• malagracja I puszka chcemy :) n/t 15.03.09, 21:48
    • akna Sie offtop zrobił/Czy da się zrobić porządek?n/t 16.03.09, 09:20

• charissa Re: J ++ 16.03.09, 13:29
      Ja co prawda nie jestem J+, a w brytyjczykach H+
      nie wiem jak w effuniakach, bo nie mam takiego.

Zgadzam się na podszycie (jak w arabelli w GG+), nie muszę mieć half-cupa.
      pollyanna, czy arabella to balkonetka tak ?
      Mogę mieć 3 haftki.

Dla mnie największy problem z dużą miseczka polega na tym, że rżnie mi pachę.
      Stanik sięga za daleko.
      Jestem drobnokoścista, ale obtłuszona. Mimo, że mam różnie raz 73 raz 74 a
      czasami nawet 75 cm pod biustem to noszę 30 (65). Niektóre nawet zapinam
      ciaśniej a nie na ostatnią haftkę. Luźniejsze mi jeżdzą.
      Noszę staniki bułkujące bo większe miski obcierają mnie pod pachami. Chwilowo z
      węzełkiem na portfelu nie kupowałam nic nowego. Może spróbuję na ebayu trafić
      coś 32.
      Dlatego z nadzieją czekam na effuniaka , bo wtedy okaże się, że nie jestem H+ i
      może w końcu będę miała stanik bez bułek i nie pijący pod pachą.
      • effuniak Panistrusia 16.03.09, 15:47
        1)Nie musze znać pisowni marki staników , i to chyba nie zbrodnia, a widziałam
        jej wyroby w ostatnią sobotę na grupie przypadkowych , niezwiazanych z Lobby
        kobiet i nie leżały dobrze
        Może to taki traf, że tak było . Moje staniki , też nie na wszystkich biustach leżą
        2)Co to , u licha, jest "nieoddychający obwód" ?
        3) Bardzo Ci dziekuję , Dobra Kobieto , za litościwe nabycie wadliwego stanika i
        uprzejmie proszę żebys zechciała mi go odesłać na mój koszt i podaj mi mailem nr
        konta a ja oddam Ci pieniądze
        Adres do wysyłki prześlę Ci mailem , tylko nie jestem pewna czy mam Twój adres
        więc wyślij mi choćby pusty list

Może tego po mnie nie widać, ale ja NAPRAWDĘ NIE POTRZEBUJĘ JAŁMUŻNY więc jakoś
        nie jestem w stanie należycie dziękować Ci za Twoje poświęcenie
        • effuniak Do wszystkich 16.03.09, 16:01
          Kobietki
          Przepraszam jeśli poczułyście się urażone tym co pisałam
          Nie było moim celem sprawić Wam przykrość tylko chciałam uświadomić sprzeczności
          , które przewijają sie w oczekiwaniach odnośnie staników

Wszystko o czym pisałam w pierwszym poście mogłabym bez problemów odnaleźć w
          Waszych wypowiedziach z pierwszych wątków po moim przedstawieniu się

Jestem zła , nawet wściekła na siebie, że nie potrafie sobie poradzić z
          większymi rozmiarami.Wściekła na to, że na razie nie mogę pomóc Slimkowi mimo,
          że jest jej to bardzo potrzebne

Wściekła, że muszę zacząć bez doprowadzenia wszystkiego do satysfakcjującego
          mnie końca

Nie daję sobie taryfy ulgowej i dlatego , pewnie zbyt zjadliwie , chciałam
          powiedzieć dlaczego nie wszystkie z Was będą mogły mieć stanik z metką Effuniak

Potem, dyskusja wymknęła się spod kontroli i wszystko poszło nie tak

Jeszcze raz przepraszam wszystkie z Was , które uraziłam
          • ariadna007 Re: Do wszystkich 16.03.09, 17:45
            OK
            ja przyjełam do wiadomości, że
            - ramiączek cieniutkich nie będzie
            - mostka malusiego nie będzie
            - z tymi przezroczystościami też nie do końca
            - coś tam może falować

ale w dalszym ciągu mam nadzieję, że
            - nie będę skazana jedynie na zabudowane po obojczyki Tango II
            (lubię je ale bez przesady)
            - w inne mój biust się nie zmieści bądź nie jest kompatybilny

nie wdając się w dyskusję w tym wątku, chcę tylko Ewo zapytać czy ja
            dalej mogę mieć nadzieję czy mam ją głęboko zakopać?? ;)

wolę jej nie zakopywać bo potem długo pazurów doszorować nie mogę ;))
    • akj77 Re: J ++ 16.03.09, 18:34

Zaraz, zaraz. Czytam wątek i nie wierzę - to znaczy, że u Effuniaka ja, z moimi
      wymiarami 85/111, miałabym 85F?!
      Marzenie... To kiedy i gdzie można to kupić? ;-)

Jak widać, mimo posiadania jednej Sienny w rozmiarze 32JJ (nie noszę, bo muszę
      jej skrócić fiszbiny, które wbijają mi się w pachę), też nie kwalifikuję się na
      J+. Ale 75H to też nie przelewki i już przy tym rozmiarze widać, że nie wszystko
      da się zrobić. Najwygodniejszym stanikiem, jaki mam, jest Freya Antoinette,
      która ma rekordowo szerokie ramiączka i jest rekordowo zabudowana z każdej
      strony. I obawiam się, że to nie przypadek.

Mam tylko takie marzenie, żeby mieć coś, co daje się włożyć pod letnie koszulki
      na średnich ramiączkach. Nie mam problemu z tym, że widać ramiączko od stanika,
      ale nie powinno ono być jednak szersze od ramiączka koszulki... Zastanawiam się,
      czy to w ogóle jest realne, czy przy moich wymiarach powinnam z takich koszulek
      zrezygnować.
    • kotwtrampkach Re: J ++ 17.03.09, 12:18
      przeczytałam wszystko :-)

tak sobie myślę..
      1/ na forum mieszają się opinie osób o bardzo różnych rozmiarach - nie tylko w
      wątkach o ty czego potrzebujemy, ale i w wątkach rozmiarowych.
      2/ pod ciekawym postem o tym jak to "chcę tiulów i przeźroczystości" podpisuje
      się wiele osób, a wątku o zapotrzebowanie na gładki stanik nie ma. To nie
      znaczy, ze nikt nie potrzebuje gładkiego!
      3/ Kiedy krytykujemy, też jest to jednostronne, choćby dlatego że wielu rzeczy
      nie mamy siły już krytykować. A trzeba by zauważyć, że najbardziej krytykujemy
      to, co nam się najbardziej podoba! Bo chcemy udoskonalać?
      ==> dopiero w tym wątku w jednym miejscu czytałam wiele wpisów o szerokich czyli
      3-haftkowych obwodach/szerszych ramiączkach (że są osoby, które chcą jednak).
      Gdybyśmy zaczęły dyskutować o tiulach... Kurcze, maskaradki są chwalone mimo, że
      nie są przeźroczyste.. Niski mostek to może po prostu "normalny" a nie np.z
      panaszowego 32H!

Na lobby krzyczymy o naszych największych bolączkach. Ale czasem z bezsilności
      psioczymy też na takie "malutkie" ;-)

Daleko mi Ewo do miseczki "J" w twoich rozmiarach, ale ja BAAAARDZO chciałabym
      stanik, który jest wygodny. A którego NIE MAM. Tak sobie myślę, ze dziewczyny z
      J+ tym bardziej ;-)

I jeszcze takie pytanie - skoro tiule są drogie, koronki mało wytrzymałe - czy
      nie chciałybyście lobbystki halfcupów gładkich? Nieprzeźroczystych? na szerokich
      ramiączkach z szerokimi obwodami? Ale WYGODNYCH, unoszących biust, nadających
      się do dekoltów HALFKAPÓW? (fajnie tak wygląda: halfkap:-) kap, kap, deszcz
      nakapie Ci na odkryty biust:-) :) )
      • daslicht Re: J ++ 17.03.09, 13:46
        kotwtrampkach napisała:
        "I jeszcze takie pytanie - skoro tiule są drogie, koronki mało
        wytrzymałe - czy nie chciałybyście lobbystki halfcupów gładkich?
        Nieprzeźroczystych? na szerokich ramiączkach z szerokimi obwodami?
        Ale WYGODNYCH, unoszących biust, nadających się do dekoltów
        HALFKAPÓW? (fajnie tak wygląda: halfkap:-) kap, kap, deszcz nakapie
        Ci na odkryty biust:-) :) )"

Nie mam nic przeciwko usztywnianej półmisce, ale pod warunkiem że
        będzie to ŁADNY stanik, a nie bury pancerz. Fajny kolor (np.
        czerwony, fioletowy) z naszytą na to koronką czy jakimś ciekawym
        haftem - pewnie, że tak. Trzy haftki z tyłu jeszcze da się przeżyć.
        Ale żadnych ramiąch!

Chyba że te ramiącha będą takie urocze, ze aż człowiek będzie
        żałował, że nie są jeszcze szersze, bo tak słodziutko wystają spod
        bluzki ^^ Ale z całym przekonaniem: precz z frejowymi szelkami!
        • turzyca Re: J ++ 17.03.09, 13:58
          Daslicht, czy mozemy sie umowic, ze o kwestiach technicznych typu szerokosc
          zapiec czy szerokosc ramiaczek beda sie wypowiadac faktyczne, effuniakowe J+, a
          nie mniejsze rozmiary? Bo takie kategoryczne uwagi 70GG na temat ramiaczek w
          65LL nieco zaciemniaja obraz sytuacji i gdybys sie od nich powstrzymala, byloby
          milo.
          • daslicht Re: J ++ 17.03.09, 14:10
            Co wy tak nie możecie przeżyć tego przerobionego 70GG? Tu (prawie)
            wszystkie coś przerabiają! O_o
            Żeby offtopu nie było, to na maila proszę :)
            • turzyca Re: J ++ 17.03.09, 14:18
              Daslicht, to nie chodzi o kwestie moznosci, czy nie moznosci przezycia tego
              70GG, tylko o pelna swiadomosc, ze Twoje problemy i problemy osob, dla ktorych
              ten watek zostal zalozony, sa zupelnie odmienne.
              Moj ojciec w takich sytuacjach mawia "konia kuja, a zaba lape podklada". U
              Effuniak nie jestes J+ tylko H, wiec nie badz zaba i nie wypowiadaj sie w
              imieniu tych osob. One maja wlasne glosy i same umieja wyartykulowac swoje
              potrzeby. A ze te potrzeby sa odmienne od Twoich, to tym bardziej wypadaloby sie
              powstrzymac od glosu.
    • sybilla777 Re: J ++ 17.03.09, 14:49
      Jakoś przygnębiła mnie ta dyskusja. Mając za sobą gro nieudanych prób zakupowych
      byłabym skłonna zapłacić dużo za euffuniaka, niestety, mimo wielu postów
      dotyczących cen to nie o kwestię pieniędzy chodzi, a o trudności z uszyciem
      stanika na J,J+. Nigdy nie zgłaszałam wielkich oczekiwań co do haftów, koronek,
      szerokości ramiączek, zabudowań, itd., chciałabym mieć tylko dobry i nie raniący
      mnie stanik, który zbierze biust zamiast rozstawiać na boki.Ja tam jeszcze chcę
      wierzyć w cud i w to, że wpadnie Ci Ewo jakiś genialny pomysł na konstrukcję
      staników dla dużobiuściastych.
    • myszonor Re: J ++ 04.04.09, 00:38
      Ta dyskusja już wygasła, ale widać jak Ewa stara się.
      Pracuje, dopracowuje, opracowuje, i komunikuje nam, ze to jest szalenie trudne
      zadanie - uszycie stanika J+ który nie jest kopią Doreen czy beton Tanga.

Wiem już ze Ewa szyje half cupy tylko w tych rejonach rozmiarowych.
      (co tak cichutko też marzyłam o plunge) ale skoro pisze ze się nie da - tzn. ze
      to tuż przetestowała o to faktycznie nie ma podstawy działać. A piszę tu cały
      czas o Effuniakowym J+, bo te które teraz noszą np. 30J "wrócą" w okolice 75G
      (nie wiem czy dobrze strzeliłam, bo nie umiem dobrze przeliczać misek)

W każdym razie ciesze się ze ta dyskusja miała miejsce, bo wiem i ja inne
      czekające na J+ czego oczekiwać :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka