Dodaj do ulubionych

Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości

06.02.09, 08:11
Nie wiem, czy taki wątek już się pojawił, ale zapraszam do dyskusji i rad.
Polecajmy i piszmy modele biustonoszy, które:
- są ok pod bluzki cienkie, lekko przezroczyste, bawełniane topiki na lato,
bluzki koszulowe z cienkich tkanin, pod którymi nie będzie widać aż tak bardzo
np. odstającej koronki, wstążek, wstawek
-opiszmy modele oczywiście w różnych kolorach, ja nie chcę majtkowego różu ani
brudnego beżu kupować, a mam często zapotrzebowanie właśnie pod takie ubrania
- modele pod obcisełka- np. dzianinowe golfiki, czy bluzki blisko ciała
- wątek może być pomocny dla takich (jak ja) które są skazane na zakupy w
większości przez internet- inaczej bielizna wygląda na zdjęciu, inaczej na nas
- jeśli uznacie, że to mało ciekawy temat- skasujcie
Obserwuj wątek
    • aaravis Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 06.02.09, 09:15
      Hestia w kolorze kości słoniowej firmy Masquerade - byłam zaskoczona
      niewidocznością koronki pod cieniutkim, lekko przezroczystym białym
      topem, delikatnie odznaczał się jedynie pionowy szew na miseczce.
      Podejrzewam ze wersja czarna jest równie użyteczna w przypadku
      ciemnych ubrań.
      • urkye Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 06.02.09, 20:33
        Osobiście jednak nie polecałabym Hestii do obcisłych bluzek z delikatnych
        tkanin-niestety te pionowe szwy (chyba lutowanie;P) masakrycznie się
        odznaczają:P Ogólnie jestem bardzo tolerancyjna w kwestii przebijania
        kolorów/haftów/szwów, ale Hestia przegina:P Noszę ją tylko pod grubsze
        bluzki/swetry;)
    • mam_to_w_nosie Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 06.02.09, 09:18
      Ja tu nic nie polecę, bo sama mam dokładnie taki problem, idzie wiosna,
      lato, a ja lubię obcisłe bluzeczki, przezroczystości, ale pod takimi
      ciuchami trzeba mieć odpowiedni biustonosz, a z moich nawróceniowych
      nabytków w większości zabudowanych po pachy, we wzorki, kropeczki,
      z kokardkami, kwiatuszkami itp. nic się nie nada ... Rozważam zakup
      Fantasie smoothing, najlepiej nude, bo ten kolor pod wiele kolorów będzie pasować,
      ale powstrzymuje mnie to, że obawiam się, ze to byłby kolejny stanik
      zabudowany po szyję. Chętnie się dowiem co polecacie dziewczyny na takie okazje.
      • leolo22 Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 06.02.09, 09:37
        Ja tez nic nie polece bo dopiero sie rozgladam. Takiego staniczka ktory bym
        chciala pokazac pod czyms przezroczystym jeszcze nie przymierzalam ale licze na
        nowe modele Miss Mandalay. Maja ladne kolory, w miare waskie ramiaczka i
        neutralny design.
    • martvica Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 06.02.09, 10:02
      Doris z Gorsenii byłaby ideałem, ale nie jest ;>
      • czerwona_pomadka Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 04.06.09, 17:21
        brrr... miałam doris 70G, spłaszczacz totalny :/ chociaz obwód jak na 70-tkę był
        całkiem całkiem...
    • dakota77 Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 06.02.09, 10:35
      Panache Porcelain, wygodny i niewidoczny.
      • carthia Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 06.02.09, 11:29
        Potwierdzam.
    • velika Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 06.02.09, 11:40
      Też polecam panache porcelain. Dla ,nie jest niezastąpiony pod białe koszule
      albo jasne, prześwitujące bluzki. Mam go w kolorze nude, ładny nie jest, ale
      bardzo wygodny i ma ścisły obwód.
      • luincir A coś dla wąskofiszbinowców? 06.02.09, 12:26
        Bo to straszne, że większość fajnych modeli to Maskaradki, albo Panache, albo co gorsza Fantasie, które może fiszbiny ma węższe, ale za to nie robi 60tek. Zostaje mi polować na jakieś ochłapy La Senzy na Allegro? Bo z moich Freyi najgładsza jest Antoinette, chyba tylko szew się trochę odznacza, ale ona za to rozstawia na boki, a ja mam piersi osadzone blisko siebie, więc szczyt wygody toto nie jest ;-) Nie wiecie, czy gdziekolwiek można dostać Miss Mandalay w jakimś mniej kosmicznym kolorze niż szmaragd, żółć albo pomarańcz? Bo same w sobie może i ciekawe, ale za seamlessa pod półprzezroczyste bluzki raczej toto robić nie może ;p
        Z Frey czaję się jeszcze na Claudię, bo jeśli jest bliźniaczką Katie, to jest gładziutka i miękka, nie rozstawia na boki jak Antośka, a przy tym ma bezpieczny, różowo-beżowy kolor :} Boję się tylko, że obwód może być rozciągliwy, bo coś właśnie aż za wygodna się wydawała ;-)
        • carthia Re: A coś dla wąskofiszbinowców? 06.02.09, 12:40
          Miss Mandalay Paris w kolorze różowym widziałam na stronie Bravissimo. Na
          zdjęciu róż wygląda na intensywny, ale podobno jest raczej pudrowy. Nie
          oglądałam tego stanika na żywo, ale może znajdzie się ktoś, kto go widział i
          potwierdzi/zaprzeczy, co do odcienia tej różowości.
          • leolo22 Re: A coś dla wąskofiszbinowców? 06.02.09, 13:34
            Ja widzialam i nawet przymierzalam(60FF) i powinny byc zdjecia w galerii bo
            wyslalam ale sama dostepu nie mam wiec nie wiem:D Mi sie ten roz w
            rzeczywistosci wydal wlasnie bardziej intensywny niz na zdjeciu. Mialam nadzieje
            ze ten model bedzie dobry pod biale koszulki ale okazalo sie ze rozowe tasiemki
            i ramiaczka przeswituja. Odeslalam go jednak bo byl za maly. Przymierzalam
            rowniez Katie (tez powinny byc zdjecia)i musze przyznac ze pieknie zbiera biust
            i jest bardzo wygodny, idealny pod bardzo obcisly top ale raczej nie pod duzy
            dekolt bo jest wysoko zabudowany i ramiaczka sa niestety brzydkie. Nie rozumiem
            dlaczego Freya robi wszystkie staniki z tak grubymi ramiaczkami. Katie w koncu
            odeslalam bo nie bylam pewna rozmiaru i rozciagliwosci obwodu. Przy przymiarce
            nie wydal mi sie bardzo rozciagliwy, ale na poczatek wolalam kupic "pewniaka"
            Freye Rio:DDDD
            • luincir Re: A coś dla wąskofiszbinowców? 06.02.09, 19:34
              MM Paris mierzyłam i to zdecydowanie jest różowy róż. Sam model jest w porządku,
              tasiemka u mnie się nie wbija. Liczyłam na kremową Paige z nowej kolekcji, ale w
              dopasowanej w zapowiedziach tylko żarówy... Ona też w sumie nie wiem, do czego
              by pasowała, bo niby kremowa, ale z czarną lamówką i ramiączkami, to chyba
              raczej pod ciemne ubrania ;-) Ale może wreszcie miałabym względnie gładki stanik
              z ODPOWIEDNIMI fiszbinami?
          • scumbria Re: A coś dla wąskofiszbinowców? 07.02.09, 17:35
            Mierzyłam Miss Mandalay Paris w krakowskim Intimo - jest faktycznie intensywnie różowy i zdecydowanie nie nadaje się jako niewidoczny bezpieczny. Swoją drogą jest śliczny, ale ma maławe miseczki.
    • ptasia Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 06.02.09, 14:32
      A Freya Retro nude jest zła? Pytam się kogoś, kto ma doświadczenia, osobiście
      dopiero mam w planach, ale wydawało mi się, że i classic i plunge mogą być dobre
      do takich celów.
      Za to mam Fantasie Smoothing FA51, miękki, cielisty. Trochę dziwnie na mnie
      leży, tj. się marszczy (opisywałam w ratunkowym; wydaje mi się jednak za duży
      albo niekompatybilny), ale jest a/ b. wygodny, b/idealny pod cienkie i jasne
      topy/bluzeczki (ale już nie duże dekolty), bo zlewa się bdb kolorystycznie z
      ciałem. Tylko, że wizualnie to antygwałtek (zdecydowanie NIE na romantyczne chwile).
      Kupiłam poza tym Zhen Blossom T-shirt bra (plunge) Balletu i jest dziwny. Wielki
      całopiersiowiec (te t-shirtowe chyba często tak mają), dużomiseczkowiec,
      usztywniany (tj. cały z gąbki, ale bawełniany), układałam na sobie godzinami, a
      i tak miałam wrażenie, że coś nie halo - miski są mocno pionowe i schodzą nisko
      na ciele na żebra np. Może to kwestia plunge'a, bo przypomniał mi się artykuł na
      Stanikomanii o Inferno, tzn. problemach z jego ułożeniem na ciele i
      dopasowaniem? Mimo to był wygodny w noszeniu (na razie tylko 1 raz), i spełnia
      zadanie: kolor blossom to taki jasny brudny róż, ładny, niby ciut ciemniejszy od
      cielistego, ale i tak się zlewa z karnacją i spod białej bluzki na mnie nie
      prześwitywał, poza tym nadaje się do dużych dekoltów, a: i ma cienkie ramiączka.
      Tylko, że znowu niekoniecznie do pokazywania się w samym staniku (mój mąż był
      zdegustowany). Za to cena była miła - niecałe 10 funtów na niedawnej wyprzedaży
      w Brastopie. Mam nadzieję, że po praniu się zrobi jakiś przyjemniejszy...
      • psuj-ka Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 06.02.09, 16:08
        Freya Retro ma szwy, które przebijają przez ubrania, natomiast kolorystycznie pasuje. Ja też właśnie muszę poszukać jakiegoś t-shirt bra, wąskofiszbinowego, bo jednak najwięcej noszę przylegających koszulek i do niektórych nie mam stanika :P
      • luincir Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 06.02.09, 19:37
        ptasia napisała:

