedz Link
klymenystra Sukienka 15.01.09, 11:13 Przyszla przyszla! I mimo ze jestem chora, to od razu ja przymierzylam :) Na 168 wzrostu siega mi do polowy kolan:) Bardzo ladnie uklada sie na szerokich (100 cm) biodrach (w pasie mam 70 w tym momencie). Rozmiar 38B/BB jest tez idealny w biuscie. Juz sie nie moge doczekac, jak bede ja nosic :) Odpowiedz Link
klymenystra Re: Sukienka 15.01.09, 12:32 Foty dam (jak rowniez kilku nowych stanikow ;)) jak tylko z Hong Kongu przyjdzie kabelek do aparatu :p I jak wyzdrowieje, bien sur. Odpowiedz Link
annm Re: Sukienka 15.01.09, 12:23 OOOO.... super wymiary mam bardzo podobne do Twoich - ten sam biust i biodra, tylko jestem mniejsza (160cm) ale skoro Tobie pasuje to też zamawiam 38 B/BB Odpowiedz Link
martulka_s Re: Sukienka 15.01.09, 16:16 Kurczę, przyszła do mnie sukienka a ja z pracy nie zdążyłam wrócić i teraz mam awizo i ślina mi cieknie. A tu dopiero jutro mogę odebrać : / Odpowiedz Link
butters77 Śliwka i groszki do mnie przyszły:) 15.01.09, 14:13 Czekają w kopercie ukryte pod służbowym biurkiem... Nie mogę się doczekać, kiedy je przymierzę;) Postaram się jeszcze dziś wrzucić zdjęcia na Kobiece. Śliwka jest w rozmiarze 38, a groszki - 36. Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Śliwka i groszki do mnie przyszły:) 15.01.09, 14:15 Cholera, a warszawska poczta się obija i ja jeszcze śliwki nie mam :( Odpowiedz Link
maith Re: Śliwka i groszki do mnie przyszły:) 15.01.09, 14:21 No właśnie - a do tej pory tak szybko wszystko do Wawy docierało ;) Ja też jeszcze niczego nie dostałam, więc się niecierpliwię ;) Odpowiedz Link
masza.s Re: Śliwka i groszki do mnie przyszły:) 15.01.09, 15:26 Ja też czekam, groszki i śliwka - oba 36. Odpowiedz Link
butters77 Jakby co, to śliwka już jest na Kobiecych;) 15.01.09, 21:19 A za chwilę będzie również Hiszpanka:) Tymczasem nie mogę uwierzyć, że do Torunia paczka doszła szybciej niż do W-wy(!). Zdarzało się, że Bravissimo wędrowało do mnie 3 tygodnie;) Odpowiedz Link
winter76 Re: Jakby co, to śliwka już jest na Kobiecych;) 15.01.09, 22:35 No wiesz,a to,że paczka ze Śląska doszła w jeden dzień do Gdańska to już wogóle jest rekord :) Odpowiedz Link
butters77 Re: Jakby co, to śliwka już jest na Kobiecych;) 15.01.09, 22:51 Faktycznie:) Chyba tylko stolyca się nacierpi tym razem;) Odpowiedz Link
daslicht Re: Jakby co, to śliwka już jest na Kobiecych;) 15.01.09, 23:44 Stolyca może sobie pójść w tym czasie do M&S i przetestować sukienkę z notki na KK :P Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Jakby co, to śliwka już jest na Kobiecych;) 15.01.09, 23:45 Wcale nie, byłam dziś w M&S i nie było ;P. Tylko ja byłam w innym, nie w Złotych Tarasach. Odpowiedz Link
swierszczowa1 śliwka - mam i ja 17.01.09, 14:29 Właśnie przymierzyłam swoją. leży doskonale. Bałam się trochę że na brzuchu powstanie mi efekt ciąży, ale nic takiego się nie dzieje (chociaż obcisłą w talii też bym nie pogardziła). Aragon mi spod niej nie wystaje. Na pewno nie chciałabym mniejszego dekoltu (no, dobra, przydałaby się do pracy ;)). Przy 90cm w biuście i 65 w tali wzięłam rozmiar 36, i odcięcie pod biustem nie wjeżdża mi na biust. Rękawy u mnie wypadają takie dłuższe 3/4, podnoszę je leciutko do 3/4 jak butters. Mi ta długość odpowiada. Na plecach sukienka jest fajnie dopasowana, żadnego balona tam nie mam, co rzadko mi się zdarza w ubraniach. Mam 1,7m wzrostu i sięga mi do bioder, może nie do połowy, ale jest taka „wydłużona” co lubię. W biodrach (96cm) niestety robi się lekko opięta, a wolałabym żeby materiał spływał łagodnie jak na brzuchu. Ogólnie jestem ogromnie zadowolona i szczerze ta koszulkę polecam. Teraz czekam na hiszpankę w rozmiarze 34 i na jakieś nowości:). Dostałam jeszcze w paczce sznur koralików pasujących do koszulki (dziękuję ci Paryzanko - będę je z ta bluzka nosić - bardzo mi się podobają). Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Jakby co, to śliwka już jest na Kobiecych;) 16.01.09, 19:09 O tak, ta sukienka jest przecudowna! drapowanie asymetryczne musi znaleźć naśladowców ;) Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Jakby co, to śliwka już jest na Kobiecych;) 16.01.09, 17:10 Zaczynam się poważnie złościć na warszawską pocztę. Nadal nie ma. Odpowiedz Link
winter76 Jestem w szoku!!! 15.01.09, 16:01 I to podwójnym :) Po pierwsze-przesyłka wysłana wczoraj własnie dotarła do moich rąk.A mieszkam niedaleko Gdańska,czyli na drugim końcu Polski.No no<kręci głową> ;) Po drugie-bluzka cudowna.Kingo,będę Twoja wierna klientką :) Rozmiarowo w porządku,jak skończe dietę to rozmiar 38 może być za duży,skoro 40 jest w sam raz.38 za duży jak to pieknie brzmi :) Leży idealnie,odcięcie tam gdzie trzeba czyli pod biustem.Długość też ok,wogóle materiał jakis taki milusi :) Dzięki,w sobote mam imprezę i na pewno ją założę! Niestety jestem w domu tylko z dzieckiem,więc zdjęć nie mam jak zrobić,żeby podesłać do Galerii. Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Jestem w szoku!!! 15.01.09, 16:09 > Po pierwsze-przesyłka wysłana wczoraj własnie dotarła do moich rąk > A mieszkam niedaleko Gdańska,czyli na drugim końcu Polski. To co, drogie koleżanki z Warszawy, idziemy oblegać pocztę główną i żądać naszych przesyłek ;) ? Odpowiedz Link