> A Freya Retro nude jest zła? Pytam się kogoś, kto ma doświadczenia, osobiście
        > dopiero mam w planach, ale wydawało mi się, że i classic i plunge mogą być dobr
        > e
        > do takich celów.
        Moim zdaniem jest fajna, miałam wersję plunge, ale jej największym minusem jest
        fakt, że robią ją tylko do FF, a właściwie do F, bo jest małomiseczkowa i ja
        potrzebowałabym już 60G. Szkoda, bo jest leciutko usztywniana, właściwie to po
        prostu grubszy materiał i jest naprawdę ścisła. Tylko kto i po co wymyślił ten
        idiotyczny krzyżak na plecy, to ja nie wiem.
        • kasica_k Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 06.02.09, 21:58
          Gwoli ścisłości, Retro robią do G, choć nie we wszystkich obwodach.
          • luincir Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 07.02.09, 16:51
            Oczywiście, miałam na myśli, że 60 jest tylko do FF (bo to przecież taaaka
            wielkaaa miskaaa) :-)
    • klymenystra Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 06.02.09, 15:55
      Ja polecam dwa - Fantasie Smoothing Balconette - mam rozowa i jest super, nie
      odznacza sie, mimo lekkich marszczen, ktore w tym modelu sa normalne. Scisla,
      waskie fiszbiny :)
      Lepel Athena T-Shirt bra - rowniez bardzo scisly, waskie fiszbiny, moulded.Ja
      mam akurat nude i jest ladny :) Cienkie ramiaczka :)) Tego modelu jest teraz
      pelno na wyprzedzach.
      • luincir Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 06.02.09, 19:30
        Czy ten Lepel jest na tyle ścisły, żeby pasować na 63 pod biustem? ;-)
        • klymenystra Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 06.02.09, 22:01
          Moja 65 w chwili zakupu miala w stanie spoczynku 59 cm... Zapinalam sie na
          najluzniejsza haftke i bylo ciasno. Mam go od ponad roku i nosze na drugiej
          haftce :)
      • blondie-b1 Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 06.02.09, 20:50
        Też mam Fantasie Smoothing, o taki
        www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-4520&mci=&size=&colour=&image=r1383-p76192-front
        Posiadam cielisty i brązowy i jestem z nich bardzo zadowolona, zupełnie nie
        odznaczają się pod ubraniem i są bardzo wygodne w noszeniu. Ale maj,ą dwa minusy:
        -ograniczona rozmiaróka, zmuszona jestem nosić 32G, lepsze byłyby GG, a ni ma ;)
        -troche szerokie ramiączka, takie nieładne szeleczki więc po topy ta średnio
        pasują :/
    • asiabudyn11 Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 07.02.09, 15:37
      grzanko72:
      jak mogłaś wątpić, że ten wątek się przyjmie? :-)

Czy te wszystkie biustonosze, które polecacie są usztywnianie?
      Bo jestem zainteresowana takim pod "obścidełka" i przeroczystości, ale miękkim.

P.S.
      Choć jestem początkująca, wręcz raczkująca w dopasowywaniu staników to muszę
      przyznać, że oferta dostępna i często polecana dla większych i średnich biustów
      jest niepraktyczna właśnie pod tym względem: nadruków na miskach,
      prześwitujących kolorów itp.

Muszą przyznać, że dotąd=kupując ZA MAŁE staniki kupowałam zawsze pasujące pod
      bluzki i w ten sposób miałam problem z głowy.

Wiecie, to też może zależeć od konkretnego modelu stanika i jego "nosicielki",
      bo prześwitująca np. koronka nie zawsze mi przeszkadza, czasem nawet pomaga :-)

Coś czuję, że cały mój post jest nie na temat, ale taka moja babska natura:
      lubię gadać

• psuj-ka Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 07.02.09, 15:47
        Fantasie Smoothing występuje w wersji usztywnianej i zupełnie miękkiej, trzeba dokładnie patrzeć na opisy.

Ja też odczuwam wyraźny brak w tej kwestii... na co mi super pionowe szwy i koronki, skoro przebijają się przez każdy ciuch? :( Freya mogłaby zrobić coś gładkiego...
        • leolo22 Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 07.02.09, 18:00
          Ja nosilam Body Sculpt Chantelle. Szkoda ze kupowalam za male miski, bo to
          jeszcze bylo przed uswiadomieniem(teraz mi sie lezka kreci w oku na ich widok w
          szufladzie:) Model jest boski, idealny pod t-shirt: dyskretny ale jednoczesnie
          oryginalny. Fajne kolory, fajne ladne ramiaczka i bardzo dobra jakosc
          materialu(jeden nosilam intensywnie przez prawie 2 lata i pralam w pralce i jest
          bez zarzutu )robia go w wersji miekkiej i usztywnianej. Wada to cena i rozmiarowka.

65/86=28FF
          • beniutka_bo Lepel Athena? 07.02.09, 19:06
            Witam!
            Również potrzebuję takiego stanika,chyba wybiorę Athenę,ale nie wiem,jaki
            rozmiar(wymiary 67-8/92 i początki migracji).
            jeśli któraś z Was miałaby zamiar robić zakupy w sklepie oferującym Athenę w
            "moim" rozmiarze-proszę o kontakt-najlepiej na forum.
            • psuj-ka Re: Lepel Athena? 07.02.09, 19:16
              Fajna ta Athena, czerwona ślicznie wygląda, ale boję się, że wykończenie misek i ramiączek będzie przebijało przez prześwitujące bluzki, czy któraś z posiadaczek Atheny mogłaby coś o tym powiedzieć?
              W brastopie jest w szerokiej rozmiarówce czerwona za 13 funtów, na ebayu więcej beżowych w cenie koło 10 funtów bez przesyłki.
            • wiedzma30 Jaki rozmiar poradzicie? 04.06.09, 17:42
              82/105
              ale Gossard Superboost Satin 70F, Masquarade Minuet Black 32G (za duze miski...).
              Czytalam, ze jest bardzo scisliwy - to wziac 34? F?
        • kasiamat00 Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 08.02.09, 19:40
          Poprawka, Smoothing ma 3 rodzaje:
          Moulded full cup: www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=EV-4500
          Moulded balcony: www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-4510
          Bez pianki: www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-4520

Ostatni jest super, na bazie drugiego powstało chyba Allure (swoją drogą, Allure
          bardzo polecam), pierwszego raczej należałoby unikać (antygwałt wersja ekstra :/).
          • ptasia Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 08.02.09, 21:16
            no właśnie mam ten pierwszy: antygwałt jak cholera...
          • psuj-ka Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 08.02.09, 21:30
            Nie wspominałam w ogóle o full-cupie, bo wydaje mi się nie do noszenia ;)
          • thiessa Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 04.06.09, 19:09
            Oj ten pierwszy jest tragiczny. Pomimo zalet ja mowie mu stanowcze nie.
            Zastanawiam sie natomiast nad panache tango pure nude i antoska freyowa w
            kolorze cielistym tez by mi odpowiadala.
        • marciasek Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 04.06.09, 19:05
          > Ja też odczuwam wyraźny brak w tej kwestii... na co mi super pionowe szwy i kor
          > onki, skoro przebijają się przez każdy ciuch? :( Freya mogłaby zrobić coś gładk
          > iego...

i zrobiła :) Freya Deco z nowej kolekcji wygląda całkiem interesująco: moulded
          plunge w kolorach bazowych do miski GG.
    • czerwona_pomadka Podnoszę wątek ze względu na początek letniego 04.06.09, 17:24
      sezonu :)

moim ulubionym stanikiem pod obcisłe koszulki jest princess CK, bo robi świetny
      kształt mimo szerokich fiszbin no i nic się nie odznacza, żadne koronki ani nic.
      Ale oczywiscie nie wchodzi w grę pod wycięte bluzki, bo zabudowany jest dość...
      noszę do obcisłych i niewyciętych :)
    • irenka65f Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 10.06.09, 20:21
      A czy ma któraś z was ten stanik ebras.pl/?m=2/1/380/39 ? bardzo
      potrzebuję czegoś gładkiego.
      • vigdis Re: Bielizna pod "obcisełka", przezroczystości 11.06.09, 12:10
        Przymierzałam taki. Niestety boki miseczek tragicznie wchodziły mi w pachy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka